Eggkoker test

1
WMF Stelio Eggkoker

Derfor skal du velge WMF Stelio Eggkoker Det tyske merket WMF er kjent for en rekke kvalitetsprodukter innen gastronomi, og har eksistert i over 160 år. Produsenten kjennetegnes av prisvinnende, vakkert design og særdeles god kvalitet på produktene sine. Tysk kvalitet til all verdens kjøkken i over 160 år! WMF sin Stelio eggkoker har et rundt design i rustfritt utseende som passer fint som et supplement fremme på kjøkkenbenken. Samtidig er den hendig nok til…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
WMF Stelio Eggkoker438 kr.24hShop.no
WMF KITCHEN mini868 kr.Kitchn
Adler MS 44851.656 kr.CDON
OBH Nordica 6731 Perfect Eggs356 kr.Teknikproffset
Emerio EB-115560549 kr.Teknikproffset
Rubicson 48472229 kr.Kjell & Company
Severin EK 3163449 kr.Ellos
Krups 230 Egg Express Egg Cooker F230Ikke på lager

Opplever du også at dine egg ikke helt blir slik du ønsker? De blir gjerne enten for hardkokt eller for lite kokt. Kanskje til og med litt rå noen ganger. Vi tenker nok at det ikke er vanskelig å koke egg ved hjelp av en panne og vann, men med en eggkoker blir faktisk arbeidet enda lettere. Det kan være ideelt på morgenen når man har det travelt før arbeid og skole, men samtidig fint til frokostbordet i helgene når man skal ha det litt ekstra kos.

Det er mye positivt med å ha en eggkoker på kjøkkenet, og en eggkoker tar heller ikke mye plass. De er små og hendige produkter og er varierte slik at alle kan finne en modell som passer for dem. I tillegg til det praktiske med en eggkoker, så er også egg er en naturlig tilgang til proteiner, noe både voksne og barn trenger.

I vår best i test eggkoker test har vi sett på eggkokere med ulik kapasitet, tilbehør og funksjoner. Her finner du små eggkokere med rom for et eller to egg, men også de som rommer opp til syv egg. Noen er enkle med få funksjoner, andre lar deg også steke omelett ved bruk av eggkokeren. Les vår eggkoker test og finn den som passer for deg.

WMF Stelio Eggkoker – beste eggkoker

WMF Stelio Eggkoker

Derfor skal du velge WMF Stelio Eggkoker

Det tyske merket WMF er kjent for en rekke kvalitetsprodukter innen gastronomi, og har eksistert i over 160 år. Produsenten kjennetegnes av prisvinnende, vakkert design og særdeles god kvalitet på produktene sine. Tysk kvalitet til all verdens kjøkken i over 160 år! WMF sin Stelio eggkoker har et rundt design i rustfritt utseende som passer fint som et supplement fremme på kjøkkenbenken. Samtidig er den hendig nok til å kunne pakkes lett bort i et skap.

WMF Stelio eggkoker har stor kapasitet med plass til hele til å koke 7 egg samtidig. Dette gjør den en til av markedets største, siden det er får eggkokere som plass til så mange egg.

Når eggene er lagt i eggkokeren velger du selv hvordan eggene skal være, her er du ikke avhengig av riktig vannmengde. STELIO eggkoker styrer tilberedningstiden ved hjelp av en timer. Det er også mulig å koke egg i ulike grad i en og samme prosess. Noe som er fint dersom flere i familien ønsker ulike typer egg. Når eggene er ferdige varsler kokeren det med et lydsignal.

Lokket som er av rustfritt stål har god slitestyrke og sammen med det kompakte designet skal det mye til før du sliter ut denne eggkokeren. Andre ting som går igjen som fordeler med denne er den særdeles gode slitestyrken. Enkel rengjøring med varmt vann og en fuktig klut. Lokk og eggholder kan rengjøres i oppvaskmaskinen.

