Opdateret september 2023

Beste blender → Stor “blender best i test” + guide

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

KitchenAid Diamond 5KSB1585 6
en energieffektiv blender

KitchenAid Diamond 5KSB1585

Philips Avance Collection Vacuum Blender HR3752 7
en vakuumblender

Philips Avance Collection Vacuum Blender HR3752

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Blenderen er nærmest blitt fast inventar på kjøkkenet. Det er en maskin med flere funksjoner, men på tross av dette er de kjent for å være lett å bruke. Uansett hva du skal lage, om det er frosne bær og frukt eller en deilig suppe uten klumper så kan blenderen hjelpe den. Den kan nemlig brukes til en rekke ting når du lager mat, alt fra smoothies og milkshakes til å hakke tomatene til tomatsausen. 

Men det finnes mange blendere på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvem som er best. Så hvis du er på jakt etter den beste blender på markedet har du kommet på riktig sted. I denne artikkelen skal vi ta for oss noen av de mest populære og beste blenderne på markedet i en stor blender test. Du finner her en rekke testvinnere og best i test blendere på denne listen. 

I tillegg til vår best i test, vil vi gi deg gode tips og råd om hva som er en god blender for deg, hvilke ting du burde se etter, samt hvordan du kan gjøre et godt kjøp som fortsatt lever opp til en rekke krav.

Magimix Le Blender

den beste blender i test

Fordele
 • pros-icon.svg Robust termokanne som holder på både kulde og varme
 • pros-icon.svg Relativt prisvennlig i forhold til andre modeller
 • pros-icon.svg Kraftig blender med opp til 22.000 omdreininger i minuttet

Detaljeret gennemgang

Magimix Le Blender er etter vår mening den beste blender i vår “blender best i test”, og dermed best i test. Det er rett og slett fordi at hvis du er på jakt etter en god blender til en overkommelig pris og av høy kvalitet, så er Magimix Le Blender noe av det beste du kan få. Dette er nemlig et veldig godt produkt, som kan det den skal, men til en pris som passer de fleste budsjetter. Magimix Le Blender har dessuten vunnet flere tester.

Derfor skal du velge Magimix Le Blender

Hvis du er på jakt etter en allsidig blender som har en god pris, er robust og effektiv i drift så skal du investere i Magimix Le Blender, som har vunnet best i test i vår «Blender test». Blenderen har nemlig en god og solid oppbygning som gjør at denne vil vare i mange år. Dessuten har produktet en fornuftig pris som kan passe til de fleste budsjetter. Blenderen er også svært effektiv i drift, da den kjører med 1300 W og har opptil 22.000 omdreininger i minuttet. Dette resulterer i en sterk modell som kan klare selv de hardeste ingredienser som for eksempel is eller frosne bær og frukt. 

Maskinen er i tillegg utstyrt med en rekke automatiske programmer så du enkelt kan lage ulike retter. Den har en variabel innstilling på hastigheten, samt en pulse-funksjon. Knivbladene på blenderen er dessuten skarpe, som er med på å skape en optimal miksing. Samtidig kommer denne modellen med en robust termokanne som tåler både varme og kulde over lenger tid. 

Som en ekstra bonus er denne blenderen utstyrt med et automatiske rengjøringsprogram, og det følger med en praktisk spatel til fjerning av ingredienser i bunnen av kannen. Magimix har også valgt å inkludere et doseringsmål i lokket, samt en oppskriftsbok. 

Produktdetaljer

 • Farge: Fås i sort, rød, stål og hvit
 • Effekt: 1300 watt
 • Kapasitet: 1, 8 liter
 • Hastighetsinnstillinger: 4 stk
 • Medfølger: Oppskriftsbok, spatel, lokk med doseringsmål

OBH Nordica 6700 Hero

en enkel og prisvennlig blender

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Blenderen har en sterk og effektiv motor
 • pros-icon.svg Enkel i bruk
 • pros-icon.svg Blenderen har en stor kanne

Detaljeret gennemgang

Denne blenderen fra OBH klarer selv de hardeste ingredienser, og gjør jobben gjort – enkelt og effektivt. Den er nemlig veldig effektiv i bruk, og er for eksempel svært velegnet til å knuse is med. 

