Espressomaskin test (2022) → 8 av de beste espressomaskiner

1
Melitta Barista T Smart Espressomaskin

Man kan nesten ikke slutte å juble for denne espressomaskinen fra Melitta, og derfor ble modellen kåret til best i vår espressomaskin test. Produktet kan lage opptil 18 forskjellige kaffespesialiteter og du kan til og med sørge for at smaken blir akkurat slik du ønsker. Modellen er også enkel å rengjøre og fungerer helautomatisk. Derfor skal du velge Melitta Barista T Smart Espressomaskin: Hvis du absolutt ikke vil gå på akkord med espressomaskinen din, så…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Melitta Barista T Smart Espressomaskin6.995 kr.Elkjøp
Siemens TI9553X1RW EQ.9 plus connect s500 Espressomaskine18.890 kr.Proshop.no
Delonghi La Specialista EC9335.BK Espressomaskin7.408 kr.Tretti
Sage SES878 Barista Pro Espressomaskine6.454 kr.ComputerSalg
DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskine2.979 kr.Komplett
Philips EP2220/10 Espressomaskin2.495 kr.Elkjøp
Smeg Espressomaskin ECF013.221 kr.Kitchn
Miele CM6350 BRWS EspressomaskinIkke på lager

I denne espressomaskin testen kan du lese om de 8 beste espressomaskinene på markedet. Alle modellene er av høy kvalitet og lar deg brygge en god kopp espresso og andre typer kaffe. Vår testvinner er en Melitta Barista T Smart Espressomaskin, da den passer til ethvert behov, er enkel å rengjøre og er brukervennlig i sin konstruksjon.

Det er imidlertid godt mulig at en av de andre modellene på listen passer dine behov bedre enn vår testvinner, så les videre og finn den beste espressomaskinen for deg. I vår kjøpsguide veileder vi deg også i valg av hvordan du avkalker maskinen din og hvordan du finner det beste tilbudet senere i artikkelen.

Melitta Barista T Smart Espressomaskin – Beste espressomaskin

Melitta Barista T Smart

Man kan nesten ikke slutte å juble for denne espressomaskinen fra Melitta, og derfor ble modellen kåret til best i vår espressomaskin test. Produktet kan lage opptil 18 forskjellige kaffespesialiteter og du kan til og med sørge for at smaken blir akkurat slik du ønsker. Modellen er også enkel å rengjøre og fungerer helautomatisk.

Derfor skal du velge Melitta Barista T Smart Espressomaskin:

Hvis du absolutt ikke vil gå på akkord med espressomaskinen din, så vil vi anbefale deg å investere i denne varianten fra Melitta. Maskinen er en helautomatisk modell med et mangfold av innstillingsmuligheter.Maskinen for eksempel stilles inn til å lage 18 forskjellige kaffespesialiteter og alle tilberedninger kan tilpasses individuelle behov. Du kan velge blant annet smaksstyrke og blandingen av kaffebønner. På den måten vil alle i huset og alle gjester få den perfekte koppen kaffe – hver gang.

Du kan også velge funksjonen IntenseAroma hvis du ønsker ekstra intensiv brygget kaffe, da denne funksjonen ikke bare følger standard bryggeprosess. Kaffebønnene beholder også aromaen optimalt, selv om de helles i maskinens beholder, da den er tonet og er utviklet med en spesiell forsegling som bevarer friskheten.

Vi skal nok gå mer i dybden på hvorfor denne maskinen er verdt investeringen, men før vi gjør det, vil vi bare påpeke at du ikke bare må ta vårt ord for det når vi sier at denne maskinen er utmerket i operasjon. Modellen er testet av Forbrugerrådet Tænk, som kåret den til best i testen. Totalt scorer maskinen 86 av 100 mulige. Det som trekker maskinen litt ned er energiforbruket og tiden det tar å lage en kopp kaffe.

En ting som gjør at denne modellen skiller seg ut, er at den kan styres via en app på telefonen om du ønsker det. På appen kan du justere ulike maskininnstillinger og finne praktiske instruksjoner for rengjøring og vedlikehold av maskinen. Du har også muligheten til å lage dine egne kaffespesialiteter, slik at du i fremtiden kan få akkurat den kaffekoppen du ønsker uten å måtte bry deg med å stille inn maskinen.

Maskinen er utviklet for å være spesielt brukervennlig, da det er enkelt å tilpasse maskinen til dine behov. Den har for eksempel en høyoppløselig TFT-skjerm i farger, som gir deg trinnvise instruksjoner. På displayet finner du også forhåndsinnstilte kaffevarianter, f.eks. espresso og cappuccino, slik at du kan ta morgen- eller ettermiddagskaffen med bare ett trykk. Du kan til og med stille inn maskinen til å huske opptil fire spesielle preferanser for brygging.

Andre fordeler med denne espressomaskinen inkluderer det faktum at du kan tilberede to forskjellige kopper kaffe samtidig, en justerbar høyde slik at det er plass til alle glass, og en plugg i melkesystem slik at den eksterne melkebeholderen kan oppbevares i kjøleskap. Det er også enkelt å rengjøre denne maskinen, da den inneholder automatiske rengjørings- og avkalkingsprogrammer. Du kan for eksempel rengjøre delene som kommer i kontakt med melk selv med varmt vann og damp. Det er også mulig å fjerne selve bryggeenheten og rengjøre den.

