Opdateret juli 2023

Hårtrimmer test (2022) → Finn den rette hårtrimmer til dine behov

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

PHILIPS QC5580
TESTVINDER

PHILIPS QC5580

Ønsker du en hårtrimmer som er designet for å vare, er enkel å bruke og har flere trinnlengder i millimeter slik at du kan få akkurat passe lengde?  Da er denne Philips Gjør-det-selv hårklipperen akkurat…

PHILIPS QC5580 1
Beste hårtrimmer

PHILIPS QC5580

Philips Series 7000 BT7500 7
Beste hårtrimmer til kroppen

Philips skjeggtrimmer BT7500/15

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne hårtrimmer testen ble hårklipperen Philips Gjør-det-selv QC5580/32 kåret til testens beste. Denne spesielle hårtrimmeren vinner med sitt unike design, som gir høy komfort under bruk, høy brukervennlighet og enkelt vedlikehold. Modellen følges imidlertid tett av en rekke andre hårtrimmere på markedet, og du står fritt til å velge mellom de beste hårtrimmerne i denne testen som passer dine behov.

Det finnes nå et hav av forskjellige hårtrimmere på markedet, både med ledning og trådløse og med ulike funksjoner avhengig av om den egner seg til å trimme hår på hodet, ansiktet eller kroppen. Du kan fort få en mindre heldig frisyre om du velger en helt feil maskin uten riktig tilbehør. Les mer i denne store hårtrimmer testen med de beste hårtrimmerne på markedet og bruk kjøpsguiden til å velge rett type og modell av hårtrimmer som passer for deg.

PHILIPS QC5580

Beste hårtrimmer

PHILIPS QC5580

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 180 graders roterende blad for enkel og komfortabel kutting og høy brukervennlighet
 • pros-icon.svg Mange justeringsmuligheter – kutt til akkurat den lengden du ønsker
 • pros-icon.svg Rask opplading, vanntett og enkelt vedlikehold

Detaljeret gennemgang

Ønsker du en hårtrimmer som er designet for å vare, er enkel å bruke og har flere trinnlengder i millimeter slik at du kan få akkurat passe lengde?

Derfor skal du velge PHILIPS Hårklipper Gjør-det-selv, QC5580/32

 Da er denne Philips Gjør-det-selv hårklipperen akkurat riktig for deg. Hårtrimmerens sitt unike design øker brukerkomforten og presisjonsmulighetene, da du enkelt og komfortabelt kan trimme fra alle retninger med denne modellen.Denne hårtrimmeren fra Philips er genial hvis du vil klippe og trimme deg selv nettopp på grunn av det roterende bladet som gjør hvert kutt komfortabelt. Med det roterende hodet får du full kontroll over klippingen, og det vil være mulig å nå rundt på steder på en måte som ikke er mulig med en vanlig hårtrimmer med stasjonært blad.

En Philips hårklipper Gjør-Det-Selv QC5580/32 har hele 14 justeringsmuligheter fra 0 til 15 mm med kun 2 mm presisjon mellom hvert trinn. Presisjonskammen sørger for presis hårklipp for de svært korte frisyrene. Utstyr for jevn barbering av både ansikt og hode er også inkludert. Med dette tilbehøret og de avrundede kantene på bladet unngår du rifter og kutt, samt får et perfekt og trygt resultat hver gang.

Maskinen er utstyrt med selvslipende kniver, medfølgende rensebørste og er i tillegg vanntett for enkelt vedlikehold. Philips hårklipperen lades raskt på bare 60 minutter og har en batterilevetid på opptil 60 minutter. Det betyr at du enten kan bruke den flere ganger uten at det er nødvendig med lading, eller så kan du lade den ekstremt raskt hver gang du har brukt den.

