Balansesykkel – Balansesykkel test 2022

1
Puky LR M

Puky balansesykkel gjør det lett for barn når de skal lære å sykle. Når barnet skal ta i bruk sykkelen er det lett å gå oppå den fordi høyde for påstigning er svært lav. Her kan barna lett få øve på å holde balanse og samtidig ha det moro når de skal sykle. Sykkelen kommer en vekt på bare 3,3 kg og har skumdekk som gjør at den ikke punkterer. Hjul laget med skum gjør…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Puky LR M690 kr.Little Happy
KinderKraft Cutie554 kr.pinkorblue.no
Frog Bikes Tadpole Mini3.559 kr.Bikeshop
Stoy Speed 12523 kr.Babyshop.no
KinderKraft Uniq601 kr.CDON

I denne balansesykkel test har vi funnet frem til de 5 beste modellene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, kvalitet og materiale, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver balansesykkel. Les også vår kjøpsguide for å velge den rette modellen for akkurat ditt barn. .

Puky LR M – Best i test

Puky LR M

Puky balansesykkel gjør det lett for barn når de skal lære å sykle. Når barnet skal ta i bruk sykkelen er det lett å gå oppå den fordi høyde for påstigning er svært lav. Her kan barna lett få øve på å holde balanse og samtidig ha det moro når de skal sykle. Sykkelen kommer en vekt på bare 3,3 kg og har skumdekk som gjør at den ikke punkterer. Hjul laget med skum gjør at man kan bruke sykkelen innendørs, samt at det gjør sykkelen mer behagelig i bruk.

KinderKraft Cutie – Beste billige balansesykkel

KinderKraft Cutie

Cutie balansesykkel fra KinderKraft passer utmerket for barn over 1 år. Her kan de aller minste sette seg på et mykt og justerbart sete som gir høy komfort når barnet skal sykle for første gang. Setet kan justeres mellom 26 til 28 cm. Ved hjelp av tre hjul som gir god koordinering og balanse kan sykkelen brukes over lengre tid for barn som trives med fartsfylt spenning. Produsert i stål, men har mange sikkerhetsfunksjoner for å skape trygg sykling for barn.

 • Funksjon mot rattvridning for å unngå fall
 • Sklisikre gummigrep gir økt komfort og sikker håndtering
 • Robuste og punkteringsfrie hjul
 • Flere stilige design som barna vil elske
 • Styret er litt lavt og håndtakene i minste laget

Frog Bikes Tadpole Mini – Beste premium balansesykkel

Frog Bikes Tadpole Mini

Tadpole Mini er den perfekte første sykkelen små barn, og anbefalt alder er 1-2 år. Her får barna en morsom måte lære seg de første stegene for å sykle. Tadpole balansesykkel har en lett og solid ramme, samt en lav vekt dersom en voksne må bære den litt på veien. Her får du også balansesykkel med brems, og ved hjelp av hendelen på styre kan barnet gjøre seg kjent med hvordan en brems brukes. La små barn trene på å holde balanse med denne morsomme balansesykkelen.

 

Stoy Speed 12″ – beste balansesykkel for litt eldre barn

Stoy Speed 12

Stoy balansesykkel er perfekt for litt eldre barn og her kan man også ta av støttehjul om man ønsker det etterhvert som barnet får trent opp balansen. Sykkelen har en stødig stålramme, er robust og tåler tøffe tak. I tillegg kommer denne sykkelen med en rekke sikkerhetsfunksjoner. En balansesykkel som leveres med reflekser, fotbrem og håndbrems, og gjennom styrebegrensning hindrer man at styret vrir seg for mye, og barnet vil lettere unngå fall.

 • Anbefalt alder fra 3 år
 • Heldekkende kjedebeskyttelse
 • Setet kan enkelt bli tilpasset mellom 47,5-52,5 cm
 • Solid løpesykkel som øker balanse
 • Supert med støttehjul som kan justeres
 • Egner seg ikke for yngre barn

 

KinderKraft Uniq – beste balansesykkel i tre

kinderkraft uniq

KinderKraft Uniq balansesykkel har et unik design i lett tremateriale, slik at dersom den voksne må bære balansesykkelen litt gjør det ingenting. Håndtaket er laget av sklisikkert gummi, og samme med robuste hjul sørger dette for at det er lett for barn å holde balansen. Styret har en sikkerhetsfunksjon som begrenser rotasjonsvinkelen og forhindrer at barnet faller. Gjennom Uniq får barnet den beste øvelsen til å etterhvert kunne bruke en vanlig sykkel. Høyden på sete kan varieres fra 30 til 40 cm, slik at sykkelen lett kan tilpasses barnets høyde.

 • Anbefalt alder fra 2 år
 • Gøy ringeklokke som barnet lett kan bruke
 • Utrolig lav vekt på 2,7 kg
 • Stilig design i rosa, blå, gul eller hvit
 • Praktiske bærehåndtak
 • Krevende montering med udetaljert anvisning

Slik velger du rett balansesykkel

En balansesykkel, eller løpesykkel, vil kunne gi mye glede til både små og store barn, samtidig som de små for øve på å holde balansen og øve opp motoriske ferdigheter som treng for å bruke vanlige sykler. Når du skal finne en balansesykkel som passer for barnet ditt bør du tenke på punktene vi har ført opp under her.

Vi anbefaler:  Tursko test - Beste tursko 2022

Finn riktig størrelse

Balansesykler kommer flere størrelser og det er viktig at du finner en som passer for ditt barn. Når det kommer til en sykkel, løpesykkel eller balansesykkel er det utrolig viktig at du ikke kjøper en sykkel som barnet skal vokse inn i. Dette vil bare føre til at de små ikke kan bruke balansesykkelen, og problemet kan bli at barnet gruer seg for å prøve igjen.

Velg riktig hjulstørrelse og setehøyde

På markedet finner man løpesykkel med tre forskjellige hjuldiameter: 12, 14 og 16 tommer. En mindre diameter gjør at en sykkel ruller langsommere, mens en stor diameter gir økt fart. For de minste vil løpesykler med små hjul være det aller mest optimale.

Hvis setet er for lavt må man bøye knærne for mye, eller knærne kommer borti styret hele tiden. I motsatt tilfelle med en løpesykkel der sete som er for høyt, vil ikke beina rekke ned til bakken og barna klarer ikke lage fart eller bremse.

Pris

En løpesykkel eller balansesykkel kan du finne i mange ulike prisklasser, og ofte er de litt dyrere modellene mer stabil og har lengre levetid. Samtidig kan barna bare bruke balansesykkelen for en kortere periode, og kanskje levetid ikke er den viktigste faktoren.

FAQ

Hvilket balansesykkel er best i test?

I vår balansesykkel test ble Puky LR M vinneren. Her er det lett for barnet å sette seg på balansesykkelen, og det kan også brukes både innendørs og utendørs.

Når er barn klar for å bruke en løpesykkel?

Dette vil variere litt. Noen barn kan med fordel bruke en løpesykkel fra de er et år, mens andre ikke klare før de er nærmere to år. Dette vil være avhengig av barnets generelle motoriske utvikling.