Kaffemaskin test → Sjekk ut markedets 9 beste kaffemaskiner i test

1
Philips 2200 Series EP2220

Philips 2200 Series EP2220 er testvinneren i vår kaffemaskin test, rett og slett fordi dette er en veldig god kaffemaskin, som du får til en veldig fornuftig pris. Dette er en espressomaskin som passer til deg som ønsker en brukervennlig og budsjettvennlig maskin som er lett å stille inn til ens egne behov. Den har dessuten fått gode resultater i flere tester.  Derfor skal du velge Philips 2200 Series EP2220 Philips 2200 Series EP2220 er…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Philips 2200 Series EP22203.149 kr.Elkjøp
Nespresso Pixie C61/D611.239 kr.Skousen
Siemens TI9553X1RW18.890 kr.Komplett
Siemens CT636LES125.945 kr.ComputerSalg
Sage Barista Express with Control Milk Jug7.699 kr.Bakeren og Kokken
Nespresso Lattissima Touch F521Ikke på lager
DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S3.260 kr.NetOnNet
Melitta Caffeo Varianza CSP5.990 kr.Proshop.no
Nescafé Dolce Gusto Mini Me419 kr.Kaffekapslen

Det finnes forskjellige kaffemaskiner på markedet, men hva er egentlig de beste kaffemaskinene på markedet akkurat nå? Det er nettopp det vi har testet i vår store kaffemaskin test, hvor vi viser deg de 9 kaffemaskinene som er best i test. Vår testvinner er Philips 2200 Series EP2220, da den lager god kaffe, er brukervennlig og har en fornuftig pris.

Alle kaffemaskinene i denne artikkelen er ulike på hver sin måte, og varierer mye i størrelse, pris, funksjoner o.l. Så det er absolutt noe for enhver smak i vår test. Og i vår test nedenfor vil du dessuten se at vi ikke bare guider deg til hva som er de beste kaffemaskinene, men også til hvordan du kan finne den beste modellen til deg og hvordan du kan rengjøre din kaffemaskin. Les videre og få den beste kaffen!

Philips 2200 Series EP2220 – beste kaffemaskin i test

Philips 2200 Series EP2220 er testvinneren i vår kaffemaskin test, rett og slett fordi dette er en veldig god kaffemaskin, som du får til en veldig fornuftig pris. Dette er en espressomaskin som passer til deg som ønsker en brukervennlig og budsjettvennlig maskin som er lett å stille inn til ens egne behov. Den har dessuten fått gode resultater i flere tester. 

Derfor skal du velge Philips 2200 Series EP2220

Philips 2200 Series EP2220 er en veldig god maskin for deg som liker god kaffe. Den er enkel å bruke, så den passer både til nybegynneren og den erfarne kaffemaskinbruker. Maskinen har dessuten en fornuftig pris, så dette er et godt kjøp dersom du ser etter en god maskin til en god pris. 

Den lar deg justere kaffen etter ens preferanser, da du med det smarte touch-displayet blant annet kan stille inn aromastyrke og mengde. Den har også en innebygd kvern som man også kan justere på, med hele 12 ulike kvern-nivåer, samt en praktisk melkeskummer for deg som gjerne vil lage deg den perfekte kaffe latte. Systemet på maskinen holder i tillegg riktig temperatur på mellom 90 og 98 grader. 

Du kan stole på at du vil få mye glede av denne maskinen i lang tid, da dette er en solid maskin av keramikk. Du kan få minst 20.000 kopper kaffe før maskinens kvern skal skiftes ut, og i tillegg er dette en maskin i flott design. Maskinen er dessuten lett å rengjøre, med dens innebygde AquaClean-filter, som informerer deg om når det er på tide å skifte ut filteret. 