PHILIPS Series 9000 HC9490/15

Beste skjegg- og hårtrimmer

Fordele
 • pros-icon.svg Minnefunksjon og selvregulerende kuttehastighet for høy brukervennlighet
 • pros-icon.svg Perfekt presisjon med 400 lengdeinnstillinger og presisjonshjul
 • pros-icon.svg Rask opplading og lang batterilevetid

Detaljeret gennemgang

Har du behov for å kunne kutte eller trimme til enhver tenkelig lengde? Denne hårtrimmeren fra Philips har hele 400 lengdeinnstillinger for deg som ønsker perfekt presisjon og evnen til å klippe i alle lengder.

Derfor skal du velge PHILIPS Series 9000 HC9490/15:

PHILIPS Series 9000 HC9490/15 hårtrimmer er utstyrt med en unik minnefunksjon som kan huske så mange som 3 innstillinger for klipp pr. trimmekam. Dette lar deg lagre favorittinnstillingene dine og hjelper deg alltid med å ha dem for hånden. Med hele 400 forskjellige lengdeinnstillinger kan dette også fort bli nødvendig. Med disse to funksjonene har du alltid muligheten til å trimme og kutte til akkurat den lengden du ønsker, samtidig som du alltid kan gå tilbake til de innstillingene du føler deg hjemme i.

I tillegg til minnefunksjonen til trimmekammene har denne modellen fra Philips også et presisjonshjul som sørger for et perfekt og enkelt kutt hver gang. I tillegg er hårtrimmeren også utstyrt med selvregulerende hastighet, som sammen med den doble taggete klippeenheten øker klippehastigheten.

I tillegg til ovennevnte funksjoner har maskinen også fordelen av å ha kort ladetid og lengst batterilevetid i denne hårtrimmer testen, noe som gjør den helt perfekt for både de som trenger lang klippetid og de som ikke vil lade opp etter hver bruk.

BABYLISS Carbon/Titanium Hårklipper

Beste kompakte hårtrimmer

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt for enkel oppbevaring og enkel å ta med på farten
 • pros-icon.svg Liten, hendig og designet for å ligge godt i hånden
 • pros-icon.svg Sikrer et profesjonelt resultat hver gang

Detaljeret gennemgang

Trenger du en enkel, liten og praktisk trimmer som sikrer deg et profesjonelt resultat og som er lett å ta med deg på farten, vil denne Panasonic Professional Hair Clipper være et veldig godt valg for deg. Den er kompakt og har et ergonomisk design, så den ligger godt i hånden og er lett å ta med deg uansett hvor du går.

Derfor skal du velge Panasonic Professional Hair Clipper (ER-GP21-K):

En Panasonic Professional Hair Clipper er for deg som ønsker en hårtrimmer som er enkel å oppbevare, enten hjemme på badet eller på farten. Dette gjør hårtrimmeren ideell for de som ikke har så god plass eller kan fylle mye i baderomsskuffen, samt for de som ofte reiser på lange turer eller er vekke i helgene, og samtidig ønsker å se fresh ut.

Modellen er designet for å gi et ekstremt godt resultat. Den kan håndteres av alle og er utrolig enkel å jobbe med på grunn av kompakte størrelse, ergonomiske og veldig hendige design. Den er derfor svært brukervennlig og både en erfaren og en nybegynner kan derfor enkelt bruke denne klipperen.

Denne Panasonic Professional Hair Clipper har hele 40 minutter batterilevetid, noe som er ganske lenge for en så liten og kompakt utformet trimmer. Når du har brukt den, kan den være klar igjen etter én natt med lading.

Braun hårklipper HC5090

Beste billige hårtrimmer

Fordele
 • pros-icon.svg Budsjettvennlig hårtrimmer av god kvalitet
 • pros-icon.svg Lang ledning for enkel bruk
 • pros-icon.svg Raskt klar til bruk i nærheten av et uttak, ingen ventetid for lading
 • pros-icon.svg AC-motor for lang og varig bruk

Detaljeret gennemgang

Hårklipperen fra Braun er designet for å kunne takle den hyppige trimmingen rett over ørene samt den store klippen med presisjon og styling med konstant klippehastighet i opptil 50 minutter.

