Opdateret august 2023

Kombiskap test (2022) → En oversikt over de 8 beste modellene

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Bosch KIS87AF30G (Hvit) 2
Beste integrerbare kombiskap

Bosch KIS87AF30 Integreret komiskap

Electrolux EN3791MOW Frittstående kombiskap 3
Beste kombiskap med kullfilter

LG GBB72PZEFN kombiskap

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne artikkelen kan du lese om de 8 beste kombikjøleskapene på markedet, slik at du er bedre forberedt på ditt (muligens) kommende kjøp. Etter grundig research har vi kåret en Miele KFN28132Dedt frittstående kjøleskap med fryser som vår testvinner. Dette er fordi modellen utmerker seg på testparametrene: funksjonalitet, kapasitet, utseende og pris.

De 7 andre modellene på listen er imidlertid også verdt en investering, og du kan derfor se nærmere på disse om du ikke er overbegeistret for testvinneren. I vår kjøpsguide vil vi også veilede deg til hvordan du finner det beste kombikjøleskapet for dine behov, som du finner etter å ha gjennomgått produktene. Her kan du også lese om hvordan du finner et godt tilbud på kombikjøleskap.

Fordele
 • pros-icon.svg Stilig og frittstående kombikjøleskap designet i rustfritt stål
 • pros-icon.svg Miljøvennlig kombiskap, da den tilhører energiklasse A++
 • pros-icon.svg Utviklet med en rekke gode egenskaper som sikrer gode kjøleevner
 • pros-icon.svg Optimal sikkerhet på grunn av alarmvarsler for dør og temperatur

Detaljeret gennemgang

Du kan ikke velge galt om du går for dette kombiskapet fra Miele, da det vil oppfylle alle forventningene du måtte ha til ditt nye kombiskap. MIele har produsert en frittstående modell i stilig design med stor kapasitet i både fryser og kjøleskap. I tillegg har den en rekke gode funksjoner, som NoFrost, SuperCool, Superfrost, som du vil elske.

Derfor skal du velge Miele KFN28132Dedt Frittstående kombiskap:

Hvis du leter etter et utmerket frittstående kjøleskap med fryser, trenger du ikke lete lenger enn denne modellen fra Miele. Vi har kåret produktet til det beste i denne kombiskap testen, da det utmerker seg på flere parametere. Her får du for eksempel en modell som har en ekstremt solid konstruksjon og et lekkert design i rustfritt stål, som vil kunne passe inn i de fleste hjem. I tillegg har produktet stor kapasitet for både kjøl og frys, slik at du har god plass til alle matvarer.

Optimal nedkjøling av mat

Dette kombiskapet er utviklet med en rekke gode teknologier som gjør det litt enklere å holde riktig temperatur overalt i både kjøleskap og fryser. Det har blant annet funksjonene ComfortClean, DynaCool, NoFrost, VarioRoom og DuplexCool. I tillegg har den også SuperCool og SuperFrost hvis du trenger umiddelbar nedkjøling av maten. Det er også installert alarm slik at du får beskjed om døren er åpen eller temperaturen er for lav/høy.

Miljøvennlig kombiskap 

En ekstra bonus ved akkurat denne modellen er at den er produsert med energiklasse A++, som betyr at den er miljøvennlig. Det vil derfor ikke koste deg all verden i strøm å ha denne modellen stående hjemme. Modellen er utstyrt med fire hyller, en uttakbar grønnsaksskuff, tre uttakbare grønnsakskasser og en dørhylle for flasker. I tillegg følger oppbevaringsbrett for egg og isbiter med på kjøpet.

Bosch KIS87AF30 Integreret komiskap

Beste integrerbare kombiskap

Bosch KIS87AF30G (Hvit)

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lavt lydnivå, slik at du ikke blir plaget av støy fra kjøkkenet
 • pros-icon.svg Miljøvennlig modell, da den tilhører energiklasse A++
 • pros-icon.svg Jevn temperatur i hele kjøleskapet og elektronisk temperaturkontroll
 • pros-icon.svg Utviklet med HydroFresh skuff med fuktighetskontroll, som holder på friskheten

Detaljeret gennemgang

Med dette integrerbare kombiskapet kan du være sikker på at du ikke blir forstyrret av lydnivået eller ender opp med å betale alt for mye på strømregningen. Modellen er både stillegående og miljøvennlig. I tillegg er den utstyrt med elektronisk temperaturkontroll og LED-lys, slik at du kan se optimalt og alltid holde en god og lav temperatur både kjøleskap og fryser.