Produktdetaljer

 • Type: Helautomatisk spressomaskin
 • H x D x B: 37,1 x 43,3 x 24,6 cm
 • Velg: 7,5 kg
 • Effekt: 230 watt
 • Kapasitet: 1,8 liter
 • Kapasitet for kaffebønnebeholder: 275 gram
 • Melkeskummer
 • Kaffekvern
 • Varmt vann
 • Utviklet med et intuitivt touch-display med mulighet for justering av preferanser
 • Selges til en budsjettvennlig pris som de fleste kan klare
 • Er helautomatisk med innebygget melkeskummer og kvern

Nespresso Pixie C61/D61 – beste kaffemaskin med kapsler

Denne lille, praktiske Nespresso Pixie C61/D61 kaffemaskinen fra Nespresso er det ideelle valget for deg som ønsker en enkel og energieffektiv maskin, som fortsatt kan brygge kaffe som smaker akkurat som den skal. Den er designet for å være rask, så på bare 25 sekunder vil kaffemaskinen din være klar til å brygge en god kopp kaffe til deg. 

Derfor skal du velge Nespresso Pixie C61/D61

Nespresso Pixie C61/D61 kommer ikke med så mange funksjoner som mange andre Nespresso.maskiner, men den har likevel alt du trenger. Det er en kompakt maskin, og det er tenkt over praktikk og lavt energiforbruk i utviklingen av maskinen, men den brygger fortsatt utrolig velsmakende kaffe på kort tid, og det er flere forskjellige kaffeoppskrifter å velge mellom, samt mulighet for flere ulike koppstørrelser. Det kompakte designet tar ikke mye plass på kjøkkenet. Dette understøttes av den lave vekten, som gjør dette til en velegnet maskin dersom den skal flyttes rundt på, eller oppbevares i skapet når den ikke er i bruk. 

Nespresso Pixie C61/D61 er enkel å bruke i en travel hverdag. Den bruker nemlig kun 25 sekunder på å varmes opp, og de kan dessuten velge mellom ulike oppskrifter, samt 2 automatiske eller programmerbare koppstørrelser. I tillegg er Nespresso Pixie C61/D61 ekstra energibesparende og et godt miljøvennlig valg. 

Produktdetaljer

 • Type: Helautomatisk kapselmaskin
 • Vannbeholder: 0,7 liter
 • Effekt: 1260 watt
 • Automatisk slukk: Ja
 • Vekt: 2,8 kg
 • Rask oppvarming på bare 25 sekunder for brukervennlighet i en travel hverdag
 • Velg mellom automatisk koppstørrelse eller programmer selv
 • Energibesparende og miljøvennlig modell med energisparelsesprogram

Siemens TI9553X1RW – beste kaffemaskin med kvern

Du kan være helt sikker på at du får en fantastisk espressomaskin til å brygge kaffe hvis du investerer i Siemens TI9553X1RW. Den har en noe høy pris, men til gjengjeld får du en brukervennlig maskin med flere innstillingsmuligheter, og som er stillegående.

Derfor skal du velge Siemens TI9553X1RW

Dette er en espressomaskin med mange fordeler. Først og fremst har den mange funksjoner, samtidig som at den er enkel å bruke. Dette sikrer dessuten at du får utnyttet maskinen best mulig. Du velger selv om du ønsker å styre maskinen fra displayet, eller om du vil bruke appen. Fra appen kan du nemlig raskt justere en rekke ting, uansett hvor du er. Du kan til og med lage en kaffekø-liste over hvilke kaffetyper som skal brygges, noe som er veldig smart om du for eksempel har gjester. 

Du kan lage en rekke forskjellige kaffetyper med Siemens TI9553X1RW, alt fra vanlig svart kaffe til latte macchiato. Du kan tilogmed lage en hel kanne med kaffe som inneholder 6 kopper kaffe på én gang. 

En av de store fordelene med Siemens TI9553X1RW er også at den ikke lager spesielt mye lyd. Den har nemlig en innebygd lyddemper, sånn at du slipper å bekymre deg over å vekke hele huset når du skal lage deg morgenkaffen din. 

