Opdateret november 2023

Lakenpose test – beste lakenpose 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

I denne artikkelen har vi testet de beste lakenposene slik at du ikke trenger lese i timevis for å finne den rette for deg. Utvalget er stort, og man kan velge mellom ulikt materiale, størrelse og funksjoner.

Lakenposer ligner på tynne soveposer, og kan brukes sammen med en sovepose for å gi den lengre holdbarhet eller gi deg mer varme. Man kan også velge å sove i bare en lakenpose om det er varmt eller du sover på en hytte.

Er du på utkikk etter en sovepose anbefaler vi at du lese gjennom vår sovepose best i test. Her går vi gjennom hver enkelt modell blant våre testprodukter og viser deg både fordeler og ulemper med hver modell. I tillegg finner du en kjøpsguide i vår test av lakenposer, som vil være til god hjelp når du skal velge rett modell for deg.

Fordele
 • pros-icon.svg Øker temperaturen i posen med opp til 11 grader
 • pros-icon.svg Materiale av Thermolite gir svært god isolasjon
 • pros-icon.svg Kan brukes både separat og sammen med sovepose
 • pros-icon.svg Gir økt varme og holdbarhet til soveposen

Detaljeret gennemgang

Thermolite Reactor lakenposen gir økt temperatur og har et helt nydelig materiale som føles svært komfortabelt å sove i. Ekstrem lav egenvekt gjør at du lett kan ta den med deg på tur.

Derfor skal du velge Sea to Summit Thermolite reactor Compact Plus Liner:

Sea to Summit er kjent for sine produkter av høy kvalitet når det kommer til friluftsliv. Deres Reactor lakenpose er ikke noe unntak, og det er ingen tvil om dette er vinneren av vår lakenpose test.

Reactor er en av de mest kompakte lakenposene, samtidig som den egner seg tøff bruk ute. Denne varmer deg godt opp i soveposen din om du skal overnatte ute en kald natt. Den kan også brukes en varm sommernatt uten soveposen.

Er laget av materiale som gjør at Reactor fra Sea to Summit holder en lav vekt, samtidig som den både er tørr og varm. Det lette stoffet er behagelig og faktisk lettere enn fleece.

Har du tenkt å ta deg en lengre tur i fjellet fungerer Reactor lakenposen helt supert, den leveres nemlig med en liten pakksekk som du fint får plass til uten at det krever mye volum i sekken din. En ting som er viktig for lengre turer er å holde vekten lavest mulig  i sekken.

Fordele
 • pros-icon.svg Lett og kompakt lakenpose
 • pros-icon.svg Produsert av 100% bomull
 • pros-icon.svg Samme passform som soveposer
 • pros-icon.svg Komfortabel i bruk
 • pros-icon.svg Enkel å vaske etter bruk

Detaljeret gennemgang

Mammut Cotton Liner er en rimelig og god lakenpose som passer for flere anledninger. Her får du opplevelsen av en isolerende effekt som varmer, samt en lav egenvekt som er perfekt for reise.

Derfor skal du velge Mammut Cotton Liner EMT:

Mammut Cotton Liner er en lakenpose i bomull som er komfortabel i bruk, og egner seg for flere ulike formål. Denne lakenposen kan bli brukt for øke soveposen sin levetid, eller du kan bruke den som en pose for å sove i. Den gir en ekstra isolerende effekt.

Skal du gå på tur i den norske fjellheimen og overnatte i ulike hytter, er Mammut sin lakenpose en god løsning. Den passer også dersom du skal oppholde deg i langt varmere strøk og ikke trenger en varm sovepose.

Den lave egenvekten gjør at du lett kan ta den med uten at du trenger å bekymre deg for at sekken skal bli for tung. Det følger med en praktisk oppbevaringspose til lakenposen fra Mammut.

Er du på jakt etter en rimelig lakenpose som har god kvalitet og grei komfort er dette en modell du med fordel kan sjekke ut. Du får ekstra varme og en god natt søvn.

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstremt kompakt
 • pros-icon.svg Ultimate komfort og følelse av luksus
 • pros-icon.svg Passer for både fjelltur, camping, lange og korte turer
 • pros-icon.svg 100 % naturlig fiber
 • pros-icon.svg Varmer godt opp komforttemperaturen

Detaljeret gennemgang

Silk Cotton Travel Liner fra Sea to Summit er en supergod lakenpose for de alle anledninger. Bruk den alene eller sammen med sovepose, og nyt følelsen av det svært behagelig materialet.

