Bæremeis test (2022) → Vi ser på markedets beste bæremeis

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

North 13.5 Adventure Plus Bæremeis 2
den beste til minstemann

North 13.5 Adventure Plus Bæremeis

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Er du glad i gå turer i skog og mark? Ønsker du noen ganger å kunne gå ut med barnet ditt uten å måtte ta med deg hele barnevognen? Da bør du investere i en god bæremeis til deg og ditt barn. En bæremeis er nemlig fantastisk for å skape turglede sammen med barnet, og det gjør det mulig å ta turen ut i naturen, selv med små barn.

Men det er en jungel av forskjellige modeller der ute, og det er vanskelig å vite hva man skal velge. Ønsker du å gå på den lange turen på fjellet med barnet, eller savner du en bæremeis til kortere turer i by og på butikken? Uansett hva ditt behov er, så har vi samlet sammen et utvalg av de aller beste bæremeiser i vår bæremeis test. I tillegg gir vi deg noen gode tips til hva du bør se etter når du skal kjøpe en bæremeis til ditt barn.

Deuter Kid Comfort Pro

den beste bæremeisen

Fordele
 • pros-icon.svg Hoftebeltet er solid for behagelig bæring
 • pros-icon.svg Barnet sitter godt og stabilt
 • pros-icon.svg Justerbar rygg og sidevegger
 • pros-icon.svg Kommer med den medfølgende sekken med 10 liter volum
 • pros-icon.svg Passer godt for både korte og lange gåturer

Detaljeret gennemgang

Det tyske merket Deuter har en lang fartstid i det å produsere bæremeiser, og Deuter Kid Comfort Pro er etter vår mening en av de aller beste på markedet nå – og det er flere grunner til at denne bæremeisen er blitt vår testvinner. 

Først og fremst kommer Deuter Kid Comfort Pro godt ut i en rekke tester på grunn av hoftebeltet rundt hoften som gjør at den er behagelig å bruke og at det kan justeres. Dette gjør at den avlaster skuldrene godt, sånn at man klarer å bære den over lenger tid – noe som er spesielt godt dersom man liker å gå på lange turer i skog og mark. 

Denne modellen er stor, og de aller laveste av oss kan derfor kjenne at den blir litt lang på ryggen. Men den er enkel å justere, noe som gjør at den passer for de aller fleste. Barnet sitter godt, med en høy rygg- og hodestøtte og det er mulig å justere sideveggene inntil ditt barn. Den har en stabil støtte, sånn at du fint kan sette meisen på bakken under pauser. 

Meisen kan legges sammen under lagring, og det kommer med en innebygget solskjerm som er praktisk på de solfylte dagene. Den har lommer og plass til oppbevaring, og kommer også med en ekstra ryggsekk, sånn at man kan ha med viktige ting i sekken, selv på lengre turer. 

North 13.5 Adventure Plus Bæremeis

den beste til minstemann

North 13.5 Adventure Plus Bæremeis

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Meisen har en fornuftig pris
 • pros-icon.svg Svært praktiske oppbevaringsrom og -lommer
 • pros-icon.svg Behagelige, vatterte kontaktflater
 • pros-icon.svg Kompakt og smart design
 • pros-icon.svg Barnet sitter behagelig med fempunktssele

Detaljeret gennemgang

Bæremeisen North 13.5 Adventure Plus er en kompakt og smart bæremeis når du skal ut på tur med minstemann. Sammenlignet med de to andre bæremeisene i vår test, har denne en noe lavere maksvekt, sånn at levetiden til meisen er noe mindre – men til gjengjeld får du opp til 18 kg stor glede på mange turer med denne bæremeisen, og du kan kjøpe den til en god pris. 

North 13.5 Adventure Plus får mye skryt for at den er behagelig å ha på seg, bærereimene og hoftebeltet er brede og gode, og alle kontaktflatene er vatterte. Alle reimene kan også justeres, sånn at man kan justere meisen etter hvem som har den på seg. Skal dere ha en liten pause på turen, kan man også slå ut rammen av aluminium, sånn at den vil fungere som en liten klappstol for ditt barn. 

For barna er dette også en svært behagelig bæremeis. De sitter nemlig trygt og godt i bæremeisen med en fempunktssele, og den er laget av vind- og vanntett materiale, og har et soltrekk med gjennomsiktige sider, sånn at barna kan se ut mens dere går på tur. 

North 13.5 Adventure Plus har dessuten godt med plass til oppbevaring, noe som er svært praktisk når man er på tur – det er jo tross alt en del utstyr som skal med når man har med barna. Den har et stort oppbevaringsrom på undersiden med god plass, samt sidelommer. Som en ekstra bonus medfølger det en liten barne-ryggsekk, sånn at barnet ditt selv kan ha med sekken på ryggen dersom det vil prøve å gå litt på egenhånd. 

Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh

den beste til hverdagen

Fordele
 • pros-icon.svg Lett bæremeis til hverdagslig bruk
 • pros-icon.svg Lett og behagelig materiale i bomull
 • pros-icon.svg Kan brukes på 4 forskjellige måter
 • pros-icon.svg Hette med UV-faktor medfølger som også kan brukes som ammeteppe
 • pros-icon.svg Har en maksimalvekt på 20 kg
 • pros-icon.svg Har en god pris

Detaljeret gennemgang

Det er ikke bare til lengre turer at man trenger en bæremeis, en bæremeis kan også være veldig praktisk å ha i hverdagen, på tur på butikken eller i byen når man ikke vil trille på en barnevogn – og hvis det er det du er ute etter, vil vi anbefale deg å investere i Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh. 

Her får du nemlig en lett, smart og fleksibel bæremeis, som veier under én kilo, og er laget i et solid, tykt og komfortabelt materiale av bomull. Man kan bære barnet på 4 forskjellige måter; innovervendt på mage, utovervendt på mage, på ryggen og på hoften, noe som gjør at man kan ha på denne meisen akkurat som det er mest behagelig for deg – og om du foretrekker å ha barnet på fremsiden. 

Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh er ikke en bæremeis dersom du ønsker å gå på lange gåturer, da meisen ikke er særlig stor og den har ikke noe oppbevaring – bortsett fra en liten veske som følger med. Men i hverdagen er den gull å ha, noe som gjør at den har vunnet best i test en rekke steder som på Klikk.no, Best-i-test.se og Smartson. 

For barnets komfort er også dette en veldig behagelig bæremeis, mange barn foretrekker å kunne være foran, og dermed også nærmere sine foreldre. De sitter behagelig i den, og takket være det luftige Air Mesh-materialet, vil både dere alle ha en behagelig temperatur under bruk. For de aller minste, kan det også kjøpes med et spedbarnsinnlegg til bæremeisen. 

Guide

Sånn velger du den beste bæremeis

En bæremeis er en stor glede for alle småbarnsfamilier, men det kan være frustrerende å finne frem i jungelen av modeller. Hvordan vet man hvem som er best for seg og sitt barn? Hvor gammelt må barnet være? Er bæremeisen behagelig å ha på ryggen? Sitter barnet komfortabelt? Alt dette er spørsmål man stiller seg, og det er lett å bli forvirret.

Nedenfor gir vi deg derfor en liten guide til hva du bør tenke over når du skal ut å velge bæremeis til barnet ditt, sånn at du kan kjøpe den som passer best for dere.

Hvilken alder skal barnet være?

Det varierer fra produsent til produsent hvor gammelt et barn kan være for å bruke en bæremeis, da dette avhenger av bæremeisens oppbygning og bæresystemet. På de fleste modeller er det anbefalt at barnets alder er minst 6 måneder – men det finnes også modeller hvor man kan kjøpe ekstra utstyr for at også spedbarn kan sitte i den, som for eksempel på Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh.

Grunnen til at den anbefalte alderen er nemlig fordi at de burde være sterk nok i hode, nakke og rygg til å kunne sitte opp, da det vil gi mest behagelig opplevelse for alle parter.

Maksimal vekt når barnet sitter i bæremeisen

Det er også lurt å tenke over hvor mye vekt meisen du kjøper skal tåle. For det første så bør du ikke velge en bæremeis som klarer mer vekt enn du orker å bære, men samtidig så er det lurt å tenke over vekten med tanke på meisen sin levetid. En høyere maksvekt betyr at de kan bruke den selvom det vokser – og det betyr også at du kan bruke oppbevaringen. Husk bare at maksvekten er både barnets vekt og det du har i oppbevaringen til sammen.

I vår test varierer maksvekten fra 18 til 22 kg, så vi anbefaler at du tenker over hvor lenge du ønsker å kunne bruke meisen.

Hvor tung er bæremeisen selv?

En annen ting som er lurt å tenke over er vekten på selve bæremeisen. Noen av de mest avanserte bæremeisene kan veie opp mot 4 kg, noe som for mange kan føles litt stort og tungt. Men skal man på den lange turen, eller ønsker god plass i bæremeisen, så er det lurt å tenke over at bæremeisen skal ha litt størrelse.

En annen ting som gjør at bæremeisen kan bli litt tyngre, er at noen meiser har en bøyle som gjør at man kan bruke den som klappstol, dette er praktisk når man tar pauser på turen – men veier selvfølgelig inn på totalvekten.

Velg et behagelig materiale

Materialet på en bæremeis er også ganske så vesentlig. Hvis materialet ikke er av høy kvalitet, kan man lett bli klam og svett på ryggen, og barnet kan også bli for varmt, noe som ikke er behagelig for noen. Dersom du skal på lengre turer er det smart å ha luft mellom barnet og ryggen, og et pustende materiale er også å foretrekke, da det vil gjøre dere begge mer komfortabel.

