Opdateret desember 2023

Airfryer test – Se de 8 beste airfryere i test 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Les om de 8 absolutt beste airfryer i vår airfryer test. Vi har samlet all nyttig kunnskap slik at du ikke trenger å stresse med det, både for vår best i test og de andre modellene.

Temperaturinnstillingene er spesielt viktige, da du med de riktige temperaturene får muligheten til å lage mange forskjellige retter. Retter som åpenbart er et mye sunnere alternativ med betydelig mindre mengder fett!

I vår kjøpsguide fordyper vi oss i alle de spennende detaljene og utdyper hva som gjør en airfryer til en god og effektiv tilberedningsmetode. Du må ha kontroll på kapasiteten, slik at du er sikker på at det er nok mat. Du kan få modeller med mange forhåndsinnstilte programmer, til og med muligheten for å koble den til en app. Vi gjennomgår også alle de flotte funksjonene slik at du ikke går glipp av en eneste.

I vår sammenligningstabell har vi samlet alle de 8 produktene fra vår airfryer test i en svært oversiktlig tabell, som du også kan hoppe direkte til akkurat her. God appetitt!

Fordele
 • pros-icon.svg 6 innstillinger
 • pros-icon.svg God kapasitet på 4 kg
 • pros-icon.svg Justerbar termostat
 • pros-icon.svg Temperaturindikator
 • pros-icon.svg Sikkerhet mot overoppheting

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Ninja Foodi AF400EU

Leter du etter den beste airfryeren med forhåndsinnstilte programmer for enkle og sunne måltider? Og vil du også ha en kapasitet stor nok til at du kan lage store mengder mat til hele familien? Vel, da er denne Ninja Foodi airfryer best i test løsningen for deg og vår vinner av airfryer test!

Mange muligheter

I tillegg til stekefunksjonen inneholder denne modellen de fem tilleggsfunksjonene baking, dehydrering, sync, reheat og max crisp. Du kan derfor steke både kjøtt, fisk og grønnsaker, men også bake nydelige brød og flotte kaker. Med innstillingen for dehydrering kan du også dehydrere blant annet frukt, sopp og urter. Airfryeren erstatter til og med mikrobølgeovnen på noen måter, siden du også kan varme opp mat eller tine frossen mat på et blunk!

God kapasitet

Noe av det som gjør airfryeren Ninja Foodi best i test, er at den er utstyrt med to forskjellige kokeskuffer, slik at du kan lage en stor porsjon eller to litt mindre og forskjellige porsjoner samtidig. Skuffene har samme størrelse. Total kapasitet er 4 kilo, noe som betyr at du kan ha 2 kg mat i hver skuff. I liter tilsvarer dette 9,5 liter.

Praktisk

Du kan enkelt stille inn airfryeren på et brukervennlige kontrollpanel foran. Her kan du både velge, samt også holde øye med de ulike innstillingene for blant annet temperatur og tid. Innstillinger for temperatur kan du varierer fra 40 °C til 240 °C, noe som gir deg mange muligheter til å tilberede forskjellige matvarer ved siden av den tradisjonelle pommes frites. Du stiller selv inn riktig temperatur via den justerbare termostaten. Hvis du har to retter med samme tilberedning, kan du stille inn airfryer for dette. Du kan imidlertid også bruke den såkalte funksjonen sync for å tilberede to forskjellige retter som skal være klare samtidig. Dermed kan du steke 2 kyllinger samtidig, en i hver skuff, eller en kylling i den ene og pommes frites i den andre! Det er jo utrolig smart! De to skuffene er også utstyrt med et veldig praktisk non-stick belegg, slik at rengjøringen går enkelt og greit. Ikke minst vil du elske at de også kan vaskes i maskin!

Spesifikasjoner:

 • Kapasitet: 9,5 liter
 • Effekt: 2470 watt
 • Antall programmer: 6 programmer
 • Vekt: 8,9 kilogram
Fordele
 • pros-icon.svg 6 innstillinger
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse
 • pros-icon.svg Kapasitet på 2 liter
 • pros-icon.svg BPA-fri
 • pros-icon.svg Håndtak holder seg kjølige

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge TriStar Fritös Mini Crispy

Er du på jakt etter en liten og kompakt airfryer for pommes frites og et sunnere alternativ til en tradisjonell frityrkoker, er Tristar sin airfryer med et kompakt og smalt design et opplagt valg. Den er perfekt for å lage mat uten mye olje, samtidig som den har et utvalg automatiske programmer man kan velge mellom.

Multifunksjonell og brukervennlig airfryer

En allsidig airfryer med hele 6 innstillinger, slik at du både kan tilberede pommes frites, men også steke kjøtt, fisk og grønnsaker raskt og effektivt. Ettersom den bruker mindre olje får du både herlig og fettfattig mat. Med denne airfryeren kan du steke, bake, fritere, riste og grille. En høyteknologiske luftkonveksjon sikrer jevn fordeling av varm luft. Med den justerbare termostaten kan du velge mellom 80 og opptil 200 grader, noe som gir deg mer fleksibilitet.

Praktisk

Det er enkelt å stille inn de forskjellige programmene for forhåndsstilt temperatur og tid ved å vri knotten på toppen av airfryeren. Den avtakbare skuffen er romslig og kan inneholde opptil 2 liter eller 0,5 kg mat, perfekt for deg som vil lage litt mindre porsjoner. Skuffen har et praktisk non-stick-belegg og tåler oppvaskmaskin, slik at rengjøringen går enkelt og greit. Takket være en automatisk funksjon for utkobling, trenger du heller ikke overvåke den når du tilbereder maten. Du kan også velge å stille inn en tidtaker på opptil 30 minutter.

