Opdateret oktober 2023

Melkeskummer test

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Har du noen gang savnet en herlig kopp kaffe med den skikkelige skummet på? Akkurat slik som du får på kafé? Dersom du går til innkjøp av en melkeskummer kan du nyte en slik herlig kaffekopp hjemme. Mange tenker at det er vanskelig å få til, men med den rette melkeskummeren vil du enkelt og raskt få den samme herlige oppleves.

I vår best i test melkeskummer test har vi sett på de beste melkeskummere som finnes på markedet. Vi har med både elektriske melkeskummere og manuelle, samt avanserte med mange funksjoner til de mer enkle. Les vår melkeskummer best i test og finn en som passer akkurat deg.

Fordele
 • pros-icon.svg Allsidig melkeskummer til både kalde og varme drikker
 • pros-icon.svg God kapasitet
 • pros-icon.svg God sikkerhet med automatisk avstenging
 • pros-icon.svg Enkel rengjøring med avtakbar spiral og non stick belegg.

Detaljeret gennemgang

Gastroback Latte Magic er elektrisk melkeskummer som er svært allsidig og sikker nok til at også barna kan bruke den til å lage kakao. Melkeskummeren passer også på at melken ikke brenner seg og slår seg automatisk av etter bruk. Vinner av vår melkeskummer test.

Derfor skal du velge Gastroback Latte Magic

Velger du Gastroback Latte Magic elektrisk melkeskummer kan du produsere både varmt og kaldt skum. Funksjoner som et godt varmeelement passer på at temperaturen holder seg under 70 grader og dermed unngår man den dårlige smaken av brent melk.

Her er det bare til å sette spiralen på plass, helle melken opp i og så følge med på prosessen. Du kan følge med på temperaturen ved å se på temperaturmåleren, eller bare vente til melkeskummeren gir beskjed. Etterpå heller du enkelt melken direkte fra skummeren og opp i kaffen din. 

Med en kapasitet på 350 ml vil du kunne lage melkeskum til flere enn bare deg, noe som er praktisk når man får besøk. Melkeskummeren er enkel å rengjøre siden den er utstyrt med en avtakbar spiral og non stick belegg.  

Gastroback Latte Magic kan brukes av hele familien. Mens de voksne gjerne vil ha skummet melk til sin latte macchiato eller espresso, kan barna bruke den til varm kakao, og man får da 250 ml ferdig produsert kakao. 

Med det magnetiske drivsystemet vil ikke man ikke oppleve sjenerende støy og man kan følge med underveis i prosessen gjennom det gjennomsiktige lokket. Dette blir den beste melkeskummer i vår melkeskummer test. 

Melitta Cremio

kompakt melkeskummer

Fordele
 • pros-icon.svg Stort bruksområde og mange innstillinger
 • pros-icon.svg Lager kremaktig og mykt skum
 • pros-icon.svg Elegant i rustfritt stål, men samtidig robust
 • pros-icon.svg Enkel rengjøring der både kanne og deler kan gå i oppvaskmaskin

Detaljeret gennemgang

Melitta Cremio er en liten, men effektiv melkeskummer. Den har god effekt og du kan tilberede både latte macchiato, cappuccino eller iskrem. Praktisk rengjøring med våt klut og deler som tåler oppvaskmaskin.

Derfor skal du velge Melitta Cremio

Melitta Cremio kan produsere både varm og kald melk, noe som gjør den like godt til kaffe som til desserter man ønsker å lage. Med Cool Touch-belegget trenger man ikke være redd for at barna skal komme borti. 

Kapasiteten er på 250 ml, som kan være litt lite om man får besøk, men holder helt fint til hverdagsbruk om man er en eller to voksne som vil ha skummet melk til kaffen. 

Melkeskummeren er utstyrt med to enkle knapper der du velger mellom skummet eller varmet melk. Skummeren er effektiv med sine 450 watt. 

Melitta melkeskummer har en plastkanne med non-stick belegg som man enkelt kan rengjøre med en våt klut, mens visper og lokk tåler at du putter dem i oppvaskmaskinen. Non-stick belegget gjør også jobben sin for å unngå at melken brenner. 

Håndtaket er ergonomisk bygget og gir et godt tak, mens basen er bygget med for at den skal være enkel i bruk. Når du løfter kannen vekk fra basen, slår melkeskummeren seg automatisk av. Dekselet er lett å løfte vekk fra beholderen. 

