Kapp- og gjærsag test – Beste Kapp- og gjærsag 2022

1
Dewalt DWS777

ag er kanskje noe de fleste av oss trenger i løpet av livet. Kanskje du skal i gang med å bygge en terrasse, eller gjøre forefallende arbeid i huset ditt? Uansett årsak til at du er på søk etter et godt verktøy for å få inne kapping som er både nøyaktig og med utmerket presisjon, vi har allerede gjort unna undersøkelsesarbeidet for å finne frem til modeller som har god kapasitet, høy kvalitet, og ikke…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Dewalt DWS7774.290 kr.Maxbo
Metabo KGS 216 M2.190 kr.NetOnNet
Bosch GCM 12 GDL9.499 kr.Industrivarer.no
Makita LS0815FLN3.489 kr.Obs Bygg
KAPP- OG GJÆRSAG 216 MM DWS774Ikke på lager

En skikkelig god kapp- og gjærsag er kanskje noe de fleste av oss trenger i løpet av livet. Kanskje du skal i gang med å bygge en terrasse, eller gjøre forefallende arbeid i huset ditt?

Uansett årsak til at du er på søk etter et godt verktøy for å få inne kapping som er både nøyaktig og med utmerket presisjon, vi har allerede gjort unna undersøkelsesarbeidet for å finne frem til modeller som har god kapasitet, høy kvalitet, og ikke minst modeller som egner seg både for profesjonelle og for deg som snekrer på fritiden.

Vi har sett på de vi mener er de fem beste kapp- og gjærsagene på markedet. VI har sammenlignet spesifikasjoner for hver sag, samt at vi ser på fordeler og ulemper med hver modell i vår test.I tillegg kan du finne en praktisk kjøpsguide som kan hjelpe deg å velge den rette kappsag for akkurat dine behov.

Dewalt DWS777 – beste i test

 Dewalt DWS777

Vinneren av vår test! Kommer med en kraftig motor, har svært god brukervennlighet og en rekke praktiske funksjoner. Her får du nærmest alt du har behov for i en modell, og det til en rimelig pris.

Derfor skal du velge Dewalt DWS777:

Dewalt DWS777 gjør det enkelt når du skal bruke en kapp- og gjærsag. Her får du en modell av høy kvalitet, som egner seg både for profesjonelle og hobbysnekkere, med en rekke gode funksjoner.

Til tross for en rimelig pris får du en kraftig sag med hele 18000 W og det vil ikke være noe problem å bruke sagen på stort sett all slags materiale.  Dewalt DWS777 er et fullgodt verktøy til alle slags materialer,, og kommer med høyest antall omdreininger i vår test.

Sagen kommer med 216 mm klinge for å kunne sage opptil 63 mm dybde, og ved hjelp av sagelinjesystemet XPS vil du oppleve rask og nøyaktig saging. Sagen kan innstilles på 15, 22,5, 30 og 45 grader som faste posisjoner, samt hurtigkobling på opptil 50°.

Det er mulig å justere bakre anlegg, slik at materialet får bedre støtte.En annen fordel med Dewalt er vekten på knappe 14 kg, og du kan dermed flytte sagen rundt dersom du har behov. Det er også mulighet for å koble til støvsuger.

 • Innebygd lampe på sagen
 • Gir et godt grep
 • Mye for pengene
 • En sag som har god brukervennlighet
 • Flere praktiske og smarte funksjoner
 • Stativ er ikke inkludert

Metabo KGS 216 M – beste billige

Metabo KGS 216 M

Et perfekt valg for deg som vil ha en god maskin til en rimelig pris. En lett egenvekt gjør at kan enkelt kan flyttes på, samt mange nyttige funksjoner som gjør arbeidet lettere.

Vi anbefaler:  Gressklipper test (2022) → Les om de 11 beste gressklippere

Derfor skal du velge Metabo KGS 216 M:

Metabo KGS 216 M er en elektrisk kapp- og gjæringssag med trekkfunksjon for brede arbeidsstykker som egner seg for de fleste arbeid man trenger en kapp- og gjærsag til. Her får du en kompakt og lett sag som du enkelt kan bære med bare en hånd.

