Opdateret oktober 2023

Juicer test – Beste juicer 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne juicer testen undersøker vi tre av det vi anser som de beste juicere på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som kapasitet, brukervennlighet og motorkraft vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

En god juicer må først og fremst være lett å rengjøre etter bruk og ha nok omdreininger per minutt for å håndtere grønnsaker og frukt du vil lage juice av. Du må også tenke over  hvor stort volum den kan lage om gangen, og at maskinen er enkel å bruke.

Andre ting som gjør at en god modell skiller seg fra en ikke fullt så god en, er om den har funksjoner som dryppstopp, antiskliføtter og om den kan vaskes i oppvaskmaskin. Gjør du et nøye gjennomtenkt valg når du skal finne en juicer, vil du trolig bli mer fornøyd med kjøpet ditt.

Ønsker du å lage hjemmelaget juice ved hjelp av en juicer anbefaler vi at du leser videre i vår juicemaskin test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste juicemaskinene i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle tre juicere i vår test.

Fordele
 • pros-icon.svg Enkel å rengjøre i oppvaskmaskin
 • pros-icon.svg Kraftig motor gir opp til 1 liter juice i minuttet
 • pros-icon.svg Brukervennlig og automatisk matersystem
 • pros-icon.svg Godt håndtak på mugge

Detaljeret gennemgang

Braun Multiquick 5 J500 vil la deg nyte inntaket av næringsstoffer fra både bær, frukt og grønnsaker raskt og enkelt. Her får du en trygg og effektiv juicer som er lett å rengjøre, samt at den lager juice med mindre fruktkjøtt.

Braun Multiquick 5 kommer i et veldig fint design, og du kan velge mellom fargene svart eller stål. Den er svært enkel i bruk ved hjelp av aktiveringsknapp som starter prosessen med å gjøre om frukt og grønt til juice.

Modellen har en høy ytelse som gjør at du får mest mulig ut av frukten din, samt at du også kan bruke hele frukter og grønnsaker uten problemer. På modellen er det to hastigheter. Turbofunksjonen gjør at du på knappe 15 sekunder kan nyte et glass juice.

Maskinen kommer med antiskli føtter slik at du kan føle deg trygg på at det holder seg på kjøkkenbenken under arbeid. Et rustfritt filter av stål gjør at du får ikke får så mye fruktkjøtt i juicen, noe som gjerne er en fordel hvis du skal lage juice til barn.

Når du skal helle juice oppi et glass gjøres det uten søl takket være funksjonen dryppstopp, samt at designet gjør at juicen renner vertikalt ned i glasset ditt. Dette bidra til at du ikke søler og dermed får du mindre å vaske opp.

Her får du med en juicekannen som rommer hele 1,25 liter, og som er super for å sette rett på bordet til frokosten, eller et annet måltid du ønsker å servere juice til.

Fordele
 • pros-icon.svg QuickClean-sil gjør det enkelt å vaske bort rester fra frukten
 • pros-icon.svg Dryppstopp hindrer at juicen søler til benken
 • pros-icon.svg Har et lavt støynivå under bruk
 • pros-icon.svg Antiskli føtter holder juiceren på plass
 • pros-icon.svg Lager god juice av frukt og grønnsaker

Detaljeret gennemgang

Philips Viva Collection HR1832 gir deg mye for pengene. Den er enkel å rengjøre, lager god juice av frukter og grønnsaker og har et kompakt design. Her kan du presse mye 1,5 liter juice på kort tid.

Philips juicer er en kompakt modell og opptar liten plass på kjøkkenbenken, og er et godt valg for deg som har et lite kjøkken. Juiceren er tilgjengelig i fargene sort, hvit, grå, rød og grønn slik at du kan velge et design som passer best for deg.

Med denne juicemaskin får du en kapasitet på opptil 1,5 liter juice om gangen, og det er også mulig for deg å bruke egne glass. Det er bare til å plassere det under den integrerte tappekranen og juicen kan helles direkte oppi. Merk deg at de må være under 12 cm i høyden.

