Opdateret august 2023

Ismaskin test (2022) → Se de 10 beste ismaskiner i test akkurat her

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Les om de 10 beste iskremmaskinene i denne iskremmaskin testen, hvor du finner eksempler på gode maskiner med og uten kompressor. Vår testvinner er en Nemox Gelatissimo Exclusive Ice Cream Machine, siden den utmerker seg på testparametrene: effektivitet, kapasitet, utseende og pris. Men kanskje du faller for en annen modell enn akkurat vinneren av testen?

Alle de utvalgte modellene er funksjonelle i drift, og derfor står du fritt til å velge den ismaskinen som passer dine behov. I vår kjøpsguide kan du også finne ut hva forskjellen på en ismaskin med og uten kompressor er, samt hvilke parametere du bør se etter når du kjøper en ismaskin i slutten av artikkelen.

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt ismaskin med enkelt design som passer inn med de fleste interiørstiler
 • pros-icon.svg Utviklet med innebygd kompressor, slik at du raskt kan få hjemmelaget is
 • pros-icon.svg Maks kapasitet på 1,7 liter med is
 • pros-icon.svg Leveres med både oppskriftsbok, avtagbar aluminiumsskål og en isskje

Detaljeret gennemgang

Det finnes utrolig mange gode ismaskiner på markedet, men vil du være helt sikker på at du bestiller en velfungerende modell hjem, vil vi anbefale deg å investere i vår testvinner. Denne ismaskinen fra Nemox er kompakt i størrelsen og utviklet med innebygd kompressor, slik at den kan fryse inntil 1,7 liter is på under 30 minutter.

Derfor skal du velge Nemox Gelatissimo Exclusive ismaskin:

Hvis du ønsker å få tak i den beste iskremmaskinen på markedet, så anbefaler vi at du retter oppmerksomheten mot denne Gelatissimo Exclusive iskremmaskinen fra merket Nemox. Maskinen garanterer deg iskrem på et blunk, da den har innebygget kompressor. Du slipper dermed å putte isen i fryseren og vente til den stivner før du kan nyte den. Faktisk er maskinen så effektiv at du kan få hjemmelaget is på mindre enn 20 til 30 minutter. Her trenger du med andre ord ikke vente lenge før du kan nyte fruktene av arbeidet du utfører med denne modellen.

Maskinen kommer med en avtakbar aluminiumsskål på 1,7 liter, så det er rikelig med is til selv en større husholdning. Med på kjøpet får du også en isskje, slik at du enkelt kan servere isen, og en oppskriftsbok dersom du trenger inspirasjon til hvilke sorter is du kan lage. En tidligere versjon av denne modellen (Nemox Gelatissimo) ble kåret til et godt kjøp av Forbrukerrådet Tænk i juli 2018. Den nyere modellen Exclusive får også skryt av forbrukerne, som roser maskinen for utseendet og at den raskt fryser isen.

Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskin

Beste multifunksjonelle ismaskin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Multifunksjonell iskremmaskin med 12 innstillinger som kan lage all slags iskrem
 • pros-icon.svg Brukervennlig design med brukervennlig LCD-skjerm
 • pros-icon.svg Utviklet i samarbeid med Heston Blumenthal og kåret til best i test av Tænk
 • pros-icon.svg Maskinen kan holde isen kald i opptil 3 timer, men produserer is på bare én time

Detaljeret gennemgang

Denne iskremmaskinen fra merket Sage er utviklet i samarbeid med Heston Blumenthal, en verdenskjent kokk fra England. Du kan derfor trygt stole på at den vil leve opp til dine forventninger, da dette samarbeidet har resultert i en iskremmaskin av høy kvalitet. Modellen har en uavhengig kompressor og 12 innstillingsmuligheter, slik at du kan lage mange typer is.