På sagen er det et effektivt sponavsug med integrert spontrakt, som gir mindre søl av spon. Man stiller enkelt inn vinklene raskt og presis, alt etter det som passer best for ditt arbeid. Ved hjelp av en laser blir snittlinjen tydelig markert og gjør arbeidet enda lettere for deg.

Saghodet kan vippes mot venstre med ekstra vinkel for baksnitt og alle skalaer og betjeningselementer er synlige under arbeidet. Anleggene på hver side av sagbordet er laget med maskinert overflate slik at de blir en del av sagbordet når de skyves inn.

Enkel sagbladveksel med spindellås; uten demontering av beskyttelsesdeksel. Dreiebord kan stille til høyre og venstre, begge deler med 47 grader. Alle skalaer og betjeningselementer er synlige under arbeidet og betjenes intuitivt.

 • Integrert LED-lys gir godt opplyst område
 • God maskin for pengene
 • Svært rask og nøyaktig laser
 • Laget i aluminium som tåler tøff bruk
 • Både laser og Led-lys fungerer uten eget batteri
 • I sollys er ikke laseren så synlig
 • Ikke egnet for deg som vil kappe svært raskt

Bosch GCM 12 GDL – beste premium

Bosch GCM 12 GDL

Profesjonell kapp- og gjærsag for deg som er på utkikk etter det aller beste på markedet. En svært kraftig motor, god brukervennlighet og med sagblad på hele 305 mm. En gjær- og kappsag for alle typer arbeid og med høy presisjon.

Derfor skal du velge Bosch GCM 12 GDL:

Her er modellen du skal velge dersom du er på utkikk etter den aller beste kapp- og gjærsagen på markedet. Bosch GCM 12 GDL er en profesjonell kapp- og gjærsag, men skal du bruke sagen mye på fritiden er den absolutt verdt pengene.

På Bosch sin kapp- og gjærsag finner man flere innovative og nyskapende funksjoner som gjør at du kan få unna arbeidet ditt effektivt og med høy presisjon. Du får en svært kraftig maskin med en motorkapasitet på hele 2000 watt, og ikke minst 25.500 omdreininger i minuttet.

Her kan du kutte med sagbladet som har en diameter på hele 305 mm, mens det effektive støvavsugsystemet som sagen kommer med er optimaliserte, slik at du ikke trenger å bruke tid på å koste rent etter at du er ferdig å sage.

Her får du det aller beste både når det gjelder effekt, kapasitet og presisjon for kapp- og gjærsager. Modellen egner seg nok aller best for profesjonelle, men om du er villig til å betale den høye prisen får du den mest suverene kapp- og gjærsagen på markedet. 

Makita LS0815FLN – laveste støynivå

Makita LS0815FLN

Makita er en liten, lett og kompakt kapp- og gjærsag som samtidig er kraftig. Er robust bygget og tåler en støyt uten at noe blir ødelagt. Er behagelig i bruk med sitt lave støynivå.

Derfor skal du velge Makita LS0815FLN:

Makita LS0815FLN er en praktisk sag som du lett kan flytte rundt etter behov, da den veier knappe 14 kilo, samtidig som den er robust og har god slitestyrke. I tillegg får du med både støvpose, materialstøtter og sirkelsagblad.

Makita sin kapp og gjærsag har en vinkelkapasitet på opp til 50° til venstre og 60° til høyre. Denne sagen låser seg automatisk til 7 vinkler som man ofte bruker. f.eks. 45 °

Gjær- og kappsagen fra Makita er ergonomisk utformet og du får et godt grep rundt håndtakene som er gummierte. Ved hjelp av den presisjonsmaskinerte aluminiumsbasen opplever du god støtte for materialer og effektivt arbeid.