Derfor skal du velge Bosch KIS87AF30 Integrert kombiskap:

Er du på jakt etter et godt integrert kombiskap så bør du se nærmere på denne modellen fra merket Bosch. Modellen er utviklet med elektronisk temperaturkontroll, slik at du alltid kan finne ønsket temperatur. I tillegg har modellen LED-belysning, slik at du enkelt kan se alt i kjøleskapet. Og akkurat denne modellen er også et miljøvennlig kombiskap, da den tilhører energiklasse A++. Så du trenger ikke bekymre deg for at strømregningen plutselig skal skyte i været, siden denne modellen er energieffektiv.

Kombiskap med god kapasitet

Dette kjøleskapet er ideelt for selv en litt større husholdning, da det har en kjølekapasitet på 211 liter og en frysekapasitet på 61 liter. Det er derfor god plass til et bredt utvalg matvarer. Produktet har også to separate justerbare kjølesystemer som ikke er avhengige av hverandre. Uansett hva du setter de ulike kjølesystemene til, blir det jevn temperatur, da modellen er utstyrt med intelligent sensorteknologi.

Kjøleskapsdelen er utstyrt med fem hyller produsert i sikkerhetsglass, hvorav fire er justerbar i høyde. Frysedelen er utstyrt med to transparente skuffer. I tillegg har kjøleskapet en HydroFresh-skuff med fuktighetskontroll, som sørger for at frukt og grønnsaker holder seg ferske lenger. Inkludert i kjøpet er to kjøleenheter, samt to brett for oppbevaring av egg, og et for isbiter.

Stillegående kjøleskap med fryser

En av de klare fordelene med denne modellen er at den er stillegående. Den har et beskjedent lydnivå på bare 35 dB(A). Så du trenger ikke bekymre deg for at denne modellen skal lage for mye støy i løpet av dagen.

I tillegg er modellen utstyrt med et varslingssystem med minnefunksjon, slik at du blir varslet dersom temperaturen synker eller stiger uhensiktsmessig. Samtidig har du mulighet til å bruke innstillingen Superfreeze når du skal fryse ned dagligvarer. Selv i denne modusen vil ikke dette kombiskapet lage støy. En ekstra bonus er at denne modellen kan holde maten på riktig temperatur i opptil 26 timer i tilfelle strømbrudd.

LG GBB72PZEFN kombiskap

Beste kombiskap med kullfilter

Electrolux EN3791MOW Frittstående kombiskap

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Optimal luft og lukt, da produktet er utstyrt med et rensende kullfilter
 • pros-icon.svg Energieffektiv og miljøvennlig – tilhører den høyeste energiklassen
 • pros-icon.svg Utviklet med en automatisk avrimingsfunksjon

Detaljeret gennemgang

Det er en rekke gode fordeler ved å investere i dette kombiskapet fra merket LG. For det første er modellen en miljøvennlig modell, da den tilhører den beste energiklassen på markedet: A+++. I tillegg har den et hav av praktiske funksjoner og stor kapasitet, slik at du har både plass og mulighet til å tilpasse temperaturen til de enkelte matvarene.

Derfor skal du velge LG GBB72PZEFN kombiskap:

Hvis du nekter å gå på akkord med energiklassen til ditt nye kombiskap, så vil vi anbefale deg å investere i denne modellen fra LG. Produktet er en energieffektiv og miljøvennlig modell, som også kommer til uttrykk ved at den tilhører den beste energiklassen: A+++. Den høye energikarakteren skyldes bl.a lineærkompressoren i produktet, som sikrer ekstra isolasjon og derfor også at den er mer energieffektiv i drift.

Oppbevaring i et ideelt miljø

Du har god plass til alle typer mat hvis du investerer i dette kombiskapet til hjemmet ditt. Modellen har en kjøleseksjon med et volum på 277 liter, hvor du blant annet finner tre glasshyller, to grønnsaksskuffer og en flaskehylle. I tillegg er det både zero- og freshsoner, som sikrer bedre holdbarhet på matvarene dine, da du her kan stille inn temperaturen til akkurat det som passer de enkelte matvarene.

