Dampvasker test (2022) → 5 gode dampvaskere til et rent hjem

1
Kärcher SC 2 EasyFix

Kärcher er et ledende merke på sitt område, og har I mange år produsert prisvinnende produkter som gjør hverdagen vår enklere. Kärcher SC 2 EasyFix er en av disse produktene, og er også kåret til vår testvinner grunnet dens mange fordeler og muligheter. Derfor skal du velge Kärcher SC 2 EasyFix Denne Kärcher dampvasker er etter vår mening den beste dampvaskeren på markedet akkurat nå, og det er mange grunner til at vi har kåret…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Kärcher SC 2 EasyFix1.508 kr.ComputerSalg
Ariete 41641.018 kr.avXperten
Kärcher SC 4 EasyFix2.285 kr.Garasjetid
H2O Mop HD1.235 kr.Homeroom
Kärcher SC 1829 kr.Teknikproffset

En dampvasker er en ideell investering til personer som gjerne vil komme bakterier og smuss til livs på en god måte. I vår dampvasker test har vi valgt ut markedets 5 beste modeller som alle har klart seg best på parametere som funksjoner, hvor effektiv den er, brukervennlighet og prisklasse. Du vil finne nøye utvalgte modeller, og et utvalg som passer for ethvert behov.

Til sist i artikkelen vil vi også guide deg til hvordan du finner den beste dampvaskeren til deg og dine behov, samt gode tips til bruk og kjøp av en dampvasker.

For det kan være vanskelig å vite hva det egentlig er man burde se etter når man skal kjøpe seg et nytt redskap til damprengjøring. Derfor ønsker vi å gjøre deg mest mulig forberedt til å ta et godt valg – så du kan få full glede av din nye dampvasker i mange år fremover.

Kärcher SC 2 EasyFix – dampvasker best I test

Kärcher er et ledende merke på sitt område, og har I mange år produsert prisvinnende produkter som gjør hverdagen vår enklere. Kärcher SC 2 EasyFix er en av disse produktene, og er også kåret til vår testvinner grunnet dens mange fordeler og muligheter.

Derfor skal du velge Kärcher SC 2 EasyFix

Denne Kärcher dampvasker er etter vår mening den beste dampvaskeren på markedet akkurat nå, og det er mange grunner til at vi har kåret Kärcher SC 2 EasyFix til testvinner, takket være dens mange fordeler. Den kommer for det første med en kompakt og god størrelse som gjør at den er enkel å bevege seg rundt med, uansett om du bruker forlenger slanger eller håndholdte munnstykker. Den kommer nemlig med et stort utvalg av multifunksjonelt tilbehør som enkelt kan oppbevares på maskinen selv. Dette gjør at du kan rengjøre alt fra armaturer og kokeplater til store gulvoverflater. 

Kärcher SC 2 EasyFix kan rengjøre svært effektivt, og du trenger ikke engang bruke noen såpe eller andre midler til rengjøring. Faktisk fjerner den helt opp til 99,9 % av alle bakterier kun ved bruk av damprengjøring og dampen som kommer ut. Den har to forskjellige innstillinger for dampvask, og den er ergonomisk å holde fast i. Den har barnesikring, noe som gjør den trygg å oppbevare i hjemmet, da barnet ikke vil brenne seg på dampen, og du kan bruke den på alle typer flater – med eller uten klut. Prisen på Kärcher SC 2 EasyFix er dessuten Ganske så fornuftig I forhold til alt du får med denne dampvaskeren.

Produktdetaljer

 • Høyde: 26 cm
 • Lengde: 38 cm
 • Bredde: 25,4 cm
 • Vekt: 2,9 kg
 • Effekt: 1500 watt
 • Tankkapasitet: 1 liter vann
 • Maksimalt damptrykk: 3,2 bar
 • Fjerner opptil 99,9 % av bakterier med kun damprengjøring
 • Har mye praktisk tilbehør for bredt bruksområde
 • Kompakt og god størrelse for ergonomisk bruk

Ariete 4164 – en billig dampvasker

Med Ariete 4164 får du virkelig mye for pengene, da dette er en billig dampvasker med et hav av muligheter og fordeler til rengjøring og fjerning av bakterier i hjemmet ditt. Dette er en utrolig fleksibel dampvasker som er brukervennlig og enkel å manøvrere. 

