Opdateret oktober 2023

Aircondition test (2022) → Stor guide til de 8 beste klimaanleggene

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition
TESTVINDER

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition

Med denne mobile aircondition kan du alltid oppnå riktig temperatur i et rom. Modellen kan brukes både som kjøler, vifte og avfukter – eller du kan rett og slett sette den på auto, og deretter…

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition 1
Beste aircondition

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition

Clatronic CL3716 Aircondition 2
Beste aircondition med Wifi

Clatronic CL3716 Aircondition

Electric FH50 Varmepumpe 5
Beste fastmonterte aircondition

Electric FH50 Varmepumpe

Panasonic CZ25TKE Varmepumpe 7
Beste aircondition til hytte

Panasonic CZ25TKE Varmepumpe

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne aircondition testen fokuserer vi på de 8 beste klimaanleggene på markedet akkurat nå. Alle modellene i testen er funksjonelle i drift, så du kan fritt velge den modellen som passer best for dine behov. Du kan imidlertid ikke velge galt ved å velge vår testvinner: Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition. Denne modellen passer de fleste forbrukere, da den bl.a. har mange innstillingsmuligheter.

I vår kjøpsguide kan du også lese mer om hva forskjellen egentlig er mellom aircondition, luftkjølere og vifter i de siste avsnittene. Her hjelper vi deg også med hva du bør ta i betraktning når du skal gå til innkjøp av en aircondition og hvorfor inneklima er en god prioritet.

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition

Beste aircondition

Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling Aircondition

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Flere innstillingsmuligheter og funksjoner sørger for optimal ventilasjon og kjøling
 • pros-icon.svg Bruker bærekraftig R290-gass, som gjør modellen til en bærekraftig løsning
 • pros-icon.svg Bærbar modell som enkelt kan flyttes rundt etter behov
 • pros-icon.svg Utviklet med forsinket start, hvilemodus og kan betjenes via fjernkontroll

Detaljeret gennemgang

Med denne mobile aircondition kan du alltid oppnå riktig temperatur i et rom. Modellen kan brukes både som kjøler, vifte og avfukter – eller du kan rett og slett sette den på auto, og deretter justerer den seg selv. Ved å velge denne modellen gjør du noe bra for miljøet, siden den bruker bærekraftig R290-gass. Produktet har også en rekke innstillingsmuligheter.

Derfor skal du velge en Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW cooling AirConditioner:

Du trenger ikke bare ta vårt ord for det når vi sier at Electrolux aircondition er verdt investeringen. Produktet har fått en lang rekke gode anmeldelser fra forbrukere og har også fått et utmerket testresultat fra Forbrukerrådet Tænk, hvor det er vurdert som et godt kjøp. Totalt kan denne airconditionen brukes i rom med en størrelse på opptil 40 m2 og det er til og med transportabelt/mobilt, noe som gjør det enkelt å flytte det fra rom til rom.

Selv om produktet er mobilt, går du ikke på noen måte på akkord med hvilke funksjoner det er utstyrt med. Du kan faktisk bruke modellen til fire forskjellige driftsfunksjoner: auto, kjøling, vifte og avfukting. På denne måten får du ikke bare en optimal temperatur i rommet, men også et bedre inneklima uavhengig av årstid. Du velger selv om modellen skal stå på høy, middels, lav eller automatisk når den blåser luften rundt.

Andre fordeler med denne modellen er at det er en bærekraftig løsning, da den bruker R290 gass, som har bedre oppvarmingspotensial enn f.eks. R410a, som flere andre klimaanlegg bruker. I tillegg er modellen stilig i utseende, har forsinket start i opptil 24 timer, hvilemodus og kan styres via en fjernkontroll. Så det blir ikke enklere enn med denne varianten.

Clatronic CL3716 Aircondition

Beste aircondition med Wifi

Clatronic CL3716 Aircondition

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mulighet for å kontrollere produktet via internett eller med touch-betjening
 • pros-icon.svg Kan brukes både til kjøling, avfukting og som ventilasjon
 • pros-icon.svg Utstyrt med hjul som gjør transport av produktet enklere
 • pros-icon.svg Still inn temperaturen fritt mellom 16 og 31 grader i rom inntil 35 m2

Detaljeret gennemgang

Man overdriver ikke når man sier at denne modellen er et høyteknologisk klimaanlegg. Modellen kan styres både via wifi eller på et kontrollpanel med berøringsfunksjon. I tillegg har modellen en timer som går opptil 24-timer, justerbare applikasjoner for luftstrømning og hastigheter, og kan fungere både til kjøling, som ventilerende enhet eller som avfukter. Hjulene sørger for at det er enkelt å flytte modellen.