Derfor skal du velge Sage BCI600 The Smart Scoop ismaskin:

Vil du kunne lage frossen yoghurt, sorbetis, gelato og mye mer med ismaskinen din? Invester i så fall i denne iskremmaskinen fra Sage, utviklet i samarbeid med stjernekokken Heston Blumenthal. Det er satt ekstra fokus på å utvikle en velfungerende maskin av høy kvalitet, derfor er nettopp denne iskremmaskinen multifunksjonell. Det påådager man blant annet på grunn av at du kan velge mellom hele 12 forskjellige alternativer for innstillinger. Faktisk kan iskremmaskinen selv fornemme konsistensen på iskremen, slik at du får den perfekte tilberedningen.

Denne iskremmaskinen har et brukervennlig design til tross for mange innstillingsmuligheter. Dette er fordi du enkelt kan bytte mellom programmer, temperaturer og tid via et brukervennlig LCD-display. Maskinen er også utviklet med en uavhengig kompressor som kan kjøle ned alle typer is på mindre enn én time. Og er du ikke klar for å servere isen akkurat når den er ferdig i maskinen? Du kan bare la den avkjøles direkte i maskinen i opptil 3 timer.

Du trenger ikke bare ta vårt ord for det når det kommer til maskinens funksjonalitet. Modellen ble kåret til best i en test av Forbrukerrådet Tænk i en test fra juni 2020. De roser blant annet maskin for sin evne til å tilberede flere typer iskrem, det lave energiforbruket og stillegående design.

Steba IC30 ismaskin

Beste billige ismaskin

Fordele
 • pros-icon.svg Selges til en billig pris sammenlignet med andre ismaskiner
 • pros-icon.svg Utviklet i et kompakt og enkelt design, så den er lett å flytte rundt på
 • pros-icon.svg Sklisikre gummiføtter sørger for at ismaskinen ikke beveger seg under bruk
 • pros-icon.svg Enkel å rengjøre, da den er utviklet med en avtagbar bøtte som tåler maskinvask

Detaljeret gennemgang

Det er flere fordeler med å investere i denne billige ismaskinen fra merket Steba. For det første er modellen langt billigere enn andre gode ismaskiner på markedet. I tillegg har den en stor kapasitet på 1,5 liter og tilbereder isen på bare 20 til 40 minutter. Modellen er også lett i vekt og tar ikke mye plass, derfor er den ideell for et mindre kjøkken.

Derfor skal du velge Steba IC30 ismaskin:

Hvis du ikke har det største budsjettet for å kjøpe en iskremmaskin, men heller ikke vil gå på akkord med funksjonaliteten til maskinen din, så vil vi anbefale deg å investere i denne modellen fra Steba. Maskinen selges til en budsjettvennlig pris som de fleste har råd til, men har likevel en lang rekke gode funksjoner. Det er nettopp derfor modellen har fått plass i denne ismaskin testen. Du kan tilberede opptil 1,5 liter is i maskinen, noe som tilsvarer rundt 20 kuler is. Det er derfor mye for både en større husholdning og gjester.

Maskinen kan stilles inn ved hjelp av et brukervennlig LCD-display, som blant annet har en timerfunksjon som kan stilles inn mellom 20 og 40 minutter. Den avtakbare bøtta, som tåler en runde i oppvaskmaskinen, gjør det også enkelt å rengjøre maskinen i etterkant. Som en ekstra bonus kan du enkelt flytte rundt på maskinen, siden den veier kun 2,9 kg og har et kompakt design. Du trenger derfor ikke nødvendigvis ha den stående på bordet når den ikke er i bruk. Maskinen går på batteristrøm, så du trenger ikke sørge for at den står i en stikkontakt heller. Under maskinen finner du gummiknotter som sørger for at den står stødig under tilberedning av iskrem.

Nemox Dolce Vita 1,5 liter ismaskin

Beste stilrene og gode ismaskin

Fordele
 • pros-icon.svg Er lett å rengjøre og har en ripebestandig konstruksjon for bedre holdbarhet
 • pros-icon.svg Høy brukervennlighet og enkel konstruksjon gjør den ideell for nybegynnere
 • pros-icon.svg Innebygd propell og åpning i lokket gjør det enkelt å helle ingredienser i maskinen
 • pros-icon.svg Maskinen kan raskt avkjøle drinkene dine og holde isbiter kalde lenger

Detaljeret gennemgang

Denne iskremmaskinen fra merket Nemox har ikke innebygget kompressor, noe som betyr at iskremen må fryses i 18 til 24 timer før servering. Vi vil likevel anbefale deg å investere i denne iskremmaskinen, siden den er enkel å rengjøre, har en ripebestandig overflate og et design som gjør det enkelt å tilberede akkurat den typen is du ønsker i den.