Derfor skal du velge OBH Nordica 6700 Hero

Leter du etter en effektiv blender som kan knuse harde ingredienser som is og frosne grønnsaker uten problemer? Da kan OBH Nordica 6700 Hero være en blender du skal se litt nærmere på. Modellen er nemlig utstyrt med den kraftige motoren på 1400 watt, og et par gode kniver som gjør det mulig å hakke, skjære og knuse alt fra is til mykere ingredienser. Du kan altså stole på at denne blenderen kan tilberede enhver ingrediens. 

I tillegg er tåler kannen på denne blenderen både varme og kulde, noe som gjør det mulig for deg både å jobbe med iskalde og kokende ingredienser. På den måten kan du ikke bare lage ting med is som smoothies o.l., men du kan også lage supper. Maskinen er dessuten utstyrt med en trinnløs hastighetsregulering så du selv kan finne den rette hastigheten på ulike råvarer. 

Produktdetaljer

 • Farge: Sølv
 • Effekt: 1400 watt
 • Kapasitet: 1,75 liter
 • Hastighetsinnstillinger: variabel hastighet og 3 forhåndsinnstilte programmer

Vitamix Explorian E310

den beste blender til de små eller mellomstore oppgavene

Fordele
 • pros-icon.svg En mindre beholder på 1,4 liter
 • pros-icon.svg Kannen er fremstilt i BPA-fri Eastman tritan sampolyester
 • pros-icon.svg Kraftig motor med 2 hestekrefter

Detaljeret gennemgang

Det er absolutt ingen grunn til å investere i en stor blender hvis du ikke trenger å blande så mye på en gang. Hvis du ikke blender i kjempe porsjoner, så kan en litt mindre variant, som denne Vitamix Explorian E310 være det rette valget. Den har en beholder på 1,4 liter, men er veldig effektiv i drift. 

Derfor skal du velge Vitamix Explorian E310

Dersom du ikke har bruk for en blender med så stor kapasitet er Vitamix Explorian E310 kanskje rette modell for deg. Den rommer nemlig 1,4 liter, som er noe mindre enn flere modeller på markedet. Til gjengjeld trenger du ikke være redd for at du går ned i kvalitet, da modellen er utstyrt med en kraftig motor og laserskjærte kniver, som gjør at den klarer det aller meste. 

I tillegg kan du selv velge mellom 10 hastigheter og en puls-funksjon med denne maskinen. Den kannen som følger med er fremstilt i BPA-fri Eastman sampolyester, og den er utstyrt med en BPA-fri stav som kan blende tykkere ingredienser. Altså; det er på ingen måte kuttet ned på kvaliteten i denne maskinen. 

En annen fordel med Vitamix Explorian E310 er at den kan rengjøre seg selv. Du skal bare tilføre litt vann, en dråpe oppvaskmiddel og la maskinen kjøre i 30 til 60 minutter. 

Produktdetaljer

 • Farge: Sort
 • Effekt: 1400 watt
 • Kapasitet: 1,4 liter
 • Hastighetsinnstillinger: 10 stk

Wilfa BBLSP-1800

en brukervennlig blender

Fordele
 • pros-icon.svg En solid blender med en kraftig motor på 1800 watt
 • pros-icon.svg Kommer med egne programmer basert på hva du lager
 • pros-icon.svg Automatisk rengjøringsfunksjon

Detaljeret gennemgang

Wilfa BBLSP-1800 er en videreutvikling av best i test-modellen BL-1200 som har funnet en rekke tester, blant annet en test av Klikk.no. Dette er en robust blender som er veldig enkel i bruk, og kommer dessuten med et automatisk rengjøringsprogram.  

Derfor skal du velge Wilfa BBLSP-1800

Wilfa BBLSP-1800 er en veldig god blender som kan kjøpes til en fornuftig pris. Denne har en effekt på hele 1800 watt, noe som er en av de kraftigste på markedet. Den har dessuten 3 forskjellige hastighetsinnstillinger, i tillegg til at du kan stille den inn på forskjellige programmer som smoothie program og program for knusing av is. Kannen på Wilfa BBLSP-1800 rommer hele 1,8 liter, noe som gjør at du skal kunne lage mat til flere porsjoner av gangen med denne maskinen. 

