Global G-91/SB knivsliper
Global G-91/SB knivsliper er det ultimate verktøyet for å holde knivene skarpe. Den er enkel å bruke og passer for kniver opp til 3 mm. Etter bruk rengjøres den enkelt, og du kan plassere den lett i et skap da den tar liten plass. Det er ikke noe tvil om at denne knivsliperen skal komme til topps i vår knivsliper test. Derfor skal du velge Global G-91/SB Global G-91/SB er en våtsliper som er svært…
Sjekk prisen →Ingenting er verre enn å kutte kjøtt med en sløv kniv, der du virkelig må jobbe for å komme gjennom både kjøtt og grønnsaker. For å vedlikeholde skarpe kniver på kjøkkenet kan en knivsliper være det rette verktøyet. Før var det gjerne forbeholdt kokker å slipe kniver, men med dagens knivslipere kan alle ha knivene på kjøkkenet skarpe. Det er ikke alltid lett å velge en knivsliper, og ihvertfall ikke når det finnes så mange ulike varianter. I vår test av de beste knivsliperne har vi funnet frem vanlig knivsliper, våt knivsliper, elektrisk knivsliper, slipestein og skjerpestål. Blant de ulike variantene har vi kommet frem til den vi mener er den beste knivsliper. Les vår best i test knivsliper og finn en god knivsliper som passer for deg og knivene dine.
Global G-91/SB knivsliper – best i test knivsliper
Global G-91/SB knivsliper er det ultimate verktøyet for å holde knivene skarpe. Den er enkel å bruke og passer for kniver opp til 3 mm. Etter bruk rengjøres den enkelt, og du kan plassere den lett i et skap da den tar liten plass. Det er ikke noe tvil om at denne knivsliperen skal komme til topps i vår knivsliper test.
Derfor skal du velge Global G-91/SB
Global G-91/SB er en våtsliper som er svært enkel i bruk. Den har to keramiske slipehjul og et håndtak i plast. Du fyller kammeret med vann som renser slipesteinene og forhindrer varmt metall. Knivsliperen kommer med to hjul, et grovt og et fint, for å oppnå den perfekte skarpheten på knivene. Så er det bare å trekke knivbladet loddrett frem og tilbake over den hvite stenen omtrent syv ganger. Etter det gjentar du det samme over den røde steinen, og vasker til slutt kniven for hånd. Slipevinkelen justeres automatisk slik at du ikke trenger å tenke på det. Knivsliperen gjøres ren ved å bruke rennende vann. Her får du en praktisk knivsliper som gir svært gode resultatet til en god pris. Rett og slett vinneren blant de beste knivsliperne.
- Enkel å bruke
- Tar liten plass
- Passer også for venstrehendte
- Passer til knivblad opp til 3 mm
- Knivene kunne blitt enda skarpere
- Må holdes med en hånd under bruk
Vulkanus Professional VG2 – profesjonell knivsliper
Med Vulkanus Professional VG2 Volcano har Vulkanus forbedret sin tidligere utgave, og gir deg nå en enda bedre mulighet for å vedlikeholde knivene dine på en ypperlig måte. Prisen er ganske høy sammenlignet med andre knivslipere, men er du en du profesjonell kokk, eller bare ønsker å ha det beste, er dette knivsliperen for deg.
Derfor skal du velge Vulkanus Professional VG2
Vulkanus er kjent for å produsere robuste knivslipere med et flott design som sliper knivene dine til perfeksjon. Knivsliperen VG2 Volcano har en patentert fjærteknologi som gjør knivslipingen til en enkel jobb,, og har komponenter av rustfritt stål som sikrer lang levetid. Her kan du slipe både spisse og taggete kniver med en automatisk vinkling mellom 11-21 grader. I den nye utgaven skal slipestålet ha dobbel så lang holdbarhet, slipebrakettene er enklere å bytte ut og knivsliperen skal ha et bedre oppheng slik at resultatet blir bedre. Når du er ferdig kan du vaske knivsliperen i oppvaskmaskinen. Her er knivsliperen for den profesjonelle kokken, men også for deg som er over gjennomsnittet opptatt av skarpe kniver på kjøkkenet og villig til å betale for den beste kvaliteten.