Fryseren har en kapasitet på 107 liter, så også her har du god plass til all maten. Kapasiteten er fordelt på tre store skuffer. Fryseren er også utstyrt med en NoFrost-funksjon, som sørger for at du ikke trenger å avrime fryseren selv. I stedet tar den seg av avrimingen på egen hånd. Du kan også være sikker på at kulden fordeles ideelt i både kjøleskap og fryser, da avanserte teknologier sørger for en jevn fordeling av temperaturen.

Brukervennlig design

I tillegg til funksjonene ovenfor får du til og med et kombiskap med et ekstremt brukervennlig design. Du kan enkelt justere innstillingene via den metalliske berøringsskjermen, hvor du selvfølgelig også får en god oversikt over all relevant informasjon i forbindelse med ditt kombiskap. 

I tillegg er modellen utstyrt med LED-belysning i kjøleskapsdelen, slik at du tydelig kan se innholdet – selv om du er ute etter en matbit midt på natten. LED-lys sørger også for et lavere energiforbruk enn andre typer lys.

Electrolux EN3791MOW Frittstående kombiskap

Beste kombiskap med kullfilter

Fordele
 • pros-icon.svg Utviklet med en sammenleggbar hylle som gir økte oppbevaringsmuligheter
 • pros-icon.svg Stor kapasitet i kjøleskapet med flere funksjonelle hyller
 • pros-icon.svg MultiFlow-teknologi sikrer en jevn fordeling av kald luft i hele kjøleskapet

Detaljeret gennemgang

Dette kombiskapet fra Samsung er ideell for de som ønsker ekstra plass i kjøleskapet. Modellen har en kapasitet på hele 230 liter i sin kjøleseksjon. Til tross for den store størrelsen vil temperaturen fordeles optimalt via MultiFlow-teknologi. I tillegg kommer du enkelt til ulike varer, da modellen har en sammenleggbar hylle i kjøleskapet.

Derfor skal du velge Samsung RB33J3030WW kombiskap:

Kunne du tenke deg å investere i et kombiskap med stor kapasitet for kjøleskapet og med fleksibel design, slik at du er garantert flere oppbevaringsmuligheter? I så fall bør du se nærmere på denne modellen fra Samsung. Selve kjøleskapet har en kapasitet på hele 230 liter, og en smart inndeling av interiøret sørger for at du har gode oppbevaringsmuligheter. Det er for eksempel fire glasshyller, hvorav en er sammenleggbar, flaskehylle, grønnsaksskuff og oppbevaring i døren. Den sammenleggbare hyllen gjør det enkelt å oppbevare enda større gjenstander.

Velger du dette kombiskapet trenger du heller ikke bekymre deg for at det ikke er en jevn fordeling av den kalde luften, da produktet er utviklet med MultiFlow-teknologi. Dette bidrar til en jevn fordeling og effektiv kjøling, slik at all mat holder seg fersk.

Fryser med teknologi for automatisk avriming 

Du går ikke på akkord med frysedelen, selv om den er litt mindre enn selve kjøleskapsdelen i dette kombiskapet. Fryseren har en kapasitet på 98 liter fordelt på tre skuffer, to store og en mindre, slik at du har god oppbevaringsplass. I tillegg er fryseren utviklet med NoFrost-teknologi. Dette resulterer i at fryseren tiner av seg selv når det er på tide å gjøre det – og du trenger derfor ikke lenger bekymre deg for å tine fryseren.

Innovativ kompressorteknologi

Dette kombiskapet er også utviklet med en innovativ kompressorteknologi. Dette tilpasser seg ditt bruksmønster, noe som betyr at enheten over tid vil tilpasses unikt til deg og dine bruksvaner. Kompressoren har til og med en positiv effekt på lydnivået og levetiden til kombiskapet.