Som en ekstra bonus kan du brygge kaffe uten å forstyrre resten av husholdningen, da kvernen er stillegående.

 • Helautomatisk kaffemaskin med brukervennlig display og kontroller
 • Mulighet for å brygge 18 kaffespesialiteter og tilpasse smaken etter dine ønsker
 • Enkel rengjøring av maskinen på grunn av innebygde rengjøringsprogrammer
 • Stillegående i drift, selv om du kan få en ferdigbrygget kopp på et blunk
 • Litt tidkrevende å lese gjennom alle instruksjonene

Siemens TI9553X1RW EQ.9 plus connect s500 Espressomaskine – Beste espressomaskin til hjemmebruk

Siemens TI9553X1RW

Du kan være sikker på at du får den beste espressomaskinen for hjemmebrygging av alle slags kaffe om du investerer i denne modellen fra Siemens. Prisen er litt i den dyre skalen, men til gjengjeld får du en brukervennlig maskin med mange innstillingsmuligheter og som er stillegående i drift slik at den ikke virker forstyrrende.

Derfor skal du velge Siemens TI9553X1RW EQ.9 plus connect s500 Espressomaskin:

Det er en rekke fordeler med å investere i denne espressomaskinen fra Siemens. For det første er den utviklet med mange funksjonelle egenskaper, men er likevel brukervennlig i sin konstruksjon, noe som sikrer deg en maskin som er enkel å betjene. Den høye brukervennligheten sørger også for at du får det beste ut av maskinen, slik at du kan dra nytte av alle innstillingsmulighetene fremfor bare å holde deg til en håndfull.

Du velger selv om du vil betjene maskinen via det brukervennlige TFT-displayet med interaktiv meny, eller om du vil styre innstillingene via en app på enheten din. Med appen Home Connect kan du raskt justere ulike innstillinger for maskinen, uansett hvor du er. Det er fritt valg mellom et stort antall internasjonale kaffespesialiteter via appen og du kan til og med lage en «kaffespilleliste» – altså en liste over hvilke kaffedrikker som skal produseres. Dette er spesielt smart når du har mange gjester på besøk.

En av de store fordelene med å velge denne helautomatiske modellen er at den er stillegående i drift. Dette fordi den er utviklet med innebygd lyddemping. Så du trenger ikke å bekymre deg for å vekke hele huset eller bli irritert selv når maskinen først skal lage en god kopp kaffe. Dette gjelder selvsagt også for den innebygde kvernen, slik at du aldri trenger å holde igjen når du vil nyte en kopp kaffe – uansett tid på døgnet.

Den støysvake konstruksjonen er også en egenskap som Forbrukerrådet Tænk legger vekt på i sine tester og anmeldelser av produktet. De kaller faktisk produktet en av de mest stillegående av alle modellene de har testet. Maskinen oppnår en totalvurdering på 83 prosent og er kategorisert som et meget godt kjøp. Tænk berømmer også espressomaskinen for dens brukervennlighet og evnen til å tilberede mer enn én kopp om gangen uten å rote bort «bestillingen».

Du kan raskt tilberede akkurat den koppen kaffe du eller dine gjester ønsker. Du kan blant annet stille inn aromanivå og velge mellom ulike smaker. Med ett trykk kan du for eksempel lage espresso, vanlig svart kaffe, latte macchiato, kaffe med melk, varmt vann. Individuelle drikketemperaturer kan også stilles inn, slik at du ikke trenger å vente i evigheter for å nyte din nybryggede kopp kaffe. Du har muligheten til å lagre dine preferanser på maskinen, slik at du ikke trenger å stå og justere den hver gang. Og så kan du enkelt lage en hel kanne kaffe, som inneholder opptil 6 kopper, med bare et enkelt trykk.

Vi har allerede gått gjennom en lang rekke fordeler med denne espressomaskinen, men vi må innrømme at den er utstyrt med enda flere funksjonelle egenskaper. Den kan blant annet hjelpe til med å rengjøre både maskinen og melkesystemet, har innebygget BRITA vannfilter og gir deg beskjed når du trenger å rengjøre maskinen grundigere for å vedlikeholde den best mulig. Så du må få maskinen hjem for å virkelig innse hvor funksjonell den er.

 • Brukervennlig struktur med mange innstillingsmuligheter og appstyring
 • Stillegående i drift på grunn av innebygd lyddemping
 • Automatisk rengjøring av maskinen når den slås på og av
 • Velg mange typer kaffe og sett eventuelt kaffe i kø dersom du har mange gjester
 • Åpning for vannbeholder er på baksiden, noe som kan være litt kronglete

Delonghi La Specialista EC9335.BK Espressomaskin – Beste solid espressomaskine med kvern

DeLonghi La Specialista EC9355

Denne espressomaskinen fra Delonghi er for deg som ønsker et solid og elegant apparat. Det er akkurat den typen kaffemaskin du vil ha stående fremme. Maskinen er også utstyrt med en innebygd kvern, slik at du kan få perfekt tilberedt kaffe hver gang hjemme på ditt eget kjøkken.