Derfor skal du velge Ariete 4164

Dersom du er på jakt etter en dampvasker som har et enkelt og diskret design, som er brukervennlig og effektiv – da kan det kanskje være at Ariete 4164 er dampvaskeren for deg. Dette er en av de aller billigste dampvaskerne i vår best i test – men den lever for alvor opp til forventningene med en høy effektivitet og gode funksjoner. 

Ariete 4164 har nemlig en kapasitet på 1500 watt og en vannbeholder på 0,35 liter, dette gjør at den tilsammen kan kjøre i opptil 18 minutter uten at du må fylle den opp – dette er lang tid sammenlignet med mange andre modeller som bruker damp. 

Ariete 4164 er designet med en ergonomisk oppbygning, noe som gjør at den er svært enkel å holde i, manøvrere og den scorer høyt på brukervennlighet i en rekke tester. Den kommer med mye praktisk ekstra tilbehør, noe som gjør at du kan bruke den til å rense fuger, vaske vinduer, skrape bort matrester fra kokeplatene eller som tepperenser – i tillegg til å kunne vaske gulvet ditt, alt sammen med damp. 

Med andre ord er det ikke grenser for hva du kan bruke Ariete 4164 til i hjemmet ditt. Den har et teleskoprør, så du kan også tilpasse høyden på dampvaskeren til din høyde, så du ikke får vondt i ryggen mens du er i gang med rengjøring og det å gjøre rent i hjemmet. 

Produktdetaljer

 • Høyde: 120 cm
 • Lengde: 29 cm
 • Bredde: 28 cm
 • Vekt: 1,9 kg
 • Effekt: 1500 watt
 • Tankkapasitet: 0,35 liter vann
 • Selges til en svært fornuftig pris
 • Dampvasker med en lang driftstid
 • Et praktisk og ergonomisk design

Kärcher SC 4 EasyFix – en Kärcher dampvasker med kraftig damptrykk

Kärcher SC 4 EasyFix er for deg som virkelig ønsker å investere i en god og kraftig dampvasker som kan klare selv de vanskeligste områder og skit I hjemmet ditt. Her får du nemlig alt du trenger I én og samme maskin – og vannet for rett varme på og er klar til bruk på veldig kort tid.

Vi anbefaler:  Robotklipper test (2022) → Topp 10 best i test robotgressklippere

Derfor skal du velge Kärcher SC 4 EasyFix

Ønsker du deg det beste innen dampvaskere på markedet? Da bør du se litt nærmere på dampvaskeren Kärcher SC 4 EasyFix. Kärcher er kjent for det å lage kraftige, effektive og brukervennlige maskiner som gjør livet ditt enklere i hverdagen, og Kärcher SC 4 EasyFix er også en av disse produktene. 

Denne dampvaskeren koster litt mer enn mange av sine modeller, men til gjengjeld kommer den også med flere muligheter, fordeler og funksjoner. Først og fremst er den raske oppvarmingstiden noe å bemerke på Kärcher SC 4 EasyFix. På bare 4 minutter er nemlig Kärcher SC 4 EasyFix klar til bruk. Den har dessuten to vannbeholdere, noe som gjør at du kan fylle opp den ene beholderen mens du er i gang rengjøring, også er den klar til du skal skifte over, og dermed kan du rengjøre uavbrutt i lang tid. 

Det er enkelt å skifte, feste og sette på kluter og forskjellige munnstykker på Kärcher SC 4 EasyFix, og du kan bruke den på alle slags overflater. Dette er også mye takket være dens flere dampinnstillinger, noe som gjør at du kan tilpasse varme etter behov. 

På full styrke på gulv som parkett eller fliser, kan Kärcher SC 4 EasyFix fjerne opptil 99,9 % av alle bakterier. Den har barnesikring, og er ergonomisk designet med høydejustering. 