Kannen til blenderen kan tåle helt opp til 90 grader, noe som betyr at du helt fint kan lage varme supper og annen varm mat med denne modellen. Den er dessuten svært lett å rengjøre, da blenderen har et eget automatisk rengjøringsprogram, som gjør at du bare kan sette på dette når du er ferdig å bruke maskinen, så vil den effektivt rengjøre seg selv. 

Produktdetaljer

 • Farge: Sølv/stål
 • Effekt: 1800 watt
 • Kapasitet: 1,8 liter
 • Hastighetsinnstillinger: 3 stk

Nutribullet Pro 900W Exclusive

den beste smoothie-blender

Fordele
 • pros-icon.svg Rask og selvkjørende miksing grunnet god teknologi
 • pros-icon.svg Kommer med en rekke tilbehørsdeler
 • pros-icon.svg Lett og enkel å rengjøre – nesten alle deler tåler oppvaskmaskin

Detaljeret gennemgang

Med Nutribullet Pro 900W Exclusive kan du være sikker på at du har alt du trenger til å lage den beste smoothien, milkshaken eller salaten. Her kjøper du nemlig ikke kun en blender, men Nitrubullet har også valgt å inkludere en rekke tilbehør, blant annet to-go lokk. Maskinen er dessuten lett å rengjøre, og mye av tilbehøret kan vaskes i oppvaskmaskin.

Derfor skal du velge Nutribullet Pro 900W Exclusive

Dersom du er på jakt etter en blender du kan lage smoothies med, så burde du se nærmere på Nutribullet Pro 900W Exclusive. Denne modellen er nemlig laget med tanke på å lage perfekte smoothies. Den kommer blant annet to go-lokk, så du raskt kan ta med din smoothie på farten. Du kan naturligvis også bruke denne blenderen til flere ting enn smoothies – som for eksempel til å mose eller lage puré av matvarer, noe som gjør den ideell til å lage milkshakes, salater eller andre ting. 

Nutribullet Pro 900W Exclusive har en effekt på 900 watt, og er utstyrt med en Touch Smart-teknologi. One Touch-knappen aktiverer en Power Smart Technology Mode hvor miksingen både foregår raskt og selvkjørende. Denne maskinen kommer med en rekke forskjellig tilbehør, noe som gjør at du har alt du trenger for å kunne lage det du skal. Maskinen er dessuten enkel å rengjøre, da nesten alt tilbehøret går i oppvaskmaskinen. 

Produktdetaljer

 • Effekt: 900 watt
 • Kapasitet: 0,90 liter
 • Hastighetsinnstillinger: 1 stk
 • Medfølger: 10 deler

KitchenAid Diamond 5KSB1585

en energieffektiv blender

KitchenAid Diamond 5KSB1585

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Energieffektiv blender som er miljøvennlig
 • pros-icon.svg BPAfri modell med kniver i rustfritt stål
 • pros-icon.svg Motor med intellispeed teknologi for god blanding hver gang

Detaljeret gennemgang

Det er ingen grunn til å kjøpe en blender som bruker mye mer strøm enn nødvendig. Med KitchenAid Diamond 5KSB1585 går du en god og energieffektiv blender, noe som betyr at den har et lavt energiforbruk. Den er dessuten BPAfri og står stabilt på alle overflater.

Derfor skal du velge KitchenAid Diamond 5KSB1585

Hvis du ønsker en blender som er miljøvennlig og energisparende så burde du vurdere å gå for KitchenAid Diamond 5KSB1585. Denne modellen har nemlig et forbruk på bare 550 watt, og alle delene er i tillegg BPA-frie. Maskinen er dessuten utstyrt med en formstøpt metallfot som er med på å sikre stabilitet uansett hvilken overflate maskinen står på. 

