Opdateret oktober 2023

Myggjager test – Beste myggjager 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne myggjager testen undersøker vi tre av det vi anser som de beste myggjagerne på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som bruksområder, batteritid og effekt vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Insekter, og spesielt mygg og knott, kan virkelig være innpåslitne og plagsomme. Til og med så mye at det kan ødelegge både fisketurer, teltturer og hyggelige kvelder på terrassen. Investerer du i en skikkelig god myggjager kan du bli kvitt problemet og gjøre akkurat det du har lyst til uten å oppleve stikk og kløe fra de plagsomme krapylene.

En god myggjager er funksjonell, holder mygg borte og er enkel å bruke. Ønsker du en bærbar modell er det viktig at den har nok batteritid.
Er du på leit etter en myggjager anbefaler vi at du leser videre i vår myggjager test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste myggjagerne i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle de tre myggjagerne i vår best i test.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Avansert lydteknikk tiltrekker insektene
 • pros-icon.svg Ingen bruk av kjemikalier
 • pros-icon.svg Kan brukes på regnværsdager
 • pros-icon.svg Leveres med et praktisk veggfeste 230 V/15 W
 • pros-icon.svg Krever lite vedlikehold

Detaljeret gennemgang

Silverline Mygg & Insektsfritt er en elegant modell som du lett kan henge opp på terrassen din uten at den virker sjenerende, og den blir faktisk litt stilig med det fine lyset sitt. Her får du en svært god myggjager som holder både mygg og knott vekke på et område opp til 100 kvadratmeter.

Silverline Mygg & Insektsfritt bekjemper både mygg og insekter ved hjelp av et lokkelys og en innovativt teknologi som insektene raskt fanger interessen for. Når de kommer nærme nok vil en vifte suge dem inn i en oppsamler der de tørker opp.

På denne gode myggjageren er det lyssensor som starter opp fellen automatisk når det blir mørkt. Økonomisk siden vi vet at myggene ikke er fremme så lenge sollyset er der, men skulle du ha behov for myggjageren en overskyet regnværsdag kan du også slå den på selv.

Myggjageren brukes strøm og kobles enkelt til et helt vanlig strømuttak, og kan brukes både utendørs og innendørs for å lage en sone der myggen ikke vil like seg. Når det er gjort trenger du ikke tenke noe mer på myggen, for Silverline gjør resten av jobben.

Det eneste du må gjøre en gang i blant er å tømme beholderen for tørkede insekter. Lettere blir det ikke å holde unna insekter og få en myggfri uteplass, og derfor kårer vi denne til best i test blant våre utvalgte modeller.

Thermacell MR300

beste billige

Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk og bærbar myggjager for turer
 • pros-icon.svg Enkel å bruke og ligger godt i hånden
 • pros-icon.svg Jager mygg bort uten lukt og lyd
 • pros-icon.svg Effektiv og brukervennlig myggjager

Detaljeret gennemgang

Thermacell myggjager er en ideell modell for de fleste anledninger. Den er enkel å ta med seg slik at du kan arbeide i fred fra myggen, eller du kan velge å ta en rolig stund på terrassen og bare legge myggjageren ved siden av deg. Thermacell ligger godt i hånden din og det er også mulig for deg å kjøpe et eget etui du kan oppbevare den i.

Skal du ut på tur og er bekymret for å møte mygg og knott er myggjageren Thermacell MR300 ypperlig for deg. Den kan enkelt og greit pakkes med i sekken, og du tar den opp når det er behov for den.

Denne modellen lokker ikke til seg myggen, men holder den heller på avstand. Dermed kan du få oppleve en myggfri sone på hele på hele 20 kvadratmeter både når du er på camping, fisketur eller andre aktiviteter. Helt supert å ha med både for barn og voksne som vil holde myggen langt unna seg.

Thermacell 300 virker ved hjelp av gasspatroner og puter. Putene som følger med Thermacell varer i omtrent tre eller fire timer, mens gasspatronene må skiftes etter ni til tolv timer. Når en gasspatronen eller putene er brukt opp, er det enkelt å bytte de ut. Du får som oftest med tre puter og en gasspatron.

Når du skal bruke Thermacell trenger den rundt 15 minutter på seg for å oppnå full effekt for området du ønsker at skal være fri for mygg og andre insekter.

Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk ledning på hele 15 meter
 • pros-icon.svg Dekker opptil 4000 kvm

Detaljeret gennemgang

Mosquito Magnet Pioneer er for deg som ønsker å gjøre større områder fri for mygg og knott på en effektiv måte.

Mosquito Magnet Pioneer er perfekt for deg med moderate problemer med blodsugende insekter som mygg og knott, på større områder. Denne myggjageren tiltrekker seg myggen ved å omdanne propangass til Co2, som sammen med et luktstoff minner myggen om lukten fra menneskets hud

En annen fordel med denne myggjageren er at den tiltrekker seg utelukkende insekter som er hunkjønn, og dermed vil du oppleve en reduksjon av videre utklekking i området. Her kan du få både hagen, hyttetomten og uteområdet en tilnærmet fritt for mygg og knott.

Ved hjelp av en varmere luftstrøm har Pioneer større tiltrekningskraft på insektene enn sine forgjengere, samt at myggfellen sin konstruksjon er forsterket i forhold til knott.

Prisen kan man kanskje synes er høy, men er det for mye når man kan få det bortimot myggfritt til de fine sommerkvelden for et så stort område?

Guide

Slik velger du den rette myggjager

Før du går til innkjøp av en myggjager vil vi gi deg noen av våre beste tips for at du skal bli fornøyd med kjøpet ditt. Les vår informasjon nøye slik at du gjør et kjøp som fungerer for deg og du er fornøyd med. Slik håper vi at du slipper å sitte igjen med en modell som ikke passer for dine behov i fremtiden.

Bruksområder

Tenk over hvor du skal ha din myggjager. Avhengig av om du skal ha den med deg når du skal på camping ved vannet, på jakt eller bare nyte kveldssolen på verandaen, må du velge rett modell for deg.

Skal du ha den med deg på tur må du kunne bære den, anbefaler vi modellen Thermacell eller en lignende. De fungerer ypperlig til å ta med seg ute i skog og mark. Skal du bare ha myggjageren din utenfor ditt eget hus er det ikke avgjørende at du kan bære på den.

Trenger du bare en liten myggjager som fungerer for å skape et myggfritt soverom anbefaler vi at du finner en som du enkelt plugger i stikkontakten eller en som går på batteri.

Tid

Hva du skal velge som tidsramme kommer ann på hva tidsbehovet ditt er. Trenger du en modell som varer i noen timer slik som Thermacell sin, eller en som du slår på og den går evig ved hjelp av strøm?

Her bør du tenke over hvor lenge du faktisk har behov for at myggjageren står på, slik at du slipper at virketiden blir for kort for ditt behov.

Størrelse på område

Vurder hvor stort område du vil jage myggen vekk fra, for dette vil avgjøre om du skal velge en modell som har gass eller frekvenslyd. Modellene i vår test dekker områder fra 20 kvadratmeter og helt opp til 4000 kvadratmeter.

Frekvenslyd dekker et større område enn det gassen gjør, og du bør derfor velge dette om du skal jage vekk mygg fra mer enn bare en liten terrasse.

Fordelen med gass er at den er mer effektiv siden den tilintetgjør mygg og andre insekter, og ikke bare skremmer dem bort.

Pris

Har du et virkelig stort problem med mygg i området du bor i, kan man spleise på en skikkelig myggjager sammen med naboer som holder store områder fritt for mygg. Eller om du syns at det er en grei pris å betale på egenhånd kan du gjøre det.

Det er store forskjeller på pris for de ulike modellene, og det er nødvendigvis ikke slik at den med en høy pris gir den beste kvaliteten. Du kan være like fornøyd med en rimelig modell, som for eksempel Thermacell.

Vårt viktigste tips er at du velger en myggjager til en pris som både passer dine behov og lommeboken din.

FAQ

Hvilke myggjager er best i test?

I vår test kåret vi Silverline Mosquito & Insect Free til best i test fordi den er har svært god effekt, krever lite vedlikehold og kan brukes både inne, ute og i regn. Les artikkelen for å se alle fordelene ved vinneren.

Kan mennesker eller kjæledyr blir skadet av myggjagere?

Nei, mennesker eller kjæledyr kan ikke bli skadet av gassen eller frekvensbølgene som sendes ut. En myggjager er derfor helt trygt å bruke.

Når bør man sette ut myggjageren for sesongen?

Du bør sette ut myggjageren tidlig på våren, gjerne i slutten av april eller tidlig mai. Da kommer du i gang med bekjempelsen di på samme tid som myggen begynner å bli aktiv.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×