Beste hevekurv 2022

1
Funktion Gjæringskurv

n for å lage brød bør du ta en titt på disse hevekurvene. Ved hjelp av en hevekurv får du fin høyde på brødet og du slipper at brøddeigen sklir utover under heving. Formen vil også holde seg bedre under steking. I tillegg vil en hevekurv slippe gjennom mer oksygen enn en vanlig bolle og gjæringsprosessen i deigen vil fungere bedre og raskere. Når du skal finne frem til den rette hevekurven kan det være…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Funktion Gjæringskurv219 kr.Jernia
Rømer Naturprodukt Gjæringskurv206 kr.Med24.no
Westmark Gjæringskurv518 kr.Kitchn

Er du på utkikk etter den perfekte måten for å lage brød bør du ta en titt på disse hevekurvene. Ved hjelp av en hevekurv får du fin høyde på brødet og du slipper at brøddeigen sklir utover under heving. Formen vil også holde seg bedre under steking.

I tillegg vil en hevekurv slippe gjennom mer oksygen enn en vanlig bolle og gjæringsprosessen i deigen vil fungere bedre og raskere. Når du skal finne frem til den rette hevekurven kan det være vanskelig med så mange modeller å velge mellom.

Her i vår test av hevekurver har vi sammenlignet viktige egenskaper blant de fire beste hevekurvene på markedet. I tillegg kan du se på vår sammenligningstabell for å få en raskt oversikt mellom forskjellene på modellene, samt lese vår hjelpsomme kjøpsguide.

Funktion Gjæringskurv – beste hevekurv rund

rund

Enkel og elegant hevekurv av rotting som gir deigen din mulighet for å heve på en helt ny måte. Rund form på hevekurven gir rustikt design, og materiale av rotting er lett å holde ren.

Vi anbefaler:  Kjøkkenvifte test (2022) → Test av de 9 beste kjøkkenvifter på markedet

Derfor skal du velge Funktion Gjæringskurv

Funktion hevekurv tar heving av brødbakst til et nytt nivå, og du kan servere både familie og venner et sprøtt og luftig brød uten mye arbeid. Produserer bakverk med en diameter på 30 cm, samt er 8 cm i høyden.

Dette er en svært enkel hevekurv med god størrelse. Bare strø godt over bollen og legg et surdeigsbrød til heving i kjøleskapet over natten. Neste dag vender du bare deigen over på stekebrettet, eller eventuelt en støpejernsgryte, før du steker det i ovnen.

For å rengjøre korgen kan du skrape eller børste vekk eventuelle mel- og deigrester. Husk at rotting ikke skal bløtgjøres. Har du brukt nok mel før da la deigen oppi skal det være nok å børste.

 • Svært brukervennlig
 • Gir flotte surdeigsbrød
 • Mulighet for å lage mønster for steking
 • 1 års garanti
 • Hevekurv rund som gir rustikk design
 • Hude

Rømer Naturprodukt Gjæringskurv – beste billige

Rømer Naturprodukt Gjæringskurv

En god og rimelig hevekurv produsert i rotting som passer svært godt for deg som skal lage mindre surdeigsbrød. Gir hevingen det lille ekstra slik at du kan servere gjester med et ypperlig resultat.

Derfor skal du velge Rømer Naturprodukt Gjæringskurv:

Rømer Naturprodukt tilbyr et bredt utvalg av økologiske og naturlige produkter som holder høy kvalitet. Dette gjelder også for deres kurv som gir deigen mulighet for å heve oppover, og du unngår at deigen sklir utover. Du får også en fin rund form som gir runde brød.

Når du skal bruke denne hevekurven kan du med fordel mette den med olje først, for eksempel olivenolje. Etter det drysser du kurven med et lag grovmel før deigen legges i, for å hindre at brødet setter seg fast.

Vi anbefaler:  Termokanne test - Se de 8 beste termokannene i test 2023

Husk at du ikke skal vaske hevekurven, men børste den grundig før du lar den tørk. Et godt tips for denne modellen er å tørke den i ø\ovnen med noen måneders mellomrom, dette vil være bra for å ikke få bakterievekst og du holder hygienen på topp.

 • Passer perfekt til våte deiger
 • Gir bedre heving av brødet
 • Egner seg supert for deg som bake små brød
 • Rundformet kurv som gir god heving av surdeigsbrød
 • Liten i størrelse, men godt for mindre bakverk

Westmark Gjæringskurv – beste premium

Westmark Gjæringskurv

Stilig hevekurv av rotting som gir oval brød. Hevekurven som er laget for å gi deigen rikelig med oksygen for best mulig heving, og det er har aldri vært enklere å lage perfekte surdeigsbrød.

Derfor skal du velge Westmark Gjæringskurv:

Westmark sin hevekurv er produsert i rotting og gir svært luftige brød. Etter du har blitt vant med denne kurven vil du føle at den er uunnværlig, for her vil du garantert merke forskjell på om du hever i denne kurven sammenlignet med en vanlig bakebollen.

Lager enkelt surdeigsbrød med som er helt perfekt, fordi hevekurven lar det slippe mer oksygen gjennom og dermed setter fart på heveprosessen. Husk at du ikke skal steke en deig i kurven, men rett før steking skal deigen legges over på et stekebrett. Da kan du også skjære til et flott mønster på toppen av brødet for den siste finishen.

Ønsker du det beste, og vil ha mulighet for å heve deig over natten, bør du ta en titt på denne modellen. Perfekt resultat med et rustikt utseendet, samt at du kan få tak i modellen i flere forskjellige former og størrelser.

Slik velger du rett hevekurv

Det er noen få ting du bør tenke over før du velger en av modellene, her er våre beste tips ove rhva du bør vudere før du går til innkjøp av en hevekurv. 

Størrelse varierer på hevekurver, og du kan få små og store modeller. Hvilke størrelse som passer for deg kommer ann på hvor store deig vil bake. Se i vår sammenligningstabell for å finne frem til hvor stor kapasitet og diameter de ulike kurvene har. Tenk også gjennom om du skal velge en oval eller avlang brødform for heving av deig. 

Materiale og design består stort sett av rotting, rattan eller tre. Ingen av delene tåler vann, og du skal bare koste kurvene ren etter bruk. Eventuelt kan du også tørke en hevekurv med jevne mellomrom i ovnen for å få vekk de siste melrestene, det skal holde med 1-2 ganger i året. Noen brødkurver kommer også med trykk av mønster i bunnen. 

FAQ

Hvilke hevekurv er best i test?

I vår test av hevekurver ble Funktion hevekurv best i test. En enkel og elegant hevekurv av rotting som gir godt med oksygen til deigen, samt har godt diameter og rustikt design.

Hvilken stor hevekurv bør jeg velge?

Hvilke stor hevekurven du skal være vil avhenge av hvor store deig du vil bake av. Noen kommer i stor diameter, men en vanlig hevekurv vil ligge på rundt 25 cm.