Babycall test (2022) → stor oversikt over de 11 best i test babycaller

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Philips Avent SCD506
TESTVINDER

Philips Avent SCD506

Philips Avent SCD506 er vår best i test, rett og slett fordi den etter vår meningen er den beste babycallen på markedet akkurat nå. Den har en god pris, god rekkevidde og alle de funksjonene…

Philips Avent SCD506 1
Babycall best i test

Philips Avent SCD506

Babymoov Simply Care 3
den beste smarte babycall

Babymoov Simply Care

Motorola Home MBP55 4
babycall med video

Motorola Home MBP55

Nabby Babycall 6
en digital babycall med app

Nabby Babycall

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne artikkelen har vi tatt for oss babycaller i en stor babycall test, hvor vi har utvalg de 11 beste babycaller på markedet akkurat nå. Utvalget varierer mye i forhold til ulike funksjoner, pris og typer babycaller, da noen fungerer som sensorer eller walkie-talkier, og andre som et overvåkningskamera. Vi mener at Philips Avent SCD506 er den beste babycall da den har alle de mest nødvendige funksjonene, og er utrolig god på alle punkter.

Er du på utkikk etter noe annet så har vi 10 andre gode babycaller som du kan velge mellom. Nederst i artikkelen har vi dessuten laget en liten miniguide til deg som kan hjelpe deg med å ta den vanskelige avgjørelsen det er å velge blant jungelen av babycaller på markedet – og dermed finne akkurat den modellen som passer til dine behov og ønsker.

Philips Avent SCD506

Babycall best i test

Philips Avent SCD506

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg DECT-teknologi som forhindrer støy
 • pros-icon.svg Varsling om batteristatus og støynivå hos barnet
 • pros-icon.svg Fleksible muligheter for strøm og batteri

Detaljeret gennemgang

Philips Avent SCD506 er vår best i test, rett og slett fordi den etter vår meningen er den beste babycallen på markedet akkurat nå. Den har en god pris, god rekkevidde og alle de funksjonene som skal til for en god.

Derfor skal du velge Philips Avent SCD506

Philips Avent SCD506 er kåret som best i test av oss i denne testen rett og slett fordi dette er en baby monitor som kan alt det en baby monitor skal kunne – og det til en veldig fornuftig pris. Først og fremst må vi nevnte at Philips Avent kommer med en DECT-teknologi, som står for Digital Enchanced Cordless Telecommunications. Dette er en teknologi som skal sikre at en babycall ikke plukker opp støy og forstyrrelser fra andre baby monitorer eller mobiltelefoner i nærheten. Den har også datakryptering, så ingen andre kan høre på deres linje. 

Rekkevidden på Philips Avent sin babycall er også veldig god. Den har en rekkevidde på opptil 330 meter utendørs og 50 meter innendørs. Den varsler også på foreldreenheten om dårlig batteri, og den viser også lydnivået hos babyen din med et lys. I tillegg til dette har denne modellen en rekke smarte funksjoner som nattlys som gir litt lys på soverommet, toveiskommunikasjon og kan spille vuggeviser, i tillegg til å ha svært god lydkvalitet. Du velger dessuten selv om du ønsker å bruke produktet med ledning eller trådløst – trådløst har den en batteritid på opptil 24 timer, og jo nærmere babyenheten er foreldreenheten, jo mindre strøm bruker den. 

Produktdetaljer

 • LED-skjerm
 • Rekkevidde utendørs: 330 meter
 • Rekkevidde innendørs: 50 meter
 • Batterilevetid: 24 timer
 • Lys i babyenhet

Neonate BC-8000DV

den beste smarte babycall

Fordele
 • pros-icon.svg Rekkevidde på opptil 800 meter med lyd
 • pros-icon.svg 3 forskjellige moduser for overvåkning
 • pros-icon.svg Toveiskommunikasjon med en god lydkvalitet

Detaljeret gennemgang

Hvis du er på jakt etter en babycall som kan alt, er Neonate BC-8000DV en modell du bør vurdere. Den er digital, har en rekke funksjoner og du kan bruke den til både video, lyd, som nattlys og til toveiskommunikasjon. Med andre ord er dette en babycall som har alle funksjoner du kan forestille deg.

