Induksjonstopp test (2022) → Topp 10 beste induksjonstopper

1
AEG IKB64301FB

Denne induksjonstoppen er en komplett modell som til og med selges til en overkommelig pris. Du får et produkt som er grundig testet og presterer godt i ulike tester, og som har en brukervennlig struktur, slik at det er enkelt å justere etter behov. Det er god plass på komfyren, slik at du enkelt kan jobbe med alle kokesonene samtidig. Derfor skal du velge AEG IKB64301FB: Hvis du vil være sikker på at du får…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
AEG IKB64301FB6.171 kr.Tretti
Electrolux HOI630MF6.990 kr.Elon
Siemens ED651FSB5E5.789 kr.WhiteAway
Bosch PVS611BB5E9.480,06 kr.Dinkjøp
Gorenje IT640BCSC3.890 kr.Komplett
Whirlpool ACM 802/NE3.454 kr.CDON
Siemens EH875FFB1E7.899 kr.Tretti
Electrolux HOB850MF7.599 kr.Tretti
Miele KM 7464 FR DFS13.999 kr.Skousen
Scandomestic K52 Domino2.790 kr.System Kjøkken

I denne induksjonstopp testen kan du lese om de 10 beste induksjonstoppene. Vi guider deg til en rekke ulike induksjonstopper, og så kan du velge den varianten som passer best for dine behov. Vi kan spesielt anbefale deg å ta en nærmere titt på vår testvinner: en AEG IKB64301FB induksjonstopp, da den dekker de flestes behov.

I tillegg til å bli guidet til de beste induksjonstoppene på markedet, vil du også i vår kjøpsguide ha mulighet for å lese mer om hva du bør være oppmerksom på når du kjøper en induksjonstopp. Vi gir også veiledning om rengjøring av platetoppen, slik at den holder seg fin og fungerer godt over lengre tid.

AEG IKB64301FB – Beste induksjonstopp

AEG IKB64301FB (Sort)

Denne induksjonstoppen er en komplett modell som til og med selges til en overkommelig pris. Du får et produkt som er grundig testet og presterer godt i ulike tester, og som har en brukervennlig struktur, slik at det er enkelt å justere etter behov. Det er god plass på komfyren, slik at du enkelt kan jobbe med alle kokesonene samtidig.

Derfor skal du velge AEG IKB64301FB:

Hvis du vil være sikker på at du får en velfungerende induksjonstopp, så vil vi anbefale deg å investere i vår testvinner fra AEG. Du trenger imidlertid ikke bare ta vårt ord for det at denne koketoppen er verdt investeringen. Modellen er testet av Forbrukerrådet Tænk i 2020, hvor de kåret den til best i test. Det er derfor en kokeplate som lever opp til alle forventninger.

Designet på induksjonstoppen er ekstremt brukervennlig, derfor er den enkel å betjene og kan raskt tilpasses dine behov. Du styrer de fire kokesonene via individuelle berøringsknapper, og har full kontroll over all matlaging. Hvis det må gjøres raskt eller hvis maten skal være veldig varm en kort stund, kan du bruke funksjonen for booster. Koketoppen er også utstyrt med en justerbar timer som kan brukes som helt opp til 99 minutter når kokesonene ikke er i bruk.

Andre fordeler med dette produktet er at det er god plass til ulike panner og gryter, derfor kan du enkelt ha alle kokesonene i bruk samtidig. Det er også enkelt å rengjøre overflaten, som er flat og ripebestandig. I tillegg har produktet en unik tilkobling, Hob2Hood, som sikrer at du kan koble den til en kjøkkenvifte fra samme merke. I dette tilfellet reguleres sugeeffekten automatisk etter tilberedning.

 • Brukervennlig design garanterer lett justering av innstillingene
 • Optimal plass mellom kokesonene slik at alle kan brukes samtidig
 • Kåret til best i test av Forbrukerrådet Tænk i 2020
 • Vi kan ikke finne noen ulemper

Electrolux HOI630MF – En best i test induksjonstopp

Electrolux HOI630MF (Sort)

Med denne induksjonstoppen kan du enkelt stille inn kokesonene til dine behov ved hjelp av det brukervennlige touch-displayet. Siden det ikke er knapper etc. er det enda enklere å rengjøre overflaten. Produktet er stillegående i drift og har flere funksjonelle egenskaper. Det er derfor ikke rart at produktet har oppnådd gode resultater hos blat annet Forbrukerrådet Tænk.