Produktdetaljer

 • Høyde: 27,3 cm
 • Lengde: 38 cm
 • Bredde: 25,1 cm
 • Vekt: 4,1 kg
 • Effekt: 2000 watt
 • Tankkapasitet: 1,3 liter
 • Maksimalt damptrykk: 3,5 bar
 • Oppvarmingstid på bare 4 minutter
 • To vannbeholdere for kontinuerlig rengjøring
 • Flere dampinnstillinger for optimal varme

H2O Mop HD – En fleksibel og praktisk dampvasker

H2O Mop HD er også en billig damprenser på markedet og I vår best I test, men den har overrasket forbrukere og eksperter med dens høye brukervennlighet, effektivitet og fleksibilitet. Dette er med andre ord et svært godt kjøp. 

Derfor skal du velge H2O Mop HD

Er du på jakt etter en brukervennlig og enkel dampvasker som kan ta seg av all din daglige og tidskrevende rengjøring i hjemmet ditt uten problemer og på kort tid? Da er kanskje H2O Mop HD dampvaskeren for deg. 

Med denne kan du nemlig få unnagjort rengjøringen så lett som bare det – og best av alt, så er H2O Mop HD en av de rimeligste dampvaskere på markedet, noe som gjør at du ikke trenger å tømme hele lommeboken når du skal kjøpe den. 

H2O Mop HD er veldig enkel I oppbygningen, noe som gjør den enkel å manøvrere rundt i hjemmet. Den har et bredt munnstykke på 31 cm til gulv, som gjør at du kan dekke store overflater på en gang. I tillegg har den gode munnstykker, og du kan ta av forlengerstangen, og forvandle den til en håndholdt og kompakt dampvasker. Dette gjør den også veldig enkel å oppbevare, da du enkelt kan legge H2O Mop HD sammen, sånn at den tar veldig liten plass. 

H2O Mop HD kan brukes på alle overflater, og har hele tre forskjellige innstillinger for dampnivåer, sånn at du enkelt kan kunne justere varmen og kraftigheten ut fra hva det er du skal rengjøre. I tillegg til alt dette har H2O Mop HD et filter, noe som gjør at den fanger opp kalk og smuss i vann – og dermed forlenger levetiden til H2O Mop HD. 

Produktdetaljer

 • Bredde: 31 cm
 • Vekt: 2,5 kg
 • Effekt: 1500 watt
 • Sammenleggbar dampvasker for enkel oppbevaring
 • Har en driftstid på hele 20 minutter
 • Tre ulike dampnivåer og innstillinger

Kärcher SC 1 – en håndholdt dampvasker

Vi kommer ikke utenom å inkludere enda en Kärcher dampvasker i vår best i test – rett og slett fordi dette er et ledende merke på området for nettopp dette. Kärcher SC 1 skiller seg derimot litt fra de andre dampvaskere i vår best i test, da den er håndholdt og svært kompakt.

Derfor skal du velge Kärcher SC 1

Kärcher SC 1 er en dampvasker som ikke er som alle de andre dampvaskere i vår best i test. Dette er rett og slett fordi dette er en håndholdt dampvasker som er mye mindre i størrelsen. Det gjør også at denne dampvaskeren er en del rimeligere enn de andre modellene på markedet, men til gjengjeld har den også en noe mindre kapasitet. Den egner seg derfor kanskje for de fleste best til små oppgaver og rengjøring av gangen, og dens kapasitet sies å holde til et rom på 20 kvadratmeter i én omgang. 

Først og fremst tar Kärcher SC 1 veldig lite plass, da den er liten og praktisk i designet sitt. Den er svært brukervennlig, og enkel å manøvrere rundt i kriker, kroker, høyt og lavt rundt i rommet. Dette er en 2-in-1 løsning, da den er håndholdt, men kommer med mye praktisk tilbehør, så du kan både bruke den med forlengerstang som tillater rengjøring av gulv, vegger og tak, eller så kan du bruke den uten forlengerstangen med munnstykke, noe som egner seg godt til mindre overflater som bord, vinduer og dusjkabinett. 

Vi anbefaler:  Sitteklipper - Beste sitteklipper

Alt i alt er dette en veldig god dampvasker til de små oppgavene, og som passer godt for deg som ønsker et redskap til å komme til på vanskelige steder – men som ikke har behov for at den skal kunne kjøre veldig lenge av gangen. 

