Kjøkkenmaskin test – Se de 10 beste kjøkkenmaskiner 2023

1
KitchenAid Classic 5K45SSEWH

Derfor skal du velge KitchenAid Classic 5K45SSEWH Denne Kitchen Aid kjøkkenmaskin er en multifunksjonell og kraftig kjøkkenmaskin som takler alle oppgaver fra brøddeig, kaker og kremer til både hverdag og fest. Det er flere tilbehør til maskinen, så du trenger faktisk ikke noe annet på kjøkkenet enn denne modellen fra KitchenAid for å lage mat du ønsker. En verdig vinner av vår kjøkkenmaskin test av meget god kvalitet! Multifunksjonell Du kan velge mellom et bredt…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
KitchenAid Classic 5K45SSEWH2.877 kr.Elkjøp
Bosch MUMS2TW001.932 kr.Elkjøp
KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER7.954 kr.CDON
KitchenAid Artisan 5KSM125EOB4.999 kr.Elkjøp
Bosch MUM9AX5S007.996 kr.CDON
Kenwood Chef XL KVL4100S3.490 kr.Obs
Smeg SMF023.795 kr.Bakeren og Kokken
Profi Cook PC-KM 10964.091 kr.CDON
OBH Nordica First Deli 68001.752 kr.CDON
Ankarsrum Assistent AKM 62306.540 kr.Elkjøp

Vi har valgt ut årets ti beste kjøkkenmaskiner for deg i vår kjøkkenmaskin test! Vi har samlet all nødvendig kunnskap og kompetanse som du trenger for å kunne velge den beste modellen for deg.
De beste kjøkkenmaskiner tåler en deig som er både lett og tung.. De rører også i jevne bevegelser slik at ingen av ingrediensene går til spille, men uten at maskinen står og vibrerer på kjøkkenbordet! Så uansett om du er lidenskapelig opptatt av surdeig eller tryller fram nydelige kaker, har vi dekket deg med vår test.

I vår kjøkkenmaskin test finner du også en kjøpsguide der vi gjennomgår alt fra de essensielle funksjonene til smarte og moderne funksjoner som LCD-skjermer og diverse tilbehør. Etter å ha lest vår test av kjøkkenmaskiner får du svar på hvilken kjøkkenmaskin som passer for deg. Uansett om du er en gourmetkokk eller en nybegynner, lover vi at du vil finne ut av det her.

I vår praktiske sammenligningstabell får du en rask oversikt over alle ti kjøkkenmaskiner og deres mange spennende funksjoner.

KitchenAid Classic 5K45SSEWH – best i test

KitchenAid Classic 5K45SSEWH

Derfor skal du velge KitchenAid Classic 5K45SSEWH

Denne Kitchen Aid kjøkkenmaskin er en multifunksjonell og kraftig kjøkkenmaskin som takler alle oppgaver fra brøddeig, kaker og kremer til både hverdag og fest. Det er flere tilbehør til maskinen, så du trenger faktisk ikke noe annet på kjøkkenet enn denne modellen fra KitchenAid for å lage mat du ønsker. En verdig vinner av vår kjøkkenmaskin test av meget god kvalitet!

Multifunksjonell

Du kan velge mellom et bredt utvalg av tilbehør. En eltekrok følger med, som er perfekt når man blander og elter deig. Den medfølgende flatvispen brukes til alt fra vanlige til litt tyngre blandinger, og gjør det enkelt å lage en deilig paideig.

Til slutt får du også en smart ballongvisp for å piske tykk, kremet kremfløte og luftige eggehviter. Men det er ikke alt: Du kan også kjøpe opptil 15 typer tilbehør. Velg mellom en pastarulle, en kjøttkvern og et råkostjern for å nevne noen! Du kan også kjøpe et lokk slik at du unngår støv i bollen om du ønsker å ha maskinen stående fremme på kjøkkenbordet.

Praktisk

Det er en effektiv modell med et lavt lydnivå på kun 61 desibel, noe som tilsvarer en vanlig samtale. Du kan derfor trylle frem herlige bakverk på kjøkkenet uten problemer og samtidig kommunisere med de rundt deg. Modellen har direkte overføring, derfor fungerer den både effektivt og stillegående. De forskjellige delene er superenkle å bytte. Du snur rett og slett lett på eltekroken til den løsner, og enkelt bytter ut med et av de mange andre verktøyene. Du kan også velge mellom hele ti forskjellige hastigheter.

Kvalitet og sikkerhet

De stilrene og hvite fargene sammen med et lekkert retrodesign vil se bra ut på ethvert kjøkken og kan fint stå fremme. Skålen er fremstilt av rustfritt stål i høy kvalitet. Selve motoren består av 98% metall og 2% nylon. Nylondelen fungerer som et ekstra sikkerhetstiltak, da den smelter under spesielt stor overbelastning. Motoren vil da stoppe slik at blanderen ikke tar ytterligere skade.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 275 watt
 • Hastighetstrinn: 10 trinn
 • Kapasitet skål: 4,3 liter
 • Støynivå: 61 dB
 • 10 ulike hastigheter
 • Funksjon for turbo/puls
 • Svakt lydnivå
 • Medfølgende tilbehør
 • Sikkerhetsfunksjon
 • 3 tilbehørsdeler er dekket med epoxy, som gjerne krakelere etter en del bruk

Bosch MUMS2TW00 – beste billige

Bosch MUMS2TW00

Derfor skal du velge Bosch MUMS2TW00

Leter du etter en brukervennlig og kraftig mikser for å håndtere de fleste oppgaver uten å måtte bruke en formue, er denne modellen fra Bosch perfekt for deg.

Praktisk

Bosch kjøkkenmaskin går på hele 700 watt og er derfor spesielt kraftig og egnet for alle typer deiger som skal heves. Du kan velge mellom fire hastighetsnivåer, og hastigheten stilles inn ved å vri på den store knappen. Knappen er smart plassert på høyre side over bollen, så den er lett tilgjengelig mens maskinen fra Bosch er i bruk. Det er et praktisk, gjennomsiktig plastlokk til bollen. Det er et lite hull i lokket gjør det enkelt for deg å tilsette ingredienser uten å måtte stoppe maskinen eller ta av lokket. Siden den er gjennomsiktig kan du også holde øye med elteprosessen til enhver tid. Det medfølger også et konditorsett med Bosch kjøkkenmaskin, som består av en ballongvisp, en grovvisp og en eltekrok som gjør at du kan bruke maskinen til alle typer baking. Vi elsker også at de løse delene og bollen kan vaskes i oppvaskmaskin!