Strømforbruk og sikkerhet

Selv om airfryeren er kraftig og går på hele 1000 watt, er strømforbruket svært lavt. Du vil elske at strømforbruket bare er på 1 kW. TriStar airfryer har også en sikkerhetsfunksjon som beskytter den mot overoppheting. Håndtaket holder seg alltid kjølig, slik at du ikke risikerer å brenne deg på det. Plasten som brukes er helt fri for BPA, og sist men ikke minst er airfryeren utstyrt med sklisikre føtter. Så du trenger ikke bekymre deg for at den skal flytte på seg under bruk. Dette er spesielt lurt for deg som har små barn i huset.

Spesifikasjoner:

 • Kapasitet: 2 liter
 • Effekt: 1.000 watt
 • Antall programmer: 6 programmer
 • Vekt: 2,85 kilogram
Fordele
 • pros-icon.svg 5 forhåndsinnstilte programmer
 • pros-icon.svg Digitalt display
 • pros-icon.svg Smart Sensing-teknologi
 • pros-icon.svg Enkel rengjøring med eget rengjøringsprogram
 • pros-icon.svg Hold-varm funksjon

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Philips Airfryer XXL HD9867

Intelligent matlaging med 90 % mindre fett og ingen stekelukt, uavhengig av hvor full airfryeren er. Alt dette får du med denne smarte og høyteknologiske Philips premium airfryer XXL!

Mange muligheter

Ved hjelp av de fem forhåndsinnstilte programmene er modellen enkel å bruke, og du kan lage alt fra ferske og frosne pommes frites, steke fisk, lage saftige og sprø kyllinglår eller steke en hel kylling i denne Philips premium airfryer XXL. Den store kapasiteten på 1,4 kg mat gjør det mulig å lage mye mat til flere personer. Et praktisk hefte med airfryer oppskrifter følger med, samt at du har mulighet for å logge inn på tilhørende app!

Intelligent tilbereding av mat og teknologi

Takket være den patenterte teknologien Rapid Air, som du finner på Philips sin airfryer, tilbereder airfryeren med en strøm av varm luft som genererer 90 % mindre fett. Den stjerneformede utformingen av bunnen, sammen med den raskt sirkulerende luften, sørger for en jevn fordeling av varm luft. Det betyr den kan tilberede maten din slik at den blir mør på innsiden, men godt sprø på utsiden. Modellen Philips airfryer XXL separerer og samler også opp overflødig fett. En sSmart Sensing-teknologien gjør det mulig å velge mattype, hvoretter airfryeren automatisk justerer tid og temperatur. Ved hjelp av Smart sensing er du garantert at du alltid får et perfekt og godt resultat hver gang du skal lage mat, uten å måtte forholde deg til innstillingene for temperatur og tid. Du får også tilgang til appen NutriU, hvor du kan velge mellom et hav av herlige og inspirerende airfryer oppskrifter til hverdag og fest.

Praktisk

Du kan også lagre airfryer oppskrifter du liker best i denne intelligente Philips airfryer, så det er bare å finne dem enkelt frem neste gang. Airfryeren har da lagret den perfekte temperaturen og koketiden for den valgte oppskriften. Takket være den praktiske funksjonen holde-varm kan du enkelt holde maten varm i opptil 30 minutter etter at den er ferdig tilberedt. Det er praktisk, siden du kan starte maten i god tid før du skal spise og du slipper å gå rundt maten for å passe på. Du vil være ekstra glad for at delene til airfryeren fra Philips har non-stick belegg og at de også tåler oppvaskmaskin. Dette gjør at både selve maskinen og delene er rask og enkel å rengjøre.

Spesifikasjoner:

 • Kapasitet: 7,3 liter
 • Effekt: 2.225 watt
 • Antall programmer: 5 programmer
 • Vekt: 7,99 kilogram

Cosori Premium CP158-AF

beste airfryer med stemmeassistent

Fordele
 • pros-icon.svg Rask oppvarming
 • pros-icon.svg Rist medfølger
 • pros-icon.svg Kan kobles til app
 • pros-icon.svg Fungerer med stemmeassistent
 • pros-icon.svg Passer for mer enn 100 airfryer oppskrifter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Cosori Premium CP158-AF

Cosori Premium airfryer har en god kapasitet på 2,2 kg mat, et godt valg og passelig kapasitet for 2 til 5 personer. Til tross for stor kapasitet tar ikke Cosori Premium airfryer mye plass på kjøkkenbenken, da den er spesielt plassbesparende med sine firkantede kurver og robust materiale. Ved hjelp av sine 11 forhåndsinnstilte programmer lar Cosori premium deg mye å velge mellom! Cosori airfryer passer til alt fra kjøtt, kylling og fisk til pommes frites, reker, brød og kaker. Du kan bruke den med eller uten forvarming, selv om vi anbefaler å bruke funksjonen for forvarme, da smaken blir bedre med en gang. Uansett hva du velger, er den fortsatt 1,5 ganger raskere enn en standard ovn når du skal tilberede mat. Samtidig er det også et sunnere alternativ, og ofte trenger du kun å bruke 1 skje olje når du skal lage mat.