Selv om denne blenderen ikke bruker så mye strøm ved bruk, så er den fortsatt veldig effektiv. KitchenAid Diamond 5KSB1585 er utstyrt med en kraftig motor, og knivblader i rustfritt stål. I tillegg vil intellispeed-teknologien alltid sørge for den rette blandingen. Du har også alltid mulighet til å bruke pulse- eller soft start-funksjonen dersom du ønsker det. Den sistnevnte funksjonen er optimal når du skal mikse varme retter, da den myke starten forhindrer søl og sprut. Med i kjøpet følger det dessuten med et tettsittende lokk med målebeger. 

Produktdetaljer

 • Farge: Sort, rød, beige, sølv, hvit
 • Effekt: 550 watt
 • Kapasitet: 1,75 liter
 • Hastighetsinnstillinger: 7 stk forhåndsinnstilte programmer

Philips Avance Collection Vacuum Blender HR3752

en vakuumblender

Philips Avance Collection Vacuum Blender HR3752

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vakuum-funksjon som ivaretar smak og næringsstoffer
 • pros-icon.svg En sterk motor på 1400 watt
 • pros-icon.svg En blender som lar deg lage det aller meste

Detaljeret gennemgang

Philips Avance Collection Vacuum Blender HR3752 er den eneste vakuumblenderen i vår test, og derfor også best i test blant vakuumblendere etter vår mening. Med denne kan du lage ferske, gode smoothies – som i tillegg holder seg like ferske over tid.

Derfor skal du velge Philips Avance Collection Vacuum Blender HR3752

Dersom du har lyst på en vakuumblender, så er det Philips Avance Collection Vacuum Blender HR3752 du burde gå for. En vakuumblender suger all luft ut av beholderen, og på den måten gjør at ingrediensene holder seg lenger, samtidig som at smak og næringsstoffer blir bedre ivaretatt. Dette er spesielt en fordel dersom du for eksempel lager smoothies eller retter med bær, frukt, nøtter og lignende, da det gjør at retten din holder seg lenger. 

Philips Avance Collection Vacuum Blender HR3752 har en sterk motor på 1400 watt, som sørger for at knivbladene kan rotere opptil 35.000 o/min, noe som sikrer en jevn og fin blanding. Maskinen har flere forhåndsinnstilte hastigheter, og det kommer med egne kniver til å knuse is. 

Produktdetaljer

 • Farge: Sølv
 • Effekt: 1400 watt
 • Kapasitet: 1,8 liter
 • Hastighetsinnstillinger: 3

Blendtec Classic 575

en selvkjørende blender

Fordele
 • pros-icon.svg Selvkjørende maskin som klarer oppgaver via forhåndsinnstilte programmer
 • pros-icon.svg Fremstilt med BPAfri plastikk
 • pros-icon.svg Utstyrt med en 3 HK motor som kan rotere knivene med en fart på 500 km/t

Detaljeret gennemgang

Hvorfor bruke masse tid på å blande ingredienser når du kan kjøpe en som er selvkjørende? Med Blendtec Classic 575 kan du nemlig gjøre alt mulig annet mens maskinen tar seg av jobben. I tillegg er denne blenderen veldig effektiv i drift og består av BPAfri plastikk.

Derfor skal du velge Blendtec Classic 575

Du kan med fordel investere i Blendtec Classic 575 hvis du ønsker å ha en blender som er enkel å bruke, og som gjør jobben på kjøkkenet så lett som mulig for deg selv. Denne blenderen er nemlig en selvkjørende maskin, noe som betyr at den ikke krever noe overvåkning mens den kjører. Du skal bare sørge for å stille inn maskinen på et av de forhåndsinnstilte programmene, så vipps, så er dine råvarer blandet sånn som de skal. På den måten har du hendene fri til å gjøre hva annet som trengs på kjøkkenet, mens maten lager seg selv. 

En annen fordel med Blendtec Classic 575 er at den er laget av BPAfri plastikk. I tillegg er den utstyrt med en motor på 3 hestekrefter, og ekstra kraftige kniver – sånn at du kan tilberede både bløte og harde ingredienser uten problemer. Maskinen kan faktisk rotere knivene med opptil 500 km/t, noe som resulterer i en pulverisering av ingrediensene istedenfor å bare skjære de. Den BPA-frie kannen har en firkantet form, noe som minsker hakken underveis i prosessen, da knivene kan nå ut til alle deler. I tillegg er produktet utstyrt med et rengjøringsvennlig touch-display som utelukkende har bruk for en våt klut for å bli ren igjen. 

