Kodelås ytterdør test – Den beste kodelås 2022

1
Yale Doorman Classic

Yale Doorman Classic sin kodelås er brukervennlig for å låse døren og er enkel å montere. Her trenger du ikke bruke lang tid. I tillegg tåler låsen godt klimaet her til lands, kommer til en hyggelig pris og er godkjent av en rekke forsikringsselskaper. Derfor skal du velge Yale Doorman Classic: Yale Doorman Classic sin kodelås er både brukervennlig og kommer med enkel installasjon. I tillegg til kodelås kan du også velge å bruke kodebrikke…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Yale Doorman Classic3.157 kr.Elkjøp
EasyAccess EasyCode V21.889 kr.Obs
Yale Doorman L3 All Inclusive6.499 kr.Jernia
Danalock V3 Scandi1.699 kr.Elektroimportøren
Glue Smart Lock1.090 kr.NetOnNet

En kodelås for ytterdøren kan være en smart investering av flere grunner. Barna vil blant anna alltid klare å komme seg inn i huset, samt at du også slipper å dra rundt på nøkler som lett kan for forsvinne.

Vi har sett på hvilke kodelåser som er tilgjengelig på markedet fundet de 5 beste. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brukervennlighet, effekt og kvalitet, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. Les også vår kjøpsguide for å velge den rette låsen for deg.

Yale Doorman Classic – Beste i test

Yale Doorman Classic

Yale Doorman Classic sin kodelås er brukervennlig for å låse døren og er enkel å montere. Her trenger du ikke bruke lang tid. I tillegg tåler låsen godt klimaet her til lands, kommer til en hyggelig pris og er godkjent av en rekke forsikringsselskaper.

Derfor skal du velge Yale Doorman Classic:

Yale Doorman Classic sin kodelås er både brukervennlig og kommer med enkel installasjon. I tillegg til kodelås kan du også velge å bruke kodebrikke for å låse opp døren, og låsen passer dører produsert i skandinavisk standard fra 1980 og fremover i tid.

En klar fordel for nordmenn er at Yale Doorman L3 tåler norsk klima uten problemer slik at du ikke trenger å bekymre deg for dette, samt at den kan brukes på hytter der temperaturen synker.  Å montere kodelåsen på hytta er gull verdt, vi er vel flere som har kommet frem uten nøkler til hytta.

En digital dørlås fra Yale som drives av vanlige batterier, men kan også åpnes fra utsiden med et 9V batteri, og uten strøm fra innsiden. Alt i alt har denne kodelåsen så mange fordelen at den helt klart blir vinneren av vår test.

 • Kompatibel med Verisure, Sector Alarm & Aptus system
 • Låsen er godkjent av de fleste forsikringsselskap
 • Passer dørtykkelse mellom 40-88 mm
 • Flott design i sølvfarge
 • Display med lys som gjør inntasting av kode enkelt i mørke
 • Er du ikke praktisk anlagt vil du kanskje trenge hjelp med monteringen

EasyAccess EasyCode V2 – Beste billige

EasyAccess EasyCode V2

Det beste valget for deg som er på utkikk etter en batteridrevet elektronisk kodelås som la dele ut nesten uendelig med koder, samt føler deg tryggest når du kan ha en nøkkelbrikke tilgjengelig om du skulle glemme koden din.

Vi anbefaler:  Webcam test (2022) → Din guide til de 4 beste webcam akkurat nå

Derfor skal du velge EasyAccess EasyCode V2:

EasyAccess EasyCode V2 er en batteridrevet elektronisk kodelås, der låsen kan lagre personlig kode for opptil 100 personer.  Dermed har du nærmest ubegrenset med koder du kan dele ut til personer som skal låse døren opp  og igjen.

Easy Access EasyCode V2 kodelås har et automatisk lys i tastaturet som blir slått på når skyvedeksel åpnes, og store knapper slik at den er enkel å bruke. Et praktisk lys gjør at du kan se inne fra huset om døren er låst eller ulåst fra yttersiden.

Skulle du glemme pin kode, kan du bruke medfølgende nødnøkkel som overstyrer elektronikken. Denne dørlås med kode er vanntett og fungerer ned til 30 minusgrader, noe som gjør den svært godt egnet for nordisk klima.