Derfor skal du velge Braun hårklipper HC5090:

En Braun hårklipper er designet for å gjøre ukentlig, månedlig eller sporadisk trimming enkelt for deg. Denne maskinen har en innebygd Memory safe-lock-funksjon som låser og beholder innstillingen du brukte sist.

Det doble batteriet denne modellen er utstyrt med sikrer deg en konstant klippehastighet med stabil kraft i opptil 50 minutter. Dette gjør at du ikke vil føle at maskinen mister styrke underveis, og du vil oppnå den presisjonen du ønsker under hele klippen.

I tillegg er hårklipperen svært enkel og rask å rengjøre. Hele maskinen kan skylles under rennende vann, og du kan raskt gjør deg ferdig med klippingen. Denne brukervennligheten er verdt å sette pris på i en travel hverdag, hvor du ikke har tid til den omfattende rengjøringen etter hver bruk. Dette er den perfekte hårklipperen for deg som ønsker å administrere hårstylingen hjemme.

Remington skjeggtrimmer MB4000

Beste billige hårtrimmer

Fordele
 • pros-icon.svg Garanti: 3 år (4 år når registrert hos Remington)
 • pros-icon.svg Selvslipende komfortblader for velvære ved trimming av hår
 • pros-icon.svg Avtakbare og vaskbare blader
 • pros-icon.svg Opptil 4 års garanti for kvalitetssikring

Detaljeret gennemgang

Remington skjeggtrimmer MB4000 er den ideelle skjeggtrimmeren for de som ønsker en maskin som passer for både stubber og et stort helskjegg.

Derfor skal du velge Remington skjeggtrimmer MB4000:

Med en Remington skjeggtrimmer er du garantert hudvennlig hårtrimming med bladets Comfort Tip og et skarpt resultat. Dette kan derfor være en spesielt god modell for deg som kan ha en tendens til å ha sart hud eller kanskje på toppen av og til skjeggpest, da denne maskinen er spesialdesignet for å være ekstremt skånsom mot selv den mest delikate huden.

Bladene i denne modellen er selvslipende, så du trenger ikke vedlikeholde noe for å sikre komfortabel trimming hver gang. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for om maskinen til slutt vil ripe eller kutte verken hud eller hår. Rengjøringsvennligheten er også høy, og maskinen er meget enkel å rengjøre, da bladene er avtagbare og lett kan skylles under en kran.

Du er garantert en modell av høy kvalitet når du velger denne skjeggtrimmeren. Muligheten for garanti på inntil 4 år gir trygghet og sikkerhet for at kvaliteten på maskinen er i orden, og skulle det skje noe med den har du din trygghet i den lange garantitiden. 

Denne skjeggtrimmeren er spesielt egnet for de som ønsker en enkel skjeggtrimmer med det eneste formål å kunne trimme et hvilket som helst praktfullt skjegg.

Remington skjeggtrimmer MB6850

Bedste rengjøringsvennlige hårtrimmer

Fordele
 • pros-icon.svg Kraftig sug for minimal rengjøring
 • pros-icon.svg Dobbeltkantede, selvslipende kniver for skarp trimming
 • pros-icon.svg Utstyrt med Lift & Trim Pro-system og 20 lengdeinnstillinger for presisjon
 • pros-icon.svg Rask lading og lang batterilevetid

Detaljeret gennemgang

Ønsker du enkel rengjøring etter barbering og en lett hårtrimmer som kan tas med overalt? Da vil denne Remington hårtrimmeren være en god investering for deg.

Derfor skal du velge Remington skjeggtrimmer MB6850:

En Remington skjeggtrimmer MB6850 kan gjøre hverdagen og reiser enklere for alle med den unike vakuumteknologien som suger 95 % av hårene og sørger for at hver rengjøring etter barbering er minimal. Det avtakbare sugekammeret er gjennomsiktig, noe som gjør det enkelt å se når det må tømmes. Dette er noe som kan gjøre hver hårklipping lettere, da du ikke trenger å bruke tid på å vaske bort alle de mange små hårene som ellers normalt ville vært overalt.