På denne juicer er lokket og beholder for fruktkjøttet gjennomsiktig slik at du kan se når juicemaskinen holder på å presse frukt og grønnsaker. Dette gjør det spennende for barna å følge med på prosessen, og du vil enkelt se når beholderen er full og det er på tide å tømme den.

En stor fordel med denne modellen er at det vil bokstavelig talt ta deg et minutt å rengjøre den etter at du er ferdig å presse frukt eller grønnsaker.

Alle avtakbare deler kan vaskes i oppvaskmaskin, samt at de runde og jevne overflatene på delene og maskinen gjør det enkelt å rengjøre alt etter bruk.

Witt by Kuvings C9600

beste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Slowjuicer som lar deg bruke hele frukt opp til 75 mm
 • pros-icon.svg Motoren har 5 års garanti
 • pros-icon.svg Gir klar og jevn juice
 • pros-icon.svg Juicemaskin som har lavt støynivå
 • pros-icon.svg Modell med mer effektivt filter og kvernesystem

Detaljeret gennemgang

Witt by Kuvings C9600 er en svært god slowjuicer som enkelt kutter hele frukter og grønnsaker til juice uten fruktkjøtt, samt at den er brukervennlig og har enkel rengjøring.

Witt by Kuvings er en slowjuicer som leveres med en kraftig motor som enkelt håndterer hele frukter og grønnsaker ved hjelp av det store innmatingsrøret. En stor fordel som gjør at du kan lage deg et glass juice uten at du må bruke tid på å kutte opp frukt og grønnsaker først.

Den som skiller denne slowjuicer fra de to andre i testen er at juicen får mye mindre kontakt med oksygen. Dermed får du en juice med lengre holdbarhet, og kan oppbevares i kjøleskap i opp til tre dager i lys- og lufttett beholder.

Her får du en slowjuicer i et stilig design som vil passe flott inn på de fleste kjøkken. Noe av det beste med Witt by Kuvings sin slowjuicer er at den er utrolig enkel å rengjøre, og du trenger ikke bli stående i evigheter for å få alt rent etter bruk.

En juicemaskin som gir en god mengde med juice på opp til en liter, noe som skal holde for de fleste husholdninger når de ønsker å presse frukt og grønnsaker til juice.

Maskinen kommer med en gjennomsiktig trakt slik at du kan holde øye med hvor langt Witt by Kuvings er kommet i prosessen med å presse all frukt og grønnsaker til juice.

Guide

Braun Multiquick 5 J500 Philips Viva Collection HR1832 Witt by Kuvings C9600
Type Sentrifuge Sentrifuge Slow juicer
Vekt 6,2 kg 2,7 kg 6,9 kg
Justerbar hastighet Ja, 2 Nei Nei
Effekt 900 watt 500 watt 240watt
Volum 2 l 1,5 l 1 l
For hele frukter Ja Ja Ja

Slik velger du rett juicer

Når du skal velge en juicer er det en god idé at du tenker over noen viktige punkter før du velger den type juicer du skal kjøpe.

Her i vår kjøpsguide får du en oppsummering av hva du bør vurdere før du går til innkjøp av en sentrifugejuicer eller slowjuicer.

Størrelse på beholderen

En av de viktigste områdene du bør undersøke er hvor mange liter juice du kan lage av frukter og grønnsaker.

Dersom du skal lage juice til en hele barnefamilie trenger du en juicer med stor kapasitet.

Skal du derimot bare ha litt ferskpresset juice for en eller to person kan du klare deg med en modell som har mindre kapasitet.

Rengjøring

Før du går til innkjøp av en maskin bør du sjekke opp i hvordan den skal rengjøres. Er det svært tidkrevende å få maskinen ren igjen er det ikke veldig sannsynlig at man bruker den ofte, og du ender opp med å bruke penger på kjøkkenutstyr du sjelden tar i bruk.

Ønsker du at enkel rengjøring bør du med fordel se på sentrifuge modellene, da noen av slowjuicere kan være svært tidkrevende å vaske.