Produktdetaljer

 • Type: Espressomaskin
 • HxDxB: 47×39,2×29,9 cm
 • Innebygd kaffekvern
 • Vannbeholder: 2,3 liter
 • Effekt: 1500 watt
 • Melkeskummer og beholder: Ja

Siemens CT636LES1 – beste integrerte kaffemaskin

Er du på utkikk etter en kaffemaskin som kan integreres i kjøkkeninnredningen din? Da er Siemens CT636LES1 etter vår mening markedets beste kaffemaskin. Denne kan nemlig integreres på kjøkkenet, sånn at den ikke tar plass på benken. I tillegg gir den deg fantastisk smak på kaffen din hver eneste gang. 

Derfor skal du velge Siemens CT636LES1

Det er ikke alltid man ønsker å ha en kaffemaskin stående på kjøkkenbenken. Da passer det bra å kunne integrere den som de andre hvitevarene dine. Siemens CT636LES1 er derfor perfekt for deg som skal pusse opp eller bygge kjøkkenet ditt, og ønsker skikkelig god kaffe som er god på smak og enkel å lage. 

Siemens CT636LES1 er nemlig en helautomatisk espressomaskin til integrering. Den har en One-Touch-funksjon som gjør at du enkelt bare kan trykke på en knapp, så får du akkurat den kaffen du har lyst på, uansett om det er en espresso eller en kaffe latte. Den har til og med en melkebeholder, så du får ferdig skummet melk ut av maskinen med et knappetrykk. 

Det som gjør Siemens CT636LES1 ekstra enkel å bruke, er at det er så mye enklere å komme til de forskjellige beholderne sammenlignet med andre integrerte kaffemaskiner. Det er nemlig veldig lett å komme til både vann-, bønne,- og melkebeholderen i maskinen. Det er dessuten et helautomatisk rengjøringsprogram på Siemens CT636LES1 som heter AutoMilkClean, som utfører damprengjøring av melkesystemet. 

Produktdetaljer

 • Type: Helautomatisk integrert espressomaskin
 • HxDxB: 44,9×35,4×55,8 cm
 • Effekt: 1600 watt
 • Vannbeholder: 2,4 liter
 • Kaffebønnebeholder: 500 gram
 • Melkeskummer
 • Helautomatisk espressomaskin til integrering
 • Enkel tilgang på melke-, vann- og bønnebeholder
 • One-touch-teknologi for rask og enkel kaffe

Sage Barista Express with Control Milk Jug – den beste profesjonelle espressomaskinen

Går du å drømmer om å slippe frem til indre barista, hvor du kan lage fantastisk espresso som smaker veldig godt, akkurat sånn som de profesjonelle gjør det? Da bør du investere i en Sage Barista Express with Control Milk Jug. Dette er nemlig maskinen som kan gjøre det lett for selv nybegynneren å lage kaffe som en profesjonell. 

Derfor skal du velge Sage Barista Express with Control Milk Jug

Med Sage Barista Express with Control Milk Jug kan du enkelt lage god kaffe som smaker veldig godt – på den samme måten som de profesjonelle gjør det. Med denne modellen er det nemlig veldig enkelt å bli en god barista, hvor du kan lage espresso helt enkelt. Den er laget i flott rustfritt stål, og den ser pen ut på enhver kjøkkenbenk. 

Sage Barista Express with Control Milk Jug har en rekke smarte funksjoner som gjør at du kan justere hver eneste innstilling til å lage akkurat den espresso du til ha. Den har en lufttett bønnebeholder med en kapasitet på 250 gram, og den kommer også med en temperaturkontroll som sikrer deg den helt rette varmen på din espresso. Sage Barista Express with Control Milk Jug kommer dessuten med en kvern med hele 18 grader. Den lar deg i tillegg lage to kopper kaffe på samme tid. 

Sage Barista Express with Control Milk Jug har dessuten en melkeskummer som gjør at du kan lage alt fra espresso til kaffe latte. Med andre ord er dette en kaffemaskin med alt du trenger for å få best mulig kaffe, med litt mer enn de fleste andre maskiner på markedet. 

