Malingsprøyte test (2022) → Din guide til de 4 beste malingsprøytene

1
Bosch PFS 5000 E

Leter du etter en kraftig, effektiv og elektrisk malingsprøyte som kan sprøyte alle typer maling, vannbaserte beis og lakk? Da er denne Bosch PFS 5000 E perfekt for deg. Bosch er kjent for å lage gode produkter til folk som vil ordne det meste selv,, som holder i mange år til en fornuftig pris. Derfor skal du velge Bosch PFS 5000 E: Det er en spesielt kraftig sprøytepistol, som er perfekt for altmuligmannen. Den har…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Bosch PFS 5000 E1.490 kr.Bygger'n
Wagner Control Pro 250 R4.938 kr.Verkter
Wagner W100 malingssprøyte483 kr.Verkter
Metabo Malerpistol FSP 6001.823 kr.Bygghjemme

Hvis du har satt i gang med et nytt prosjekt eller terrassen må beises med sin årlige beskyttelse, så blir arbeidet raskere ferdig med en god malingssprøyte. Dette belaster i tillegg både rygg og kropp mindre. En god malingssprøyte er effektiv og gir et vakkert resultat uten helligdager. Finn den best mulige malingssprøyten for dine oppgaver.

I denne malingssprøyte testen gjennomgår vi fire ulike modeller, som alle har ulike fordeler og egner seg til ulike oppgaver – alt fra små og mellomstore til store prosjekter. Vi ser på maskinenes effektivitet, ytelse, egenskaper, pris og kvalitet slik at du kan finne den beste malingssprøyten til dine oppgave. I vår kjøpsguide nederst i denne artikkelen kan du lese om gode råd om hvordan du velger din neste malingsprøyte.

Bosch PFS 5000 E – Beste malingsprøyte

Bosch PFS 5000 E

Leter du etter en kraftig, effektiv og elektrisk malingsprøyte som kan sprøyte alle typer maling, vannbaserte beis og lakk? Da er denne Bosch PFS 5000 E perfekt for deg. Bosch er kjent for å lage gode produkter til folk som vil ordne det meste selv,, som holder i mange år til en fornuftig pris.

Derfor skal du velge Bosch PFS 5000 E:

Det er en spesielt kraftig sprøytepistol, som er perfekt for altmuligmannen. Den har en driftseffekt på 1200 watt og kan påføre opptil 3 m2 maling på 1 minutt.

Bosch PFS 5000 E har en helt unik og innovativ ALLpaint-teknologi, som gjør at den har evnen til å spraye med alle typer maling, vannbaserte trebeis og lakk – faktisk alle typer maling uten fortynning. Ulike dyser for lakk, beis og veggmaling medfølger.

Når du skal bruke sprøytepistol er det utrolig viktig at tilførselen av maling alltid er jevn og ensartet, og det er du sikret med denne malingssprøyten. Enten du bruker den over hodet eller på gulvet, er tilførselen av maling den samme. Dette skyldes Bosch sin smarte ConstantFeed malingsbeholder.

Du har også mulighet til trinnløst å justere luftmengden for å regulere mengden maling som påføres. Maskinen er også enkel å fylle med maling takket være det smarte SDS-systemet, som også gjør rengjøringen enkel.

Brukervennlighet, fleksibilitet og kraftig er noen av tingene som er essensen i denne sprøyten, så når du bruker maskinen og ikke har hendene fri, er det selvfølgelig en fotbryter som kan slå av maskinen og på.

Bosch har også fokusert på at du skal ha en arbeidsplass og være fri til å bevege deg rundt. Derfor kommer malingssprøyten med en fire meter lang luftslange, som burde være nok for de fleste. Maskinen har selvfølgelig også integrerte hjul, slik at du enkelt kan trekke den bak deg mens arbeidet skrider frem.

Når du er ferdig med å bruke maskinen, oppbevares slange og dyser på en enkel måte i selve maskinen, slik at du alltid har ting samlet og klart til neste gang du skal bruke malingssprøyten.

Vi anbefaler:  Terrassevarmer test (2022) → Guide: De 9 beste terrassevarmere

Hos noen forhandlere kan du være heldig å få litt tilbehør, men det avhenger mye av forhandleren og om Bosch har laget et kampanjetilbud med ekstra tilbehør. Det kan for eksempel være en ekstra røremaskin eller flere malingsbeholdere. En rensebørste og malingsfilter er vanligvis inkludert som standard.

