Philips Steam & Go GC362
Det har aldri vært enklere å fjerne folder og krøller på klær. Denne stilige modellen fra Philips damper effektivt alt fra delikate silkebluser til tykke gabardinbukser med fantastiske resultater - hver gang! Derfor skal du velge Philips Steam & Go GC362 Philips Steam & Go GC362 er en håndholdt steamer i et lett og ergonomisk design som kan brukes uten behov for strykebrett. Det er enkelt og raskt, og hvis du har det litt travelt…
Sjekk prisen →Opplever du også at å stryke klær er både tidkrevende og strevsomt? Lengter du etter en enklere løsning slik at du raskt kan komme deg ut døren i friske klær uten krøller og skrukker? Svaret er enkelt: du må få deg en tøydamper! Men hvordan finner du den beste tøydamperen, og hva bør du egentlig vurdere før du går i gang med denne geniale oppfinnelsen?
Vi har valgt ut 8 av de mest effektive tøydamperne som du kan sjekke ut i vår best i test steamer test. Vi gir deg også noen tips om hvordan du finner en steamer, også kalt tøydamper, som passer akkurat dine behov.
Philips Steam & Go GC362 – Beste steamer
Det har aldri vært enklere å fjerne folder og krøller på klær. Denne stilige modellen fra Philips damper effektivt alt fra delikate silkebluser til tykke gabardinbukser med fantastiske resultater – hver gang!
Derfor skal du velge Philips Steam & Go GC362
Philips Steam & Go GC362 er en håndholdt steamer i et lett og ergonomisk design som kan brukes uten behov for strykebrett. Det er enkelt og raskt, og hvis du har det litt travelt før du går ut av døren vil denne tøydamperen bli din beste venn!
Varmeplaten i Philips Steam & Go GC362 er også designet med et emaljebelegg som er motstandsdyktig mot korrosjon, slik at du kan arbeide i vei på klærne dine uten å bekymre deg for hvilken avstand som er den optimale. I tillegg kan du dampe både horisontalt og vertikalt, akkurat som det passer deg. Dette svært praktiske produktet kan brukes hvor og når du vil, samt sørger for en effektiv og ikke minst rask damping av klærne dine. Det følger med en hanske, som brukes for å beskytte mot varme og unngå brannskader, samt en børste som du kan bruke til tykkere materialer for at dampen lettere kan trenge inn i stoffet – praktisk!
- Varmebestandig stoffpose inkludert
- Nøytraliserer lukt og dreper 99,9% av alle bakterier
- Utstyrt med en SmartFlow varmeplate, som sikrer en optimal temperatur uten våte flekker
- Avtagbar vanntank
- Damper du mer enn ét plagg, må vanntanken fylles opp igjen
Tefal Access Steam + DT8100 – Beste til krøllete plagg
Med en oppvarmingstid på under ett minutt og en flyttbar vanntank på 190 milliliter, sørger Tefal sin steamer for en rask oppfrisking og glatting av dine krøllete plagg.
Derfor skal du velge Tefal Access Steam + DT8100
Med 1600 watt fordelt på en solid aluminiumsplate med keramisk belegg, er du garantert en svært effektiv damp med Tefal sitt kraftige produkt. Den er også designet med 2 forskjellige dampnivåer, slik at både delikate stoff og tykkere plagg dampes uten problemer.
Tøydamperen er svært praktisk, med en indikator som lyser grønt når den er klar til bruk, samt at du kan stille inn låsestillingen slik at dampkapasiteten opprettholdes. I tillegg trenger du ikke å bruke et strykebrett, da det bare kreves en enkelt vertikal armbevegelse for å jevne ut krøllene med denne stabile tøydamperen.
Det er også 3 forskjellige typer tilbehør inkludert; en børste til bruk på tunge stoffer og en damphette til delikate stoffer, samt en dørkrok slik at du enkelt kan henge klærne dine klare for damping.
