Opdateret september 2023

Nettbrett test (2022) –> Her er de markedets best i test nettbrett

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Samsung Galaxy Tab S7 11.0 SM-T870 128 GB 3
det beste med android operativsystem

Samsung Galaxy Tab S7 11.0 SM-T870 128 GB

Microsoft Surface Pro 7 i5 8 GB 128 GB 5
den beste hybridmodellen

Microsoft Surface Pro 7 i5 8 GB 128 GB

Huawei MediaPad T3 10 16 GB 7

Huawei MediaPad T3 10 16 GB

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Er du lei av å drasse på tunge datamaskiner frem og tilbake til jobb, eller å måtte bruke en masse plass i bagen din når du skal ut å reise? Da kan det være at et nettbrett er tingen for deg. Et nettbrett, eller tablet, som det også kalles, er en smart liten skjerm som du kan bruke til jobb, skole, tegning, surfing på nett eller se film og serier.

Men det finnes utrolig mange modeller, og det kan være vanskelig å finne hva som passer best til ens behov. Derfor har vi valgt å se på de beste nettbrett på markedet i vår store nettbrett test. Nedenfor kan du lese om våre utvalgte modeller med fordeler, ulemper, samt gode tips om valg og bruk av ditt nye nettbrett.

Fordele
 • pros-icon.svg En passende mellomstørrelse på skjermen
 • pros-icon.svg Nettbrettet har en god batteritid
 • pros-icon.svg Veldig god ytelse på skjermen
 • pros-icon.svg Nettbrettet tar svært gode bilder
 • pros-icon.svg Det har et flott og stilrent design

Detaljeret gennemgang

Apple iPad Pro 11″ 128 GB er andre generasjons iPad Pro fra Apple. Man kan vel trygt si at Apple har etablert seg i markedet for nettbrett, og på mange måter satt nettbrettene i bevisstheten hos forbrukerne. Dette er en av de nyere modellene, og dette er altså en Pro-modell, noe som betyr at dette er et nettbrett med ekstra god ytelse. 

Apple iPad Pro 11″ har vunnet en rekke forbrukertester I både innland og utland – og det er det en rekke grunner for. For det første har dette nettbrettet en av markedets aller beste oppløsninger akkurat nå. Berøringsskjermen er svært responsiv, og det gjør at man får gode bevegelser uten forsinkelser. 

Med en skjerm på 11 tommer er ikke dette en av de største skjermene akkurat nå, men heller ikke en av de minste. Den passer derfor for deg som ønsker deg en mellomstor skjerm, som kan vise filmer, spill, nettsurfing og alt du måtte trenge i en praktisk størrelse. I tillegg har denne modellen et av de beste kameraer med hele 12 megapixler på hovedkameraet, 7 megapixler på frontkameraet og skal du lage filmer kan du lage de i 4K. 

Batteritiden til Apple iPad Pro 11″ 128 GB er det heller ingenting å si på. Her kan du nyte gode videoer, bilder og sosiale medier i opptil 10 timer i strekk, før den trenger å bli ladet opp på nytt. Dette brettet ser svært pent ut, og veier dessuten under en halv kilo – så denne er praktisk å ta med seg på farten.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Den har en stor og praktisk skjerm
 • pros-icon.svg Kan kobles til smart keyboard, mus og penn
 • pros-icon.svg Finnes i 5 forskjellige farger
 • pros-icon.svg Brukervennlig operativsystem
 • pros-icon.svg Du får mye av det samme som i Pro, til en lavere pris

Detaljeret gennemgang

Apple har de seneste årene for alvor utvidet sortimentet sitt av nettbrett, og Apple iPad Air 64GB er en ny generasjon som gir sterk konkurranse. Her får du nemlig veldig mye av det du får med eksempelvis i Apple iPad Pro 11″ 128 GB, bare rimeligere, lettere og med noe mindre lagringsplass. 