Maskinen etterligner elting for hånd

Bosch kjøkkenmaskin kommer med teknologien 3D PlanetaryMixing som etterligner naturlig elting, akkurat som om du gjorde det for hånd. Slik strekkes, løftes og brettes deigen til den har oppnådd perfekt konsistens. I tillegg blandes ingrediensene raskt og effektivt, og dermed er Bosch sin maskin en av modellene som passer best for brødbaking. For eksempel roterer vispen én vei, mens selve vispen i sin egen akse roterer i motsatt retning. Dette gir et mye bedre blanderesultat og øker effektiviteten.

Sikkerhet og praktisk oppbevaring

Små sugekopper av gummi er festet under Bosch sin kjøkkenmaskin. De sørger for at alt  står stødig og godt når du skal bruke maskinen, også når tyngre deiger skal eltes. Pluggene har et ekstra sikkerhetstiltak i form av et deksel. I tillegg hindrer en elektronisk lås at maskinen starter av seg selv. En god modell som også er utstyrt med en veldig praktisk oppbevaring for ledningen. Dette gjør det mye enklere å lagre.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 700 watt
 • Hastighetstrinn: 4 trinn
 • Kapasitet skål: 3,8 liter
 • Støynivå: 76 dB
 • Deler tåler oppvaskmaskin
 • Knapp for turbo/puls
 • BPA-fri plast
 • Transparent beskyttelselokk med åpning for påfylling
 • Ikke så egnet til tung deig

KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER – beste premium

KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER

Derfor skal du velge KitchenAid Heavy Duty 5KPM5EER

Med sine 0,26 hestekrefter og 220 RPM rotasjonshastighet er denne kjøkkenmaskinen KitchenAid Heavy Duty i den luksuriøse enden av kjøkkenutstyr og av særdeles god kvalitet. Med sine 10 ulike innstillinger for hastigheten gjør den alt fra elting, miksing, røring eller mosing på bare 315 watt!

Praktisk tilbehør

Skålen har en stor kapasitet på nesten 5 liter. Fire typer tilbehør er inkludert. Du får en visp med hele åtte buer, en flatvisp, en eltekrok, en plastskjerm som hindrer sprut, og et ikke-forseglende plastlokk. Dermed kan du med det rette tilbehøret trylle frem de herligste retter. Et hav av tilbehør kan kjøpes når som helst til KitchenAid Heavy Duty.

Kraftfull kjøkkenmaskin

KitchenAid Heavy Duty er en kraftig kjøkkenmaskin med sin 315 watt motor, og du vil merke stor forskjell sammenlignet me dmindre kraftfulle kjøkkenmaskiner. Dette betyr at den tåler de større belastningene ved hjelp av noen få watt. Du kan velge mellom hele ti innstillingsnivåer for hastighet, noe som gir deg mye frihet og fleksibilitet. Den har en rotasjonshastighet på 220 RPM og kan nå opp til 265 RPM når den har maksimal styrke. Motoren har direkte overføring, noe som gjør at den både er roligere og mer robust, men også mer effektiv. Den er utstyrt med teknologi for 3D Planetary Mixing som etterligner elting akkurat som den blir gjort for hånd, og ingrediensene blandes raskt. Denne metoden for røring gir et bedre blanderesultat og øker effektiviteten, og sikrer at alle ingrediensene blandes og ingenting går til spille.

Materialer i høy kvalitet

Skålen er produsert av rustfritt og robust stål i høy kvalitet. Den runde vispen er fremstilt av rustfritt stål og aluminium. Den tåleer der ikke å vaskes i oppvaskmaskin,  men garanterer langvarig og holdbar bruk. Både flatvispen og eltekroken er produsert i aluminium. De er også belagt med et non-stick belegg av nylon. I tillegg har Heavy Duty kjøkkenmaskin ett enkelt koblingsledd, noe som gjør at det er lett og raskt å bruke et bredt utvalg av tilbehør.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 315 watt
 • Hastighetstrinn: 10 trinn
 • Kapasitet skål: 4,8 liter
 • Støynivå: – dB
 • Hastigheten for rotasjon på 220 RPM
 • 315 watt
 • Stor skål på hele 4,8 liter
 • Teknologien 3D PlanetaryMixing
 • 10 ulike hastigheter
 • Deig har tendens til å “krype oppover” kroken
 • Kan være litt vanskelig å tilføye ingredienser underveis

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB – beste støysvake kjøkkenmaskin

KitchenAid Artisan 5KSM125EOB

Derfor skal du velge KitchenAid Artisan 5KSM125EOB

Velg denne KitchenAid Artisan kjøkkenmaskinen hvis du ønsker en veldig stillegående og god kjøkkenmaskin som tar seg godt ut på kjøkkenbenken. En kraftig motor som fungerer med en direkte overføring i form av et tannhjul og ikke med kilerem som på andre kjøkkenmaskiner. Dette gjør motoren til KitchenAid Artisan mindre støyende samtidig som den er mer robust og effektiv. Her får du en kraftig maskin som passer best for de meste du vil lage. Den unike teknologien 3D Planetary Mixing for at ingrediensene blandes raskt og effektivt, slik at ingenting går til spille. På  KitchenAid Artisan er rotasjonshastigheten ved laveste hastighet er 58 RPM og på 220 ved høyeste. Skal du elte en vanlig deig vil KitchenAid Artisan kun bruke mellom 60 og 70 watt, mens den kun bruker 300 watt ved maksimal belastning. Det gir deg også et lavt energiforbruk!

En blandebolle produsert av stål som er rustfritt med kapasitet på 5 liter nesten, en visp, en flat visp og en eltekrok er inkludert ved kjøp av Kitchenaid Artisan. Du har muligheten til å kjøpe så mange som 15 forskjellige typer tilbehør. Dette gjør KitchenAid Artisan til en multifunksjonell kjøkkenmaskin som kan alt fra å hakke kjøtt og grønnsaker, til å presse frukt til juice og selvfølgelig elte deig. Med pastasettet kan du lage din egen pasta. Gjør neste barnebursdag til en ekte gourmetopplevelse med deg som gourmetkokk når du tryller frem barnas favorittmat med letthet med lekre KitchenAid Artisan.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 300 watt
 • Hastighetstrinn: 10 trinn
 • Kapasitet skål: 4,8 liter
 • Støynivå: 1 dB

Bosch MUM9AX5S00 – beste kjøkkenmaskin til brødbaking med innebygd vekt

Bosch MUM9AX5S00

Derfor skal du velge Bosch MUM9AX5S00

Er du på jakt etter en kjøkkenmaskin med stort volum som kan elte, røre og veie, er denne maskinen fra Bosch det perfekte valget. Det er en innebygd vekt i bunnen av mikseren, slik at du ikke trenger å veie ingrediensene separat på forhånd. Du veier dem rett i bollen og starter den. Det er veldig smart og tidsbesparende. Til slutt sparer du også på oppvasken, da du slipper å bruke boller for å veie opp ingrediensene.