Derfor skal du velge Sea to Summit Silk Cotton Travel Liner:

Sea to Summit sin SIlk Cotton Travel Liner er produsert av førsteklasses silke og bomull. Denne unike kombinasjonen av naturlige materialer gir den beste komforten du kan drømme om når det gjelder lakenposer.

Her får man noe av det beste på markedet, og en lakenpose som er perfekt for å holde soveposen ren, samtidig som den er en riktig god løsning når du skal overnatte på ulike hytter der du ønsker å ha egen lakenpose for økt behag.

En lakenpose som kan også brukes uten sovepose på varme netter, eller for deg som holder god varme selv på høsten. Her er det doble folder og forsterkede sømmer for bedre slitestyrke, samt den termiske ytelse økes.

I tillegg er dette en av de lakenposene som har  lettest vekt og er blant de mest kompakte du kan finne. Den leveres i en praktisk liten oppbevaringsboks med glidelås, perfekt for å putte oppi sekken før du legger ut på tur.

Guide

Sea to Summit Thermolite Reactor Compact Plus Liner Mammut Cotton Liner EMT Sea to Summit Silk Cotton Travel Liner
Passform Mummy Mummy Rektangulær
Materiale Bomull Silke/bomull
Best egnet for Kvinner, Barn Herrer, Damer Herre, Dame
Tilgjengelige farger Hvit, Grå Marineblå
Lengde 183 cm 195 cm 185 cm
Bredde 90 cm 72 cm 92 cm
Vekt 236 gram 290 gram 142 gram

Slik velger du rett lakenpose

På dagens marked finner man mange ulike modeller tilgjengelig, og det er ikke alltid like lett å vite hvilke du skal velge når du står der i butikken.

Før du kjøper en av de mange lakenposene på markedet bør du ha tenkt gjennom punktene vi har skrevet om under. Vi tror du vil bli mest mulig fornøyd med kjøpet ditt om det er gjennomtenkt.

MATERIALE PÅ UTSIDEN

Lakenposene produseres som oftest i tre typer materiale; silke, thermolite og bomull.

Thermolite er komfortable, og ofte mer bevegelig på grunn av sin gode stretch. Thermolite er myke mot kroppen, og tørker rimelig raskt. Soveposer produsert av thermolite finnes kun som mumieformede.

Silke gir svært lette lakenposer som opptar liten plass, tørker svært fort og det er sjelden at det oppstår lukt i dem. I tillegg er det veldig komfortabelt materiale mot huden, og gjør at soveposen føles varmere. Bomull er litt tykkere og gir gjerne ekstra varme, og her opplever man også sjelden problemer med lukt. Dette er et sterkt materiale som har lang holdbarhet.

Størrelse og passform

For at du skal få mest mulig komfort og isolasjon mot kulde, må du lakenposen din være stor nok for deg. Her er det bedre å velge en som er romslig, og absolutt ikke en som er for liten.

Dersom du ikke skal bruke lakenposen sammen med en sovepose kan du godt velge en rektangulær. De rektangulære lakenposene er ment til at man skal bruke dem sammen med dyne og pute.

Skal du bruke lakenposen i en sovepose bør du gå for en passform som heter mummy. Her er det samma standard for alle slik at de passer soveposer som er mumieformede.

Andre nyttige egenskaper med lakenposer

På samme måte som du må vaske soveposen, må du etter en del bruk eller om den blir skitten, også vaske lakenposen. Her bør du sjekke hvordan den skal vaskes før du velger en.

Noen kan vaskes i vaskemaskin, mens andre krever en litt mer vanskelig variant med håndvask. Mange av dem tåler tørketrommel, men noen gjør det ikke.

Kjøper du en av lakenposene som inneholder silke, krever dette som oftest skånsom vask og uten tøymykner, og absolutt ikke tørkes i en tørketrommel. Dette kan skade stoffet og ødelegge de gode funksjonene i materialet.

Pris

I likhet med annet utstyr for tur, finnes lakenposene til både en høy pris, men også rimeligere.

Her bør du vurdere hvor mye du skal bruke på lakenposen du skal bruke, og skal du bruke den mye kan det være lurt å legge i litt ekstra penger.

Skal du bare kjøpe lakenposen for å bruke den innendørs på en hytte eller bare for en natt, kan du med fordel se på en pose til lavere pris.

FAQ

Hvilke lakenpose er best i test ?

I vår lakenpose best i test ble Sea to Summit Thermolite Reactor Compact Plus Liner vinneren. Reactor gir gir økt temperatur, har lav vekt og mykt materiale.

Hvorfor trenger man lakenposer?

Lakenposer gir mindre slitasje for soveposer, er lett å bære med seg i sekken og kan samtidig brukes for seg selv når det er varmere netter ute.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×