Opdateret desember 2023

Balansesykkel – Balansesykkel test 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

KinderKraft Cutie 2
Beste billige balansesykkel

KinderKraft Cutie

kinderkraft uniq 4
beste balansesykkel for litt eldre barn

KinderKraft Uniq

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne balansesykkel test har vi funnet frem til de 5 beste modellene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, kvalitet og materiale, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver balansesykkel. Les også vår kjøpsguide for å velge den rette modellen for akkurat ditt barn. .

Puky LR M

Best i test

Fordele
 • pros-icon.svg Myke hjul i høy kvalitet
 • pros-icon.svg Kan justere høyde på sete og styre
 • pros-icon.svg Gode håndtak for mindre hender
 • pros-icon.svg Passer for alle aldre

Detaljeret gennemgang

Puky balansesykkel gjør det lett for barn når de skal lære å sykle. Når barnet skal ta i bruk sykkelen er det lett å gå oppå den fordi høyde for påstigning er svært lav. Her kan barna lett få øve på å holde balanse og samtidig ha det moro når de skal sykle. Sykkelen kommer en vekt på bare 3,3 kg og har skumdekk som gjør at den ikke punkterer. Hjul laget med skum gjør at man kan bruke sykkelen innendørs, samt at det gjør sykkelen mer behagelig i bruk.

KinderKraft Cutie

Beste billige balansesykkel

KinderKraft Cutie

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Funksjon mot rattvridning for å unngå fall
 • pros-icon.svg Sklisikre gummigrep gir økt komfort og sikker håndtering
 • pros-icon.svg Robuste og punkteringsfrie hjul
 • pros-icon.svg Flere stilige design som barna vil elske

Detaljeret gennemgang

Cutie balansesykkel fra KinderKraft passer utmerket for barn over 1 år. Her kan de aller minste sette seg på et mykt og justerbart sete som gir høy komfort når barnet skal sykle for første gang. Setet kan justeres mellom 26 til 28 cm. Ved hjelp av tre hjul som gir god koordinering og balanse kan sykkelen brukes over lengre tid for barn som trives med fartsfylt spenning. Produsert i stål, men har mange sikkerhetsfunksjoner for å skape trygg sykling for barn.

Frog Bikes Tadpole Mini

beste balansesykkel for litt eldre barn

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Setet kan enkelt bli tilpasset
 • pros-icon.svg Appen FrogFit kan brukes for å finne perfekt størrelse
 • pros-icon.svg Solid ramme med lav vekt gir enkel styring for små barn
 • pros-icon.svg Sikring for å unngå vridning av styret
 • pros-icon.svg 5 års garanti på ramme og gaffel

Detaljeret gennemgang

Tadpole Mini er den perfekte første sykkelen små barn, og anbefalt alder er 1-2 år. Her får barna en morsom måte lære seg de første stegene for å sykle. Tadpole balansesykkel har en lett og solid ramme, samt en lav vekt dersom en voksne må bære den litt på veien. Her får du også balansesykkel med brems, og ved hjelp av hendelen på styre kan barnet gjøre seg kjent med hvordan en brems brukes. La små barn trene på å holde balanse med denne morsomme balansesykkelen.

KinderKraft Uniq

beste balansesykkel for litt eldre barn

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Anbefalt alder fra 3 år
 • pros-icon.svg Heldekkende kjedebeskyttelse
 • pros-icon.svg Setet kan enkelt bli tilpasset mellom 47,5-52,5 cm
 • pros-icon.svg Solid løpesykkel som øker balanse
 • pros-icon.svg Supert med støttehjul som kan justeres

Detaljeret gennemgang

Stoy balansesykkel er perfekt for litt eldre barn og her kan man også ta av støttehjul om man ønsker det etterhvert som barnet får trent opp balansen. Sykkelen har en stødig stålramme, er robust og tåler tøffe tak. I tillegg kommer denne sykkelen med en rekke sikkerhetsfunksjoner. En balansesykkel som leveres med reflekser, fotbrem og håndbrems, og gjennom styrebegrensning hindrer man at styret vrir seg for mye, og barnet vil lettere unngå fall.

Guide

Slik velger du rett balansesykkel

En balansesykkel, eller løpesykkel, vil kunne gi mye glede til både små og store barn, samtidig som de små for øve på å holde balansen og øve opp motoriske ferdigheter som treng for å bruke vanlige sykler. Når du skal finne en balansesykkel som passer for barnet ditt bør du tenke på punktene vi har ført opp under her.

Finn riktig størrelse

Balansesykler kommer flere størrelser og det er viktig at du finner en som passer for ditt barn. Når det kommer til en sykkel, løpesykkel eller balansesykkel er det utrolig viktig at du ikke kjøper en sykkel som barnet skal vokse inn i. Dette vil bare føre til at de små ikke kan bruke balansesykkelen, og problemet kan bli at barnet gruer seg for å prøve igjen.

Velg riktig hjulstørrelse og setehøyde

På markedet finner man løpesykkel med tre forskjellige hjuldiameter: 12, 14 og 16 tommer. En mindre diameter gjør at en sykkel ruller langsommere, mens en stor diameter gir økt fart. For de minste vil løpesykler med små hjul være det aller mest optimale.

Hvis setet er for lavt må man bøye knærne for mye, eller knærne kommer borti styret hele tiden. I motsatt tilfelle med en løpesykkel der sete som er for høyt, vil ikke beina rekke ned til bakken og barna klarer ikke lage fart eller bremse.

Pris

En løpesykkel eller balansesykkel kan du finne i mange ulike prisklasser, og ofte er de litt dyrere modellene mer stabil og har lengre levetid. Samtidig kan barna bare bruke balansesykkelen for en kortere periode, og kanskje levetid ikke er den viktigste faktoren.

FAQ

Hvilket balansesykkel er best i test?

I vår balansesykkel test ble Puky LR M vinneren. Her er det lett for barnet å sette seg på balansesykkelen, og det kan også brukes både innendørs og utendørs.

Når er barn klar for å bruke en løpesykkel?

Dette vil variere litt. Noen barn kan med fordel bruke en løpesykkel fra de er et år, mens andre ikke klare før de er nærmere to år. Dette vil være avhengig av barnets generelle motoriske utvikling.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×