Philips Senseo CA6500

liten og god melkeskummer

Fordele
 • pros-icon.svg Liten og effektiv skummer perfekt for kontoret
 • pros-icon.svg Base med rotasjon og enkel i bruk
 • pros-icon.svg Lager et delikat og utsøkt skum
 • pros-icon.svg Minimalistisk design

Detaljeret gennemgang

Philips CA6500 er en liten og god melkeskummer som skummer nok melk til to kopper. Melkeskummeren har et flott utseende og en funksjonell utforming. Melkeskummeren er god til hverdagsbruk.

Derfor skal du velge Philips CA6500

Med Philips CA6500 har man skummet melk til kaffen på innen to minutter, og med et flott og minimalistisk design passer melkeskummeren inn på ethvert kjøkken. Skummeren har et volum på 120 ml som rekker til omtrent en store latte eller 2 vanlige cappuccinoer. Dette gjør den perfekt til for eksempel bruk på et kontor eller en student. 

Kannen er laget i plast med høy glans og er funksjonell i bruk med en base som fungerer som strømkilde. Basen har en rotasjon på 360°, slik at man uansett treffer rett vei. 

På melkeskummeren er det en knapp som glir lett inn i designet på kannen og du styrer alt fra denne knappen. Et trykk gir oppvarmet og skummet melk, men om du holder knappen inne får du kaldskummet melk. 

Melkeskummeren lager lite støy når den arbeider og resultatet er kremaktig skum for en nydelig kaffe.

Kannen er utstyrt med non-stick belegg slik at ikke melken blir brent og du må vaske vekk vanskelige melkerester. Merk at ingen av delene kan vaskes i oppvaskmaskin og må vaskes for hånd. 

SMEG MFF01

rask melkeskummer

Fordele
 • pros-icon.svg Effektiv skummer med glasslokk
 • pros-icon.svg Her kan du samle på kjøkkenapparater i samme Vintage-serie
 • pros-icon.svg Enkel å bruke ved hjelp av en knapp
 • pros-icon.svg Automatisk avstenging

Detaljeret gennemgang

SMEG melkeskummer er stilig og lar deg velge mellom seks ulike innstillinger. Den er enkel å bruke, og man stiller inn ønsket program ved hjelp av et hjul på fremsiden. Her får man skummet akkurat slik man ønsker det, og etterpå kan man vaske kannen i oppvaskmaskin.

Derfor skal du velge SMEG MFF01

Smeg MFF01 har det ikoniske designet som Smeg er kjent for, og vil passe flott inn på alle typer kjøkken, både moderne og klassiske. Det er også flere farger å velge mellom. Her er et retro design fra 50-tallet kombinert med den nyeste teknologien. 

Volumet i denne skummeren er på 600 ml,  der man kan varme opp 500 ml og skumme 250 ml. Med innebygd  indikator for måling kan man enkelt se hvor mye man fyller på kannen. Dette lar deg tilberede kaffe med melk til flere enn bare deg selv. Praktisk om man vil diske opp med litt mer enn en kjedelig kaffe til besøket sitt eller man er en stor familie. 

En effektiv melkeskummer som bruker induksjonsvarme til oppvarmingen og leverer et tykt og deilig skum til kaffen eller varm sjokolade. Melkeskummeren har seks ulike programmer du kan velge mellom og det er blant annet varm melk, varm sjokolade, melk med lett skum eller mye skum. Her er det også mulig å bruke en manuell innstilling. 

Fremme på melkeskummeren er det hjul man velger program med ved hjelp av symboler. 

Melkeskummeren er laget av robust, rustfritt stål for god hygiene og lang levetid. Beholderen er lett å rengjøre i oppvaskmaskin, resten vaskes med våt klut.

Ariete Cappuccino Vintage 2878

rimelig melkeskummer

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakt og stilig melkeskummer
 • pros-icon.svg Varmer og skummer raskt melken
 • pros-icon.svg Kan også varme sjokolade
 • pros-icon.svg Enkel å bruke ved hjelp av en knapp

Detaljeret gennemgang

Ariete Cappuccino Vintage 2878 er en effektiv melkeskummer i den kjente serien Vintage. Skummeren er enkel i bruk, har automatisk avstenging og prefekt for den glemsomme med sine automatiske avstenging.