Derfor skal du velge Nemox Dolce Vita 1,5 liter ismaskin:

Har du ikke noe imot at isen din ligger i fryseren i 18 til 24 timer før du kan nyte den? I så fall trenger du ikke gå for en ismaskin med innebygget kompressor, men kan i stedet spare litt penger ved å velge denne modellen fra Nemox. Bortsett fra at du ikke kan nyte isen i løpet av kort tid etter tilberedning, er det ingen ulemper ved å velge denne maskinen uten kompressor. Modellen har en solid struktur i krom med en innvendig skål laget av polert rustfritt stål, som er ripebestandig, hygienisk og lett å rengjøre.

Skålen er også laget med doble vegger, noe som gjør at den kan holde en temperatur på -10 grader i opptil to timer. Du kan derfor velge å bruke bollen til å hurtigkjøle drinkene dine eller holde isbiter kalde når du har dem stående på bordet. Du kan lage alle typer is, blant annet. vanlig iskrem, sorbet, frossen yoghurt og mye merl. Maskinen er ideell for nybegynnere eller folk som ønsker en så enkel prosess som mulig. Den er brukervennlig og enkel i strukturen med propell og hull i lokket, slik at du kan tilsette flere ingredienser underveis.

Nemox Gelato Chef 2200 ismaskin

Beste ismaskin med stor kapasitet

Fordele
 • pros-icon.svg Kapasitet på hele 2 liter, så det er rikelig med is til flere personer eller porsjoner
 • pros-icon.svg Får skryt av både Tænk og forbrukere som har eid maskinen
 • pros-icon.svg Utviklet med helautomatisk kompressor, slik at ingrediensene fryses underveis
 • pros-icon.svg Utstyrt med funksjonen hold kald, som kan holde isen kald i opptil en time

Detaljeret gennemgang

Du trenger ikke å bekymre deg for å rengjøre iskremmaskinen din hvis du investerer i denne Gelato Chef 2200 modellen fra Nemox. Maskinen er utviklet med et praktisk design som gjør rengjøringen mye enklere sammenlignet med andre ismaskiner. I tillegg kan bollen settes i oppvaskmaskinen. Du kan også lage alle typer is i denne maskinen.

Derfor skal du velge Nemox Gelato Chef 2200 ismaskin:

Hvis du ikke orker å slite med å rengjøre iskremmaskinen din etter bruk, så kan du godt gå for denne Gelato Chef 2200 modellen fra merket Nemox, da den er utviklet med tanke på enkel rengjøring. Modellen er produsert uten rørearm plassert i midten av maskinen, noe som gjør det lettere å tørke av maskinen etter bruk. I tillegg er selve bollen avtagbar og tåler maskinvask, noe som letter rengjøringen ytterligere.

Du går imidlertid ikke på akkord med maskinens konstruksjon, fordi om den er lettere å rengjøre enn andre ismaskiner. Du kan ha iskrem klar på 25 til 35 minutter, da modellen er utviklet med en uavhengig kompressor. Det er selvfølgelig også rikelig med mulighet til å leke med innholdet i isen din og hvilke istype du vil lage. Så du kan bare slå deg løs, uansett om du vil ha en vanlig is, sorbet eller kanskje frossen yoghurt. Iskremmaskinen har en kapasitet på 1,5 liter, så du kan lage mye is på en gang.

Maskinen er kåret til et godt kjøp av Forbrukerrådet Tænk, hvor de blant annet. roser maskinen sin brukervennlighet og funksjonalitet. I tillegg påpeker Tænk også at maskinen har et godt lydnivå og energiforbruk.