Derfor skal du velge Clatronic CL3716 Aircondition:

Leter du etter en aircondition hvor du enkelt kan styre det uten å måtte reise deg fra sengen, sofaen osv. I så fall vil vi anbefale deg å investere i denne høyteknologiske varianten fra merket Clatronic. Modellen er utstyrt med LED-display med berøringskontroll, hvor du enkelt kan stille inn de ulike funksjonene, samt at en infrarød fjernkontroll følger med på kjøpet.

Du kan også velge å styre maskinen direkte fra telefonen eller datamaskinen. Dette er fordi modellen kan styres via wifi. På telefonen krever den imidlertid iOS 8.0 eller Android 4.4 eller systemer som er nyere enn de to. Den største fordelen med å styre via nettbrett eller smarttelefon er at du får enda flere funksjoner tilgjengelig på disse enhetene. Dette inkluderer f.eks. minutter-timer, hvilemodus, hastighet osv.

Selv om modellen i utgangspunktet ser litt stor ut, er den ikke vanskelig å ha med å gjøre. Den er utstyrt med fire hjul, som gjør transporten av maskinen ekstremt enkel. Du kan derfor få den til å kjøle et rom hvor som helst i hjemmet. Når denne airconditioner er i rommet kan man både kjøle, ventilere og avfukte opptil 35 m2. Temperaturen kan stilles inn mellom 16 og 31 grader, og den har også to avtakbare filtre.

Modellen bruker R290 kjølevæske, har et maksimalt støynivå på 65 dB(A) og en luftsirkulasjon på opptil 400 m3 i timen. Inkludert i kjøpet er en eksosslange på 1,5 meter og et vindussett. 

Arctic Air Ultra Luftkjøler

Beste budsjettvennlige aircondition med god effekt

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Selges til en budsjettvennlig pris sammenlignet med andre klimaanlegg med tilsvarende kapasitet
 • pros-icon.svg Kåret til best i test og et godt kjøp fra hhv. Råd & Rön og Forbrukerrådet Tænk
 • pros-icon.svg Utstyrt med HEPA luftfilter, slik at du kun får ren luft inn i rommet

Detaljeret gennemgang

Det er nesten umulig å ikke hylle denne airconditioner fra Arctic Air, til tross for at den selges til en utrolig lav pris. Modellen kjøler, avfukter og renser luften i mindre rom, er transportabel og bruker ikke avtrekk. I tillegg er den miljøvennlig, enkel å betjene og kan stilles inn på flere hastigheter. Det er ingen grunn til å hoppe over denne!

Derfor skal du velge Arctic Air Ultra Aircondition:

Har du ikke det største budsjettet for å kjøpe en airconditioner? Da kan du heldigvis velge denne modellen fra Arctic Air, som selges til en svært lav pris sammenlignet med andre gode klimaanlegg på markedet. Du trenger altså ikke grave dypt i lommene eller spare opp i flere måneder for å ha råd til denne modellen. Men ikke bekymre deg – du vil ikke gå på akkord med kvaliteten likevel, selv om prisen er presset helt ned.

Denne rimelige airconditionen er ikke bare billig, men også ekstremt enkel å betjene og bruke, uansett hvor du er. For det første har den en liten og kompakt design som sørger for at du enkelt kan ta den med deg på farten. Du kan faktisk også velge å plassere den akkurat der du vil, siden den perfekt kan plasseres på et nattbord, salongbord, på kjøkkenet, på kontoret osv. I tillegg kan den raskt stilles inn på tre forskjellige hastigheter eller et justerbart luftuttak. Til tross for den lille størrelsen er denne varianten derfor effektiv i drift.

Andre fordeler med maskinen er at den ikke har eksos. Den trenger derfor ikke å kobles opp med en slange ut av et vindu for å fungere optimalt. Men hvordan får man så kald luft ut av maskinen? Ja, den inneholder en vanntank som kan inneholde opptil 750 ml. Gjennom et smart fordampningssystem skapes det frisk og kjølig luft som kan skape bedre temperatur når det er varmt. Vannmengden i beholderen rekker til opptil 8 timers nedkjøling – og den kan du alltid fylle opp igjen.

