Ekkolodd test

1
Lowrance Hook Reveal 7

re av det vi anser som de beste ekkoloddene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, funksjoner og og presisjon vil vi også fremheve andre egenskaper og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper. Et ekkolodd er som oftest fastmontert på båt, men på dagens marked kan man også finne bærbare ekkolodd som kan man bruke for isfiske eller fra…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Lowrance Hook Reveal 75.099 kr.Skitt Jakt
Garmin Striker 41.395 kr.Elkjøp
Lowrance Elite FS 910.999 kr.Seatronic
Raymarine Dragonfly 5 Pro3.980 kr.Baatdeler.no

I denne ekkolodd testen undersøker vi fire av det vi anser som de beste ekkoloddene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, funksjoner og og presisjon vil vi også fremheve andre egenskaper og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Et ekkolodd er som oftest fastmontert på båt, men på dagens marked kan man også finne bærbare ekkolodd som kan man bruke for isfiske eller fra kajakk. Et godt ekkolodd har høy presisjon, enkelt menyoppsett, fungerer som både ekkolodd og kartplotter, og ikke minst lar deg lagre gode fiskeplasser du finner. Om du trenger alle funksjonene vi nevner, må du selv ta stilling til.

Er du på utkikk etter et nytt ekkolodd anbefaler vi at du leser videre i vår ekkolodd test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste ekkoloddene i vår kjøpsguide.

Lowrance Hook Reveal 7 – beste ekkolodd

Lowrance Hook Reveal 7

Med Lowrance Hook Reveal 7 får du en kombinasjon av flere fordeler på en skjerm som gjør fisking enda lettere. Et meget godt ekkolodd som kartlegger det som skjer under båten din i sanntid og kommer med en svært brukervennlig skjerm du kan lese av informasjonen på.

Hook Reveal 7 ekkolodd leveres med mange gode funksjoner slik at du vil lykkes i jakten på gode fiskeområder. I tillegg er det enkelt å sette opp og ta i bruk, en klar fordel som gjør at man raskt kommer i gang.

En av grunnene til at det er så lett i bruk er at ekkoloddet har tatt i bruk den nye teknologien for autojustering, DownScan Imaging™. Dette gjør at innstillingene på ekkoloddet endrer seg automatisk etter hvert som fiskeforholdene endrer seg, og dermed vil du alltid får de mest optimale bildene opp.

Lowrance Hook Reveal 7 kommer også med FishReveal, som finner og identifiserer fisk enklere, både i mer krevende terreng og rundt skjulesteder. Bildene du får opp blir svært detaljerte og skarpe, selv når du fisker i direkte sollys.

Det detaljerte kartet C-Map lar deg finne frem til de optimale fiskeplassene fordi du kan lese av terrenget under båten klart og tydelig. Du må bare vite på forhånd hvilket terrenget fiskearten du er ute etter trives best. Eller du kan ta i bruk Genesis Live, som lar deg opprette egendefinerte konturkart av lokale og uregistrerte farvann.

 • SolarMAX-skjerm gir svært detaljerte bilder
 • Perfekt for både nybegynnere og erfarne
 • Utmerket betjening av meny med eget tastatur
 • Kommer med TripleShot™, som er perfekt for sportsfiskere
 • Enkel montering på forsiden av dashbordet eller med festebrakett
 • Vi kan ikke finne noen ulemper med denne modellen

Garmin Striker 4 – beste billige

Garmin Striker 4

Garmin Striker 4 er et lite og hendig ekkolodd som sender ut kontinuerlig bølgefrekvenser som gir skarpe og rene signaler på en tydelig skjerm. Har både innebygd GPS og skop slik at dette er er et ekkoloddet fungerer like godt til stillestående fisking som fra båt eller kajakk.

Vi anbefaler:  Printer test - Beste printer 2022

Garmin Striker 4 er en rimeligere modell med innebygd høysensitiv GPS som finner posisjonen din raskt og presist. I tillegg kan du merke steder for du har fiskelykken, slik at du kan dra tibake til nøyaktige samme sted hvor fisken trives.