Visp til kremfløte og eltekrok til kaker og brød følger med, og som en ekstra bonus får du også en praktisk deigskrape som du kan ta i bruk. På den måten får du all deigen ut av bollen og ingenting ender opp med å bli kastet bort! Kjøkkenmaskinen er utstyrt med små knotter under som hindrer den i å vingle. Den står derfor alltid stødig, også når du skal elte de litt tyngre deigene. Blandebollen i rustfritt stål har en størrelse på hele 5,5 liter, så det er plass til alle slags godsaker. Du kan også velge mellom syv nivåer for hastighet. Dette sikrer at du alltid får riktig konsistens. Du får også med et praktisk og gjennomsiktig lokk.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 1500 watt
 • Hastighetstrinn: 7 trinn
 • Kapasitet skål: 5,5 liter
 • Støynivå: 75 dB
 • Innebygd vekt
 • Tilbehør medfølger
 • Lokk medfølger
 • Stor røreskål på 5,5 liter
 • 7 hastighetstrinn
 • Skjerm ikke særlig stabil
 • Dyrt ekstra tilbehør

Kenwood Chef XL KVL4100S – beste kjøkkenmaskin med justerbar krokhøyde

Kenwood Chef XL KVL4100S

Derfor skal du velge Kenwood Chef XL KVL4100S

Kenwood Chef XL er den perfekte kjøkkenmaskinen for å takle hverdagens utfordringer på kjøkkenet! Forbrukerrådet Tænk sin test fra 2018 kåret akkurat Chef XL fra Kenwood til best i test. Kenwood Chef XL er en stor kjøkkenmaskin som kommer med en rørebolle laget i rustfritt stål av høy kvalitet som har en kapasitet på 7 liter nesten, og er defor perfekt for større porsjoner! Du kan derfor lage solide porsjoner og er aldri begrenset av størrelsen på rørebollen. Kjøkkenmaskinen Kenwood Chef XL bruker den kraftfulle teknologien 3D Planetary Mixing, som sikrer at ingenting går til spille da ingrediensene blandes raskt og effektivt.

Du får en k-spade, deigkrok og ballongvisp, slik at du enkelt kan lage mange forskjellige deiger og kaker dersom du velger Kenwood Chef XL . Du får også et praktisk lokk, slik at ingrediensene ikke risikerer å fly ut av bollen når Kenwood Chef XL er i gang. Med sine 95 centimeter er nok ledningen litt kort på Chef Xl.

Du vil imidlertid bli overbevist av modellen Kenwood Chef XL sitt lave energiforbruk, samtidig som den er virkelig effektiv med hele 1200 watt. Du kan selv justere høyden på tilbehøret ved ganske enkelt å løsne skruen med en skiftenøkkel og deretter justere akselen. Du får detaljerte instruksjoner i den medfølgende brukermanualen, slik at du er sikker på at din Kenwood Chef XL vil bli tilpasset dine behov.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 1200 watt
 • Hastighetstrinn: trinnløs
 • Kapasitet skål: 6,7 liter
 • Støynivå: 75 dB
 • Trinnløs hastighetsinnstilling
 • Funksjon for turbo/puls
 • Teknologien 3D Planetary Mixing
 • Stor rørebolle på hele 6,7 liter
 • Står ikke så stabilt og rister litt under bruk

Smeg SMF02 – beste kjøkkenmaskin med retrodesign

Smeg SMF02

Derfor skal du velge Smeg SMF02

Smeg kjøkkenmaskin er en lekker og stabil kjøkkenmaskin i stilig retrodesign som tar sge godt ut på kjøkkenbenken. En ballongvisp, en flatvisp og en eltekrok følger med. Hvis du ikke bare er fan av det italienske merket, men også av italiensk mat, kan du kjøpe et pastasett til hjemmelaget pasta! Den store bollen som følger med Smeg kjøkkenmaskin har en kapasitet på 4,8 liter, som tilsvarer cirka 1,8 kilo deig eller 1,2 kilo mel. Den er laget av robust rustfritt stål, mens Smeg kjøkkenmaskin er produsert av slitesterkt og presstøpt aluminium av høy kvalitet.

Takket være den kraftige 800 watts motoren med direktedrift kan du håndtere alle typer deig på kort tid ved innkjøp av Smeg kjøkkenmaskin. Velg mellom hele ti nivåer for hastighet, og dermed vil du alltid være sikret å få det perfekte resultatet for blandingen. I tillegg har Smeg kjøkkenmaskin en myk start når du velger et trinn. Hastigheten økes deretter gradvis, noe som beskytter motoren. Du trenger heller ikke å bekymre deg for ulykker, siden kjøkkenmaskinen er utstyrt med sikkerhetsfunksjoner slik at den slår seg av automatisk hvis mikserhodet står åpent. Det er også en sikkerhetsknapp som låser hodet når det løftes. Sklisikre føtter er festet under Smeg kjøkkenmaskin slik at du oppnår god stabilitet når maskinen er i bruk. Ledningslengden på 1 meter sørger for at du kan bruke Smeg kjøkkenmaskin der du vil på kjøkkenet ditt.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 800 watt
 • Hastighetstrinn: 10 trinn
 • Kapasitet skål: 4,8 liter
 • Støynivå: 62 dB
 • 10 hastighetstrinn
 • Enkel å rengjøre
 • Lavt støynivå
 • Sikkerhetsfunksjoner
 • Ikke så egnet til at piske fløte

Profi Cook PC-KM 1096 – beste kjøkkenmaskin med LCD-display

Profi Cook PC-KM 1096

Derfor skal du velge Profi Cook PC-KM 1096

En god og effektiv kjøkkenmaskin med LCD-display og 8 hastighetsnivåer, hvorav ett er funksjon for turbo/puls. Krokene roteres i en jevn bevegelse slik at ingrediensene blandes godt og grundig. Det praktiske LCD-displayet gir deg full oversikt over maskinen sine mange funksjoner. Du kan stille inn en timer etter behov og stille inn maskinen slik du ønsker. De åtte nivåene for hastighet gir deg også mye fleksibilitet. Du får en visp som er helt perfekt til å piske alt mulig med. Vær imidlertid oppmerksom på at når du pisker egg, må du piske minst 4 egg for å oppnå ønsket mengde. Du får også en dobbel eltekrok, som passer til både lette og tunge deiger, samt en nyttig spesialdeigkrok.