Apple har i mange år produsert Air-modeller når det kommer til datamaskiner, derfor var jubelen stor da de også lanserte nettbrettene sine i Air-versjoner. Det at Apple iPad Air 64GB er en Air-modell betyr kort sagt at den er litt lettere og tynnere enn Pro-modellene, og den er noe rimeligere. Med andre ord er Apple iPad Air 64GB et passende valg for deg som ser etter et nettbrett du kanskje ikke skal jobbe så mye med, eller som trenger så mye ytelse. Den har nemlig en RAM på 4 GB, noe som er halvparten av Pro-modellene – men det er kun noe man merker dersom man skal spille tunge spill eller jobbe med mange og store programmer. 

Apple iPad Air 64GB har et svært godt hovedkamera med 12 megapixler, og det såkalte «selfie»-kameraet i front er på 7 megapixler. Dette nettbrettet har 10 timers batteritid og svært god oppløsning på sin skjerm. Med andre ord er dette et godt valg for deg som ønsker et av de aller beste nettbrettene akkurat nå – bare til en noe rimeligere pris. 

Samsung Galaxy Tab S7 11.0 SM-T870 128 GB

det beste med android operativsystem

Samsung Galaxy Tab S7 11.0 SM-T870 128 GB

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Nettbrettet har et godt batteri som varer i opptil 14 timer
 • pros-icon.svg Svært god lyd og bass til avspilling av video og musikk
 • pros-icon.svg Flott og stilrent design med en matt overflate
 • pros-icon.svg Kommer med en digital s pen for tegning og skriving
 • pros-icon.svg Har mulighet for minnekort

Detaljeret gennemgang

Samsung er virkelig en stor utfordrer for Apple, og med Samsung Galaxy Tab S7 får du en av de beste og mest populære android nettbrett som finnes akkurat nå. Og det er ikke uten grunn. Her får du nemlig et avansert og teknologisk nettbrett med en god størrelse på skjermen, høy oppløsning og flott design. 

Når man bruker Samsung Galaxy Tab S7 vil man raskt oppleve at dette er en kraftig maskin med en god prosessor og oppløsning – med andre ord er dette et veldig godt nettbrett til å se på film, serier og spille spill. Med en prosessor på 6 GB er dette ganske kraftig sammenlignet med andre nettbrett – men ikke en av de kraftigste. Det betyr at du fint kan bruke den til film og spill, men at ytelsen kan gå litt langsomt hvis du spiller tunge spill eller bruker store programmer. 

Samsung Galaxy Tab S7 sin batteritid er også svært god, og du kan nyte spill og video i mange timer uten å måtte lade den opp. Kameraene på Samsung Galaxy Tab S7 er ikke like gode som de beste modellene til Apple for eksempel, men de fungerer helt fint til hverdagslig bruk. Samsung Galaxy Tab S7 kommer med en digital penn, som lar deg tegne og skrive. Bruker du den til å skrive notater vil du også enkelt kunne gjøre om håndskriften din til datatekst. 

En annen ting dette nettbrettet får mye skryt for er dens gode lyd og bass. Brettet har nemlig en høy kvalitet på lyden, noe som gjør det optimalt å spille av film og serier på.

Fordele
 • pros-icon.svg Passer godt til spilling og bilderedigering
 • pros-icon.svg Har en svært god AR-teknologi
 • pros-icon.svg God erstatning for en datamaskin
 • pros-icon.svg Kraftig prosessor og ytelse
 • pros-icon.svg Kommer med god lyd i høyttalerne

Detaljeret gennemgang

Vi kommer ikke utenom å la Apple være sterkt representert blant våre utvalgte modeller, men det handler jo også om at Apple har begynt å gi oss mange valgmuligheter. Apple iPad Mini 4G 64GB er den minste modellen til Apple sine iPads, og denne kommer i en liten og praktisk størrelse på 7,9 tommer. 

Apple iPad Mini 4G 64GB et veldig godt alternativ. Men som med alle modeller, har den sine fordeler og ulemper. Blant fordelene finner du en høy opplysning, flott design, god kvalitet og en god batteritid. For selv om Apple iPad Mini 4G 64GB har en liten skjerm, så har den fått skryt i en rekke tester for dens oppløsning og ytelse. Du kan kjøpe med tilbehør som penn og tastatur, og bruke den på farta når du for eksempel trenger å skrive notater. 

