Opdateret november 2023

Hørselvern dab

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne hørselvern dab testen undersøker vi fire av det vi anser som de beste hørselvernene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, funksjoner og og kvalitet på høyttalere vil vi også fremheve andre egenskaper og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Vi vet alle at arbeid under støy kan være både slitsomt og skadelig for hørselen din. Et godt hørselvern dab skal sitte komfortabelt på hodet og gi den støyreduksjonen man ønsker, samt leveres med funksjoner som gjør at du kan lytte til musikk, snakke i telefonen og høre de svake lydene som du ønsker å oppfatte.

Er du på utkikk etter det beste hørselvernet med dab anbefaler vi at du leser videre i vår hørselvern dab test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste hørselvernene med dab i vår kjøpsguide.

3M Peltor WS Alert XP Headband

best i test hørselvern med dab

Fordele
 • pros-icon.svg Gjenopptar musikk automatisk etter samtale
 • pros-icon.svg Impulslyd dempes til maksimalt 82 dB
 • pros-icon.svg Mikrofonen er suveren
 • pros-icon.svg Reduserer lyden fra musikk automatisk for å beskytte hørselen din
 • pros-icon.svg Rask og enkel innstilling av radiostasjoner

Detaljeret gennemgang

Peltor WS Alert XP er den neste generasjon fra velkjente og godt omtalte Peltor WS Alert. Her får du et robust hørselvern med alle funksjoner du måtte trenge, for både å utføre samtaler, høre musikk og ikke minst verne hørselen din mot støy under arbeid.

Peltor WS Alert XP er hørselvern med dab som er svært solid og har god slitestyrke som gjør at du kan bruke det i flere år. Her kan du velge mellom flere farger og med en vekt på under et halvt kilo vil du ikke oppleve det som tungt under arbeid.

Denne modellen til Peltor leveres med en lydabsorberende mikrofon og det nyeste innen Bluetooth-teknologien slik at det er kompatibel med de nyeste mobiltelefoner på markedet. Høyttalerne som er integrert er av høy kvalitet slik at du vil oppleve en fyldig og behagelig lyd.

Når du får en innkommende samtale får du beskjed via en elektronisk stemme, og du svarer ved å trykke på en svarknapp. Dersom du hører på musikk eller radio vil lyden herfra automatisk reduseres, samt at den støydempende mikrofonen filtrere bort lyd fra omgivelsene. Du vil kunne prate slik at mottakeren kan høre deg klart og tydelig, men ikke støyen rundt deg. 

En klar fordel vi liker med Peltor WS Alert XP er funksjonen for medlytting. Funksjonen gjør at du vil høre svake lyder gjennom hørselvernet som for eksempel om noen snakker med deg, og du slipper å ta av hørselvern for å ta i mot eller gi beskjeder under arbeid. 

Andre egenskaper med Peltor WS ALert XP dab som gjør at vi kårer den til best i test er at dempingen er nede på hele 30 dB, er batteridrevet og enkel å ta med seg over alt. Denne modellen kan også brukes både innendørs og utendørs, da det tåler vær og vind.

Fordele
 • pros-icon.svg Gir perfekt trådløs kommunikasjon i støyende miljøer
 • pros-icon.svg Vanntett mikrofon med IP68-beskyttelse
 • pros-icon.svg Indikator for batteristatus
 • pros-icon.svg Talestyrt meny, som er tilgjengelig på flere språk
 • pros-icon.svg Strålende funksjon for “medhør”

Detaljeret gennemgang

Hørselvernet fra Hellberg kommer med hodebøyle, aktiv medhøring og Bluetooth for musikkstreaming. Et hørselvern for deg som ønsker svært god kvalitet på avspilling av musikk, samt beskyttelse mot støy under arbeid. Perfekt for deg som trives med musikk på øret i løpet av arbeidsdagen.

Hellberg Xstream LD leveres i fargen sort og med en hodebøyle som gir god beskyttelse mot bråk rundt deg slik at du kan nyte musikk, podkast eller lydbok når du arbeider under støy. Her kobler du enkelt og raskt til mobiltelefonen din via Bluetooth.

På Hellberg Xstream finner du aktive mikrofoner for medlytting i hver kåpe, og du vil med det oppleve utmerket retning oppfattelse og et naturlig og rikt lydbilde. En fryd når du skal arbeide over lengre perioder og ønsker at tiden skal gå fortere.

Ved hjelp av de støyreduserende egenskapene vil du ikke bli forstyrret av høye lyder, men vil kunne oppfatte både samtaler, varselsignaler og annen viktig informasjon uten at det går utover beskyttelse av hørselen din. Noe som er en god sikkerhet om du arbeider sammen med flere og rundt store maskiner som kan medføre fare.

Med Hellberg sitt hørselvern kan du ringe til andre uten å måtte ta telefonen opp fra lommen, og støttes av både Apple SIRI og Google Assistant. Arbeider du under svært mye støy kan det være en lur ide at du går til innkjøp av en støyreduserende bommikrofon, og dermed vil du få tydeligere samtalekvalitet ved høye støynivåer.