Er maten ferdig litt for tidlig? Det betyr ikke noe når du ha en Cosori airfryer! Du kan bare slå på funksjonen for å holde maten varm. Denne funksjonen er utrolig enkel å bruke, samt stilles inn fra ett minutt og opptil en time, og gir alltid et godt resultat Du sparer ikke bare tid på å lage mat med Cosori Premium airfryer, men også på rengjøring. Takket være non-stick belegget er delene lett å rengjøre. Du kan også velge å bare gi dem en tur i oppvaskmaskinen. Det blir faktisk ikke enklere enn å bruke Cosori Premium airfryer.

Spesifikasjoner:

 • Kapasitet: 5,5 liter
 • Effekt: 1.700 watt
 • Antall programmer: 11 programmer
 • Vekt: 6,8 kilogram

Philips Essential HD9252

beste 2-i-1-airfryer og bordgrill

Fordele
 • pros-icon.svg Rask oppvarming
 • pros-icon.svg Rist medfølger
 • pros-icon.svg Kan kobles til app
 • pros-icon.svg Fungerer med stemmeassistent
 • pros-icon.svg Passer for mer enn 100 airfryer oppskrifter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Philips Essential HD9252

Hvis du er typen som aldri vet hva du skal ha til middag, bør du definitivt skaffe deg denne Philips airfryer. Ikke nok med at du takket være Rapid Air-teknologien kan lage mat med 90 % mindre fett enn i tradisjonelle frityrkokere, men du kan også koble til appen NutriU. Gjennom appen får du tilgang til opptil 500 airfryer oppskrifter. I tillegg er det mange flere fordeler.  Oppskriftene i appen er valgt ut av ernæringseksperter, slik at du får herlige og raske, men også sunne, oppskrifter. I tillegg er oppskriftene skreddersydd etter dine personlige preferanser. For jo mer du bruker appen til Philips, jo mer tilpasser den seg til deg og dine ønsker. Du vil da få anbefalinger om oppskrifter.

Philips airfryer er utstyrt med totalt 7 forhåndsinnstilte programmer for tid og temperatur. Du kan tilberede mat som pommes frites, steke kjøtt og fisk, men også bake og grille grønnsaker. Philips sin airfryer gjør det mulig til å tine frossen mat eller varme den opp. Er maten ferdig litt for tidlig? Ikke noe problem. Denne modellen fra Philips har en praktisk funksjon som lar deg holde maten varm på sin ideelle temperatur i opptil 30 minutter. Philips airfryer er også enkel å rengjøre. Airfryeren sin QuickClean-kurv har et lettløsende belegg som er enkel å rengjøre, men som også sørger for at maten ikke setter seg fast. De avtakbare delene til Philips airfryer kan vaskes i maskin.

Spesifikasjoner:

 • Kapasitet: 4,1 liter
 • Effekt: 1.400 watt
 • Antall programmer: 7 programmer
 • Vekt: 4.55 kilogram

Clatronic FR 3747 H

beste multifunksjonelle airfryer

Fordele
 • pros-icon.svg Stor kapasitet på 11 liter
 • pros-icon.svg 9 programmer
 • pros-icon.svg Multifunksjonelt bruk
 • pros-icon.svg Med vindu
 • pros-icon.svg LED-display

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Clatronic FR 3747 H

Denne airfryer-ovn er en 7-i-1-modell, som gir deg mye for pengene. Du får totalt 7 bruksområder med denne airfryer-ovnen. Du kan steke, grille, riste, bake, dehydrere og bruke det som rotisseri. Airfryeren ser faktisk ut som en liten ovn, men den fungerer som en airfryer! Derfor har du fortsatt fordelen av å lage mat med opptil 80 % mindre fett. Den har også et praktisk lite vindu foran slik at du kan holde øye med maten mens den tilberedes. Denne airfryer-ovnen er utstyrt med en veldig smart sensorberøring som gjør den enkel å bruke.

Denne airfryer-ovnen slipper også ut mindre røyk og lukter, så du trenger ikke å bekymre deg for at hele kjøkkenet skal lukte pommes frites etterpå. Du kan velge mellom totalt 9 automatiske og forhåndsinnstilte programmer. En roterende kurv, et spyd for sprø grillet kylling, 2 rister og en praktisk bake- og fettoppsamlingsplate er inkludert. Den store kapasiteten på 11 liter gjør at du enkelt kan lage mye mat til flere personer samtidig. Den har også en timer som sender ut et signal når maten er klar. Selve ovnen og håndtaket holder seg kjølig, slik at du ikke risikerer å brenne deg på den. Den har også et sikkerhetstiltak som beskytter den mot overoppheting.

Spesifikasjoner:

 • Kapasitet: 11 liter
 • Effekt: 1.500 watt
 • Antall programmer: 9 programmer
 • Vekt: 6,8 kilogram

Guide

Slik velger du den beste airfryer

Tenker du på først og fremst på pommes frites når vi sier airfryer, er ikke det helt feil. Imidlertid er ikke pommes frites akkurat kjent som super sunn mat. MEN når du lager mat i en airfryer, kan du faktisk lage mat med mye mindre olje.

Er du en av dem som allerede er overbevist når det kommer til pommes frites, men er litt lei av at du må bruke mye fett til de hjemmelagde pommes frites, vil du elske en airfryer. Ved å velge blant modellene som er best i test, og som du fnner i vår airfryer test, kan du tilberede mat i en airfryer kan du redusere fettmengden med opptil 75 % sammenlignet med tradisjonelle stekemetoder.