Produktdetaljer

 • Type: Espressomaskin
 • HxDxB: 32,5x40x31 cm
 • Vekt: 10,6 kg
 • Effekt: 1850 watt
 • Vannbeholder: 2 liter
 • Rengjøringsprogram
 • Melkeskummer
 • Smarte funksjoner og justeringer som lager akkurat den kaffen du vil ha
 • Lag to kopper kaffe på en gang
 • Integrert kaffekvern med 18 kvernegrader

Nespresso Lattissima Touch F521 – den beste kapselmaskinen med melkeskummer

Nespresso Lattissima Touch F521 er ideell til deg som ønsker god kaffe til en god pris. Denne kapselmaskinen har et kompakt design, men med god kapasitet. Den er utstyrt med melkeskummer og hele seks forskjellige kaffetyper, så man kan alltid få kaffe som minner om baristakvalitet.

Derfor skal du velge Nespresso Lattissima Touch F521

Når du kjøper Nespresso Lattissima Touch F521 får du et hav av funksjoner for en ekstraordinær kaffeopplevelse til en overkommelig pris. Den kan brygge kaffe både med og uten melk. i tillegg til at man kan velge kapsler med ulike smaker, så er denne maskinen også utstyrt med et one-touch system med hele seks forskjellige kaffetyper å velge mellom; ristretto, espresso, lungo, cappuccino og latte macchiato. Selve melkeskummeren har sin helt egne knapp til skummet melk i kaffen. 

Nespresso Lattissima Touch F521 er godt egnet til å lage god kaffe, men den er også designet til å hjelpe deg i en travel hverdag, og kan derfor sikre deg energibesparelse. Kaffemaskinen er nemlig utstyrt med rask oppvarming som kun tar 40 sekunder, så du aldri trenger å vente. I tillegg har den automatisk standby- og slukkefunksjon, så den ikke trenger å stå på så lenge dersom du glemmer å slå den av selv. Sist men ikke minst, så er den veldig lett å rengjøre, og den har et innebygd avkalkingssystem.

Produktdetaljer

 • Type: Helautomatisk kapselmaskin
 • Vekt: 4,5 kg
 • Vannbeholder: 0,9 liter
 • Melkeskummer
 • One-touch system med seks forskjellige kaffeoppskrifter
 • Utstyrt med rask oppvarming og automatisk slukk- og standbyfunksjon
 • Kommer med en integrert melkeskummer

DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S – den beste høyteknologiske kaffemaskinen

Med DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S får du en veldig god og helautomatisk espressomaskin som kan brygge flere kaffetyper som for eksempel espresso og cappuccino. Du justerer selv flere innstillinger på maskinen, så du kan alltid få brygget den perfekte kaffen til både deg selv og til dine gjester.

Derfor skal du velge DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S

Hvis du gjerne vil ha en brukervennlig, men samtidig høyteknologisk, kaffemaskin, så bør du investere i DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S. Denne kaffemaskinen lever med sikkerhet opp til dine forventninger, da den kan brygge forskjellige kaffetyper. For eksempel kombinerer maskinens cappuccino-system både luft, damp og melk i den helt rette blandingen. I tillegg har du mulighet til å velge mellom tre forskjellige temperaturinnstillinger, intensiteter i din kaffebrygging, også kan du dessuten selv justere mengden av både vann og kaffebønner. På den måten kan du brygge den beste kaffen til din smak. 

DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S kommer i to farger, svart og hvit, noe som gjør at denne kaffemaskinen passer inn i de fleste kjøkkenstiler. Som en ekstra bonus har DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S innebygd kaffekvern, og så er den selvrensende sånn at du ikke skal rense hele maskinen etter hver gang du bruker den. 