Fordele
 • pros-icon.svg Utviklet med fleksible dørhyller og sikkerhetsglass for bedre fleksibilitet og sikkerhet
 • pros-icon.svg Overflatebehandlet med EasyOff Steel, slik at fingeravtrykk og flekker raskt kan fjernes
 • pros-icon.svg To separate kjølesystemer med god ventilasjon for optimal fordeling av kulden
 • pros-icon.svg Billig i pris

Detaljeret gennemgang

Det trenger ikke koste en formue når du skal investere i et nytt kombiskap. Heldigvis finnes det også utmerkede modeller som er rimelige. Akkurat dette gjelder for dette budsjettvennlige kombiskapet fra Bosch, som har sneket seg inn på listen over de beste modellene i denne kombiskap testen. Modellen har god struktur, lavt lydnivå og god energimerke.

Derfor skal du velge Bosch KGV36VB32S Frittstående kombiskap:

Selv om du ikke har det største budsjettet for å kjøpe et kjøleskap med fryser for, er det ingen grunn til panikk. For investerer du i denne modellen fra Bosch, får du et høyfunksjonelt kombiskap til en billig penge. Modellen koster ikke en formue, men passer likevel for gjennomsnittet, da den har optimal kapasitet. Kjølekapasiteten er 215 liter, mens frysedelen har plass til 94 liter.

Du kan også være trygg på at denne modellen vil leve opp til dine forventninger, da den har elektronisk temperaturkontroll som kan leses av via et LED-display. I tillegg har den optimal ventilasjon slik at kulden blir jevnt fordelt i hele kombiskapet fremfor bare i enkelte områder. På den måten vil innholdet ditt vare lenger. Den dynamiske kjølingen skjer via en vifte.

Kombiskap med lavt støynivå

Denne modellen fra Bosch er utviklet med et beskjedent støynivå på kun 39 dB(A), slik at du ikke trenger å bekymre deg for at kjøleskapet skal vekke deg om natten eller plutselig oppfører seg forstyrrende. Dette gjelder også uavhengig av om produktet for tiden kjøler ned en rekke matvarer eller ikke.

Modellen tilhører energiklasse A++, så den er derfor en av de mer energieffektive modellene på markedet. Du skåner dermed både miljøet og din egen lommebok når du har denne varianten i hjemmet, da det ikke vil gi ubehagelige svingninger på strømregningen.

Et annerledes design

Dette kombiskapet har også en litt annen type design enn andre modeller. Der den skiller seg mest fra flere andre varianter er at den er utformet med sort front og sider i sølvgrå. Dette gir en helt annen dynamikk på kjøkkenet – uansett om dine andre hvitevarer er mørke eller lyse. I tillegg har modellen integrert vertikalt håndtak, slik at ingen håndtak stikker ut foran maskinen.

Du har mulighet til å justere føttene foran og hjulene bak, slik at du kan heve kombiskapet til en høyde som passer deg og kjøkkenets design. Produktet leveres også med høyrehengslet dør, men denne er vendbar dersom du foretrekker at den skal være venstrehengslet.

Smeg FAB28RPG3 Kjøleskap med fryseboks

Beste kombiskap med sikkerhetsglass

Fordele
 • pros-icon.svg Utviklet med fleksible dørhyller og sikkerhetsglass for bedre fleksibilitet og sikkerhet
 • pros-icon.svg Overflatebehandlet med EasyOff Steel, slik at fingeravtrykk og flekker raskt kan fjernes
 • pros-icon.svg To separate kjølesystemer med god ventilasjon for optimal fordeling av kulden
 • pros-icon.svg Billig i pris

Detaljeret gennemgang

Det er ikke noe annet å si om dette retro kombiskapet enn at den er elegant og vil gi hele kjøkkenet et løft. Modellen kan bestilles i hele 12 forskjellige farger, noen prangende og noen mer enkle, slik at du alltid kan finne en nyanse som passer deg. Imidlertid har produktet fortsatt et svært funksjonelt design med blant annet god luftsirkulasjon og justerbare hyller.

Derfor skal du velge Smeg FAB28RPG3 Kjøleskap med fryseboks

Kunne du tenke deg å få tak i et litt annerledes kombiskap? Da kan vi bare anbefale deg å investere i denne retromodellen fra merket Smeg. Denne spesielle varianten vil absolutt skille seg ut på kjøkkenet ditt, men ikke bekymre deg – her er både kvalitet og design like høyt og vakkert. Derfor kommer du ikke til å gå på akkord med effektivitet og struktur bare fordi du ønsker en mer fargerik og retromodell.

