Opdateret desember 2023

Lær å gå sko – Beste lære å gå sko 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Superfit Flexy Sneaker 2
Beste billige sko

Superfit Flexy Sneaker

Ecco First 754391 4
beste slitesterke sko

Ecco First 754391

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne testen av lære å gå sko har vi plukket ut de fem beste skoene for å lære å gå, og funnet frem til den beste av dem alle. Her kan du lese det du trenger å vite om kvalitet, funksjonen og slitestyrke, samt at vi også vil fremheve andre funksjoner og fordeler ved hvert skopar. I vår kjøpsguide kan du lese om hvordan man velger riktige lære å gå sko til ditt barn.

Kavat Fiskeby XC

Best i test

Fordele
 • pros-icon.svg Førstegangssko som er lett å ta av og på
 • pros-icon.svg Helt fri for PVC, teflon og PTFE
 • pros-icon.svg Skoene er stabile som hjelper barnet med å lære å gå

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Kavat Fiskeby XC

Når barnet skal lære å gå er det svært viktig at skoene er egnet for dette, og Kavat har produsert et par fantastiske lære å gå sko. Her får barnets fot et par komfortable og praktiske sko som egner seg ypperlig for de første stegene.

Kavats Fiskeby XC er meget populær og er produsert i slitesterkt Cross Country-lær. Skoene laget for barn sine små føtter, og har en komfortabel og fleksibel såle som former seg etter barnets føtter.

Superfit Flexy Sneaker

Beste billige sko

Superfit Flexy Sneaker

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Innersålen kan taes og byttes ved behov
 • pros-icon.svg Elastisk snøring gjør det lett å ta av og på skoen
 • pros-icon.svg Myke såler som føles godt for små barneføtter

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Superfit Flexy Sneaker

Små barn vokser fort, og deres aller første skoene kan de ikke bruke lenge. Da kan det være lurt at foreldre ikke kjøper skoene som har høyest pris om ikke lommeboken tillater det. Flexy fra Superfit er rimelige, men uansett et godt alternativ for små når de skal lære å gå.

Her får du lære å gå sko som er lette og fleksible, og produsert av nappaskin og velur som er både slitesterkt og fint. Barnet kan selv velge fargen han eller hun vil ha på skoene sine.

Superfit Breeze 1-000369

Beste premium sko

Fordele
 • pros-icon.svg Gore tex slik at føttene holder seg tørre
 • pros-icon.svg Lære å gå sko som er solide og robuste
 • pros-icon.svg Avtakbar innersåle i skinn.
 • pros-icon.svg Sklisikker såle som gir godt grep på underlaget

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Superfit Breeze 1-000369

Skal du kjøpe en fin gave til ettåringen kan Trendy Breeze GTX sneaker fra Superfit være den perfekte gaven. Her får du et par ypperlige lær å gå sko til de yngste som er produsert i GORE-TEX materiale.

Breeze lære å gå sko er lette å ta av og på ved hjelp av en borrelås, og barnet vil raskt lære seg dette selv. I tillegg er skoene svært stabile og gir støtte slik at barnet kan øve på å holde balansen på egenhånd når det skal ut å gå på egenhånd.

Ecco First 754391

beste slitesterke sko

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 100% garantert vanntett
 • pros-icon.svg Tekstilfôr og uttagbar innleggssåle i filt
 • pros-icon.svg Dempende og fleksibel yttersåle av PU

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Ecco First 754391

Ecco er kjent for å produsere slitesterke sko som holder seg år etter år, og det samme gjelder for deres Ecco First lære å gå sko. Her er et par sko som er fremstilt av vanntett skinn, og har borrelås slik at de blir lette å ta av og på.

Sålen er både slitesterk og fleksibel, spesielt godt for de små som trenger at foten får solid støtte og samtidig smidighet og støtte når de skal bruke sine lære å gå sko. Sko som er spesielt utviklet for mange timer med utelek uten at foreldre må gå til innkjøp av flere par sko.

Kavat Edsbro XC

Beste støttende sko

Fordele
 • pros-icon.svg Fleksibel yttersåle
 • pros-icon.svg Skolissene sørger for perfekt passform
 • pros-icon.svg Yttersåle med godt grep og høy slitestyrke

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Kavat Edsbro XC

Ønsker du et par litt penere sko til barnet for finere anledninger anbefaler vi Kavat sine sko som gir god stabilitet. Skoene er laget av pustende og vanntett lær, og er i tillegg avvisende mot vann og smuss.

Kavat lær å gå sko er et godt valg for barnets første sko, og skoen kommer med høy profil på ryggen og forsterkninger i ankelen som gir stabile steg for foten, samt en myk polstret innersåle som føles god mot foten og er støtabsorberende. 

Guide

Slik velger du de lære å gå sko

Først og fremst anbefales det at man venter lengst mulig med å ta på sko til baby. De små trenger å kjenne fast grunn under føttene når de skal lære seg å holde balansen og gå. Når du skal velge de rette skoene bør du tenke over våre tips.

Velg riktig størrelse

Lær å gå skoen skal ha 1-1,5 cm voksetillegg, og bredde er like viktig som lengde. De små trenger god bevegelighet. Du bør måle foten til den lille hver 2-3 måned for å sikre at skoene fortsatt passer.

Gode gåsko

De små bør ha ergonomiske sko, og for de aller minste er det ekstra viktig at skoen sitter godt, og helst bør de ha  fast hælkappe som gir god støtte til barnets ankel. Se fra baksiden om foten tråkker skjevt, eller holde seg på plass når han eller hun går bortover.

Sålen bør være fleksibel slik at barnets fot kan bevege seg fritt og naturlig.

Yttersålen bør gi godt grep på underlaget de små skal gå på.

Nyttige funksjoner

På markedet finnes det mange lære å gå sko, og mange av de har smarte løsninger som du kanskje ønsker.

Justerbar lukking, med både borrelås og skolisser, slik at du kan justere passformen slik at skoen sitter fast og løst nok.

God pusteevne slik at ikke de små blir for kald, for varm eller våt på sine føtter.

FAQ

Hvilke lære å gå sko er best i test?

I vår test ble Kavat Fiskeby XC best i test. Kavat skoen er slitesterk og komfortabel, sålen er fleksibel og skoen kommer i flere flotte farger.

Når skal barn begynne med sko?

Barn trenger ikke å ta på seg sko før de kan gå, og dette vil varierer når det gjelder alder.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×