Blandebollen i rustfritt stål har en stor kapasitet på 10 liter for store mengder eller 7,5 kilo. Mikseren er derfor ideell for de som baker større mengder. Takket være lokket risikerer du ikke at ingredienser flyr ut av bollen mens maskinen er i gang. Du kan også slå på en sikkerhetsknapp som sørger for at armen ikke kan løftes under omrøring. Kjøkkenmaskinen sin tunge vekt på 11,69 kilo sørger også for at den står stødig, og verken rister eller vibrerer.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 1500 watt
 • Hastighetstrinn: 8 trinn
 • Volum skål: 10 liter
 • Støynivå: 70 dB
 • Stor røreskål på 10 liter
 • Funksjon for turbo/puls
 • LCD-display
 • Står fast og vibrerer ikke
 • Tilbehør kan ikke vaskes i oppvaskmaskin

OBH Nordica First Deli 6800 – beste mindre kjøkkenmaskin

OBH Nordica First Deli 6800

Derfor skal du velge OBH Nordica First Deli 6800

Her er en liten kjøkkenmaskin fra OBH Nordica som er perfekt for en liten familie eller husholdning. Blandebollen i rustfritt stål har en kapasitet på 4 liter, som fortsatt gir deg mange alternativer. Du får også et praktisk sprutdeksel, som hindrer at ingredienser spruter under bruk. Takket være den lange ledningslengden på 120 centimeter vil det være enkelt å finne et passende sted på kjøkkenbordet. I tillegg er kjøkkenmaskinen fremstilt med et stilig avrundet design i en elegant, matt grå finish som gjør den absolutt flott nok til å ha stående fremme. Hvis du vil rydde den bort etter hvert bruk, vil den praktiske og kompakte størrelse på maskinen gjøre det enkelt for deg å finne en plass i skapet. Med sine knappe 5 kilo er den veldig lett, slik at du enkelt kan flytte den rundt.

Du kan velge mellom 6 nivåer for hastighet, slik at du alltid får riktig konsistens og det beste mikseresultatet. En eltekrok for både tunge og lette deiger og en visp følger med. Du vil være spesielt fornøyd med at alle løse deler tåler vask i oppvaskmaskin. Derfor kan du, når du er ferdig med å blande og elte, putte alle sammen i oppvaskmaskinen. Det er en fin tidsbesparelse. En god og billig kjøkkenmaskin.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 600 watt
 • Hastighetstrinn: 6 trinn
 • Kapasitet skål: 4 liter
 • Støynivå: – dB
 • Funksjon for turbo/puls
 • Lang ledningslengde
 • Sprutdeksel
 • Antiskli
 • Har tendens til at larme

Ankarsrum Assistent AKM 6230 – beste multifunksjonelle kjøkkenmaskin

Ankarsrum Assistent AKM 6230

Derfor skal du velge Ankarsrum Assistent AKM 6230

Denne modellen Ankarsrum Assistent er ikke bare en god kjøkkenmaskin, men kort fortalt en alt-i-ett-maskin med god motorkraft og to forskjellige skåler! Den ene skålen i rustfritt stål er på 7 liter, mens den andre er mindre og har en kapasitet på 3,5 liter. Du får også en mengde tilbehør med Ankarsrum kjøkkenmaskin, for eksempel eltekrok, kjevle, deigskrape og deigkniv, samt ballong- og kakevisper. Det er altså massevis av tilbehør som medfølger Ankarsrum kjøkkenmaskin og du kan lage alt ditt hjerte begjærer! Du får også et praktisk plastlokk, slik at du ikke risikerer at ingredienser spruter opp av bollen. Kjøkkenmaskinen har totalt syv nivåer for hastighet, slik at du kan finne riktig hastighet for deg selv etter dine behov.

Ankarsrum kjøkkenmaskin kan settes opp på to forskjellige måter. Du kan la den stå som en vanlig kjøkkenmaskin, mens for tilbehør som pastasettet, legges Ankarsrum på siden for å presse pastadeigen din! Du kan kjøpe mye tilleggsutstyr, slik at du kan lage blant annet pasta, kjøttdeig, brød og pølser. Kjøper du en iskremmaskin kan du lage forfriskende is på bare 30 minutter! En oppskriftsbok følger med, slik at du kommer raskt i gang. Ankarsrum kjøkkenmaskinen  kommer i flere forskjellige og lekre farger.

Spesifikasjoner:

 • Motorkraft: 1500 watt
 • Hastighetstrinn: trinnløs
 • Kapasitet skål: 7 liter
 • Støynivå: 75 dB

Slik velger du den beste kjøkkenmaskin

Lukten av nybakt brød eller kake sprer seg gjennom huset. Kaffemaskinen trakter og du kan nå sette tennene i din egen hjemmelagde surdeigsbolle. Høres det ut som en drøm? Liker du ideen, men vil ikke stå og elte brøddeig for hånd i flere timer? Vi forstår deg så godt! Er det deg? Da er en kjøkkenmaskin løsningen.

Den er imidlertid også ideell for deg som har en travel hverdag, men som verdsetter matlaging fra bunnen av.

En kjøkkenmaskin gjør det raskt og effektivt, uten at du trenger å stå og grise med en klissete deig. Bare la kjøkkenmaskinen gjøre det harde arbeidet, og du kan høste frukten (kaken) av innsatsen.

For uansett om du vil elte brøddeig i små mengder eller mikse kakedeig i store mengder, er en kjøkkenmaskin et virkelig praktisk kjøkkenapparat – og ikke bare til deig! I dag finnes det flere forskjellige kjøkkenmaskiner og de beste kjøkkenmaskinene på markedet kan håndtere alle slags oppgaver på kjøkkenet. Du må i utgangspunktet bare velge den som passer for ditt bruk, noe som kan bety at selv om en kjøkkenmaskin er best i test er det kanskje ikke den beste på markedet akkurat for deg.