Du kan også fint se på film og serier med Apple iPad Mini 4G 64 GB, da både lyd og bilde er noe av det beste på markedet. Den veier dessuten kun litt over 300 gram, så denne er det veldig lett å ta med seg i lommen, i vesken eller på tur. 

Det er ikke så mange ulemper med denne modellen, men for deg som ønsker en større skjerm eller trenger en kraftigere prosessor enn 3 GB RAM så er nok ikke dette valget for deg. 

Microsoft Surface Pro 7 i5 8 GB 128 GB

den beste hybridmodellen

Microsoft Surface Pro 7 i5 8 GB 128 GB

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Stor skjerm på 12,3 tommer
 • pros-icon.svg Et flott og stilrent design
 • pros-icon.svg Et godt batteri med lang batteritid
 • pros-icon.svg Hele 128 GB lagringsplass
 • pros-icon.svg En god arbeidsmaskin

Detaljeret gennemgang

Microsoft Surface Pro 7 i5 kan på mange måter sammenlignes med Apple iPad Pro 12.9″. De er begge to noen av de modellene med høyest ytelse og har begge to en større og bedre skjerm enn de fleste modeller på markedet.  Microsoft Surface Pro 7 i5 passer derfor godt til deg som foretrekker Windows sitt operativsystem. 

Microsoft Surface Pro 7 i5 kalles en hybridmodell, både av Microsoft selv og i en rekke forbrukertester. Det er fordi den egner seg svært godt til å arbeide med, og du kan derfor fint bruke denne modellen som arbeidsmaskinen din, da den er kraftig, god og samtidig lett å pakke sammen. 

Som med alle modeller har denne sine fordeler og ulemper. Blant fordeler finner vi høy oppløsning, flott design, høy ytelse og en god batteritid på opptil 10 timer. Blant ulempene vil nok mange si prisen da det er en dyr maskin, og den blir dyrere dersom du skal ha med tilbehør som tastatur eller penn. Til gjengjeld kan du både bruke den som et nettbrett, som en laptop eller som tegnebrett med det rette tilbehøret.

Lenovo Tab M8 ZA5H 32 GB

den beste for økonomien

Fordele
 • pros-icon.svg Svært god batteritid på opptil 18 timer
 • pros-icon.svg Fungerer bedre til hverdagslig og enkelt bruk
 • pros-icon.svg Et godt tilskudd til familien og bruk for barn
 • pros-icon.svg Kan fås til en lav pris
 • pros-icon.svg Liten og nett størrelse

Detaljeret gennemgang

Det er ikke alle som trenger å investere i det dyreste og mest avanserte for å få det brettet man ønsker seg – og hvis det høres ut som deg, så kan Lenovo Tab M8 ZA5H være løsningen som passer dine behov. 

Med Lenovo Tab M8 ZA5H får du nemlig et rimelig nettbrett, som har den laveste prisen av våre utvalgte modeller. Og til tross for en lav pris, så får du her mye underholdning for pengene. For det er underholdning Lenovo Tab M8 ZA5H passer best til – for hele familien. Med denne modellen kan du streame, spille spill eller surfe på nettet. 

Det som gjør at Lenovo Tab M8 ZA5H skiller seg ut er dens batteritid. Her kan du nyte brettet i hele 18 timer før det må lades opp, noe som er svært godt for et batteri. Til gjengjeld har den kun 32 GB lagringsplass, men det kan suppleres med et minnekort dersom du trenger mer. 

Huawei MediaPad T3 10 16 GB

Huawei MediaPad T3 10 16 GB

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Den har en god pris
 • pros-icon.svg Kan laste ned alle apper som passer til Android
 • pros-icon.svg Den har et flott design
 • pros-icon.svg Svært god batteritid

Detaljeret gennemgang

Den siste av våre utvalgte modeller er Huawei MediaPad T3 10, og dette er absolutt ikke et dårlig kjøp. Her får du nemlig et godt nettbrett til en fornuftig pris. Den kommer med operativsystem fra Android, noe mange ser fordeler i, mens andre vil si det har sine ulemper – men kort sagt er dette en brukervennlig modell som kan det aller meste i hverdagen. 

