Joggevogn test – Beste joggevogn

1
Baby Jogger Summit X3

Derfor skal du velge Baby Jogger Summit X3 Baby Jogger Summit X3 er en svært gjennomført joggevogn med mange gode løsninger. Ikke minst vil store hjul med god fjæring gi en komfortabel tur for barnet og gjør det lettere for den voksne å løpe i ønsket hastighet. Man endrer innstillingen på forhjulet enkelt om man vil ha det svingbart for rolige gåturer eller låst for jogging. Etter turen kan man legge sammen vognen med bare…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Baby Jogger Summit X33.995 kr.Jollyroom
Hauck Runner1.999 kr.Jollyroom
Thule Urban Glide 27.199 kr.Lilleprinsen
Beemoo Sport Kombo1.999 kr.Jollyroom
Thule Urban Glide 2 søskenvognIkke på lager

I denne joggevogn testen har vi funnet frem til de 5 beste vognene på markedet. Les hvem vi har kåret til vinneren, samt alt du trenger å vite om brukervennlighet, kvalitet og sikkerhet for hver enkelt vogn. I tillegg vil vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan du velger den rette joggevognen for deg og ditt barn.

Baby Jogger Summit X3 – Best i test

Baby Jogger Summit X3

Derfor skal du velge Baby Jogger Summit X3

Baby Jogger Summit X3 er en svært gjennomført joggevogn med mange gode løsninger. Ikke minst vil store hjul med god fjæring gi en komfortabel tur for barnet og gjør det lettere for den voksne å løpe i ønsket hastighet. Man endrer innstillingen på forhjulet enkelt om man vil ha det svingbart for rolige gåturer eller låst for jogging.

Etter turen kan man legge sammen vognen med bare en hånd, og den krever liten plass for oppbevaring. I tillegg har vognen en sittedel med trinnløs justering av ryggstøtten og en stor UV50+ hette med ventilasjon og refleksdetaljer.

Hauck Runner – Beste billige joggevogn

Hauck Runner

Derfor skal du velge Hauck Runner

Hauck Runner er en fleksibel og hendig vogn med store lufthjul som kan brukes på de fleste typer underlag. Her får du en robust løpevogn som er enkel å slå sammen og blir veldig kompakt for når den skal transporteres eller oppbevares.

Hauck Runner har tre hjul og de fremste kan stilles mellom roterbart eller låst stilling, og håndtaket kan justeres 30 cm for å passe til begge foreldrene. Fempunktssele i setet sørger for at barnet får en sikker og komfortabel tur.

 • Fleksibel og hendig joggevogn
 • Lett å tilpasse til både barn og foreldre
 • Kalesje med ventilasjon
 • Godt med oppbevaring under vognen
 • Justerbar ryggstøtte ned til liggestilling
 • Lutfhjul medfører risiko for punktering
 • Litt vanskelig å bruke håndbrems

Thule Urban Glide 2 – Beste premium løpevogn

Thule Urban Glide 2

Derfor skal du velge Thule Urban Glide 2

Thule Urban Glide 2 er en svært komfortabel barnevogn for alle typer terreng og vil alltid komme seg frem ved hjelp av de store hjulene. I tillegg er designet på Thule Glide 2 veldig lett og fleksibelt, med blant annet stort vindu og praktiske lommer for god plass til å oppbevare saker og ting.

Vi anbefaler:  Flaskevarmer - Beste flaskevarmer 2023

Thule Urban Glide 2 er lett å løpe med takket være de nevnte store bakhjulene, samt at svingbare forhjul og en lav vekt gjør det hele til en lek. I tillegg vil det justerbare håndtaket og en solid rotasjonsbrems gi svært god løpekomfort.

 • Smidig og robust løpevogn
 • Høy maksvekt for barn
 • Sete justeres med én hånd
 • Kalesjen kan brettes i flere posisjoner
 • Setet med polstret fempunktssele
 • Lengden er litt lang sammenslått

Beemoo Sport Kombo – beste kombinasjonsvogn

Beemoo Sport Kombo

Derfor skal du velge Beemoo Sport Kombo

Beemoo Sport City er en smidig joggevogn med luftfylte hjul, en stabil aluminiumsramme og smarte oppbevaringsløsninger. Ryggen kan foldes til nesten ren hvilestilling og dermed kan man bruke vognen selv om barnet trenger en hvil, og i tillegg egner vogn til både vanlig bruk og løpeturer.

Barnet sitter trygt i vognen takket være en sikkerhetsbøyle og fempunktssele, og bøylen er avtagbar. Vognen er utstyrt synlige reflekser for løping i mørket, er liten og lett slik at man enkelt kan styre den når man løper.

 • Stor fotstøtte med reflekser på sidene
 • Transportlås for smidig oppbevaring og transport
 • Låsbart forhjul
 • Mange muligheter for oppbevaring
 • Store og solide lufthjul
 • Fremstår som litt skranglete og usikker slitestyrke over tid
 • Lav maksvekst

Thule Urban Glide 2 søskenvogn – Beste joggevogn for to barn

Thule Urban Glide 2 søskenvogn

Derfor skal du velge Thule Urban Glide 2

Denne søskenvognen fra Thule Glide er desinet i et slankt og lett design som passer for all typer underlag, samt at det en er like komfortabel for barna og ergonomisk for foreldre! Setet nesten legges i full liggestilling dersom barnet skal sove.

Vognen er lett å å manøvrere takket være et dreiende forhjul som kan låses ved jogging, og hjulene bak er på hele 16 tommer. Her får du med integrert vridningsbrems som gir svært god kontroll når det er krevende områder du beveger deg i.

Slik velger du den rette joggevognen

Det er flere ting du bør ser etter i en solid og velfungerende vogn for løping og her skal vi kjapt ta deg gjennom de aller viktigste punktene.

Hjulene 

Vogner beregnet på for løping bør ha store hjul slik at du lettest kommer deg frem på alle underlag du ønsker å bevege deg på. Selv når du løper på asfalt vil både du og barna oppleve store forskjellig dersom du velger en der hjulene er for små. I tillegg gjør bør man se etter en eller annen form for fjæringssystem, slik de små får en komfortabel behandling under turen.

Vekt 

Sats på en modell som ikke er for tung og som du vet at du kan klare å dytte i oppoverbakker også. Helst bør vekten ikke være mer enn 10–15 kg. En annen fordel om flere skal bruke vognen er at man kan justere høyden på styret.

Sikkerhet 

I tillegg til sikkerhetsseler og bøyle, bør løpevognene være utstyrt med en lang og god sikkerhetsrem på styret. På denne måten kan man kan gi vognen en dytt på rette strekninger og løpe normalt med begge armer, men uten å risikere at vognen triller fra deg.

Sjekk om hvilke av modellene som har et bremsehåndtak på styret, og hvor lett denne er i bruk. Fungerer den optimalt kan den brukes som brems i nedoverbakkene.

Oppbevaring

Tenk litt over hvor mye du ønsker å ta med deg på løpeturene, og påse at du faktisk får plass til for eksempel drikkeflaske, eller annet du vil ha med deg.

FAQ

Hvilke joggevogn er best?

I vår joggevogn test av ble BabyJogger Summit X3 kåret til den beste. Her får du en forseggjort vogn med høy ytelse,

Hvor gammel må barnet være for å bruke å sitte i en løpevogn?

De fleste er beregnet fra barna er omtrent 6 måneder, men her bør man alltid sjekke spesifikasjonen for hver enkelt modell for å være sikker.