Derfor skal du velge Ariete Cappuccino Vintage 2878

Ariete Cappuccino Vintage 2878 har et minimalistisk design som vil passer på de fleste kjøkkenbenker, samt at du kan velge mellom flere farger som lys grønn, hvit og blå. En fordel med denne melkeskummeren er at den passer fint i med resten av Vintage-serien til Ariete. 

Med et volum på 250 ml for varmet melk og 140 ml for melk som er skummet, kan du raskt lage deg flere ulike typer drikker som kaffe med melk, cappuccino, melkekrem, shaken kaffe, varm eller kald sjokolade. Skulle du ikke bruke melken i kaffen, kan du faktisk også bruke med til kaker og desserter. 

Melkeskummeren til Ariete er enkel i bruk og du kan se gjennom lokket for å passe på at skummet blir slik du ønsker. Med en enkel knapp velger du om du vil ha varmt skum eller kaldt skum. Et trykk for varm melk og to trykk for skumme melk. 

Skummeren er uten håndtak, men lett å ta av basen og tømme direkte fra. Utsiden blir heller aldri varm slik at man kan ikke brenne seg med denne melkeskummeren. Rengjøringen er enkel med non-stick belegg. En fordel for de som er litt glemsk er at Ariete melkeskummer slår seg av automatisk. 

Severin SM 3590

stilren melkeskummer

Fordele
 • pros-icon.svg Elegant og stilig melkeskummer
 • pros-icon.svg Kommer med fire smarte innstillinger
 • pros-icon.svg Kan brukes til flere ting enn bare å varme melk
 • pros-icon.svg Enkel i bruk og rengjøres raskt

Detaljeret gennemgang

Severin SM 3590 er en effektiv og håndholdt melkeskummeren som gir den perfekte kaffeglede. En melkeskummer med ergonomisk design i rustfritt stål, som gjør den enkel å bruke og rengjøre.

Derfor skal du velge Severin SM 3590

Med den håndholdte melkeskummeren Severin SM 3590 får man en kompakt og hendig skummer. Det medfølger to batterier som driver det, slik at du ikke trenger å tenke på at ledningen må være lang nok. 

Skummeren har et ergonomisk design, er lett å oppbevare og er ideell for den som ønsker en melkeskummer, men har dårlig med benkeplass på kjøkkenet. Severin melkeskummer kan oppnå en fart på 11 500 rpm som driver av migninceller. For å starte den bruker man en pulsknapp.  

Her får man en enkel og kompakt melkeskummer som tar liten plass og arbeider effektiv. Den er lett å rengjøre, då både vispen og maskinen er i rustfritt stål.

Bialetti Induktion 1000

melkeskummer for induksjon

Fordele
 • pros-icon.svg Elegant og manuell melkeskummer
 • pros-icon.svg Kan brukes på induksjonstopper
 • pros-icon.svg Gir deg luftig skum hver eneste gang
 • pros-icon.svg Har en god kapasitet på 1 liter

Detaljeret gennemgang

Bialetti Induktion er en manuell melkeskummer som er lekker og fungerer på alle koketopper, også induksjon. Ved hjelp av denne kan du lage luftig og herlig skum til ca. tre kopper.

Derfor skal du velge Bialetti Induktion 1000

Går du til innkjøp av Bialetti Induktion 1000 melkeskummer får du et stilsikker og brukervennlig kjøkkenredskap til å varme opp melken din. Denne kan brukes på alle koketopper, inkludert induksjon og den vil lage luftig og herlig skum hver eneste gang.

Det som skiller denne melkeskummeren fra de andre i testen er at den ikke drives av strøm. Her varmes den opp ved hjelp av en kokeplate. Melkeskummeren har en kapasitet er på 1 liter, og den pisker både varm og kald melk ved hjelp av stempelet som er innebygget i lokket.

Melkeskummeren er designet i rustfritt stål og har et solid håndtak på siden, slik at den er praktisk å bruke. Den kan ikke vaskes i oppvaskmaskin, men kan enkelt rengjøres for hånd. 

Guide

Hva bør jeg tenke gjennom før jeg kjøper en melkeskummer?

Hvilke type melkeskummer trenger jeg?

På markedet finnes det både elektriske og manuelle melkeskummere, selv om de fleste er elektriske. De elektriske krever lite av deg og lar deg stille inn forskjellige typer skum og mengde. Alt skjer av seg selv, og du kan gjøre andre ting mens du venter.