Slik du kan se på modellene i vår airfryer test, kan du imidlertid også bruke mange produkter til mange andre ting enn den gjennomsnittlige airfryeren og likevel bruke mindre fett enn i konvensjonell matlaging.

I vår airfryer test har vi samlet airfryere som er best i test på markedet akkurat nå. Alle deres funksjoner og egenskaper er forklart for deg, slik at du er helt klar over hva de enkelte modellene kan og om de oppfyller dine krav og behov.

I kjøpsguiden vår går vi i dybden med disse funksjonene og gir deg all nødvendig informasjon om airfryere som du trenger.

5 gode grunner for å kjøpe en airfryer

Skulle du likevel være i tvil om en airfryer er det rette kjøpet for deg? Da skal vi gi deg fem kjappe og overbevisende (om vi må si det selv) grunner til at du bør skaffe deg en airfryer.

 • Det kan være opptil 75 % hurtigere å tilberede mat i en airfryer sammenlignet med en vanlig ovn.
 • Du kan bruke opptil 75 % mindre olje for å steke mat.
 • Det krever mindre strømforbruk enn å bruke en vanlig ovn (alt etter modell, selvfølgelig).
 • Du får velsmakende mat og mulighet for å lage forskjellige slags retter.
 • Du får mange smarte funksjoner i én kjøkkenmaskin.

Raskere å tilberede maten

En airfryer varmes opp mye raskere enn en varmluftsovn. Noen modeller trenger ikke engang å forvarmes, noe som selvfølgelig ender opp med å bli en rimeligere løsning. Du sparer derfor tid, da du ikke trenger å vente på at den skal varmes opp. Trenger den å varmes opp på forhånd, er det uansett raskere enn en ovn. Deretter går selve tilberedningen av maten også flere ganger raskere. La oss gi deg et eksempel. Hvis du har en hel kylling som veier mindre enn ett kilo, rundt 800 gram, vil tilberedning i vanlig ovn normalt ta mellom en time og opptil 80 minutter. I en airfryer tar det imidlertid bare omtrent en halvtime eller 40 minutter.

Bruk mindre olje

En airfryer bruker den varme luften til å skape en jevn varme. Du kan derfor nøye deg med mye mindre mengder fett og tilberede mat uten store mengder olje. Noen ganger er det faktisk bare nødvendig med en enkelt teskje med olje, mens andre ganger trenger du ikke tilsette noe ekstra fett i det hele tatt.

Spar på strømforbruket

Siden en airfryer ikke går like lenge som en ovn, bruker den naturligvis også mindre strøm, og du dermed få mye for pengene. Det er imidlertid viktig å påpeke at du alltid bør se på strømforbruket til den enkelte modell dersom du vil være helt sikker på at det er en rimeligere løsning. I likhet med alle andre elektriske apparater varierer strømforbruket mye, noe det også gjør mellom ulike airfryer modeller.

Lag mange forskjellige retter

Mange produkter er utstyrt med ulike innstillinger. I vår airfryer test finner du for eksempel flere modeller der du kan både steke, grille, bake og mye mer. Vi ser nærmere på disse funksjonene litt lenger ned. Det positive med en airfryer er, i motsetning til en vanlig frityrkoker, har muligheten til å lage andre typer retter også. Med en standard frityrkoker er du mye mer begrenset.

Mange smarte funksjoner

I tillegg er mange airfryere utstyrt med en rekke virkelig smarte og praktiske funksjoner som timere, justerbar termostat og til og med muligheten for å bruke den sammen med en app. Du får altså en multifunksjonell airfryer som kan brukes til litt av hvert, og som gjør lar deg tilberede maten enklere og på en mer praktisk måte.

Hva kan en airfryer?

En airfryer er verken «bare» en frityrkoker eller det samme som en liten varmluftsovn. Her kan du gjøre så mye mer enn å bare tilberede pommes frites. Men hvordan fungerer det og hva er det som gjør at du kan spare på fett? Det kan du, fordi en airfryer utnytter den varme luften inne. Den sirkulerer den varme luften veldig raskt, noe som gjør at fuktighet og vann fra selve maten varmes opp. Faktisk blir matens eget væskeinnhold så varmt at det frigjøres partikler. Det er akkurat det som gir deg deg en sprø mat og overflate, samtidig som du kan steke maten med lavere fettinnhold.

Så selv om du fortsatt må tilsette olje i noen airfryer oppskrifter, reduseres oljemengden kraftig. Ofte kan du til og med nøye deg med en skje olje og likevel få ekstremt smakfull mat med en sprø overflate takket være jevn varmefordeling og raskt sirkulerende varmluft.

Det er derfor en slags firityrkoker uten olje. Når maten ikke bader i olje, unngår du også en ubehagelig lukt på kjøkkenet. Derfor er en airfryer også et godt alternativ til både en tradisjonell ovn og frityrkoker, og vanlig frityrsteking.

Forskjellige programmer

Hvis du generelt lager mye mat og liker å eksperimentere og lage mange forskjellige ting, er en multifunksjonell modell definitivt et opplagt valg for deg. Vi har laget en praktisk liten oversikt over de ulike innstillingene du typisk vil kunne finne på en airfryer fra vår airfryer test.