I tillegg til å være enkel å rengjøre, er maskinen også lett og brukervennlig, og reisevesken som følger med når du kjøper denne hårtrimmeren er med på å gjøre denne modellen enkel å ta med seg rundt. Den kan tas med hvor som helst da den tar seg av selve rengjøringen, så du trenger ikke å bekymre deg for å plage noen med skjeggtrimmingen.

Litiumbatteriet gir både kort ladetid, samt konstant hastighet og klippekraft i opptil 60 minutter når det er fulladet. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for at presisjonen og effektiviteten til trimmen avtar under bruk.  En Remington skjeggtrimmer MB6850 er en lett modell, utstyrt med vakuumteknologi og en tilhørende reiseveske, slik at du kan ta den med overalt.

Philips skjeggtrimmer BT7500/15

Beste hårtrimmer til kroppen

Philips Series 7000 BT7500

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Garanti: 3 år
 • pros-icon.svg Egnet for hårklipping på hele kroppen
 • pros-icon.svg 100% vanntett og kan brukes under dusjen
 • pros-icon.svg Lang batterilevetid for høy brukervennlighe

Detaljeret gennemgang

Er du lei av å ha skjeggstubber overalt etter barbering? Eller kanskje du har en kjæreste som ikke er så glad i stubber overalt? Det kan også være at du bare vil ha en veldig brukervennlig, lett og enkel maskin for trimming av skjegget som du enkelt kan ta med deg overalt.

Derfor skal du velge Philips skjeggtrimmer BT7500/15:

Denne hårtrimmeren fra Philips er ideell for de som ønsker en enkel hverdag med minimal rengjøring etter hver barbering. Det kraftige suget gjør rengjøringsarbeidet for deg, så du trenger bare å tenke på en rask skjeggtrim.

Trimmerhodet kan også skylles og børstes rent.

De dobbeltkantede og selvslipende bladene gjør modellen vedlikeholdsfri og sørger for at hårklippene dine forblir skarpe og presise. Dette blir også hjulpet av det innebygde Lift & Trim Pro-systemet, som løfter hvert hårstrå opp slik at du får en perfekt trim for hvert strøk med maskinen. De 20 lengdeinnstillingene, som enkelt og raskt justeres ved å vri på zoomhjulet, sørger også for presisjon. Den valgte lengden låses av trimmeren, slik at du er garantert samme lengde gjennom hele stylingen.

I denne hårtrimmer testen har denne maskinen en av de korteste ladetidene sammenlignet med den lange batterilevetiden på hele 75 minutter, noe som er meget imponerende på toppen av alle de andre kvalitetene og funksjonene maskinen ellers har. Siden denne maskinen er en skjeggtrimmer, vil de fleste kunne bruke den igjen og igjen i hverdagen uten at det er nødvendig med lading. Og når skjeggtrimmeren endelig må lades, kan dette fikses på bare 60 minutter

Babyliss Men Body Trimmer (BG120E)

Beste hårtrimmer til kroppen

Fordele
 • pros-icon.svg Garanti: 3 år
 • pros-icon.svg Egnet for hårklipping på hele kroppen
 • pros-icon.svg 100% vanntett og kan brukes under dusjen
 • pros-icon.svg Lang batterilevetid for høy brukervennlighe

Detaljeret gennemgang

Vil du kunne trimme hårene på kroppen med en hårtrimmer som er spesialdesignet for det formålet? Denne Men Body hårtrimmeren fra Babyliss er perfekt for hår på kroppen og helt ideell for de som ønsker lang batteritid og mulighet for hårtrimming i badekaret.

Derfor skal du velge Babyliss Men Body Trimmer BG120E:

Denne hårtrimmeren fra Babyliss er den perfekte modellen for de som ønsker en maskin spesielt for trimming av hår på hele kroppen. En Babyliss Body Trimmer BG120E er utviklet med skarpe blader av 100 % rustfritt stål for å kunne trimme alle hår på kroppen. I tillegg er maskinen 100 % vanntett, og dette gjør at du kan bruke trimmeren enkelt og uten frykt for rust på knivene mens du er i dusjen. I tillegg kan den rengjøres enkelt og greit, da den like godt kan skylles i rennende vann etter bruk.