Derfor skal du velge Neonate BC-8000DV

Neonate BC-8000DV er en virkelig god babycall som har alle de funksjoner du kan ønske deg at en baby monitor skal ha. Dette er først og fremst en babycall med kamera, sånn at du kan se babyen over video. Men det som gjør Neonate BC-8000DV unik, er at den har 3 forskjellige moduser. Enten kan du ha den i lydmodus, hvor ikke kameraet er på – da har den en rekkevidde på hele 800 meter. Eller så kan du ha den i lyd- og videomodus hvor kameraet slår seg på ved lyd og bevegelse. Modus 3 er en LCD-skjerm ON/OFF-modus som lar deg se på babyen selv når det ikke kommer lyder. 

I tillegg til dette så kommer denne modellen med en rekke gode funksjoner. Den er for det første veldig brukervennlig, og den har et nattlys som kan gi litt lys til babyen din i mørket. Den har også en toveiskommunikasjon som gjør at du med god kvalitet på lyd kan snakke tilbake til babyen din dersom hen er våken. Neonate BC-8000DV har også temperaturmåler på babyenheten som lar deg se temperaturen fra foreldreenheten. Både babyenheten og foreldreenheten går på oppladbare batterier med en standbytid på 25 timer.

Produktdetaljer

 • LCD-skjerm
 • Rekkevidde lyd: 800 meter
 • Vekt: 123 g
 • Mål: 125x63x27 mm
 • Lys i babyenhet

Babymoov Simply Care

den beste smarte babycall

Babymoov Simply Care

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg En analog babycall med to kanaler
 • pros-icon.svg Går på batterier så du enkelt kan skifte
 • pros-icon.svg Rekkevidde på 300 meter

Detaljeret gennemgang

Det er ikke alltid det er behov for å ha det mest fancy utstyret, spesielt ikke når det eneste man ønsker er å kunne høre når babyen er våken og lager lyd, sånn at man kan komme inn til barnet. Babymoov Simply Care er derfor et godt alternativ til deg som ønsker en stabil, billig og enkel babycall. 

Derfor skal du velge Babymoov Simply Care

Babymoov Simply Care er for deg som ønsker en helt enkel og god babycall som også er billig. Denne kommer nemlig til en veldig fornuftig pris, men den har absolutt god kvalitet og gjør det den skal. Dette er ikke en digital babycall, men en analog. Den har to kanaler, sånn at man unngår støy. Rekkevidden på Babymoov Simply Care er 300 meter, og den er veldig liten i størrelsen – så dette er en babycall som er super når du sitter i et annet rom eller bare holder på ute i hagen og ønsker å høre barnet ditt. 

Babymoov Simply Care går på batterier. Du slipper derfor å tenke over batterilevetid og at du skal huske å lade den opp. Du kan bare skifte batterier på den. 

Produltdetaljer

 • Analog babycall
 • To kanaler
 • Grå og hvit
 • CE-merket

Motorola Home MBP55

babycall med video

Motorola Home MBP55

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Innebygget kamera som gir et klart bildekvalitet
 • pros-icon.svg Ministativ som du kan plassere alle steder medfølger
 • pros-icon.svg Du kan velge mellom 5 forskjellige vuggeviser og snakke med barnet gjennom foreldreenheten

Detaljeret gennemgang

Dette er en smart og trådløs babycall fra Motorola er en babycall med video, så du alltid kan holde et øye med ditt sovende barn. Både babycallen og foreldreenheten er trådløs, og så kommer settet med et smart ministativ til kameraet. Den har en rekkevidde på opp til 300 meter, og en masse gode funksjoner som du vil få mye nytte av.