- Forbedret slipestål med lang holdbarhet
- Automatisk justering av slipevinkel
- Kan vaskes i oppvaskmaskin
- Både for spisse og taggete kniver
- Prisen er høy
- Tar litt større plass enn andre
Anysharp Pro Silver knivsliper – Best på pris
Anysharp Pro Silver knivsliper er enkel å bruke og har høy sikkerhet fordi den kommer med en kraftig sugekopp.Her får du en god knivsliper som er kompakt, gir gode resultat og passer inn i de fleste hjem med sitt stilrene design.
Derfor skal du velge Anysharp Pro Silver knivsliper
Anysharp Pro Silver knivsliper blir markedsført som “verdens beste knivsliper”. Den er kompakt og tar opp liten plass med sine seks centimeter i både høyde, bredde og dybde. Knivsliperen er produsert i metall og har en kraftig sugekopp som gjør arbeidet praktisk og enkelt. Sugekoppen gir brukeren også god sikkerhet, da du ikke trenger å bruke en hånd for å holde på selve knivsliperen. Slipebladene er laget i tungsten og ved å dra kniven over tre til fire ganger får du et ypperlig resultat. Anysharp Pro Silver er forhåndsinnstilt på 20 grader som skal være den perfekte vinkel for å slipe blader. Knivsliperen passer både tannede og rette kniver, men er nok aller best på rette kniver. Med denne kompakte knivsliperen får du et godt verktøy for å holde knivene skarpe og en knivsliper som opptar liten plass i kjøkkenskuffen. Den er også en av de rimeligste i vår knivsliper test, så her får du mye for pengene.
- Sugekopp som gjør jobben enklere
- Kompakt knivsliper som tar liten plass
- Holder med 3-4 drag med kniven
- Både for taggete og rette kniver
- Ikke så robust
Chef’s Choice AngleSelect Diamond Hone Knife Sharpener 1520 – Beste elektrisk knivsliper
Chef’s Choice M1520 er en allsidig knivsliper med diamant produsert for å kunne vedlikeholde alle knivene dine på kjøkkenet ditt. Her kan du velge mellom ulike ferdiginnstilte vinkler alt etter om du har asiatisk eller europeiske kniver som trenger å slipes.
Derfor skal du velge Chef’s Choice AngleSelect Diamond Hone Knife Sharpener 1520
Chef’s Choice M1520 er en knivsliper, designet for både asiatiske og europeiske kniver, som er produsert med diamant for å gi det beste resultatet.
En elektriske knivsliper fra Chef’s Choice lar deg velge mellom flere muligheter. I de to første trinnene velger du mellom 15 grader og 20 grader. Slipevinkelen på 15 grader er for asiatiske kniver, mens vinkelen på 20 grader er for europeiske kniver. Her sliper og vedlikeholder du eggen. I det tredje trinnet forfiner og polere du eggen på alle typer kniver, uansett vinkel, og til og med tannede brødkniver. Når du er ferdig og knivene dine er skarpe, er knivsliper Chef’s Choice enkel å rengjøre. Du trykker bare på knappen på baksiden for å vaske den og så er den klar for bruk igjen. Knivsliperen er høy i pris, men du får mye for pengene med denne.
- Bruke diamant for sliping
- Har flere valgmuligheter
- Elektrisk knivsliper som gjør jobben lett
- Bruksanvisning med gode forklaringer
- Avhengig av stikkontakt for strøm
- En av de største i størrelsen
Global G-74 – Beste til storfamilien
Et alternativ til en knivsliper kan være et skjerpestål og med Global G-74 får du et allsidig verktøy som du kan slipe alle typer merker kniver med, både taggete og rette. Et skjerpestål kan også være enklere å oppbevare når det ikke er i bruk.
