Håndmikser test

1
Bosch MFQ4020

Bosch MFQ4020 ble best i test hos både det danske og det svenske forbrukerrådet. Her får du en solid og brukervennlig håndmikser du kan bruke til svært mye. Bosch håndmikser er et godt eksempel på at rimeligere varianter kan være like så god som dyrere, og blir sammenlagt best i test vår håndmikser test. Derfor skal du velge Bosch MFQ4020 Er du på utkikk etter en god håndmikser som kan både piske luftige kremer og…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Bosch MFQ4020519 kr.Elon
KitchenAid 5KHM92121.599 kr.Proshop.no
Philips Viva Collection HR3745638 kr.CDON
Dualit Hand Mixer 400W899 kr.Bakeren og Kokken
SMEG HMF011.239 kr.Elon
Siemens MQ96580899 kr.WhiteAway
Bosch MFQ4030499 kr.NetOnNet
Bosch MFQ3030308 kr.Elon

Er du lei av vonde håndledd og all tiden det tar å piske for hånd? Eller kanskje din trofaste håndmikser er klar for å skiftes ut? Da er vi her for å hjelpe deg med vår håndmikser test. En elektrisk håndmikser er et nyttig verktøy i ethvert kjøkken og ved å bruke en håndmikser vil de fleste oppgaver på kjøkkenet gå lettere. Vi nordmenn lager stadig mer avanserte retter og bakverk hjemme, og da kan en håndmikser være nødvendig for å oppnå resultatet vi ønsker. Dagens håndmiksere kan brukes til så mye mer enn å bare piske krem. Nå kan du elte deig, lage luftige marengser, sauser og mye mer.

I vår håndmikser test finner du de beste håndmikserne på markedet som vil hjelpe deg med dine kjøkkenoppgaver. Vi har sett på motorkraft, utforming, brukervennlighet og tilbehør til hver enkelt håndmikser for å finne de beste håndmikserne på markedet. Vi har funnet frem til en håndmikser best i test, men kanskje vår vinner ikke er den beste håndmikser for deg og dine behov. Les vår håndmikser best i test og finn din favoritt!

Bosch MFQ4020 – Håndmikser best i test

Bosch MFQ4020 ble best i test hos både det danske og det svenske forbrukerrådet. Her får du en solid og brukervennlig håndmikser du kan bruke til svært mye. Bosch håndmikser er et godt eksempel på at rimeligere varianter kan være like så god som dyrere, og blir sammenlagt best i test vår håndmikser test.

Derfor skal du velge Bosch MFQ4020

Er du på utkikk etter en god håndmikser som kan både piske luftige kremer og elte bolledeigen? Da er dette en håndmikser du bør gå for. Du vil bli imponert over hvor enkelt Bosch MFQ4020 håndterer deigen og får den til å bli både luftig og jevn, takket være en kraftig motor på 450 watt. 

Mikseren har fem intervaller du kan velge mellom og du kan enkelt tilpasse hastigheten slik at du alltid har full kontroll  underveis i matlagingen. I tillegg har Bosch håndmikser knapp for turbomodus om du til tider har behov for enda mer effekt. 

Her får du med nye visper i rustfritt stål, FineCreamer, som har små kuler på seg for å produsere luftigere masser. Det følger også med to solide deigkroker, også laget av rustfritt stål, for elting. Visper og eltekrok kan vaskes i oppvaskmaskin. 

Ved hjelp av Soft Touch håndtak i gummi har Bosch her laget en håndmikser som er behagelig å bruke. Ledningen på 1,41 meter og vekten  gir stor bevegelsesfrihet på kjøkkenet, samt at støynivået er svært lavt. Alt i alt er dette vinneren og best i test til tross for sine lave pris. 

 • Egner seg spesielt god for eting og pisking
 • God evne til å håndtere deiger som er klebrige og tyngre
 • En svært brukervennlig håndmikser
 • Svært stillegående
 • Ikke trinnløs justering av hastighet

KitchenAid 5KHM9212 – ni innstillinger for hastighet

KitchenAid er kjent for sine håndmiksere og 5KHM9212 har kommet svært godt ut i flere skandinaviske og internasjonale tester, og det er ikke uten grunn. Her kommer en håndmikser med et lekkert design som er tilgjengelig i flere farger, mye utstyr og er svært brukervennlig.