Modellen er utstyrt med et batteri som kan vare lenge. Du kan bruke hårtrimmeren i opptil 70 minutter, noe som gir deg god mulighet til å trimme hele kroppen på en gang uten å måtte lades opp halvveis. Dette gir høy brukervennlighet og er spesielt praktisk for de som bruker hårtrimmeren i badekaret, da det ellers kan bety mye trøbbel med lading underveis.

Kroppstrimmeren fra Babyliss er både for de som ønsker å bruke en kroppstrimmer på enkelte deler av kroppen, men den er også ideell for de som trimmer hele kroppen ofte. Enten du er en idrettsutøver eller bare ikke er spesielt glad i kroppshår, er denne maskinen en investering for alle som trimmer kroppen for hår.

Braun Series 7 multigroomer MGK7220

Beste øre- og nesetrimmer

Fordele
 • pros-icon.svg 10 i 1 multitrimmer for høy brukervennlighet
 • pros-icon.svg Lang batterilevetid – slik at hele kroppen kan tas på én lading
 • pros-icon.svg AutoSensing-motor for trimming av tykt og tynt skjegg

Detaljeret gennemgang

Har du allerede det du trenger med tanke på maskiner for skjegg og hårtrimming på hode og kropp, men mangler en som kan håndtere øre- og nesehår, så vil dette være det riktige valget for deg, da denne modellen fra Beurer er spesielt designet for det formålet.

Derfor skal du velge Beurer HR2000 Øre- og nesetrimmer:

Det kommer en tid for de fleste menn da det blir vanskelig å klare seg uten en øre- og nesehårtrimmer. Hvis du bare trenger en maskin for det spesielle formålet, kan det være lønnsomt å investere i denne Beurer HR2000 øre- og nesetrimmeren, som er designet for å gjøre dette enkelt og presist.

I tillegg til å være spesielt designet for øre- og nesehår, kan du også bruke denne modellen fra Beurer til å trimme øyenbrynene. En kam for montering på trimmeren er inkludert, slik at du kan oppnå presis og detaljert trimming. Videre er modellen fra Beurer utstyrt med ekstra skarpe blader for å sikre at hårtrimmeren ikke trekker ut hårene. Dette hjelper trimmeren med å forbli skånsom, samt også detaljert og sikker.

Med en Beurer øre- og nesetrimmer trenger du ikke ta hensyn til ladetid og til dels heller ikke batterilevetid, så lenge du har et AA-batteri for hånden, siden denne maskinen er batteridrevet. Et 1,5 V AA-batteri følger med ved kjøp av denne maskinen, så den er raskt klar til bruk. Vær oppmerksom på å huske å kjøpe nye batterier med jevne mellomrom, slik at trimming av hår forblir effektiv og sikker.

Guide

Slik velger du den rette hårtrimmer

Når du skal ut og kjøpe en hårtrimmer vil du raskt oppdage at det finnes mange forskjellige hårtrimmere på markedet. De flere modellene har mange ulike funksjoner og det er mange som er rettet mot ulike behov. I denne delen kan du lese og lære mer om hvilken type hårtrimmer du bør gå for og hvordan du enkelt og greit kan ta deg av vedlikeholdet.

Ulike typer hårtrimmere

I jakten på en ny hårtrimmer kan du med fordel vurdere hvilke behov den må kunne dekke. Du kan velge mellom skjeggtrimmer, hårklipper, multitrimmer eller kroppstrimmer, avhengig av hvor du ønsker å kunne trimme håret. Nedenfor kan du lese og lære litt mer om de ulike typene og bli guidet til hvilken som vil passe for deg.

