Opdateret desember 2023

Hodetelefoner test (2022) → Se markedets 6 best i test hodetelefoner

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Bose QuietComfort 35 II støydempende hodetelefoner med mikrofon
TESTVINDER

Bose QuietComfort 35 II støydempende hodetelefoner med mikrofon

Vår soleklare anbefaling er Bose noise cancelling headphones hodetelefoner i modellen QuietComfort 35 II. Disse anbefales på det sterkeste, dersom du nekter gå på kompromiss med dine nye trådløse hodetelefoners design og kvalitet. Lydopplevelsen med…

Bose QuietComfort 35 II støydempende hodetelefoner med mikrofon 1
De beste trådløse hodetelefonene

Bose QuietComfort 35 II støydempende hodetelefoner med mikrofon

JBL T460BT 3
Billig trådløst headset

Jabra Elite Active 65t

JBL Live 650BTNC 4
Trådløse over-ear hodetelefoner med aktiv støydemping

JBL T460BT

Samsung Galaxy Buds+ SM-R175 5
trådløse øreplugger

Beoplay H9 3rd gen

Beats by Dr. Dre Solo Pro Wireless 7
trådløse øreplugger

Beats by Dr. Dre Solo Pro Wireless

DALI IO-6 9

Jabra Elite 45h

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Er du på jakt etter noen gode hodetelefoner med den beste lydkvaliteten som penger kan kjøpe? Da har du kommet på rett sted. I vår test av hodetelefoner kan du nemlig lese om markedets 6 beste hodetelefoner.

I denne testen har vi valgt ut et variert utvalg av noen av de aller beste hodetelefonene på markedet, basert på testparametere som lydkvalitet, batterilevetid, komfort, design, pris og andre funksjoner. Vi har valgt ut et utvalg som vil passe for enhver, uansett hvilke behov og ønsker man har for sine nye hodetelefoner, så man kan finne den beste modellen for en selv.

Bose QuietComfort 35 II støydempende hodetelefoner med mikrofon

De beste trådløse hodetelefonene

Bose QuietComfort 35 II støydempende hodetelefoner med mikrofon

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Utviklet med førende støyreduksjon teknologi og aktiv støydemping, her kan du nyte svært god lyd helt uten forstyrrelser
 • pros-icon.svg Lang batterilevetid, modellen holder i opp til 20 timer ved full opplading
 • pros-icon.svg Produsert med slitesterke og robuste materialer, så du uten problem kan ha de med på farten
 • pros-icon.svg Leveres med oppbevaringsetui, USB lader og kabel

Detaljeret gennemgang

Vår soleklare anbefaling er Bose noise cancelling headphones hodetelefoner i modellen QuietComfort 35 II. Disse anbefales på det sterkeste, dersom du nekter gå på kompromiss med dine nye trådløse hodetelefoners design og kvalitet. Lydopplevelsen med disse hodetelefonene blir enda bedre med modellens støydemper, og opp med opp til 20 timers levetid kan du nyte musikken lenge. 

Derfor bør du velge Bose QuietComfort 35 II

Vil du investere i et par hodetelefoner av særdeles høy kvalitet som garanterer en fantastisk lydopplevelse og støydemping? Da er Bose noise cancelling headphones et riktig valg for deg. Først og fremst er hodetelefonene utviklet med en blanding av plastikk, metall, lær og alcantara, som sikrer deg høy komfort ved bruk. 

Designen forsikrer også at du kan ta med hodetelefonene på farten, da materialene er slitesterke og robuste.

Utover dette er øreputene fremstilt av et syntetisk proteinstoff som i samspill med Boses Acoustic Noise Cancelling teknologi eliminerer denne oppbyggingen av støy som kommer utenfra. Støyreduksjons teknologien måler, sammenligner og reagerer på utenfrakommende støy og eliminerer det. Du er altså garantert en bedre lydopplevelse, som ikke blir konstant forstyrret av andre lyder.

Utover og ha et solid design og støydemping, har disse hodetelefonene også lang batterilevetid. Du kan altså lytte til din favorittmusikk, podcast eller lignende i opp til 20 timer før hodetelefonene må lades opp igjen. 