Derfor skal du velge Delonghi La Specialista EC9335.BK Espressomaskin:

Det kan være lurt å prioritere en espressomaskin med innebygd kaffekvern dersom du ønsker å ha muligheten til å lage nytraktet kaffe med akkurat passe aroma hjemme på ditt eget kjøkken. Det er akkurat det du får med denne maskinen fra Delonghi. Den innebygde kvernen er til og med utviklet med sensorteknologi som sikrer en jevn maling og riktig dosering i hver kopp kaffe. Så du vil aldri gå på akkord med hvordan bønnene dine males med denne maskinen.

Vi anbefaler:  Beste kaffemaskin med kvern (2022) → stor best i test og guide

Kort fortalt kan denne maskinen forklares ved å beskrive den som en profesjonell modell. Du kan stå og leke barista selv når du har denne maskinen tilgjengelig. Den har for eksempel en innebygd autostempler hvor du kan lage den ideelle stemplingen på kort tid. Alt det faktisk krever er at du trykker ned på en viss spak. Dette må gjøres etter maling av kaffen mens kaffen er i filteret. Så trykker du bare håndtaket ned og det stopper av seg selv når riktig trykk på kaffepulveret er oppnådd.

Modellen har også en aktiv temperaturkontroll, som resulterer i at vanntemperaturen holder seg stabil gjennom hele bryggeprosessen. Dette er med på å sikre en mye bedre smak for kaffedrikken din. Og så er det til og med to uavhengige vannsystemer i maskinen, så du slipper å vente på at systemet skal varmes opp hvis du både bruker vann til kaffen og varme til melken. Det avanserte systemet for å lage latte lar deg velge konsistensen på melken. Du kan fritt velge mellom “flat”, som gir deg dampet melk, eller “skum”, som gir deg skummet melk.

Denne kaffemaskinen kan også skilte med å bli kåret til best i test av Forbrukerrådet Tænk. Totalt gir de maskinen en vurdering på 84 prosent av 100, noe som plasserer den blant de aller beste espressomaskinene i deres test. Det eneste Tænk mener at maskinen kommer til kort på er energiforbruket, som de bare kaller «gjennomsnittlig». De vurderer imidlertid kvaliteten på kaffedrikkene, brukervennligheten, temperaturen og kvaliteten på selve maskinen som «veldig bra».

En annen ting som Tænk legger vekt på med denne modellen er hvor raskt den brygger kaffen din, samt at den har en optimal beholderkapasitet for vann og kaffebønner. Vi bør også påpeke at denne modellen «bare» er halvautomatisk og ikke er utstyrt med melkebeholder.

 • Kvernen er utviklet med sensorer for perfekt maling og dosering av innholdet
 • Utviklet med aktiv temperaturkontroll, som sikrer en bedre brygget kopp kaffe
 • Kåret til best i tester av Forbrukerrådet Tænk med en score på 84 %
 • Elegant og profesjonelt utseende i sort og sølv
 • Høyt energiforbruk
 • Litt vanskelig å få ut kaffegrut

Sage SES878 Barista Pro Espressomaskine – Beste manuelle espressomaskin

Sage Appliances Barista Pro

Vi har valgt å kalle denne maskinen den beste manuelle modellen i denne espressomaskin testen, da du kan velge å bruke den i manuell modus. Den har imidlertid automatiske funksjoner for de vanskeligste delene av tilberedningen, så du er ikke helt på egenhånd om du ikke vil. En annen fordel er at maskinen varmes opp på et blunk.

Derfor skal du velge Sage SES878 Barista Pro Espressomaskin:

Hvis du vil ha muligheten til å imponere gjestene dine ved å spille den perfekte baristaen ved kaffemaskinen din – eller rett og slett nyte å lage din egen kopp kaffe – så kan du dra nytte av å investere i denne maskinen fra Sage. Produktet er utviklet for å kunne brukes både som halvautomatisk og manuell espressomaskin.

Du kan derfor fra tid til annen velge om du vil stå for det meste av bryggingen selv eller om maskinen skal hjelpe deg litt på vei. Når de automatiske funksjonene er slått på, kan du få hjelp til blant annet maling, dosering, stamping og teksturering av melken.

Uansett hvilken funksjon du foretrekker, kan du raskt lage en helt perfekt kopp kaffe. Maskinen er utviklet med en såkalt ThermoJet varmeteknologi. Denne teknologien gjør maskinen klar for brygging på bare 3 sekunder. Så du trenger ikke å måtte stå og vente i flere minutter før du kan begynne å tilberede kaffen. I tillegg sørger den integrerte kaffekvernen for at du alltid får den ideelle mengden kaffe i koppene dine, slik at du kan oppnå den beste smaken og aromaen hver gang. Du kan velge mellom så mange som 30 forskjellige kverninnstillinger.

Maskinen sørger også for at vannet har akkurat riktig og jevn temperatur, slik at varmen ikke ødelegger smaken. Fordi riktig temperatur betyr mye, finnes det også et brett for å varme kopper, som sørger for at koppen din varmes opp til riktig temperatur slik at den ikke lar innholdet kjøle seg ned. Vi bør også påpeke at maskinen har en automatisk melketeksturering, slik at du kan få en god latte.