En ekstra bonus med modellen er at den er et miljøvennlig valg, da den lar deg spare på strømregningen sammenlignet med andre modeller. I tillegg er den utviklet med en lydløs vifte, så den vil heller ikke være forstyrrende.

Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition

Beste lille aircondition med moderne design

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt og stilrent design sikrer en aircondition man gjerne vil ha stående fremme
 • pros-icon.svg Kan både avfukte, avkjøle og varme opp rom på opp til 24 m2
 • pros-icon.svg Mulighet for å styre produktet via app eller fjernbetjening
 • pros-icon.svg Har fått gode resultater hos forbrukerrådet Tænk

Detaljeret gennemgang

Denne mobile airconditioner skiller seg litt fra de andre modellene da den har et mer kompakt og rundt design. I tillegg ser den ekstremt elegant ut, og er derfor en modell du gjerne vil ha stående foran. Den er lett å flytte rundt på og kan til og med både avfukte, kjøle og varme opp rommet, avhengig av dine behov.

Derfor skal du velge Electrolux AirFlower Well P7 Aircondition:

Er du på jakt etter en airconditioner som ikke tar for mye plass og som samtidig ser pen ut i et moderne hjem, så vil vi anbefale deg å investere i denne airconditioner fra Electrolux. Produktet skiller seg litt fra de andre variantene i denne testen ved å være rund i formen.  Det vil dermed ta opp langt mindre plass enn et standard klimaanlegg. Samtidig sørger det moderne og stilige designet for at det er en modell du ønsker skal skille seg ut. Dermed vil du ikke føle behov for å gjemme bort klimaanlegget når du har gjester.

Denne airconditioner kan du flytte rundt etter behov, siden den sylindriske utformingen kan passe hvor som helst. Og da trenger du ikke engang være i nærheten for å kunne stille den til dine behov. Modellen kan enkelt kobles til Electrolux Home Comfort-appen, hvor du kan stille inn temperatur, forsinket start, driftsmodus osv. direkte på telefonen. På den måten har huset akkurat passe temperatur når du kommer hjem. Du kan også styre den via en fjernkontroll hvis du foretrekker det.

En av de store fordelene med å velge denne modellen er at du vil ha glede av den hele året. Modellen kan stilles inn for både avfukter, kjøler, vifte og varme. Det er derfor bra uansett årstid. Du kan også enkelt sette den på automatisk innstilling slik at rommet alltid har en jevn temperatur. Produktets driftstemperaturer er mellom 17 og 30 grader, mens det kan avfukte opptil 1 liter i timen.

Electric FH50 Varmepumpe

Beste fastmonterte aircondition

Electric FH50 Varmepumpe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Festes på veggen, så de ikke kommer i veien på gulvet eller tar opp unødvendig plass
 • pros-icon.svg Høy energimerking er ditt bevis på at det er et miljøvennlig valg
 • pros-icon.svg Har lavt lydnivå og vil derfor ikke være forstyrrende
 • pros-icon.svg Mulighet for å oppnå riktig temperatur uansett årstid med kjøling og oppvarming

Detaljeret gennemgang

Med denne airconditioner kan du oppnå en behagelig temperatur i større rom, da den både kan varme og kjøle etter behov. Modellen er festet til veggen, så du trenger ikke bekymre deg for at den er i veien. Den er også ideell for soverommet ditt da den har et lavt lydnivå. En ekstra bonus er det den er et miljøvennlig valg og har høy energiklassifisering.

Derfor skal du velge Mitsubishi Electric FH50 Varmepumpe:

Leter du etter en airconditioner til soverommet ditt? Da er denne fastmonterte modellen fra Mitsubishi et opplagt valg. Akkurat vedå være en fastmontert variant vil ikke denne varianten virke like forstyrrende som en transportabel kjøler. Faktisk har den et internt lydnivå på kun 20 dB(A), som sørger for at du lett kan sove i rommet, selv om produktet er slått på. I tillegg har modellen til og med et Plasma Quad-filter som renser luften i rommet fra både støv og andre uønskede partikler.