Frityrsteking

Det er denne funksjonen som imiterer en tradisjonell frityrkoker, men bare med mindre fett. Så du kan få deilig, sprø mat og ikke minst nydelige pommes frites.

Steke

På noen modeller kan du tilberede grønnsaker og kjøtt på samme måte som du ville gjort i en ovn. Det er derfor ganske smart, for det tar vanligvis også kortere tid i en airfryer.

Grille

Få smaken av grillmat med en airfryer. Den fungerer godt til dette, og noen modeller kommer med en spesiell grillfunksjon.

Bake

Du kan også lage deilige kaker og muffins i airfryeren med et godt resultat.

Tine frossen mat

Du kan stille den til å tine opp frossen mat.

Oppvarming av mat

Den kan også varme opp mat for deg. Igjen er det raskere enn i en tradisjonell ovn.

Rotisseri

Noen modeller har et smart rotisseriesett, slik at du kan steke en hel kylling på spyd.

Dehydrering

Og til slutt kan du også bruke noen modeller til å dehydrere sopp, frukt, grønnsaker og tørre urter.

Matvarer du kan tilberede i en airfryer

Som vi har nevnt tidligere i denne airfryer test, kan du tilberede mange forskjellige typer retter i en airfryer. Men hvilke ingredienser passer spesielt godt til en airfryer.

Du vet med sikkerhet at du kan lage pommes frites i en airfryer, og det gjelder både den frosne og den ferske versjonen.

Du kan tilberede annen frossen mat som poteter og fisk, men du kan også tilberede fersk fisk, kjøtt og grønnsaker.

Noen modeller kan også brukes til å tørke mat, slik at du for eksempel kan tørke dine egne urter i den. Det er jo ganske smart. Eller hva med å riste noen nøtter til dessert? Lenger ned har vi laget en oversiktlig oversikt over mulige innstillinger på en airfryer.

Kapasitet – Hvor mange skal du lage mat til?

Hvor stor kapasitet en airfryer skal ha avhenger helt av dine behov. Hvis husstanden din er stor, er det best å også velge en større modell som kommer med kapasitet for alle. Er dere bare to eller kanskje dere bare vil bruke den selv, kan dere enkelt nøye dere med en mindre modell som har lavere kapasitet.

Bruker du den både til større og mindre mengder er det også fordelaktig å ha en litt større modell, slik at du alltid vil ha nok kapasitet i din airfryer uansett om du skal lage mer eller mindre.

Ninja Foodi AF400EU, som er best i test i vår airfryer test, har for eksempel en god kapasitet på 9,5 liter, slik at du kan tilberede store mengder mat. Med akkurat denne airfryer xxl modellen har du faktisk to skuffer, noe som gir deg flere muligheter. Så hvis du ofte lager små porsjoner, kan du klare deg med én skuff, mens for store mengder smakfull mat. Vår Philips premium airfryer XXL har for eksempel plass til 7,3 liter, så du er sikker på å kunne ha nok kapasitet for å lage store mengder mat til hele familien. Ønsker du en mellomstor airfryer, kan Cosori airfryer med sine 2,2 kg ha en perfekt kapasitet.

Effekt – Høy temperatur

Effekten til ulike maskiner måles i watt. Watt kalles også kraften til en maskin. Det er det som indikerer hvor mye energi en gitt maskin eller elektrisk enhet bruker per sekund. Det er derfor ikke uviktig å se på effekten når du skal ut og kjøpe en airfryer. Jo høyere kraft, desto kraftigere er airfryeren. Tilbereder du typisk store mengder mat, er en airfryer med høy effekt fordelaktig, da du garantert får deilig, sprø mat og jevn tilberedning. Selvfølgelig fortsatt med lavere fettinnhold og uten store mengder olje.

Både vår testvinner Ninja Foodi AF400EU og vår premium airfryer Philips Airfryer XXL HD9867 har en høy effekt på henholdsvis 2-470 og 2.225 watt. De er altså begge effektive og kan uten problemer klare større og mindre mengder.

Funksjoner

De beste airfryere har en rekke funksjoner som rett og slett gjør at du får det gøyere når du skal tilberede mat. Når du tilbereder maten med en airfryer, er funksjonene med på å gjøre det enklere og mer praktisk. Vi har samlet de ulike funksjonene til en airfryer her slik at du kan få full oversikt over dem.

Temperaturinnstilling

Det er nesten et must at man kan stille inn temperaturen. Ved å stille inn temperatur og varme på airfryeren, har du også mer kontroll over det endelige resultatet. Ulike matvarer trenger forskjellige temperaturinnstillinger. En airfryer er derfor mer allsidig, jo flere temperaturinnstillinger den har.

Forhåndsinnstilte programmer

Mange av modellene i vår airfryer test er utstyrt med programmer du kan velge mellom. Dette betyr at du ikke trenger å vite nøyaktig hvordan du skal stille inn airfryeren når du skal lage sprø pommes frites eller steke en hel kylling. En airfryer er ofte allerede utstyrt med denne typen innstillinger. Den best rangerte Ninja Foodi AF400EU har seks forhåndsinnstilte programmer, mens Philips Essential HD9252 airfryer XXL har syv innstillinger, men gir deg i stedet tilgang til en app. Vi kommer mer inn på hvordan tilkobling til app fungerer litt lenger ned.