Et elegant retrodesign

Toppmoderne teknologi blandet med retrodesign høres kanskje for godt ut til å være sant, men dette er ikke tilfellet med dette kombiskapet fra Smeg. Modellen har en design som kommer rett fra 1950-tallet med en tidsmaskin – altså et ekstremt retrodesign med runde kanter og en skinnende front.

Men for å gjøre det hele enda bedre kan du faktisk velge mellom 12 forskjellige farger når du skal velge riktig modell for deg. Du kan blant annet få litt mer funky farger i form av rosa, limegrønn, oransje og flere, men også velge mer enkle og stilfulle farger som creme, hvit og lyseblå.

Energieffektivt kombiskap 

Selv om modellen virker retro, er den fullt moderne innvendig og kommer med flere innebygde teknologier. Kombiskapet er for eksempel ekstremt energieffektiv, noe som også forklarer hvorfor produktet tilhører den beste energiklassen A+++. Du vil derfor kunne spare mye penger på strømregningen og være snill mot miljøet dersom du investerer i denne modellen.

Du mister ikke kapasitet bare fordi modellen er energieffektiv. Du får hele 223 liters plass i kjøleskapet, hvor du kan fordele maten på tre hyller, som alle kan justeres etter behov. Du får også en grønnsakshage og en Zero-sone, slik at du kan sørge for å oppbevare grønnsaker, frukt og kjøtt ved optimale temperaturer for at de skal holde seg ferske lenger. Luftsirkulasjonen er også på topp, så temperaturen i kjøleskapet holdes alltid jevn.

Guide

Slik finner du det rette produktet for deg i denne kombiskap test

Det kan være litt vanskelig å finne frem til et riktig kombiskap for deg hvis du ikke har peiling på hvilke funksjoner, design osv. som passer deg. Heldigvis er vi her for å hjelpe deg på vei. I denne delen vil vi derfor gi deg noen råd og betraktninger som du kan benytte deg av når du skal bestemme deg for hvilken modell som er best for ditt hjem og dine behov.

 • Pass på å måle området der du forventer å plassere ditt nye kombiskap
 • Vurder om du vil prioritere et integrert eller frittstående kombiskap
 • Skal kombiskapet åpnes til høyre eller venstre?
 • Invester i en modell med godt kjølesystem for både kjøleskap og fryser
 • Trenger du mest plass i kjøleskapet eller fryseren?
 • Se etter et kombiskap med et godt energimerke
 • Er det noen funksjoner du ikke kan leve uten?
 • Prioriter et kombiskap med lavt lydnivå/støynivå
 • Vil du ha ditt nye kombiskap i en bestemt farge eller utseende?
 • Tenk over hvilken prisklasse du er komfortabel med

Sørg for at du måler området der du forventer å plassere ditt nye kombiskap

Uansett hvilket kombiskap du ønsker, er det viktig at det faktisk er plass til det på kjøkkenet ditt. Du kan derfor med fordel starte med å måle området der du forventer at dine nye hvitevarer skal plasseres. Det er viktig å måle både høyde, bredde og dybde dersom den skal plasseres mellom andre gjenstander, som komfyr, benkeplate mm. På den måten er du sikker på at kombiskapet kan stå der når du får det levert hjem til deg.

Å være klar over den maksimale størrelsen ditt nye kombiskap må ha, gjør det faktisk også lettere for deg å finne den riktige modellen. Du kan fjerne en rekke modeller fra listen hvis du nå vet at du trenger å få tak i et smal, lavt e.l. skap, slik at den i det hele tatt kan stå på kjøkkenet ditt. Da slipper du å kaste bort tid på å se på modeller som ikke passer inn i hjemmet ditt.

Vurder om du vil prioritere et integrert eller frittstående kombiskap

Ønsker du å skjule kombiskapet litt, slik at kjøkkenet blir mer helhetlig, så kan du godt velge å gå for en integrerbar modell. Disse fungerer veldig bra på moderne kjøkken, hvor overflatene er veldig rene. Er du derimot mer inne på den klassiske strukturen, så bør du se nærmere på de frittstående kombiskapene. Disse kan du få i flere forskjellige design og farger.