Derfor skal du velge Motorola Home MBP55

Motorola Home MBP55 er for deg som ønsker å holde et øye med din sovende baby. Babycallen har nemlig et innebygget kamera som gir tydelig og god bildekvalitet. Du styrer kameraet fra foreldreenheten, hvor du kan zoome, panorere samt tilte vinkelen. Kameraet kan dessuten ta opp i mørket med et infrarødt nattesyn. Motorola Home MBP55 følger også med et ministativ som kan monteres på for eksempel sengekanten eller andre steder.

Foreldreenheten har en stor skjerm på 5 tommer som spiller video og lyd i høy kvalitet. Den har også en temperaturmåler, så du kan se temperaturen på soverommet, eller sette i gang en av de 5 vuggesangene. I tillegg kan du snakke med barnet og berolige hen hvis de gråter. Du slipper også irriterende ledninger, da de to enhetene er trådløse. Rekkevidden er på 300 meter, og du vil få en advarsel hvis du kommer utenfor rekkevidde.

Produktdetaljer

 • Rekkevidde: 300 m
 • 5 tommers fargedisplay
 • Sikker datakryptering
 • Infrarødt nattesyn

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig og oppladbart batteri som har lang levetid
 • pros-icon.svg Rekkevidde på 800 meter med automatisk kanalvalg
 • pros-icon.svg Ultra lav stråling på bare 20 mW og ingen stråling ved standby-tilstand

Detaljeret gennemgang

Motorola Home MBP950 er enda et alternativ for deg som ønsker en digital og smart babycall stappet full med funksjoner og måltider. Motorola har gjort seg sterkt bemerket på dette markedet, nettopp for å levere teknologiske utstyr av høy kvalitet. 

Derfor skal du velge Motorola Home MBP950

Motorola Home MBP950 er babycallen for deg som liker smarte hjem. Denne kan nemlig integreres sammen med alle de andre smarte enhetene du har i hjemmet, og det er dermed telefonen din som er foreldreenheten din. Motorola Home MBP950 fungerer dessuten med Alexa og Google Assistant. Motorola Home MBP950 har en stor 5 tommers fargeskjerm med 1080p oppløsning og nattesyn, så er vil du tydelig kunne se barnet ditt. Den kommer dessuten med en magnetisk montering, og du kan tilte, zoome og panorere video så du kan se akkurat det du trenger å se. 

Motorola Home MBP950 har dessuten toveiskommunikasjon hvor du kan snakke til babyen, samt spille av sanger, lydbøker og naturlyder for at din baby skal sove best mulig.

Produktdetaljer

 • Rekkevidde: Opptil 300 meter
 • Telefonen som foreldreenhet
 • Infrarødt nattesyn
 • Temperaturmåler

Nabby Babycall

en digital babycall med app

Nabby Babycall

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stor 5 tommers fargeskjerm
 • pros-icon.svg Mulighet for zoom, tilt, panorama og nattesyn
 • pros-icon.svg Toveiskommunikasjon med sanger, bøker og naturlyder

Detaljeret gennemgang

Motorola Home MBP950 er enda et alternativ for deg som ønsker en digital og smart babycall stappet full med funksjoner og måltider. Motorola har gjort seg sterkt bemerket på dette markedet, nettopp for å levere teknologiske utstyr av høy kvalitet. 

Derfor skal du velge Motorola Home MBP950

Motorola Home MBP950 er babycallen for deg som liker smarte hjem. Denne kan nemlig integreres sammen med alle de andre smarte enhetene du har i hjemmet, og det er dermed telefonen din som er foreldreenheten din. Motorola Home MBP950 fungerer dessuten med Alexa og Google Assistant. Motorola Home MBP950 har en stor 5 tommers fargeskjerm med 1080p oppløsning og nattesyn, så er vil du tydelig kunne se barnet ditt. Den kommer dessuten med en magnetisk montering, og du kan tilte, zoome og panorere video så du kan se akkurat det du trenger å se. 

Motorola Home MBP950 har dessuten toveiskommunikasjon hvor du kan snakke til babyen, samt spille av sanger, lydbøker og naturlyder for at din baby skal sove best mulig.