Steba IC150 Ismaskin

Beste ismaskin for sorbet

Fordele
 • pros-icon.svg Ideell for tilberedning av sorbet, hvor isen får best konsistens
 • pros-icon.svg Utstyrt med helautomatisk og selvkjølende kompressor som fryser til -35 grader
 • pros-icon.svg Ismaskinen har et lavt energiforbruk, så du slipper å bekymre deg for strømregningen
 • pros-icon.svg Utstyrt med timerfunksjon som gir signal når den er ferdig

Detaljeret gennemgang

Denne iskremmaskinen fra merket Wilfa kan tilberede større mengder is enn de andre modellene i denne testen. Den har en kapasitet på hele 2 liter, så det er rikelig med is for hele familien og gjester om du bruker denne maskinen. Maskinen har også et lavt energiforbruk og får skryt av Forbrukerrådet Tænk og forbrukere.

Derfor skal du velge Wilfa Vanilje XL ICM-2SB Ismaskin:

Foretrekker du å lage store partier iskrem når du endelig kommer i gang? Da er denne Wilfa XL ICM 2SB iskremmaskinen akkurat den rette modellen for deg. Du kan tilberede opptil 2 liter is i denne maskinen, noe som er rikelig til både større husholdninger og hvis du har gjester på besøk. Du kan også selvsagt bare produsere med mindre porsjoner om du ikke trenger 2 liter is med en gang. Uansett hvor mye eller lite innhold du tilbereder, vil du få en utmerket porsjon iskrem av alle slag. Maskinen bidrar til og med til å sikre jevn fordeling av isen samtidig som den knuser iskrystallene for et bedre resultat.

Maskinen er utstyrt med en innebygd helautomatisk kompressor som sørger for kjøling av innholdet mens det tilberedes. Du trenger derfor ikke vente lenge før du kan nyte en deilig porsjon is – faktisk kan du fullføre hele prosessen på en knapp time. Og hvis du bestemmer deg for å inkludere flere ingredienser i blandingen underveis, kan du enkelt fylle dem inn gjennom den smarte åpningen i det medfølgende lokket. Du kan også enkelt stille inn maskinen via en LCD-skjerm med digital timer. En annen fordel med maskinen er at den kan holde isen kald i opptil en time etter at den er laget, så det haster ikke med å få den servert.

Forbrukerrådet Tænk berømmer denne iskremmaskinen for produksjon av iskrem, brukervennlighet, konstruksjon og lavt energiforbruk. I tillegg har flere forbrukere påpekt hvor enkelt det er å rengjøre ismaskinen etter bruk. Alle løse deler, bortsett fra bollen, tåler maskinvask, og innsiden av maskinen kan rengjøres med en fuktig og varm klut. Den enkle designen i børstet stål passer også perfekt inn i ethvert kjøkken.

Nemox Gelato Pro 1700 Ismaskin

Beste ismaskin med funksjonen hold kald

Fordele
 • pros-icon.svg Utstyrt med funksjon hold kald, slik at du ikke trenger å haste med å servere isen
 • pros-icon.svg En intelligent teknologi oppdager om isen er i ferd med å smelte og avkjøler den igjen
 • pros-icon.svg Effektiv i drift, slik at du kan tilberede en ny porsjon på bare 20 til 30 minutter

Detaljeret gennemgang

Du behøver ikke nødvendigvis at servere isen direkte efter servering, hvis du investerer i denne ismaskine fra Nemox, da den er udstyret med en særlig hold kold funktion. Funktionen holder isen kold over længere tid, da den selv registrerer, hvis den er ved at tø op. Derudover er denne model effektiv i drift og kan lave portioner på 1,5 liter færdiglavet is.

Derfor skal du velge Nemox Gelato Pro 1700 Ismaskin:

Ønsker du å kunne servere nylaget is på et blunk, så må du ha denne maskinen fra Nemox hjemme på kjøkkenet. Modellen er ekstremt effektiv i drift, og det er grunnen til at den kan tilberede en servering iskrem på bare 20 til 30 minutter. Det er derfor enkelt å piske opp en runde dessert til gjester eller en varm sommerdag. Skålen har en kapasitet på 1,7 liter, som tilsvarer godt 1,5 liter ferdig is når ingrediensene blandes sammen. Du styrer også enkelt innstillingene via dreieknapper, noe som understreker maskinens enkle og solide konstruksjon.