Skal kombiskapet åpnes til høyre eller venstre?

Det kan være lurt å tenke på om du bør få tak i en modell som er høyre- eller venstrehengslet. Det er lite praktisk hvis du ender opp med å ikke få åpnet kjøleskapet eller fryseren fordi en benkeplate er i veien.

Noen modeller produseres også med vendbar dør, slik at du alltid har mulighet til å endre måten den åpner på, dersom behovet skulle oppstå. Det kan likevel være lurt å velge riktig åpning fra starten av, slik at du slipper arbeidet det medfører å snu veien døren åpnes.

Invester i en modell med godt kjølesystem i både kjøleskap og fryseboks

En ting som bare må fungere optimalt når du kjøper et kombiskap er selve kjølesystemet – dette gjelder også selv om du velger en billig modell. Det kan være optimalt å investere i en modell med dobbelt kjølesystem, slik at du er sikret god fordeling av kulde i både kjøleskap og fryseboks. Kjølesystemet skal bidra til å fordele temperaturen jevnt i hele skapet og ikke bare på de nedre/øvre hyllene. Husk at du kan justere temperaturen selv etter behov, slik at du kan tilpasse kombiskapet til dine preferanser.

Trenger du mest plass i kjøleskapet eller fryseren?

De fleste kombiskap har størst kapasitet i kjøleskapet, mens fryseren har noe lavere kapasitet. Forskjellen mellom de to rommene er imidlertid veldig forskjellig fra produkt til produkt. Av den grunn kan det være lurt å vurdere hvor mye plass du faktisk trenger i henholdsvis fryseren og kjøleskapet. Ønsker du for eksempel å prioritere en stor og romslig fryser fremfor å ha ekstra plass i kjøleskapet til mat? Eller har du det greit med en fryseboks med en kapasitet på kun 50 liter, slik at du kan få et kjøleskap med plass til over 200 liter?

Valget er selvfølgelig helt opp til deg og begge deler kan enkelt gjøres. Du kan eventuelt ta valget etter hvor mye du oppbevarer i de ulike rommene i ditt nåværende kombiskap. Dersom fryseren din er proppet til randen, mens du har godt med ekstra plass i kjøleskapet, så er nok dette et tegn på at du bør prioritere en modell med god kapasitet i fryseren fremfor kjøleskapet.

Se etter et kombiskap med et godt energimerke

Når det gjelder kjøp av hvitevarer lønner det seg alltid å gå for en modell med et godt energimerke. Hvorfor? Ja, fordi energimerket er et uttrykk for produktets energieffektivitet og hvor mye strøm det bruker. Du kan derfor være sikker på at du ikke får en dyr strømregning dersom du investerer i et energieffektivt produkt, da det generelt vil ha et lavere strømforbruk enn andre modeller.

I tillegg vil energimerkingen også være et uttrykk for at produktet er miljøvennlig – og det er også verdt å ta med på veien, når det er et produkt du vil ha glede av i mange år.

Du trenger imidlertid ikke nødvendigvis gå for modeller i beste energiklasse for å få et energieffektivt og miljøvennlig produkt. Flere modeller i de underliggende energiklassene, f.eks. A++ og A+, er også helt klart verdt investeringen. I flere tilfeller kan det faktisk spares litt penger ved å velge et produkt med litt lavere energiklassifisering enn de aller beste A+++.

Er det noen funksjoner du ikke kan leve uten?

De fleste kombiskapene som selges i dag er naturlig nok utviklet med en rekke teknologier som gjør produktet enda mer funksjonelt. Det avhenger imidlertid mye av hvilken modell du kjøper, hvilke funksjoner og egenskaper du kan forvente å få. Av den grunn kan du enkelt sette av litt tid til å gjøre deg kjent med de ulike funksjonene.