Derfor skal du velge Global G-74
Global G-74 er et keramisk bryne som har et stilrent design i rustfritt stål. Når du merker at kniven din har blitt sløv er det enkelt å finne frem Global å ta det i bruk. Her trenger du bare noen få drag over slipestålet, og eggen på kniven din vil igjen være skarp og klar for bruk.Her kan du også slipe sakser enkelt, da det er lettere å dra saksen nedover et skjerpestål enn å slipe den i en knivsliper. Skjerpestålet som er produsert i Japan passer perfekt i knivstativet GKB-52 fra Global, som gjør det til en lekker sak på kjøkkenbenken som ikke tar mye oppmerksomhet. Dersom du vil gjemme det helt vekk kan du enkelt legge det i kjøkkenskuffen. Dersom du lager mat ofte og har et hyppig bruk av kniver, er Global G-74 praktisk for deg, siden du kan bytte ut slipedelen om det skulle være nødvendig over tid.
- Opptar liten plass
- Kan brukes på sakser
- Godt alternativ for knivsliper
- Må selv vite vinkel under sliping
- Man kan ikke velge mellom ulike grovheter
Wüsthof Slipestein 400/2000 Grit – Beste slipestein
Wüsthof Slipestein 400/2000 Grit er et rimelig alternativ og den eneste slipesteinen i vår best i test knivslipere. Går du for allsidighet og samtidig pris er dette et alternativ for deg. Her får du en stein med to grovheter som gjør at du kan slipe både brødkniver og rette kniver.
Derfor skal du velge Wüsthof Slipestein 400/2000 Grit
Med denne slipesteinen har Wüsthof laget et produkt ment som et godt alternativ for hobbykokker som vil slipe ulike kniver uten å måtte grave dypt i lommeboken. Slipesteinen er fremstilt i sandstein i høy kvalitet, men vi vil ikke anbefale den for profesjonelle kokker. Når du skal bruke den må du starte med å legge slipesteinen i vann i fem til ti minutter før bruk. Når steinen er våt kan du velge mellom to ulike sider. På den ene siden er grovheten på 400 Grit og har grove korn for slipe meget sløve kniver. Den andre siden har fine korn med sine 2000 Grit og skal brukes til mindre sløve kniver eller som en polering av kniven etter at du har brukt den på de groveste siden. For å oppnå det aller beste resultatet må du passe på at slipesteinen alltid er litt våt under prosessen. Wüsthof slipestein er et rimelig alternativ som også har et stilig design.
- Liten av størrelse
- To grovheter
- Rimelig alternativ med god allsidighet
- Ikke produsert for profesjonelle kjøkken
- Må ligge i vann før bruk
Vulkanus Classic VG2 – Allsidig knivsliper
Vulkanus er som sagt kjente for sine robuste knivslipere, og knivsliper Vulkanus VG2 er ikke noe unntak. Denne Classic varianten møter dine behov med gode marginer. Her får du en allsidig knivsliper med automatisk justering av slipevinkel som gir skarpe kniver og alt er klart til at du kan lage mat på kort tid.
Derfor skal du velge Vulkanus Classic VG2
Knivsliper Vulkanus VG2 har et stilig design som passer godt inn på de moderne kjøkken. Ut fra navnet forstår man at Vulkanus har oppgradert sin eldre versjon av modellen Classic. I denne nye utgaven får du automatisk justering av slipevinkelen mellom 11-21 grader som gjør at eggen på kniven bli skarp ved bare noen få drag over. Dette skjer uten at du trenger å tenke på vinkelen en gang, da den tilpasser seg selv. I tillegg er også opphenget sterkere og slipesteinene bedre enn på den eldre versjonen. Med knivsliperen Vulkanus VG2 kan du få orden på alt fra sushikniver, brødkniver, jaktkniver og lommekniver kan slipes med denne fantastiske knivsliperen. Vulkanus VG2 er som skapt for både profesjonelle og hobbykokker fordi den er så allsidig og enkel å bruke.