Produktdetaljer

 • Rekkevidde: Opptil 300 meter
 • Telefonen som foreldreenhet
 • Infrarødt nattesyn
 • Temperaturmåler
Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig og oppladbart batteri som har lang levetid
 • pros-icon.svg Rekkevidde på 800 meter med automatisk kanalvalg
 • pros-icon.svg Ultra lav stråling på bare 20 mW og ingen stråling ved standby-tilstand

Detaljeret gennemgang

Denne babycallen fra Neonate blir med garanti din aller beste venn når barnet ditt skal sove. Neonate BC-6500D er en fornyet modell av den populære forgjengeren BC-5500A. Den nye modellen har en høyere batterikapasitet, et større display og gir deg mulighet for tilkobling med 3 babyenheter samtidig.

Derfor skal du velge Neonate BC-6500D

Neonate BC-6500D er babycallen for deg som ønsker en høyfunksjonell babycall. Den har en lang batterilevetid takket være dens oppladbare batterier. Neonate BC-6500D har dessuten en imponerende rekkevidde på hele 800 meter, og har et automatisk digitalt kanalvalg, noe som sikrer at det er ro og fred fra andre babyenheter. Neonate BC-6500D er stemmeaktivert, noe som betyr at den er i standby hele tiden, og blir kun aktivert når det er lyd, hvor den dermed vibrerer for å varsle deg. Dette gjør også at den sender ut svært lite stråling, og maksimalt kun 20 mW – mens andre modeller på markedet kan stråle helt opp til 500 mW. Du kan dessuten koble til 3 enheter til Neonate BC-6500D, noe som er en fordel dersom du for eksempel har flere barn.

Neonate BC-6500D har også et nattlys, samt muligheten for en toveiskommunikasjon, som gjør at du kan snakke til barnet ditt for å få det til å sovne igjen. Dessuten har denne babycallen en alarm som gir beskjed dersom det begynner å bli lite batteri, at du beveger deg utenfor rekkevidde eller hvis det blir for høy eller for lav temperatur hos barnet.

Produktdetaljer

 • Rekkevidde: 800 m
 • Batteri: Litium-batteri
 • Batterikapasitet: 1450 mAh
 • Standbytid: 200 timer
 • Stråling 20 mW

Padwico 850

en babycall i flott og moderne design

Fordele
 • pros-icon.svg Rekkevidde på opptil 500 meter i åpne omgivelser
 • pros-icon.svg Ingen signalforstyrrelser da den automatisk velger den beste kanal
 • pros-icon.svg Veldig lav stråling

Detaljeret gennemgang

Padwico 850 er en utrolig smart, digital og enkel babycall som med sin store rekkevidde på hele 500 meter gir deg en masse muligheter. Designet på Padwico 850 er flott og moderne, samt kjører den på høy teknologi som jobber innenfor intervallet 863 til 870 MHz.

Derfor skal du velge Padwico 850

Denne smarte babycallen har et utrolig flott design, og vil se bra ut i alle slags hjem. Padwico 850 har en stor rekkevidde på hele 500 meter I åpne omgivelser, så du har mange muligheter til å holde et øye med din sovende baby, uansett om babyen sover på rommet eller i hagen. Babycallen er helt digitalisert og har ingen signalforstyrrelser da den automatisk søker etter best mulig kanal, og skifter også selv kanal som er med på å hindre forstyrrelser på linjen. 

Padwico 850 har en utrolig lav stråling på 8 % av den normale DECT-teknologi, samt 4% av ECO DECT. Når babycallen er nærme foreldreenheten blir effekten automatisk redusert, sånn at du på den måten sparer en masse strøm – og den gir også beskjed når man går utenfor rekkevidde eller har lite strøm. Batteriene er oppladbare, og Padwico 850 har I tillegg en nattlampe som er bra for de barna som ikke lover å sove i mørket. Du kan dessuten justere følsomheten på mikrofonen på denne babycallen, sånn at den passer helt til hvor mye babyen din lager av lyd i søvne.