Ekkoloddet har en praktisk tastaturbetjening og en klar og tydelig skjerm. Dette gjør at du kan raskt og uten for mye styr kan legge inn dine ønskede innstillinger ved hjelp av tastene. Menyen er lett forståelig, samt at skjermen er tydelig og skarp.

Garmin sitt ekkolodd sender ikke bare ut én frekvens, men istedenfor sender CHIRP en kontinuerlig bølge av frekvenser som rangeres fra lave til høye. Frekvensene blir deretter tolket enkeltvis når de returnerer. Dette fører til at ekkoloddet mottar mer informasjon, og dermed kan teknologien til Garmin opprette tydeligere fiskebuer.

Garmin Striker 4 er både ekkolodd og skop, og kan med stor fordel brukes til stillestående fisking. Skal du for eksempel isfiske vil det innebygde skopet fortelle deg om bunnen er fast eller gjørmete, samt informasjon om dybde på agn og fisken som svømmer rundt.

 • Smooth Scaling™ gir uavbrutte bilder
 • Funksjon for tilbakespoling av ekkoloddhistorikk
 • Opplyser om blant annet hastighetsdata
 • Sanntidsvisning av fisk som passerer gjennom svingerstrålen
 • Bærbart ekkolodd som passer for både isfiske, sjø og ferskvann
 • Skjermen er kanskje i minste laget, men et perfekt ekkolodd til småbåt
 • For høy ytelse må man kjøpe en annen svinger, som for eksempel GT8 eller GT15

Lowrance Elite FS 9 – beste premium

Lowrance Elite FS 9

Ønsker du det aller beste ekkoloddet som er stappfullt av nyttige funksjoner for båten din, er Lowrance Elite FS 9 ekkoloddet for deg. Her får du eksepsjonelt skarpe, nøyaktige og detaljerte bilder av vannet og du vil garantert lykkes når du skal fiske.

Lowrance Elite FS 9 er et kraftig ekkolodd og leveres med ypperste av teknologi innen navigasjon for sportsfiskere. Dette ekkoloddet er rett og slett utviklet for å gjøre det superenkelt for deg når du fisker.

Lowrance sitt ekkolodd leveres med en rekke funksjoner som gjør livet til sjøs, eller innsjø, så mye bedre. Her får du blant annet en svært brukervennlig touch-skjerm som du kan navigere deg frem på uten at du må lese deg opp i flere timer. Ved hjelp av innebygd trådløst nettverk, tilkobling via app til smarttelefon og integrasjon mot trollingmotor har du flere muligheter for tilkobling.

Active Imaging er det perfekte redskapet for å finne frem til stedene i vannet hvor fisken trives. Her får du en overlegen klarhet og høyere oppløste bilder av fisk og undervannsstrukturer på lengre avstand enn noen annen tilsvarende teknologi.

Vi anbefaler:  Malingsprøyte test (2022) → Din guide til de 4 beste malingsprøytene

Du kan opprette sanntids dybdekart av egne områder med Genesis Live. Finn enkelt frem til hvor i vannet fisken trives, og lagre kartene på et microSD-minnekort og ha kartet til senere bruk. ALt i alt et ekkolodd som har absolutt alt du trenger for å lykkes med fiskingen og gjør det trygt når du skal ferdes rundt med båten

 • Utrolig enkelt å installere
 • Beste ekkolodd for fiske
 • Navionics Dock-to-Dock Autorouting gir enkel planlegging og navigering
 • Koble to skjermer sammen trådløst, og ha en ute på dekk
 • Active Target sporer fisken sin bevegelse
 • Koster en del, men er faktisk verdt pengene

Raymarine Dragonfly 5 Pro – beste allværsskjerm

Raymarine Dragonfly 5 Pro

Raymarine levere som alltid førsteklasses og brukervennlig utstyr som trengs når man fisker, dette gjelder også for Raymarine Dragonfly 5 Pro. Opplev fotorealistiske sonarbilder av fisker og andre objekter i vannet med dette ekkoloddet som fungerer utmerket.