En av de store fordelene med å velge denne iskremmaskinen er at den er utviklet med intelligent teknologi i form av en termosensor. Dette gjør at maskinen kan oppdage om isen er i ferd med å smelte inne i maskinen, hvoretter den kjøler ned isen igjen slik at den alltid har riktig temperatur ved servering. Det effektive kjølesystemet og funksjonen hold kald, sørger for at du ikke trenger å servere isen så snart den er klar. Inkludert i kjøpet av denne iskremmaskinen er en isskje, for enkel servering, og en oppskriftsbok der du kan finne inspirasjon hvis du går tom for ideer til god is.

Melissa 2,0 liter Ismaskin

En testvinnende ismaskin

Fordele
 • pros-icon.svg Kåret til testvinner av Forbrukerrådet Tænk i 2018
 • pros-icon.svg Beholder med stor kapasitet på 2 liter, slik at du kan lage mye is på en gang
 • pros-icon.svg Isen er klar på under 60 minutter på grunn av den helautomatiske kompressoren
 • pros-icon.svg Fungerer med en kjøletemperatur mellom -18 og -35 grader

Detaljeret gennemgang

Du må kanskje skynde deg hvis du vil få tak i denne iskremmaskinen fra Melissa, siden ikke alle forhandlere fortsatt har den i salg. Man skulle nesten tro at modellen er i ferd med å legges ned, men det ville være synd. Dette er en av de mest solide og gode ismaskinene på markedet. Den har også vært testvinner hos Forbrugerrådet Tænk.

Derfor skal du velge Melissa 2,0 liter Ismaskin:

Er du på jakt etter en solid og enkel modell som fortsatt holder høy kvalitet, så kan det være lurt å ta en nærmere titt på denne fine ismaskinen fra merket Melissa. Modellen er helt enkel i sin konstruksjon, noe som gjør at den ikke vekker for mye oppmerksomhet. I tillegg er den en mer langstrakt modell,, og vil derfor heller ikke ta for mye plass på kjøkkenbordet – og dette selv om den har en kapasitet på 2 liter!

I tillegg til å ha et pent utseende som passer inn i de fleste interiørstiler og ikke tar mye plass, er denne modellen også enkel å tilpasse etter dine behov. Iskremmaskinen er utviklet med digital styring via LCD-display som bl.a. viser tid og temperatur. Du kan stille inn en timerfunksjon på maskinen i opptil 60 minutter – timeren fungerer i 10-minutters intervaller. Den avtakbare skålen til iskremen er også laget av rustfritt stål, så den kan brukes til litt av hvert. 

Ismaskinen er utstyrt med en helautomatisk kompressor, slik at du kan nyte et parti hjemmelaget iskrem på under en time. Kompressoren jobber med kjøletemperaturer mellom -18 og -35 grader, så isen din blir raskt avkjølt under prosessen med tilberedning. Du trenger ikke engang tenke på at du må fryse noe på forhånd med denne iskremmaskinen. Og ønsker du å tilsette flere ingredienser etter at avkjølingen har begynt, kan du ganske enkelt bruke det store påfyllingshullet.

Guide

Slik velger du rett ismaskin

Usikker på hvorfor du bør velge en iskremmaskin i stedet for å fortsette å kjøpe is fra et supermarked? Nedenfor finner du 3 gode grunner til å velge en iskremmaskin:

 • Du bestemmer selv hvilke smaker du lager: Du kan leke deg frem så mye du vil med smakene  med din hjemmelagde iskrem, og kan dermed prøve mye forskjellig som du ikke ville fått kjøpt i en butikk. Det er altså kun du som setter grenser for hvilke smaker du kan nyte når du lager din egen is. Og hvis du går tom for ideer eller er ute etter noen mer klassiske smaker, finnes det nok av gode oppskrifter på nett
 • Du har full kontroll på hvilke ingredienser som brukes: Det blir lettere å nyte en is som er fri for sukker, laktose, glutenfri eller annet, når du lager den selv fra bunnen av. Da har du har full kontroll på hva som puttes i isen. På denne måten blir det lettere å opprettholde en sunn livsstil, hvor du fortsatt kan nyte en god is i ny og ne. Den er også ideell for allergikere, da du aldri trenger å bekymre deg for om det er spor av det du ikke tåler i isen
 • Du kan enkelt imponere middagsgjestene: Selvfølgelig kan du alltid imponere middagsgjestene med en fin dessert, men det gjør akkurat det lille ekstra hvis du i tillegg kan si at du har laget isen selv. Og som nevnt i de andre punktene kan du imponere enda mer ved å servere dine gjesters favorittsmaker eller gjøre isen sunnere, slik at man kan nyte enda mer is.

Det er derfor ikke bare morsomt å lage din egen is, men garanterer deg også smakfulle og sunnere isvarianter om du ønsker det!

To typer ismaskiner – med eller uten kompressor

Du kan faktisk velge mellom to typer ismaskiner: med eller uten kompressor. Du kan lese mer om hva som skiller de to variantene i avsnittene nedenfor.

Ismaskin med kompressor

En iskremmaskin med kompressor er for deg som nekter å inngå kompromisser og ønsker at isen din skal være klar til servering så raskt som mulig. Kompressoren sørger for at iskremmaskinen fryser innholdet under prosessen, derfor trenger du ikke legge den i fryseren etter tilberedning, men kan ganske enkelt servere den direkte. Dette betyr også at du slipper å bruke isbøtta/beholderen i etterkant og kan derfor lage flere porsjoner rett etter hverandre. I tillegg er iskremen generelt bedre i en iskremmaskin med kompressor.

Ulempen med en ismaskin med kompressor er at de fleste modellene er dyrere enn ismaskiner uten kompressor. I tillegg tar produktet mer plass på kjøkkenet og veier også ofte mer, noe som gjør det vanskelig å flytte rundt på ismaskinen.

Ismaskin uten kompressor / ismaskin med fryseelement

En iskremmaskin uten kompressor kalles også en iskremmaskin med fryseelement, da man bruker et fryseelement for å holde bollen og innholdet kaldt under produksjonen. Denne typen iskremmaskin er ideell for de som bare lager is en gang i blant og som ikke ønsker å tilberede flere porsjoner rett etter hverandre. Disse maskinene er også ofte billigere enn ismaskiner med kompressor, derfor kan du spare mye penger om du velger denne typen ismaskin.

Ulempen med en ismaskin uten kompressor er at fryseelementet må ligge i fryseren i minst 24 timer før du begynner å lage is. I tillegg må både isen og fryseelementet ofte settes tilbake i fryseren etter tilberedning i ca. 18 til 24 timer før den er klar til servering. Så du må planlegge når du skal lage og ha isen klar. Dette gjør at det ikke er mulig å lage to partier iskrem rett etter hverandre. Denne typen maskiner er imidlertid i mange tilfeller lettere å flytte rundt på, og derfor kan den enklere oppbevares i et skap når den ikke er i bruk, fremfor å stå permanent på kjøkkenbordet.

Velg den beste ismaskin for dine behov

Det finnes mange forskjellige iskremmaskiner på markedet, og det kan være litt vanskelig å finne frem til hva iskremmaskinen faktisk trenger for å kunne kategoriseres som en god iskremmaskin – bortsett fra å lage iskrem, selvfølgelig. Av den grunn har vi samlet en rekke gode tips som du med fordel kan ha i bakhodet når du skal lete etter den rette ismaskinen for dine behov. Dette handler blant annet om maskinen sitt design, kapasitet og innebygde teknologier/funksjoner.

Prioritér en ismaskin med en solid konstruksjon

Først og fremst må du sørge for at du får tak i en iskremmaskin med en solid konstruksjon av materialer av høy kvalitet. Dette er din garanti for at du kan ha glede av ismaskinen din i mange år fremover – og at den tåler litt av hvert. Det skal tross alt være slik at du kan tilberede flere partier iskrem uten å være nervøs for om ismaskinen din klarer oppgaven.