Du kan også velge å installere denne airconditioner i et større rom eller en gang, slik at luften kan fordeles i større deler av boligen. Du vil for eksempel kunne styre luftstrømmen med Double Flap-systemet og med delt klaff er det mulig å varme opp to etasjer samtidig. Du har muligheten til å stille inn maskinen til å senke eller heve temperaturen i rommet hvis det ikke er personer som oppholder seg i det, og på den måten kan du spare litt ekstra strøm.

Modellen kan brukes til både å varme og kjøle et rom, slik at du kan bruke den hele året. Produktet har et årlig energiforbruk til oppvarming på 2006 kWh og en nominell varmeeffekt på 6 kW. Kjøleeffekten er 5 kW med et årlig energiforbruk på ca 244 kWh. Med disse tallene i bakhodet er det ikke rart at produktet har gode energimerker for både oppvarming og kjøling. Kort fortalt betyr dette at modellen er miljøvennlig og vil spare deg for strøm og varme på sikt.

Wilfa COOL7 Aircondition

Beste bærbare aircondition med dvale- og timer funksjon

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Utstyrt med hjul, som gjør det enkelt å flytte rundt
 • pros-icon.svg Sleep-funksjon og 24-timers timer gjør det mulig å tilpasse kjøleren til dine behov
 • pros-icon.svg Fungerer i temperaturer mellom 17 og 35 grader med tre viftehastigheter

Detaljeret gennemgang

Denne airconditioner fra Wilfa er designet med hjul, noe som betyr at du enkelt kan transportere den rundt i hjemmet ditt etter behov. Fordelen med en mobil airconditioner er at du ikke trenger å velge bare ett rom den skal plasseres i. Denne modellen tilbyr effektiv kjøling av rom på opptil 20 m2 og den har både sove- og timerfunksjoner. Den styres enkelt via en fjernkontroll.

Derfor skal du velge en Wilfa COOL7 Aircondition:

Ønsker du å få tak i en veldig lett og mobil aircondition, som samtidig er utviklet med en rekke funksjonelle egenskaper, så bør du se nærmere på denne modellen fra Wilfa. Produktet har en enkel og kompakt struktur som sørger for at det ser pent ut, uansett hvor du velger å plassere det i hjemmet eller kontoret. Du kan til og med enkelt flytte den rundt etter behov, siden den er utstyrt med hjul. I tillegg har modellen flere funksjonelle egenskaper som sikrer brukertilpasset kjøling.

Du kan for eksempel velge mellom en dvalefunksjon eller en timerfunksjon på opptil 24 timer. Dette gjør at du kan ha airconditionen i gang til du kommer hjem, til du legger deg osv. Det er mulig å velge mellom tre viftehastigheter og temperaturer mellom 17 og 35 grader. Alle funksjoner og funksjoner styres via den medfølgende fjernkontrollen, slik at du ikke engang trenger å reise deg for å endre innstillinger.

Modellen kan kjøle ned rom opp til 20 m2 og dette gjøres effektivt ved at et flytende kjølemedium kjøler ned maskinens ribber og deretter blåser den nye luften ut gjennom disse. Totalt har modellen en kjølekapasitet på 7000 BTU. Den kan imidlertid stilles inn for tørr, kjøling og autofunksjon. Lydnivået er mellom 47 og 63 dB(A) for denne maskinen – med 63 dB(A) som det absolutt høyeste.

Panasonic CZ25TKE Varmepumpe

Beste aircondition til hytte

Panasonic CZ25TKE Varmepumpe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hjelper deg å spare på forbruket med sin +8 og +10 graders funksjon
 • pros-icon.svg Mulighet for å styre produktet via en app på telefonen via wifi
 • pros-icon.svg Kan dekke inntil 130 m2 – både til kjøling og oppvarming

Detaljeret gennemgang

Denne airconditioner kan kjøle og varme opp til 130 m2, men kan også holde hele arealet på gjennomsnittlig +8 eller +10 grader dersom du ikke er hjemme likevel. Modellen kan derfor med fordel brukes i en fritidsbolig eller lignende steder hvor man ikke oppholder seg hele tiden. Den er også stillegående i drift, fungerer ved lave utetemperaturer og er enkel å betjene.

Derfor skal du velge Panasonic CZ25TKE Varmepumpe:

Du kan investere i denne airconditioner fra merket Panasonic dersom du er på utkikk etter et velfungerende klimaanlegg til bruk for hytten, feriehuset, garasjen, et anneks mm. Det spesielle med denne modellen er at den kan settes til en +8 eller +10 graders funksjon. Dette sikrer at du bruker minimalt med strøm og varme når du ikke oppholder deg på det aktuelle stedet, men at det samtidig holder seg frostfritt i de kalde vintermånedene. Modellen holder disse temperaturene selv ved en utetemperatur på -25 grader.