Er oppbevaring et must?

Mange bæremeiser kommer med plass til oppbevaring, Noen har oppbevaringslommer eller -rom i bunnen av produktet, noe som gjør at man kan ta med seg det viktigste. De fleste har også lommer på siden, og noen kommer med den medfølgende sekken. Sekken er praktisk, så man har mere plass når man skal ut på tur. Størrelsen på oppbevaringen varierer mye, noen har bare plass til noen få liter, mens for eksempel sekken på Deuter Kid Comfort Pro har hele 10 liter oppbevaring. Velg derfor etter behov, og om den skal brukes til lange turer, eller bare rundt i byen.

Komfort og bæresystem

Det at meisen er komfortabel er det absolutt viktigste du bør tenke over. Hoftebeltet bør sitte godt rundt hoften din, og barna våre bør være komfortabel der de sitter. Hele bæresystemet er derfor helt essensielt, dette gjelder alt fra om bæremeisen har nakkestøtte, til justerbar støtte i ryggen, og at reimene kan justeres – alle disse tingene gjør at de bedre modellene bare er bedre når du skal bære rundt på barnet ditt.

Gode tips til bruk av bæremeis på tur

Når du har gått til innkjøp av en ny bæremeis, så er det bare å begynne å planlegge den neste turen – enten det bare er en tur i byen eller ut i skog og fjell. Det er mye man skal tenke på, og mye man skal ta hensyn til når man har med seg barna på tur. Derfor gir vi deg her noen gode tips til hvordan dere får best mulig opplevelse sammen. 

 • Start med korte turer: Dette er både for deg selv og barnet ditt. På den måten kjenner du hvor lenge du kan gå før du blir sliten i ryggen, og du venner barnet til å sitte i en bæremeis. 
 • Ta med et speil: Har du en bæremeis hvor du bærer barnet på ryggen? Da er det smart å ta med seg et lommespeil, så du kan se barnet ditt bak deg. Det er hyggelig for barnet, og gir trygghet til deg. Mange bæremeiser kommer med medfølgende speil. 
 • Hva trenger man på tur? Tenk over behovene på turen. Spis gjerne før man blir sulten, pass på at barnet har solbeskyttelse og hold barnet varmt og tørt. Sjekk derfor hva dere trenger, og følg med på vær og barnets humør når dere er på tur for best mulig opplevelse for alle parter
 • Ta pauser: Ryggen din trenger mest sannsynlig litt pauser, uansett hvor god støtte meisen har. I tillegg kan det bli kjedelig for barnet å sitte ned i lang tid. Ta derfor pauser, strekk på ryggen og la barnet ditt strekke litt på kropp og ben før dere fortsetter. 

Slik har vi utført vår best i test av bæremeiser

I vår test har vi gått gjennom store mengder informasjon på nettet i form av forbrukertester, eksperuttalelser og kundeerfaringer for å se på fordeler og ulemper med de mest populære bæremeisene på markedet. Vi har sett på størrelsen, bruksområder, maksvekt, materiale, komfort og design for å velge ut de beste modellene på markedet for ulike behov.

Deuter Kid Comfort Pro North 13.5 Adventure Plus Bæremeis Ergobaby Omni 360 Cool Air Mesh
Maksimal vekt 22 kg 18 kg 20 kg
Materiale Polyester, nylon Vanntett materiale + aluminium Bomull
Separat ryggsekk Ja Ja
Ja, oppbevaringsveske
Volum 12 + 10 L
Vekt (kg) 3,55 kg 3 kg 0,8 kg

FAQ

Hvilken bæremeis er best i test?

I vår test av bæremeis har vi kåret Deuter Kid Comfort Pro til best i test. Når det er sagt er alle tre modellene i vår test noen av markedets beste, så du må se hva som passer deg og barnet ditt best.

Hvor gammelt skal barnet være for å bruke bæremeis?

De fleste produsenter anbefaler at barnet skal være minst 6 måneder for å ta i bruk bæremeiser. Men det er variasjoner, og det finnes noen bæremeiser som har spedbarnsinnlegg for bruk til yngre barn.

Sitter barnet godt i en bæremeis?

Velger du en god bæremeis vil barnet ditt sitte godt i en bæremeis. Vi anbefaler derfor at du leser vår test, for å finne den beste bæremeis til deres behov, sånn at du sikrer bedre komfort for deg og barnet.

Bør det være oppbevaring i en bæremeis?

Behovet for oppbevaring i en bæremeis er avhengig av hva du skal bruke den til. På lengre turer er det en fordel med oppbevaring, mens på kortere turer er dette ikke like nødvendig.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×