Produktdetaljer

 • Høyde: 18,6 cm
 • Lengde: 32,1 cm
 • Bredde: 12,7 cm
 • Vekt: 1,6 kg
 • Effekt: 1200 watt
 • Tankkapasitet: 0,2 liter
 • Maksimalt damptrykk: 3 bar
 • 2-in-1 dampvasker som kan brukes på mange måter
 • Tar liten plass under oppbevaring
 • Kommer med en masse praktisk tilbehør

Finn den beste dampvaskeren til ditt hjem

I vår damprenser test har vi samlet sammen en rekke av de beste dampvaskerne på ett og samme sted, sånn at du raskt kan finne frem til den optimale dampvaskeren for deg.

I omtalene av produktene ovenfor vil du ikke nødvendigvis finne en forklaring på hvilken dampvasker som er den beste for deg. Av den grunn har vi i dette avsnittet samlet noen gode råd og tips til hvordan du kan finne den beste dampvaskeren i forhold til dine preferanser og formål.

Så les videre og bli litt klokere på hvordan du kan finne den beste dampvaskeren til ditt hjem.

Formål og overflater

Det sier kanskje seg selv at man vil bruke dampvaskeren til å gjøre rent for smuss og bakterier i huset, men du kan med fordel vurdere om formålet med å bruke din maskin regelmessig eller kun til større oppgaver. Dette gir deg en pekepinn på om hvor effektiv din dampvasker skal være og dermed hvor stort damptrykk det skal være (hvilken mengde bar den skal ha).

I tillegg skal du også tenke over hvilke overflater du regner med å bruke maskinen på. Er det primært til tregulv, fliser, bordplater, armaturer etc? Du skal tross alt gjerne ha fingrene i en modell som er egnet til de overflatene du ønsker å bruke den til. Det er for eksempel ikke alle maskiner som er egnet til bruk på alle gulvtyper eller kan brukes på tepper.

Senere i denne artikkelen kan du lese mer om hvilke overflater en damprenser kan brukes på, hvis du er interessert i en multifunksjonell maskin.

Design og oppbygning

Det kan lønne seg å tenke litt over dampvaskerens design og oppbygning. Du kan for eksempel velge modeller som minner litt om en tradisjonell støvsuger, avlange modeller (også kalt stående) eller håndholdte dampvaskere. Det er helt opp til deg hvilken type du foretrekker.

Det kan være optimalt å investere i en kombinasjonsmaskin hvis du gjerne vil ha mulighet til å rense gulv og bord med samme maskin. Her kan en stående modell som kan gjøres om til en håndholdt modell være en god løsning.

Vi vil ikke anbefale deg å tenke for mye over dampvaskerens utseende i andre sammenhenger enn funksjonalitet. De fleste modeller er nemlig ikke de flotteste å se på, men de er effektive i drift og reduserer mengden bakterier i hjemmet betydelig.

Kapasitet på vannbeholder

Du bør gå etter en dampvasker hvor beholderen til vann har en kapasitet som passer til ditt forbruk. På den måten slipper du å skulle fylle opp med nytt vann hele tiden underveis i din rengjøring.

Noen maskiner leveres med en beholderkapasitet på knapp 3000 ml – og de kan være nok til mindre hjem. Men har du et større hus og foretrekker å klare all rengjøringen i én omgang, så kan du med fordel gå etter en dampvasker med en større beholder. Denne kan eventuelt ligge på rundt 1 liter.

Bevegelsefrihet

Det er mulig å kjøpe både lednings- og batteridrevne dampvaskere. En batteridreven dampvasker har en begrenset arbeidstid, men til gjengjeld har du større fleksibilitet og bevegelsesfrihet når det kommer til å komme seg rundt i hjemmet da du ikke vil være begrenset av en ledning.

På den andre siden er det også irriterende å hele tiden skulle lade opp dampvaskeren sin – og eventuelt kan det føre til at man må ta pauser underveis i rengjøringen fordi batteriet har fått tomt for strøm. Men det er helt opp til deg selv om du foretrekker litt mindre bevegelsesfrihet til fordel for ikke å skulle tenke på gjenoppladingen av et batteri.