Selv om maskinen er liten har sagbladet en diameter på 216 mm sagblad, noe som gjør at sagen egner seg for flere bruksområder. Her kan du kappe opp til  65 x 305 mm når det kommer til treverk. Ved hjelp av en kraftig linjelaser får du presise kapp i arbeidet ditt.

 • En mobil og praktisk sag
 • Produsert med dobbel glidemekanisme
 • Maks gjæring på 50 og 60 grader
 • Lavt støynivå på 84 dB
 • Leveres ikke med støvsuger, bare poser
 • Litt liten motor for større arbeid

KAPP- OG GJÆRSAG 216 MM DWS774 – beste med uttrekk

 KAPP- OG GJÆRSAG 216 MM DWS774

Den beste kapp- og gjærsagen for deg som vil ha en kappsag med uttrekk. I tillegg kommer den med Dewalt sine andre gode funksjoner for at du skal få unna arbeidet med presisjon på en effektiv måte.

Derfor skal du velge KAPP- OG GJÆRSAG 216 MM DWS774:

DEWALT kapp- og gjærsag 1400W med uttrekk er en kompakt og effektiv modell som egner seg godt for deg som trenger å flytte på kapp- og gjærsagen din med jevne mellomrom. Du finner praktiske bærehåndtak på siden.

Her kan du justere gjæringsvinkelen helt nøyaktig mellom 0 – 50 grader, og det gjelder både til venstre og til høyre. Dewalt sin kapp- og gjærsag med uttrekk er effektiv med hele 6300 omdreininger per minutt.

Med en klinge på 216 mm kan du oppnå en sagedybde opptil 70 mm. Andre praktiske funksjoner på denne kapp- og gjærsagen er fast bakre anlegg med måleskala, og ikke minst et kompakt design med interne glidestenger for stor sagekapasitet.

Har du behov for en god kapp- og gjærsag med uttrekk er dette valget for deg. Ta i bruk flere gode  funksjoner, lar deg kappe med presisjon ved hjelp av en ganske kraftig motor og er lett å flytte på ved behov. Her får du mye for pengene.

 • Sagen er frostsikker
 • XPS-belysning for kontrollerte snitt
 • Følger Dewalt sine gode garantibetingelser
 • Svært god oppgradering fra eldre modeller
 • Kapper med høy presisjon
 • Ikke så kraftig motor
 • Litt lite sagblad

Slik velger du rett kapp- og gjærsag

Du har nå bestemt deg for å kjøpe en kapp- og gjærsag, men hvilke skal du velge? Det finnes mange ulike kapp og gjærsager. Her i denne kjøpsguiden skal vi gå gjennom enkelte viktige punkter du bør tenke over før du velger den rette kapp- og gjærsagen for deg.

Hva kan man bruke en kapp og gjærsag til?

En kapp og gjærsag vil gi deg både fine kapp og rette linjer, sammenlignet med å sage for hånd. Den kan derfor brukes til å sage i tynne lister der hvor presisjon har stor betydning.

Skal du få unna store byggeprosjekter vil du nesten være avhengig av en kapp gjærsag for å få litt fortgang i arbeidet.

Forskjellige typer kapp og gjærsag

Det finnes ulike typer av denne sagen,  og vi skiller mellom de som har uttrekk og ikke.

Modeller uten uttrekk kan stort sett brukes til små materialer og til å kappe lister. Du kan sage både skrå og rette snitt.

Vi anbefaler:  Sitteklipper - Beste sitteklipper

Modell med uttrekk lar deg dra ut bladet og tilbake, slik adt får mulighet til å kutte større materialer.

Tenk over dette før du kjøper en kapp- og gjærsag

Dette er det aller viktigste punktene du må tenke over før du går til innkjøp av en kapp- og gjærsag. Har du tenkt over dette, er sannsynligheten mye større for at du får en sag som du blir fornøyd med.