Denne espressomaskinen ser ekstremt elegant og profesjonell ut, og den er også produsert i ekstremt høy kvalitet. Du skal derfor aldri føle at du har gått på akkord med maskinen eller kaffen din ved å velge denne modellen fra Sage. Enheten er til og med brukervennlig, da du enkelt kan justere ulike innstillinger via det intuitive LCD-displayet. På skjermen kan du også følge med på fremdriften av ekstraksjonen og kaffekvernen underveis.

Maskinen er kåret til et spesielt godt kjøp av Forbrukerrådet Tænk, så det er ingen grunn til å holde seg unna denne modellen, selv om den er litt billigere enn de tidligere espressomaskinene i denne testen. Tænk kommer faktisk nesten ikke med noen negative kommentarer om denne maskinen. I stedet bruker de energi på å rose maskinen for dens brukervennlighet, energiforbruk, tidsforbruk og kvalitet.

 • Klar til å brygge på bare tre sekunder fordi den er produsert med ThermoJet-teknologi
 • Utstyrt med innebygd kaffekvern og temperaturkontroll for optimal brygging
 • Kåret som et godt kjøp av Forbrukerrådet Think med en samlet vurdering på 83 %
 • Velg selv om du vil bruke maskinen manuelt eller halvautomatisk
 • Designet kunne vært litt mer elegant

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskine – Beste gode og billige espressomaskin

DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117

Det virker nesten for godt til å være sant at du ikke trenger å betale i dyre dommer for espressomaskinen din, men det er helt sant – i hvert fall hvis du går for denne modellen fra DeLonghi. Velger du denne vil vi heller påpeke at du på ingen måte går på akkord med kvaliteten, selv om maskinen selges til en mye mer budsjettvennlig pris enn andre maskiner.

Derfor skal du velge DeLonghi Magnifica S ECAM 21.117.B Espressomaskin:

Har du ikke det største budsjettet for å bruke på kjøpet av din nye espressomaskin? I så fall, du trenger ikke lete lenger enn til denne modellen fra DeLonghi. Deres Magnifica S-modell er utviklet i høy kvalitet, samtidig som de selges til en mye mer budsjettvennlig pris enn andre espressomaskiner på markedet. Du kan derfor få en god maskin til en billig penge om du velger denne modellen.

Det er ikke slik at du må gå på akkord med mange funksjoner og innstillinger, selv om maskinen er billig. Den er blant annet utstyrt med et automatisk rengjøringsprogram for melkeskummeren, som med fordel kan brukes etter bruk for å opprettholde god hygiene. I tillegg har espressomaskinen også et innebygd avkalkingsprogram, som sørger for at vannet ikke begynner vil smake vondt over tid. Du kan også ta av bryggeenheten og skylle den under varmt vann, mens dryppbrettristen tåler en tur i oppvaskmaskinen.

Denne maskinen er en helautomatisk modell, så du må gjøre det absolutte minimum selv. Det sikrer deg en utmerket kopp kaffe uten for mye stress i hverdagen. Alt du trenger å gjøre er å stille inn ønsket smak, aroma og temperatur for kaffedrikken din, så gjør maskinen resten. Dette gjelder enhver kopp kaffe, da modellen har både integrert kaffekvern og melkeskummer tilgjengelig.

Dermed kan du lage alt fra espresso til cappuccino og cafe latte. Det er mulig å brygge to kopper kaffe samtidig og kaffedispenseren kan justeres til koppstørrelser 86 til 142 mm. Varmt vann til te kan også varmes opp i maskinen. I tillegg til alt det ovennevnte har denne espressomaskinen funksjoner for standby og energisparig, automatisk utkobling og det er mulig å justere hardheten for vann.

En ekstra bonus er at kaffekvernen er stille i drift, derfor vil den ikke forstyrre hele huset når du skal lage deg en god kopp kaffe. Dette gjelder også hvis du bruker den innebygde kaffekvernen. Denne kan til og med settes til 13 forskjellige innstillinger, slik at du alltid får akkurat den smaken og typen bønner du foretrekker.

Maskinen bruker også et termoblokksystem som fungerer som temperaturkontroll, slik at det alltid er riktig temperatur under tilberedningen av kaffen din. Det spesielle DeLonghi Tubeless System minimerer mengden kaffegrut i kvernen, noe som resulterer i at kun nykvernet kaffe brukes til din neste kopp.

Philips EP2220/10 Espressomaskin – Beste budsjett- og brukervennlige espressomaskin

Philips EP2220/10 Espressomaskin

Denne espressomaskinen er ideell for de som leter etter en budsjettvennlig modell, som også er brukervennlig i sin konstruksjon – og dermed lett å tilpasse til dine behov. Maskinen er utviklet med et intuitivt berøringsdisplay, hvor du kan stille inn akkurat dine preferanser for en kopp kaffe. Den har også oppnådd gode resultater i flere tester.

