Grønnsakskutter – Beste grønnsakskutter 2022

1
Witt Classic Salad Maker

vi tre av det vi anser som de beste grønnsakskutterne på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som tilbehør, brukervennlighet og effekt vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper. Grønnsakskuttere er nyttige redskap på kjøkkenet som lar deg kutte grønnsaker raskt. En god modell bør være lett i bruk, enkel å rengjøre og oppbevare, samt…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Witt Classic Salad Maker937 kr.Bakeren og Kokken
Tefal Fresh Express Plus MB756659 kr.WhiteAway
Philips Viva Collection HR13881.011 kr.Deal

I denne grønnsakskutter testen undersøker vi tre av det vi anser som de beste grønnsakskutterne på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som tilbehør, brukervennlighet og effekt vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Grønnsakskuttere er nyttige redskap på kjøkkenet som lar deg kutte grønnsaker raskt. En god modell bør være lett i bruk, enkel å rengjøre og oppbevare, samt gjerne at barna kan bruke den. Skaffer du deg en modell som har disse fordelene vil du kunne bruke den enkelt og ofte.

Er du på utkikk etter en grønnsakskutter anbefaler vi at du leser videre i vår test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste grønnsakskuttere i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger de tre grønnsakskutterne i vår test.

Witt Classic Salad Maker – best i test

Witt Classic Salad Maker er en stilig og elegant elektrisk modell som enkelt lar deg rive eller kutte opp det meste av grønnsaker. Den har få, om ingen, begrensninger på hva du kan bruke den til. Her kan du enkelt kutte opp både grønnsaker, nøtter og sjokolade ved hjelp av de ulike knivbladene som følger med.

Witt Classic Salad Maker kommer med en kraftig motor på 1000 watt som gjør jobben for deg. Den er er enkel å bruke og gir deg mange variasjoner på hvordan du kan kutte opp frukt og grønnsaker. Her vil du spare mye tid og krefter i forhold til å kutte alt for hånd.

Vi anbefaler:  Kjøkkenmaskin test – Se de 10 beste kjøkkenmaskiner 2023

Modellen står trygt og sikkert på kjøkkenbenken ved hjelp av sine sklisikre føtter, og barna kan gjerne være med på matlagingen. De trenger bare legge frukt eller grønnsaker opp i røret, sette en skål under, trykke på start og se på at Witt gjør arbeidet. Grønnsaker og eventuelt andre matvarer faller ned i beholderen.

Ved hjelp av de fem ulike rasper og kuttere, som har kniver produsert i rustfritt stål,kan man leke seg frem slik at grønnsakene kommer ut i flere ulike fasonger. Når arbeidet er ferdig kan man vaske knivbladene i oppvaskmaskin, noe som er veldig praktisk for den travle kokken. Gjør kutting av grønnsaker enkelt og raskt med Witt grønnsakskutter.

 • Kan kutte og skjære råkost
 • Enkelt å skifte mellom knivbladene
 • Lar deg kutte fint og grovt, strimle, skive og raspe
 • Svært allsidig i bruk
 • Litt lav i høyden og kan være vanskelig å finne passende små skåler

 

Tefal Fresh Express Plus MB756 – beste billige

Med kutteren Tefal Fresh Express Plus MB756 er det slutt på tidkrevende kutting som sliter på håndleddene. En hendig og praktisk modell som lar deg tilberede sunne og smakfulle salater på et øyeblikk. Når den ikke er i bruk krever den liten plass for oppbevaring, samt at alle knivbladene får plass i selve maskinen.

Denne elektriske grønnsakskutteren fra Tefal er sprek i fargen og blir et frisk innslag på kjøkkenbenken med sin rubinrøde farge. Designet er stilig, men samtidig er maskinen så liten at den ikke blir prangende.

Det medfølger fem kniver i rustfritt stål og ved hjelp av fargekodene finner du raskt ut hvilke som passer best for ulike grønnsaker. Velg blader etter om du ønsker at maskinen kutter, strimler, rasper, skjærer eller river opp grønnsakene, og det rett i beholderen under.