Vi anbefaler:  Stor kaffetrakter test (2022) → De markedets 10 beste kaffetraktere i test

Produktdetaljer

 • Type: Helautomatisk espressomaskin
 • HxDxB: 35,1x43x23,8 cm
 • Vannbeholder: 1,8 liter
 • Kaffebønnebeholder: 250 gram
 • Effekt: 1450 watt
 • Melkeskummer
 • Mulighet til å brygge to kopper på en gang
 • Kaffen kan stilles inn på ulike temperaturer, intensiteter og justeringer
 • Automatisk renseprogram, så du ikke trenger å rengjøre maskinen etter hver kopp

Melitta Caffeo Varianza CSP – kaffemaskinen med flest kaffetyper

Har du mange kaffefavoritter, og ønsker å ha muligheten til å kunne lage de alle sammen hjemme på kjøkkenet, er Melitta Caffeo Varianza CSP et opplagt valg. Denne modellen kan nemlig brygge 10 forskjellige varianter med kaffe, og den har vunnet en rekke best i test.

Derfor skal du velge Melitta Caffeo Varianza CSP

Dersom du er en person som elsker forskjellige varianter med kaffe, og aller helst ønsker å kunne lage de alle sammen hjemme, så skal du velge Melitta Caffeo Varianza CSP. Du har muligheten til å tilpasse kaffen til nettopp din smak, sånn at kaffen din blir akkurat sånn som du vil ha den. Du kan blant annet bestemme hvordan bønnene skal kvernes, og hvor mye vann du vil ha i din espresso. På den måten kan du styre styrken på kaffen. 

En av de helt klare fordelene med Melitta Caffeo Varianza CSP er dens My Bean Select-funksjon. Det er en funksjon som gjør det mulig for deg å tilsette en annen slags bønner enn de som allerede er i maskinen. Det foregår gjennom en trakt hvor du kan tilføye de bønnene du vil bruke, og deretter vet maskinen at den neste kaffekoppen skal brygges fra denne trakten. Det gjør det mulig å blant annet trakte koffeinfri kaffe. 

Til tross for dens mange smaksmuligheter får denne maskinen ros for å være enkel å bruke. Den er dessuten relativt vedlikeholdsfri, og med dens automatiske rense- og avkalkingsprogram er den lett å rengjøre. 

Produktdetaljer

 • Type: Helautomatisk espressomaskin
 • HxDxB: 40,5x38x25,3 cm
 • Vekt: 11,8 kg
 • Kaffebeholder: 125 gram
 • Vannbeholder: 1,2 liter
 • Melkeskummer
 • 10 varianter kaffetyper
 • Kommer med funksjonen My Bean Select
 • Rense- og avkalkingsprogram som gjør den lett å rengjøre

Nescafé Dolce Gusto Mini Me – kapselmaskin for både varme og kalde drikker

Du kan til enhver tid få en god kopp kaffe med Nescafé Dolce Gusto Mini Me. Du kan velge mellom en bred vifta av både varme og kalde drikker, som blir tilberedt helt etter dine preferanser for styrke og smak. Modellen er derfor først og fremst en maskin som kan brukes av hele familien. 

Derfor skal du velge Nescafé Dolce Gusto Mini Me

Hvis du er på jakt etter en enkel, men god kaffemaskin som både kan lage varme og kalde drikker til hele familien – da har du funnet den rette modellen i Nescafé Dolce Gusto Mini Me. Maskinen lager naturligvis en fantastisk god kaffe, og du velger helt selv hvilken type det skal være. Av den grunn har du en stor fleksibilitet, da du konsekvent kan skifte mellom ulike kaffetyper. Modellen fungerer dessuten med andre typer kapsler, og du kan derfor blant annet brygge te, kakao og iste. Du får altså mulighet til å få noe for enhver smak med denne modellen. 

Nescafé Dolce Gusto Mini Me tar derfor heller ikke mye plass på kjøkkenet i forhold til andre kaffemaskiner på markedet. I tillegg har maskinen en fin rengjøringsbakke, og er fremstilt med Flow Stop-teknologi, så du er garantert mot å søle. Kapselmaskinen slår seg av automatisk etter å ikke ha vært i bruk etter fem minutter, og så er denne modellen veldig enkel å rengjøre. Den har dessuten en veldig fornuftig pris.