Derfor skal du velge Philips EP2220/10 Espressomaskin:

Ved å investere i denne espressomaskinen fra Philips kan du være sikker på at du bestiller en god modell til ditt kjøkken. Modellen er god for folk som aldri har eid en espressomaskin før, da den er brukervennlig i sin konstruksjon. Det er imidlertid også en optimal investering for den erfarne brukeren, hvis du ønsker muligheten til å tilpasse kaffekoppen til noen spesielle preferanser. Dette fordi denne modellen kan settes inn i f.eks. aromastyrke og mengde.

Maskinen er utviklet med et intuitivt berøringsdisplay, hvor du enkelt kan velge din favorittkaffe og angi ulike preferanser. Siden modellen er utviklet med innebygd kaffekvern kan du også tilpasse malingen av bønnene etter dine ønsker. Kvernen kan stilles inn på 12 forskjellige malenivåer, som lar deg male bønnene fra grovt til fint pulver. Ekstraksjonssystemet for aroma sørger også for en ideell balanse mellom bryggetemperatur og aromauttrykk. Systemet holder vanntemperaturen mellom 90 og 98 grader, samt bidrar til å regulere vannføringen.

Du kan trygt stole på at du vil ha glede av denne espressomaskinen lenge, siden den har en ekstremt solid konstruksjon. Kvernene er for eksempel laget av 100 prosent keramikk, noe som gjør dem svært slitesterke. Du kan dermed få opptil minimum 20 000 kopper nykvernet kaffe uten å måtte bekymre deg for å bytte ut kvernen. I tillegg til å være solid er denne maskinen også fin å se på, da den er produsert i en matt sort overflate. Til tross for at maskinen er solid og vakker i utseende, selges den fortsatt til en budsjettvennlig pris som de fleste har råd til.

En annen fordel med denne maskinen er at den er enkel å rengjøre og vedlikeholde. Den har blant annet innebygget AquaClean-filter, som gjør at du ikke trenger å avkalke maskinen før det er tilberedt opptil 5000 kopper kaffe. Maskinen informerer deg til og med når filteret må skiftes. Du kan imidlertid fortsatt velge å avkalke espressomaskinen med det automatiske programmet hvis du vil være sikker på at den er fri for kalk. I tillegg kan du ta bryggeenheten ut av maskinen for å skylle den under rennende vann når den skal rengjøres, og sette melkesystem, dryppbrett og kaffegrutbeholder i oppvaskmaskinen. Da blir det nok ikke enklere å vedlikeholde en hygienisk kaffemaskin.

Det er ikke bare vi som sier at denne espressomaskinen er verdt investeringen. Modellen har oppnådd en totalscore på 82 prosent av 100 fra Forbrukerrådet Tænk, noe som resulterer i at Tænk kaller maskinen et spesielt godt kjøp. I tillegg er modellen også kåret til testvinner så sent som i 2019 av Stiftung Warentest, som er en tysk forbrukerorganisasjon.

Hos Forbrugerrådet Tænk legger de særlig vekt på maskinens brukervennlighet og hvor enkel den er å betjene. I tillegg berømmer de størrelsen på maskinens vannbeholder og kaffebønnebeholder, samt dens evne til å tilberede to ensartede kopper. To områder hvor maskinen imidlertid ikke er på sitt beste er energi- og tidsforbruket. Dette må du derfor være klar over før du investerer i maskinen.

 • Utviklet med en intuitiv berøringsskjerm med mulighet til å justere preferanser
 • Selges til en budsjettvennlig pris som de fleste har råd til
 • Testvinner hos Stiftung Warentest i 2019 og har hatt gode resultater hos Tænk
 • Er helautomatisk med innebygget melkeskummer og kaffekvern
 • Bruker litt mye tid og energi for å lage kaffe

Smeg Espressomaskin ECF01 – Bestre retro espressomaskin

Philips 2200 Series EP2220

Smeg er kjent for sine litt forskjellige maskiner til kjøkkenet, da de generelt utvikler alle sine produkter med moderne teknologi og retrodesign. Dette gjelder også espressomaskinen deres, som kan kjøpes i flere stilige farger. Det er en enkel, men funksjonell espressomaskin som er ideell for både den erfarne brukeren og nybegynneren.

Derfor skal du velge Smeg Espressomaskin ECF01:

Vil du investere i en espressomaskin som skiller seg ut fra alle andre modeller på markedet? I så fall er denne varianten fra Smeg det rette valget for deg. Det spesielle med denne maskinen er at den er utstyrt med en rekke moderne teknologier og funksjoner, men likevel ser ut som en eldre espressomaskin. Du kan derfor piffe opp kjøkkenet litt ved å ha denne retro espressomaskinen stående foran på kjøkkenbordet. Maskinen produseres til og med i flere farger, derfor velger du selv om du vil ha en nøytral retromodell eller en litt mer fargerik.

En av de store fordelene med å investere i denne espressomaskinen er at den er utviklet med en spesiell anti-drypp funksjon. Dette betyr at selve bryggeprosessen avbrytes når koppen tas ut av koppholderen. På den måten risikerer du at kaffen ikke går til spille hvis du feilvurderte hvor mye kaffe du trenger eller hvor stor koppen din var. Dette gjør også sitt for en enklere rengjøring, da det ikke søles kaffe over hele maskinen eller bordet fordi du får tatt ut koppen før tiden.