 • Kan sprayes med alle typer maling, vannbasert beis og lakk
 • Ensartet tilførsel av maling
 • Fotbryter slik at den kan slås av og på uten å bruke hendene
 • Vi klarer ikke finne noen ulemper med denne modellen

Wagner Control Pro 250 R – Beste airless malingssprøyte

Wagner Control Pro 250 R

Hvis du vil ha det beste av det beste, er denne airless malingssprøyten noe for deg. Den passer for den ambisiøse gjør-det-selv personen, og ikke minst håndverkere. Selv om du er nybegynner kan ta i bruk denne airless malingssprøyten, da den er enkel, effektiv og sikrer et perfekt utseende uten renninger og helligdager.

Derfor skal du velge Wagner Control Pro 250 R:

Dette er en maskin med utrolig høy ytelse, noe som skyldes at den er utstyrt med teknologien High Efficiency Airless, som er en helt ny generasjon av airless sprøyter. Den har en innovativ dyseteknologi, en svært effektiv pumpen, som har redusert trykk, og dette gjør det mulig å male mellom 100 og 120 m2 på bare noen få timer. Trykket er helt opp til 110 bar ved full ytelse. Derfor passer den for den ambisiøse altmuligmannen eller en håndverker som trenger å bruke den til større prosjekter, da den er en del større og kraftigere enn andre modeller i denne testen.

Wagner Control Pro 250 R kan brukes til alle løsemiddelbaserte og vannbaserte lakker, beiser, samt dispersjons- og lateksmaling, så det er en meget allsidig maskin som også er enkel å bruke. Uansett hvilken type maling du bruker, ikke fortynn den.

Du har maksimal kontroll over maskinen til enhver tid. Det reduserte pumpetrykket gjør at det er opptil 55 % mindre sprøytetåke, slik at du kan se nøyaktig hva som skjer hele tiden, og det gjør også at armene dine ikke blir så fort slitne. Har du en malingssprøyte med veldig høyt trykk, blir det fort slitsomt for armene.

I utgangspunktet har Wagner fokusert på å produsere en brukervennlig maskin. Modellen har blant annet en ni meter lang slange slik at du kan bevege deg fritt, og et godt og komfortabelt håndtak slik at maskinen er enkel å bruke. Selve pistolen er en lett, profesjonell pistol av høy kvalitet, slik at du får en uanstrengt arbeidsflyt da den er enkel og presis å jobbe med.

Det er utrolig raskt og lett når man skal etterfylle maling på maskinen, da det smarte bærehåndtaket kan suge malingen direkte inn i beholderen, noe som gjør jobben litt smartere, slik at du ikke får maling over alt.

Med alle disse tingene er Wagner Control Pro 250 R en virkelig god malingssprøyte som gir et perfekt og jevnt resultat uten renninger – selv for nybegynnere er det et godt verktøy.

 • Mal mellom 100 og 120 m2 på noen timer
 • Høy dekning med et minimum av sprøytestøv
 • Bærehåndtaket suger malingen direkte fra malingsbøtta
 • Høy pris, men verdt investeringer om du har større prosjekt

Wagner W100 malingssprøyte – beste malingssprøyte for beskyttelse av tre

Wagner W 100

Denne malingssprøyten fra Wagner er liten, god og ideell til de mindre gjør-det-selv-prosjektene i huset. Det kan for eksempel være når en terrasse trenger å beises eller til maling av dører, vinduer, gjerder og mange andre oppgaver. Det er en smart og hendig løsning for små og mellomstore jobber, som absolutt er mye raskere enn å male for hånd.

Derfor skal du velge Wagner W100 malingssprøyte:

Denne malingssprøyten kan du bruke når du skal jobbe med lakk, beis eller transparent trebeskyttelse, da det gir et utrolig fint og jevnt resultat, og uansett om du jobber over hodehøyde eller på vannrette flater. Avhengig av hva du skal male med og hvor tyktflytende malingen er, kan du tynne den ut. Du kan prøve deg frem til du får en fin spray når du bruker malingssprøyten.

Vi anbefaler:  3d printer test

Dette er en mindre malingssprøyte enn de to andre i denne testen, og det betyr blant annet at selve ytelsen – altså hvor effektivt den fungerer – er litt lavere enn de andre. Den gjør fortsatt jobben perfekt, men passer for små eller mellomstore prosjekter. Med denne sprøyten kan arbeidet gjøres ti ganger raskere enn om du hadde malt for hånd. På 12 minutter kan du male 5 m2 med Wagner W100, så du sparer ganske mye tid.