Kraftig nok motor

Når du skal velge en kapp og gjærsag bør du sjekke at sagen er kraftig nok. En god kapp- og gjærsag bør ihvertfall ha 1500 watt, noe som vil sikre at sagen er sterk nok til å holde kontinuerlig hastighet på bladet gjennom hele kuttet. på markedet finner du kapp- og gjærsagene som har mindre motorkraft, men med de disse modellene kan du oppleve at maskinene ikke klarer å håndtere arbeidet du ønsker å gjennomføre.

Vinkler

Sjekk alltid hvor mange grader du kan stille inn vinkler på når du skal kappe. Det er liten vits å komme hjem med den dyreste kappsagen for å kappe lister dersom du ikke kan stille inn rette vinkler.

I spesifikasjonene for hver modell i vår test finner du maksgrense for vinkler slik at du vet at du kan bruke den aktuelle modellen til å kappe vinklene du ønsker.

Sagblad

Det finnes forskjellige type sagblader til forskjellige arbeidsoppgaver. For å utnytte sagen maksimalt gjelder det å velge riktig sagblad til jobben du utfører.

Kapping av lister krever et «fint» blad med mange tenner, slik at kappingen skjer med minst mulig flising. Dette er ekstra viktig i dag da listene kommer ferdig malt og når du er kappet listen skal de ikke behandles noe mer. Er listene oppfliset i gjæring blir ikke resultatet noe fint uansett om gjæring er tett!

Bruk grovt blad med færre tenner for kapping av konstruksjonsvirke. Dette gjør at kappet går mye fortere. Bruker man listeblad (mange tenner) til kapp av konstruksjonsvirke vil bladet virke sløvt siden det går sakte gjennom virket.

Smarte funksjoner

Det finnes en rekke smarte funksjoner på dagens kapp- og gjærsager. Noen av kapp- og gjørsagne komme rmed XPS-lys, slik at du lettere kan se hvor kuttet går og dermed kan gjøre mye mer nøyaktig arbeid.

Annet tilbehør som gjør at kvalitet stiger med en modell er støvsugerpose som kan monteres på selve apparatet slik at du slipper å koste opp mye flis etter du er ferdig å sage.

Vekt på en sag kan være en avgjørende faktor for om den passer for deg eller ikke. Dersom du skal ha en maskin stående på samme plass over lang tid, har ikke vekt så mye å si. Skal du derimot bruke sagen på ulike steder, er det greit om den har en vekt som er lett å flytte på.

Kjøp et sagbord

Ingen av modellene i vår kapp- og gjærsag test inkluderer et sagbord til oppgitt pris. Her må du kjøpe det ved siden, noe vi anbefaler på det sterkeste. Ved å ta i bruk et bord ligger materialet du skal sage stødigere, du får en mye mer behagelig arbeidsstilling opp i høyden og ikke minst er dette en mye tryggere måte å sage på.

Pris på kapp- og gjærsager

Når det gjelder pris får du som oftest det du betaler for når det kommer til kapp- og gjærsager på markedet. Skal du først investere i en sag av denne typen, anbefaler vi at du går til innkjøp av en som koster litt.

Det betyr ikke at du trenger å velge et verktøy for å sage til den høyeste pris, men du bør passe på at du kjøper en som er både brukervennlig, høyt nok antall omdreininger, høy nok motoreffekt og gir god kvalitet på snitt og kutt. Da må du gjerne ut med noen tusenlapper for å få kvalitet som holder.

FAQ

Hvilke kapp- og gjærsag er best i test?

I vår kapp- og gjærsag test ble Dewalt DWS777 vinneren. Her får du en modell med kraftig motor, er svært brukervennlig og kommer med en rekke praktiske funksjoner, og det til en rimelig pris.

Hvor kraftig bør en kapp- og gjærsag være?

De beste kapp- og gjærsagene ligger på minstekravet som er 1500 watt. Kjøper du en modell som har mye lavere motoreffekt enn dette, kan du oppleve at du har et verktøy som ikke gjør en optimal jobb.