Derfor skal du velge Electrolux HOI630MF:

Hvis du ønsker en induksjonstopp som ser pen ut, har et brukervennlig design og kommer med flere funksjonelle egenskaper, så kan du godt ta en ekstra titt på denne modellen fra Electrolux. Produktet gir deg full kontroll over matlagingen, da temperaturen er enkel å kontrollere via brukervennlig berøringskontroll. Det er en umiddelbar respons når du skrur varmen opp og ned.

Overflaten på produktet er glatt og uten knapper, noe som sikrer en enklere rengjøring av overflaten etter bruk. I tillegg holdes områdene rundt kokesonene kalde, derfor kan du tørke av underveis om du skulle søle noe. Det er til og med god plass mellom kokesonene, så du har mulighet til å bruke alle samtidig. Induksjonstoppen er stillegående og er til og med utstyrt med funksjon for PowerBoost.

Alle funksjonene ovenfor har bidratt til at denne induksjonstoppen er kåret til best i tester utført av Forbrukerrådet Tænk. Det er derfor et riktig godt kjøp. Du vil til og med få enda mer ut av modellen hvis du har en moderne kjøkkenvifte, da platetoppen kan kobles til viften. På denne måten vil sugekraften til viften justeres automatisk i henhold til matlagingen din. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for noe annet enn matlagingen.

 • Enkel justering av temperatur via den brukervennlige berøringsskjermen
 • Mulighet for å koble koketoppen til kjøkkenvifte din slik at den stilles inn automatisk
 • Forbrukerrådet Tænk kaller denne modellen best i test i deres test fra 2020
 • Lang servicetid dersom noe skulle være galt med induksjonstopp

Siemens ED651FSB5E – Beste støysvake induksjonstopp med stor kokesone

Denne induksjonstoppen skiller seg litt fra de ovennevnte modellene da den er utstyrt med en Combi Zone, derfor kan du koble sammen to kokesoner hvis du har behov for å bruke en ekstra stor gryte eller panne. Modellen har også automatisk pannedeteksjon, er ekstremt stillegående i drift og bruker en touch-slider for å kontrollere varmen.

Derfor skal du velge Siemens ED651FSB5E:

Er du lei av at den store kjelen eller pannen din ikke klarer å oppnå optimal varme da den må plasseres på to kokesoner? I så fall bør du investere i denne induksjonstoppen fra Siemens, da den nettopp er utviklet med en Combi Zone. Denne typen soner kan enten fungere som to separate kokesoner eller en stor. Dette sikrer deg mye større fleksibilitet når du skal lage mat. Nivået for varme velges ved hjelp av funksjonen touch-slider, slik at du har gode muligheter til å finne riktig innstilling uten å måtte tenke i bestemte trinn.

En annen god fordel med denne modellen er at den er ekstremt stillegående selv når den brukes på høye innstillinger. Du vil derfor ikke føle at det bråker unødvendig når du lager mat. I tillegg har induksjonstoppen mange gode egenskaper. F.eks. har automatisk pannedeteksjon, da platen selv gjenkjenner pannens diameter og slår på kokesonen deretter. Du kan også bruke en funksjon for Booster hvis du ønsker vannet, sausen eller annet skal koke opp hurtigere.

Denne spesielle induksjonstoppen kommer også med funksjonene QuickStart og ReStart. ReStart-funksjonen er spesielt relevant for deg som ofte bruker de samme innstillingene når du lager mat. Den husker den sist valgte innstillingen, og varmer dermed opp til riktig trinn igjen. Innstillingen PowerMore sikrer også en enkel og praktisk tilberedningsprosess med forhåndsinnstilte effektnivåer.