For å sikre at arbeidet utføres så nøyaktig og raskt som mulig, er det tre forskjellige innstillinger på denne malingssprøyten, slik at du til enhver tid har full kontroll over den og kan tilpasse hastigheten til den enkelte oppgaven. Det er selve fôrmengden (altså mengden maling) som kan justeres i tre trinn mellom 0 og 110 ml per minutt.

Beholderen kan inneholde 800 ml med maling og den festes enkelt til pistolen. Malingssprøyten er enkel og behagelig å bruke. Den har et ergonomisk håndtak slik at du kan få et godt grep om pistolen.

Kjøper du Wagner W100 får du en høykvalitets malingssprøyte til en god pris, som er enkel å bruke.

 • Ideell for små og mellomstore prosjekter
 • 10 ganger raskere enn om du hadde malt for hånd
 • 3 innstillingsmuligheter
 • Trenger du å ha på forlengeren kan det bli ganske tung over tid

Metabo Malerpistol FSP 600 – beste malingssprøyte med lufttrykk

Metabo FSP 600 HVLP

Malingssprøyten er effektiv og liten, og den veier nesten ingenting, noe som gjør arbeidet lettere for deg. Du vil derfor med denne malingssprøyten ha best mulig forutsetninger for å oppnå et godt resultat.

Metabo er kjent for å lage gode verktøy til en god pris, og denne pneumatiske sprøytepistolen er intet unntak.

Derfor skal du velge Metabo Malerpistol FSP 600:

Metabo malingssprøyte FSP 600 skiller seg ut fra de andre modellene i denne testen, da det er en malingssprøyte med trykkluft. Den har et arbeidstrykk på opptil 1,6 bar, og luftforbruket er på 136 liter i minuttet, noe som gjør den til en effektiv malingssprøyte som enkelt får gjort jobben for deg.

Minimum arbeidstrykk er 0,7 bar på det medfølgende dysesettet. Malingssprøyten kalles også LVLP, som står for lavt volum, lavt trykk, som sikrer minimal oversprøyting, men maksimal overføringseffektivitet med lavt luftforbruk.

Alle prosjekter er forskjellige, og derfor kan du også justere sprøytestrålen på malingspistolen slik at den passer til det du trenger. Den kan justeres trinnløst fra rund til bred stråle.

I tillegg er den utrolig enkel og fleksibel å jobbe med, da den kun veier 0,7 kg., og du kan jobbe med den i mange timer hvis du trenger det. Den har et godt og stort håndtak, slik at du får et godt grep rundt maskinen. Du trenger heller ikke bekymre deg for en lang ledning siden den ikke har noen.

Rengjøring er også enkelt, noe som er viktig da det er med på å sikre at malingssprøyten har maksimal presisjon og lang levetid. Den store beholderen er plassert på toppen av maskinen.

Ulike dyser i rustfritt stål følger med som tilbehør til malingssprøyten, noe som gjør sprøyten egnet for bruk av vannløselige og løsemiddelholdige materialer. Det er et komplett dysesett som følger med, slik at du kan tilpasse det til oppgavene du skal utføre.

Metabo FSP 600 LVLP er faktisk også tilgjengelig som HVLP, som betyr høyt volum, lavt trykk, og fungerer derfor helt annerledes enn denne.

 • Minimal overspray, men maksimal effekt for overføring ved lavt luftforbruk
 • Justerbar stråle
 • Det følger med eget dysesett
 • Egner seg for mindre arbeid

Slik velger du den beste malingssprøyten for dine prosjekter

Det finnes flere forskjellige malingssprøyter på markedet, og derfor må du finne den malingssprøyten som passer best til arbeidsoppgavene du skal bruke den til.

Noe av det viktigste du også må huske på når du begynner å bruke en malingssprøyte er at alt rundt må dekkes godt til, slik at du unngår at du sprøyter på gulvet. Det er ganske forskjellig fra å male med kost og det sparer deg for mye tid da arbeidet gjøres raskt.

Vi anbefaler:  Test av Værstasjoner

Hva kan en malingssprøyte brukes til?

De fleste malingssprøyter kan male med de fleste typer maling, d.v.s. typisk alle løsemiddelbaserte og vannbaserte lakker, beiser, trebeskyttelsesmidler samt dispersjons- og lateksmaling uten å måtte fortynnes. Det kan imidlertid variere avhengig av hvilken modell du kjøper, så det er lurt å undersøke før du begynner.