Produktdetaljer

 • Rekkevidde: 500 meter
 • Min. Temperatur: -20 grader
 • Mål: 11 x 4,5 x 2,5 cm
 • Frekvensintervall: 863-870 MHz

Guide

Guide til å velge den beste babycall

Kanskje du er litt forvirret akkurat nå om hvilken babycall du skal velge ut fra alle de forskjellige funksjonene som de forskjellige babycallene har i vår babycall test. Vi guider deg derfor gjennom de viktigste funksjonene og egenskapene du bør se etter, sånn at du kan vurdere hva som vil passe best til ditt behov.

Rekkevidde

Rekkevidden på babycallen kan ha en stor betydning i forhold til hvilken babycall du bør velge. Gjør deg noen tanker om hvilke situasjoner du kommer til å befinne deg i når barnet skal sove. Hvor i huset kommer du til å være, og hvor langt er det til det stedet i hjem eller hage som er lengst unna der babyen sover? Og kommer din baby til å sove inne på rommet sitt eller ute i barnevognen? Størrelsen på hus og hage varierer mye for de aller fleste, og dette er derfor viktig å tenke på, sånn at du har en babycall med stor nok rekkevidde til å kunne gå rundt i hele hjemmet ditt uten å bekymre deg for å miste signalet.

Signalet handler altså om hvor raskt og godt alarmen klarer å reagere når babyen våkner eller gråter. Det er nemlig stor forskjell på dette blant modellene på markedet.

Stråling

Det er uunngåelig å bli utsatt for stråling, da vi får det gjennom all elektronikk som TV, smarttelefoner, nettbrett, datamaskiner osv. Da det ikke er det sunneste å bli utsatt for, kan man som foreldre minimere det mye med å tenke over din baby sin daglige eksponering for elektronikk. Babycaller sender også ut stråling, men nyere modeller på markedet har et stort fokus på å holde strålingen så langt nede som mulig. De fleste av modellene i vår babycall test har en utrolig lav stråling, noe som er en stor fordel for ditt barn og din trygghet.

Videofunksjon

Mange av de nyere babycaller på markedet har videofunksjon, så du kan holde et enda bedre øye med din baby og se barnet med hen sover. Det kan nemlig gi mange en veldig god trygghet å kunne se barnet sove og enklere finne ut av om babyen er våken eller bare snur seg litt i sengen. Det handler bare om dine ønsker og behov om du ønsker å følge med på babyens søvn ved å overvåke hen via et kamera.

Størrelse

Det kan være fint at begge enhetene til babycallen har en lett og handy størrelse, sånn at du ikke skal slepe rundt på en stor kloss, spesielt hvis du skal ha den med i vesken når du er på besøk hos venner og familie. I disse situasjonene er det en veldig stor fordel at enhetene ikke har så stor størrelse.

Pris

Prisen varierer naturligvis mye når man er ute og ser på babycaller. Det avhenger nemlig mye av deres ulike funksjoner og egenskaper. Jo flere smarte funksjoner babycallen har, jo mer penger skal du typisk betale for den. Det er derfor veldig viktig at du vurderer hvilket behov du har med babycallen og hvilke funksjoner du mener er viktige for å kunne overvåke din baby best mulig mest hen sover. Skriv disse funksjonene gjerne ned når du gjennomgår vår babycall test, så kan du enkelt huke av de tingene som du forventer at din nye babycall skal ha. På den måten blir det mye enklere å velge hvilken modell du skal gå for, samt at du slipper å ende opp med å betale for mye for funksjoner du ikke trenger. Eller motsatt – sånn at du unngår å kjøpe en babycall som ikke har de funksjonene du ønsker.

Strømforbruk

Det kan være veldig deilig å slippe å lade opp babyenheten og foreldreenheten hele tiden, eller glemme å lade enhetene så man plutselig ikke har strøm når man trenger den. Derfor bør du velge en babycall som har et godt og holdbart batteri med lang levetid. Velg gjerne en modell som også lader seg opp raskt, sånn at du ikke skal måtte vente flere timer på å få ladet den opp.

