Opdateret oktober 2023

Ammepute test – Beste ammepute 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Doomoo medium 2
Beste billige ammepute

Doomoo medium

Theraline Original 4
beste ammepute for bekkenplager

Theraline Original

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne ammepute testen har vi funnet frem til de 5 beste ammeputene på markedet. Les hvem som er vinneren og alt du trenger å vite om brukervennlighet, kvalitet og funksjoner for alle modellene. I tillegg vil vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan du velger den rette ammeputen for deg og ditt barn.

CozyFix ammepute

Best i test

Fordele
 • pros-icon.svg Feste rundt mors kropp minimerer risiko for
 • pros-icon.svg Produsert med mesh-air som abosrberer svette
 • pros-icon.svg Testet av norske sykehus over en toårsperiode
 • pros-icon.svg Kan vaskes på 60 grader
 • pros-icon.svg Fri for skadelige kjemikalier

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge CozyFix

CozyFix ammepute er designet i samarbeid med blant annet norske jordmødre og fsioterapauter for å skape god støtte under ammingen. Puten kan spennes rundt kroppen til mor, og barnet vil ligge optimalt inntil mors bryst. Noe som reduseres faren for såre brystvorter.

Her får du en ammepute som har litt smalere design enn andre ammeputer, noe som fører til at barnet får mer nærhet til mors kropp når det skal ammes. I tillegg er puten dermed lett å ta med seg på besøk, eller kan brukes i vogn på trilletur.

Doomoo medium

Beste billige ammepute

Doomoo medium

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg EPS-kuler gjør puten lett å forme
 • pros-icon.svg Trekke og innerpute kan vaskes på 30 grader
 • pros-icon.svg Behagelig og søtt design
 • pros-icon.svg Kan brukes som ryggstøtte når barnet skal sitte
 • pros-icon.svg Produsert i øko-tex jersey

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Doomoo medium

Doomoo ammepute er en supermyk og ergonomisk pute som er tilgjengelig til en hyggelig pris de fleste kan ta seg råd til. I tillegg blir den abefalt av jordmødre for å gi støtte når babyen skal ammes av mor.

Fyllet i Doomoo ammepute gjør at det er lett å tilpasse puten for å kunne få en optimal støtte til både mor og barn. Dette gjør også at man bruke puten som liggende støtte når babyen etter hvert skal starte å trene nakke og rygg.

Bbhugme

Beste premium ammepute

Fordele
 • pros-icon.svg Fasthet kan justeres ved hjelp av endestropper
 • pros-icon.svg Trekket for å vaske det, og selve puten kan håndvaskes
 • pros-icon.svg Tilgjengelig i flere farger og design
 • pros-icon.svg Kan knytes rundt kroppen til mor
 • pros-icon.svg Praktisk oppbevaringspose medfølger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Bbhugme

Bbhugme ammeputen ligner egentlig på en stor pølsepølse, men årsaken er at den skal gi den optimale støtte for barn og mor. Her får man en ergonomisk riktig posisjon under ammingen og barnet ligger slik det bør.

Puten kan med fordel kjøpes inn under graviditeten, og kan være til svært god hjelp for gravide når de skal finne en god sovestilling. Ammeputen er fylt med EPS-perler som betyr at den justerer formen for å passe akkurat din kropps behov.

Theraline Original

beste ammepute for bekkenplager

Theraline Original

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ypperlig hjelp mot bekkenplager for mor
 • pros-icon.svg Flere trekk tilgjengelig
 • pros-icon.svg Fylt med behagelige mikroperler
 • pros-icon.svg Kan maskinvaskes ved behov
 • pros-icon.svg Egner seg for både før og etter gravidite

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Theraline Original

Er du på utkikk etter en ammepute du kan ta i bruk for å hjelpe mot diverse plager som gjerne oppstår under et svangerskap er Theraline et godt valg for deg. I tillegg til å gi god støtte og komfort under svangerskapet, kan den også brukes under amming etter fødsel.

Når mor skal amme barnet er puten utformet for å gi riktig posisjon til barnet, og på den måten kan mor føle seg både trygg og komfortabel. I tillegg vil den avøaste skuldre og armer på en god måte.

Medela

Beste ammepute i naturlig bomull

Fordele
 • pros-icon.svg Fyll av mikropeler av ekspansiv polystyren
 • pros-icon.svg Oeko-Tex Standard 100-sertifisert
 • pros-icon.svg Kan brukes til amming, soving og pumping
 • pros-icon.svg Tilpasningsdyktig pute
 • pros-icon.svg Ikke allergifremkallende

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Medela

I likhet med flere av modellene, egner også Medela ammepute seg til bruk både under graviditet, fødsel og amming. Puten er produsert med et trekk i 100 % naturlig bomull som er slitesterk og med pustende naturfibre.

Puten har et fleksibelt design som former seg etter kroppen din, og fyllet er lydløst fyll slik at det ikke vil forstyrre den lille når den skal ammes. Babyen ligger godt, slik at du føler deg trygg og komfortabel.

Guide

Slik velger du den rette ammepute

Ammeputer vil hjelpe deg når babyen skal ammes og kan være til god støtte for mor. Før du velger en av de mange ammeputene som finnes på markedet er det noen ting du først bør vurdere.

Størrelse og valg av modell

Størrelse på puten har nesten alt å si for om du får den støtten du ønsker fra puten. Velger du en pute som er for liten får du ikke avlastningen du er på jakt etter, og puten fungerer ikke

slik at du får god nok komfort. Kjøper du en for stor vil det samme skje. Derfor anbefaler vi at du alltid prøver puten før du kjøper den.

Det finnes mange ulike modeller av ammeputen, og for at mor skal få det komfortabelt, sitte godt og kunne slappe mest mulig av når babyen skal få mat må puten være tilpasset til spesielt mors kropp.

Hvordan bruke ammepute

Når du bruker ammeputen må du passe på at babyen ligger ”mage-mot-mage” med deg, og har en liten strekk på nakken sin. Dette gjør det lettere for baby å svelge. En god ammepute skal gi både deg og baby god støtte. Mor skal føle at hun slapper godt av i nakken og får hvilt ryggen skuldrene.

FAQ

Hvilke ammepute er best i test?

I vår ammepute test ble CozyFix ammepute vinneren. En pute som gir god komfort til både mor og baby under amming, og kan spennes rundt kroppen.

Hvorfor anbefales ammeputer?

Ammeputer anbefales fordi denne type pute passer på at barnet kommer i riktig posisjon når det skal ammes, og det avlaster skuldre for mødrene. I tillegg kan ammeputen brukes under svangerskap for å lindre diverse plager.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×