- 3 meter lang ledning for ekstra god bevegelsesfrihet
- God til å glatte ut tydelige folder
- Stor vanntank for en håndholdt damper
- Brukervennlig steamer – superenkel å komme i gang med
- Den store vannbeholderen kan oppleves tung for enkelte
Tefal Pro Style Care IT8460 – Beste for alle typer stoff
Hvis du har store hauger med klær som trenger litt omtanke, så er Tefal Pro Style Care steamer genial for deg. Den har et høyt damptrykk og en stor vanntank, og dette er sannsynligvis det nærmeste du kan komme en profesjonell steamer.
Derfor skal du velge Tefal Pro Style Care IT8460
Tefal Pro Style Care er for deg som ønsker å fjerne folder og krøller fra plaggene dine med profesjonelle resultater. Den har et vertikalt Steam & Press-system slik at du kan ha plaggene hengende mens du damper de. Systemet fungerer praktisk på opphengte plagg slik at dampingen foregår uanstrengt. Samtidig skaper det en dobbeltvirkende effekt, slik at plagg raskt og effektivt blir fri for krøller og kanter.
Enten du trenger å fjerne krøllene fra en tykk genser eller en fin silkekjole, kan du bruke Tefal Pro Style Care. Den er designet med 5 forskjellige dampnivåer som man enkelt justerer på håndtaket. Damptrykket er på 35 gram per minutt, noe som er mye høyere enn for de fleste vanlige håndholdte tøydampere. Denne steameren er derfor for deg som krever strålende resultater etter hver eneste damping.
- Vertikalt støttesystem, som lar deg betjene den med en hånd
- Ekstra stort damphode
- Klar til bruk på 45 sekunder
- Dreper opptil 99,9% av alle bakterier
- Dette er en stående tøydamper og kan derfor bare brukes vertikalt
Philips EasyTouch Plus GC524 – Beste til store mengder tøy
Damp enkelt og effektivt alle typer klær med denne stilige EasyTouch steameren fra Philips, som vil forlenge klærne sine levetid samtidig!
Derfor skal du velge Philips EasyTouch Plus GC524
Skjer det ofte at du vasker klærne bare fordi de har blitt krøllete og kanskje ikke lukter like godt? Med denne flotte modellen fra Philips kan du enkelt friske opp hele garderoben uten å utsette plaggene for enda en runde i vaskemaskinen. I tillegg til å glatte ut krøller og folder, dreper dampen i denne tøydamperen effektivt 99,9% av alle bakterier og fjerner lukt, noe som gir klærne nytt liv på kort tid.
Med en rekke imponerende funksjoner som foldetilbehør, justerbar stang og klesbørste, gjør denne steameren det ekstra enkelt for deg å dampe alle slags klær. I tillegg sørger den store vanntanken for at du kan dampe opptil 20 klesplagg uten å måtte fylle på nytt vann. Denne Philips steameren vil derfor være helt genial for deg med en stor garderobe.
- Avkalkningsfunksjon følger med steameren
- Har 5 ulike dampnivåer
- Ekstra stor (1,6 liter) og avtagbar vanntank
- Konstant damp sikrer deg en rask utjevning av folder og krøller
- Vanntanken kan ha noen ganger lekke litt vann under bruk
SteamOne S-Nomad SN10GW – Beste til sarte plagg
Til tross for den beskjedne størrelsen er dette en relativt kraftig tøydamper, som er usedvanlig god til å friske opp plagget ditt. Nettopp fordi den er så kompakt, er den svært enkel å pakke med på ferie eller jobbreiser.
Derfor skal du velge SteamOne S-Nomad SN10GW
Med denne elegante steameren kan du få skjorten glatt på et øyeblikk når du skal forte deg ut døren. Den har effekt på hele 1500 watt, og et kontinuerlig damptrykk på 25 gram per minutt, slik at de fleste tekstiler og stoff dampes effektivt – og uten risiko for glansbeis. Du kan enkelt justere dampen på det ergonomisk utformede håndtaket slik at du har full kontroll mens du stryker. Det er også 2 forskjellige dampnivåer; max og eco, slik at du har muligheten til å justere damptrykket etter type plagg.