Vi anbefaler:  Stavmikser test (2022) Guide til de 8 beste stavmiksere på markedet

Du kan bruke hele grønnsaker og motoren til maskinen vil håndtere det helt fint, samt at grønnsakene får plass i det store matrøret som er inkludert i pakken. Til tross for at motoren egentlig har lav effekt med sine 200 watt, hakker Tefal sin modell svært godt takke være de skarpe knivbladene.

En klar fordel for deg og miljøet er at denne kutteren kommer med garantien “Reparerbar i 15 år”, og Tefal har derfor inne reservedeler i like mange år dersom noe skulle skje med din grønnsakshakker.

 • Enkelt å skifte blader ved å rotere dem
 • Kutter også ost til salater
 • Enkelt å få tak i reservedeler om uhellet er ute
 • Sikkert for barna å bruke
 • Enkel å montere og demontere
 • Trykknapp som må holdes inne under bruk

Philips Viva Collection HR1388 – beste premium

Med denne grønnsakskutteren fra Philips kan du raskt kutte grønnsakene direkte i wokken din eller lage en herlig salat på noen raske minutter og uten at det blir så mye gris som når man kutter for hånd. Her vrir du bare om bryter og legger matvarene i røret, enklere blir det ikke.

Ønsker du det beste innen grønnsakskuttere bør du ta en nærmere titt på denne kutteren fra Philips. Her kan du kutte alt du ønsker ved hjelp av de seks ulike knivplater som kommer i rustfritt stål og som du enkelt bytter mellom.

Velg knivbladet du ønsker og legg inn grønnsaker i matrøret. Noe som skille denne modellen fra andre er at matrøret er justerbart og kan utvides til store grønnsaker som for eksempel poteter, gresskar og kålrabi. Du får med en ekstra stor julienneskive slik at du kan lage pommes frites av poteter.

Maskinen har røret hvor de kuttede grønnsakene kommer ut, plassert ganske høyt, slik at beholderen du bruker kan være høyere enn vanlig. Husk at grønnsaker kan du bare kutte direkte opp salatskålen eller beholderen du ønsker, så får du mindre å rengjøre etter matlagingen. Philips sin grønnsakshakker har sklisikre føtter slik at den holder seg stødig på kjøkkenbenken, samt også opprulling for ledning når den ikke er i bruk.

Slik velger du den rette elektrisk grønnsakskutter

Lei av å bruke kniv når du du skal hakke opp? Ønsker du en maskin som fungerer både som grønnsakshakker, grønnsaksstrimler og løkkutter? Da bør du lese gjennom våre viktige punkter før du velger den rette maskinen for deg.

Bruksområde

Tenk over hva du ønsker at maskinen skal gjøre for  deg og at det faktisk er mulig med den modellen du har tenkt til å kjøpe. Lager du ofte store mengder, bør det være rom for at beholderen er stor. Ønsker du å produsere strimler er du avhengig av en spiralkutter, eller trenger du faktisk bare en enkel grønnsakshakker?

Tilbehør

Se etter om maskinen kommer med det tilbehøret du har behov for. Ønsker du for eksempel å lage pommes frites må modellen du velger ha store nok bladkniver for det, eller om du vil strimler gulrøtter og andre grønnsaker.  Et godt tips er at bladene er produsert i rustfritt stål for lengre holdbarhet.

Brukervennlighet

Finn ut hvordan du skal håndtere maskinen, og dersom det er aktuelt om den er praktisk for barna. Sjekk om den er enkel å rengjør og om du må holde inne bryteren for at den skal arbeide, samt om det kreves mye eller lite innsats for å skifte blader.

FAQ

Hvilke grønnsakskutter er best i test?

I vår test kåret vi Witt Classic Salad Maker til best i test fordi den er allsidig, har skarpe blader og god motorkraft. Les artikkelen for å se alle fordelene ved vinneren, samt andre av våre favoritter.

Når trenge rman en grønnsakskutter?

En grønnsakskutter er praktisk å ha når man skal hakke, strimle eller kutte mye grønnsaker eller annen mat. Arbeidet går lettere og det blir mindre søl på kjøkkenet, fordi du kan hakke direkte oppi beholderen.