Når vi snakker om rengjøring av maskinen, kan du være sikker på at det er enkelt å rengjøre og vedlikeholde denne modellen, fordi den er blant annet utstyrt med en indikator for rengjøring, som varsler når det er på tide å rengjøre maskinen. På den måten kan du alltid ha en hygienisk kaffemaskin stående. Maskinen har også en lett vekt, slik at du lettere kan flytte rundt på den etter behov sammenlignet med andre espressomaskiner. Dette gir mer fleksibilitet i forhold til plasseringen av maskinen, noe som også gjør den egnet for mindre kjøkken.

Generelt er denne maskinen faktisk en god investering for de fleste, siden den har et brukervennlig kontrollpanel som gjør at du kan velge riktig servering for dine behov. Du kan blant annet velge styrken på kaffen din hvis du har spesielle preferanser. Espressomaskinen arbeider med et trykk på 15 bar og kommer med en vanntank som har 1 liter kapasitet, samt at to kopper kaffe kan tilberedes på en gang. Du kan derfor raskt få tilberedt kaffe til hele familien og gjester.

Espressomaskinen er utviklet med dampfunksjon for melkeskumming og avtakbart dryppebrett. I tillegg har den en koppvarmer-funksjon, som sørger for at koppen din har riktig temperatur, slik at den ikke reduserer kvaliteten på kaffen ved å kjøle den ned for raskt. De spesielle føttene med antiskli under maskinen sørger for god stabilitet under tilberedning av kaffe.

Denne espressomaskinen fra Smeg har blitt kåret til et meget godt kjøp av Forbrukerrådet Tænk i deres test fra juli 2020. Her scorer maskinen 83 av 100, så den vil for så vidt møte alle dine forventninger.

 • Skiller seg ut fra andre espressomaskiner med sin retrostil og farge
 • Har brukervennlig kontrollpanel og indikator for rengjøring
 • Står trygt på bordet under matlaging på grunn av konstruksjon med sklisikre føtter
 • Utviklet med en dampfunksjon for melkeskumming og anti-drypp funksjon
 • Oppnår ikke den helt perfekte kremaktige konsistensen

Miele CM6350 BRWS Espressomaskin – Beste energisparende espressomaskin

Miele CM6350 BRWS Espressomaskin

Denne espressomaskinen fra Miele har et stilig design, som gjør at den passer perfekt inn i et moderne kjøkken. En av de store fordelene med maskinen er at den har en Eco-funksjon, som sørger for at den er energisparende. Du kan også velge å stille inn maskinen til å alltid ha en kopp kaffe klar til deg om morgenen via dens timerfunksjon.

Derfor skal du velge Miele CM6350 BRWS Espressomaskin:

Det er flere fordeler med å investere i denne espressomaskinen fra Miele. For det første er maskinen energisparende, noe som på sikt vil spare deg for litt penger i strømforbruk. Dette fordi maskinen er utviklet med en Eco-funksjon, som sørger for at maskinen varmes opp før brygging av kaffe. Denne funksjonen kan imidlertid slås av og på etter behov, hvis du ikke alltid har tid til å vente på forvarming.

Maskinen har også en spesiell av/på funksjon som du kan stille inn etter dine behov. Dette gjør at du kan stille inn maskinen til automatisk å brygge en kopp kaffe om morgenen, slik at den er klar når du står opp – eller alltid slå av på samme tid om kvelden. Du kan også velge å låse systemet med den innebygde barnesikringen hvis du vil være sikker på at yngre medlemmer av husstanden ikke kan endre noen av innstillingene dine.

Du kan få akkurat den koppen kaffe du foretrekker når du bruker denne espressomaskinen. Det er blant annet mulig for deg å justere malingsgraden av bønnene, mengden bønner, vann og melk, samt temperatur og brygging av vannet. I tillegg er du garantert en utmerket aroma og smak for hver kopp. Dette på grunn av maskinen sin Aromatic System, som generelt sørger for mer smak. Maskinen har et dynamisk bryggekammer som utvider seg når vannet renner inn. Dette gjør at vannet og pulveret blander seg ekstra godt, så smaken blir enda mer intens enn i andre kaffemaskiner.

En kald kopp kan ha en negativ effekt på kaffen din da den kjøler ned innholdet for raskt. Av den grunn er denne espressomaskinen utviklet med en intrikat koppvarmer som tempererer koppene. På denne måten kan aromaen utfolde seg bedre i koppen. Du kan også få perfekt melkeskum til kaffen med funksjonen cappuccinatore. Dette sikrer optimal tilberedning av melken, enten ved å varme eller skumme melken.

Vi anbefaler:  Termokopp test (2022) → En guide til de 7 beste termokopper på markedet

Du kan raskt tilberede en eller to kopper kaffe med denne maskinen, da du enkelt kan trykke på én knapp for optimal servering. Det er mulig å velge to ulike kopper kaffe, f.eks. hvis man vil ha en av koppene som koffeinfri kaffe – og dette til og med uten at bønnene må byttes ut. Du kan også velge å tilberede en hel kanne, slik at du slipper å stå og lage individuelle kopper kaffe til hver gjest.