Derfor skal du velge KitchenAid 5KHM9212

KitchenAid håndmikser har et stilrent og moderne design, som du finner både i svart hvit og andre farger. Du vil alltid finne en modell som passer inn i kjøkkenet ditt slik at du kan tilberede herlige bakverk med en flott kjøkkenredskap. 

Modellen har hele ni ulike hastigheter slik at du kan stille inn den optimale hastigheten for det du skal tilberede. Et LED-display gjør at du alltid har full kontroll på hvor lenge du har arbeidet med deigen eller røren. 

KitchenAid har på denne modellen integrert en Soft Start funksjon for å unngå at ingrediensene skvetter over bakebollen når du skal starte maskinen. Her kan du bruke de lave hastighetene til tyngre deiger og delikate sauser, men kan samtidig skru opp hastigheten når det kreves ved pisking av fløte og eggedosis til kakebunner.  

Det følger mye utstyr med KitchenAid håndmikser. Utenom visp og deigkrok får du også med blenderstativ, to deigkrok og en praktisk oppbevaringspose hvor du kan ha alle delene. Modellen har en ergonomisk håndtak som er gummiert på undersiden for et godt grep. Kitchenaid er en veldig bra mikser som er enkel i bruk. 

Philips Viva Collection HR3745 – Håndmikser med bolle

Philips Viva Collection HR3745 lar deg enkelt og raskt blande kakerøre og deiger. Modellen kommer med en praktisk og fastmontert bakebolle, 5 hastigheter og praktiske sugeføtter. Her kan du få unna andre oppgaver mens maskinen arbeider på egenhånd til en hyggelig pris.

Derfor skal du velge Philips Viva Collection HR3745

Philips Viva Collection HR3745 har en praktisk og selvroterende bakebolle, og vil nok bli en av dine beste verktøy på kjøkkenet. 

Motoren har en effekt på hele 450 watt og fem innstillinger for hastighet. Modellen kan derfor lett håndtere tyngre deiger ved hjelp av solide eltekroker. 

De kjegleformede vispene i rustfritt stål produsere mest mulig luft i kremer og andre rører slik som marengs. Sammen med den roterende bollen vil du her alltid oppleve flotte resultater. 

Philips har også utstyrt denne håndmikseren med sugeføtter slik at den holder seg fast på kjøkkenbenken. Håndmikseren er enkel å bruke og gir deg stor bevegelsesfrihet siden mikseren står fastmontert. Dette gir deg mulighet for å kunne holde på med andre ting samtidig som du får pisket kremer og eltet deiger. 

Bakebollen er på 3 liter og vil dermed passe de fleste rører og deiger for en vanlig husstand. Når du er ferdig å bruke vispene trykkes de enkelt ut med en knapp og de kan vaskes i oppvaskmaskin. Husk at håndmikseren alltid skal være under oppsyn når den elter og pisker, og pass på små barn som er til stede. 

 • Det følger med stativ og bolle
 • Bollen er roterer også rundt for enda bedre resultat
 • Visper i rustfritt stål
 • Krever mer oppbevaringsplass på grunn av bakebollen og stativ

Dualit Hand Mixer 400W – Stilig design i rustfritt stål

Dualit håndmikser kommer med design i rustfritt stål. Den har en kraftig motor på 400 watt og leveres med utstyr til å tilberede det meste man skulle ha behov for. Utskiftbare deler ved behov er positivt for miljø og lommebok. Du vil med denne ha en håndmikser med lang levetid.

Derfor skal du velge Dualit Hand Mixer 400W

Her har får man en elegant og lekker håndmikser i klassisk britisk stil. Håndmikseren har en solid motor som gjør det mye lettere å piske og elte det du skulle ha behov for. 

Du kan velge mellom fire hastighetsinnstillinger for mest mulig nøyaktighet til de ulike ingrediensene du skal lage mat til ulike anledninger. Her kan du bruke den høyeste hastighet for å piske krem, eller de lave for å elte deig. 

Håndmikseren er brukervennlig med enkel håndtering for å stille inn hastigheter og har et godt ergonomisk grep som er robust. Vektfordelingen er svært god og du vil ikke kjenne mye til at den veier 1,5 kg under bruk. 

Dualit håndmikser leveres med visper i rustfritt stål og du får med både ballongvisp for å piske luftige kremer, flatvisp for raskere blanding og eltekroker for å elte deig. 