Sånn bruker du en babycall

Hvis dette er første gang du skal bruke en babycall så kan det for mange være litt vanskelig å finne ut av hvordan man kan komme i gang med den og bruke den riktig. En babycall består typisk av foreldreenheten og babyenheten, hvor foreldreenheten naturligvis skal brukes av foreldrene, og babyenheten skal ligge hos babyen – så kommuniserer enhetene sammen. Men hvor man skal plassere babyenheten for å få mest effekt? På hvilke tidspunkter er det best å bruke babycallen? Og hvor lenge skal man bruke den? Disse spørsmålene vil vi svare på nedenfor.

Her skal du plassere babycallen

Ikke plasser den for nærme eller for langt fra babyen – Babycallen skal verken plasseres for nær babyen eller for langt unna. Hvis den ligger for nærme så kan du utsette babyen for mer stråling enn nødvendig, og hvis den ligger for langt unna så klarer den ikke fange opp lyden fra babyen og dermed vil ikke babycallen virke optimalt.

Hvis den ligger for nærme barnet kan man også risikere at alarmen oppfanger for mye lyd, som de aller minste gryntene eller pusten, noe det ikke er noe grunn til at man skal høre. Det vil dessuten også bare gjøre batteritiden kortere. Mange barnevogner er utstyrt med en liten smart lomme hvor babycallen kan ligge. Når barnet ditt sover i sin seng på soverommet kan du bare plassere babycallen på en kommode eller på en liten stol eller benk.

Babyalarm med kamera skal plasseres i en god vinkel – sørg for å plassere kameraet på babycallen i en god vinkel, sånn at du får den mest optimale overvåkningen av ditt sovende barn. Sørg for at den ikke er for nærme, da barnet kan snu og vende på seg og dermed komme utenfor kameraets synsvinkel

Når skal man slutte med babycallen?

Det er veldig individuelt hvor lenge man bruker babycallen. Mange føler en stor trygghet ved at de alltid kan høre ens barn sove. Mens andre kan raskt bli lei av å skulle bære rundt på babycallen og lytte etter hver minste lyd.

Så lenge barnet sover utenfor din egen hørerekkevidde så er det en fordel å bruke babycallen. Spesielt hvis barnet sover i barnevognen utenfor mens du er innenfor – eller omvendt.

Slik utførte vi vår babycall test

I denne babycall test har vi undersøkt markedet for babycaller og baby monitor grundig for å finne frem til hvilke babycaller som har fått mest ros i forskjellige forbrukertester og av forbrukerne selv. Ut fra disse resultatene har vi valgt ut de modellene som vi mener har klart seg best, og er mest funksjonelle til prisen. Vi har så vidt mulig prøvd å velge ut et bredt utvalg av ulike babycaller, sånn at det skal være mulig for alle å finne din modell i denne testen. Du kan dermed store på at samtlige modeller i testen er gode og er verdt å investere i.

FAQ:

Hvilken babycall er best i test?

I vår babycall test er Philips Avent SCD506 kåret som best i test, da den har gode funksjoner, lang rekkevidde og lang batterilevetid. Les hele vår test for å se gjennom hvilken modell som passer best for deg.

Hva skal jeg se etter i en babycall?

Du bør vurdere grundig hva ditt behov med babycallen er. Har du bruk for videofunksjon, temperaturmåler, toveis kommunikasjon, ekstra lang rekkevidde osv. Velg dermed ut fra dette hvilken modell som passer deg best.

Hvorfor skal du bruke en babycall med kamera?

Babycall med kamera er for deg som ønsker å se babyen sove. Det kan for eksempel være hvis du vil kunne se om babyen bare snur seg eller faktisk er våken, eller om din baby generelt er mye urolig og du derfor vil kunne holde et øye med hen.

Hva koster en god babycall?

En god babycall vil typisk koste mellom 500 til 2000 kr, men du kan også få noen virkelig gode som er dyrere enn det. De aller fleste ligger rundt de 1000-1500 kroner, men det avhenger mye av dine behov i forhold til funksjoner og utstyr. Se utvalget i vår test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×