Dessuten tar oppladingstiden kun 2 timer og 15 minutter før du er klar til å lytte igjen. Ellers kan du alltids bruke den medfølgende kabelen på 1,2 meter til å lytte ved og koble det direkte til enheten du bruker. 

Produktdetaljer:

 • Vekt: 309 gram 
 • Farge: Sort
 • Materiale: Plastikk, metall, lær og alcantara
 • Batteritid: 20 timers spilletid
 • Oppladingstid: 2 timer og 15 minutter 
 • Maksimal driftsavstand: 9 meter 
 • Inkludert tilbehør: Bæreveske, avtagbar kabel til hodetelefonen på 1,2 meter og avtagbar USB ladekabel på 30 cm

Sony WH-1000XM4

Fantastisk støydemping

Fordele
 • pros-icon.svg Markedsledende støydemping
 • pros-icon.svg “Speak-to-chat” pauser lyden dersom noen snakker til deg, så du slipper gå glipp av viktige beskjeder
 • pros-icon.svg Engasjerende og fyldig lydbilde, passer spesielt for deg som liker litt tung og mye bass

Detaljeret gennemgang

Den 4. generasjonen av Sonys populære hodetelefoner skinner virkelig når det kommer til støydempingen. Er det viktig for deg å slippe forstyrrelser når du bruker hodetelefoner garanterer Sonys modell deg en lydopplevelse der du kan gå helt inn i “din egen boble.” Med opp til 30 timers ladetid leverer Sony en suveren totalpakke i form av deres Sony WH-1000XM4.

Derfor bør du velge Sony WH-1000XM4

Sony er blitt utnevnt til “Kongen av støydemping” og dette er ikke uten grunn, invester i denne modellen og du får en herlig blanding av lydkvalitet og god støydemping. Sonys modell analyserer omgivelsene inni og utenfor hodetelefonene tusenvis av ganger i sekunder og justerer deretter støydempingen.

Det er likevel mulig få med seg om noen snakker til deg, eller gi beskjed uten å måtte trykke på pause, takket være den kjekke funksjonen “Speak-to-chat.” Funksjonen pauser lyden automatisk mens du eller noen rundt deg snakker. Praktisk funksjon, men det er også mulig å slå den av dersom det ønskes. 

Designet sørger for komfortabelt bruk med myke skinnputer og lav vekt og hodetelefonene er utformet for å klemme jevnt rundt øret. Autopause setter lyden automatisk på pause om du tar av deg hodetelefonene, kjekk og tidsbesparende funksjon.

Den kommer med innebygd mikrofon, og er kompatibel med stemmestyring fra Amazon Alexa, Google Home og Apple Siri. Med i eska får du også et bæreetui i hardplast, flyadapter, ladekabel og minijack kabel. 

Lydkvaliteten er herlig, spesielt om du setter pris på litt bass. Med levetid på opptil 30 timer ved full opplading har du her et meget godt valg til hodetelefoner. 

Produktdetaljer:

 • Vekt: 254 gram 
 • Farge: Sort 
 • Materiale: Plastikk, skum
 • Driftstid: 30 timer 
 • Oppladingstid: 3 timer
 • Maksimal driftsavstand: 9,1 meter 
 • Inkludert tilbehør: Bæreetui, flyadapter, ladekabel 19,99 cm, mini jack kabel 1,2 m

Jabra Elite Active 65t

Billig trådløst headset

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Billig – mye for pengene
 • pros-icon.svg Sammenleggbart
 • pros-icon.svg Sitter mykt og behagelig på ørene

Detaljeret gennemgang

JBL er kjent for god kvalitet til en lav pris og disse passer godt for deg som vil ha noe rimelig, uten at det har konsekvenser for kvalitet. I over 60 år har de utviklet imponerende lyd, og denne modellen skuffer ikke. Lydkvaliteten imponerer med tanke på den lave prisen, og her får du et både behagelig og praktisk trådløst sett for pengene.