Produktdetaljer

 • Helautomatisk kapselmaskin
 • HxDxB: 30,5×16,1×24,1 cm
 • Vekt: 2,5 kg
 • Effekt: 1460 watt
 • Vannbeholder: 0,8 liter
 • Kan lage både varme og kalde drikker i form av te, kakao, kaffe etc.
 • Krever minimalt med rengjøring
 • Maskinen slår seg automatisk av etter fem minutter

Guide til å velge den beste kaffemaskin

I vår kaffemaskin test har vi testet litt forskjellige typer kaffemaskiner, og har vurdert modellene ut fra pris, funksjoner og kvalitet. Alle maskinene i denne testen er av beste kvalitet, og vil være et godt kjøp uansett hvem du velger. Det som er viktig er at du velger den som passer best til deg og dine behov. Derfor vil vi nedenfor gå gjennom noen tips og råd til hva du bør se etter når du skal finne den beste kaffemaskinen til deg.

Ulike typer kaffemaskiner

Som du kan se i vår kaffemaskin test så finnes det en rekke forskjellige typer kaffemaskiner som alle kan lage god kaffe. Men det er likevel store forskjeller på hva som vil være det beste for deg. Kaffen smaker forskjellig basert på hvordan den er brygget, så mange har preferanser når det kommer til dette. Her vil vi nevne de vanligste typene kaffemaskiner.

Espressomaskin

Flere av kaffemaskinene i vår test er espressomaskiner. Espresso er kjent ved at kaffebønnene er malt litt mer fint enn for eksempel traktekaffe. Selve kaffen espresso er gjerne også litt tykkere i konsistensen og sterkere på smak. Espresse passer utmerket alene, men er også populært å bruke med melk i kaffe latte og andre typer kaffe.

Kapselmaskin

I vår test kan du også finne kapselmaskiner. Kapselmaskiner er veldig praktisk da det ofte går veldig raskt og er veldig enkelt å lage seg en kopp kaffe. De passer derfor best til de som ønsker en rask kopp om morgenen. Det finnes utrolig mange forskjellige smaker å velge mellom i kapsler. Motsatt er det mange som ikke ønsker kapselmaskin, da det fører til en del avfall i form av brukte kapsler.

Kaffetrakter og presskanner

De mest tradisjonelle formene for kaffemaskiner er kaffetrakter og presskanner. Disse lager vanlig svart kaffe. Utfordringen med en kaffetrakter er at de ofte lager så mange kopper på en gang. Det er derfor litt mer styr å lage én kopp kaffe med en kaffetrakter. Men det finnes mange gode kaffetrakter og presskanner på markedet også.

Finn den beste kaffemaskinen til deg

I vår kaffemaskin test har vi gjennomgått en del forskjellige kaffemaskiner som er verdt å investere i, da de teller som noen av de beste på markedet. Men det alene gjør det jo ikke enkelt for deg å velge hvilken modell som passer best til dine behov. Av den grunn har vi her samlet en rekke råd og guidelines som du med fordel kan følge hvis du fortsatt er usikker på hvilken kaffemaskin du bør investere i av de modellene ovenfor.

Hold et øye med kaffemaskinens bryggeegenskaper

Hva slags type kaffe er det du ønsker å lage? Ønsker du en maskin som hovedsakelig lager svart kaffe, eller vil du kunne lage kaffe latte, cappuccino og andre typer kaffe. Dette er noe du bør tenke over før du går ut å kjøper en kaffemaskin, sånn at du får en god kaffe akkurat som du vil ha den.

Vi anbefaler:  Vannkoker test (2022) → Her er de 11 beste vannkokerne på markedet

Ta ditt valg basert på funksjoner som er viktig for deg

Mengden av innebygde funksjoner varierer mye fra modell til modell. Vi vil anbefale deg å tenke over hvilke funksjoner du gjerne ønsker at kaffemaskinen skal ha, sånn at du ikke blir skuffet hver gang du lager deg en kopp.

