Opdateret oktober 2023

Barne basseng – Beste barne basseng 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

I denne testen av barnebasseng har vi funnet frem til de 5 beste bassengene på markedet. Les hvilke basseng til de små som ble best i test, samt alt du trenger å vite om kvalitet, montering og materiale for hver enkelt modell. I tillegg vil vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hvert basseng. I vår kjøpsguide kan du lese våre gode tips om hvordan du velger det rette bassenget for de minste.

Fordele
 • pros-icon.svg Stor og romslig modell
 • pros-icon.svg Enkelt å tømme ut vann fra
 • pros-icon.svg Tar liten plass under oppbevaring
 • pros-icon.svg To par 3D-briller inkludert
 • pros-icon.svg Produsert for å motivere barn til bevegelse

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Bestway Undersea Adventure Inflatable Pool

Bestway Undersea Adventure er blant de oppblåsbare modellene på markedet og er produsert i slitesterk vinyl som gir god holdbarhet. Gjør dere klar for mange timer med vannlek i hagen når man trenger en avkjølende dukkert på varme dager.

Her får du et stort badebasseng med ekstra brede vegger, og i tillegg med en rekke spennende detaljer. Her kan man blant annet lete etter krystaller på bassengbunnen ved hjelp av de medfølgende 3D-svømmebrillene, eller kikke etter fiskene.

Bestway Swimming Pool Dinosaur Fill'N Fun

Beste billige barnebasseng

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Settes raskt opp
 • pros-icon.svg Krever ingen oppblåsing
 • pros-icon.svg Rommer 946 liter
 • pros-icon.svg Ypperlig for de minste

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Bestway Swimming Pool Dinosaur Fill’N Fun

Bassenget Dinosaur Fill’N Fun fra Bestway er et godt valg for deg som handler på budsjett, eller for eksempel ønsker et rimelig basseng til hytten eller campingvognen. La de små ta seg et bad og leke fantasilek med dinosaurer på utsiden.

Her kan de minste plaske rundt uten at man trenger å være redd for at sideveggene eller bunnen ikke skal tåle leken. Sidevegger er nemlig produsert i kraftig PVC, og bunnen av solid vinyl.  Ekstra fordel at modellen opptar liten plass når man trenger å pakke den bort.

Exit Round Pool

Beste premium barnebasseng

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Svært solid stålramme
 • pros-icon.svg Lang holdbarhet og slitestyrke
 • pros-icon.svg Kuppel som varmer opp vann
 • pros-icon.svg Multifunksjonelt badebasseng
 • pros-icon.svg Til glede for hele familien

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Exit Round Pool

EXIT Round Pool koster litt mer, men kommer med mange funksjoner. Her får du et rundt og stort basseng med kuppel for regnværsdager, samt også en filterpumpe som holder vannet rent.

Dette er et rammebasseng av høy kvalitet som gir mye moro i hagen din for både barna og voksne, selv når det ikke er varme og solen skinner! Bassenget er svært romslig takket være den runde formen slik at barna kan ta med seg vennene sine.

Bestway Steel Pro UV Careful

beste barnebasseng med UV filter

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Monteres på 20 minutter
 • pros-icon.svg Godt valg for de minste i familien
 • pros-icon.svg Korrosjonsbestandig stålramme
 • pros-icon.svg Produsert for lang holdbarhet
 • pros-icon.svg Korrosjonsbestandig stålramme

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Bestway Steel Pro UV Careful

Bestway Steel Pro UV Careful kommer med en medfølgende solskjerm som har en UPF-vurdering på 40+, slik at du kan føle deg trygg på at barna får beskyttelse mot solen når de tar seg en avkjølende dukkert.

Sideveggene er laget av Tritech, som er et trelags forsterket materiale som gjør at du vil kunne ta bassenget frem sommer etter sommer.  Ved hjelp av en avløpsventil kan man enkelt drenere ut vannet ved å feste den på hageslangen. Et praktisk basseng til barn i fargerikt design.

Intex Unicorn Baby Pool

Beste babybasseng

Fordele
 • pros-icon.svg Egnet fra 12 måneder
 • pros-icon.svg Oppblåsbart badebasseng for de minste
 • pros-icon.svg Fargerikt og flott design
 • pros-icon.svg Produsert i sterk vinyl
 • pros-icon.svg Myk bunn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Intex Unicorn Baby Pool

For de aller minste trenger man et lite basseng i hagen som de kan kose seg i. Akkurat det får du fra Intex med dette herlige bassenget designet med flotte farger og en søt enhjørning.

Babybassenget kommer med en innebygd parasoll som dekker for solen og er perfekt for å plaske rundt på en varm sommerdag. Her får man fylt på akkurat passe med vann for de minste, siden bassenget rommer passelige 45 liter.

Guide

Slik velger du det rette bassenget for barn

Barnebasseng for de minste kommer i mer enn en kategori, og derfor bør du vurdere noen ting før du velger en modell. Her skal du få våre beste tips til valg av riktig badebasseng til barna.

Oppblåsbare eller med stålramme

Fordelen med de oppblåsbare modellene er at de er enkel å montere, krever lite vedlikehold og på dagens marked er de produsert av slitesterkt materiale. I tillegg vil de oppblåsbare bassenger være lette å flytte på.

Barnebasseng med stålramme er lettere å oppbevare, men krever samtidig gjerne mer plass. De vil som oftest være av mye bedre kvalitet når det kommer slitestyrke, og ikke minst kan man få de i alle ulike størrelser man ønsker.

Form og størrelse

Om du skal velge blant de små eller store basseng, eller rundt eller firkantet basseng, vil først og fremst være avhengig av hvor stor plass du har tilgjengelig for bassenget ditt. Mål derfor opp på forhånd, siden bassengene gjerne opptar mer plass enn det man tror ved å se på bilder.

I tillegg må størrelsen tilpasses alderen til barna, spesielt når det gjelder dybde. Sjekk at de yngste barna kan sitte når de skal ta seg et bad, før du kjøper en modell. De eldre barna vil gjerne at dybden skal være størst mulig slik at de kan oppleve å svømme i sitt nye utendørs basseng.

FAQ

Hvilket barnebasseng er best?

I vår test av barnebasseng ble Bestway Undersea Adventure vinneren. Produsert i slitesterkt materiale, enkelt å ta ut vann fra, romslig og med mange flotte detaljer som gir mye vannlek for pengene.

Hvilke badebasseng barn skal man velge?

Det vil være avhengig av barna som skal bruke det. For de aller minste trenger man gjerne bare et lite basseng, mens eldre barn og ungdommer vil trives i større basseng som gjerne har stålramme.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×