Derfor bør du velge JBL T460BT

JBLs Pure Bass-lyd som du kan hører på store konsertscener og arenaer rundt om i verden gjengis i denne modellen. Under overflaten ligger det et par 32mm drivere som trykker til med en seriøs bass, du kan sitte i stua og føle at du er på konsert. 

Designet på modellen er fint og nøytralt slik at det skal passe til enhver smak, og de myke putene både i øregangen og rundt hode rammen garanterer maks komfort. Det er flott at hodetelefonene er sammenleggbare, slik at du kan brette det sammen etter bruk og legge det i bagen. Det er i tillegg kompakt og veier lite, så modellen tar lite plass og er lett å frakte med seg. 

Hodetelefonene kommer med mikrofon og samtalekontroll, så du kan lett styre musikken – enten ved å trykke eller ved bruk av din egen stemme. Koble sammen stemmestyringen med smart enheten din og juster volum, bytt sang eller godta anrop. Bassen er kraftig og fin, og det må igjen nevnes at her får du svært god lydkvalitet. Med den lave prisen gir disse bluetooth hodetelefonene deg mye for pengene dine, til en rundt 400,- nok er dette et solid kjøp.

Produktdetaljer:

 • Vekt: 151g 
 • Farge: Sort, Hvit, Blå
 • Driftstid: Batteri holder opptil 11 timer
 • Inkludert tilbehør: Ladekabel

JBL T460BT

Trådløse over-ear hodetelefoner med aktiv støydemping

JBL Live 650BTNC

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Opptil 30 timer batteritid og kjapp ladetid
 • pros-icon.svg Aktiv støydemping fjerner forstyrrende lyd
 • pros-icon.svg Støtte for tale assistenter

Detaljeret gennemgang

Med Marshall Major IV kan du høre på musikk nonstop i 80 timer uten å måtte lade! Dessuten har den den ettertraktede funksjonen trådløs lading. Rock-entusiaster vil kjenne igjen Marshall-logoen fra diverse forsterkere og annet utstyr fra konserter, og med disse kan du rocke i vei uavbrutt hele helgen om du måtte ønske.

Derfor bør du velge Marshall Major IV headet

Få andre hodetelefoner på markedet kan skilte med like god batterilevetid som denne modellen, 80 timer er rett og slett imponerende. Trådløs lading er høyt ettertraktet hos mange kunder, og her får du ladet helt uten kabel. Skulle du likevel gå tom for strøm så kan du fortsatt lytte til musikk ved å koble til minijack-kabelen som følger med. 

Designet skiller seg ut fra andre hodetelefoner, mange vil nok kjenne igjen det særegne Marshall-mønsteret som du blant annet kanskje har sett på gitarforsterkere på konsert. Den klassiske Marshall-logoen vil gi musikkelskere veldig gode assosiasjoner. 

Designet er uansett sold og behagelig, så stil har ikke gått på kompromiss med komfort. Med aktiv støyreduksjon vil du oppleve minimalt med forstyrrelser, og skal du ta det med deg i sekken brettes hodetelefonene lett sammen. Et kjøp som anbefales for de som er ekstra glad i musikk, her får du en spilletid som varer lenge. 

Produktdetaljer:

 • Vekt: 165 
 • Farge: Sort
 • Driftstid: 80 timer
 • Oppladingstid: 3 timer 
 • Inkludert tilbehør: USB-C ladekabel, 3,5 m lydkabel

Beoplay H9 3rd gen

trådløse øreplugger

Samsung Galaxy Buds+ SM-R175

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lett og kompakt
 • pros-icon.svg Engasjerende lyd
 • pros-icon.svg Trådløs lading

Detaljeret gennemgang

Med Marshall Major IV kan du høre på musikk nonstop i 80 timer uten å måtte lade! Dessuten har den den ettertraktede funksjonen trådløs lading. Rock-entusiaster vil kjenne igjen Marshall-logoen fra diverse forsterkere og annet utstyr fra konserter, og med disse kan du rocke i vei uavbrutt hele helgen om du måtte ønske.