En fordel med denne håndmikseren i forhold til de fleste håndmiksere, er at den har utskiftbare deler dersom noe går i stykker. Pris er litt høy, men med tanke på at man kan skifte ut deler i stedet for å kjøpe ny når noe blir ødelagt, er dette en god investering. 

 • Kraftig motor
 • Leveres med mye tilbehør
 • Utskiftbare deler som er miljøvennlig
 • Smart opprulling av ledning
 • Litt tung i bruk
 • Høyt støynivå

SMEG HMF01 – Beste funksjoner

Smeg håndmikser er både rask, praktisk og god å arbeide med. Her får du funksjoner som gjør det å lage mat til en lek på kjøkkenet. Håndmikseren kommer med hele ni ulike hastighetsinnstillinger, LED-display og gummiert håndtak.

Vi anbefaler:  Stekepanne test --> Se markedets 11 best i test stekepanner her

Derfor skal du velge SMEG HMF01

Fra italienske SMEG får du her en elegant håndmikser 50-tallets klassiske retrodesign. Her er det ikke bare designet som er viktig, men også SMEG sine gode kvalitet. 

Med hele ni ulike hastigheter vil du alltid kunne stille inn farten til det som egner seg best. I tillegg har også håndmikseren turbofunksjon om du skulle trenge det ekstra giret for å få den perfekte eggedosis til kakebunnen.Her får du med et par stålvisper, et par flatvisper og et par med deigkroker, og dermed er alt klart for at du kan tilberede både sauser, kremer, kakerøre og pizza- og bolledeiger. 

På toppen av håndtaket er det LED-display med lys som teller både minutter og sekunder for hvor lenge du har arbeidet. Her finner du også to funksjonsknapper som enkelt lar deg styre bruken av håndmikseren. Lengden på ledningen er 1,5 meter og gir derfor godt med rom for å bevege seg på kjøkkenet. 

 • 9 hastigheter er mye mer enn de fleste håndmiksere
 • LED-display gjør det enkelt å bruke håndmikseren
 • Motor med 250 watt gir god effekt
 • Pris er litt høy

Siemens MQ96580 – Håndmikser med blenderstativ

Derfor skal du velge Siemens MQ96580

Siemens MQ96580 håndmikser kommer i et moderne design og i god kvalitet. Motoren er på hele 500 watt, men samtidig stillegående. På denne håndmikseren kan man enkelt velge mellom de fem hastighetene ved hjelp av bryteren på toppen. Håndmikseren kommer med trinnløs justering av hastighetene slik at du slipper at det går i “rykk og napp” når du skal skru opp eller ned farten. Dette gjør at du får et allsidig bruk av håndmikseren, samt at den er utstyrt med en effektiv turboknapp for ekstra hastighet. 

Under bruk er håndmikseren behagelig med sine myke materialer og gode ergonomi. En lav vekt og en spiralledning gjør den brukervennlig. Her kan du elte både deiger til pizzahorn og boller ved hjelp av eltekroker, eller bruke visper til å lage luftige kakerører. 

Velger du å kjøpe denne mikseren får du også med feste for stavmikser og hakker med beholder. Dette gjør at du kan bruke håndmikseren til å lage flere retter slik som sauser, mos, supper og smoothier. Du kan også bruke den til å hakke for eksempel nøtter, kjøtt og grønnsaker.

 • Motoreffekt på 500 watt
 • En stillegående håndmikser
 • Her får du med mye tilbehør
 • Pris er høy, men du får mye for pengene

Bosch MFQ4030 – håndmikser med lav vekt

Bosch produserer redskaper som er solide og har god kvalitet, og håndmikseren MFQ4030 er ikke noe unntak. Med denne håndmikseren medfølger det to ballongvisper og to eltekroker slik at du kan tilberede det meste til en rimelig pris. 

Derfor skal du velge Bosch MFQ4030

Her kommer enda en solid håndmikser fra Bosch og MFQ4030 utmerker seg når det kommer til både pisking og elting. Med Bosch sine spesialutviklede visper Fine Creamer som har innebygde kuler får du enda mer volum og dermed svært luftige blandinger. 

Eltingen går som en lek med de medfølgende eltekrokene, og du justerer enkelt hastighetene som går fra 0-5. Den kraftige motoren på hele 500 watt gjør kjøkkenarbeidet lekende lett.  