Nedenfor gir vi deg en kort forklaring på noen av de mest vanlige funksjonene i kaffemaskiner. Dette er noe du med fordel kan gå etter når du skal velge hvilken kaffemaskin du skal kjøpe:

 • Kaffemaskin med automatisk slukk: Dette betyr at kaffemaskinen slår seg automatisk av etter noe tid. Dette er både energieffektivt, samt at det reduserer sjansen for ulykker hvis du drar hjemmefra uten å ha slått den av.
 • Kaffemaskin med dryppstopp eller dryppbakke: Maskinen kan ofte fortsette å dryppe litt etter den har laget kaffen. For å hindre søl er det lurt om maskinen har en dryppstopp-funksjon eller en dryppbakke som samler opp restene.
 • Kaffemaskiner med flere innstillingsmuligheter: Her tenker vi på funksjoner som innstilling av vann, smaksstyrke, aromanivå o.l.
 • Kaffemaskin med innebygd kvern: En kaffemaskin med innebygd kvern er ideell til deg som ønsker nymalt kaffe istedenfor å bruke ferdigmalte bønner.

Hold et øye med kaffemaskinens effektivitet

Det er ingen grunn til å investere i en kaffemaskin som ikke lager kaffen raskt nok eller som bruker alt for mye strøm underveis i prosessen. Av den grunn vil vi anbefale deg å holde et øye med maskinens effektivitet i forhold til bryggetid, funksjoner og watt-forbruk. Men vi kan berolige deg med at samtlige modeller i vår test har en optimal effektivitet – noen av modellene er til og med energibesparende.

Er kaffemaskinen lett å rengjøre?

Hvis du regner med å bruke kaffemaskinen jevnlig så kan det være en god ide å ha en maskin som er enkel å gjøre ren og vedlikeholde. Det kan for eksempel være om delene på maskinen er mulig å ta av, sånn at de kan skylles eller vaskes i oppvaskmaskinen, eller om maskinen er selvrensende. Det kan være opplagt å investere i en modell med et innebygget rengjørings- eller avkalkingsprogram, eller som minimum en indikator som forteller når det er på tide å rense maskinen.

Design og utseende

Det kan være lurt å tenke over maskinens utseende. Hvis du ønsker å ha maskinen fremme på kjøkkenbenken gir det mening å gjøre et valg basert på dette. Skal du derimot ha en kaffemaskin du skal kunne plassere i skapet når du ikke bruker den, så er det bedre å ta et valg basert på vekt og størrelse som gjør at den er lett å flytte på.

Pris

Det kan være en dyr fornøyelse å kjøpe seg en kaffemaskin, og derfor vil vi anbefale deg å sette en maks pris som budsjett på forhånd. På den måten vet du hva du kan ta deg råd til, og da ser du også hvilke funksjoner og hva slags type maskin du skal se etter.

Har du for eksempel kun en maks pris på 1000 kr, så kan du ikke forvente de mest avanserte funksjonene. Men det gir heller ingen mening å betale en høy pris for en maskin med mer funksjoner enn du faktisk har bruk for.

Velg de beste kaffebønnene

Din kaffemaskin, bryggemetode, vann-mengde etc. er alle ting som har en betydning for smak når du lager en kopp kaffe. Men kaffebønner har også en stor betydning for om det er en god kaffe med den smak du ønsker. Det er litt forskjeller på aroma og smak, så det gir mening å teste litt forskjellig for å finne dine favorittsmaker når du lager deg din morgen kopp med kaffen din.

Husk å oppbevare kaffebønnene riktig

For å være sikker på at du får den optimale smak på bønnene dine må du sikre at du oppbevarer de riktig. Alle typer kaffe, uansett om det er hele bønner, malt kaffe, kapsler eller lignende bør ikke oppbevares for varmt. De skal gjerne oppbevares litt kjørlig, for eksempel i et skap hvor det ikke er direkte sol. Bønnene skal gjerne også oppbevares i en lufttett beholder. Det er derfor smart å helle bønnene over i en annen beholder når du har åpnet posen.