Det er også enkelt å holde denne espressomaskinen hygienisk på grunn av dens utvikling med et ComfortClean-system. Maskinen har automatisk spylefunksjon, som også gjelder melkeslangen. Og da tåler både vannbeholder og avfallsbeholder maskinvask. Kjøpet inkluderer også avkalkingsmiddel, spesielle renseputer, en kaffeskje for pulverkaffe og en termisk melkebeholder i rustfritt stål. Så du får alt du trenger fra starten.

 • Utviklet med Eco-funksjon og innebygd timerfunksjon for full kontroll
 • Du kan justere mengden bønner, vann og melk, samt bestemme temperaturen
 • Utviklet med flere automatiske rengjøringsprogrammer og maskinvaskbare deler
 • Mulighet for å koble til barnesikring, slik at ingen små fingre kan rote med innstillingene
 • Termobeholderen for melk er ikke integrert

Slik velger du rett espressomaskin

Hva bør du egentlig fokusere på når du kjøper en espressomaskin? Det kan du få svar på i disse avsnittene, hvor vi gir deg noen gode råd på veien i forbindelse med kjøpet. På den måten er du bedre forberedt på kjøpet og har større sannsynlighet for å velge riktig modell for akkurat dine behov.

Vurder på forhånd om du vil ha en automatisk eller manuell espressomaskin

Først og fremst må du tenke på om du vil ha en helautomatisk, halvautomatisk eller manuell espressomaskin. Med en helautomatisk modell trenger du ikke gjøre alt arbeidet selv, siden maskinen selv brygger kaffen til perfeksjon. Alt du trenger å gjøre er å angi dine preferanser og heisann koppen er klar!

Med en halvautomatisk espressomaskin må du gjøre noen oppgaver selv, f.eks. bruk en ekstern melkeskummer hvis denne ikke er innebygd i maskinen – eller male kaffebønnene selv. Disse modellene er i noen tilfeller litt billigere enn de helautomatiske maskinene, men du må også være forberedt på å gjøre noen ting selv før du kan nyte kaffen.

Du kan leke ekte barista hvis du investerer i en manuell espressomaskin. En slik maskin krever en del mer arbeid enn de ovennevnte variantene, da maskinen kun gjør et minimum selv. Det er imidlertid også lettere å få alle deler tilpasset dine preferanser – og en manuell espressomaskin er ofte en del billigere i pris enn de halv- eller helautomatiske modellene.

Prioritér en brukervennlig espressomaskin

Generelt vil vi anbefale at du prioriterer en brukervennlig espressomaskin, da dette resulterer i at du får mest mulig ut av maskinens funksjoner. Det skal derfor være enkelt å stille inn maskinen etter dine behov dersom du investerer i en halv- eller helautomatisk modell, så sørg for at panelet er brukervennlig og at det ikke er for mange innstillingsmuligheter.

Finn ut om maskinen er lett å rengjøre

Du vil raskt slutte å bruke espressomaskinen din hvis du hele tiden må slite med rengjøringen. Derfor kan du med fordel gå for en espressomaskin som er enkel å rengjøre etter bruk. Flere modeller har avtagbare deler som tåler maskinvask og/eller et innebygd rengjøringssystem som gjør det meste av rengjøringen selv. Disse kan derfor være gode å investere i dersom du ønsker å gjøre det enklest mulig for deg selv.

Husk også at maskinen skal avkalkes med jevne mellomrom, derfor skal dette også være enklest mulig. F.eks. du kan gå for en modell med innebygd kalkfilter eller avkalkingssystem. Hvis du foretrekker å gjøre avkalkingen manuelt, kan du alltid velge en maskin med indikatorer for når avkalkingen skal skje.

Velg en maskin med et utseende og en størrelse som passer inn i ditt kjøkken

Det er ingen hemmelighet at en espressomaskin tar mye plass på kjøkkenet. Du må derfor være sikker på at du faktisk har plass til en slik maskin før du bestiller den hjem. Heldigvis kommer espressomaskiner i en rekke størrelser og former, hvorav noen tar mer plass enn andre. Du kan derfor enkelt finne en espressomaskin som kan passe inn i et mindre kjøkken dersom du virkelig vil prioritere å eie en espressomaskin.

Du vil også være sikker på at du investerer i en espressomaskin som har et utseende du ønsker å se på. Maskinene veier ofte så mye at de ikke er lette å flytte. Du kan derfor ikke bare dytte den inn i et skap etter bruk – maskinen må mest sannsynlig stå fremme på kjøkkenbenken. Det er helt opp til deg om du foretrekker en elegant espressomaskin eller en som skiller seg ut fra mengden. Flere modeller finnes i enkle farger som sort, hvit eller sølv, men det er også mulig å kjøpe mer fargerike espressomaskiner hvis du vil piffe opp kjøkkenet ditt litt.

Vedlikehold maskinen sine funksjoner – og bestem deg for hvilke du vil prioritere

Den er veldig ulikt fra espressomaskin til espressomaskin når det gjelder hvilke funksjoner den er utstyrt med. Og derfor vil det være gunstig å tenke over hvilke funksjoner som er viktige for deg, slik at du får en espressomaskin som faktisk lever opp til dine forventninger.