Stelio eggkoker er vår best i test av flere gode grunner. Den er slitesterk, effektiv, stilren og koker eggene dine akkurat slik du ønsker. Prisen er heller ikke den verste, men samtidig langt fra å være billigst. Sett i forhold til alle fordelene den gir, er den utvilsomt verdt pengene og den beste eggkokeren.

 • God pris og beste helhet
 • Koker bløte, medium og hardkokte egg
 • Svært brukervennlig
 • Automatisk avstenging
 • Stor kapasitet

WMF KITCHEN mini – beste eggkoker for 2 egg

WMF KITCHEN mini

Derfor skal du velge WMF KITCHEN mini

Enda en eggekoker fra det tyske kvalitetsmerke WMF, som er en av Europas største produsenter av rustfrie kjøkkenredskap. Denne eggkokeren er fra miniserien deres som er designet med fokus på å være plassbesparende og strømsparende.

Dette er en smart eggkoker som krever liten plass på kjøkkenet og koker ett eller to egg, i størrelse s til XL.  Kapasiteten er altså ikke høy, men riktig for dem som ikke trenger så mange egg om gangen. Av/på bryteren har et praktisk lys, slik at du trenger ikke lure på om den er virkelig slått på.

Vi anbefaler:  Ismaskin test (2022) → Se de 10 beste ismaskiner i test akkurat her

Lokket, som er av tritan og er BPA-fritt, har en innebygget dispenser for vann som enkelt viser deg hvor mye vann du skal dosere etter størrelse på egg og ønsket hardhet. WMF eggkoker vil gi deg beskjed når eggene er ferdige ved hjelp av et behagelig lydsignal.

En rimelig og praktisk eggkoker som raskt koker eggene dine, tar liten plass på kjøkkenbenken og bruker under en halv kopp med vann på prosessen. WMF Steilo eggkokeren er helt super for deg som  trenger å koke et egg eller to, og resultatet er perfekte egg hver gang!

 • Cromargan® rustfritt stål
 • Kompakt design perfekt for små husstander
 • God pris og slitestyrke
 • Produsert i 18/1 rustfritt stål
 • Varmeskål er vanskelig å holde ren
 • Ikke plass til mer en to egg

Adler MS 4485 – beste eggkoker for 3 egg

Adler MS 4485

Derfor skal du velge Adler MS 4485

Er du en av dem som aldri får eggene helt perfekte når du skal koke dem i en panne med vann? Da bør du velge en eggekoker og hvorfor ikke ADLER MS 4485 som vil vil gjøre alt arbeidet for deg! Her oppnår du tre perfekte egg hver gang.

Ved hjelp av sin effekt på 350 watt koker Adler eggkoker eggene dine både bløte, medium og hardkokte. Du slipper det med å ta tiden, glemme tiden og ende opp med egg som enten er kokt for lenge eller lite. Legg opp til tre egg i eggkokeren og velg hvilke tilstand de skal være, enkelt og raskt. Et gjennomsiktig lokk på toppen lar deg følge med på hele prosessen underveis, eller du kan ta deg en kopp kaffe mens du venter på egget ditt.

Når eggene har ønsket tilstand gir eggkokeren deg beskjed ved hjelp av en pipetone. Skulle du bli veldig ivrig med frokosten eller lunsjen, og dermed glemme å slå av eggkokeren gjør det ingenting. Den slår seg automatisk av etter at eggene er kokte. En god eggkoker for den mindre husholdningen som ikke trenger så mange egg om gangen.

 • 2 års garanti
 • Praktisk målekopp medfølger
 • Fin eggkoker til en god pris
 • Holder det den lover
 • Kun plass til tre egg
 • Opplyser ikke om den kan vaskes i oppvaskmaskin

OBH Nordica 6731 Perfect Eggs – beste design

OBH Nordica 6731 Perfect Eggs

Derfor skal du velge OBH Nordica 6731 Perfect Eggs

OBH Nordica er et velkjent produkt på det nordiske markedet og dere visjon er å produsere apparater med stilig og smart design, fordi smarte funksjoner gjør livet morsommere og enklere. Det klarer de også med sin modell OBH Nordica 6731 eggkoker.