Produktdetaljer

 • Farge: Sort, skifer grå, hvit, valmuerød og isblå
 • Effekt: 1150 watt
 • Kapasitet: 1,9 liter
 • Hastighetsinnstillinger: 5 stk og en pulse-funksjon

SMEG BLF01

en blender til deg som ønsker en klassiker

Fordele
 • pros-icon.svg Retro og klassisk design
 • pros-icon.svg Tåler varme på opptil 70 grader
 • pros-icon.svg Utstyrt med SMEGs «smooth start»-teknologi

Detaljeret gennemgang

SMEG BLF01 er blenderen for deg som elsker den klassiske retro-stilen til SMEG. Denne blenderen har nemlig samme stil som annet kjøkkenutstyr og maskiner som SMEG er så kjente for. I tillegg kommer den i en rekke farger som du kan velge mellom. 

Derfor skal du velge SMEG BLF01

I tillegg til det fantastiske og kule retro-designet på SMEG BLF01, så kan denne maskinen lage deilige smoothies og kremete supper til deg på kjøkkenet. Dette er en kraftig blender, hvor kannen har en kapasitet på 1, 5 liter. Kannen er dessuten laget av BPAfri tritan som tåler en temperatur på opptil 70 grader. Blenderen har 800 watt, og veier kun 3,65 kg. 

SMEG BLF01 har 3 programmer; smoothie, knusing av is og pulse-funksjon. Det er også 4 forskjellige hastigheter, som man manuelt kan stille inn. Du dreier enkelt på den runde knappen, så det kan faktisk ikke bli mer lett å bruke denne maskinen. Det er også et hull på toppen av blenderen som du kan putte ingredienser oppi, sånn at du lett kan fylle på ting i blenderen uten at det søler. 

Når du starter blenderen vil du merke at den har en «smooth start»-teknologi, noe som gjør at den stille og rolig går i gang uten plutselige rykk og napp. 

Produktdetaljer

 • Farge: Finnes i en rekke forskjellige farger
 • Effekt: 800 watt
 • Kapasitet: 1,5 liter
 • Hastighetsinnstillinger: 4 stk

Guide

Guide til å velge den beste blender

Det er viktig at du er oppmerksom på litt forskjellige ting når du skal kjøpe en ny blender. Det finnes tross alt veldig mange forskjellige blendere på markedet, og du burde derfor sikre deg at du kjøper en modell som passer til dine behov. 

I denne delen av vår artikkel kan du lese litt mer om hvilke ting du bør se på før du går på jakt etter en ny blender. Våre tips og råd kan forhåpentligvis være med på å gi deg en forståelse for hvilke egenskaper som er viktige for deg. På den måten vil du kunne finne ut av hva du bør prioritere i kjøpet av din nye maskin. 

Hvor stor forskjell er det på de ulike blendere?

Før vi går inn på de forskjellige tingene man burde overveie, vil vi gjerne nevne at det faktisk er en ganske stor forskjell på alle de ulike modellene på markedet. Du kan derfor både få en helt enkel type blender, som kun kan de helt grunnleggende tingene, eller en mer teknologisk maskin som er utstyrt med et hav at fancy innstillinger og funksjoner. Du kan derfor ikke alltid sammenligne maskinene 1 til 1, da de er veldig ulike. 

Du vil for eksempel se at noen blendere utelukkende kan mikse ingredienser, mens noen kan mikse og koke råvarene etter behov. Samtidig har noen vakuum-funksjoner som trekker all luft ut av kannen før den begynner å mikse, sånn at ingrediensenes smak og næringsstoffer ivaretas. Igjen vil vi påpeke at valget av den riktige blenderen er veldig opp til deg selv, så det er ingen grunn til å gå etter en modell med flest mulig funksjoner dersom du ikke har bruk for det. 