 • Passe for både venstre- og høyrehengslede dører
 • Skyvedeksel gir ekstra beskyttelse for inntasting av kode
 • Godkjent for generelle forsikringskrav
 • Kompatibel med EasyRing WIFI ringeklokke og EasyRing lock module
 • Moderne design som vil passe på de fleste ytterdører.
 • Kodelås til ytterdør som tar litt stor plass
 • Ikke lett å stille inn åpen lås

Yale Doorman L3 All Inclusive – Beste premium kodelås

Yale Doorman L3 All Inclusive

Den aller nyeste versjonen fra Yale Doorman som gir deg enda bedre trygghet i bedre design og med flere smarte funksjoner. Bruk appen for å låse opp, gi gjestetilgang og samt overvåke ytterdøren din.

Derfor skal du velge Yale Doorman L3:

Yale Doorman L3 elektronisk dørlås er nyeste versjonen som gir deg enda bedre trygghet ved hjelp av denne modellen som virkelig er å anbefale for personer som vil ha det aller beste på markedet. I tillegg kommer modellen i et  moderne design, en rekke nye smarte funksjoner og er godkjent av de fleste forsikringsselskaper.

Du kan enkelt kontrollere Doorman L3 24 timer i døgnet via appen Yale Access, noe som gjør at du enkelt kan aktivere automatisk låsing, dele ut egen kode eller slippe inn gjester selv om du ikke er hjemme selv ved hjelp av midlertidige koder.

All kommunikasjon på Yale Doorman L3 er kryptert mellom de ulike delene, og sendes gjennom Yale Connect Bridge. Du kan med andre ord føle deg helt trygg på at ingen uvedkommende får tilgang til låsen. Denne modellen er også perfekt for deg som har hytte der temperaturen variere veldig mellom årstidene, her tåler utedelen temperaturer fra -25 til +70 °C.

 • Appen gir deg full oversikt over all aktivitet
 • Nøkkelbrikke medfølger om du ikke vil bruke koder
 • Batteridrevet der batteri varer i opptil 2 år
 • Kompatibel med Athom Homey, Google Assistant, Alexa, IFTTT, Airbnb og Philips Hue-system
 • Passer dører som har en lås med skandinavisk standard
 • Operativsystem kan ofte ha trøbbel
 • Bruksanvisning kan være krevende å forstå

Danalock V3 Scandi – Beste elektroniske dørlåsen

Danalock V3 Scandi

Vil du kunne låse opp døren uten både koder og nøkler, er denne elektriniske dørlåsen det rette valget for deg. Alt styres via Bluetooth og din mobil slik at låsen automatisk går opp når du kommer nært nok døren.

Vi anbefaler:  Luftkjøler test - beste luftkjøler 2022

Derfor skal du velge Danalock V3 Scandi:

Danalock V3 Scandi gir deg mulighet for å låse og åpne opp døren automatisk, noe som er svært praktisk dersom du har hendene fulle av bæreposer eller annet. Ved hjelp av denne låsen er slutt på å måtte sette fra seg varer og annet for å få låsen opp.

Denne elektroniske dørlåsen vil åpne døren når du nærmer deg og låsen gjør det enkelt for deg i hverdagen siden Danalock V3 Scandi styres via Bluetooth og mobilen din.

Danalock V3 Scandi  sender deg melding hver gang døren blir låst eller låst opp, slik at du har full oversikt 24 timer i døgnet. I tillegg kan du dele ut midlertidige koder via epost eller SMS. En praktisk funksjon dersom du vil gi noen tilgang til boligen for å komme inn når du ikke er tilstede.

 • Elektronisk dørlås som er enkel å installere
 • Fungerer med CR123A batteri, som er inkludert
 • Lekker designfarge i sølv
 • Værbestandig anodisert overflatebehandlet aluminium
 • Passer i alle standard skandinaviske sylinderlåser
 • Litt mye bugs i appen til Danalock V3

Glue Smart Lock – Beste elektroniske dørlås med enkel installasjon

Glue Smart Lock

Ønsker du en digital dørlås som ikke krever at du må bruke lang tid på installasjon er denne helt perfekt for deg. I tillegg kan du styre dørlåsen, gi tilganger og personlige nøkler raskt og enkelt.

Derfor skal du velge Glue Smart Lock:

Glue Smart Lock er produsert for å gjøre alt mye enklere for deg. Ved hjelp av praktisk video får du opp hele prosessen for å installere dørlåsen slik at du ved hjelp av smarttelefon kan åpne og låse inngangsdøren.