Raymarine sin CHIRP sender flere signaler med sonar ned i vannet for at ekkoloddet skal kunne tolke flere detaljer, finner frem til flere fisker og ikke minst gir det et svært detaljert og klart bilde av terrenget som befinner seg under båten din.

LCD-skjermen på Dragonfly er en allværsskjerm, slik at du alltid får et bedre og skarpt bilde uansett om det er regn eller sol, og det fra alle vinkler. At du finner optisk bundet LCD-skjermteknologi til en slik pris er unikt på markedet.

Ved hjelp av det trådløse nettverket som er innebygd kan du sende data for sonar direkte til en app på smarttelefon. I tillegg kan du spole tilbake, ta sonarbilder og dele dem med venner over nettet.

 • Bredspektret CHIRP DownVision™-teknologi
 • Kan kobles til Raymarine sin Wi-Fish™
 • Sender ut et bredt spekter av sonar
 • Intern lagring for 3000 veipunkter og 15 spor
 • Fungerer ikke optimalt på dypt vann
Lowrance Hook Reveal 7 Garmin Striker 4 Lowrance Elite FS 9 Raymarine Dragonfly 5 Pro
Type Plottere, GPS, Ekkolodd GPS, Ekkolodd Plottere, Ekkolodd Plottere, GPS, Ekkolodd
Skjermstørrelse 7 tommer 3,5 tommer 9 tommer 5 tommer
Touchscreen Nei Nei Ja Nei
Kart C-MAP Genesis og Navionics® Ikke aktuelt Jeppesen, C-Map, Navionics® Navionics, C-MAP by Jeppesen og Raymarine LightHouse
Funksjoner Autojustering, Genesis Live, FishReveal™ Fish ID, UltraScroll/HyperScroll, Overlay Data, Hastighetsmåler, Veipunkter, Termometer Autojustering, Genesis Live, FishReveal™ Ruteplanlegging (midlertidig), Veipunkter, Termometer
Lagring microSD Ikke tilgjengelig Ikke tilgjengelig microSD
Frekvens 200kHz, 83kHz, 455kHz 200kHz, 50kHz, 455kHz, 77kHz 50/200, 83/200, 455/800 200kHz
Batteridrevet Nei Ja Nei Nei
Trådløst nettverk Nei Nei Ja Ja

Slik velger du rett ekkolodd

Når man skal ut i båt for å transportere seg fra et sted til et annet, eller man skal ut for å fiske, så vil det være ulikt hvilke behov man har. Derfor har vi samlet noen punkter du bør tenke gjennom før du går til innkjøp av et ekkolodd.

Ekkolodd gir deg trygghet og hjelp til fiske

De kanskje viktigste grunnene for å gå til innkjøp av et ekkolodd er at det er et nyttig verktøy for å ha god sikkerhet om bord og samtidig hjelper deg med å fange fisken du er på jakt etter.

Når du skal fiske, eller bare kjøre båt, i ukjent farvann, vil et ekkolodd gir deg mye trygghet. Gjennom signaler fra GPS og kart vil du alltid vite hvor du er, samt at du kan unngå å havne i kjedelige situasjoner med å havne på steder du absolutt ikke ønsker.

Gjennom ekkoloddet vil du enkelt få tilgang til informasjon om hvor du er, gode fiskeplasser, bunn- og temperaturforhold, samt også størrelse og mengde på fisk i vann. Et ekkolodd gjør det med andre ord lettere for deg å oppleve det du vil på en fisketur.

En klar fordel med ekkolodd er at du får opp informasjon om havbunnen, og dermed blir det lettere for deg å planlegge hvor du vil fiske. Dette vil gi deg bedre forutsetninger for å fange akkurat den fisken du vil, samt at du slipper å slippe ut sluken i områder hvor du lett kan henge deg fast. Dermed vil det slite mindre på utstyret ditt, og du sparer mye tid på få løst utstyr på.