Innebygd kaffekvern

Et stort antall espressomaskiner har innebygd kaffekvern, men det er ikke alle modeller som har det. Du må derfor velge om du vil prioritere en maskin med egen kaffekvern eller ekstern kaffekvern. Les mer om de beste eksterne kaffekvern modellene i vår kaffekvern test.

Innebygd melkeskummer

Ikke alle espressomaskiner har en innebygget melkeskummer, og derfor må du spesifikt gå for en modell med denne funksjonen dersom du skulle ønske å kunne lage kaffe med melk uten å måtte stå og styre med ekstern melkeskummer.

Energisparende funksjon

Vil du spare på strømforbruket, og dermed gjøre noe bra for både strømregningen og miljøet? I så fall bør du gå for en energisparende espressomaskin. Dette kan både vise seg i en viss energieffektiv struktur, automatisk utkobling når maskinen ikke er i bruk, mer miljøvennlig og økonomisk oppstart m.m.

Timerfunksjon

Hvis du vil sørge for at det står en kopp kaffe klar til deg hver morgen når du står opp eller når du kommer hjem fra jobb, så bør du prioritere en espressomaskin med innebygd timerfunksjon.

Antidrypp

Med en funksjon for antidrypp er du sikker på at ingen kaffe går til spille. Funksjonen stopper maskinen i det sekundet du tar koppen ut av maskinen.

Tilberedning av mer enn én kopp kaffe

Skal det bare lages én kopp kaffe om gangen? Eller kanskje to? Eller hva med å kunne lage en hel kanne? Ikke alle maskiner kan gjøre dette, så du må også gjøre deg opp en mening om hva du foretrekker.

Hvis din valgte maskin må kunne lage en hel kanne kaffe, så kan det være lurt å investere i en fin termokanne som du kan servere kaffen i. Med en termokanne holdes innholdet varmt i lengre tid, noe som sikrer at du og dine gjester kan få mer enn én kopp varm og perfekt tilberedt kaffe. Les mer om de beste termokannene i vår test her.

Appstyring

Espressomaskiner blir mer og mer funksjonelle og det finnes derfor maskiner som kan styres via en app på telefonen din. Du kan med fordel gå for en slik maskin hvis du ønsker å gjøre prosessen med å lage en kopp kaffe enda enklere for deg selv.

Avkalking av espressomaskin

Det er viktig at du husker å avkalke espressomaskinen med jevne mellomrom. En maskin full av kalk vil ha et høyere strømforbruk og ikke fungere optimalt. I tillegg kan dette påvirke smaken på kaffen din. Det anbefales at du investerer i en espressomaskin med indikator for når maskinen må avkalkes, slik at du vet når du skal sette av tid til det.

For noen modeller er det riktig at de har innebygd avkalkingssystem eller filter, noe som reduserer arbeidet ditt i prosessen. Andre modeller må ha en manuell avkalking, men hvordan gjør man det mon tro? Det er faktisk tre måter å avkalke en espressomaskin på:

 • Bruk forhandlerens eget avkalkingsmiddel: Hvis du bruker spesielle typer avkalkingsmidler, må du alltid følge produktets anvisninger
 • Bruk eddik som avkalkingsmiddel: Flere maskiner tåler veldig godt å bli avkalket med eddie og det kan derfor være en billigere løsning enn å kjøpe et spesielt avkalkingsmiddel fra produsenten. Du må imidlertid huske å skylle maskinen grundig med kokende vann etterpå, da eddikrester kan gi en bitter smak på kaffen. Det kan godt kreve flere runder dersom maskinen er spesielt hardt rammet av kalk
 • Bruk sitronsyre som avkalkingsmiddel: Sitronsyre kan brukes som et alternativ til eddik. Denne typen avkalkingsmidler må imidlertid stå i lengre tid, derfor kan du med fordel starte prosessen på kvelden, slik at innholdet kan ligge i maskinen over natten. Husk imidlertid å skylle hele maskinen igjennom med rent, kokende vann før du lager kaffe i den igjen

Slik har vi valgt ut produktene i denne espressomaskin testen

Vi har undersøkt markedet som espressomaskiner er anerkjent for av både eksperter, testmagasiner og forbrukere for å finne de beste maskinene for denne testen. De utvalgte modellene er alle espressomaskiner som oppfyller forbrukernes forventninger, så du kan trygt stole på at du får fullt utbytte av maskinen din, uavhengig av hvilken av de ovennevnte variantene du velger å investere i.

FAQ

Hvilken espressomaskin er best i test?

I denne testen har vi valgt en Melitta Barista T Smart Espressomaskin som vår testvinner. Alle modellene i testen er imidlertid verdt investeringen, så les hele testen og finn den rette for deg.

Hva er forskjellen mellom en manuell og helautomatisk espressomaskin?

Med en manuell espressomaskin må du håndtere en stor del av tilberedningen selv, noe du unngår med en helautomatisk variant. De er billigere og lar deg finne frem til potensiale ditt som barista.