Huawei MediaPad T3 10 kommer kun med 16 GB lagringsplass, men du kan supplere med minnekort på opptil 128 GB. Den har en passende og praktisk størrelse på 10 tommer, noe som er fint til streaming og spill, men med en RAM på 2 GB har den ikke den høyeste ytelsen. 

Alt i alt er dette et godt alternativ for deg som ønsker en rimelig modell, og som ikke er opptatt av de beste kameraene eller beste prosessor. Den har en svært god batteritid på opptil 22 timer og en god skjerm.

Guide

Guide til å velge det beste nettbrettet

Et nettbrett er en utrolig praktisk ting å ha for deg som er mye på farten, eller for deg som ikke nødvendigvis trenger en hel datamaskin, men som likevel vil kunne se serier, spille spill, surfe på nett og være på sosiale medier. Men det finnes utrolig mange modeller på markedet, og vi forstår godt at det kan være forvirrende og vanskelig å vite hvem man burde velge. Derfor har vi laget en liten miniguide til deg nedenfor, hvor vi går gjennom de viktigste tingene du burde tenke over i valget av et nytt nettbrett.

Har du et foretrukket operativsystem?

I likhet med datamaskiner og mobiltelefoner så kommer nettbrett med ulike operativsystemer. Dette er i stor grad styrt av hvilket merke det er du kjøper. Apple sine nettbrett har Apple sitt eget operativsystem iOS på sine iPader. Merker som Samsung og Huawei bruker operativsystemet Android, mens Microsoft har Windows.

Kort fortalt så er et operativsystem den programvaren som er brukt i nettbrettet. Det er operativsystemet som styrer hvordan du laster ned apper, brukervennligheten, design og selve maskinvaren.

Mange foretrekker å velge det samme operativsystemet som de har på telefonen sin, sånn at de kan kobles opp mot hverandre og fungerer godt sammen. Men det er absolutt ikke et must at man gjør dette.

Nettbrettets skjerm er viktig

Som du kan se på de forskjellige modellene i vår best i test, så er det store variasjoner på skjermen. Når vi snakker om skjerm så er det en del ting vi tenker på. Det er selve skjermstørrelsen, som varierer i alt fra 8 til 13 tommer – altså hvor stor størrelse skjermen har. En 8 tommer er kanskje fint for deg som vil ha nettbrettet med deg i vesken, mens fra 10 og opp er praktiske størrelser for deg som bruker nettbrettet hjemmet eller som en erstatning for en datamaskin.

Oppløsningen på skjermen er også noe som kan være lurt å tenke over. Jo høyere oppløsning, jo bedre, skarpere og mer detaljert bilde får du. For deg som er opptatt av gode bilder, videoer og oppløsning på spill, så er oppløsningen viktig. Mindre viktig er det å ha den aller høyeste oppløsningen dersom du kun skal bruke det til å surfe på nett eller sjekke mails.

Bruk av nettbrettets kamera

Dersom du ønsker å kunne ta bilder med nettbrettet ditt, så kan det også være at du bør tenke litt over kameraet på den modellen du velger. De fleste har i dag mobiltelefoner, digitalkameraer eller actionkameraer som de heller bruker til det formålet – men for mange er nettbrettet også et nyttig redskap til å ta bilder og video med. Med de mest avanserte nettbrettene med høy ytelse, vil man også kunne bruke redigeringsprogrammer, og da er det lurt å ha et godt kamera i tillegg.

Batteritid på nettbrett

For mange vil batteritid være en avgjørende faktor – da det handler om hvor lenge du kan bruke brettet ditt før det må lades. Skal du for eksempel på en lang flytur, er det kjedelig om du ikke har nok strøm til å kunne se en film. Modellene i vår best i test har alle gode batteritid, som varierer mellom 10 til 22 timer. Her kommer også størrelsen på skjermen, oppløsning og ytelsesevne også inn i bildet, da et større og kraftigere nettbrett generelt bruker mer strøm.

Lagringsplass og RAM

Er lagringsplassen viktig for deg ved kjøp av et nettbrett? Når du skal velge deg et nettbrett, så er det lurt å tenke hva det er du skal bruke den til. Skal du lagre filmer, bilder, serier og dokumenter på det, så er det lurt å ha en del lagringsplass. Det er utrolig kjedelig å stadig måtte slette bilder og apper fordi man ikke har nok plass. Hvis du derimot bare skal bruke brettet til streaming, nettsurfing og mails så er ikke lagringsplassen like avgjørende.