Maling av tak med en malingssprøyte

En elektrisk malingssprøyte egner seg spesielt godt til å male tak fordi det går raskt og samtidig belaster rygg og kropp mindre. I tillegg er det mye lettere å komme inn i kriker og kroker, noe som også gjør jobben enklere.

En malingssprøyte gjør også jobben lettere for deg som har stukkatur i taket, hvor det typisk er mange små detaljer som skal males over. Dette gjøres i stedet mye enklere ved å bruke en malingssprøyte.

Malingssprøyte for trebeskyttelse

Det er ideelt å bruke en malingssprøyte  når du skal dekke terrassen med trebeskyttelse, noe som er greit å gjøre hvert år for å vedlikeholde den. Arbeidet gjennomføres raskere med  malingssprøyte, og samtidig kan du være helt sikker på at det er et jevnt lag over alt.

Effektiviteten til en malingssprøyte

Når du skal velge din neste malingssprøyte for ditt kommende prosjekt, er det viktig at du ser på effektiviteten til sprøyten slik at du vet hva du kan forvente av pistolen. De ulike modellene egner seg for ulike typer oppgaver; noen er for svært store oppgaver og kan jobbe i timevis, mens andre er mer egnet for små og mellomstore oppgaver.

Det er derfor viktig at du setter deg inn i produktet du skal kjøpe og vet hva du kan  forvente av maskinen.

Hvilke dyser følger med på kjøpet?

Undersøk hvilke ulike dyser som følger med malingssprøyten, for dette kan ha stor innvirkning på hva du kan bruke den til. Noen produsenter har for eksempel forskjellige dyser for veggmaling mm.

Beholderen til malingssprøyten

Malingen oppbevares i en beholder, og avhengig av hvilken malingssprøyte du velger, kan størrelsen på beholderen variere. Den skal selvfølgelig ikke være for liten om du skal male mye og skal du bruke malingssprøyten til store og tidkrevende oppgaver. Du vil du oppleve at den må etterfylles en gang i blant, da beholderne vanligvis inneholder mindre enn 1 liter. Ellers vil pistolen ganske enkelt være for tung og vil bremse arbeidet ditt.

En av modellene har en beholder som automatisk suger opp malingen, som sørger for at maling ikke kommer over alt, og det er også enklere enn om du må stå og helle maling i beholderen

Rengjøring og vedlikehold av malingssprøyte

Det er svært viktig at du rengjør malingssprøytene og den medfølgende beholderen grundig, da dette påvirker det endelige resultatet og ytelsen til pistolen.

Noen modeller kommer til og med med flere beholdere, noe som kan være en stor fordel hvis du har en stor jobb foran deg.

Tilbud og pris på malingssprøyter

Du kan selvfølgelig være heldig å finne malingssprøyter på tilbud, men de finnes også til forskjellige priser, så det er noe for enhver arbeidsoppgave, og det er også en investering for kropp og rygg, som blir mindre anstrengt ved å bruke en malingssprøyte Angående produkter der pris og kvalitet som oftest går hånd i hånd, så er du på jakt etter en god malingssprøyte til maling og andre typer maling, så bør det sees på som en god investering.

Slik er denne malingssprøyte testen utført

Denne malingssprøyte testen utføres ved å samle informasjon om noen av de beste malingssprøytene på markedet. Vi har sett på de ulike produsentene, forhandlerne og selvfølgelig også på hva tidligere kunder sier om produktet. I testen har vi valgt ut 4 forskjellige malingssprøyter i god kvalitet, som passer til ulike oppgaver, så det er noe for enhver og deres prosjekter.

FAQ

Hvilken malingssprøyte er best i test?

Den beste malingssprøyten i denne testen er Bosch PFS 5000 E, for du kan male med alle typer maling, og den arbeider effektivt, enkelt og resultatet er utrolig vakkert. Les imidlertid hele artikkelen og finn den malingssprøyten som passer best for dine arbeidsoppgaver.

Hvilken maling skal man bruke til en malingssprøyte?

Du kan bruke de aller fleste malingssprøyter sammen med alle typer maling, beiser, lakk med mer uten å fortynne, og det er tydelig beskrevet på hver modell hva den tåler. Malingssprøyten kan derfor brukes til mye mer enn bare maling.