Bosch PVS611BB5E – Beste enkle induksjonstopp med individuell timerfunksjon

Du oppnår mye bedre og enklere matlaging hvis hver eneste kokesone fungerer uavhengig av hverandre. Det er akkurat det de gjør på denne induksjonstoppen. F.eks. de har hver sin booster-funksjon knyttet til seg, og timer-funksjonen kan stilles inn for hver kokesone. Timeren slår til og med av sonen når tiden er ute, så ingenting vil brenne seg fast.

Derfor skal du velge Bosch PVS611BB5E:

Hvis du er typen som ofte har mange gryter og panner gående på en gang når du lager mat, så er det lett å tenke seg at denne induksjonstoppen fra Bosch er den perfekte investeringen for deg. Dette skyldes hovedsakelig at modellen er utstyrt med en timer som kan stilles inn individuelt for hver kokesone. På den måten kan du ha mer enn en timer på om gangen. En annen ideell forskjell mellom denne timeren og andre kokeplater er at den også slår av den enkelte sonen når tiden har gått. Ingen del av maten vil få for mye varme når du bruker denne induksjonstoppen.

I tillegg til en svært funksjonell timer, kan hver sone også settes til en booster-funksjon. Dette sikrer at pannen eller kjelen varmes opp på kort tid. Dette er spesielt en fordel hvis du skal koke vann e.l. Det velfungerende berøringspanelet garanterer en enkel innstilling av de forskjellige kokesonene, slik at du kan konsentrere deg om andre deler av matlagingen. Modellen har også funksjonen QuickStart, ReStart og CombiZone. 

QuickStart resulterer i at enheten selv gjenkjenner hvilken kokesone en stekepanne eller panne er plassert på, slik at du raskt starter opp riktig sone. ReStart husker forrige innstilling, slik at du sparer tid hvis du ofte bruker samme innstilling. CombiZone er ideell for de som ofte bruker store gryter og panner, da du med denne funksjonen kan koble to kokesoner til en stor.

 • Mulighet for å stille inn timerfunksjon for hver sone som slår seg av når tiden er ute
 • Flere funksjonelle innstillinger, som Boost, ReStart, QuickStart, CombiZone og andre.
 • Ikke utstyrt med ramme, noe som gjør at den smelter sammen med kjøkkenbeken
 • Litt høy pris, men verdt pengene

Gorenje IT640BCSC – Beste rimelig induksjonstopp med fasettert ramme

Denne induksjonstoppen vil passe inn i de fleste hjem og selges til og med til en budsjettvennlig pris, og derfor har de fleste råd til det. Modellen er stilig i sitt utseende og utstyrt med en elegant fasettert ramme, som garantert vil se pent ut på kjøkkenet. Siden overflaten er helt glatt, er den veldig enkel å rengjøre etter bruk.

Derfor skal du velge Gorenje IT640BCSC:

Ønsker du å få tak i en stilig og brukervennlig induksjonstopp som ikke koster en formue, så bør du ta en titt på denne varianten fra merket Gorenje. Produktet har et stilig design med en enkelt berøringsskjerm og en fasettert ramme. Touch-displayet er ikke utstyrt med like mange symboler som andre kokeplater, noe som gir et enklere utseende. Imidlertid kan du fortsatt enkelt kontrollere varmenivå ved hjelp av moderne sensorteknologi.

Denne induksjonstoppen er ikke av de dyreste på markedet, noe som er en klar fordel dersom du ønsker å spare litt penger på kjøp av en induksjonstopp. Du trenger ikke engang å bekymre deg for at du går for mye på akkord med kvaliteten på ditt nye kjøp, siden denne modellen inkluderer er utstyrt med en PowerBoost-funksjon som reduserer oppvarmingstiden betraktelig.

I tillegg er produktet utstyrt med en spesiell timerfunksjon som kan stilles inn til 99 minutter. Det spesielle med timeren er imidlertid at den ikke bare teller ned, men også slår av koketoppen når tiden er ute. Produktet er utviklet med en glatt overflate, som sikrer en enklere rengjøring av overflaten. Du kan dermed raskt sørge for at kjøkkenet ser pent ut – det krever tross alt bare å tørke over med en fuktig klut over platen. Totalt har denne platetoppen fire kokesoner. Du velger selv hvor du plasserer gryten eller pannen.