Husk dessuten at det er mulig å få en dampvasker med relativt lang ledning, på rundt 5 til 7,5 meter. Med disse modellene kan du fint klare å bevege deg fra rom til rom uten å skulle skifte stikkontakt, så dette vil kanskje være en god løsning for deg som ønsker å kunne bevege deg fritt rundt, uten å skulle kjøpe en batteridrevet dampvasker.

Funksjoner og teknologier

Alle dampvaskere kan fint gjøre rent for smuss og visse bakterier fra overflatene i hjemmet ditt, men det avhenger av den enkelte modells fordeler, innebygde funksjoner og teknologier, hvor godt den klarer å rengjøre.

I vår test av dampvasker finner du modeller som har en rekke funksjonelle egenskaper som sikrer et bedre resultat når du gjør huset rent. For eksempel har flere av modellene innebygde kalkpatroner som reduserer sjansen for at maskinen blir slitt og tett av kalk og smuss, effektive renseprogrammer / -teknologier som fjerner vanskelig smuss, og / eller rask oppvarming av varme på vannet sånn at du ikke trenger å vente for lenge på at du kan komme i gang med rengjøringen.

Det er alltid en god ide å holde øye med utvalget av funksjoner og teknologier sånn at du er sikker på at du får fingrene i en effektiv maskin. Akkurat når det kommer til dette punktet så vil du ved alle ovenstående modeller få en dampvasker med optimal funksjonalitet.

Brukervennlighet

I forbindelse med ovenstående vil vi gjerne også slå et slag for dampvaskerens brukervennlighet. For du kan også raskt investere i en dampvasker som er utviklet med så mange egenskaper og innstillingsmuligheter at du ikke klarer å få utnyttet maskinen til det fulle fordi den er for avansert.

Du bør derfor sørge for at du velger en brukervennlig modell som er enkel å bruke, og hvor du enkelt kan utnytte alle funksjonene til dampvaskeren.

Tilbehør til dampvaskeren

Samtlige av dampvaskerne ovenfor leveres med praktiske tilbehørsdeler sånn at du har alt du trenger fra starten. Likevel kan du fint vurdere om det er noe tilbehør du har mer bruk for enn andre ting.

Vi anbefaler:  Snøfreser test → Bli vinterklar med vår best i test

Dette ledes oss gjerne tilbake til ditt formål med dampvaskeren, og hva du trenger. For hvis du skal kunne bruke den på gulv, så er et forlengerrør, gode mikrofiber-/velcrokluter o.l. deler du trenger.

Skal maskinen også brukes andre steder enn på gulvet, så kan det også være optimalt hvis pakken inneholder diverse munnstykker og børster, da du trenger det til ulike formål.

Sett et budsjett og hold øye med prisen

Til sist vil vi også anbefale deg å sette et budsjett før du kaster deg over den første og beste dampvaskeren du ser. Prisen på en dampvasker svinger mye avhengig av hvilken maskin du velger å investere i.

Det er for eksempel opp mot et par tusen kroners forskjell på de dyreste og billigste modellene i vår test, selv om de alle er gode kjøp. Det vil altså være mulig å finne en modell uansett budsjett.

Det kan godt lønne seg å sammenligne prisen på din dampvasker med andre modeller, og hos forskjellige nettbutikker. På den måten er du sikker på at du finner den rette typen for deg til en billig penge.

Annen nyttig informasjon i vår dampvasker test

I denne artikkelen har vi gitt deg et innblikk i de beste dampvaskere på markedet, og hvordan du finner frem til den beste dampvaskeren for deg.

Men det kan tenkes at du også sitter med litt andre spørsmål i forbindelse med kjøpet av din dampvasker – og de håper vi at vi svarer på i nedenstående avsnitt.

Hvilke overflater kan dampvaskeren brukes på?

Hvor og hvilke overflater du kan bruke dampvaskeren din på kommer litt an på hvilken type dampvasker du har valgt å investere i. De fleste modeller kan fint brukes på harde overflater. Dette gir deg mulighet til å bruke produktet på både gulv, bord, armaturer og keramiske overflater på kjøkkenet som for eksempel ovn, kokeplater o.l. Du kan også fint bruke en dampvasker til sofa eller som en steam maskin til å dampe klær og tekstiler, eller så kan den brukes til å rengjøre små sprekker, hull og kroker i hjemmet.

