Hybelkomfyr test – beste hybelkomfyr 2022

1
Emerio MO-125236

Emerio MO-125236 er en brukervennlig og praktisk hybelkomfyr som fungerer nærmest som en vanlig komfyr når det kommer til funksjoner. Den lave vekten gjør at det lett kan flyttes rundt. Emerio MO-125236 hybelkomfyr er perfekt for både studentboligen, campingvognen eller for deg som bare har et lite kjøkken. Her får du en vanlig stekeovn i bare et mindre design, og komfyren har en stor kapasitet på 32 liter. Den store ovnsvolumet gjør at det er…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Emerio MO-125236Ikke på lager
Steba KB 28 Eco1.568 kr.Tilbords
Wilfa EMC30003.499 kr.Tretti
Severin TO 20664.406 kr.Proshop.no

En hybelkomfyr kan være en smart løsninger i flere situasjoner. Dette kan blant annet være aktuelt for en student som ikke har all verdens med plass, eller om du skal ha en ekstra komfyr på hytten eller i båten. Enkelt sagt vil en hybelkomfyr gjøre det mulig for deg å lage maten du ønsker, uten at det går utover plassen du har tilgjengelig.

Er du på utkikk etter en ny hybelkomfyr anbefaler vi at du lese gjennom vår hybelkomfyr best i test. Her går vi gjennom hver enkelt modell blant våre testprodukter og viser deg både fordeler og ulemper med hver modell. I tillegg finner du en kjøpsguide i vår hybelkomfyr test, som vil være til god hjelp når du skal velge rett modell for deg.

Emerio MO-125236 – beste hybelkomfyr

Emerio MO-125236

Emerio MO-125236 er en brukervennlig og praktisk hybelkomfyr som fungerer nærmest som en vanlig komfyr når det kommer til funksjoner. Den lave vekten gjør at det lett kan flyttes rundt.

Emerio MO-125236 hybelkomfyr er perfekt for både studentboligen, campingvognen eller for deg som bare har et lite kjøkken. Her får du en vanlig stekeovn i bare et mindre design, og komfyren har en stor kapasitet på 32 liter.

Den store ovnsvolumet gjør at det er nok plass for å kunne bake og steke de fleste retter, og temperaturen kan stilles mellom  90 til 230°C. Ved hjelp av den innvendige belysningen kan du enkelt følge med på maten underveis.

Emerio hybelkomfyr leveres med 2 kokeplater på toppen som er keramiske, og både platene og ovnen kan  brukes samtidig. Perfekt om du skal lage litt mer avanserte retter underveis i studentlivet eller på ferie.

Denne modellen er enkel å flytte rundt, siden vekten er på knappe 12 kg. Noe som fungerer ypperlig for deg som vet at du må det av og til,  for eksempel om fra campingvognen og ut i ytterteltet. I tillegg kommer den til en grei pris og du får mye for pengene.

 • Effekt på hele 3200 watt
 • Leveres med stekebrett, rist og fleksibelt håndtak.
 • Kompakt, minimalistisk og stilig design
 • Solide og tydelige knapper for innstillinger
 • Timer tilgjengelig
 • Har ikke varmluft

Steba KB 28 Eco – beste billige

Steba KB 28 Eco

Steba KB 28 Eco kommer til en rimelig pris, men med mange nyttige funksjoner slik at du kan lage et variert utvalg av retter. Et stilig og kompakt design gjør at hybelkomfyren passer inn overalt.

Steba KB 28 Eco er produsert i et stilig design og vil passe supert inn på mindre kjøkken der man må spare på plassen. Et solid håndtak i front gjør det enkelt å bruke Steba sin komfyr.

Med en effekt på 1400 watt kan du steke på temperaturer mellom 0 til 230 grader, men det kan ta litt tid å nå rett temperatur. Bruker du varmluft går det mye raskere, og behovene dine vil derfor være godt dekket.

Steba er en funksjonsrik modell, og her finner du blant annet en praktisk timer som går opptil 90 minutter. Et innvendig lys gjør det lett å se når maten er klar, samt at innsiden også har et non-stick belegg.