I tillegg til den reisevennlige størrelsen, er det et stort pluss at denne SteamOne tøydamperen kan kobles til en vanlig vannflaske, og dermed trenger ikke du å bekymre deg for plass til vanntanken hvis du vil ta den med deg på farten. På samme måte kan du forlenge dampøktene dine som det passer deg – du plugger bare inn en større flaske!
- Funksjonen damplås, som garantert et optimalt damptrykk
- Mulighet for å skifte vanntanken ut med en vannflaske
- Stenges automatisk når vannbeholderen er tom
- Hurtig oppvarming på 45 sekunder
- Den avtagbare vannbeholder holder til maksimalt 8 minutter med damping
Clatronic TDC 3432 – Beste til skjorter og bukser
Med denne tøydamperen får du virkelig noe for pengene! Du kan dampe både tynne og tykke materialer i opptil 40 minutter, og så kan du enkelt flytte det rundt som det passer deg, fordi det er på hjul!
Derfor skal du velge Clatronic TDC 3432
Med et konstant damptrykk på 30 gram i minuttet får du en effektiv steamer til klær og annet, som til tross for den store vanntanken varmes opp på under minuttet!
Sikkerheten er også topp med denne tøydamperen, siden den er beskyttet mot overoppheting og har en innebygd sikring. Den har også et dryppsystem slik at du ikke trenger å bekymre deg for våte flekker og derfor kan hoppe i klærne så snart du er ferdig med å dampe dem. I tillegg er diverse tilbehør inkludert; et børstehode, bukser- og kleshengere, samt en klesbørste som hjelper til med å fjerne bretter og andre folder. Det er virkelig fokus på detaljene med denne Clatronic steameren, som er ekstra bra for deg med mange skjorter og bukser.
- Kan justeres i høyden – opp til 1,35 meter
- Også velegnet til delikate stoff
- Avtagbar vannbeholder, som rommer hele 1,2 liter
- Kan oppleves litt vanskelig på tykke plagg
TriStar ST-8916 – Beste for å glatte rynker og lette folder
Bakteriedrepende, luktnøytraliserende og god for å glatte krøller på klærne dine – det er ingenting denne håndholdte tøydamperen fra TriStar ikke kan gjøre!
Derfor skal du velge TriStar ST-8916
Denne ryddige tøydamperen fra Tristar er åpenbar for deg som ofte er på vei ut av døren i siste liten. Brukervennlig og med en rask oppvarming er du garantert et verktøy som raskt kan dampe klærne dine uten bruk av strykebrett. Du blir kvitt vond lukt og krøllete bluser, og hvis du glemmer å trekke ut støpselet etter bruk, ja da skjer det helt av seg selv.
I tillegg er to børstehoder inkludert, slik at du enkelt kan dampe både tynnere og tykkere materialer. Børstehodene lar deg også rengjøre forskjellige tekstiler som gardiner og sofaer lettere.
- Bra i forhold til pris! Dette er både en god og billig tøydamper
- Varmes opp på bare 35 sekunder
- God størrelse på vanntanken sammenlignet med andre håndholdte tøydampere
- Kan for enkelte føles tung ved lengre økter
Slik velger du den beste tøydamperen
Tykk, tynn, mye eller litt? Før du blir den lykkelige eieren av en tøydamper, er det en god idé å vurdere hvor mye klær det handler om, hva slags og hvor ofte du trenger å dampe plaggene dine. Har du for eksempel mange arbeidsskjorter og matchende bukser som ofte må dampes, eller er det bare et par ganger i uken du trenger å friske opp klærne? Det kan også være at du leter etter en mer allsidig damper som du kan bruke på flere forskjellige typer materialer i hjemmet.
Vi hjelper deg underveis ved å gjennomgå noen av funksjonene og tilbehøret som forskjellige steamere har, slik at det kan være lettere for deg å finne frem til hvilke steamer som passer best for dine behov.