Derfor bør du velge Marshall Major IV headet

Få andre hodetelefoner på markedet kan skilte med like god batterilevetid som denne modellen, 80 timer er rett og slett imponerende. Trådløs lading er høyt ettertraktet hos mange kunder, og her får du ladet helt uten kabel. Skulle du likevel gå tom for strøm så kan du fortsatt lytte til musikk ved å koble til minijack-kabelen som følger med. 

Designet skiller seg ut fra andre hodetelefoner, mange vil nok kjenne igjen det særegne Marshall-mønsteret som du blant annet kanskje har sett på gitarforsterkere på konsert. Den klassiske Marshall-logoen vil gi musikkelskere veldig gode assosiasjoner. 

Designet er uansett sold og behagelig, så stil har ikke gått på kompromiss med komfort. Med aktiv støyreduksjon vil du oppleve minimalt med forstyrrelser, og skal du ta det med deg i sekken brettes hodetelefonene lett sammen. Et kjøp som anbefales for de som er ekstra glad i musikk, her får du en spilletid som varer lenge. 

Produktdetaljer:

 • Vekt: 165 
 • Farge: Sort
 • Driftstid: 80 timer
 • Oppladingstid: 3 timer 
 • Inkludert tilbehør: USB-C ladekabel, 3,5 m lydkabel

Apple AirPods Max

Trådløse over-ear hodetelefoner med aktiv støydemping

Fordele
 • pros-icon.svg Opptil 30 timer batteritid og kjapp ladetid
 • pros-icon.svg Aktiv støydemping fjerner forstyrrende lyd
 • pros-icon.svg Støtte for tale assistenter

Detaljeret gennemgang

JBL sin “Live 650BTNC” modell er designet for urbane miljøet og kommer med støykansellering som gjør at de sitter ganske godt på hodet på lange flyreiser eller andre steder med mye støy. Multi point gjør at headsettet kan kobles til to enheter samtidig, og bedre lyd kan enkelt justeres via app. Dette er et godt valg dersom du ser etter rimelige over-ear hodetelefoner til hverdagsbruk.

Derfor bør du velge JBL Live 650BTNV over-ear hodetelefoner

JBL er kanskje mest kjent for høyttalere, men de har også bydd på veldig gode hodetelefoner i løpet av årene. Denne modellen sikter seg på mellomsjiktet, med en rimelig pris.  Aktiv støyreduksjon er en av de mest forespurte kvalitetene hos mange ved valg av trådløse headset, og det får du via denne modellen. 

Her får du deilig og høyoppløst lyd takket være store 40 mm-elementer. Det kommer med et batteri som kan hurtiglades på 15 minutter og gi deg 2 timers spilletid dersom du har glemt å lade det. Lyden er imponerende med tanke på prisen, og det samme kan også sies om hvor komfortabelt det sitter på. 

JBL Live 659BTNV bruker Bluetooth 4.2 og støtter tilkobling til flere enheter, såkalt “multi-point” tilkobling. Hodetelefonens generelle konstruksjon er veldig bra, og det er en fin blanding av metall, tøy, lær og plast. Med tykt minneskum på ørene sitter de veldig godt og mykt på. Selv om noen brukere kanskje ikke foretrekker plast, er dette en lett hodetelefon som du ikke har noe imot å bruke i flere timer. 

Støyreduksjon er en enkel to-trinns affære, du slår enten PÅ eller AV. Med støtte for taleassistenter øker brukervennligheten flere hakk, og her får du et hverdags headset som gir mye for pengene.

Produktdetaljer:

 • Vekt: 260g
 • Farge: Sort, Hvit, Blå
 • Driftstid: Batteri holder opptil 30 timer
 • Inkludert tilbehør: Hodebøyle

Beats by Dr. Dre Solo Pro Wireless

trådløse øreplugger

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lett og kompakt
 • pros-icon.svg Engasjerende lyd
 • pros-icon.svg Trådløs lading

Detaljeret gennemgang

Samsungs Galaxy Buds+ er lette og kompakte, og kan tas med overalt uten innsats. Øreproppene byr på en fyldig og engasjerende lyd, med to høyttalere som fordeler lyd lasten med diskant til en og bass til den andre. Det hele gir en deilig lytteopplevelse.