Hold-varm funksjon

En funksjon på airfryer som er utrolig smart hvis du har det travelt. Med denne funksjonen kan du tilberede maten litt tidligere, og så kanskje gjøre noe annet før du ønsker at maten er klar.

Du kan for eksempel lage maten og deretter ta en løpetur, hente barna i barnehagen eller bare handle litt. I løpet av den tiden slår du bare på funksjonen for å holde maten varm. På den måten er maten fortsatt god og varm, og klar til å spises når du kommer hjem.

Det gir deg mye mer frihet til å planlegge dagen og spise akkurat når det passer deg.

Vår premium airfryer i denne airfryer test, Philips Essential HD9252, har for eksempel denne holde-varm funksjonen. Hvis maten er tilberedt og klar for tidlig, kan du stille inn timeren. Med denne modellen kan du stille inn airfryeren til å holde maten varm i opptil 30 minutter, mens du på modellen Cosori CP158-AF for eksempel kan stille den inn i opptil en hel time.

Timerfunksjon

Når du tilbereder maten, har du kanskje ikke tid og lyst til å stå ved siden av airfryeren under hele prosessen. Når ingrediensene er tilsatt, kan du gjøre noe annet. Kanskje kose deg med en bok eller ta en dusj. Her er det en timerfunksjon som er veldig smart. Du kan da stille inn airfryeren til å gå i en viss periode uten at du trenger å holde øye med den.

Noen timere gjør det også mulig å programmere airfryeren slik at den først starter tilberedningen på tidspunktet du har stilt den inn for. Denne timerfunksjonen er derfor best for retter der alle ingrediensene må tilsettes samtidig, ellers må du legge til enkelte matvarer underveis. Ellers går det litt utover funksjonaliteten til timerfunksjonen.

Digital skjerm

Flere av modellene i vår airfryer test er utstyrt med et lekkert digitalt display med touch screen. En slik digital airfryer er spesielt enkel å bruke. Som regel gir denne typen airfryer deg også flere bruksmuligheter. På en digital skjerm kan du også lettere følge matlagingen og raskt stille inn din airfryer.

Non-stick belegg

Selv om du bruker en liten mengde olje, må airfryer og tilbehør selvfølgelig rengjøres. Hvis du vil sikre at du får det enkelt å rengjøre din airfryer, bør du velge en modell med et slitesterkt non-stick belegg.

Du kan også se deg om etter en modell med keramisk belegg. Et keramisk belegg sørger for at matrester ikke fester seg til overflaten. Det bidrar også til å opprettholde en jevn temperatur under matlagingen.

Deler tåler oppvaskmaskin

Mange deler er enkle å rengjøre nettopp fordi de har et sklisikkert belegg. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis at de tåler å bli satt i oppvaskmaskinen. Hvis enkel rengjøring er en topp prioritet for deg, sørg for at du velger en airfryer hvor alle avtakbare deler kan puttes i oppvaskmaskinen. På den måten slipper du å bruke tid på å stå og skrubbe delene ren for hånd.

Funksjon for automatisk avstenging

En funksjon for automatisk avstenging er veldig nyttig hvis du ikke vil, eller ikke har tid til å, stå ved siden av airfryeren mens den er i bruk. Takket være denne funksjonen kan du legge en rett på toppen og maten koker av seg selv, og du kan komme til noe annet i mellomtiden. Les for eksempel et kapittel i en bok, vask vasken eller gå en liten tur. Når retten er ferdig, slår airfryer seg av automatisk.

Sikkerhetsfunksjoner

Både funksjonene for timer og den automatiske utkobling gjør at airfryeren til en viss grad kan tilberede maten uavhengig av din tilstedeværelse. Det er noen som ikke er så opptatt av det, noe vi kan forstå. Imidlertid er mange produkter i dag utstyrt med sikkerhetstiltak som beskytter både deg og din airfryer.

Sikkerhet mot overoppheting

En spesielt viktig sikkerhetsfunksjon er beskyttelse mot overoppheting. Hvis en elektrisk enhet overopphetes, kan den rett og slett gå i stykker. Og selvfølgelig er det også farlig. Derfor er det virkelig en god idé å velge en airfryer med innebygd sikkerhetsfunksjon mot overoppheting. På den måten er du beskyttet, og du kan bruke både timeren og den automatiske utkoblingsfunksjonen med god samvittighet.

Cool-touch kabinett

En annen ting som mange er nervøse for er at airfryeren blir veldig varm under bruk. Dette kan spesielt være en bekymring for barnefamilier. Det er absolutt ikke hyggelig å være nervøs for om barna dine vil ta på en airfryer hvis den blir varm.

Velg derfor en airfryer som har et såkalt cool-touch kabinett. Dette betyr at selve airfryeren sannsynligvis blir varm inni, men forblir kjølig på utsiden. Eller i hvert fall ikke så varmt at du kan brenne deg på det.

Det er selvfølgelig ikke bare en smart funksjon hvis du har barn. Vi kan alle ta på en kjøkkenmaskin med armen når vi er i full matlagingsmodus! Dessuten må du ta på deler av en airfryer når du tar maten ut. I tillegg er det mye lettere hvis du ikke trenger å være redd for å brenne deg på det. Det er også mye enklere!

Design

Ok, designet er kanskje ikke det viktigste, kan du bli forledet til å tro. Men tro om igjen. Med dette mener vi ikke bare den estetiske delen av en airfryer, men også designet til en airfryer. Avhengig av hvordan du bruker den, kan flere deler av designet og layout være ganske viktig.