Damptrykk/Dampkapasitet
Damptrykket er en indikator på hvor mye damp som kommer ut av steameren pr. minutt. Det er vanligvis lavere i en håndsteamer, og høyere i større og stående tøydampere med stativ, som ofte også har flere forskjellige dampnivåer. Mange håndholdte steamere har et damptrykk som er ment å kunne fjerne krøller og folder på de fleste typer tekstiler, og mange av dem gjør også en god jobb underveis.
Damptrykket i mindre håndholdte tøydampere vil vanligvis være bra for å dampe litt brettede og krøllete klær som bare trenger en rask utjevning før de er klar for å brukes, eller som har blitt litt krøllete i kofferten på forretningsreise eller på ferie. Siden flere av steamerene også er designet med bakteriedrepende og luktnøytraliserende funksjoner, er de også geniale for å friske opp klærne, slik at du kan hoppe over en vask eller to og dermed unngå slitasje på klærne.
Dampnivåer
Noen modeller er utstyrt med en kontinuerlig dampfunksjon, mens andre har forskjellige dampnivåer. Ulike dampnivåer gir deg mer kontroll over dampen, og er spesielt praktisk hvis du trenger å dampe flere forskjellige klær som ikke har samme materiale. Som nevnt er det vanligvis på en litt større tøydamper man vil finne ulike dampnivåer. En slik modell vil derfor være bra hvis du har både delikate og mer robuste tekstiler i garderoben din.
Vannbeholderens kapasitet
Det sier seg selv at jo større vanntank, jo lengre tid av gangen kan du dampe. Hvis du bare trenger å bruke apparatet hjemme og ikke har en haug med kleshauger som skal dampes, kan en håndholdt tøydamper være god nok for å dekke dine behov. Hvis du derimot har en stor garderobe, eller hvis du har en klesbutikk som krever damping og oppfriskning av mange klær, kommer du langt med en tradisjonell klesdamper med stativ, nettopp fordi vanntanken er større og derfor vil forlenge dampøktene betraktelig.
Vanntanken i en håndholdt steamer har vanligvis en kapasitet på mellom 70 og 200 milliliter, avhengig av modell. En tradisjonell steamer med stativ har vanligvis en vanntank med kapasitet på over 1 liter.. Tradisjonelle steamere kjører også på flere watt , for at de raskt kan varme opp en større vanntank.
En annen ting du må være oppmerksom på når du velger tøydamper er at ikke alle vannbeholdere er like enkle å fylle. Vanligvis vil imidlertid en påfyllingskopp være inkludert, men hvis du setter pris å arbeide raskt uten så mye styr, bør du skaffe deg en tøydamper med en avtagbar vanntank som du enkelt kan trekke ut og holde under kranen når det er tid for påfyll.
Oppvarmningstid
Oppvarmingstiden for de fleste steamere – håndholdt eller tradisjonell – kan være alt fra 15 sekunder til 1 minutt. Hvis du alltid har det travelt og opplever at du må stryke de krøllete klærne i siste sekund, er det en god idé å velge en tøydamper med en ekstra rask oppvarmingstid.
Spesifikasjoner tid
Noen produsenter oppgir driftstiden for modellen sin, men den er ikke alltid nøyaktig. Imidlertid kan du forvente at den gjennomsnittlige driftstiden for håndholdte tøydampere med en vanntank på mindre enn 200 milliliter vanligvis vil være rundt de 8 minuttene, tilsvarende noen få plagg. For tradisjonelle steamere med stativ og større vannforsyning kan du vanligvis klare å dampe opptil 20 klesplagg før du trenger ny påfyll.
Håndholdt steamer eller steamer med stativ?
Det finnes to forskjellige typer steamere; en håndholdt steamer og en tradisjonell steamer med stativ. Den håndholdte steameren er selvfølgelig noe mer mobil, ettersom den er lett og ikke tar mye plass, og derfor er den også ideell å ha med på ferie. Det krever heller ikke de store forberedelsene for å komme i gang, og den er også enkel og rask i bruk.