De små øreproppene sitter fint i øret, og tåler at du beveger deg eller legger deg ned. Designet er enkelt og fint, og du kan velge mellom mange fine farger. Lydbildet lar deg leve deg inn i det du hører på, og spesielt er øreproppene glad i rytmer og og dynamisk lyd. Den byr også på en imponerende omgivelseslyd, som lar deg kjøre opp forsterkningen av lyden til omgivelsene dine. Dette passer ekstra god for deg som har lav hørsel. 

Aller best passer disse til Samsung-telefoner, men de er også kompatible med andre. Trådløs lading er alltid positivt, og Galaxy Buds+ lar deg lade helt uten kabel. Om du ønsker små og kompakte ørepropper som sitter fast i øret uten problemer er disse for deg. Du får med tre gummiputer og tre “haker” som passer på at pluggene sitter godt i øret – så du kan finne den komboen som passer best for nettopp dine ører. 

Du har touch kontrollere på utsiden av hver propp, og med enkle tapp kan du spille, pause, bytte mellom låter og ta samtaler. Batteritiden er seks timer på en runde lading, som er godt for trådløse ørepropper kategorien. Det er uten tvil mye å sette pris på hos Galaxy Buds+.

Produktdetaljer:

 • Vekt: 5.6g
 • Farge: Sort, hvit, sølv, blå, rød, lilla
 • Driftstid: 6 timer på en lading, 11 timer med ekstra lading fra etuiet
 • Inkludert tilbehør: Ladeetui, gummiputer, haker, ladekabel, instruksjoner
Fordele
 • pros-icon.svg Kan kjøpes til en billig og rimelig pris
 • pros-icon.svg Har en svært god batterilevetid
 • pros-icon.svg Lett i vekt som gjør de svært komfortable

Detaljeret gennemgang

Denon AH-GC30 er en modell som har fått stor skryt for dens gode fleksibilitet og bruksområder. Med denne modellen kan nemlig tilpasses til hvordan du ønsker å bruke de, sånn at du kan få akkurat det du ønsker fra dine nye hodetelefoner som du ønsker. 

Derfor skal du velge Denon AH-GC30

Denon AH-GC30 er en modell som for de aller fleste er verdt å kjøpe, da de for det første ikke koster like mye som de aller dyreste modellene på markedet – uten at det på noen måte har gått utover kvaliteten og hvordan du kan bruke de. Her får du rett og slett en veldig god, fleksibel og brukervennlig modell.

Fleksibelt bruk

Noe av det som gjør at Denon AH-GC30 skiller seg ut sammenlignet med mange andre modeller på markedet er at den har noen virkelig gode innstillinger for støyreduksjon. De kommer nemlig med støydemping, eller ANC som det også kalles. Men det som gjør de unike er at hodetelefonene har tre forskjellige ANC-innstillinger, til bruk på tog/buss, fly eller på kontoret. Du kan altså velge hvilken av de situasjonene som passer best til der du befinner deg, sånn at du kan slippe inn så mye lyd som du selv ønsker. 

Denon AH-GC30 er i hovedsak noen trådløse on-ear hodetelefoner. Men hvis du for eksempel sitter på et fly, kan du fint koble de til underholdningssystemet med en minijack, så sparer du også på batteriet. Men Denon AH-GC30 har også god batteritid, og med ANC kan du blant annet nyte bedre lyd i hele 20 timer. 

Denon AH-GC30 har en god komfort og sitter veldig godt, takket være dens oppbygning av memory foam i øreputene. Dette gjør at de former seg etter hodet ditt, sånn at de sitter godt på deg. Denon AH-GC30 kan kobles opp med en app på telefonen din, hvor du også kan styre de med en rekke innstillinger. 