 • Selges til en budsjettvennlig pris slik at flere har råd til en god induksjonstopp
 • Stilig konstruksjon med fasettert ramme og enkel skjerm
 • Utviklet med en timer som automatisk slår av koketoppen når tiden er ute
 • Litt krevende å få i gang første gangen
 • Ikke så rik på funksjoner

Whirlpool ACM 802/NE – Beste testvinner med velfungerende temperaturstyring

Induksjonstopper er generelt kjent for å ha god temperaturkontroll, men denne modellen klarer likevel å ligge et steg foran andre varianter. Den har for eksempel en så jevn temperaturkontroll at en funksjon for lav temperatur er mulig. Dette er ideelt når du skal smelte ingredienser til baking eller tilberede retter som krever småkoking.

Derfor skal du velge Whirlpool ACM 802/NE:

Du kan godt velge å investere i denne induksjonstoppen fra Whirlpool hvis du vil være sikker på at du får en modell med uovertruffen temperaturkontroll. Produktet klarer å være både raskt og presist i sin temperaturregulering, derfor får du raskt og nøyaktig riktig temperatur på rettene dine. Den nøyaktige og jevne temperaturkontrollen resulterer også i at platen har en funksjon for lav temperatur. Denne funksjonen passer spesielt godt for de som ofte lager matretter som skal småkoke, for eksempel gryteretter, eller trenger å smelte forskjellige ingredienser ved lav varme, for eksempel sjokolade eller smør.

Produktet har naturligvis også den klassiske funksjonen for booster, som sørger for rask oppvarming av innholdet. Du styrer de fire kokesonene ved hjelp av berøringskontroll. Denne reagerer selv på en lett berøring, så du trenger ikke å bekymre deg for at den skal kløne det til når du justerer varmen for å gå fort. Modellen er også utstyrt med en timerfunksjon som fungerer separat for de ulike sonene. Dette lar deg ha mer enn én timer på om gangen.

Denne Whirlpool ACM 802/NE induksjonstoppen er kåret til den beste i en test av det svenske forbrukermagasinet Råd & Rön i 2017. Det er derfor en modell som totalt sett er en god investering. Hvis du ikke bare vil stole på oss eller Råd & Rön, kan du i stedet lese alle de positive forbrukeranmeldelser av produktet, som du finner på forhandlerne sine nettsider.

 • Utmerket temperaturkontroll, og kan stilles inn til en god funksjon for lav temperatur
 • Rost av forbrukere og kåret til best i tester av Råd & Rön i 2017
 • Mulighet for å stille inn en timer for hver enkelt kokesone
 • Største kokesone er plassert bakerst på platetoppen

Siemens EH875FFB1E – Beste store induksjonstopp 80 cm med høy sikkerhet

Denne induksjonstoppen fra Siemens skiller seg litt fra de andre i denne induksjonstopp testen, da den er utstyrt med fem kokesoner og har en bredde på 80 cm, hvor de fleste andre kokeplater er 60 cm brede. Produktet har flere funksjoner som sørger for enklere matlaging. I tillegg er sikkerheten på topp med denne modellen.

Derfor skal du velge Siemens EH875FFB1E:

Trenger du en platetopp som er litt større enn andre modeller på markedet? Det kan i så fall være en god løsning med en modell med en bredde på 80 cm fremfor 60 cm, som du blant annet får med denne koketoppen fra Siemens. Den litt større bredden gir rom for hele fem kokesoner, hvorav en fungerer som en dobbel sone. Det betyr at du aldri mer trenger å bekymre deg for at kjelen eller pannen ikke kan få varme over hele overflaten, selv om den er ekstra stor.

