Bilpute – Beste bilpute 2022

1
Graco Booster deLuxe

Derfor skal du velge Graco booster deluxe Graco Booster Beltepute Deluxe Sport er produsert for å gi barna høy komfort når de skal ut på kjøretur, og passer for barn mellom 22 og 36 kilo. Bilputen har tydelige spor hvor bilbeltet, samt kraftige beltehorn som holder bilbeltet på plass. En god løsning for deg som skal kjøre lenge, da barnet sitter godt og ikke minst har Graco Booster bilpute to egne koppholdere som barnet kan…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Graco Booster deLuxeIkke på lager
Axkid Grow Pillow374 kr.Jollyroom
Sparco F100K448 kr.Mekster
Graco Basic Booster Seat1.194 kr.CDON
Axkid Mate399 kr.Barnesetebutikken

I denne bilpute testen har vi plukket ut de 5 beste bilputene og funnet frem til den beste av dem alle. Her kan du lese det du trenger å vite om sikkerhet, kvalitet og materiale, samt at vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver bilpute. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan man velger rett bilpute for sitt barn.

Graco Booster deLuxe – Best i test

Graco Booster deLuxe

Derfor skal du velge Graco booster deluxe

Graco Booster Beltepute Deluxe Sport er produsert for å gi barna høy komfort når de skal ut på kjøretur, og passer for barn mellom 22 og 36 kilo. Bilputen har tydelige spor hvor bilbeltet, samt kraftige beltehorn som holder bilbeltet på plass.

En god løsning for deg som skal kjøre lenge, da barnet sitter godt og ikke minst har Graco Booster bilpute to egne koppholdere som barnet kan ta i bruk.  Setet er fremoverlent og armlener kan justeres på.

Axkid Grow Pillow – Beste billige bilpute

Axkid Grow Pillow

Derfor skal du velge Axkid Grow Pillow

Axkid Grow bilpute er rimeligere, men like sikker som de dyrerer modellene. Her fester du enkelt trepunktsbeltet som er bilen og dermed kan du være trygg på at barnet sitter riktig plassert på bilputen sin. Ved hjelp av armlene vil de små sitte komfortabelt.

Bilputen fra Grow er lett i vekt, og egner seg svært godt om du skal ta med deg puten når du skal på ferie, eller ha behov for å flytte den mellom flere biler. Bilputen er fremoverlent og skal ikke brukes i et bilsete med kollisjonspute.

 • Egner seg for barn mellom 15-36 kg
 • Godkjent i samsvar med ECE R44 rev 04
 • Trekket kan maskinvaskes på 30 grader
 • Smalt design som får plass i de fleste biler
 • Litt hard for lengre kjøreturer

Sparco F100K – Beste premium bilpute

Sparco F100K

Derfor skal du velge Sparco F100K

Skal du bruke en bilpute ofte og gjerne kjøre lange turer, kan du godt vurdere Sparco bilpute til barna. Her vil barnet sitte svært komfortabelt, og i tillegg kan du justere puten etterhvert som barnet vokser.

Designet har et sporty preg og er et ekte produkt fra italienske Sparco som er kjent for å produsere produkter innen racing som seter, ratt, seler, klær og hjelmer. Bilputen deres er laget av samme solide materiale, samt at du kan maskinvaske trekket ved behov. 

 • Svært komfortabelt og ergonomisk sete
 • Trygt sete som er E1 godkjent
 • Stoff på bilpute er smussavvisende
 • Egner seg for barn mellom 15-36 kg
 • Litt dyrt, men verdt det for å få trygt og komfortabelt sete

Graco Basic Booster Seat – beste funksjonelle bilpute

Graco Basic Booster Seat

Derfor skal du velge Graco Basic Booster seat

Graco Basic Booster kommer med de fleste smarte funksjoner som trengs på en bilpute og er svært brukervennlig. I tillegg veier bilputen rett under 2 kg. Egner seg derfor spesielt godt egnet dersom du skal flytte barnets bilpute mellom flere biler.

Vi anbefaler:  Beste elsykkel 2022

Her kan barnet kan snacks og drikke lett tilgjengelig ved hjelp av to koppholdere som man finner på siden av bilputen, og skulle barnet være uheldig er det svært enkelt for den voksne å ta av trekket som kan vaskes i vaskemaskinen.

 • Så brukervennlig at barnet selv kan ta på seg beltet
 • Egner seg for barn mellom 22-36 kg
 • Justerbare armlener
 • Litt hard underlag
 • Egner seg ikke for lange kjøreturer

Axkid Mate – Beste fleksible bilpute

Axkid Mate

Derfor skal du velge Axkid mate

God løsning for barn som har blitt for store til barnesete, og Axkid Mate er en enkel og fleksibel løsning for eldre barn. Her kan du enkelt flytte rundt sete mellom ulike biler om du har behov for det.

Samtidig kan du være trygg på at barnet får bilens trepunktsbelte får riktig plassering i forhold til barnets kropp. Et integrert beltestropp sørger for riktig høyde på skulderbeltet, og barna får god sikkerhet og komfort.

 • Trekket kan vaskes i maskin på 30°
 • Egner seg for barn mellom 15-36 kg
 • Holder standard i henhold til ECE R44/04
 • Svært enkelt design

Slik velger du den rette bilpute

En bilpute er neste steg etter at barna har vokst ut av en bilstol, og passer på at barna fortsatt sitter trygt. I tillegg vil en bilpute gjør det lettere for barna å se ut av bilen, da en bilpute gjør at de kommer litt opp i høyden. Før du går til innkjøp må du tenke over enkelte områder før du velger en bilpute for barn.

Vi anbefaler:  Elektrisk sparkesykkel test (2022) → Les om de 6 beste elektriske sparkesyklene på markedet

Når kan barnet ta i bruk en bilpute?

I følge Trygg Trafikk  kan de fleste barn skifte over til en bilpute når de er i alderen 5-7 år.

Barnet vil sitte forovervendt i en bilpute, og dermed er det beltene i bilen som skal ta over sikkerheten. Det er derfor viktig at beltet ligger riktig over barnets kropp, det vil si stramt over hoftene, og godt inn på skulderen.

Barnet kan begynne å bruke en bilpute når vekten tilsier der, i de fleste tilfeller kan bilputer brukes fra 15 kg, men noen egner seg ikke til bruk før barna er over 22 kg.

Når kan barnet slutte å bruke en bilpute?

Når barnet skal slutte å bruke en bilpute er avhengig av vekten og høyden til barnet, og ikke alder. Barn som er over 150 cm trenger ikke bruke bilpute og kan sikres på samme måte som en voksen.

Det er vektbegrensinger for de fleste bilputer:

 • Bilputer som er godkjent i henhold til ECE R44-04 skal du slutte å bruke setet når maksimums vekten på 36 kg er nådd.
 • Bilputer som er godkjent i henhold til UN R129 skal du slutte å bruke setet når maksimumshøyden på 150 cm er nådd.

FAQ

Hvilken bilpute til barn er best i test?

Den beste bilpute i test ble Graco Booster Deluxe. En brukervennlig bilpute med høy komfort som du lett kan bruke på lengre turer. I tillegg kommer dene trygge bilputen med høye krav til sikkerhet.

Når kan barnet begynne å bruke en bilpute?

Barn kan bruke bilpute fra de omtrent 15 kg, som oftest i alderen 5-7 år. Tar du en bilpute i bruk før dette kan du risikere at barnet ikke sitter godt fast og absolutt ikke sikkert.