Opdateret januar 2024

koffert barn – beste koffert til barn 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Samsonite Dream Rider Leopard
TESTVINDER

Samsonite Dream Rider Leopard

Dreamrider barnekoffert fra Samsonite kommer i et nydelig og morsomt design, og har en lav egenvekt som gjør at den passer godt for mindre barn. Her kan barnet selv hjelpe til med å flytte bagasjen…

Samsonite Dream Rider Leopard 1
Best i test

Samsonite Dream Rider Leopard

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne testen av barnekofferter har vi funnet frem til de 5 beste barnekoffertene på markedet. Les hvilke koffert som ble kåret til vinneren, samt alt du trenger å vite om kvalitet, brukervennlighet og design for hver enkelt modell. I tillegg vil vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver koffert. I vår kjøpsguide kan du lese våre gode tips om hvordan du velger den rette barnekofferten for barn.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Nydelig design i duse farger
 • pros-icon.svg Praktisk skulderrem
 • pros-icon.svg Solid lås av høy kvalitet
 • pros-icon.svg Produsert i slitesterk polypropen
 • pros-icon.svg Rommer 28 liter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Samsonite Dream Rider Leopard

Dreamrider barnekoffert fra Samsonite kommer i et nydelig og morsomt design, og har en lav egenvekt som gjør at den passer godt for mindre barn. Her kan barnet selv hjelpe til med å flytte bagasjen sin rundt ved hjelp av fire hjul og en håndrem.

I tillegg er det mulig for barnet å sitte på kofferten slik at en voksen kan dra det bortover når man for eksempel skal flytte seg rundt på flyplassen. Absolutt den beste koffert til små reisevenner!

Trunki Trixie

beste billige barnekoffert

Fordele
 • pros-icon.svg Rem for at barnet kan få dra-hjelp
 • pros-icon.svg Håndtak for god sikkerhet
 • pros-icon.svg Lav vekt
 • pros-icon.svg Slitesterkt materiale
 • pros-icon.svg Prisbelønt design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Trunki Trixie

Trixie er en morsom og flott reisekoffert for barn der oversiden er utformet til å fungere som en behagelig sitteplass. Dermed kan barna sitte å slappe av når familien må stå i de kjedelige køene som man må gjennom når man er på reise.

Modellen rommer 18 liter slik at barna kan selv pakke med seg litt klær og ikke minst favorittlekene til reisen. Størrelsen gjør den perfekt for kortere ferier, samt overnattinger hos besteforeldre eller andre.

American Tourister Wavebreaker

Beste premium barnekoffert

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 360° dobble stillegående spinnerhjul
 • pros-icon.svg Praktisk innvendig design
 • pros-icon.svg Mange flotte design fra Disney
 • pros-icon.svg En solid modell til både små og større barn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge American Tourister Wavebreaker

American Tourister Wavebreaker er det perfekte valget for deg som skal ta barnet med på en lengre ferietur og trenger mer plass i barnekofferten. Modellen rommer hele 64 liter, men klarer samtidig å holde produktvekten ganske lav.

Kofferten sine hjul er robuste og lettrullende slik at barnet vil fint klarer å dra med seg kofferten på egenhånd. I tillegg kommer Wavebreaker med fastmontert kombinasjonslås og fargerikt fôr.

Samsonite Ultimate 2.0 Spider-Man

beste Spider Man barnekoffert

Fordele
 • pros-icon.svg Går som håndbagasje
 • pros-icon.svg Lav egenvekt
 • pros-icon.svg Perfekt for mindre turer
 • pros-icon.svg Godt design på innsiden
 • pros-icon.svg Et topphåndtak og et trillehåndtak

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Samsonite Ultimate 2.0 Spider-Man

Om du kjenner en liten som skal på reise og digger Spider Man er dette et veldig godt valg! Denne tøffe Disney Ultimate 2.0 trillekofferten fra Samsonite er blå og rød med motiv av Spiderman som raskt vil falle i god jord!

I tillegg er den produsert med hardt cover, og fire praktiske hjul som lar de små selv klare å dra sin egen koffert. Den lille størrelsen gjør at de små kan ta den med seg som håndbagasje, og ha mange leker for å gjøre flyturen morsommere.

Samsonite Ultimate 2.0 Minnie

Beste Minnie barnekoffert

Fordele
 • pros-icon.svg Hjul av høy kvalitet
 • pros-icon.svg Solide glidelåser
 • pros-icon.svg Får plass som håndbagasje
 • pros-icon.svg Et topphåndtak og et trillehåndtak
 • pros-icon.svg Nydelig design

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Samsonite Ultimate 2.0 Minnie

Samsonite Ultimate 2.0 Minnie er en praktisk modell som har pakkestropper slik at de små kan pakke med omhu og lett finne frem til de det vil. Samtidig har den stillegående hjul, noe som kan være praktisk om barna vil leke med den hjemme før de skal på reise.

Denne modellen er produsert i sterk ABS og er en slitesterkt og solid modell. En smart og liten trillekoffert som gjør at barna kan ta med sin egen koffert på tur.

Guide

Slik velger du riktig barnekoffert

Det finnes mange ulike modeller på markedet, og derfor er det noen kriterier du bør vurdere før du går til innkjøp av en.

Brukes som håndbagasje

I vår test finner du kofferter finner du større og mindre kofferter til barn. En mindre modell som du kan sende som håndbagasje kan være smart dersom de små kun skal ha med seg litt bagasje for en mindre tur. Skal dere derimot reise på tur i mer enn en uke, bør man velge en stor koffert.

Utforming og mobilitet

Det finnes mange ulike design på markedet. Vi anbefaler at man tester ut koffertene, slik at man kan føle seg trygg på at den fungerer for barnet som skal bruke den.

Gode hjul er avgjørende, og som oftest er den beste løsningen at kofferten kommer med fire hjul. Dette gir stabilitet, og de kan gjerne ha 360° spinnerhjul for aller beste brukervennlighet.

I tillegg kommer flere barnekofferter med en sitteplass til barnet, noe som kan være både morsomt og praktisk. Her bør du sjekke at du får med en reim slik at barnet kan bli dratt bortover når det sitter på kofferten sin.

Design

Selv om vi voksne kanskje ikke er så opptatt av hvilke farge eller design det er på barnekofferter, kan du være sikker på at de små vil være det. Blant kofferter til barn er det veldig mye å velge mellom, men sjekk alltid hvilke motiv som er aktuelt for barnet som skal bruke modellen.

FAQ

Hvilket koffert til barn er best?

I vår test av kofferter til barn ble Samsonite Dream Rider Leopard Dreamrider vinneren. En barnekoffert med flott design, lav egenvekt og komfortabel sitteplass til barnet.

Er en billig koffert like god?

De billige modellene er ofte litt mindre robuste og har ikke så gode hjul som modellene til en høyere pris. Samtidig kan de gjøre god nytte for seg, og de skal jo heller ikke brukes i mange år slik en modell for voksne skal.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×