Selv om motoren er kraftig har Bosch klart å holde vekten på et 1 kilo, noe som gjør at håndmikseren er lett å arbeide med. Den er svært komfortabel og lager lite støy sammenlignet med andre håndmiksere. For den uerfarne kokken følger det også med en detaljert brukerguide.

 • Motoreffekt på 500 watt som lett håndtere tunge deiger
 • Fine Creamer visper for svært luftige resultater
 • Brukervennlig og komfortabel med sin lave vekt
 • Har ikke gummiert håndtak for bedre grep

Bosch MFQ3030 – Rimeligste håndmikseren

Bosch MFQ3030 er en mer kompakt modell, men er mer enn god nok til de fleste prosesser på kjøkkenet. Håndmikseren har en kraftig motor, turbofunksjon og en lav vekt. Tilbehøret kan vaskes i oppvaskmaskin og modellen er lett å oppbevare.

Derfor skal du velge Bosch MFQ3030

Her har Bosch produsert en mer kompakt modell i forhold til andre håndmiksere. Motoreffekt er på 350 watt, og gir god effekt for gjøre de fleste kjøkkenjobber. 

Bosch håndmikser er utstyrt med fire forskjellige hastigheter slik at du kan kjøre de lave hastighetene når du skal elte deg og høyrer for kakerøre eller eggedosis. På denne håndmikser er det også en turbofunksjon slik at det er mulig å øke effekt ved behov.  

Vi anbefaler:  Toastjern test 2022

Selv om motoren er kraftig er vekten svært lav, 0,85 kg. Dette gjør mikseren lett i bruk og er en klar fordel om man sliter med vonde håndledd.

Det medfølger to visper og to eltekroker som er laget av rustfritt stål med Bosch sin håndmikser, og begge deler tåler oppvaskmaskin. Modellen er laget med en egen knapp for utløsing av visper og kroker, som gjør det enkelt å ta dem av når man er ferdig. Selve mikseren er enkel å rengjøre med en klut og det kompakte designet, samt kabelopprulling, gjør det enkelt å oppbevare håndmikseren i et skap. 

 • Har en svært lav vekt som er bra for dem med vonde ledd
 • Mikseren er rimelig og håndterer de fleste oppgaver
 • Er liten og derfor en håndmikser som er lett å oppbevare
 • Egner ikke til å piske eggehviter
 • Mikseren har ikke gummiert håndtak for bedre grep

FAQ

Hvilke håndmikser er best?

I vår best i test kom Bosch MFQ4020 ut som den beste håndmikser. Samtidig kan det være at du har andre behov som gjør at en av de andre håndmikserne i vår test er best for deg.

Hva bør jeg se etter når jeg skal velge en håndmikser?

Tilbehør: Alle håndmiksere er utstyrt med en visp så du kan klare diverse oppgaver uten problem. Noen modeller kommer også med deigkrok. Disse kan være en fordel hvis du tenker å bruke håndmikseren til enda mer arbeid på kjøkkenet. Hastighet: Innstillingene for hastigheten varierer alt etter som hvilket merke du velger. Noen har variable hastigheter, mens andre har f.eks 3 og 5 nivåer. Så lenge du velger en modell som kan kjøre på både lav og høy hastighet, har du det du trenger. Effekt (watt): Du bør ikke nødvendigvis velge ut fra antal watt. Watt er bare en indikator for strømforbruket og ikke utnyttelsen av strømmen. Derfor kan en håndmikser med færre watt potensielt klare seg bedre enn en med mer watt. Du kan ofte bruke watt til å sammenligne modeller på tvers av samme merke. Håndtak: Det er alltid en god idé å velge en håndmikser med et ergonomisk design. Du skal kunne klare å holde den og stå å bruke den i flere minutter om gangen. Noen modeller har f.eks gummi eller silikon på håndtaket som også gir en sikkerhet for at den ikke glir ut av hendene dine mens du jobber med den.

Hva kan jeg lage med en håndmikser?

Her finnes det mange muligheter. Du kan bruke den til helt enkle ting som å røre sammen vaffelrøre, piske egg eller marengs. Du kan også bruke den til å lage varm mat som suppe. I tillegg kan du bruke den til mer avanserte retter og her skal du få noen tips av oss.