4 ting du bør vurdere før du går til innkjøp av kjøkkenmaskin

Så hva bør du være oppmerksom på? Det har vi svaret på her:

 1. Tenk over hva budsjettet ditt er. Hvor mye penger vil du egentlig bruke på en kjøkkenmaskin?
 2. Tenk på hvor stor den skal være. Både på med tanke på bruk, men også med tanke på plass.
 3. Skal den bli stående eller flyttes? Hvor tung bør den være?
 4. Hva skal den kunne gjøre? Hvilket tilbehør trenger du?

Ja, ja, tenker du. Det er heller ikke så lett. Men det er det! For vi er overbevist om at du finner den rette kjøkkenmaskinen blant de ti forskjellige kjøkkenmaskiner i vår kjøkkemaskin test.

Så er du en av dem som blir forvirret fordi det er så mange modeller å velge mellom? Eller hvis du ikke er helt sikker på hvilke funksjoner som er nyttige for deg, kan du trygt lene deg tilbake. Vi skal hjelpe deg!

For her i vår helt uunnværlige kjøpsguide har vi også samlet all nødvendig kunnskap om kjøkkenmaskiner og guider deg gjennom det hele!

Behov – Hva skal din kjøkkenmaskin kunne gjøre?

Det er sannsynligvis det aller første spørsmålet du bør stille deg selv. Hva skal kjøkkenmaskinen din håndtere? Eller sagt på en annen måte: Hva skal du bruke den til?

Mange tror at en kjøkkenmaskin bare kan elte deig og piske egg, men faktisk kan mange kjøkkenmaskiner brukes til flere forskjellige funksjoner. Det er bare avhengig av hvilken kjøkkenmaskin  du velger. Velger du for eksempel en kjøkkenmaskin fra Kenwood Chef fra vår kjøkkenmaskin test, kan du lage store porsjoner med deig. Den egner seg derfor for en større husholdning eller hvis du hovedsakelig bruker kjøkkenmaskinen din når du har gjester.

Hvis du ønsker en kjøkkenmaskin som kan erstatte noen av de andre kjøkkenmaskinene dine, så bør du absolutt gå for en multifunksjonell kjøkkenmaskin. I vår kjøkkenmaskin test er både Kenwood Chef, de forskjellige modellene fra KitchenAid og Ankarsrum kjøkkenmaskin er alle kjøkkenmaskiner som er multifunksjonelle. Noen av modellene får du med flere typer tilbehør på kjøpet, mens andre holder seg til det mest grunnleggende tilbehøret. Du kan imidlertid kjøpe ekstra tilbehør i etterkant selv. Unntaket blant modellene i vår kjøkkenmaskin test er Ankarsrum Assistent kjøkkenmaskin, som faktisk kommer med en mengde tilbehør når du kjøper den.

Det er også helt greit hvis du hovedsakelig vil bruke en kjøkkenmaskin til elting eller pisking. Det kan for eksempel være fordi du allerede har andre kjøkkenapparater du er fornøyd med, eller fordi du ikke trenger mer tilbehør. Kanskje har du heller ikke plass til alt det forskjellige tilbehøret.

Og til slutt kan det også hende at så mye tilbehør er helt overflødig i din måte å leve og lage mat på. Noe som også helt greit.

Det viktigste er å finne ut hva du vil bruke den til. Deretter kan du se på de ulike funksjonene og egenskapene.

Vi går gjennom dem fra start til slutt.

Kapasitet – hvor store porsjoner skal du lage?

Selv om de forskjellige kjøkkenmaskinene ofte er like i både design og form, kan det faktisk være ganske stor forskjell på størrelsene deres. Derfor er det lurt å vurdere om du skal bruke den til store eller små mengder.

Skal du stort sett lage store porsjoner kan det lønne seg å investere i en modell med større kapasitet, gjerne opp mot 7 liter.

Du kan også velge en modell med to skåler i forskjellige størrelser. Modellen Ankarsrum Assistent AKM 6230 i vår kjøkkenmaskin test, er for eksempel tilgjengelig med to skåler i forskjellige størrelser. På den måten dekkes dine behov hvis de ofte varierer.

Hvis du vanligvis lager mindre porsjoner og bare trenger å elte en stor porsjon en eller to ganger i året, kan du gå til innkjøp av en mindre modell med en kapasitet på 5 liter eller mindre, og så bare lage porsjonen to ganger.

Bruker du derimot å som oftest lage til større porsjoner, er det bedre fra starten av å investere i en mikser med større kapasitet. I det lange løp vil det være frustrerende å måtte lage en porsjon to ganger fordi bollen ikke er stor nok.

I den forbindelse er det også viktig å huske at det vanligvis er to kapasiteter å ta hensyn til når man ser på kjøkkenmaskiner.

Oftest vil du finne en kapasitet i liter og også i kilo. Kapasiteten er ikke alltid angitt i kilo, men den er alltid angitt i liter. Det er imidlertid viktig at du ikke tar feil av de to.

Se for eksempel på modellen Bosch MUMS2TW00. Den har en kapasitet på 3,8 liter, som tilsvarer 2,4 kilo mel.

Watt-motorkraft – Hvor kraftig skal den være?

De forskjellige modellene er ofte også forskjellige i motoreffekt.

Motorkraft måles alltid i watt. Hvor mange watt du trenger avhenger igjen av hva du skal bruke den til. Generelt gjelder regelen: Høy wattstyrke, tyder på en kraftig motor på kjøkkenmaskinen, men det betyr ikke at du absolutt må ha en med mange watt. Bruker du en kjøkkenmaskin kun sporadisk, for eksempel til å elte deig eller blande kakeingredienser, kan du enkelt klare deg med færre. Modellen KitchenAid Artisan 5KSM125EOB i vår kjøkkenmaskin test har for eksempel en motorkraft på 300 watt, noe som egner seg fint for av og til å piske kremfløte, eller elte en deilig brøddeig.

Dersom du skal bruke kjøkkenmaskinen ofte og også til store mengder, er det verdt å se seg om etter en kjøkkenmaskin med god motorkraft. En kraftig motor er også en mer effektiv motor når det kommer til tyngre, klissete og harde ingredienser.

Dette er grunnen til at vi alltid oppfordrer deg til først å tenke på hva dine behov er. Ellers risikerer du bare å bruke penger på en maskin som kanskje ikke dekker dine behov og så må du kjøpe andre kjøkkenmaskiner eller ikke kunne gjøre det du ville.

Støynivå – Hvor mye må den bråke?

Kjøkkenmaskiner lager litt lyd, og er noe som ikke kan unngås, uansett hvilken modell du velger. Men du kan enkelt finne en kjøkkenmaskin som har et lavt støynivå.

Det kan være mange grunner til at du ønsker å holde støynivået nede. Kanskje er det noen i familien som jobber om natten og sover på dagen.