Tips til hva du bør overveie før kjøpet av en blender

For å være helt sikker på at du kommer hjem med den helt riktige blender til deg så kan du med fordel gjøre deg opp noen tanker om hvilke ting og egenskaper som er viktigst for dine behov før du begynner jakten på den beste blenderen. Husk gjerne på at punktene nedenfor kun er veiledende. 

Størrelse og kapasitet

Det kan være lurt å tenke over om du skal ha blenderen stående på en kjøkkenbenk eller i et skap, og hvor mye plass du vil den skal ta. Noen blendere er store i designet, hvor selve maskinen tar mye plass. I tillegg er det store forskjeller på beholderne på produktene. 

De fleste blendere har en kapasitet på mellom 1,5 til 2 liter – noen har mindre, mens andre har mer. Vurder derfor hvor mye du tenker å tilberede i den for å se om du trenger en stor, eller om det holder med en mindre størrelse. 

Vekt

Vekt er kanskje ikke det første du tenker over, men det er lurt å ha i tankene – spesielt hvis du tenker å flytte den mye fra skap til benk og tilbake igjen. Skal den stå fast på benken gjør det ikke noe at den har litt tyngde, men det blir irriterende i lengden å skulle flytte mye på en veldig tung maskin. 

Energiforbruk

Energiforbruket på blendere kan variere mye, og dersom du ønsker å tenke på miljøet er det for eksempel smart å gå for et produkt med lavere energiforbruk. Eldre modeller har stort sett et høyere forbruk enn nyere modeller. 

Motor

En sterk motor er ikke nødvendigvis ensbetydende med et høyt energiforbruk, da den kan ha en sterk motor men samtidig et lavt energiforbruk. Motoren gjør at blenderen klarer av både myke og harde ingredienser, og du burde derfor tenke over hva du skal bruke den til. Du trenger for eksempel ikke velge et produkt med 3 hestekrefter dersom du ikke trenger det. 

Skjæreevne

Skjæreevnen er noe av det viktigste, da uten gode kniver så hjelper deg lite med en sterk motor. Sørg derfor at knivbladene er laget av et solid materiale og har en god oppbygning. Du kan for eksempel med fordel gå for kniver i rustfritt stål da disse fungerer godt på de fleste ingredienser, og de holder lenge. 

Lydnivå

Dersom du er en som irriterer deg over at maskiner bråker mye, eller helst ikke vil forstyrre resten av boligen hver gang du bruker maskinen din, så burde du se etter lydnivået på blenderen du kjøper – dette kan nemlig variere mye. En blender vil aldri være lydløs, men du kan fint finne mer lydvennlige modeller dersom du ønsker det. 

Hastighetsinnstillinger

Mye av variasjonene mellom ulike modeller ligger i antall hastigheter. Noen har 10+ hastigheter, mens andre kun har et par. Noen kan justeres trinnløst med et hjul, mens andre har forhåndsinnstilte hastighetsnivåer basert på råvarer. Skal du kun lage smoothie for eksempel trenger du ikke mange forskjellige hastigheter, men det kan være nødvendig dersom du ønsker å kunne gjøre mer enn det. 

Funksjonalitet

Selv blendere er i utvikling på markedet, og noen er mer teknologiske enn andre. Noen virker som helt vanlige blendere, mens andre kommer med en rekke funksjoner som for eksempel kokefunksjon, vakuum eller andre ting. Tenk derfor nøye over hva du ønsker at din nye kjøkkenmaskin skal kunne gjøre. 

Pris

Som med alle andre ting er pris noe man burde gjøre seg opp noen tanker om. En høy pris er ikke nødvendigvis det beste, og du kan fint finne gode blendere til en rimelig pris. Først og fremst må du se etter hva som er viktigst for deg av teknologi og funksjoner – jo mer maskinen kan, jo dyrere er den ofte. 

Mulighet for rengjøring

Noen blendere kan være vanskelige å rengjøre, da matrester har en tendens til å sette seg fast. Heldigvis har mange av de beste modellene på markedet tatt høyde for det. Noen kommer med automatiske rengjøringsprogrammer, mens andre har avtakbare deler som kan vaskes i oppvaskmaskin. 