En av de mer populære funksjonene er automatisk avriming. Kjært barn har mange navn avhengig av merke på produktet, men alt i alt gjør en funksjon med automatisk avriming at kombiskapet selv kan vurdere når det er tid for avriming – og så gjør kombiskapet dette helt uten at du trenger å ta ut alt innholdet i fryseren. Det er superpraktisk og sørger for at du kan bruke mindre tid på vedlikehold og rengjøring av kombiskapet ditt

Det kan også være optimalt å gå for modeller med rask fryse- og kjøleevne, slik at dine nyinnkjøpte varer raskt når riktig temperatur når du kommer hjem fra supermarkedet. Et tilrettelagt design med grønnsakskasser/-hyller eller Zero-soner, hvor temperaturen kan holdes på rundt 0 grader, er også å foretrekke dersom du oppbevarer frukt, grønnsaker eller ferskt kjøtt i kjøleskapet og ønsker å forlenge holdbarheten ytterligere.

Det er imidlertid helt opp til deg å bestemme mengden og typen teknologier du ønsker skal være tilgjengelig i ditt nye kombiskap. Noen vil kanskje ha en enklere modell, mens andre prioriterer en variant med mange innebygde funksjoner.

Prioriter et kombiskap med lavt lydnivå/støynivå

Du bør absolutt gå for et kombiskap med lavt støynivå. Et kombiskap slår seg tross alt aldri av, og du vil derfor ofte høre en summende lyd fra dette apparatet. Av den grunn er det aktuelt å finne en modell med lavt støy/lydnivå. Hvis modellen har et lydnivå på under 40 dB(A), så kan du være sikker på at du ikke blir forstyrret av kombiskapet.

Vil du ha ditt nye kombiskap i en bestemt farge eller utseende?

Kombiskapet kan være din måte å pusse opp kjøkkenet litt på hvis du synes det mangler litt farge eller bidra til å manifestere et mer stilig design. Du kan derfor godt tenke over om du vil ha kombiskapet ditt i en bestemt farge, for eksempel stål, hvit, sort eller en mer annen fargenyanse.

Det er også mulig du ønsker et kombiskapet med et visst utseende. Dette kan være alt fra runde kanter, en annen front, med eller uten innebygget håndtak osv. Betraktningen av hvilket utseende du egentlig liker til et kombiskap vil også hjelpe deg med å finne den riktige modellen for deg.

Hvis du virkelig liker tanken på et kombiskap som skiller seg ut fra alle andre modeller på markedet, så vil vi anbefale deg å ta en titt på produkt nr. 8 i denne kombiskap testen, nemlig Smeg FAB28RPG3 Kjøleskap med fryseboks. Dette produktet er retro i sin konstruksjon og er produsert i et hav av forskjellige farger, så du har gode muligheter til å finne din favorittfarge og piffe opp kjøkkenet på den måten.

Tenk over hvilken prisklasse du er komfortabel med

Det er alltid en fordel å sette et budsjett før du går ut og bruker mye penger på et nytt apparat. På den måten har du en bedre følelse av hva du kan “kreve” av ditt fremtidige produkt og hvilke modeller du bør holde deg unna. Samtidig er du sikker på at du ikke senere vil føle at du har brukt for mye penger på produktet – i hvert fall hvis du holder deg innenfor det fastsatte budsjettet.

Vær også oppmerksom på at det finnes gode kombiskap i flere prisklasser og at du ikke nødvendigvis trenger å punge ut over 8000 kroner for å kjøpe en utmerket modell. Som vi har gjort klart i denne kombiskap testen, finnes det også gode og billige kombiskap på markedet som er verdt en investering.

Slik finner du det beste tilbudet på kombiskap

Det er mulig å finne kombiskap i mange forskjellige prisklasser. Av den grunn er det stor sannsynlighet for at du enkelt kan finne en god modell som passer ditt budsjett uten å måtte gå på en eviglang jakt etter et godt kupp. Noen ganger kan du derimot tross alt falle bare for noen modeller som er litt dyrere enn det du faktisk har råd til – eller så er du bare fornuftig nok til å innse at penger spart på et kjøp faktisk er penger tjent, når du burde ha brukt dem på produktet uansett.

Uansett grunnen til at du leter etter det beste tilbudet på et kombiskap, anbefaler vi at du holder et godt øye med nettsidene til ulike nettbutikker. De har ofte spesialtilbud på kombiskap og andre produkter i samme kategori, derfor kan du spare mye penger hvis du venter med å kjøpe din valgte modell til den er på tilbud.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×