OBH Nordica eggkoker er svært brukervennlig, bare fyll opp vannmåleren til strek som indikere bløthet på eggene, tilsett vannet, slå på timeren på hvordan du ønsker at eggene din skal være bløtkokte, medium eller hardkokte. Resten av arbeidet fikser denne gode eggkokeren. Du kan slappe av mens du venter på et lydsignal som vil fortelle deg når eggene er klare og du kan starte på frokost eller lunsj.

Her er en eggkoker som koker 1 til 6 egg innen få minutter, samt kommer i det tidløse designet som vi kjenner fra OBH Nordica.  Det er eggkokeren i vår test med høyest effekt slik at her kan du være sikker på at du raskt vil ha eggene klar om morgenen. En av de beste eggkokere for storfamilien som har behov for en eggkoker med større kapasitet og ønsker å koke egg i eggkoker.

 • Brukervennlig bryter for innstillinger
 • Tidløst design for alle typer hjem
 • God lengde på ledning
 • Praktisk eggholder til bruk for avkjøling
 • Tar litt tid å “bli kjent” med modellen

Emerio EB-115560 – beste eggkoker med talefunksjon

Emerio EB-115560

Derfor skal du velge Emerio EB-115560

Emerio ønsker å produsere produkter som er rimelig i pris og av høy kvalitet, samtidig som de er svært opptatt av resirkulering for å hjelpe på med miljøet. Bare det kan være grunn nok for å velge denne eggkokeren.

Vi anbefaler:  Kjøkkenmaskin test – Se de 10 beste kjøkkenmaskiner 2023

Emerio eggkoker er en helautomatisk eggkoker som er brukervennlig og har plass til opptil 6 egg, og passer for dem som er ofte ønsker å koke egg til seg og familien sin. Her kan du koke både bløte, medium og hardkokte egg på samme tid, fordi eggkokeren gir tydelig beskjed om alle tre nivåer underveis. Ved hjelp av tydelige streker på målebegeret vil du slippe at du heller på for mye vann.

En annen grunn for at den passer perfekt for familien er at barna vil elske at den faktisk snakker når dine egg er klare. Her er det nesten garanti for at barna vil spise mer egg og dermed få i seg den protein de trenger. Du kan slå av talefunksjon og kun bruke lysindikator. Andre nyttige funksjoner er eget oppbevaringsrom for målebeger, opplyst av/på-bryter og at delene er avtagbare for enklere rengjøring. En eggekoker som er fin for store familier og er effektiv slik at eggene raskt er klare til frokostbordet, og kommer med 2 års garanti.

 • Praktisk og lett å bruke
 • Opptar liten plass, men har stor kapasitet
 • Lager perfekte egg hver gang
 • Gøy for barna med talefunksjon
 • Kun engelsk tale
 • Passer ikke for små kjøkken

Rubicson 48472 – beste billige eggkoker

Rubicson 48472

Derfor skal du velge Rubicson 48472

Med Rubicson 48472 eggkoker sitt flotte og hvite design er du klar for herlige smørbrød med avokado og egg på en enda enklere og raskere måte. Her får du akkurat det du trenger for å kunne koke opp til 7 egg på en og samme tid. En modell med høyeste kapasitet.

Her kan du koke opp til 7 egg samtidig og velge selv hvordan du vil ha eggene ved hjelp av det medfølgende målebegeret. Når eggene er klare får du beskjed om det gjennom en pipetone som du ikke kan unngå å legge merke til. Rubicson eggkoker bruker ikke lang tid på å gi deg kokt egg, da effekten er på hele 350 watt.