Vi anbefaler:  Kjøkkenvifte test (2022) → Test av de 9 beste kjøkkenvifter på markedet

Produktet er også utviklet med en rekke ekstra funksjoner som gjør matlagingen enkel som en lek. Her er det for eksempel funksjoner for pause og timer, QuickStart, ReStart, hold varm og mer. Hold varm-funksjonen gjør det mulig å holde maten varm dersom du ikke er klar til å servere, uten at maten blir varmere og blir brent, grøtaktig osv. QuickStart og ReStart hjelper deg å starte opp raskere når du skal lage mat. Fire av induksjonssonene er også utstyrt med automatisk pannedeteksjon.

I tillegg har alle induksjonssoner en egen funksjon for PowerBoost og PowerManagement, som gjør det mulig å øke varmenivået eller redusere makseffekten til kokesonene. Du kan enkelt stille inn kokesonene til dine behov med en Mono touchSlider-kontroll. Varmen foregår i halve trinn, så det er faktisk hele 17 effekttrinn. Sikkerheten er også på topp, da det er både sikkerhetsbryter, to-trinns restvarmeindikator for hver varmesone og barnesikring.

 • Stor platetopp med 5 kokesoner og en oval dobbel sone for store gryter og panner
 • Høyt sikkerhetsnivå med barnesikring og sikkerhetsbryter
 • Funksjonelle ekstra funksjoner som sparer deg tid for på kjøkkenet
 • Krever at du har større plass på kjøkkenbenken til platetoppen
 • Unødvendig investering om du ikke har behov for en ekstra kokesone

Electrolux HOB850MF – Beste 80 cm induksjonstopp med selvinstilte soner for alle gryter og kjeler

Vi vil anbefale deg å investere i denne induksjonstoppen fra Electrolux hvis du ønsker å ha mye større fleksibilitet når du lager mat. Dette er fordi du kan stille inn sonene på denne platen, derfor får du muligheten til å bruke både store og små gryter og panner. Du styrer også hver sone med sin egen berøringskontroll.

Derfor skal du velge Electrolux HOB850MF:

Det er flere fordeler med å investere i denne litt bredere induksjonstoppen fra Electrolux. For det første er modellen akkurat passe bredere enn andre varianter, noe som gir deg mer plass å jobbe på og sørger for at det er god plass til flere gryter og panner samtidig. I tillegg betjener du hver sone på hver sin berøringsskjerm, noe som gjør at du ikke lenger trenger å bry deg med å bytte mellom de enkelte sonene på samme display.

En av de store fordelene med denne varianten er at den er utviklet med selvjusterende soner. Det betyr at du velger hvor store de enkelte sonene skal være, da du ganske enkelt kan “bygge en bro” mellom to separate kokesoner slik at de i stedet danner en stor. Dette gjør at du kan bruke stekepanner, plancha griller, etc. direkte på induksjonstoppen. Faktisk vil kokesonene justere seg selv når du setter gryten eller pannen på den, da de oppdager grytens utstrekning. En annen fordel med denne konstruksjonen er at du unngår unødvendig varmetap.

Noen ganger glemmer du å stille opp kjøkkenviften mens du lager mat. Det er ikke så bra om det er en kjele som koker vann etc., da dette vil avgi mye damp som ikke suges ut. Heldigvis har du en optimal løsning hvis du har en moderne vifte. I så fall kan du ganske enkelt koble de to enhetene trådløst, hvoretter du aldri trenger å bekymre deg for å slå på viften igjen. Med Hob2Hood-teknologien vil sugekraften til hetten justeres automatisk når du bruker platetoppene.

 • Utviklet med selvjusterende soner slik at forskjellige gryter og panner kan brukes
 • Separat berøringskontroll for de forskjellige sonene
 • Mulighet for å koble induksjonstoppen til hetten
 • Ingen ulemper så lenge du har plass til en større platetopp

Miele KM 7464 FR DFS – Beste velfungerende induksjonstopp med mange funksjoner

Denne induksjonstoppen er utviklet med en rekke funksjoner som gjør matlagingen enklere Den har for eksempel funksjoner for panneregistrering, timer, Recall, hold varm og Stop & Go. I tillegg er det mulig å koble enheten til appen og andre husholdningsprodukter. Du trenger heller ikke bekymre deg for sikkerheten, da dette er av beste kvalitet.

