Opdateret desember 2023

Bilpute – Beste bilpute 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Graco Booster deLuxe
TESTVINDER

Graco Booster deLuxe

Graco Booster Beltepute Deluxe Sport er produsert for å gi barna høy komfort når de skal ut på kjøretur, og passer for barn mellom 22 og 36 kilo. Bilputen har tydelige spor hvor bilbeltet, samt…

Graco Booster deLuxe 1
Best i test

Graco Booster deLuxe

Axkid Grow Pillow 2
Beste billige bilpute

Axkid Grow Pillow

Sparco F100K 3
Beste premium bilpute

Sparco F100K

Graco Basic Booster Seat 4
beste funksjonelle bilpute

Graco Basic Booster Seat

Axkid Mate 5
Beste fleksible bilpute

Axkid Mate

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne bilpute testen har vi plukket ut de 5 beste bilputene og funnet frem til den beste av dem alle. Her kan du lese det du trenger å vite om sikkerhet, kvalitet og materiale, samt at vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver bilpute. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan man velger rett bilpute for sitt barn.

Graco Booster deLuxe

Best i test

Graco Booster deLuxe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Gjør at barn sitter komfortabelt
 • pros-icon.svg Trekket er avtagbart og kan maskinvaskes
 • pros-icon.svg Fyllet former seg etter barnets kropp

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Graco booster deluxe

Graco Booster Beltepute Deluxe Sport er produsert for å gi barna høy komfort når de skal ut på kjøretur, og passer for barn mellom 22 og 36 kilo. Bilputen har tydelige spor hvor bilbeltet, samt kraftige beltehorn som holder bilbeltet på plass.

En god løsning for deg som skal kjøre lenge, da barnet sitter godt og ikke minst har Graco Booster bilpute to egne koppholdere som barnet kan ta i bruk.  Setet er fremoverlent og armlener kan justeres på.

Axkid Grow Pillow

Beste billige bilpute

Axkid Grow Pillow

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Egner seg for barn mellom 15-36 kg
 • pros-icon.svg Godkjent i samsvar med ECE R44 rev 04
 • pros-icon.svg Trekket kan maskinvaskes på 30 grader
 • pros-icon.svg Smalt design som får plass i de fleste biler

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Axkid Grow Pillow

Axkid Grow bilpute er rimeligere, men like sikker som de dyrerer modellene. Her fester du enkelt trepunktsbeltet som er bilen og dermed kan du være trygg på at barnet sitter riktig plassert på bilputen sin. Ved hjelp av armlene vil de små sitte komfortabelt.

Bilputen fra Grow er lett i vekt, og egner seg svært godt om du skal ta med deg puten når du skal på ferie, eller ha behov for å flytte den mellom flere biler. Bilputen er fremoverlent og skal ikke brukes i et bilsete med kollisjonspute.

Sparco F100K

Beste premium bilpute

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Svært komfortabelt og ergonomisk sete
 • pros-icon.svg Trygt sete som er E1 godkjent
 • pros-icon.svg Stoff på bilpute er smussavvisende
 • pros-icon.svg Egner seg for barn mellom 15-36 kg

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Sparco F100K

Skal du bruke en bilpute ofte og gjerne kjøre lange turer, kan du godt vurdere Sparco bilpute til barna. Her vil barnet sitte svært komfortabelt, og i tillegg kan du justere puten etterhvert som barnet vokser.

Designet har et sporty preg og er et ekte produkt fra italienske Sparco som er kjent for å produsere produkter innen racing som seter, ratt, seler, klær og hjelmer. Bilputen deres er laget av samme solide materiale, samt at du kan maskinvaske trekket ved behov. 

Graco Basic Booster Seat

beste funksjonelle bilpute

Graco Basic Booster Seat

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Så brukervennlig at barnet selv kan ta på seg beltet
 • pros-icon.svg Egner seg for barn mellom 22-36 kg
 • pros-icon.svg Justerbare armlener

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Graco Basic Booster seat

Graco Basic Booster kommer med de fleste smarte funksjoner som trengs på en bilpute og er svært brukervennlig. I tillegg veier bilputen rett under 2 kg. Egner seg derfor spesielt godt egnet dersom du skal flytte barnets bilpute mellom flere biler.

Her kan barnet kan snacks og drikke lett tilgjengelig ved hjelp av to koppholdere som man finner på siden av bilputen, og skulle barnet være uheldig er det svært enkelt for den voksne å ta av trekket som kan vaskes i vaskemaskinen.

Axkid Mate

Beste fleksible bilpute

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Trekket kan vaskes i maskin på 30°
 • pros-icon.svg Egner seg for barn mellom 15-36 kg
 • pros-icon.svg Holder standard i henhold til ECE R44/04

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Axkid mate

God løsning for barn som har blitt for store til barnesete, og Axkid Mate er en enkel og fleksibel løsning for eldre barn. Her kan du enkelt flytte rundt sete mellom ulike biler om du har behov for det.

Samtidig kan du være trygg på at barnet får bilens trepunktsbelte får riktig plassering i forhold til barnets kropp. Et integrert beltestropp sørger for riktig høyde på skulderbeltet, og barna får god sikkerhet og komfort.

Guide

Slik velger du den rette bilpute

En bilpute er neste steg etter at barna har vokst ut av en bilstol, og passer på at barna fortsatt sitter trygt. I tillegg vil en bilpute gjør det lettere for barna å se ut av bilen, da en bilpute gjør at de kommer litt opp i høyden. Før du går til innkjøp må du tenke over enkelte områder før du velger en bilpute for barn.

Når kan barnet ta i bruk en bilpute?

I følge Trygg Trafikk  kan de fleste barn skifte over til en bilpute når de er i alderen 5-7 år.

Barnet vil sitte forovervendt i en bilpute, og dermed er det beltene i bilen som skal ta over sikkerheten. Det er derfor viktig at beltet ligger riktig over barnets kropp, det vil si stramt over hoftene, og godt inn på skulderen.

Barnet kan begynne å bruke en bilpute når vekten tilsier der, i de fleste tilfeller kan bilputer brukes fra 15 kg, men noen egner seg ikke til bruk før barna er over 22 kg.

Når kan barnet slutte å bruke en bilpute?

Når barnet skal slutte å bruke en bilpute er avhengig av vekten og høyden til barnet, og ikke alder. Barn som er over 150 cm trenger ikke bruke bilpute og kan sikres på samme måte som en voksen.

Det er vektbegrensinger for de fleste bilputer:

 • Bilputer som er godkjent i henhold til ECE R44-04 skal du slutte å bruke setet når maksimums vekten på 36 kg er nådd.
 • Bilputer som er godkjent i henhold til UN R129 skal du slutte å bruke setet når maksimumshøyden på 150 cm er nådd.

FAQ

Hvilken bilpute til barn er best i test?

Den beste bilpute i test ble Graco Booster Deluxe. En brukervennlig bilpute med høy komfort som du lett kan bruke på lengre turer. I tillegg kommer dene trygge bilputen med høye krav til sikkerhet.

Når kan barnet begynne å bruke en bilpute?

Barn kan bruke bilpute fra de omtrent 15 kg, som oftest i alderen 5-7 år. Tar du en bilpute i bruk før dette kan du risikere at barnet ikke sitter godt fast og absolutt ikke sikkert.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×