Opdateret september 2023

Elektrisk bil barn – Beste elbil for barn 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

vidaXL Mercedes Benz ML350 4
Beste elektriske bil til barn fra Mercedes

vidaXL Mercedes Benz ML350

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne testen av elektrisk bil til barn har vi funnet frem til de 5 beste modellene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, kvalitet og materiale, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. Les også vår kjøpsguide for å velge rett elektrisk bil til barn.

VidaXL Audi TT RS

Best elektrisk bil til barn i test

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Robust elektrisk bil til barn som er enkel å montere
 • pros-icon.svg Hastighet på 2,5 km/t
 • pros-icon.svg Maksvekt er på 30 kg
 • pros-icon.svg Framover og bakover styres med en fotpedal
 • pros-icon.svg Oppladbart batteri og lader inkludert

Detaljeret gennemgang

Tenker du at ditt barn ønsker en sporty og brukervennlig elektrisk bil må du se nærmere på Audi TT RS elektrisk bil. Her kan barnet sitte komfortabelt i sin egen elektrisk bil samtidig som en skinnende rødfarge fungerer som et stilig blikkfang. Ved hjelp av to vendegir kan barn håndtere sin elektriske bil fleksibelt og samtidig er det trygt.

I tillegg finnes det egen knapp for musikk på rattet, og ikke minst kan foreldre kontrollere bilen ved hjelp av fjernkontrollen som medfølger. Audi elektrisk bil er lav slik at små barn lett kan klatre inn og ut av bilen. Den beste av modellene på markedet!

Azeno Mini Cross

Beste billige elektrisk bil til barn

Fordele
 • pros-icon.svg Maksvekt 25 kg
 • pros-icon.svg Maksfart:
 • pros-icon.svg Et klassisk 6V batteri gir god kraft
 • pros-icon.svg Lader og batteri følger med
 • pros-icon.svg Rimelig og god elektrisk bil til barn

Detaljeret gennemgang

Det er ikke alltid at det er modellene som koster mest som gleder barnet best, og Azeno Mini Cross elektrisk bil til barn er et godt eksempel på det. Med Azeno elektrisk bil til barn vil de små få mye gleder for en rimelig pris.

Her kan barn enkelt starte bilen sin ved hjelp av en knapp, samt at det er mulig å forlfytte seg både framover og bakover. Bilen har et stilig design som ligner en firehjuling som barn vil elske.

Peg Perego Gaucho XP 24V

Beste premium elektrisk bil til barn

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Svært enkelt for barn å styre
 • pros-icon.svg Justerbare seter og speil
 • pros-icon.svg Leveres med hele tre gir
 • pros-icon.svg Maksfart på 7,5 km/t
 • pros-icon.svg Maksvekt på 60 kg

Detaljeret gennemgang

Gaucho XP fra Peg Perego er noe av det aller beste du kan finne på markedet for elektriske biler til barn. Her er det også seter til to barn samtidig, noe som kan være en fordel om du har flere barn eller ditt barn vil ha med seg en venn på kjøretur i sin elektrisk bil til barn.

Designet er robust og stilig, og har velfungerende sikkerhetsbelter..En smidig elektrisk bil til barn med kraftige støtdempere og brede dekk som gir et godt grep også når man skal kjøre i ulendt terreng. Dashbord har både FM-radio og MP3-inngang slik at barn kan spille musikk.

vidaXL Mercedes Benz ML350

Beste elektriske bil til barn fra Mercedes

vidaXL Mercedes Benz ML350

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Maksvekt: 20 kg
 • pros-icon.svg Maksfart: 3 km/t
 • pros-icon.svg Fjernkontroll, oppladbart batteri og lader er inkludert
 • pros-icon.svg Fullt batteri gir en times kjøring

Detaljeret gennemgang

Mercedes Benz ML350 elektrisk bil til barn har både et stilig design, den nyeste teknologien og er produsert med tanke på sikkerhet. Ved hjelp av to vendegir kan barn kjøre rundt med letthet, samtidig som bilen stopper automatisk når barn tar foten av pedalen.

I starten kan foreldre styre bilen rundt for barnet ved hjelp av en fjernkontroll. En klar fordel å ha før barnet selv er trygt nok til å kjøre bilen selv.

Volvo XC90 Kinetic 12V

Beste elektriske bil til barn fra Volvo

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fjernkontroll for foreldre følger med
 • pros-icon.svg Produsert med to gir og revers
 • pros-icon.svg Tøff og robust elektrisk bil til barn
 • pros-icon.svg Maksfart på 3-6 km/t

Detaljeret gennemgang

Med Volvo XC90 Kinetic 12V får barn virkelig kjenne på å ha sin egen elektriske bil. Her kan de åpne dørene når de skal sette seg inn, samt at designet er veldig troverdig til autentiske biler fra Volvo.

En kraftig motor gir opptil 60 minutter med kontinuerlig kjøring for barn, og gummidekk gjør at barn lett kommer seg rundt med bilen. I tillegg har bilen LED-lys og man kan koble til en smarttelefon for å spille av musikk, en ekstra moro funksjon for barna når de skal kjøre rundt i sitt nye glis.

Guide

Slik velger du rett elektrisk bil til barn

Elektrisk bil til barn kan gi mye moro for pengene og de fleste barn vil elske elbilen sin. Før du går til innkjøp av en elektrisk bil til barn bør du tenke gjennom punktene vi har ført opp under.

Modellene

Elektrisk bil til barn finner du i en rekke modeller, og ikke minst farger. Blant modellene finner man elektrisk bil til barn som har plass til både et eller to barn, og det kan være fint å ha plass til en medpassasjer i mange tilfeller.

Noen av modellene kommer også med åpne dører, mens de andre modellene krever at barn klatrer over døren for å komme seg på plass. Begge deler fungerer fint, men her må du velge det som passer ditt barn.

Du finner elektrisk bil til barn med fjernkontroll, slik at du selv kan kontrollere barnet sitt kjøremønster, og du trenger bekymre deg for bråbremsing eller krappe svinger.

Modellene kommer også med forskjellige typer hjul for ulike underlag. Elektrisk bil til barn med gummihjul gir myk kjøring og mulighet for å håndtere ulendt terreng,

Bruk en elektrisk bil til barn riktig

Det er viktig at barn ikke bruker en elektrisk bil uten at en voksen følger med, og samtidig bør barn kun få bruke en elektrisk bil på privat eiendom. En siste ting en må huske på er at barn må mestre å håndtere en elektrisk bil til barn, og derfor bør de være minst 3 år før de får lov til å bruke en slik bil.

FAQ

Hvilke elektrisk bil til barn er best i test?

I vår test av elektriske biler for barn ble vidaXL Audi TT RS vinneren. En komfortabel elektrisk bil til barn med tøffe detaljer og skikkelig sikkerhet.

Er det trygt for barn å kjøre elektrisk bil?

Ja, det er trygt om foreldre tar de forholdsregler som gjelder, samt at de aldri lar de barn kjøre bilen på egenhånd. Barn skal alltid være under oppsyn når de bruker elektriske barnebiler.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×