Derfor skal du velge Miele KM 7464 FR DFS:

Vil du prioritere en moderne induksjonstopp som har mange funksjoner tilgjengelig? I så fall er nok denne modellen noe for deg. Den er utstyrt med mange funksjoner som bidrar til bedre og enklere matlaging. Her vil for eksempel selve kokesonene registrerer størrelser for gryter og panner, samt hvor de er plassert, slik at koketoppen vet hvor den skal skru på varmen. I tillegg er det mulig å holde ulike retter varme, etter at de er ferdig tilberedt, de holdes rett og slett bare varme frem til du er klar for å servere dem.

Funksjon Stop & Go er absolutt en av de mest nyttige funksjonene for denne modellen. Stop & Go er praktisk talt en pausefunksjon som lar deg sette matlagingen på pause hvis du trenger å forlate kjøkkenet slik at ingenting brenner seg. Når du er klar til å fortsette matlagingen, trykker du ganske enkelt på platetoppen og alle soner går tilbake til riktig nivå. Denne Stop & Go-funksjonen er spesielt en fordel hvis du samtidig skal holde styr på barn. Produktet har også en Recall-funksjon som husker den siste innstillingen.

I tillegg har du individuelle innstillingsmuligheter i forhold til signaler, automatisk koking, timer og mye mer. Sikkerheten er høy med denne induksjonstoppen, som har både låsefunksjon, overopphetingsvern, restvarmeindikator, sikkerhetsbryter, beskyttelse mot uønsket drift og integrert kjølevifte. Det er også mulig å kombinere denne induksjonstoppen med andre enheter i huset eller med en app.

 • Et hav av forskjellige funksjoner, inkludert en pausefunksjon som gjør matlagingen enklere
 • Optimalt sikkerhetsnivå for minimal risiko for ulykker og skader
 • Mulighet for å koble enheten til appen eller andre produkter i huset
 • Dyr investering for kjøkkenet

Scandomestic K52 Domino – Beste doble induksjonstopp for mindre kjøkken

Vi vil anbefale deg å ta en titt på denne induksjonstoppen fra Scandomestic hvis du ikke har et stort kjøkken, eller rett og slett ønsker å spare litt penger på kjøp av ny platetopp. Produktet er mindre i størrelsen enn de andre modellene i vår test, da det kun er utstyrt med to kokesoner. Dette gir også lavere pris på produktet.

Derfor skal du velge Scandomestic K52 Domino:

Har du ikke et spesielt stort kjøkken? Det kan i så fall føles som mye plass å sette av dersom du ønsker å implementere en vanlig platetopp i kjøkkenbenken.Heldigvis er denne K52 Domino induksjonstoppen fra Scandomestic en utmerket løsning for folk som ikke har mye plass på kjøkkenet. Akkurat denne modellen er en velfungerende induksjonstopp, som er mye smalere enn vanlige platetopper, da den kun er utstyrt med to kokesoner.

Selv om produktet er mindre enn de andre modellene i denne induksjonstopp testen, får du likevel en enhet som fungerer akkurat som den skal. Platetoppen har alle egenskaper og funksjoner som du får med en induksjonstopp, men du skal være klar over at den ikke har PowerBoost-funksjon. Den har imidlertid en timerfunksjon og enkel berøringsbetjening.

Produktet er utviklet med en glatt glassoverflate, som gjør det enkelt å rengjøre etter bruk. I tillegg trenger du ikke bare gå for denne modellen hvis det er fordi du har plassmangel i huset. Det er også en god investering hvis du uansett ikke trenger mange kokesoner og gjerne vil spare litt penger på kjøp av induksjonstopp. Nettopp på grunn av den litt mer kompakte størrelsen selges denne varianten til en rimeligere pris enn de fleste andre gode induksjonstopper.

Slik velger du den rette induksjonstopp

Det finnes mange forskjellige induksjonstopper på markedet, og derfor kan det være vanskelig å finne ut hvilken modell som passer best for deg. I punktene nedenfor setter vi fokus på dette og veileder deg gjennom hva du bør være spesielt oppmerksom når du skal kjøpe deg en ny platetopp. På denne måten kan du lære mer om hvordan du velger den beste induksjonstoppen for deg.