Skjeggtrimmer

En skjeggtrimmer er valget for deg som spesifikt ønsker å kunne trimme skjegget. Hvis du verken ønsker å fikse håret på hodet eller kroppen, eller allerede eier maskiner for de formålene, så har en skjeggtrimmer akkurat det perfekte formålet for deg. Det kan også være at du elsker å gjøre noe ekstraordinært med skjegget ditt eller kanskje du har sart hud, hvor en helt spesiell type blad vil hjelpe deg med å være skånsom mot huden. Noen skjeggtrimmere kan brukes til hår på kroppen eller hodet også, men husk å sjekke om dette er en funksjon du ønsker.

Hårtrimmer / hårklipper

En hårtrimmer er den utbredte og mer vanlige betegnelsen på de ulike typene trimmere. Hvis modellnavnet har hårtrimmere eller hårklippere i, bør du imidlertid være klar over at disse oftest vil være primært beregnet på å klippe håret på hodet. Du kan enkelt finne noen som kan brukes til skjegget og kroppen også, og dette vil alltid fremgå av produktbeskrivelsen. Hvis du har et ønske og føler deg forberedt på å droppe frisøren helt eller delvis, så er denne typen trimmer den rette for deg.

Multitrimmer

Ønsker du en allsidig hårtrimmer som kan litt av hvert, vil en multitrimmer være best for deg. Denne typen trimmer vil ofte kunne litt av det meste og passe til både presisjon og styling for både skjegg og kropp. De fleste multitrimmere kommer med utskiftbare hoder for enhver hårklipping, slik at du kan bytte mellom hodene og trimme øyenbryn, skjegg, nesehår og hår på hodet og kroppen. Husk å sjekke hvilke hoder og hvilke funksjoner maskinen har, så er du sikker på at riktig tilbehør for ditt behov følger med.

Kroppstrimmer

Kroppstrimmeren er for deg som ønsker å kunne trimme håret på hele kroppen. Kanskje er du en idrettsutøver, kanskje du rett og slett ikke er veldig glad i hår, og da er en kroppstrimmer spesielt utviklet for kroppshår ideell for deg. Ofte har kroppstrimmere litt lengre batterilevetid enn de andre modellene, noe som gjør at du ikke trenger å ta en pause midtveis i kroppen.

Trimmer til øre- og nesehår

Har du allerede maskiner som kan håndtere alt annet enn øre- og nesehår, kan du utvide med en trimmer som er spesialdesignet for nettopp dette. Det kan være vanskelig eller helt umulig med vanlige hårtrimmere å komme til ører og nese, og hvis du vil være sikker på at du ikke klipper deg og at en trimmer verken river deg eller håret ditt, så er det en veldig god investering å utvide med en øre- og nesetrimmer som kan sikre deg en sikker og presis trimming på de stedene. Ofte kan disse trimmerne også brukes til øyenbryn, så du slipper å tukle med en maskin som er for stor til dette heller.

Finn den rette hårtrimmer til dine behov

I avsnittet ovenfor kan du lese litt om hvilke typer hårtrimmere på markedet du kan velge mellom. Enten du vil ha en skjeggtrimmer, hårklipper, multitrimmer eller kroppstrimmer, er fellesnevneren at det finnes mange modeller av de ulike hårtrimmerne på markedet. Det er derfor viktig at du vurderer hvilke behov du har før du går ut og investerer i en ny maskin. Det vil øke komforten for deg i hverdagen om du velger riktig modell til akkurat det du vil bruke den til.

Brukervennlighet

Brukervennlighet er noe de fleste setter pris på når de kjøper ny elektronikk. Det er alltid hyggelig hvis det ikke er for komplisert å begynne å bruke den nye hårtrimmeren din, og du ikke trenger å trekke frem en bruksanvisning for å huske hvordan du bruker de ulike funksjonene. Det kan være greit å ha høy fleksibilitet og flere innstillinger hvis man skal kunne bruke maskinen til litt av hvert, men det må være raskt og enkelt å bytte mellom hoder og innstillinger. I tillegg kan en lettere maskin eller en som har bevegelige deler være ideell for hjemmeklipp, hvor du må nå steder med hårtrimmeren din som du normalt ikke ville kunne nå så lett. Gå også for en lett modell med reiseveske hvis du ofte er på farten og vil ha med deg hårtrimmeren. Det er ofte mer batteritid og holdbarhet i en litt tyngre maskin, og derfor er det viktig å gjøre seg opp en mening om hva du vil at maskinen skal kunne.