Det anbefales spesielt å gå for modeller laget av stål eller aluminium, da disse materialene er spesielt motstandsdyktige. Maskinen skal også ha en overflate som ikke trenger for mye vedlikehold og rengjøring, samt at du du skal helst slippe å stramme skruer e.l. for at den skal forbli solid.

Gå for en ismaskin med et utseende som matcher innredningen din

Det lønner seg også å gå for en ismaskin med et behagelig utseende, som muligens matcher resten av interiøret på kjøkkenet. Dette er fordi de fleste iskremmaskiner er litt vanskelige å flytte rundt på da de veier ganske mye, og av den grunn kan ismaskinen måtte stå fremme på permanent basis – og derfor er det viktig at den ser fin ut. De fleste iskremmaskiner er utviklet i relativt enkle farger, men du velger selv om du foretrekker en ismaskin med stålstruktur, i sort/hvite nyanser eller en annen farge.

Kjøp en lett iskremmaskin hvis du vil kunne gjemme den bort

Det er mulig å kjøpe en ismaskin som ikke veier så mye og som derfor er lettere å flytte rundt på. Dette gjelder for eksempel for produkt nr. 3 i denne testen, Steba IC30 Ice Maker. Du kan derfor gå for den modellen hvis du ønsker å kunne flytte ismaskinen din inn i et skap når den ikke er i bruk. Vi bør imidlertid heller påpeke at de aller fleste ismaskiner veier +10 kg, noe som gjør dem litt mer problematiske å flytte rundt hele tiden.

Kapasitet til Ismaskinen

I tillegg til å tenke på utseendet og konstruksjonen til maskinen, må du også sørge for å finne en iskremmaskin med kapasitet som matcher mengden is du ønsker å kunne lage per preparat. De fleste iskremmaskiner har en kapasitet på mellom 1 og 2 liter, så du får rikelig med is per porsjon, uansett hvilken du velger. Det kan imidlertid være smart å gå for en iskremmaskin med stor kapasitet (altså rundt 2 liter) hvis du ønsker å kunne lage store porsjoner iskrem når du først er i gang. Foretrekker du derimot å lage flere små porsjoner, så kan selvsagt en mindre iskremmaskin være helt greit.

Finn ut av ismaskinen sitt effektivitetsnivå

Det sier seg kanskje selv, men for at en iskremmaskin skal telle som en «god modell» må den være effektiv i drift og kunne håndtere flere typer is. Den er derfor ikke god nok om den kun kan tilberede frossen yoghurt. En iskremmaskin skal kunne håndtere både frossen yoghurt, sorbet is og vanlig is. Spesielt er det en fordel om den kan settes til ulike nivåer/hastigheter som passer den enkelte type is, siden du da kan være sikker på at du får de beste konsistensen hver gang.

Hold alltid et øye med hvor effektivt produktet er i drift dersom du ønsker en ismaskin som kan håndtere flere oppgaver. I tillegg er det også verdt å sjekke modellens energiforbruk, slik at du ikke risikerer å skape svingninger i strømregningen når du bruker iskremmaskinen din (ok, det er kanskje en overdrivelse at du definitivt kan se bruken av en maskin på strømregningen din, men du skjønner poenget).

Prioritér en ismaskin med høy brukervennlighet

For alle elektriske produkter skal brukervennligheten være på topp – også for ismaskiner. Du vil kunne være sikker på å bruke produktet optimalt og fullt ut hvis det er enkelt å stille inn. Det betyr selvsagt ikke at iskremmaskinen din ikke kan ha en rekke innstillingsmuligheter, gode funksjoner og mer, men rett og slett at det må være enkelt å betjene maskinen og finne disse funksjonene.

Faktisk er det en fordel om iskremmaskinen din har flere innstillingsmuligheter, for eksempel. når det gjelder hastighet/nivåer, som nevnt i forrige avsnitt om effektivitetsnivået til maskinen. Det er imidlertid helt opp til deg om du foretrekker en ismaskin som må styres via digitalt display eller dreieknapper. Dette avhenger tross alt mye av hva du føler er mest brukervennlig.