Fordele
 • pros-icon.svg Gir perfekt trådløs kommunikasjon i støyende miljøer
 • pros-icon.svg Vanntett mikrofon med IP68-beskyttelse
 • pros-icon.svg Indikator for batteristatus
 • pros-icon.svg Talestyrt meny, som er tilgjengelig på flere språk
 • pros-icon.svg Strålende funksjon for “medhør”

Detaljeret gennemgang

Det beste hørselvernet fra 3M som egner seg spesielt godt egnet i industrien og byggebransjen for beskyttelse av hørsel og trådløs kommunikasjon. 3M Peltor WS LiteCom III med dab er det beste hørselvernet du kan finne på markedet og er full av smarte funksjoner.

3M Peltor WS LiteCom Pro III er et stilig og kult hørselvern dab i godt synlig utførelse som kommer med innebygd analog og digital kommunikasjonsradio, hvor du har mulighet for å stille inn 32 forhåndsprogrammerte radiokanaler.

Tilkobling via Bluetooth gir støtte for sømløs tilkobling av mobiltelefoner, og du kan derfor ringe og motta anrop uten å stoppe arbeidet.Har du to telefoner du har med deg under arbeidsdagen kan denne modellen kobles til begge to, og vil justere seg etter begge. Hører du på musikk på en telefon mens den andre ringer, dempes musikken med en gang.

En premium modell  som lar deg kommunisere effektivt i støyfylte omgivelser, ved hjelp av at det automatisk tilpasser støyen du befinner deg i. En Push to listen funksjon gjør at hørselvernet siler også ut de høye lydene, men lar deg oppfatte de lave slik at du kan kommunisere med kollegaer uten hindring.

Ved hjelp av talestyrt meny gir du beskjeder til den støydempende og vannfaste mikrofonen, og dermed slipper du å hente opp telefonen for hver gang du ønsker å utføre en handling. Er du på jakt etter det virkelige suverene hørselvernet du kan finne på markedet, da er 3M Peltor WS LiteCom Pro III hørselvernet noe for deg.

3M Peltor WS Alert XP

beste hørselvern med hjelm

Fordele
 • pros-icon.svg Gjenopptar musikk automatisk etter samtale
 • pros-icon.svg Impulslyd dempes til maksimalt 82 dB
 • pros-icon.svg En mikrofon som er suveren
 • pros-icon.svg Reduserer lyden fra musikk automatisk for å beskytte hørselen din
 • pros-icon.svg Rask og enkel innstilling av radiostasjoner

Detaljeret gennemgang

For deg som skal kombinere både hjelm og hørselvern er 3M Peltor WS Alert XP et godt valg. Koble til med Bluetooth for å få unna telefonsamtaler, samt lytte til sanger og radio gjennom arbeidsdagen. Her blir hørselvernet enkelt omgjort til et kommunikasjonssenter.

Når du kjøper Peltor WS Alert XP med hjelm får du enkelt og greit med de samme gode funksjonen for vår testvinner sammen med en hjelm. Vi skal kjapt repetere de mest nyttige funksjonene, men du kan også lese om alle funksjonene øverst i testen. 

Her får du en svært solid modell som har lang levetid, og føles behagelig på hodet med sin lave vekt. Opplev enkel betjening av samtaler som er av høy kvalitet med den lydabsorberende mikrofonen, samt suveren lyd når det gjelder musikkavspilling. 

Hørselvernet kan brukes i all slags være og har demping ned på hele 30 dB som gir svært godt vern for ørene. Er du på jakt etter en kombinasjon av beskyttelse av både hørsel og hode er dette det beste kjøpet for deg. 

 

Guide

3M Peltor WS Alert XP Headband Hellberg Xstream LD Headband 3M Peltor WS LiteCom Pro III Headset Headband 3M Peltor WS Alert XP
Tilgjengelige farger Sort, Blå, Oransje, Grønn, Rosa Sort Sort, Blå, Grønn Sort, Hvit, Rød, Gul, Grønn
Funksjoner FM-radio, Bluetooth, Mikrofon, Innebygd komradio, 3,5mm lydinngang Bluetooth, Mikrofon FM-radio, Bluetooth, Sammenleggbar, Mikrofon, Innebygd komradio, 3,5mm lydinngang FM-radio, Bluetooth, Mikrofon, Innebygd komradio, 3,5mm lydinngang
Strømkilde Batteri Batteri Batteri Batteri
Demping 30 dB 82 dB 33 dB 30 dB
Levetid for batteri Opptil 73 timer 55 timer 8-12 timer 73 timer
Vekt 411 gram 386 gram 490 gram 431 gram

Slik velger du rette hørselvern

Når du skal investere i et nytt hørselsvernet til bruk på jobb eller hjemme, er det flere sider av hørselvernet du bør vurdere først. Her i  vår kjøpsguide skal vi ta deg gjennom de åpenlyse slik som støydemping, men også våre andre gode tips som du kanskje ikke vil tenkt over selv.