Produktdetaljer 

 • On-ear hodetelefoner
 • Trådløs
 • Active noise cancelling
 • Tilkobling: Bluetooth
 • Batteritid: 20 t

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Et flott og elegant design
 • pros-icon.svg Utrolig god lydkvalitet med og uten ANC
 • pros-icon.svg Bruk de både trådløst og med kabel

Detaljeret gennemgang

DALI er kanskje ikke det mest kjente merket for hodetelefoner på markedet, men det betyr på ingen måte at de er noe mindre gode. For her får du nemlig en modell som virkelig leverer på en rekke gode parametere, og flere eksperter har rost disse over-ear hodetelefonene for den fantastiske lydkvaliteten.

Derfor skal du velge DALI IO-6

Ønsker du deg hodetelefoner hvor det er lyden som har vært i fokus under utviklingen? Da kan du trygt sjekke ut DALI IO-6 litt nærmere. Her får du nemlig en modell hvor lyden skiller seg ut på markedet, og du kan nyte en krystallklar lydkvalitet i hele 30 timer – selv med noise cancelling aktivert. 

Hodetelefoner med litt av alt

Selv om det er selve lyden som DALI IO-6 har fått aller mest skryt for, så er det ikke alt disse hodetelefonene kan tilby. Det første du vil se på hodetelefonene er modellens flotte design. Dens design er nemlig designet stilrent og flott, og samtidig har de en solid og komfortabel oppbygning som gjør at du kan merke den gode kvaliteten når du bruker de. 

DALI IO-6 kommer med active noise cancelling, sånn at du kan stenge ut alt lyd du ikke ønsker å høre mens du lytter til musikk, spiller spill på datamaskinen din, ser på film eller hører på en god podcast. I tillegg til dette kan du også velge om du vil bruke de trådløst eller med en kabel. Når du bruker de med kabel trenger du ikke tenke over batteritiden, da de vil fungere som vanlige passive hodetelefoner. 

Alt i alt får du med DALI IO-6 et par virkelig gode hodetelefoner som kan det aller meste som de mest populære modellene på markedet kan, og som også har et utrolig flott design. De er med andre ord verdt å vurdere. 

Produktdetaljer 

 • Over-ear hodetelefoner
 • Trådløse og kabel
 • Aktiv støydemping
 • Tilkobling: Bluetooth
 • Batteritid: 30 timer
 • Vekt: 325 gram

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Et flott og elegant design
 • pros-icon.svg Utrolig god lydkvalitet med og uten ANC
 • pros-icon.svg Bruk de både trådløst og med kabel

Detaljeret gennemgang

DALI er kanskje ikke det mest kjente merket for hodetelefoner på markedet, men det betyr på ingen måte at de er noe mindre gode. For her får du nemlig en modell som virkelig leverer på en rekke gode parametere, og flere eksperter har rost disse over-ear hodetelefonene for den fantastiske lydkvaliteten.

Derfor skal du velge DALI IO-6

Ønsker du deg hodetelefoner hvor det er lyden som har vært i fokus under utviklingen? Da kan du trygt sjekke ut DALI IO-6 litt nærmere. Her får du nemlig en modell hvor lyden skiller seg ut på markedet, og du kan nyte en krystallklar lydkvalitet i hele 30 timer – selv med noise cancelling aktivert. 

Hodetelefoner med litt av alt

Selv om det er selve lyden som DALI IO-6 har fått aller mest skryt for, så er det ikke alt disse hodetelefonene kan tilby. Det første du vil se på hodetelefonene er modellens flotte design. Dens design er nemlig designet stilrent og flott, og samtidig har de en solid og komfortabel oppbygning som gjør at du kan merke den gode kvaliteten når du bruker de. 

DALI IO-6 kommer med active noise cancelling, sånn at du kan stenge ut alt lyd du ikke ønsker å høre mens du lytter til musikk, spiller spill på datamaskinen din, ser på film eller hører på en god podcast. I tillegg til dette kan du også velge om du vil bruke de trådløst eller med en kabel. Når du bruker de med kabel trenger du ikke tenke over batteritiden, da de vil fungere som vanlige passive hodetelefoner. 

Alt i alt får du med DALI IO-6 et par virkelig gode hodetelefoner som kan det aller meste som de mest populære modellene på markedet kan, og som også har et utrolig flott design. De er med andre ord verdt å vurdere. 