Potetmos med kremost

Ingredienser

8 kg melne poteter
1 pakke kremost, myk
1/2 kopp smør, smeltet
2 ts salt
3/4 ts pepper
Ekstra smeltet smør, valgfritt
1/4 kopp finhakket grønn løk

Fremgangsmåte 

Skrell og del poteter i terninger. Legg i en stor gryte; tilsett vann for å dekke. Kok opp.
Skru ned varmen; kok uten lokk til de er møre, 12-15 minutter. Sil ut vannet.

Bruk en mikser og rør sammen kremost, smeltet smør, salt og pepper til en jevn masse. Legg i poteter; pisk til det er lett og luftig. Hvis ønskelig, topp med ekstra smeltet smør.

Dryss over grønn løk.

Gulrotkake med ananas

Ingredienser

2 kopper mel
2 kopper sukker
2 ts natron
2 ts malt kanel
1 ts salt
1-1/2 kopper rapsolje
4 store egg, romtemperert
3 glass gulrot babymat
1 boks knust ananas
1/2 kopp hakkede valnøtter

Glasur:

1 pakke kremost, myk
1/2 kopp smør, myk
1 ts vaniljeekstrakt
3-3/4 kopper sukker
Ekstra hakkede valnøtter og spiselige blomster, valgfritt

Fremgangsmåte:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett oljen, eggene og babymaten; miks på lav hastighet til det er godt blandet. Rør inn ananas og nøtter. Hell i to smurte runde kakeformer. Stek ved 350° i 35-40 minutter, sjekk med pinne at de er gjennomstekte. Avkjøl i 10 minutter før du fjerner fra formen og legger på en rist for å avkjøle helt.

Glasur:
Pisk kremost og smør til en jevn blanding. Pisk inn vanilje- og sukker til blandingen har en god og jevn konsistens. Fordel mellom kakene som du bygger opp, og over toppen og sidene av kaken. Pynt med nøtter og blomster om ønskelig. Oppbevares i kjøleskapet.

Herlig vegetar forrett med cheddar

Ingredienser

1-1/3 kopper finknust fullkornkjeks
1/4 kopp smør, smeltet
2 kopper revet cheddarost
1 liten zucchini, finhakket
1/2 kopp fersk sopp i skiver
1/3 kopp finhakket rødløk
1/4 kopp finhakket søt rød pepper
1 ss olivenolje
1 boks kremost med hvitløk og urter
4 store egg, lett pisket
2 ss smuldret kokt bacon
2 ss revet parmesanost

Fremgangsmåte 

Bland kjekssmuler og smør i en liten bolle. Trykk sammen i bunnen av en smurt kakeform, springform. Dryss over cheddarost. I en stor panne surrer du zucchini, sopp, løk og rød pepper i olje til de er møre. Hell alt over ost.

Pisk kremost til den er jevn i en stor bolle. Tilsett egg; sett på lav hastighet til det er blandet. Rør inn bacon. Hell over grønnsaksblandingen. Dryss over parmesanost.

Plasser pannen på en bakeplate. Stek ved 375° i 30-35 minutter eller til midten er nesten stivnet. Avkjøl på rist i 10 minutter. Skjær forsiktig med en kniv rundt kanten av pannen for å løsne; fjern sidene av pannen. Serveres varm eller avkjølt.

Vannmelonis 

Ingredienser

1 ts gelatin uten smak
2 ss vann
2 ss limejuice
2 ss honning
4 kopper vannmelon uten frø, i terninger

Fremgangsmåte

Bruk en bolle som tåler mikrobølgeovn, dryss gelatin over vann; la stå i 1 minutt. Sett bollen i mikrobølgeovn på høy effekt i 40 sekunder. Rør og la stå til gelatinen er helt oppløst, 1-2 minutter.

Miks sammen limejuice, honning og gelatinblandingen. Tilsett 1 kopp vannmelon; dekk til og miks til den er jevn. Tilsett resten av vannmelonen, 1 kopp om gangen, miks til jevn blanding etter hver kopp.

Hell over til en tallerken; frys til den er nesten blitt is. Tøm over i en bolle og pisk med en elektrisk mikser til blandingen er lys rosa. Fordel på fire serveringsfat; frys med lokk over til den er fast. Ta ut av fryseren 15-20 minutter før servering.