Forskjell på slow juicer og sentrifuge maskin

Den første forskjellen er at en slowjuicer er som oftest dyrere i pris. Tidsbruken til denne type modell er, som det ligger ligger i navnet, lengre enn en sentrifuge maskin, men i gjennomsnitt tar det likevel bare litt over tre minutter.

Med en slowjuicer vil du som oftest også få mer av fruktkjøttet i juicen din. Grunnen til dette er at juicen knuses sakte ved hjelp av en presskrue. Når det skjer vil juicen ikke oksiderer like raskt fordi det er mindre oksygen i maskinen, og den kan da oppbevares uten problem i kjøleskapet i 2-3 dager.

En sentrifuge maskin bruker litt over et minutt på å lage ferskpresset juice, og den er dermed raskere enn en slowjuicer. Med en raskere sentrifuge maskin får du en juice som er nærmest fri for fruktkjøtt. Juiceren spinner den moste frukten, eller grønnsakene, i høy hastighet i en sentrifuge. Videre blir ingrediensene sendt gjennom en finmasket sil som ekstraherer juicen.

Denne type maskin vil ikke gi så god lagdeling som en slowjuicer klarer. Lagdeling vil si hvordan juicen skiller seg, eller deler seg, i ulike sjikt.

Støynivå og vekt

Sjekk hva produsentene sier om lydnivå for modellene sine. Her vil du oppleve at en slowjuicer lager mye mindre lyd da den arbeider sakte. For noen vil ikke det ha så stor betydning, da de fleste maskiner er ferdig med arbeidet på et minutt eller to.

Når det gjelder vekt vil en juicesentrifuge som oftest veie minst av disse to typene av juicer.  Dette gjøre at en slow juicer er mer tungvint å bruke, og det kan forskjeller på opp til tre kilo mellom to ulike modeller. Se alltid etter hva vekten er på juicemaskinen før du kjøper den.

Pris

Når det gjelder pris er det, som vi har nevnt tidligere, slowjuicerne som er dyrest i pris. Utenom det ligger de fleste type juicere i samme prisklasse. Her må du selv vurdere hva du vil bruke av penger for å skaffe deg en juicer, og ikke minst hva du  har råd til.

Oppskrift på gode juicer du kan presse hjemme

Når du har gått til innkjøp av en juicer kan du glede deg til å prøve deg frem på kjøkkenet med ulike typer juice. Juice kan kombineres på så utallige mange måter, og du trenger absolutt ikke å lage den samme juicen to ganger.

Det som er så fint er at du kan prøve deg frem til akkurat den juicen du ønsker, eller lage en helt ny. Ved å bruke en slowjuicer vil du få i deg alle næringsstoffene som finnes i både grønnsaker, frukt og bær.

Og i tillegg smaker det utrolig godt da – så det er bare å begynne å teste seg frem til sin favoritt. For at du skal komme deg raskt i gang med å lage herlige juicer som er rike på næringsstoffer har vi funnet frem noen av våre favorittoppskrifter til deg.

Juice med sitrus og chili

Prøv en juice med karotener som styrker immunforsvaret, chili som øker stoffskifte og en del C-vitamin.

1 hel rød chili
2 ts flytende honning
½ sitron
100 g eple

Agurk, epler og stangselleri

Dette er en sunn juice som gjør skikkelig godt for kroppen.

1 agurk
5 medium store epler
2 stilker stangselleri
Ca 2-3 cm ingefær
1 saftig lime

Nydelig juice med solbær og eple

Juice proppfull av stoffer som styrker immunforsvaret; det gjelder først og fremst C-vitamin, E-vitamin og store mengder antocyaniner fra solbærene. Det høye fiberinnholdet er bra for fordøyelsen.

200 g eple
1 sitron
100 g solbær

FAQ

Hvilke juicer er best i test?

I vår test kåret vi Braun Multiquick 5 J500 til best i test, fordi den har noen av de beste egenskapene for å presse og god kapasitet, samt krever lite energi å rengjøre. Les artikkelen for å se alle fordelene med testvinner hos oss.

Hvor trenger man for å presse juice hjemme?

For å presse juice hjemme trenger du bare den frukten eller de grønnsakene du ønsker å lage juice av. Resten ordner en juicemaskin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×