Produktdetaljer 

 • Over-ear hodetelefoner
 • Trådløse og kabel
 • Aktiv støydemping
 • Tilkobling: Bluetooth
 • Batteritid: 30 timer
 • Vekt: 325 gram

Guide

Hvordan velge de beste hodetelefonene?

Lydkvalitet spiller en rolle

Lyden er klart det viktigste punktet – er det dårlig lyd i hodetelefonene blir det slitsomt å høre på i lengden. Ulike sett presterer imidlertid godt på ulike typer lyd. Noen gir deg deilig basslyd for eksempel. Noen er spesielt gode til musikk med masse rytme. Hva slags lyd kommer du til å høre på? 

Om du jobber med musikk profesjonelt eller rett og slett bare er en skikkelig musikkentusiast er det klart dette spiller en ekstra stor rolle. Lydkvaliteten øker sammen med prisen, så om du hører mye på musikk, kan disse ekstra kronene være verdt det.

Aktiv støyreduksjon/ANC

Fler og fler trådløse hodetelefoner byr på aktiv støyreduksjon. Aktiv støyreduksjon minimerer støyen fra omgivelsene dine, og lar deg konsentrere deg fullt om det du hører på. 

Dette forbedrer lydkvaliteten betraktelig, og kan virkelig være verdt å se etter i hodetelefonene dine. Spesielt kjekt er dette når du reiser. Vi vet alle hvor mye støy man kan finne på fly, buss eller tog – og med dette blir reisen mye bedre. Det er også kjekt om du skal bruke headsettet i jobb omgivelser med mye støy, et kontorlandskap for eksempel. Aktiv støyreduksjon spiser en del av strømmen på hodetelefonene dine, men slik vi ser det er det verdt det.

Batteriets levetid – hvor lenge kan du høre på musikken?

Det er sånn med alle trådløse hodetelefoner at de må lades relativt ofte. Dersom batteriets levetid betyr mye for det daglige bruket ditt, bør du sjekke dette. Det er irriterende å ende opp uten strøm i en situasjon du trenger hodetelefonene. Til forsvar for de trådløse hodetelefonene, så er grunnen til at de spiser mye strøm at de har mange kjekke funksjoner vi setter pris på. In ear modeller har ofte mindre batteritid enn de store hodetelefonene som dekker hele øret.

Skal du bruke hodetelefoner til trening?

Mange av oss klarer oss ikke på trening uten tilgang til motiverende musikk som hjelper deg gjennom de hardeste takene. Skal du ha hodetelefoner til trening er det ekstra viktig å tenke på hvordan de sitter.

Dersom de faller av under trening er det både slitsomt og distraherende, og kan gjøre at du mister motivasjonen. Det kan vi ikke ha noe av!

In ear modellen er ofte foretrukket til trening, fordi de oppleves lettere enn de større modellene. Heldekkende hodetelefoner kan også føles varme under trening. Det er også en fordel om du kjøper en modell som er vann- og svetteresistent. Jabra Elite Active 65t, som vi har nevnt i testen vår, er svetteresistent og vår valgte favoritt til trening.

In-ear vs. heldekkende hodetelefoner

Noen vil ha lette og små ørepropper, andre foretrekker større hodetelefoner. Men hva er forskjellen på dem? Det finnes både “in ear” og heldekkende typer. Her går vi gjennom dem:

In-ear

Disse går inn i øregangen og kalles også for ørepropper. Disse er lette og kompakte, og enkle å ha med på farten. De passer enkelt i vesken, bagen eller til og med lommen din. Med disse er det viktig at de passer til øret ditt og ikke faller ut, så velg gjerne en modell som tilbyr flere størrelser du kan velge mellom, eller flere typer gummiputer til øret så du kan velge den som sitter best fast.

Mange foretrekker in ear modellen når man skal være i fysisk aktivitet, – da de sitter lett i øret og ikke blir en distraksjon.