En annen praktisk side ved Rubicson eggekoker er at om du skulle være uheldig å glemme å slå den av stenger den seg av automatisk. Det er ingenting som er lettere, men samtidig kjedeligere, enn å glemme eggkokeren slik at vannet tørrkoker seg i bunnen.  Her får du en pålitelig eggkoker til kjøkkenet ditt som vil gi deg akkurat det du trenger fra bløtkokt til hardkokte egg.

 • Lager perfekte egg for alle ønsker
 • Stilig design med gjennomsiktig lokk
 • Rimelig eggkoker med god kapasitet
 • Enkel å bruke
 • Streker for vannmengde lite synlige
 • Høy pipetone

Severin EK 3163 – beste effekt og kapasitet

 Severin EK 3163

Derfor skal du velge Severin EK 3163

Severin EK 3163 er veldig god og effektiv for deg som ikke trenger mer enn 3 egg om til frokost eller lunsj. En eggkoker er den enkleste måten å koke egg på, og gir alltid med perfekt resultat. Designet er i tidløs svart og rustfritt stål, og med et gjennomsiktig lokk kan eggkokeren fint oppbevares på en kjøkkenbenken uten at det forstyrrer.

Du koker egg enkelt ved å fylle på det medfølgende målebegeret med vann, og still inn hvor mye du ønsker eggene kokte på det praktiske dreiehjulet. Severin eggkoker med elektronisk styring, gir deg alltid de eggene du ønsker. Her vil du ikke oppleve at vannet tørrkoker og dermed vil bunnen alltid være lett å rengjøre.

Et annet pluss med eggkokeren er at det følger med nål som du kan stikke hull i den butte enden til eggene med. Egg skal helst være romtemperert fordi det da er lettere å skrelle dem, og de vil heller ikke sprekke så lett under koking.

Eggkokeren sin overdel er sammenleggbare, noe som gjør oppbevaring og rengjøring enklere, og i tillegg er alle materialene 100 % BPA-frie. en super god eggkoker for mindre hjem som leveres med to års garanti

 • Funksjonell eggkoker
 • Ypperlig for små husholdninger
 • Flott design som passer godt inn på kjøkkenet
 • Kokevannet forsvinner aldri helt
 • Ikke så slitesterk
 • Litt ustødig

Krups 230 Egg Express Egg Cooker F230 – beste for varierte måltider

Krups 230 Egg Express Egg Cooker F230

Derfor skal du velge Krups 230 Egg Express Egg Cooker F230

Egg er en svært god kilde til proteiner, og noe både barn og unge trenger. Med eggkokeren fra Krups vil det være lettere for alle å spise mer egg, og få de akkurat slik du ønsker. Designet er i hvitt og med gjennomsiktig lokk.

Vi anbefaler:  Foodprosessor test

Krups 230 Egg Express Egg Cooker F230 har et rundt design og en bryter på fremsiden for enkel betjening. Her er det også mulighet for velge mellom to funksjoner, en for å koke egg og en for å holde eggene varme. Når eggene er ferdige er det praktisk med den avtakbare eggeholderen som du ha eggene i til de er nedkjølt, eller for å holde under rennende vann for rask avkjøling.

Det medfølger to brett for å tilberede posjerte egg eller omeletter, flott for deg om du er lei av bare å tilberede kokte egg. Målebegeret indikere passende vannmengde for ulik bløthetsgrad på egg, og har en nål på undersiden for å kunne stikke hull på de butte endene.  Perfekt for deg med et romslig budsjett som ønsker å lage flere ulike typer måltider som inkluderer egg.

 • Stor kapasitet
 • Lar deg lage hardkokte, bløtkokte eller posjerte egg og omeletter
 • Effekt på hele 400 watt
 • Eggkoker med høy kvalitet
 • Ubehagelig lydindikator for sensitive ører
 • Høy pris for en eggkoker

FAQ

Hva er den beste eggkoker?

I vår test kom wmf stelio ut som den beste i test. Den er praktisk, har et stilig design i rustfritt stål og lager perfekte egg.