Ledningslengde

Hvis du ønsker å sikre optimal utnyttelse av plassen og ønsker å kunne plassere airfryeren din akkurat der du ønsker, bør du også se på ledningslengden. Jo lengre ledningen er, jo større frihet får du, rett og slett.

Er ledningen veldig kort kan du selvfølgelig forlenge den med en skjøteledning, men det er de færreste som ønsker å ha en liggende på kjøkkenet. Har du sett deg ut et sted på kjøkkenet som ikke er helt inntil stikkontakten, så velg en airfryer med lang ledning. Da er du på den sikre siden.

Utseende

Når vi bruker større kjøkkenapparater, lar vi dem vanligvis også stå foran. Spesielt hvis vi bruker dem veldig ofte, er det irriterende å måtte finne det frem hver gang. Plasserer du du apparatet i et skap eller i en bod, er det også større sannsynlighet for at du bruker det mindre, nettopp fordi du må ta den ut.

Velg derfor en airfryer som har et utseende du trives med, og som skaper en fin plass på kjøkkenbenken din. Da blir du rett og slett mer fornøyd med å ha den stående fremme.

Modellene kommer i både farger og børstet metall. Du kan også få modeller i design med gjennomsiktig lokk eller vindu, slik at du alltid kan følge med i matlagingen.

Skal man sikre optimal plassutnyttelse er også kabellengde og utforming viktig å ta hensyn til. Velg en form som passer til plassen på kjøkkenet du har valgt.

Pass på at airfryeren ikke er for stor og tar for mye plass på kjøkkenet ditt. Det er tross alt ikke meningen at den skal oppta all plass på kjøkkenenken din for å tilberede de ulike matvarene.

Vekt

Hvis du ikke vil ha airfryeren stående fremme, er det lurt å få en modell som ikke er så tung. Skal du hente den fra kjelleren, fra vaskerommet eller skapet, kan det godt være vanskelig om det veier for mye og dermed vil en lettere modell være et godt valg.

Rengøring – Slik rengjør du din airfryer

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av din airfryer og sikre at den varer i lang tid fremover, er vedlikehold av airfryeren et absolutt must!

Vi har gjort det superenkelt for deg med denne lett tilgjengelige guiden til hvordan du rengjør airfryeren på den mest effektive måten – uavhengig av hvilken modell du har.

Først av alt, sjekk alltid bruksanvisningen til din airfryer for å være sikker på om delene tåler en tur i oppvaskmaskinen. Ikke alle deler tåler det. Hvis du har det under kontroll, kan du nå hoppe ned til trinn-for-trinn-instruksjonene som passer din spesifikke airfryer.

Vi anbefaler også å rengjøre airfryeren på måten nedenfor efter hvert eneste bruk.

Det er nemlig tre forskjellige måter å rengjøre din airfryer på.

 1. Rengjøring for hånd
 2. Rengjøring i oppvaskmaskin
 3. Rengjøring i selve airfryeren

Til slutt er det også rengjøring av varmeelementene. Det får du også en liten guide for, så du blir en ekspert på å rengjøre og vedlikeholde airfryeren på absolutt beste måte!

Rengjøring for hånd

Å vaske opp for hånd er faktisk den mest skånsomme måten å rengjøre airfryeren og de ulike delene på. Selv om delene tåler å bli satt i oppvaskmaskinen, er det ingen hemmelighet at delene over tid slites ganske mye mer.

Ønsker du å ta ekstra vare på airfryeren din, er det en klar fordel å vaske den for hånd.

 1. Trekk først støpselet ut av stikkontakten. Airfryeren bør ikke kobles til en strømkilde når du vil rengjøre den.
 2. Vent også til den ikke er varm lenger. Du må ikke brenne deg på den, når du skal ta på de forskjellige delene.
 3. Åpne skuffen eller skuffene og ta ut de ulike delene. Løft for eksempel opp kurven og/eller beholderen hvis det er en inne i skuffen.
 4. Vask alle delene i varmt såpevann.
 5. Hvis de er veldig skitne og fettete, eller hvis spesielt gjenstridige matrester har festet seg til overflaten, kan du bare la delene ligge i bløt i femten minutter. Bruk også varmt såpevann her. Skift imidlertid vannet før du vasker delene, siden vannet med stor sannsynlighet har blitt for skittent til å brukes.
 6. Bruk en myk skuresvamp til selve oppvasken. Pass på å velge en svamp som ikke vil skrape overflaten på delene. Det ville være synd å ødelegge et non-stick belegg. Blir den først ripet og skadet, vil den heller ikke fungere optimalt, og maten vil etter hvert feste seg mer og mer fast til overflaten. Dette gjør det også vanskeligere å rengjøre.
 7. Når delene er rene, bør du bare skylle av alt såpevannet under rennende springen.
 8. Ta et stykke kjøkkenpapir og tørk forsiktig av alle delene. Den fjerner bare den siste biten med smuss, og du unngår å ødelegge de fine kjøkkenhåndklærne dine.
 9. Legg deretter alle delene tilbake i airfryeren.

Rengjøring i oppvaskmaskin

Hvis dine deler tåler oppvaskmaskin, og du hverken har tid eller lyst til at stå og vaske opp for hånd, er dette en god løsning.