Kanskje du bare liker å røre en gjærdeig til frokostrundstykker som et siste gjøremål på kvelden før du legger deg. Da er det greit å ha en stillegående modell som ikke vekker de andre i hjemmet.

Som regel, og med få unntak, vil du kunne finne støynivået under maskinen sine spesifikasjoner.

Lydnivået til alle typer maskiner måles alltid i desibel (dB). En lav desibel tilsvarer en lavere lyd og derfor mindre støy.

Det kan virke litt abstrakt å snakke om lydnivåer på den måten, så for å hjelpe deg har vi laget en liten oversikt. Det gir deg en god følelse av hva de forskjellige tallene tilsvarer i den virkelige verden.

 • 35-40 dB = et lydsvakt kjøleskap
 • 50 dB = tale og støy i et åpent landskapskontor
 • 60 dB = en vanlig samtale
 • 65 dB = en gjennomsnittlig avtrekksvifte
 • 74 dB = en tradisjonell støvsuger
 • 80 dB = en hårføner
 • 98 dB = en borremaskin
 • 110 dB = musikk på et diskotek

Alle disse tallene er selvsagt veiledende. En vanlig støvsuger har for eksempel en gjennomsnittlig desibel på 74, men dette avhenger selvfølgelig også av modell og merke.

I vår sammenligningstabell har vi gjort vårt beste for å indikere desibelnivået til kjøkkenmaskinene.

I den forbindelse er lydnivået basert på gjennomsnittshastigheten når det gjelder en kjøkkenmaskin med flere hastighetsinnstillinger. For jo flere innstillinger hastighet, jo flere lydnivåer er det også. Noen modeller har for eksempel en såkalt funksjon for turbo/puls, og den vil naturligvis støye litt mer enn de andre.

La oss nå se nærmere på de mange forskjellige funksjonene.

Funksjoner

Når vi snakker om funksjoner, mener vi ikke med tanke på tilbehøret du får med en kjøkkenmaskin. Vi snakker her i stedet om funksjoner du kan forvente å finne på de ulike modellene.

Funksjoner som man vanligvis finner på en kjøkkenmaskim er hastighetstrinn, turbo/puls og et display.

Hastighetstrinn

Det høres kanskje banalt ut å måtte nevne hastighetstrinn, men her kan det også være store forskjeller mellom de ulike maskinene. Noen har såkalt trinnløs innstilling for hastighet. Dette betyr som regel at du dreier eller trykker på en knapp for å øke hastigheten, uten at de blir delt inn i hastighet 1, 2, 3 og så videre.

Noen modeller har et visst antall hastighetstrinn som du kan justere etter dine behov. Antall trinn kan imidlertid også variere. Vår testvinner KitchenAid Classic 5K45SSEWH har hele ti hastighetsnivåer, mens Bosch MUMS2TW00 har fire. Hvor mange hastighetsnivåer du trenger avhenger først og fremst av hva du vil bruke kjøkkenmaskinen til, men også av dine personlige preferanser. Hvis du for det meste pisker krem ​​til kremfløte, trenger du kanskje ikke så mange forskjellige trinn å velge mellom.

Bruker du derimot kjøkkenmaskinen til mange forskjellige ting på kjøkkenet, for eksempel hvis du velger en multifunksjonell versjon, er det en fordel med økt antall hastighetstrinn. Det gir deg rett og slett flere muligheter i det lange løp.

Funksjonen turbo/puls

Hvis du ikke er helt sikker på hva pulsfunksjon betyr, er du definitivt ikke den eneste. Se for eksempel Chef XL kjøkkenmaskinen fra Kenwood som har turbo/pulsfunksjon. En turbofunksjon er litt mer forståelig. Det betyr rett og slett at du øker hastigheten.

Så hva er en pulsfunksjon? Det er faktisk en av de beste funksjoner på en kjøkkenmaskin, som gjør at du kan stille inn kjøkkenmaskinen til å gå i korte og intense «slag». Den brukes for eksempel til hardere ingredienser som faktisk kan være litt vanskelige å komme igjennom. Pulsfunksjonen gir deg full kontroll over varigheten, slik at du unngår at motoren brenner ut eller blir overbelastet. Smart, ikke sant?

Display

En skjerm er en praktisk liten funksjon på alle typer maskiner. Noen kjøkkenmaskiner er utstyrt med LCD-skjerm. Se for eksempel på modellen Profi Cook PC-KM 1096 i vår test. Et display gjør det klart å velge mellom de ulike innstillingene. Da har du alt på ett sted og slipper å famle rundt med for mange knapper.

Som regel vil en modell med display også ha litt flere muligheter når det kommer til innstillinger. Det kan for eksempel være en timer. På denne måten kan du stille inn maskinen til å elte i et visst antall minutter, uten å måtte holde øye med tiden i mellomtiden. Maskinen gjør det helt av seg selv. I tillegg finner man kjøkkenmaskiner med LED-lys. Du får blant annet LED-lys på Kenwood Chef Titanium Patissier og Kenwood Chef Titanium KVL8300S. Et LED-lys gjør at du ser lettere hva som foregår når du skal bruke kjøkkenmaskinen.

Intelligent motorstyring

Sikkerheten skal selvfølgelig være på topp! Derfor har flere kjøkkenmaskiner også en såkalt intelligent motorstyring. Det er et sikkerhetstiltak som sikrer at maskinen ikke ender opp med overbelastning eller overoppheting.

3D Planetary Mixing-teknologi

Teknologien 3D Planetary Mixing er en form for intelligent dreie-/elteteknologi. Mange av maskinene i vår test er utstyrt med denne spesielle teknologien som gir enda bedre resultater. Alle modellene Kenwood Chef, Bosch og KitchenAid er utstyrt med teknologien 3D Planetary Mixing.

Teknologien sørger for at vispen eller deigkroken roteres i én retning, mens selve kroken roterer i motsatt retning i sin egen akse. Dette gir et mye bedre og jevnere blandingsresultat samtidig som effektiviteten økes.

Vi anbefaler:  Isbitmaskin test (2022) → Se de 10 beste isbitmaskiner i test her

Standard tilbehør

Alle hvitevarer leveres med tilbehør. En kjøkkenmaskin kommer vanligvis med en deigkrok for elting av deig, en ballongvisp – også kalt ellipsevisp – og en flatvisp som standard tilbehør, men man finner også mye mer tilbehør slik at du kan lage mat med stor variasjon.