Det er imidlertid ingen grunn til å frykte at hytten, anneks, garasje mv. vil være kald når du skal bruke den. Her får du mulighet til å fjernstyre systemet, slik at du kan øke temperaturen via en app på telefonen. På den måten kan huset ha akkurat passe temperatur når du kommer frem.

Denne fastmonterte airconditioner kan håndtere opptil 130 m2 – selv om kvadratmeterne er fordelt på flere etasjer. Det sørger dermed for at riktig temperatur spres utover boligen. Det spiller derfor ingen rolle at produktet festes på ett sted, da kulden eller varmen må spre seg. Som nevnt kan modellen bidra til å spare deg for mye energi. Dette kan også sees i dens generelle effekt, hvor kjøleeffekten er 2,5 kW og den nominelle varmeeffekten er 3,4 kW.

Guide

Slik velger du rett aircondition

Hvis du ennå ikke føler deg helt klar for å velge en airconditioner, så må du lese videre i disse avsnittene. Vi veileder deg til hva som er forskjellen på de ulike airconditionere og hvorfor en god airconditioner alltid er å foretrekke. Du kan også lese mer om hvordan denne testen ble utført.

Før vi går videre til disse avsnittene vil vi imidlertid veilede deg litt i kjøp av klimaanlegg ved å gi deg et innblikk i hvilke 5 egenskaper og områder du bør spesielt se etter når du kjøper klimaanlegg.

 • Størrelse: Vær ekstra oppmerksom på hvor store forskjeller det er når det kommer til hvor stor plass de ulike modellene tar. Noen tar opp langt mer enn andre – selv om de er transportable modeller eller beskrives som plassbesparende. Tross alt vil du komme hjem med en modell som ikke tar opp hele hjemmet
 • Kapasitet: Kapasiteten sier noe om hvor stort område maskinen kan brukes til. Har du en stor leilighet/hus ​​du ønsker å kjøle ned, må du velge en med stor kapasitet. Hvis det bare er et rom, kan kapasiteten være mindre
 • Lydnivå: Det er ikke noe verre enn støy i hjemmet – spesielt når det kommer fra en maskin som faktisk skal hjelpe deg til å føle deg bedre. Sjekk derfor alltid hva lydnivået er og vurder hvor høyt støynivå du kan akseptere.
 • Energiklasse og forbruk: Energimerking, kjøleeffekt, varmeeffekt m.m. gir deg en indikasjon på hvor energivennlig produktet er. Det er en fordel å holde øye med disse parameterne slik at du ikke ender opp med en enorm strømregning på døren etter å ha brukt ditt nye klimaanlegg.
 • Funksjoner: Det finnes et hav av klimaanlegg med smarte funksjoner, men ikke la deg blende av alle mulighetene. Vurder i stedet hvilke funksjoner som er viktigst for deg. Er det en timerfunksjon? Forsinket start? Wifi/app kontroll? Etc.

Hva er forskjellen på en luftkjøler, vifte og aircondition

Det er ganske stor forskjell på om du velger en luftkjøler, en vifte eller en aircondition – uansett om det er til hjemmet, kontoret, hytten, garasjen etc. Forskjellen gjelder ikke bare prisklasse, størrelser og utseende, men også i hvordan de kjøler ned luften. Er du i tvil om hva som er forskjellen på de ulike modellene, kan du heldigvis finne ut mer ved å lese avsnittet under.

Vifte

En vifte er helt klart den billigste løsningen hvis du bare vil kjøle deg ned litt i ny og ne. De fleste vifter tar ikke så mye plass og de bråker heller ikke så mye, derfor kan de være opplagte å ha stående på soverommet og på kontoret, hvor man ikke ønsker å bli forstyrret for mye . En vifte kjøler imidlertid ikke ned luften slik du opplever at en luftkjøler eller klimaanlegg gjør. I stedet blåser den luft rundt i rommet, noe som sørger for at det ikke blir fullt så varmt. I det sekundet du slår av viften, vil det føles varmt igjen.