Imidlertid krever en tøydamper med stativ litt mer plass og tid, men er på ingen måte mindre effektiv. I tillegg til å håndtere flere plagg om gangen, er en større tøydamper med stativ en mer allsidig tøydamper i den forstand at den har dampkapasitet til å håndtere praktisk talt alle typer tekstiler (selv de veldig kraftige) med upåklagelige resultater. Stativet gjør det også veldig enkelt å henge opp klærne og ha alt montert og klart.
Lengde på ledning
Når du velger tøydamper, må du også ta hensyn til hvor lang ledningen er. Lengden på ledningen er vanligvis mellom 1 og 3 meter. Det kan derfor være en god idé å vurdere hvor du vil bruke tøydamperen og hvor langt det er til nærmeste stikkontakt.
Medfølgende tilbehør
Ulike tilbehør er ofte inkludert for de enkelte tøydamperne, så det er helt klart verdt å tenke på hva du trenger før du bestemmer deg for en modell. For eksempel, hvis du trenger en håndholdt tøydamper som kan håndtere litt tykke plagg, må du ta tak i en som inneholder en børste til formålet. Flere tøydampere inkluderer også børstehoder for å glatte overflater og fjerne støvpartikler, akkurat som mange også har en varmebeskyttende hanske.
For større tøydampere med stativ, og som damper vertikalt, anbefaler vi at du ser etter en modell der stativet kan justeres i høyden, da det vil gi deg betydelig mer bevegelsesfrihet. På samme måte vil du mest sannsynlig være ekstra fornøyd med en med hjul, slik at du enkelt kan bevege deg rundt på den.
Slik bruker du en tøydamper
Men hvordan bruker du egentlig en tøydamper? Heldigvis er det superenkelt, men her får du uansett en enkel to trinns guide, slik at du trygt kan komme i gang med arbeidet.
- Heng genseren, skjorten eller buksene på en henger og heng så opp hengeren. Pass på at hengeren henger fritt og ikke berører noe. Når tøydamperen er klar til bruk (som vanligvis vises ved hjelp av en indikator som lyser grønt), vent noen sekunder før du starter – så du er sikker på at alt vannet har fordampet.
Hold klærne litt strukket (men uten tøyning) mens du damper, og bruk en varmebeskyttende hanske.
- De fleste tøydampere har en bruksanvisning som forteller deg om du kan dampe både horisontalt og vertikalt. Med noen håndholdte tøydampere kan du dampe på tvers, mens du med nesten alle stasjonære tøydamper med stativ bare kan dampe vertikalt.
- Bruk alltid korte og langsomme bevegelser når du damper, og sørg for å holde damphodet litt skrått slik at dampen fordeles bedre og at vanndråper ikke treffer klærne.
Bruk alltid en varmebeskyttende hanske når du skal dampe tøyet
Dersom en varmebeskyttende hanske ikke følger med tøydamperen din, anbefaler vi at du kjøper en separat. Det er alltid, og vi gjentar: alltid en god idé å bruke beskyttende hansker når du damper klærne dine, bare så det er sagt.
Hva annet kan en tøydamper brukes til?
Du kan faktisk bruke en tøydamper til mer enn bare å fjerne krøllene fra skjorten før du går ut av døren. En tøydamper kan også være effektiv på gardiner, møbler, tepper, madrasser og mye mer, nettopp fordi dampen er bakteriedrepende og samtidig kan fjerne dårlig lukt. En tøydamper er dermed litt av et multifunksjonelt verktøy, som vil være et praktisk apparat i mange hjem – spesielt de med kjæledyr som hunder og katter.
Rengjøring og vedlikehold av din tøydamper
Det er viktig at du rengjør tøydamperen regelmessig for kalk. På denne måten opprettholder du det optimale damptrykket og den generelle levetiden til steameren. Noen tøydampere er produsert med en funksjon for avkalking, slik at de er enkle å rengjøre og kommer med en instruksjon som du bør følge. Hvis tøydamperen derimot ikke har en slik funksjon, kan du alltid være på den sikre siden ved å rengjøre på følgende måte:
Lag en blanding av vann og vanlig husholdningseddik; 2 deler vann og 1 del eddik og hell det i vannbeholderen. Slå på tøydamperen, la den varme opp og damp deretter til halvparten av eddikblandingen har fordampet. Gi det flere runder hvis tøydamperen er godt hvitkalket. Etterpå tar du vann fra springen og kjører det gjennom tøydamperen et par ganger til lukten av eddik har forsvunnet, og vipps, så har du en kalkfri steamer igjen!