Husk dessuten alltid å tørke blenderen godt etter bruk. På den måten får du fjernet både støv og eventuelle matrester etter bruk, noe som øker levetiden og hygienen.

Design

Design er kanskje ikke det viktigste, men om den for eksempel skal stå ute på benken kan det være fint å ha en som ser litt bra ut også. Vanlige blendere kommer som runde, firkantede, brede, smale og i en rekke forskjellige farger. Du kan derfor fint finne blendere som passer til din stil, og som har de funksjonene du er på jakt etter. 

Vedlikeholdelse av en blender

For å kunne opprettholde en god hygiene under matlaging er det viktig at du tar vare på blenderen din ved at du rengjør den etter bruk, samt vedlikeholder den med jevne mellomrom. Den gode nyheten er at de fleste blendere krever like vedlikehold. Hvis du bare sørger for å rengjøre beholderen etter hver gang (ikke bare skyller den), og passer på den under bruk, så vil den holde i mange år. I tillegg skal du også huske å tørke av maskinens overflater med en fuktig klut en gang i blant for å fjerne matrester, skitt og støv. 

Hvis du føler at blenderen ikke fungerer like bra lenger så kan det være at knivene begynner å bli sløve. Dette kan skje dersom du bruker blenderen mye i hverdagen. Dersom dette er tilfelle kan du sjekke opp om det er mulig å skifte ut knivbladene, istedenfor å skulle kjøpe en helt ny maskin. 

Pass på blenderen din

Det er ofte en konsekvens av egne feil at en maskin går i stykker eller ikke lenger fungerer optimalt. For eksempel er det mange som fortsetter å bruke blenderen selv om man tydelig kan høre at ingrediensene har satt seg fast under knivene. I tillegg kommer mange til å pushe blenderen for hardt på for eksempel harde ingredienser, noe som kan føre til at knivene bøyer seg og blir dårligere. 

Derfor, vær oppmerksom på blenderen din under bruk – også selv om den tidligere har kunnet klare harde ingredienser eller om du har det travelt. Det lønner seg ofte å stoppe maskinen og sjekke om noe sitter fast, før man kjører videre. 

Vær oppmerksom rundt blenderen din

En blender kan pulverisere diverse ingredienser, og det burde derfor ikke komme overraskende på noen at den kan gjøre mye skade – spesielt hvis en hånd eller lignende finner vei ned til blenderens kniver mens den er i gang. Av den grunn anbefaler vi deg å være ytterst oppmerksom når du bruker blenderen sånn at det ikke skjer noen uhell. 

Du skal for eksempel alltid sørge for at blenderen er helt slått av hvis du skal ha hånden ned i beholderen. Det er ikke nok å slå av selve maskinen, da det fortsatt kan skje at du kommer nær en knapp. Du skal derfor alltid ta ut stikkontakten før du overhode tenker på å putte hånden din nedi. 

I tillegg skal du også bruke lokket på blenderen – hver gang du mikser noe. Det kan selvfølgelig være litt irriterende, spesielt hvis du vil putte oppi flere ingredienser etter hvert. Men det er generelt en god ide å ha på lokket mens maskinen er i gang. På den måten unngår du at hele retten plutselig spruter oppover og ut i kjøkkenet. Dette er spesielt lurt å unngå dersom du arbeider med varme ingredienser, da det kan føre til forbrenninger dersom du blir truffet.

FAQ

Hvilken blender er best i test?

Etter vår mening er det Magimix Le Blender som er vinneren i vår “blender best i test”. Den har en god pris og kan det meste. Men som nevnt skal du velge etter dine behov, og det kan godt være det er andre produkter som passer bedre til deg.

Hva kan jeg bruke min blender til?

Du kan bruke de fleste blendere til å blande, hakke, mikse, lage puré og for eksempel knuse is og frosne ting. Det betyr blant annet at du for eksempel kan lage smoothie.

Er en billig blender like god som en dyr modell?

God kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, men det er likevel mulig å finne et godt produkt til en rimelig pris. Bare se på flere av de utvalgte modellene i vår test.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×