Deigkrok

En deigkrok brukes til å elte ulike typer deig. Det kan være både en lett bolledeig eller en litt tyngre gjærdeig.

Ballongvisp

En ballongvisp brukes derimot til lettere ingredienser, som å piske eggehviter til marengs eller fløte til kremfløte. Den pisker på en slik måte at luft piskes inn i blandingen.

Flatvisper/ K-spade

En k-spade er mer robust og har mindre luftehull. Den egner seg derfor til blandinger som inneholder og ofte starter med smør og sukker, og hvor flere ingredienser gradvis tilsettes. En ballongvisp vil tilføre for mye luft og du risikerer at kaken sprekker. Bruk derfor flatvispen til litt tyngre blandinger, for eksempel muffins eller kjeks. Du kan også med fordel bruke flatvispen til kjøtt- eller fiskefarse.

Du kan få rustfrie visper, men ikke alle kjøkkenapparater har deler laget av rustfritt stål. Sjekk derfor spesifikasjonene hvis du vil være sikker.

Blandebolle

Du kan få en blandebolle laget i rustfritt stål eller plast. I vår kjøkkenmaskin test har alle unntatt én modell en skål produsert i stål, slik at du ikke trenger å bekymre deg for flekker.

Det kan være praktisk å ha to boller, slik at du for eksempel kan piske eggehviter i den ene og eggeplommer hver for seg i den andre før du blander ingrediensene. Det er enklere enn å måtte skrape det hele over i en helt annen bolle og så rengjøre blandebollen før du kan bruke den til neste ting.

Ekstrautstyr

I tillegg til standard tilbehøret kan du også få kjøkkenmaskiner med forskjellig ekstra tilbehør. De ulike modellene har varierende ekstrautstyr man kan få tak i, og ikke minst er det et hav av tilleggsutstyr og tilbehør å velge mellom. Kjøper du en modell du kan få mye utstyr til, kan du faktisk nesten bytte ut de fleste kjøkkenapparater du har hjemme.

Det er smart, da du til syvende og sist sparer plass fordi du bare har én maskin og tilbehøret stående i stedet for mange små maskiner. Mange små maskiner tar overraskende mye plass, så har du et litt lite kjøkken eller hus, eller bare liker å ha færre ting stående fremme og i skap, så er en multifunksjonell kjøkkenmaskin et godt valg.

Det finnes mye tilbehør på markedet. Hvis du vet at du kunne tenke deg å bruke kjøkkenmaskinen din til mange forskjellige oppgaver på kjøkkenet, bør du se på tilgjengelig ekstrautstyr før du kjøper. Det er bedre å kjøpe en maskin som du kan kjøpe utstyr til etter hvert, enn at du opplever begrensninger med en maskin med lite utstyr tilgjengelig. Da risikerer du bare å måtte ut og finne en helt ny maskin om noen år. Tanken er jo nettopp å finne en modell som holder. Det er også billigere i lengden.

Velg derfor et merke du liker. Ofte vil både maskiner og utstyr utvikle seg. Men mye utstyr fra et bestemt merke passer til flere forskjellige modeller av samme merke. Derfor er det lurt å velge et merke du liker og som ellers oppfyller dine forventninger.

Hvis du ikke har et spesifikt merke du liker, kan du la produktene i vår test inspirere deg. Vi lover at du kun finner lekre og gode modeller!

Da, la oss gå tilbake til det ekstra tilbehøret!

Vi har laget en liten oversikt over de fleste typer tilbehør, men listen er absolutt ikke helt komplett. Dersom du ikke har hatt kjøkkenmaskin eller multifunksjonsmaskin før, vil du bli begeistret over alt du kan få.

Så gjør deg klar og les om alt det fantastiske tilbehøret du kan få.

Ekstra skål i rustfritt stål

Ja, vi vet. En rustfri skål er kanskje ikke det mest spennende å begynne med. Samtidig er det definitivt ikke et must å ha en ekstra blandebolle, men det er veldig praktisk!

I mange oppskrifter må du piske ingrediensene hver for seg før du blander dem sammen. Dermed kan man bare lettere piske noe i den ene bollen og noe annet i den andre.

Da slipper du å helle innholdet i en helt annen bolle for så å helle det tilbake igjen. På denne måten sparer du også oppvask og rot på det fine kjøkkenet ditt!

Blender

Det er også mulig å få en kjøkkenmaskin med blender. Du bytter derfor ut et helt kjøkkenapparat, noe som er spesielt smart hvis du ikke har så mye plass.

Et tilbehør tar tross alt mindre plass enn et helt separat kjøkkenapparat, og en blender er noe av det mest grunnleggende og nyttige kjøkkenutstyret.

Kjøttkvern

Det er veldig smart å ha en kjøttkvern for hånden, og en kjøkkenmaskin med kjøttkvern finnes det flere av, der du bare kan montere en kjøttkvern på toppen av maskinen.

Da kan du kjøpe billigere kjøtt og bare kjøre det gjennom kvernen.

Pastamaskin

Det er noe helt spesielt med å lage sin egen hjemmelagde pasta!

Du kan nå gjøre det uten problemer og uten å måtte kjøpe mye forskjellig utstyr. Bare monter den på kjøkkenmaskinen og der er du er klar til å begynne!

Juicer

Lag din egen juice til frokosten av appelsiner! Du kan få spesialtilbehør for å kunne oppnå nettopp dette. Høres ikke det deilig ut?

Ismaskin

Det høres nesten for godt ut til å være sant, men du kan til og med få en iskremmaskin til noen av kjøkkenmaskinene.

Når du lager din egen is, vet du nøyaktig hvilke ingredienser som er i isen.

Du slipper dermed en del E-nummer og fargestoffer, som ofte finnes i masseprodusert iskrem.

Og en ytterligere fordel er at du kan lage akkurat den smaken du ønsker. Lakris, kiwi, banan, karamell… Slipp fantasien løs!

Minihakkere

Vi har alle hatt den lille minihakkeren som glir rundt på bordet og som faktisk ikke kan brukes til noe særlig.

Du kan faktisk få en minihakker som tilbehør til en kjøkkenmaskin, og ofte er de litt større som gjør dem også lettere å bruke.

Du setter den på selve kjøkkenmaskinen og trykker så på knappen. Det betyr at du har en hånd fri til å fylle i ingrediensene uten å måtte holde i selve hakkeren.

Kornmølle

Når du først har fått smaken på å bake ditt eget brød, vil du også elske å lage ditt eget mel. Det er veldig betryggende å vite hva som er i brødet. Eller rettere sagt: Å vite at det ikke er tilsetningsstoffer i brødet.