Kan man fryse kaffebønner?

Ja, det kan du gjerne hvor du for eksempel har kjøpt for mye bønner. Legg kaffebønnene i en lufttett frysepose og legg de i fryseren. Når du skal bruke de igjen bør du ta de ut ca. en dag før du skal bruke de, så de kan få en optimal temperatur igjen.

Frysing fungerer best på hele kaffebønner. Du kan fryse malt kaffe, men det er en risiko for frostskader, klumper eller tap av smak etter tining på malt kaffe.

Hvordan rengjøre kaffemaskin

Hvordan du skal rengjøre maskinen avhenger helt basert på hvilken type kaffemaskin du har. Heldigvis har vi ikke mye problemer med kalk her i Norge, sammenlignet med andre land. Derfor er det heller ikke nødvendig å avkalke maskinen like ofte. Men det anbefales likevel å rengjøre maskinen jevnlig, da det kan samle seg rester i maskinen. Det er også lurt å avkalke maskinen en gang i blant, da det jo kan samle seg litt av dette i maskinen.

Flere av maskinene i denne testen har automatiske rengjøringsprogrammer. Det betyr at maskinen selv kan rengjøre seg selv, og at den dermed krever lite vedlikehold. Men det er ikke alle maskiner som har dette. I de tilfellene anbefaler vi alltid å lese bruksanvisningen for hvordan du skal rengjøre, vedlikeholde og avkalke nettopp din maskin.

Rens og avkalking av kaffemaskin

Flere av produsentene til kaffemaskiner har egne avkalknings- og renseprodukter man kan kjøpe for å rense gjennom maskinen, i tillegg til at det finnes egne produkter i butikk. Et godt tips er også å bruke eddik til å rense gjennom maskiner for å fjerne kalk og andre rester.

Sånn er vår kaffemaskin test utført

I vår best i test har vi gjennomgått markedet, og tatt en nøye vurdering og evaluering når vi har testet de mest populære kaffemaskinene på markedet. I denne artikkelen har vi samlet sammen de 9 kaffemaskinene vi mener at er best i test. Vår test er gjennomført på den måten at vi har gått gjennom store mengder informasjon på nettet i form av best i test-artikler, anmeldelser, omtaler, samt informasjon på forhandlere og produsenter sine nettsider. På den måten har det blitt gjort en grundig evaluering av modellenes pris, funksjoner og en rekke faktorer, sånn at det skal bli enklere for deg å ta et veloverveid kjøp av kaffemaskin.

FAQ

Hvilken kaffemaskin er best i test?

I vår test har vi kåret Philips 2200 Series EP2220 som best i test. Dette er basert på dens evne til å lage god smak, brukervennlighet og en god pris. Men alle modeller i vår test er blant de beste på markedet, så les artikkelen og finn den beste for deg.

Hvilke funksjoner skal en kaffemaskin være utstyrt med?

Det er helt opp til deg hvilke funksjoner din kaffemaskin skal være utstyrt med. Vi vil likevel anbefale deg å prioritere funksjoner som automatisk slukk, kvern, enkel rengjøring osv. i ditt valg - noe som kan lese om i testen

Skal man bruke merkets egne kapsler på en kapselmaskin?

Ikke nødvendigvis. Du får nemlig kapsler til lavere pris enn i originale merker. Men ikke alle kapsler passer til alle maskiner, så pass på at de er beregnet til din maskin. Det å bruke andre kapsler enn de originale kan også gå utover garantien på maskinen, så sjekk opp dette.

Hva er forskjellen på en helautomatisk og manuell kaffemaskin?

På en helautomatisk maskin skal du som regel bare trykke på en knapp, mens på en manuell maskin skal du selv lage kaffen. De manuelle maskinene er gjerne noe billigere i pris, og lar deg slippe ut din indre barista.