Hva er forskjellen på et strykejern og en tøydamper?
Du har sikkert opplevd det; den delikate blusen din har plutselig fått en uventet og ikke så fin glans på overflaten etter at strykejernet har gjort jobben sin. Dette skjer fordi den ikke tåler strykejernet sin høye temperatur, og det er nettopp her en steamer kommer inn i bildet.
Den største forskjellen mellom et strykejern og en tøydamper er at damperen ikke har direkte kontakt med plaggene, noe som gjør prosessen mer skånsom. Dermed kan du enkelt fjerne folder fra silkeblusen og andre delikate klær uten å risikere å gi dem ‘varmemerker’. I tillegg er et strykejern tyngre og tar mer plass, for ikke å snakke om selve strykebrettet, som ikke akkurat er noe du kan lagre vekk i kommoden.
Oppvarmingstiden til et strykejern er vanligvis også tregere, så også her er en tøydamper litt mindre å håndtere. En tøydamper er veldig bra hvis du trenger å friske opp en genser eller en skjorte uten å ha all verdens med tid til det, eller hvis du har ekstra delikate tekstiler i garderoben.
Når er det bedre å bruke strykejernet i stedet for steameren?
Til tross for at en tøydamper har en enorm god effekt, er det imidlertid noen tilfeller der et godt gammeldags jern bare er bedre. Det kan være tilfeller som når du har svært mange klær eller at plaggene dine er VELDIG krøllete, da er det nok et strykejern som kan redde dagen din. Hvis du også er typen som bruker tørketrommel på klær og andre tekstiler, er det sannsynligvis også bedre med et strykejern som vil være det beste verktøyet for å glatte ut krøller og folder.
Philips Steam & Go GC362 | Tefal Access Steam + DT8100 | Tefal Pro Style Care IT8460 | Philips EasyTouch Plus GC524 | SteamOne S-Nomad SN10GW | Clatronic TDC 3432 | TriStar ST-8916 |
Royal Pro EM-602B
|
|
Watt | 1300 | 1600 | 1800 | 1600 | 1500 | 1500 | 1200 | 1500 |
Vanntank | 70 ml | 190 ml | 1,3 liter | 1,6 liter | 140 ml | 1,2 liter | 260 ml | 90 ml |
Dampkapasitet | 24 % | 20 % og 26 % | 35 % | 32 % | 25 % | 30 % | 20 % | 12,5 % – 14,5 % |
Vekt | 0,95 kg | 1 kg | 7,4 kg | 4,72 kg | 1,1 kg | 4,6 kg | 1,1 kg | Ikke spesifisert |
Lengde på ledning | 2,5 meter | 3 meter | En stående steamer | En stående steamer | 3 meter | 1,80 meter | 1,8 meter | Ikke spesifisert |
FAQ
Hvilken tøydamper er best i test?
Philips Steam & Go GC362 er klart best i test og kommer på førsteplass i vår steamer test Det er en allsidig tøydamper, som håndterer krøllene på stort sett alle tekstiler, samt at den er både bakteriedrepende og luktnøytraliserende.
Hvordan fungerer en tøydamper?
En tøydamper fungerer ved at den retter ut tøyfibrene, og glatter på den måten ut folder og krøller. Dampen gjør også at eventuelle bakterier drepes, og at lukt oppløses og ‘dampes ut’ av tøy og tekstiler.
Kan en steamer erstatte strykejernet?
En steamer kan erstatte et strykejern når det gjelder tekstiler som er lett krøllete og bare trenger en oppfriskning. Det samme gjelder for delikate stoff, her er en tøydamper absolutt det beste å bruke.