Opdateret februar 2024

Beste elsykkel 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Winther Yellow Superbe 1 - 7 gir
TESTVINDER

Winther Yellow Superbe 1

Winthers Yellow Superbe 1 er en elsykkel med fokus på enkelhet. Her kommer den i gult, utstyrt med 7 interne Shimano-gir som gir deg kraft når du tråkker på pedalene og stopper via den fremre…

Winther Yellow Superbe 1 - 7 gir 1
7 gir

Winther Yellow Superbe 1

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Hvis du er ute etter de beste elsyklene, er det mange å velge mellom og det finnes et bredt utvalg sykler med elektriske motorer og batterier lagt til et bredt utvalg av sykler for å gi ekstra kraft.

Opsummering - de 1 testvindere:

  1. Winther Yellow Superbe 1: 7 gir

Winther Yellow Superbe 1

7 gir

Winther Yellow Superbe 1 - 7 gir

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Sykkelen er enkel å betjene med 7 gir
  • pros-icon.svg Nyt en bekymringsløs tur gjennom naturen, vel vitende om at du har et pålitelig bremsesystem under alle værforhold
  • pros-icon.svg Lysene foran og bak er påmontert og drevet av batteriet
  • pros-icon.svg Føl deg trygg på at du enkelt kan parkere sykkelen, selv på trange steder, siden det er enkelt å gå av og på sykkelen
  • pros-icon.svg Vær glad for å vite at du har rikelig med oppbevaringsplass for dagligvarer eller andre varer med den ekstra store kurven

Detaljeret gennemgang

Winthers Yellow Superbe 1 er en elsykkel med fokus på enkelhet. Her kommer den i gult, utstyrt med 7 interne Shimano-gir som gir deg kraft når du tråkker på pedalene og stopper via den fremre hydrauliske skivebremsen eller de bakre fotbremsene som stopper sykkelen sikkert når du trenger det!

Den komfortable, oppreiste kjøreposisjonen betyr enkel påstigning, mens den gode balansen gjør dette perfekte hverdagskjøretøyet lett nok til at du ikke må anstrenge deg for mye, selv ved konstant bruk hele dagen – spesielt flott etter mange timer med utendørsarbeid, noe jeg gjør selv noen ganger (selv om handleturen vanligvis krever ekstra hjelp).

Sykkelen har et brukervennlig Connect+ display. Du kan velge mellom 5 forskjellige hjelpestyrker og den kommer med en sterk eller myk start, noe som betyr at du ikke trenger å belaste føttene så mye når du starter pedalkraften! Med forhjulsdrift så effektiv at den hjelper deg i vanskelige øyeblikk i oppoverbakker samtidig som det sikrer at alle lysene automatisk slår seg av når de ikke lenger er nødvendige – dette er et perfekt alternativ for noen som vurderer et grønnere pendlingsalternativer.

Guide

Kjøpsguide

Derfor bør du kjøpe en elsykkel

Det er flere grunner til at du kanskje vil ha hjelp til å tråkke deg frem med din livs beste elsykkel.

Kanskje du må ha med mye greier, og den ekstra kraften kan bety forskjellen mellom å bruke bil eller fortsatt kjøre på to hjul.

Eller kanskje du vil begynne å pendle til jobb, og en elektrisk hybridsykkel kan være et godt alternativ for å hjelpe deg med å tilbakelegge disse milene uten å møte opp på jobb, svett og ha behov for en dusj.

Fordelen er åpenbar: mindre innsats = mindre svette. Tauing av tung bagasje er et alternativ, og du kan ofte til og med holde tempoet og føle deg mer komfortabel i trafikken. En hybrid el-sykkel med bagasjebrett og du har en svært praktisk sykkel som kan erstatte mange bilturer eller å måtte bruke offentlig transport.

Kanskje du er i ferd med å komme deg etter en skade eller sykdom, og den ekstra boosten til en motor kan hjelpe deg å komme deg ut igjen. Eller det kan også være at du bare ikke er så ung som du en gang var.

Det er skrevet mye om hvorvidt e-sykler gir en treningsfordel, men vær trygg  -du kommer deg ut og du må faktisk fortsatt tråkke på pedalene – e-sykler gir deg en fin treningsøkt.

Batterikapasitet

Vurder hvor du bor. Er det kupert eller flatt? Hvor mange kilometer sykler du hver dag? Bor du på landet får du mer hjelp enn om du kjører rundt i byen. Watt-timer (Wh) er det viktigste tallet å sammenligne – det tar hensyn til batteriets ytelse og batterilevetid for å gi deg en bedre følelse av kraften som er tilgjengelig. Høyere Wh tilsvarer større rekkevidde.

Mange elsykkelprodusenter gir også en estimert rekkevidde som du kan få på en enkelt lading. Du bør ta dette tallet med en klype salt, siden dette tallet vanligvis bestemmes under ideelle omstendigheter: en relativt lett person som kjører i flatt terreng uten vind og med perfekt omgivelsestemperatur for batteriet.

Rekkevidden er også avhengig av nivået på kraftassistenten som brukes, om full gass brukes og hvor lenge, og gjennomsnittshastigheten din. Kilometerstanden din vil mest sannsynlig variere.

Generelt sett, som med motorer, får du det du betaler for. Ingen batterier vil ha uendelig kraft eller være helt lydløse eller usynlige, selv på den beste e-sykkelen – men jo mer penger du investerer, jo lengre rekkevidde / jo mer diskret plassering.

Hvor langt kan en elsykkel gå?

Batterikapasiteten måles i både watt (watt-timer, Wh) og ampere (ampere-timer, Ah). I de fleste tilfeller er batterikapasiteten til en elsykkel mellom 250Wh-600Wh eller 7-10Ah.

Vanligvis bør du få omtrent 800 ladesykluser fra det beste e-sykkellitium-ion-batteriet før du må bytte det.

Forvent en rekkevidde på et sted mellom 40 og 120 kilometers kjøretid på full lading. Men vær oppmerksom på at jo mer assistanse sykkelen gir, jo mer strøm trekker den fra batteriet.

Batterilåsing

Ettersom alternativene for e-sykler fortsetter å utvide seg, integrerer produsentene batteriene mer sømløst, noe som får sykkelen til å se slankere ut (og mer som en vanlig sykkel). De fleste batterier låses til sykkelen og kommer med en nøkkel som du kan låse opp og fjerne, som tjener flere nyttige formål: du kan ta ut batteriet og lade det av sykkelen, og et låst batteri avskrekker (og forhåpentligvis forhindrer) en tyv fra å stjele den, og en e-sykkel med batteriet fjernet er tryggere å trekke på et sykkelstativ og lettere å bære opp trapper.

Brede dekk

Elsykler kan holde høyere hastighet lenger enn vanlige sykler, og derfor må du ha ekstra kontroll på sykkelen. Bredere dekk gir bedre grep og friheten til å forlate asfalten uten å bli straffet, og en fjærende forgaffel hjelper til med å temme noen av de tøffere veiene du kan utforske.

Gode ​​skivebremser er også et must for å bremse en tung sykkel i høy hastighet. Bremsene er ikke der du bør spare penger.

Integrerte lys

Disse systemene er integrert i sykkelen og slår seg på når du slår på elsykkelen. Det er en fin funksjon å ha, men ikke nødvendig hvis sykkelen din ikke er utstyrt med dem! Det er mange andre alternativer for belysning i enhver butikk eller til og med på nett i dag – sørg for at uansett hvilket system du velger, kan du enkelt montere det selv uten å ha for store problemer med å installere det første gang på DIN spesifikke modell, før du drar ut i gatene.

 

 

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×