Via Glue Smart Lock sin app kan du styre låsen, gi tilganger og dele ut personlige nøkler til dem du vil, eller bare åpne døren ved hjelp av midlertidige koder. En god løsning når du vil at for eksempel en håndverker bare skal ha midlertidig tilgang til boligen din.

Glue Smart Lock elektronisk lås er designet for å være minst mulig og har låskassen tar derfor svært liten plass når den installeres på døren. Du vil med andre ord ikke legge merke til låsen noe særlig på de fleste ulike typer dører

 • Lar deg åpne og låse døren ved hjelp av app
 • Ekstra sikkerhet som er integrert usynlig i ytterdøren
 • Lar deg dele ut flere ulike elektroniske koder
 • Kan brukes sammen med fysiske nøkler
 • Utrolig enkel installasjon
 • Avhengig av tilgang til Bluetooth og WiFI
 • App har hatt litt problemer, men det begynner å bli bedre

Slik velger du rett elektronisk dørlås til ytterdør

Ønsker du å skaffe deg en elektronisk dørlås bør du ha tenkt gjennom noen viktige punkter før du kjøper en. Elektroniske dørlåser kommer med svært forskjellige funksjoner og du ønsker å velge en som passer akkurat for dine behov.

Vi anbefaler:  Kombiskap test (2022) → En oversikt over de 8 beste modellene

Fordeler med en elektronisk dørlås

Nøkkelfritt system

I hovedsak gjør en elektronisk dørlås at du slipper å passe på nøkler, samt at du alltid kan være sikker på at døren er låst når du eller andre familiemedlemmer forlater huset.

Denne løsningen egner seg også veldig godt for hyttelivet, og kanskje spesielt om dere er flere som skal ha tilgang på hytten slik som både barn og barnebarn. I dag får du kodelåser som både kommer med nøkkelbrikker, display for å taste inn kode eller som styres via telefon. Her må du selv vurdere hva som passer best for deg og din familie.

Styr lås via app

Flere låser kommer også med en egen app som lar deg styre låsen 24 timer i døgnet uansett hvor du er. Dermed får du også mulighet til å få varsel om døren låses opp, samt at du kan låse opp døren uansett hvor du befinner deg i verden og gi gjestetilgang.

Ulempen med denne type lås er at du kan være avhengig av tilgang til internett for automatisk låsing av døren, så pass på at du vet om har dette eller ikke før du går for dette valget.

Personlig kode

En av de bedre funksjoner med elektroniske kodelåser, slik som Yale Doorman Classic og Yale Doorman L3, er at du kan dele personlige koder til flere som fungerer som en nøkkel over lang tid, men også koder med tidsbegrensninger. Da gjelder koden akkurat i denne perioden.

En midlertidig kode kan være den en god løsning for at en håndverker skal kunne få tilgang til låsen din, uten at du må komme hjem eller avtale et godt gjemmested for nøklene dine.

Styr lås automatisk med smarttelefon

Modellene Danalock V3 og Glue Smart Lock styres via en app, slik at du bruker mobilen for å låse opp døren din. Her kan du legge inn flere brukere, og fjernåpne låsen, følge med på logg, legge inn nye og ta ut gamle koder og følge med på trafikken som går i døren.

Ulempen med denne type låser er at du trenger internett og Bluetooth, så pass på at dette er noe som vil fungerer for deg før du velger å installere denne type lås.

Nødløsninger tilgjengelig på elektroniske dørlåser

Skulle du glemme kode eller er gå tom for strøm på mobilen, trenger du funksjoner som gjør at du kommer deg inn i huset. De fleste dørlåser som du får tak i på dagens marked kommer med gode løsninger for akkurat dette problemet. Du kan alltid overstyre en digital lås ved hjelp av medfølgende nøkkelbrikker, eller du kan bruke en vanlig nøkkel for å låse opp.

FAQ

Hvilken elektronisk dørlås er best i test?

Testvinneren i denne elektronisk dørlås test ble Yale Doorman Classic. En elektronisk dørlås som er et godt valg for deg som vil ha en lås som er enkel å bruke, installere og tåler det nordiske klimaet svært godt.

Hvorfor bør jeg velge ytterdør med kodelås?

Du må ikke velge dette, men det finnes mange gode fordeler med en slik type lås eller nøkkelbrikker. Du slipper å ta med deg vanlige nøkler, samt at du kan gi tilganger til andre personer uansett om du er hjemme eller ikke.