Reduksjon av støy

Ved å utsette hørselen din for høyt støy over lengre tid kan det føre til skade og tap av hørsel. Dette ønsker man jo absolutt ikke og hensikten med å kjøpe seg et hørselvern er at det skal redusere støynivået du befinner deg i til et komfortabelt nivå for området du arbeider i. Derfor bør du sjekke at hørselvernet du går til innkjøp av reduserer støyen godt nok for det du trenger.

Sjekk NNR

På utsiden av esken som hørselvernet kommer i. Her vil du finne en indikator for NRR, som står for Noise Reduction Rating (NRR).  NRR viser til hvor mye støy som kan blokkeres av de spesifikke beskytterne, slik at du kan finne ut hvor effektive de vil være i arbeidsmiljøet ditt. De fleste gode øreklokker vil ha en NNR på omtrent 25 dB, mens de beste vil nå over 30 dB.

Komfort

Velg alltid et hørselvern som har god passform for deg og gir deg best mulig komfort. Det spiller ingen rolle hvor støyreduserende et hørselvern er om det føles vondt og stramt over hodet. Spesielt dersom du skal ha det på deg over lengre tid når du arbeider.

Samtidig er det slik at ofte produseres hørselvern med et stivt hodebånd for at øreklokkene skal holdes tett sammen. Dersom du skulle streve med at dette føles ubehagelig kan du vurdere fleksible hodebånd som er tilgjengelig på dagens marked.

En annen løsning er ekstra polstring, som du kanskje vil oppleve som mer behagelig over tid. En negativ side med mye polstring er at det fører til mye press rundt ørene dine, og kan økt produktvekt betraktelig. Her må du helst prøve deg frem selv, og finne frem til det du synes er behagelig.

Formål

Velg etter hvor du skal bruke din nye investering. Tenk over om du skal kjøpe til en høy pris fordi det er noe du skal bruke ofte, eller kjøp til rimelige pris fordi du skal bruke den av og til. Er det bare litt støy du skal utelukke, trenger du ikke en modell som gir aller beste støyreduksjon. Skal det brukes i mye støy, er det svært viktig at du sjekker at det er godt nok.

Funksjoner

Dagens hørselvern er ikke det samme for noen år tilbake, og nå finner du en rekke smarte funksjoner som gjør at arbeidsdagen går raskt når du jobber.  Fra å være en beskyttelse for hørselen din er det produktene i dag stappet med lure løsninger, men hvilke du faktisk trenger er det bare du selv som vet.

Bluetooth tilkobling for telefoner er noe mange ønsker på sine hørselvern, og alle i vår test har dette. Kobler du til mobilen kan du både snakke i telefon, høre på musikk eller lydbok og podkast. Vil du ha best mulig opplevelse av lyden bør du velge en modell som har gode lydkvaliteter på høyttalerene sine. Skal du ofte snakke i mobilen under arbeidsdagen din, bør du velge hørselvern med ypperlig mikrofon, gjerne en “boom mikrofon” som reduserer støyen rundt deg.

Hørselvern med dab gir deg tilgang til radiokanaler direkte fra headsettet. Her kan lagre radiokanaler på forhånd, hvor mange avhenger av hvilke hørselvern dab du har, slik at enkelt kan velge stasjonen du vil lytte på. En klar fordel her er også at lyden blir krystallklar og en fryd å høre på, til sammenligning når du hører på radio via en tilkoblet telefon.

Andre funksjoner som kan være gull verdt er støyreduserende funksjoner som samtidig lar deg høre de lave lydene. Du vil kanskje prate med kollegaene dine under arbeidet om viktige ting, og da må du passe på at du får denne funksjonen med på ditt nye hørselvern.

Pris

Når det gjelder priser for hørselvern varierer det var lave til svært dyre. Skal du bare et hørselvern med radio som du skal bruke en gang i blant når du jobber i hagen, vil vi ikke anbefale at du velger en modell fra de med høyest pris.  Til ditt formål vil det nok holde med en rimelige variant.

Skal du derimot ha dab hørselvern som du skal bruke flere timer hver dag når du er på arbeid, kan du med fordel se på hørselvernene med litt høyere pris. Her kan du få med en rekke funksjoner som klokkeklar radio, levetid på flerfoldige timer, raskt tilkobling med bluetooth og mye mer.

FAQ

Hvilket hørselvern dab er best?

I vår dab hørselvern test kåret vi Peltor WS Alert XP til vinneren. En robust modell med nyttige funksjoner, god lyd og til en fin pris.

Hvilke hørselvern er komfortable å ha på i flere timer?

Du må selv finne ut hva som er komfortabelt for deg, for hodeformen vår er ulike. Derfor vil ikke en modell som passer for en kollega nødvendigvis være gode for deg. Det kan være lurt å prøve før du kjøper.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×