Vi anbefaler:  Pizzaovn test - Beste pizzaovn 2022

Du får også med et grillspyd, et emaljert stekebrett, krommet bakgrill og en smulebrett. Med andre ord, her får du mye for en god pris og mulighet for å lage varierte retter med en praktisk hybelovn.

 • Er svært lett å rengjøre
 • Ypperlig for å lage allsidig mat
 • Kan brukes i alle typer rom
 • Har både varmluft, over- og undervarme
 • God modell til god pris
 • Kommer ikke med platetopper
 • Bruker litt tid på oppnå temperatur

Wilfa EMC3000 – beste premium

Wilfa EMC3000

Wilfa EMC3000 er en praktisk hybelkomfyr med stor kapasitet og nyttige funksjoner. Her får du en hybelkomfyr av høy kvalitet, og alt som er nødvendig for å lage avanserte retter på et lite kjøkken. .

Wilfa EMC3000 kommer i enkelt og hvitt design som er ypperlig for både hytta, små leiligheter og campingvogna. Her får du en hybelkomfyr med keramisk topp, noe som vil spare deg for mye rengjøring.

Kokeplatene er utstyrt med seks trinn slik at man raskt finner frem til egnet temperatur for matlagingen. I tillegg går kokeplatene helt opptil 1000 og 1500 watt, og du vil raskt ha maten klar.

Wilfa sin modell har en nøyaktig termostat fra 50 til 275 grader, samt en praktisk timer som du kan stille inn helt opptil 90 minutter. Du finner også funksjon for grill og dermed lager den nydelig sprøstekt mat.

Ovnsrom på 20 liter gir rom for de fleste retter du skal lage til en liten husholdning. Er du på jakt etter en smidig og rask modell av høy kvalitet, og du ikke er opptatt av pris, bør du ta en titt på denne.

 • Har både grill, over-og undervarme
 • Plater og komfyr kan brukes samtidig
 • Lett for studenten å holde ren
 • God komfyr med grillfunksjon
 • Har alt man ser etter i mindre komfyr
 • Litt liten stekeovn
 • Litt høy pris, men du får ovnen du betaler for

Severin TO 2066 – beste hybelkomfyr med grill

Severin TO 2066

Severin TO 2066 miniovn har et tøft design, og er et ypperlig valg for grilling av større mengder mat. Leveres med mye tilbehør som pizzastein og grillspyd.

Severin TO 2066 er helt super for deg som kun trenger en stekeovn, og ikke minst som elsker å bruke grillfunksjonen. Den minner mer om en miniovn fordi størrelsen er mye større enn på vanlige hybelkomfyrer.

Her får med flere funksjoner, både under- og overvarme, og sirkulasjon av varmluft. Dermed kan du tilberede maten du ønsker, og med et ovnsrom på hele 60 liter får du plass til det meste.

Her kan du tilberede både kaker, brød og til og med sprøstekt kylling ved hjelp av et roterende grillspydet. Om du ønsker kan du også å steke perfekt pizza med pizzastein.

Et innvendig lys gjør at man raskt vil se når maten er klar for servering, og ikke minst vil non-stick belegget gjør at du enkelt kan vaske ovnen innvendig ved behov. Klar fordel med denne hybelkomfyr er at den leveres med både pizzastein, grillspyd, rist og stekebrett.

 • Perfekt for pizza og brødbaking
 • Varmes raskt opp
 • Har et stort ovnsrom
 • Lager herlig sprø overflate
 • Grillstativ og stekeplate medfølger.
 • Har ikke varmluft og platetopper
 • Egner seg ikke for å flyttes på
Emerio MO-125236 Steba KB 28 Eco Wilfa EMC3000 Severin TO 2066
Farge Sort Rustfritt stål Hvit Sort
Effekt 3200 watt 1400 watt 2500 watt 2200 watt
Ovnsrom Ja. 32 liter Ja, 28 liter Ja, 20 liter Ja, 60 liter
Platetopp Ja, 2 Nei Ja, 2 Nei
Varmluft Nei Ja Nei Nei
Funksjoner Timer, 60 min Timer, 90 min Grill Timer, 90 minutter Grill Timer, 120 minutter Grill
Størrelse (BxDxH) 510x410x315 mm 510x410x310 mm 580x340x320 mm 585x515x375 mm
Vekt 12,6 kg 8,1 kg 19,5 kg 19,85 kg
Vi anbefaler:  Mikrobølgeovn test (2022) → Se topp 10 best i test på markedet