Er det noen funksjoner du er helt avhengig av å ha?

Det kan være lurt å vurdere om det er noen funksjoner du ønsker skal bygges inn i iskremmaskinen din før du hopper på den første maskinen du ser. Det kan for eksempel  være en hold-kald funksjon som sørger for at iskremen kan stå i maskinen en stund etter produksjon uten fare for at den tiner. Denne funksjonen sikrer at du ikke trenger å forte deg med å servere eller fryse isen rett etter at den er ferdig.

Det kan også være lurt å se etter en iskremmaskin med lokk og påfyllingshull, slik at du kan tilsette ekstra ingredienser mens maskinen går. Eller hva med en ismaskin med timerfunksjon? Dette kan hjelpe deg med å holde styr på hvor lenge isen har ligget i maskinen og når den er klar.

Pass på at det er lett å rengjøre ismaskinen etter bruk

Dersom maskinen er for vanskelig å rengjøre kan det godt være at du velger å slutte å bruke den.Derfor  lønner det seg å se etter en ismaskin som er enkel å rengjøre. Det skal for eksempel være lett å rengjøre overflater og frysedelen, så støv, smuss, matrester og annet ikke gjør maskinen uhygienisk. Dersom du har oppvaskmaskin hjemme er det opplagt å gå for en modell med skål og tilbehør som tåler maskinvask.

Ønsker du en ismaskin med en lavt lydnivå?

For noen vil en iskremmaskin med lavt støynivå være å foretrekke, slik at det ikke bråker unødvendig når du lager is. Det er mange maskiner med lavt lydnivå, flere i denne testen, så du kan enkelt finne en stillegående modell.

Det avhenger imidlertid mye av dine egne preferanser, om vi vil anbefale deg å investere i en slik modell. Stille ismaskiner kan godt være litt dyrere, da de i noen tilfeller også har en annen konstruksjon. Så hvis du egentlig ikke trenger en stillegående modell eller ønsker å prioritere denne fordelen, trenger du ikke fokusere for mye på lydnivået.

Bestem et budsjett på forhånd, så du holder du deg i en passende prisklasse

Vårt siste råd når det kommer til å kjøp een iskremmaskin er at du bør sette opp et budsjett før du går ut og kjøper din nye iskremmaskin. Prisen på en iskremmaskin svinger mye fra produkt til produkt, og derfor kan du fort falle for en av de svært dyre modellene dersom du ikke har gjort deg oppmerksom på din økonomiske begrensning.

Det er ikke dermed sagt at du ikke finner en god ismaskin til en billig penge – det har vi bevist i denne testen at du kan. Det ville imidlertid være det beste om du kunne finne en maskin som oppfyller alle dine forventninger og samtidig holder seg innenfor det fastsatte budsjettet.

Slik er denne ismaskin test utført

Denne ismaskin testen er utført på bakgrunn av ulike testkilder, blant annet Forbrukerrådet Tænk, og forbrukeranmeldelser av en rekke ismaskiner. Etter å ha samlet en haug med gode iskremmaskiner, har vi etterpå bestemt oss for hvilke modeller vi synes var de beste iskremmaskinene på markedet akkurat nå.

Så langt det er mulig har vi forsøkt å finne modeller i flere prisklasser, med ulike design, funksjoner og innebygde teknologier og mer. Derfor bør det det være noe for enhver smak i vår iskremmaskin test.

FAQ

Hvilken ismaskin er best i test?

I denne testen har vi valgt en Nemox Gelatissimo Exclusive Ice Cream Machine som best i teste. Modellen har god kapasitet, pent design og innebygd kompressor, slik at du kan servere is på et blunk. Husk at du bør lese videre og se om en av de andre modellene er bedre for deg.

Hva er forskjellen på en ismaskin med og uten kompressor?

En iskremmaskin uten kompressor fryser innholdet via et fryseelement under tilberedning, men iskremen må fortsatt i fryseren etterpå for å være helt fryst. En iskremmaskin med kompressor fryser isen under tilberedning og er klar til servering på et blunk.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×