Vi anbefaler:  3d printer test

Et ekkolodd vil av alle disse årsakene være et godt grunnlag for å skaffe seg et ekkolodd, både for deg som er erfaren og nybegynner.

Teknologien

Tenk over hvor teknisk du vil at ditt ekkolodd skal være, markedets ekkolodder har alt fra enkel teknologi til svært avansert. En fordel med de høyteknologiske ekkoloddene er at du kan stille inn selv og dermed får opp den informasjonen du ønsker.

Chirp betyr i korte trekk at ekkoloddet sender på flere frekvenser samtidig, ofte med varierende konevinkel, og resultatet vises på skjermbildet. Dette vil være mye mer nøyaktig og presist sammenlignet med de eldre ekkoloddene som ikke har Chirp.

Velger du en modell uten Chirp er fordelen at den baserer seg på GPS-koordinater som gir god nøyaktighet, og ofte har enklere menyoppsett.

Frekvensen handler egentlig mest om hvor dypt du kan med senderen fra ekkoloddet ditt, samt at frekvens avgjør hvor mye detaljer du ser på skjermen. Høy frekvens gir lavere rekkevidde men mer detaljer, lav frekvens gir mer rekkevidde men mindre detaljer.

Ønsker du derimot å gå dypere og samtidig oppnå mye detaljer, må effekten på ekkoloddet ditt også være høy. Dette er helt mulig å skaffe seg, men du må kanskje ut med litt mer av pengene dine.

Downscan Imaging™ identifisere enklere hvor fisken er i forhold til strukturen, og gir bilder av steiner, trær, bunnsammensetning og annen undervannsstruktur direkte under båten.

FishReveal™ tar høyoppløselige bilder fra Downscan Imaging og kombinerer dem med målseparasjon og de tradisjonelle ekkoloddbuene til CHIRP-ekkoloddene, noe som gjør det enklere å se fisker.

Sonar gir bilder med høy oppløsning av fisk som svømmer rundt strukturen og som reagerer på agnet – i sanntid. Med visning av fisker knyttet til struktur og reaksjon på agn i sanntid, kan du foreta raske justeringer for å få dem til å bite.

Fargeskjerm

De fleste ekkolodd kommer nå med en fargeskjerm der en fargeskala viser viser styrken på signalet fra ekkoloddet. Dybden i vannet blir derfor illustrert gjennom forskjellige farger på skjermen.

Det sterkeste signalet er rødt/brunt, synker nedover til rød, oransje, gul, grønn, veldig lys blå, lyseblå, og til slutt mørkeblå for svakest signal.

Bærbart eller fastmontert

Skal du bruke ekkoloddet ditt flere steder bør du gå for et portabelt ekkolodd som du lett kan ta med deg både i båt, kajakk eller for isfiske. De bærbare modellene er ofte litt mindre, og dermeder også skjermen mindre.

Skal du ha et ekkolodd til båt som ikke skal flyttes på, kan du med fordel velge en av de større modellene som du skru fast på et egnet sted i båten din.

Pris

Det finnes ekkolodd til varierende pris, fra modeller der du må betale en høy pris, til det som koster bare litt over en tusenlapp. Bruker du en del av pengene dine på et ekkolodd vil du få et virkelig godt verktøy, men samtidig finner du ekkolodd som fungerer fint til en rimelig pris.

Til slutt så er det bare du som kan avgjøre hvor mye av pengene dine du skal velge å bruke på et ekkolodd, og husk at du vil bli mest fornøyd med et du har råd til enn ikke.

FAQ

Hvilket ekkolodd er best i test ?

I vår ekkolodd test kåret vi Lowrance Hook Reveal 7 til vinner. Et meget godt ekkolodd og med funksjonene gjør det veldig brukervennlig, samt at det har en overkommelig pris.

Hvilke ekkolodd egner seg for båten min?

For båt kan du velge mellom alle ekkolodd i denne testen, men vi anbefaler at du går fort et fastmontert om du ikke trenger et ekkolodd flere steder.