Slik velger du rett hybelkomfyr

Før du løper til butikken eller klikker hjem en av de mange hybelkomfyrer som finnes, anbefaler vi at du leser gjennom vår kjøpsguide.

Det er noen punkter du bør ha tenkt gjennom før du velger en modell for akkurat deg. Vi tror også at du blir mer fornøyd med kjøpet ditt om du har lest vår kjøpsguide.

Hva er er hybelkomfyrer?

Hybelkomfyrer er på mange områder akkurat som vanlig komfyrer, men de vil oppta mindre plass siden de har et kompakt design. Du kan sammenligne størrelsen med en mikrobølgeovn, og du kan selv velge om du vil sette den inn i en hylle eller ha den frittstående.

Dette er komfyrer som kan variere når det kommer til funksjoner, noen har bare stekeovn, noen bare platetopper og noen begge deler. I tillegg kommer noen med stor effekt, andre med mindre. Noen har varmluft, men ikke nødvendigvis alle.

Hvorfor skal man ha hybelkomfyrer?

Den mest åpenlyse grunnen for at du skal gå til innkjøp av en mindre variant er at du har liten plass, eller trenger en stekeovn eller kokeplater du kan flytte rundt på etter behov.

For en student eller en som bor på hybel, kan denne type komfyr være en lur investering. Du kan lage den maten du ønsker, men samtidig opptar den ikke så mye plass på et ellers trangt kjøkken. Ofte kan også hybelkomfyrer plasseres i andre rom enn et kjøkken.

Andre steder en hybelkomfyr kan være supert er i campingvogner, mindre hytter og faktisk også for båter. Dette er ofte steder man ikke har så mye plass tilgjengelig for en vanlig komfyr som krever ganske mye plass.

Selv om de fleste campingvogner kommer med integrert kjøkken, kan du oppleve at du ikke har stor nok kapasitet for å lage den maten du vil ha, da kan en slik modell  være genialt å ha i ytterteltet.

På hytter kan kjøkkene være små, men samtidig hvis man oppholder seg der over lengre perioder så har man behov for å kunne lage noe mer enn bare posesuppe eller grillmat.

I båter kan en hybelkomfyr være helt supert, og kjøper du en som ikke har så høy vekt,kan du enkelt flytte den ut på dekk og lage den maten du ønsker.

Det er flere fordeler ved å investere i hybelkomfyrer i tillegg til bare at de er plassbesparende. De er som regel mye rimeligere enn vanlige komfyrer og har strålende resultater.

Du må ikke sammenligne dagens hybelkomfyrer med eldre små komfyrer man kunne kjøpe for ti år siden.

Egenskaper

På dagens marked finner du mange ulike varianter, og det er ikke alltid like lett å vite hva man skal velge. Under har vi gått gjennom funksjoner og egenskaper du bør vurdere før du velger en modell som passer for deg.

Kapasitet

Det er stor forskjell på om en enslig student som bor på hybel skal steke seg en pizza, eller om du skal lage middag til hele familien når du er på hytten. Derfor bør du sjekke kapasiteten til ovnsrommet før du kjøper.

Hvor mange liter ovnsrommet er på kan variere fra 20 liter til 60 liter. Kapasiteten sier noe om hvor mat som får plass i selve stekeovnen. Noe som kan være veldig kjedelig er om du må steke i flere omganger, og at ikke hele familien kan spise måltidet sammen.

Samtidig bør du finne ut av om du faktisk får plass til en pizza i stekeovnen før du går til innkjøp av en modell. De aller minste modellene vil faktisk ikke få plass til en pizza.