Luftkjøler

En luftkjøler skiller seg ikke alltid så mye fra en airconditioner, men de to modellene kjøler ikke rommet på samme måte. Faktisk vil en luftkjøler sjelden kjøle ned luften like mye som en airconditioner kan. Luftkjøleren bruker ofte vann i en tank, da den bruker varmen i rommet til å fordampe vannet, noe som avkjøler rommet litt. Det er imidlertid langt fra samme nivå som du kan oppnå med klimaanlegg. På den annen side er de billigere enn de fleste klimaanlegg og har et lavere energiforbruk. I tillegg krever de ikke alltid tilkobling til en slange som strekker seg utvendig.

Aircondition

Hvis du vil senke temperaturen med flere grader i hjemmet eller et rom, må du skaffe deg et aircondition. Det er den eneste løsningen som definitivt kan senke temperaturen med flere grader. Dette betyr imidlertid også at denne typen system er litt mer komplisert enn en luftkjøler og vifte.

Normalt vil et kjølemiddel føres rundt i systemet slik at det fordamper til gassform (eller rett og slett er gassformet fra starten). Gassen vil da bidra til å kjøle ned ribben, som da kan skape kjølig luft. En aircondition kan også som oftest bruke stil oppvarmin, og det er derfor denne typen maskiner skiller seg ytterligere fra en luftkjøler og vifte. I så fall kan du nyte det hele året.

Du kan velge mellom bærbare/mobile og faste aircondition.

Derfor er et godt inneklima er viktig

Et godt inneklima er utrolig viktig for din trivsel. Dette gjelder både i forhold til luften, men også til temperaturen. Av den grunn kan det være en veldig god idé å investere i et klimaanlegg, da det hjelper deg med å holde en behagelig temperatur innendørs, uansett hvordan været er ute.

Du trenger ikke nødvendigvis å investere i et system for hele huset. En bærbar modell som du kan ta med deg kan være nok.

Aircondition til soverommet test

Hvis du har problemer med å finne roen natten fordi det er for varmt eller kaldt på soverommet ditt, kan aircondition hjelpe deg med å sove bedre. En slik modell kan brukes for å oppnå den perfekte temperaturen i rommet. Du må imidlertid sørge for å velge en modell med lavt støynivå slik at du ikke blir forstyrret når du skal sove. For mange vil selv den minste lyd resultere i vanskeligheter med å slå seg helt ned.

Du kan med fordel velge en bærbar modell slik at du alltid kan ta den av når du skal sove. På den måten kjøles eller varmes rommet opp før du legger deg. Dette hjelper imidlertid lite om det blir kaldt/varmt i løpet av natten også.

Prioritér en modell som kan avfukte

Generelt er det en fordel å investere i et system som ikke bare kan kjøle og varme, men også avfukter. På denne måten vil maskinen fjerne overflødig fuktighet i rommet, samtidig som den sørger for en god temperatur.

Hvis du har falt for en modell som ikke avfukter rommet, ikke få helt panikk og endre den. I så fall kan du lese vår test av avfuktere på denne siden, hvor du blir guidet til de modellene som er best for å avfukte luften i et rom.

Slik er denne aircondition testen utført

Denne testen guider deg til hvilke type aircondition som fungerer veldig bra. På den måten vil du ha lettere for å finne den riktige modellen for deg – og kan til og med gjøre dette med ro i sinnet. Vi har brukt mye tid på å undersøke markedet for å finne de ovennevnte modellene i testen. Vi har bl.a. funnet inspirasjon fra ulike testkilder og lest mange forbrukeranmeldelser av ulike produkter. Basert på denne informasjonen har vi dannet oss en oversikt over hvilke modeller som ikke bare får ros i tester, men også i hverdagen av forbrukerne.

FAQ

Hvilken aircondition er best i test?

I denne testen har vi valgt et Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW aircondition som beste modell. Det finnes imidlertid mange gode modeller på markedet og her kan du lese om de beste.

Hvorfor bør man investere i aircondition?

Et airconditionsystem, uansett om den er transportabel eller fastmontert, kan hjelpe deg å oppnå et bedre inneklima. I tillegg hjelper det naturligvis for en bedre temperatur i hjemmet.

Skal aircondition være i energiklasse A?

Det er ikke krav om at klimaanlegget skal ha en energiklassifisering på A eller høyere. Men jo høyere energimerket er, jo mer miljøvennlig er modellen. Det er derfor bra for lommeboken i det lange løp.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×