Etterpå kan du også lese om hvordan du best rengjør overflaten på induksjonstopper, slik at produktet kan vare lenger og alltid er klart til bruk. Men først vil du få hjelp til å velge de beste induksjonstoppene ved å bli veiledet til hvilke 6 parametere du spesielt bør holde øye med ved kjøp.

 • Størrelse: Først og fremst må du vurdere hvor stor induksjonstopp du egentlig vil ha. Skal det være en vanlig størrelse med en bredde på 60 cm eller skal den være litt bredere med 70, 80 eller 90 cm? Har du et lite kjøkken og likevel sjelden har flere kokeplater i bruk samtidig, så kan også en helt kompakt modell med en bredde på 30 cm være en god løsning, da en slik variant tar mye mindre plass enn vanlige kokeplater
 • Kokesoner: Du må også vurdere hvor mange kokesoner du trenger. De fleste induksjonstopper kommer med fire kokesoner, men du kan også få dem med færre eller flere. Det er helt opp til deg hvor mange individuelle soner du trenger
 • Fleksible kokefelt: Det er også verdt å vurdere om du vil prioritere en modell med fleksible kokesoner eller bare vanlige. Fleksible kokesoner er en god idé hvis du ønsker å kunne bruke store gryter og panner. På denne måten kan hele kjelen eller pannen få varme fremfor bare en del av den. Fleksible kokesoner bidrar også til å redusere varmetapet
 • Brukervennlig:Vi vil anbefale deg å investere i en induksjonstopp med høy brukervennlighet, slik at du enkelt kan tilpasse den til dine behov når du lager mat. Det skal ikke være vanskelig å skru opp og ned varmenivå, og du skal også enkelt kunne bytte mellom de ulike sonene hvis du har flere slått på samtidig
 • Funksjoner: De fleste moderne induksjonstopper er utstyrt med flere funksjoner for å gjøre matlagingen enklere. Disse er det mange av, og det er opp til deg å finne ut hvilke du ønsker at din nye induksjonstopp skal være utstyrt med som et minimum. Det er derfor lurt å sikre seg en modell med timerfunksjon og PowerBoost-funksjon. I tillegg kan Stop & Go-, ReStart- eller QuickStart-funksjonen være god å gå for hvis du ønsker større fleksibilitet og raskere oppstart
 • Prisklasse:Det er nødvendig å holde et godt øye med prisklassen til de enkelte modellene dersom du ikke vil risikere å betale alt for mye for din nye induksjonstopp. Du kan finne mange gode modeller i ulike prisklasser, derfor er det verdt å sammenligne priser før du hopper på den første og beste du ser. Husk imidlertid at prisen ikke er alt – for hvis modellen er utviklet med flere teknologier og funksjoner, kan du ikke unngå at det vil koste litt ekstra

Derfor skal du velge en induksjonstopp

Det er faktisk både fordeler og ulemper ved å investere i en induksjonstopp. Den største fordelen, og grunnen til at mange velger en induksjonstopp, er at den varmes opp på et blunk. Så du trenger ikke vente flere minutter på at pannen eller kjelen skal varmes opp – det skjer ganske raskt. På denne måten sparer du tid i prosessen. I tillegg holder denne typen kokeplater en jevnere temperatur, og det er da mulig å skru opp og ned temperaturen, hvoretter den reagerer umiddelbart. Så når maten må skrus ned fordi den er nær å koke, skjer det prompte og ikke etter noen minutter.

Andre fordeler med en induksjonstopp er at selve koketoppen ikke blir varm – det er bare kokekaret som gjør det, derfor er det minimal risiko for å brenne seg ved matlaging på en induksjonstopp eller at noe tar fyr selv om det lander på koketoppen. I tillegg bruker et slikt system generelt mindre energi enn for eksempel en keramisk platetopp.