Størrelse og vekt

Her handler det om at du skal få plass til komfyren du velger. Ta mål og sjekk at du får plass akkurat der du ønsker at din nye hybelkomfyr skal stå.

Vi anbefaler:  Mikrobølgeovn test (2022) → Se topp 10 best i test på markedet

Det er en naturlig sammenheng mellom hvor stort ovnsrommet er, og selve komfyren. Er du opptatt av å få størst mulig stekeovn, men minst mulig hybelkomfyr, må du se etter produsentene som har klart å utnytte designet aller best.

For noen av oss kan det være aktuelt at det er nødvendig med komfyrer som kan stues bort når de ikke er i bruk. Dette kan være spesielt viktig i en campingvogn. Sjekk derfor at modellen du velger kan oppbevares der du har tenkt.

Når det kommer til vekt bør du være oppmerksom på at det kan være store variasjoner. Noen hybelkomfyrer kan veie under 10 kg, mens andre nærmere 20 kg.

Det sier seg selv at om du har planer om å flytte mye rundt på din komfyr, bør du velge en modell med lav vekt.

Varmeinnstillinger

Her må du vurdere selv hvilke mat du ønsker å lage på den nye komfyren din, for det er ikke alltid at modellene kommer med alle typer varmefunksjoner.

Skal du kanskje  lage mye mat som krever varmluft, eller er du mer opptatt av grillfunksjonen? Tenk over hva du pleier å tilberede på den vanlige komfyren din, og se at den hybelkomfyren du velger har det tilgjengelig.

Er du ikke opptatt av noen av delene kan du velge en modell som kun har den vanlige under- og overvarmen.

Her henger ofte prisen sammen med antall varmeinnstillinger tilgjengelig, og det er ingen grunn for å betale for noen du ikke kommer til bruke.

Kokeplater

I vår test har vi med to modeller av hybelkomfyr med kokeplater, og to modell uten kokeplater. Ønsker du å kunne koke eller steke med stekepanne, så må du ha  plater på komfyren.

De fleste hybelkomfyrer som kommer med kokeplater har stort sett to stykker, men finn alltid ut på forhånd antall kokeplater om dette er noe som er viktig for deg.

På markedet finner man et rikt utvalg av modeller som kun leveres med stekeovn, så her er det viktig at du sjekker at det faktisk er platetopper dersom du du ser på det som en nødvendighet.

Keramisk eller induksjon

Keramiske platetopper blir varmet opp av et varmeelement som befinner seg under en herdet plate av glasskeramikk. Her varmes platen opp til det du stiller den inn på, og varmen sprer seg over den keramiske overflaten, som videre sprer varmen til pannen du setter på.

Under bruk vil en keramisk platetopp justere seg automatisk, og varmereguleringen vil være litt tregere og mindre presis enn ved induksjon.

En hybelkomfyr med Induksjon har i stedet kraftige og  høyfrekvente elektromagneter. Disse magnetene genererer et magnetisk felt som varmer opp kjelen og ikke selve platetoppen.

Induksjon er mer energieffektivt, fordi du bare varmer pannen og ikke luften rundt eller platetoppen. Induksjonstopper forblir kjøligere under kokeprosessen.

Pris

En av fordelene med hybelkomfyrer er at de har en lavere pris enn vanlige komfyrer, men samtidig kan en del av modellene ha en ganske kostbar pris.

Man får som oftest flere funksjoner og en bedre modell om man velger en til en litt høy pris,  men samtidig kan du også få ypperlige hybelkomfyrer til en rimelig pris.

Vårt råd er at du betaler en pris du er komfortabel med, da blir man som oftest fornøyd.

FAQ

Hvilke hybelkomfyr er best i test ?

I vår hybelkomfyr test ble Emerio MO-125236 best i test. Dette ble den beste komfyr fordi den er brukervennlig og fungerer nærmest som en vanlig komfyr, og er i tillegg lett å flytte på. .

Hvorfor trenger man varmluft på ovnen?

Har ovnen varmluft vil varmen fordeles med i ovnsrommet, samt at du også får mulighet for å steke i flere nivåer samtidig.