Heldekkende hodetelefoner

For deg som nekter gå på kompromiss med lydopplevelsen din. Disse gir uten tvil best og mest engasjerende lydbilde, etter som de er heldekkende. De sitter rundt hele øret ditt og lar deg leve deg helt inn i det du hører. De er tyngre og bære med seg rundt, men fler og fler modeller kommer i sammenleggbar utgave som tar mindre plass.

Heldekkende hodetelefoner gir også en mer komfortabel opplevelse, da hodeputene sitter mykt utenpå øret ditt i stedet for inni. Disse er foretrukket av både musikkelskere og gamere, da de lar deg leve deg helt inn i din egen verden mens du lytter.

Hva har du råd til?

Hva er du villig til å investere i ditt nye sett hodetelefoner? Som med alt annet er det her slik at man får det man betaler for. Modellene i den høyeste prisen byr på eksemplariske lydopplevelser og ekstra luksuriøse materialer, men skal du kun ha et enkelt ett til hverdagsbruk finnes det rimeligere modeller som gir deg det du trenger.

Slik har vi utført denne hodetelefoner testen

For å gi deg en så detaljert og nøye oversikt som mulig, har vi lest gjennom en lang rekke tekstkilder og brukeranmeldelser i våre undersøkelser til denne artikkelen. Dette med formål om å finne ut hvilken hodetelefoner som er de beste og mest populære på markedet akkurat nå.

Det er mye å velge mellom, og vi har gjort vårt beste for å finne en varierende oversikt som inneholder det beste innenfor ulike kategorier. Det er ingen tvil om at det er mange kandidater som når opp til forventningene, og vi har valgt oss en bunke med de vi mener utmerker seg spesielt. Disse har vi plukket ut ved å gjennomgå ulike testresultater samt kunder tilbakemeldinger.

Faktorer vi har hatt i bakhodet mens vi gjorde våre undersøkelser er pris, brukervennlighet, design og ekstra funksjoner. Alle modellene er trådløse, og vi har tatt med både heldekkende og in ear modeller for å gi deg en så mangfoldig testoversikt som mulig.

FAQ

Hvilke trådløse hodetelefoner er de beste?

I denne testen har vi kåret Bose sin QuietComfort 35 II til best i test. Hva som er best for deg kommer dog an på hva slags preferanser du har og hva du ser etter. Det kan være andre modeller passer bedre til dine personlige behov. 

Hva bør jeg se etter når jeg skal kjøpe hodetelefoner?

Det kommer helt an på dine preferanser. Tenk på hva som er viktig for deg, hvilke funksjoner du absolutt må ha og hva du er villig til å betale. Ekstra lurt er det og se etter god lydkvalitet, batteritid og byggekvalitet.

Hvordan kobler man til trådløse hodetelefoner?

Dette er enkelt og gjøres som regel via bluetooth. Derfor er det viktig at du passer på at enheten du planlegger å spille av fra har bluetooth. Om den ikke har det, vil du ikke kunne koble sammen enhetene.

Hvorfor bør jeg velge trådløst headset?

Trådløse hodetelefoner gir deg mer frihet og bevegelighet under bruk. Uten kabelen blir det mindre rot, og du slipper at kabelen roter seg inn i en ball. Batteritiden er dårligere, men de fleste synes kortere batteritid er verdt det på grunn av friheten et trådløst headset gir.

Bør man velge hodetelefoner med aktiv støydemping?

Støydempende funksjoner er veldig praktisk dersom man ønsker å kunne stenge lyd utenfra ute når man hører på produkter. Men det er absolutt ikke en nødvendighet dersom man ikke har behov for det.

Finnes det gode hodetelefoner med mikrofon?

Ja, de fleste modellene i vår best i test kommer også med innebygget mikrofon, sånn at du kan bruke de som handsfree på telefonen, til gaming eller til møter og kommunikasjon over nettet.

Bør man velge trådløse hodetelefoner?

Dette kommer an på hvilke behov du har. Med trådløse hodetelefoner er du mer fri til bevegelse og til å kunne bevege deg. Men du er da mer avhengig av en batterilevetid som lever opp til dine forventninger, mens passive modeller med kabel ikke har en batterilevetid du trenger å forholde deg til.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×