Ulemper med induksjonstopper

Selv om induksjonstopper generelt sett er en veldig god investering, bør vi også nevne de få ulempene med denne typen kokeplater. Først og fremst kan kun panner med magnetisk bunn brukes på induksjonstopper. Det er et viktig punkt som du må notere, da du kanskje må bruke en del penger på å bytte ut panner og gryter før du kan bruke den nye koketoppen. I tillegg koster induksjonstopper generelt mer enn glasskeramiske platetopper, og du kan risikere at de lager mer støy under matlagingen. Sistnevnte ulemper kan du imidlertid enkelt unngå ved å holde øye med en stillegående induksjonstopp og se etter et godt tilbud på den valgte modellen.

Les mer om keramiske platetopper

Vil du helst vite litt mer om keramiske kokeplater før du tar ditt valg? I så fall kan vi anbefale deg å lese vår test av keramiske platetoppe. I artikkelen kan du finne inspirasjon til valget, samt lese mer om tilbehør og rengjøring av denne typen platetopper.

Vurderer du uansett å bytte gryter eller panner når du kjøper en splitter ny koketopp, kan du også lese vår gryte test og stekepanne test, hvor vi guider deg til de beste grytene og stekepannene på markedet akkurat nå.

Rengjøring av induksjonstopper

Heldigvis skal det ikke mye til for å rengjøre en induksjonstopp. Du kan ofte enkelt og elegant unngå en mer grundig rengjøring dersom du bare tørker av overflaten med en fuktig klut etter hvert bruk. Er det en fettete overflate, hvis du for eksempel har stekt bacon, så kan dette gjøres med en fuktig klut med såpe, da såpen fjerner fettet.

Men hvis du glemmer å rengjøre induksjonstoppen etter hvert bruk, eller hvis du bare har sølt litt på overflaten, vil det kreve litt mer arbeid fra din side. Det er ikke sikkert at de brente matrestene bare kan fjernes med en våt klut.

Slik rengjør du fastbrente matrester på induksjonstoppen din:

 • Skrap av restene med en glassskrape. Pass på å velge en variant med skarpe blader uten noen form for hakk
 • Det er viktig at du ikke trykker for hardt slik at du riper på platen
 • Når alle fastbrente rester er fjernet, kan du bytte til en fuktig svamp med litt oppvaskmiddel på.
 • Kjør svampen rundt platen i sirkulære bevegelser, pass på å nå kantene godt. Det kan være at svampen må skylles underveis
 • Du kan nå tørke av overflaten med en mikrofiberklut for å fjerne alt overflødig vann og såpe
 • Vil du gjøre mer kan du polere overflaten slik at den blir helt blank

Slik er denne induksjonstopp test utført

For utarbeidelsen av denne induksjonstopp testen har vi brukt mye tid på å undersøke, da det er mange gode induksjonstopper som kan være med. Vi vil imidlertid gjerne presentere våre lesere for det beste av det beste, og derfor har vi blant annet benyttet oss av objektive resultater fra ulike testmagasiner, inkludert Forbrukerrådet Tænk og Råd & Rön. En test sier mye om et produkt, men det er enda viktigere hvordan det presterer hos forbrukeren selv. Av den grunn har vi også inkludert et stort antall forbrukeranmeldelser i vår utvelgelsesprosess.

FAQ

Hvilken induksjonstopp er best?

I denne testen har vi valgt en AEG IKB64301FB induksjonstopp som best i testen. Modellen har mange gode egenskaper og er brukervennlig i designet. Finn riktig modell for deg her.

Hvor mye koster en induksjonstopp?

Prisen på en induksjonstopp svinger, avhengig av hvilken modell du velger. Du kan enkelt få en modell for noen tusen kroner, men de virkelig gode induksjonstoppene er ofte litt høyere.

Hvorfor er det en fordel å velge induksjonstopp?

Induksjonssoner er lettere å kontrollere ettersom varmenivå stiger og faller raskere. Av den grunn blir matlagingen ofte lettere og du trenger ikke vente for lenge på at noe skal varmes opp.

Hvordan finner jeg den beste induksjonstoppen for meg?

Det finnes mange induksjonstopper tilgjengelig hos ulike forhandlere, og derfor anbefales det på det sterkeste å søke råd hos et testmagasin eller lignende. Les mer her og bli guidet til de beste induksjonstoppene.