Ønsker du deg en rask og elektrisk melkeskummer, bør du gå for en med induksjon, da det er langt mer effektive enn de andre.

En manuell krever en egen varmekilde, slik som en komfyrtopp.

Hvilket design bør jeg velge?

Melkeskummere kommer i flere design og de som ser mest eksklusive ut er som oftest dyrest. Her må du selv avveie hva du er mest opptatt av og hva du har råd til

Hvor dyr bør en melkeskummer være?

Her bør du velge etter lommeboken. En håndholdt og rimelig melkeskummer kan være den beste melkeskummer for noen, mens andre ønsker å investere litt mer og dermed får en elektrisk. Husk at de elektriske som oftest har flere funksjoner og gjør deg i stand til å bruke melkeskummeren på flere måter, blant annet at du kan velge ulike typer skum og lage mer enn bare varm melk.

Er alle melkeskummere lette å rengjøre?

Her må du alltid ta deg tid til å lese bruksanvisningen, slik at du ikke ødelegger melkeskummeren din med en gang. Mange kan vaskes i oppvaskmaskinen, noe som vil være det letteste for det fleste. Derimot er det slik at om du skal bruke den flere ganger om dagen, må du nesten vaske den for hånd. Velger du en melkeskummer med non-stick belegg vil den uansett være lettere å vaske.

Hvor stor kapasitet trenger jeg?

Det kommer helt ann på hvor mange du skal lage til. Skal du lage til flere personer ofte, bør du velge en av modellene med størst kapasitet.

Hvilket materiale bør jeg velge?

Melkeskummere komme i ulikt materiale. En tommelfingerregel er at variantene som kommer i rustfritt stål holder lenger enn den som er laget av plast. Velg derfor materiale etter hvor mye du skal bruke den.

Hvilke funksjoner trenger jeg?

Her må du selv tenke på hva du vil bruke den til. Skal du bare lage melkeskum, holder det med en enkel melkeskummer. Vil du derimot eksperimentere litt på kjøkkenet og bruke melkeskummeren til flere ting kan det være en fordel med en modell som har mange funksjoner, som blant annet til kakao og dessert.

Hvilke melk bør jeg bruke?

Hvilke melk du bruker vil ha betydning for kvaliteten på kaffen din, og den bør uansett variant alltid være frisk og kald. Skummet melk er mager og gir et skum som minner om pisket eggehviter. Den er ikke like mild som annen melk, men smart om du vil spare noen kalorier. Lettmelk lager ofte for mykt skum som lett faller sammen. Helmelk er en fet melk som gir en god og rund smak på kaffen, samt et kremaktig skum som holder. 

Hvilke kaffetyper kan jeg lage med en melkeskummer?

Her finst det et hav av utvalg, men vi skal gi deg noen tips på veien. 

Espresso macchiato: Denne varianten består av espresso med melkeskum på toppen. Skummet holder både på varmen, men også på aromaen og smaken.

Americano: En sterkere type kaffe som består av 2 shots av espresso, toppet med varmt vann. Denne kan godt være litt bitter i smaken, så derfor kan man med fordel fjerne skummet fra espressoen. Brygg gjerne espressoen direkte over vannet i stedet for å helle kokende vann oppi espressoen.

Café latte: Latte er en mildere kaffevariant som på mange måter er en mild og søt utgave av espressoen, men med et høyt melkeinnhold. Latte består av en eller to shots med espresso, toppet med en god mengde melk. Øverst legges et lag melkeskum som både holder på varmen og gjør drikken god å nippe til. Smaken av kaffen kan lett vannes ut ved bruk av for mye melk. Noen tilsetter kald melk, mens andre tilsetter den varm.

Cappuccino: Cappuccinoen har fått et rykte for å være meget søt med like deler espresso, melk og skum. I stedet bør en cappuccino bestå av mer melk og mindre skum, slik at kun en femtedel av kaffen er skum. Tilsett gjerne en desiliter melk til cappuccinoen. Tradisjonelt sett brukes det mye skum til cappuccino, og gjerne sjokoladedryss på toppen.

Cortado: En mindre kjent variant som kalles den maskuline latte. Cortado består av 2 shots med espresso, toppet med helmelk uten skum. Denne smaker mer enn latte.

Mocha: Mocha er en blanding mellom cappuccino og kakao. Mocha fremstilles ved at en espresso-shot mikses med kakaopulver og deretter tilsettes melk og melkeskum.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×