Det er derfor kun deg selv som setter grenser for hvilke områder i huset du vil rengjøre med din dampvasker for å fjerne smuss og bakterier i hjemmet.

Bruk dampvaskeren istedenfor et strykejern

Det er opplagt for mange å bruke en klesdamper for å fjerne brettekanter, krøller o.l. på klærne, men hvis du ikke har en sånn maskin til rådighet så kan du faktisk også komme langt med en dampvasker.

Men du skal være veldig forsiktig da dampvaskeren har et høyere damptrykk enn en klesdamper eller strykejern. Dampvaskeren er også ideell til bruk på gardiner, dusjforheng og jakker hvis du har litt problemer med å få strøket de ordentlig.

Skal man bruke såpe i en dampvasker?

Det er sjeldent nødvendig å bruke såpe i forbindelse med bruken av en dampvasker. En dampvask renser nemlig helt automatisk området da den har en så høy varme (over 100 grader).

Du vil derfor kunne fjerne opp mot 99,9 % av alle bakterier ved bare å bruke damp. Det er også en av grunnene til at dampvaskerne er så populære – de sikrer en enkel og rask rengjøring helt uten bruk av kjemikalier eller midler til rengjøring.

Husk å støvsuge før du bruker din dampvasker

Gulv og andre overflater skal gjerne være noenlunde frie for støv og løs smuss før man begynner å rense overflatene med en dampvasker. Det skyldes at dampvaskeren ikke suger smusset vekk, men nærmere bare vil gjøre situasjonen verre ved å tilføre vann til overflaten.

Av den grunn til vi anbefale deg å støvsuge gulvet eller fjerne støv fra andre overflater før du bruker din dampvasker. I så fall har du bedre betingelser for å oppnå det beste resultatet.

Står du tilfeldigvis og mangler en ny støvsuger? Da kan du med fordel lese vår guide til de beste støvsugere på markedet i vår store støvsuger test. I den artikkelen veileder vi deg naturligvis til den beste varianten for deg, så du raskt kan finne frem til den rette dampvaskeren.

Det er også en løsning til deg som hater å støvsuge – en robotstøvsuger. Med en sånn modell skal du kun gjøre det absolutte minimum da roboten klarer jobben selv. Flere av maskinene setter seg selv i gang, finner den beste ruten og kjører selv på plass igjen for å lade seg opp.

Hvis du vil lese mer om de beste robotstøvsugerne på markedet, kan du også sjekke ut vår test av robotstøvsuger her.

Sånn er vår dampvasker test utført

I vår dampvasker test har vi tatt for oss noen av de beste og mest populære modellene på markedet akkurat nå. Vi har brukt store mengder informasjon fra nettet som grunnlag, ved å sett på forbrukertester, forbrukeranmeldelser, ekspertuttalelser og informasjon fra produsenter og forhandlere for å velge ut et utvalg av modeller som alle scorer høyt på yteevne, funksjoner og pris.

Her kan du altså finne dampvaskere for enhver smak, uansett hva du er på jakt etter.

FAQ:

Hvilken dampvasker er best I test?

I vår best I test er det Kärcher SC 2 EasyFix som er testvinner, da den er effektiv i drift, leveres med en rekke tilbehør og selges til en god pris. Men du kan med fordel lese testen for å se om en av de andre gode dampvaskere passer bedre til deg.

Hvordan virker en dampvasker?

En damprenser skal enten varme vann direkte i rørene eller i en innebygget del, også omformes vannet til damp. Denne dampen sprøytes ut på gulvet eller på kluten som vasker området og fjerner smuss, bakterier o.l.

Kan man få en håndholdt dampvasker?

Flere dampvaskere er faktisk utviklet for å kunne brukes som en håndholdt maskin. På den måten får du både en god arbeidsstilling når du bruker dampvaskeren på et gulv i din fulle lengde, og mulighet for å komme til i litt trangere områder i huset med den håndholdte.

Skal man vedlikeholde en dampvasker?

En dampvasker krever minimalt med vedlikeholdt. Det anbefales at du jevnlig tørker over dampvaskeren og dens tilbehør og munnstykker, og sørger for at alle deler er intakte. Men ellers krever det ikke noe vedlikehold.