Hva bør jeg se etter når jeg skal kjøpe en eggkoker?

Det viktigste er kapasitet, deretter anbefaler vi å se på rengjøring og effekt. Du kan lese mer om dette i vår kjøpsguide.

Hva gjør en eggkoker?

En eggkoker koker egg, og noen modeller lar deg lage omelett og eggerøre også. Eggkokeren vet forskjellen mellom temperatur på damp og egg, slik at eggene blir perfekt hver gang.

Kjøpeguide eggkoker

Når du skal kjøpe deg en  ny eggkoker enten fordi den gamle ikke gjør jobben lenger eller du bare endelig har bestemt deg for å gå til innkjøp av dette produktet, så er det noen ting du bør vurdere. Det er kjedelig å komme hjem med en modell som ikke passer til dine behov.

Kapasitet

De er mest vanlig at modellene har rom for seks egg, men du finner også modeller som er både større og mindre. her må du se på hva du behøver og velge deretter. Spiser dere mye egg i hjemmet anbefaler vi en av de største modellene.

Rengjøring

Dersom du må bruke lang tid på å rengjøre den etter bruk, er litt av poenget med en eggkoker borte. Finn en eggkoker som er enkel å rengjøre, dette vil spare deg for både tid og frustrasjon. Noen eggkokere har avtagbare deler som lett kan rengjøres.

Kvalitet

Se etter en eggkoker som har materialer av god kvalitet slik at den holder lenge og er verdt pengene du bruker.

Strømforbruk

Du bør se på strømforbruket til de ulike eggkokerne. Noen eggkokere er mer økonomiske i bruk enn andre. Det er også verdt å legge merke til hvor lang tid det tar å koke eggene. For eksempel, en billig eggekoker, som krever meget lang tid på å koke eggene, kan kreve samme mengde strøm som en raskere modell med høyere effekt. Apparatenes effekt oppgis i watt.

Pris

Se på pris, og ikke bare heng deg opp i den dyreste. Vår test viser at rimelige modeller kan gjøre en like så god jobb som de dyreste. Kjøp etter det du har råd til, da vil du være med fornøyd med produktet du valgte.

Tips til hvordan bruke eggkoker og hvorfor den er nyttig

Eggkokere bruker to ulike indikatorer for å få eggene helt perfekt. Noen modeller bruker timer, noen bruker vannmengden og noen modeller bruker en kombinasjon av begge to. Eggkokeren varmer opp vannet ved hjelp av varmeelementene som ligger i bunnen av eggkokeren, mens eggene da blir stående på en innsats rett over.

Vanndampen varmer opp eggene, og et gjennomsiktig lokk hindrer at dampen stiger vekk og mot sprut. Dette gir akkurat nok trykk til å unnslippe at enheten ikke brister, men beholder varmen inne.Husk derfor å at det ikke bare er vannet som er avgjørende for å få det perfekte frokostegget. Det avgjørende er derimot forskjellen i temperatur på dampen og egget.

For å nyte den langsiktige gleden av din eggekoker bør du rengjøre eggekokeren regelmessig. Eventuelle kalkavleiringer fjernes enkelt med noen dråper eddik. Annet smuss tørkes forsiktig av med et fuktig kjøkkenhåndkle.

Ved å bruke en eggekoker bruker du langt mindre strøm i forhold til å bruke platetoppen, så derfor bør du bruke den regelmessig. Dette er alltid bra for eggkokeren også, slik det er med alle apparater som bruker strøm.

Tilbehør som målebeger eller funksjoner som integrert eggeplukker er praktisk, men ikke et must. Vær derfor ikke for opphengt i dette når du skal kjøpe eggkoker, men tenk mer over kapasitet til de ulike modeller når du sammenligner.

Vær forsiktig så du ikke rengjør eggekokeren før varmebollen er avkjølt, rett og slett for å unngå at du brenner deg underveis. Varmeelementene blir veldig varme.