Med eller uden ledning?

Etter hvert vil nok de fleste tro at en batteridrevet maskin er å foretrekke, men det kan være flere fordeler med en maskin med ledning, og flere produsenter lager også maskiner som kan fungere både med og uten ledning. Fordelen med en trådløs hårtrimmer er selvsagt at du ikke trenger å ha en stikkontakt i nærheten for å kunne bruke den, og det kan også være greit å ikke ha en ledning i veien når du barbedere hode, skjegg eller kropp. Du må imidlertid være oppmerksom på at maskinen ikke mister ytelsen underveis når batteriet kontinuerlig utlades. Det som derfor kan være en stor fordel med en maskin som må kobles til en stikkontakt er at du ikke trenger å huske på eller vente på lading, og du er sikker på at du ikke mister ytelse eller går tom for batteri midtveis. En kombinasjon med hårtrimmer som kan fungere både med og uten ledning kan derfor være å foretrekke for noen, da du alltid er sikret et best mulig resultat. Imidlertid finnes det nå så mange gode batteridrevne hårtrimmere at du ikke trenger å bekymre deg for ladetid, batteritap eller redusert ytelse.

Motoreffekt og bladtype

Avhengig av hva du skal bruke din nye hårtrimmer til, kan det være lurt å sette seg inn i den effektive ytelsen og hvilken bladtype modellen har. Spesielt med de trådløse hårtrimmerne er det fint å være sikker på at ytelsen ikke avtar kontinuerlig ved tap av batteri under bruk. Skal du rense eller trimme håret i badekaret er det også viktig at både maskinen og bladene tåler å bli utsatt for vann. Rustne blader er ikke noe man vil bruke for å trimme hårene verken på hodet, ansiktet eller kroppen. Mange maskiner er utstyrt med kniver i rustfritt stål nettopp for å unngå dette.

Lengdeinnstillinger

Du finner både maskiner uten lengdeinnstillinger og maskiner med 400 lengdeinnstillinger. Disse brukes til presisjonstrimming, og ønsker du perfekt trimming og muligheter for mange ulike lengdeinnstillinger er det viktig at du holder øye med hvor mye du kan stille inn på maskinen. Det finnes andre presisjonsfunksjoner, og disse er det også greit å ta med i betraktningen dersom det er akkurat dette du ønsker å prioritere når du skal kjøpe ny hårtrimmer.

Rengjøring av hårtrimmeren

Rengjøring av hårtrimmeren etter hver bruk er ekstremt viktig. Det er derfor veldig greit å ha med i dine betraktninger hvor mye energi, lyst og tid du ønsker å bruke på dette. Ved kjøp av mange hårtrimmere følger det med en liten rensebørste, hvor du enkelt og raskt kan børste bort de små hårstråene eller hårstubbene, men det er også flere og flere maskiner som du enkelt kan skylle under rennende vann, og de er raskt klar for neste klipp. Velg en du har vil håndtere å rengjøre hver gang, da dette vil øke levetiden til hårtrimmeren din.

Vedlikehold

Det er alltid en god idé å vurdere og tenke over hvor mye tid og lyst man har for å vedlikeholde hårtrimmeren sin. Det er stadig flere maskiner som er tilnærmet vedlikeholdsfrie, og det er verdt å velge en slik hvis du verken vil eller har tid til å vedlikeholde maskinen mer enn høyst nødvendig.

Vedlikehold av din hårtrimmer

For å øke levetiden og holdbarheten til maskinen din og bladene den er utstyrt med, er det flere ting du kan gjøre enten etter hver bruk eller av og til. Både rengjøringstips og vedlikehold er gjennomgått nedenfor, slik at du kan være trygg på at maskinen kan vare i mange år.