- Forbedret knivsliper med lang holdbarhet
- Automatisk justering av slipevinkel
- Kan vaskes i oppvaskmaskin
- Både for spisse og tannede kniver
- Tar litt større plass enn andre
Zwilling Diamond Sharpening Steel 32520-261 – beste slipestål
Ønsker du heller å slipe knivene dine slik du alltid har gjort med et slipestål? Da kan Zwilling Diamond Sharpening Steel være noe for deg. Dette skjerpestålet har diamantbryne som du kan slipe knivene dine som har en maks lengde på 22 cm. Perfekt for å regelmessig slipe knivene slik at levetid for knivene forlenges.
Derfor skal du velge Zwilling Diamond Sharpening Steel 32520-261
Zwilling sitt skjerpestål er laget i rustfritt stål og har et plasthåndtak for godt grep. På håndtaket er det også et oppheng slik at du kan enkelt henge den opp på en krok, samtidig som skjerpestålet enkelt får plass i en skuff om du vil gjemme det helt vekk. Ved å bruke skjerpestålet regelmessig vil knivene dine holde seg skarpe og har lenger holdbarhet. Zwilling har laget et stål som er 26 cm langt og beregnet på kniver opp til 22 cm og med en vinkel på 15 grader. Dette gir et allsidig bruksområde, men er spesielt egnet for asiatiske kniver. Et skjerpestål kan være en smart løsning, som holder dine kniver like skarpe som en knivsliper. Her må du gjøre litt mer jobb selv, men får et rimeligere alternativ enn de dyreste knivsliperne, samt et verktøy som er praktisk å oppbevare og lett å rengjøre.
- Kvalitet med diamantbryne
- Enkel metode for å holde knivene skarpe
- Tar liten plass
- Enkel å rengjøre
- Gir ikke så skarpe knivblader
Hva har vi sett etter når vi har valgt ut kniver?
Først å fremst har vi sett etter kniver for både hjemmebruk og på det profesjonelle kjøkkenet, så her skal det være noe for alle. Samtidig har vi sett etter kniver som er enkle å bruke. Dette for at du som forbruker skal kunne gjøre det nødvendige vedlikeholdet av kniver uten å måtte bruke så mye tid og energi.
Andre ting vi så på var at verktøyet skulle kunne slipe hele knivbladet skarpt, slik at du ikke moser tomaten når du skal skjære den opp, men heller får et fint kutt. Det var også viktig man kunne slipe ulike kniver, både store og små, taggete og rette og med ulik tykkelse.
Trenger jeg en knivsliper?
I alle kjøkken hvor det befinner seg kniver bør det også være en knivsliper. I steden for å betale for nye kniver eller for at noen skal slipe knivene dine, anbefales det heller at du investerer i et verktøy som kan hjelpe deg med å slipe selv.
Hvilket slipeverktøy skal jeg velge for knivene mine?
I vår best i test knivsliper test har vi tatt med ulike verktøy. En elektrisk knivsliper bruker strøm og den justerer automatisk vinkelen for deg. En knivsliper fungerer slik at du plassere kniven mellom to “vegger” og drar kniven over for å slipe. En slipestein har helst en firkantet form og du drar kniven over to forskjellige sider, der en er for grovsliping og den andre for finsliping. Et siste alternativ er et skjerpestål, en lang pinne der du drar kniven over stålet. Hvilket verktøy du skal velge er jo opp til deg og hva du ønsker.
Er det enkelt å slipe kniver?
Knivsliperne vi har med i vår knivsliper test er alle enkle i bruk, men noen kan kreve litt trening for å oppnå rett vinkel på kniven. Det følger heldigvis med god instruksjoner for dette og noen av knivsliperne justerer automatisk vinkelen for deg.