Opdateret februar 2024

Dukkehus – Beste dukkehus 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Hape All Season House Furnished 5
Beste miljøvennlige dukkehus

Hape All Season House Furnished

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne testen av dukkehus har vi funnet frem til de 5 beste dukkehusene på markedet. Les hvilket dukkehus som ble best i test, samt alt du trenger å vite om montering, medfølgende leker og dimensjoner for hvert hus. I tillegg vil vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hvert hus. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan du velger det rette dukkehuset til dine barn.

KidKraft Kaylee

Best i test

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Med integrert heis
 • pros-icon.svg Passer med dukker med høyde opptil 30 cm
 • pros-icon.svg Stort dukkehus
 • pros-icon.svg Inneholder hele fire rom
 • pros-icon.svg Møbler er inkludert

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge KidKraft Kaylee

Vinneren er et flott dukkehus som er laget av tre slik at det er både solid og robust. Her kan de små boltre seg i leken med hele tre etasjer hvor interiøret er inspirert av sørstatenes sofistikerte sjarm.

Bare legg merke til flotte detaljer i taket og på balkong, med sjarmerende vindeltrapp som fører opp til loftet, samt at dørene kan åpnes og lukkes. Her kan man til og med åpne kjøkkendørene. Barna kommer til å kose seg i timesvis med dette detaljrike dukkehuset.

Lundby Life

Beste billige dukkehus

Fordele
 • pros-icon.svg Gir mye for pengene
 • pros-icon.svg Opptar ikke mye gulvplass
 • pros-icon.svg Nydelige tapeter fra Sandberg Wallpaper
 • pros-icon.svg Lys kan monteres
 • pros-icon.svg Solid konstruksjon

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Lundby Life

Lundby Life skaper rom for fantasi og lek med dette skjønne dukkehuset. Her er det åpen planløsning, flotte detaljer og duse farger slik at barna selv kan innrede dukkehuset sitt ved hjelp av møbler og annet interiør.

I tillegg kan man fjerne baksiden slik at barna kan sitte rundt hele dukkehuset når de leker, samt at man også kan snu noen av veggene for å skifte farger. Skulle barnet trenge mer plass for lek, kan man også bygge ut Lundby dukkehus ved hjelp av flere moduler.

KidKraft Uptown

Beste premium dukkehus

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Svært innholdsrik med god plass
 • pros-icon.svg Gir mange timer med lek
 • pros-icon.svg Stor pakke med tilbehør
 • pros-icon.svg Mefølgdende lamper som lyser
 • pros-icon.svg Keyboard som spiller musikk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge KidKraft Uptown

Huset fra KidKraft er virkelig i en egen klasse med så mange detaljer at barnet vil oppdage noe nytt hver dag. Dukkehuset er av svært god kvalitet og rommer flere etasjer og rom hvor barnet kan leke.

Stort dukkehus med to uteområder hvor man finner en takterrasse og et svømmebasseng for dukkene. I tillegg kan barna leke ved å la dukkene ta heisen, spyle ned i toalett med lyd, kikke ut av takvinduet eller noen annet i dette dukkehuset med tre etasjer og to tårn.

Barbie DreamHouse

beste dukkehus for Barbie

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Utvendig heis
 • pros-icon.svg Huset kommer med stor tilbehørpakke
 • pros-icon.svg Komplett sett klar for lek
 • pros-icon.svg Passer perfekt for Barbiedukker
 • pros-icon.svg Lys og lyd flere steder i huset

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Barbie DreamHouse

Har du et barn som er virkelig fan av Barbie er dette et komplett valg for dere. I huset som består av tre etasjer kan barna bli inspirert til å leke i timesvis. Til sammen finner man hele 10 rom både innendørs og utendørs.

Her får du med hele 75 tilbehør og barnet kan selv innrede sitt hus slik det ønsker, og ommøblere over tid. Flere av møblene kan lage lyd slik at leken blir mer realistisk, samt at heisen har plass til hele fire dukker på en gang. Barbie Dreamhouse kan lekes med i 360 grader.

Hape All Season House Furnished

Beste miljøvennlige dukkehus

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tak kan endres mellom sommer/vinter
 • pros-icon.svg Flyttbare trapper
 • pros-icon.svg Robust bygget
 • pros-icon.svg Tåler litt røff lek
 • pros-icon.svg Rommene har forskjellige farger

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Hape All Season House Furnished

For de minste vil Hape dukkehus i tre være helt supert. Et dukkehus som er bygget av solid treverk som tåler en del. Her finner man to etasjer og er praktisk loft, samt de små kan sitte rundt nesten hele huset når de deltar i leken, og dermed er det plass til flere.

Rommene er åpne og store, og seks komplette sett med møbler gjør at barna kan selv innrede slik de ønsker.  lek og aktiviteter tilpasset alle årtider. Et vakkert dukkehus som gir barna endeløs inspirasjon til rollelek og fantasi til å skape uendelige situasjoner.

Guide

Slik velger du det rette dukkehuset

Når du skal kjøpe et dukkehus kan det være vanskelig å velge akkurat det rette huset, siden du finner så mange dukkehus på markedet. Her skal vi prøve å hjelpe deg på veien.

Kvalitet og materiale

Avhengig av alder til brukeren bør du tenke over hva som egner seg. Materiale av tre er bedre for de aller minste, og de vil kanskje ødelegge et dukkehus som er produsert i plast. Man vil at barnet skal kunne bruke det over tid, og da lønner det seg ofte å kjøpe et av dukkehusene som tåler en del.

Kjøp riktig størrelse

Ender du opp med de mindre dukkehusene til litt større barn, kan de gjerne føle at de må sitte ukomfortabelt under lek. De fleste barn trives gjerne med å kunne reise seg og gå litt rundt når de leker, og da kan et større dukkehus være løsningen. Eventuelt kan du vurdere å sette dukkehuset på en benk slik at det kommer litt opp i høyden.

Se også at dukker eller figurer som skal brukes i leken har riktig størrelse.

Medfølgende leker og møbler

For de fleste hus følger det med litt møbler og annet slik at de små kan komme i gang med leken med en gang. Noe av tilbehøret som passer til enkelte av husene er derimot høye i pris, og dette bør du være klar over før du kjøper en modell.

FAQ

Hvilket dukkehus er best?

I vår test av dukkehus ble KidKraft Kaylee vinneren. Passer for de fleste dukker og figurer, møbler er inkludert, rommene har et flott design og dører som kan åpnes.

Hvordan vet jeg om møblene er inkludert?

Om det følger med møbler kan du lese på pakkeinformasjonen, der kommer det tydleig frem hva du får med på kjøpet og ikke.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×