Umalt korn har blitt mye mer tilgjengelig, så det er bare å sette i gang. Ikke minst smaker slikt nykvernet og nybakt brød bare fantastisk!

Juicer

Har du mange epler i parsellhagen, eller kommer naboen bort med pærer som er til overs? Så lag juice på dem!

Det er en fin måte å bruke opp frukt på, og du slipper også alle slags kjemiske stoffer som ofte finnes i kjøpt juice.

Slow juicer

En slow juicer er designet for å bevare så mange vitaminer fra fruktene som mulig når du lager juice.

Fordelen med en slow juicer er at du kan lage juice av både frukt og grønnsaker.

Bærpresse

Du kan til og med få en presse spesielt for bær! Tenk hvor deilig pressede jordbær smaker? Ja, det er herlig!

Sitruspresser

Den tar kanskje litt mer enn en manuell liten sitruspresse, men på den annen side er den også en del mer effektiv! Du får bokstavelig talt presset hele sitronen, så ingenting går til spille.

Tilbehør til kutting

Ingen vil stå i timevis og kutte grønnsaker. Kjøp tilbehør for kutting til kjøkkenmaskinen din, så blir livet ditt aldri det samme igjen.

Rivjern

Et rivjern er er en smart løsning for å kutte tilbehør. Hvor mange har ikke prøvd å rive neglen på et råkostjern? Dette kan du unngå hvis du får tak i et rivjern til kjøkkenmaskinen din.

Spiralizer

Du har kanskje hørt ordet før, men ikke helt sikker på hva det faktisk er. En spiralizer kutter grønnsakene dine i veldig tynne strimler som ligner på spaghetti.

Det har blitt spesielt populært å ha en spiralizer hvis du prøver å spise flere vegetarretter eller kanskje du er veganer.

Du kan lage en omgang squash spaghetti. Det smaker himmelsk med en tomatsaus og litt parmesan eller mozzarella.

Pølsemaker

Hvor kult ville det vært å servere hjemmelagde pølser til neste barnebursdag eller lage de herligste gourmetpølser til neste grillkveld?

Vi garanterer at det blir en stor, gigantisk hit hos alle gjester!

Dette var noe av det mest vanlige tilbehøret. Du får en liste over flere her, og jeg lurer på om du finner noe du alltid har ønsket deg?

Brukervennlighet

Det er alltid hensiktsmessig å velge en kjøkkenmaskin som er enkel å betjene og bruke. Men brukervennligheten avhenger også til en viss grad av hva som er praktisk for deg. Foretrekker du at hastigheten er trinnløs eller foretrekker du et bestemt antall innstillinger for hastigheten. Hvor enkelt er det å bytte kroker og utstyr? Er det generelt lett å betjene?

I vår kjøkkenmaskin test finner du et hav av flotte modeller.

Vekt på kjøkkenmaskin

Det er kanskje ikke det viktigste, men det er likevel ikke uviktig. Hvis du for eksempel skulle ønske å ha kjøkkenmaskinen din stående fremme, gjør det ikke noe at det er en litt tung maskin. I dag er mange kjøkkenmaskiner produsert i et robust design, så sjansen er stor for at den er tung.

Men hvis du ønsker å sette den i skapet eller generelt flytte mye rundt på den, så er nok en av de lettere kjøkkenmaskiner å foretrekke.

Vekten har også betydning i forhold til stabiliteten. Den skal være fast og ikke riste eller vibrere under bruk. Vil du være på den sikre siden kan du også få en modell med sklisikre føtter. De kan utformes som små sugekopper som fester seg til bordet. På denne måten unngår du at maskinen beveger seg når du bruker den.

Rengjøring – Slik rengjør du din kjøkkenmaskin

Det er viktig at du rengjør kjøkkenmaskinen etter hvert bruk. En kjøkkenmaskin behandler naturlig nok mye klissete deig, og derfor bør du alltid vaske alle deler grundig etterpå.

Mange deler er laget av rustfritt stål og noen tåler å vaskes i oppvaskmaskin. Liker du enkel og rask rengjøring bør du absolutt velge et produkt som tåler vask i oppvaskmaskin.

Men det er faktisk mange kjøkkenmaskiner som har deler som ikke kan vaskes i oppvaskmaskin. De beste kjøkkenmaskinene fokuserer ofte på andre ting enn at tilbehør og skåler tåler maskinvask. Derfor vil du her få noen gode råd om hvordan du rengjør selve maskinen og delene på best mulig måte.

 1. Trekk ALLTID støpselet ut av stikkontakten før du begynner å rengjøre en kjøkkenmaskin.
 2. Vær forsiktig så du ikke får vann inn i selve blandemekanismen.
 3. Velg svamper som ikke vil skrape metallet hvis utstyret og bollen er laget av en eller annen type metall. Stålsvamper eller andre harde gjenstander er en absolutt no-go i slike tilfeller, da de kan ripe opp maskinen sine overflater. Det ville være virkelig kjedelig å skrape opp kjøkkenmaskinen eller delene når du har brukt penger på en fin maskin!
 4. Hvis delene ikke kan settes i oppvaskmaskinen, bør du vaske dem for hånd etter bruk. Det er best å gjøre dette kort tid etter at du har brukt dem for å unngå at matrester setter seg fast. Hvis matrestene har blitt litt tørre, kan du alltid legge utstyret i bløt en stund før du vasker det opp.
 5. Tørk av selve maskinen med en fuktig (!) klut. Står en kjøkkenmaskin fremme på kjøkkenet og du vil unngå merker fra kluten, kan du bare tørke den av med et kjøkkenhåndkle etterpå.

FAQ

Hvilken kjøkkenmaskin er best i test?

I vår kjøkkenmaskin test ble KitchenAid Classic 5K45SSEWH best i test. Den er allsidig og har kraftig motor. Skålen i rustfritt stål har en kapasitet på 4,3 liter. Motoren med direkte overføring sørger for en jevn bevegelse og et godt resultat. Den har også ti hastighetsnivåer.

Kan en kjøkkenmaskin hakke kjøtt?

I utgangspunktet kan en kjøkkenmaskin ikke hakke kjøtt. Men i mange tilfeller er det mulig å kjøpe en kjøttkvern til kjøkkenmaskinen din slik at den også kan håndtere den oppgaven for deg. Er det viktig for deg at kjøkkenmaskinen din har kjøttkvern og er multifunksjonell? Sjekk derfor alltid tilgjengelig tilbehør.