 1. Igjen, trekk alltid ut støpselet når du trenger å rengjøre airfryeren.
 2. Pass på at airfryeren ikke er for varm, slik at du ikke risikerer å brenne deg på delene. Du må tross alt løfte dem ut av airfryeren, og hvis det fortsatt er varmt, brenner du deg. Selv om du har på deg gummihansker. Gummihansker kan også smelte hvis de kommer i kontakt med sterk varme.
 3. Åpne skuffen eller skuffene og løft ut de ulike delene hvis det er deler i dem.
 4. Sett deretter alle delene i oppvaskmaskinen og slå på oppvaskmaskinen.
 5. Hvis delene er veldig skitne, kan du bare legge dem i bløt i femten minutter før du legger dem i oppvaskmaskinen. Hvis det er for mye smuss på den som oppvaskmaskinen din ikke takler, risikerer du bare at skitten setter seg enda mer fast.

Rengjøring av selve airfryeren

Til slutt er det noen airfryere som har et spesielt rengjøringsprogram. Se for eksempel vår premium airfryer i vår test, Philips Airfryer XXL HD9867, som er utstyrt med eget rengjøringsprogram. Det gjør det både enkelt å rengjøre, samt at du også sparer mye tid.

Her er det selvfølgelig essensielt å følge instruksjonene i brukermanualen, som vil gi deg trinnvise instruksjoner om hvordan du gjør det. Det kan variere fra maskin til maskin. Så les bruksanvisningen nøye og følg instruksjonene.

Vår lille guide er derfor kun veiledende og erstatter på ingen måte den tilhørende brukermanualen.

 1. Legg såpevann i skuffen, kurven eller beholderen.
 2. Sett din airfryer på høy temperatur og slå den på.
 3. La det gå i omtrent femten minutter. Dette løsner mat- og fettrester. Du kan deretter ta ut skuffen og skylle den fri for løsnede matrester. Denne metoden erstatter ikke helt en skikkelig rengjøring, men du fjerner den verste skitten på den måten.

Rengjøring av varmeelementene

Du bør i utgangspunktet rengjøre varmeelementene omtrent en gang i måneden. Bruker du airfryeren mye, kan det imidlertid godt hende du bør gjøre det noe oftere. Til syvende og sist er det være opp til deg å bestemme når det er nødvendig. Så bruk sunn fornuft.

Det varierer litt fra airfryer til airfryer, hvor varmeelementene er plassert. Imidlertid er de oftest å finne på toppen av mange modeller. Noen modeller må også snus opp ned for å få tilgang til varmeelementene.

Når du har funnet dem, gjør følgende:

 1. Trekk som alltid ut stikkontakten.
 2. Sjekk også alltid at delen er avkjølt og ikke for varm til å ta på. Du bør ikke rengjøre dem umiddelbart etter bruk, da de på det tidspunktet rett og slett er for varme og du risikerer å brenne deg på dem.
 3. Forbered såpevann og finn en oppvaskbørste. Du bør aldri bruke stålbørste eller andre metallverktøy, da disse kan skade overflaten på varmeelementene.
 4. Rengjør elementene og området rundt og mellom dem forsiktig. Du kan eventuelt bruke en ren tannbørste for å komme til de litt vanskelig tilgjengelige og trange stedene og hullene.
 5. Finn frem en ren klut og bløtlegg den i varmt vann. Bruk den til å tørke elementene fri for såperester.
 6. Tørk til slutt av elementene med litt kjøkkenpapir. Det er bedre å bruke kjøkkenpapir, da det som regel alltid er litt fett igjen, som ikke er så fint å få på kjøkkenhåndkleet.
 7. Etter at du har rengjort airfryeren, bør du slå den på og la den gå i noen minutter. Det skal selvfølgelig være tomt. Det kan hende at noen rester nå har løsnet, så du kan bare tørke dem av med en klut eller litt tørkepapir.

Vedlikehold av din airfryer

Rengjøring av airfryeren er selvfølgelig en del av vedlikeholdet.

Men det er faktisk noe du kan gjøre for å ta ekstra vare på det.

 • Du kan med fordel fylle selve kurven med vann og litt sitron eller husholdningseddik, og la den gå noen minutter. Den fjerner den verste skitten.
 • Unngå bruk av desinfeksjonsmiddel. Husk at en airfryer skal inneholde mat, og matvarene bør absolutt ikke komme i kontakt med et desinfeksjonsmiddel. Hold deg til såpevann eller en blanding av vann og sitron eller vann og husholdningseddik.
 • Når du rengjør airfryeren, bør du bruke en myk klut eller en oppvaskbørste. Unngå alltid stålbørste, skuresvamp eller metallverktøy, da disse kan skrape opp overflaten. Dette gjelder også redskapene du bruker til selve tilberedningen av maten.

FAQ

Hvilken airfryer er best i test?

I vår airfryer test ble Ninja Foodi AF400EU best i test. Den har en god kapasitet på 9,5 liter, justerbar termostat, temperaturindikator og en praktisk beskyttelse mot overoppheting. Den er utstyrt med totalt 6 innstillinger, slik at du kan steke, grille, bake og dehydrere. En virkelig allsidig modell og den beste airfryeren!

Hva er en airfryer?

En airfryer kalles også en varmluft frityrkoker. Den skaper varm luft rundt maten i stedet for olje. Du trenger faktisk ikke tilsette særlig mye olje, noe som gjør det til et sunnere alternativ sammenlignet med tradisjonelle frityrkokere, hvor maten er nedsenket i oljen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×