Rengjør din hårtrimmer etter hver gang

Avhengig av hvilken hårtrimmer du har, er det flere måter du kan rengjøre den på. Felles for alle modellene er at det alltid er viktig at du fjerner alt hår fra maskinen etter at den har vært i bruk. Du kan enten bruke en børste til dette formålet eller dersom trimmeren er vanntett og tåler å skylles i vann, kan du med fordel skylle og få fjernet hår og eventuelt døde hudceller. Dette vil sikre at ingen hår eller andre partikler kommer inn i maskinen og forkorter levetiden og ytelsen. Har du en hårtrimmer med sugeeffekt, som suger opp alle hårene mens du trimmer, så sørg alltid for å tømme beholderen etter bruk, selv om den ikke er full og må tømmes. Fjern også resterende småhår og andre partikler med en rensebørste eller vann hvis modellen tåler dette.

Husk å vedlikeholde bladene

Det er viktig for både sikkerheten og ytelsen at bladene på hårtrimmeren din er riktig vedlikeholdt slik at de ikke riper, river eller trekker i håret når du bruker trimmeren. Etter hver bruk bør bladene rengjøres ved hjelp av metoden ovenfor, og av og til bør bladene også oljes for å holde dem skarpe og klare til bruk. Har du en maskin hvor bladene er selvslipende vil disse sannsynligvis være vedlikeholdsfrie, men sjekk alltid om det er noe mer som må gjøres for å opprettholde kvaliteten på disse.

Justér bladene etter behov

Det er nesten uunngåelig at du etter mange års bruk av maskinen din vil se at knivene har flyttet på seg på grunn av bruk og slitasje. Det er derfor fordelaktig å av og til sjekke om bladene trenger en justering. Du kan se dette ved å se langs siden av bladet på hårtrimmeren og sjekke at bladet er rett og at taggene har samme lengde og spiss. Hvis dette ikke er tilfelle, kan du oppleve ubehag under trimming. Er taggene rette, men bladene trenger en justering, kan dette ofte enkelt gjøres med en skrutrekker, hvor du løsner bladet og setter det på plass.

Slik finner du det beste tilbudet på hårtrimmer

I jakten på en god hårtrimmer kan du noen ganger komme over flere litt dyre modeller, men det finnes også flere trimmere som ikke koster en formue. Det er imidlertid ekstremt viktig å huske at pris og kvalitet noen ganger henger sammen. Du bør ikke gå for mye på akkord, da det i de fleste tilfeller lønner seg å investere i en god hårtrimmer dersom du ønsker høy kvalitet, sikkerhet og god ytelse. Skal du kjøpe hårtrimmer til en budsjettvennlig pris, kan du derfor se etter et tilbud på hårtrimmer. Hvis du ikke trenger en ny hårtrimmer akkurat her og nå, kan du sørge for å holde øye med når drømmemodellen din kommer på salg.

FAQ

Hvilke hårtrimmer er best i test?

I denne hårtrimmer testen er det PHILIPS Gjør-Det-Selv hårklipperen, QC5580/32, som er kåret til testens beste. Grunnen til at akkurat den modellen er best i teste er utformingen av hårtrimmeren, som gir høy komfort i bruk og høy brukervennlighet, og maskinen er også enkel å rengjøre og vedlikeholde.

Hvordan finner jeg et godt tilbud på hårtrimmer?

Vi anbefaler at du ikke kompromisser for mye, og husk at det kan være en fordel å investere i en maskin av høy kvalitet. Du må selvfølgelig vurdere budsjettet og dine behov, slik at du ikke kjøper en maskin som kan mer enn den burde. Hold øye med drømmemaskinen din på nett, og kast deg over når den kommer på salg.

Hvordan vedlikeholder jeg hårtrimmeren min?

Det er viktig å huske å vedlikeholde hårtrimmeren. Noen modeller krever mindre vedlikehold enn andre. Husk alltid å rengjøre maskinen etter bruk slik det står i bruksanvisningen, og husk å smøre bladene slik at den holder seg skarp og ikke ruster.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×