Noen av våre utvalgte modeller i vår test har den lagringsplassen den har, mens andre har støtte til minnekort, noe som kan øke lagringsplassen ved behov.

I vår omtale av testens modeller vil du også se at RAM er nevnt. RAM står for Random Access Memory og sier noe om ytelsen og arbeidsminnet nettbrettet har – altså hvor stor kapasitet den har til å jobbe. Jo høyere RAM jo flere og større programmer klarer nettbrettet å kjøre samtidig – uten at det går utover ytelsesevnen og reaksjonsevnen til nettbrettet.

Tenk over nettbrettets vekt

Et nettbrett er i seg selv ikke tungt, og det er derfor veldig mange foretrekker å ha med seg dette på farten, enten det er i jobbsammenheng eller når man er ute å reiser – eller til bruk ved sengekanten. De fleste nettbrett veier altså ikke særlig mye, og i vår best i test vil du se at de forskjellige modellene alle holder seg under en vekt på 0,8 kg. Men det er store variasjoner her, og noen tablets kan veie helt ned til 0,3 kg – så dette er noe som kan være smart å tenke over hvis du ønsker deg et nettbrett som veier lite i vesken eller sekken din når du er på farten.

Hvor mye har prisen å si for et nettbrett?

Det er stor variasjon på pris på nettbrett på dagens marked – og det kan for mange være litt forvirrende hvor mye man skal bruke på nettbrettet. For er det egentlig sånn at de dyrere modellene er bedre?

Svaret på dette er i grunn ganske relativt. Igjen må man tilbake til hva det er man skal bruke tableten til. Hvis det kun skal brukes til nettsurfing, litt sosiale medier og sjekking av innboksen, så trenger du kanskje ikke punge ut for det aller dyreste nettbrettet. Men det er sånn at med en høyere pris så følger det også med en rekke andre ting som for eksempel ytelsesevne, lagringsplass, skjermoppløsning og kamera. Så hvis du er en som skal bruke brettet til å redigere bilder, spille store spill og lignende, så vil du få mer glede av nettbrettet ditt ved å investere litt mer penger i det.

Hva skal jeg bruke mitt nettbrett til?

Det er mulig å bruke et nettbrett til en rekke ulike formål. Bruken avhenger naturligvis av hva nettbrettet ditt klarer. Det er derfor ikke sikkert at din litt eldre modell eller billige modell vil kunne klare alle nedenstående oppgaver, men et nyere nettbrett med diverse teknologier vil ofte kunne brukes til følgende formål: 

 • Som en datamaskin: Flere av nettbrettene i vår best i test har en så høy ytelsesevne, lagringsplass, grafikkprosessor o.l. at faktisk kan bruke den som en liten datamaskin. Du kan bruke den for eksempel til jobb da den er lett og enkel å frakte med seg frem og tilbake. 
 • Som en bok: Ved å laste ned diverse lydbøker eller e-bøker kan du bruke tableten som en bok. Da vil du isåfall alltid ha lesestoffet ditt lett tilgjengelig, istedenfor å ha med deg en tung bok. Dette er også veldig praktisk på ferie, da man ofte ender opp med å ta med flere bøker. 
 • Til gaming: Hvis du investerer i et nettbrett med en optimal grafikkprosessor og som har en god ytelsesevne så kan du faktisk også bruke nettbrettet ditt til å spille på. Noen kan i tillegg kobles til gamingutstyr, som tastatur, joysticks, spillkontroller o.l.
 • Til å tegne: Du har mulighet til å bruke tegneprogrammer på flere nettbrett hvor du kan teste med dine fingre direkte på skjermen. Noen varianter, for eksempel modellene fra Apple kan også kobles til en tegnepenn så arbeidet føles enda mer realistisk, og du kan tegne helt rette streker. Det er altså kun deg selv som setter grenser for kreativiteten. 
 • Til å ta notater: Du kan fint bruke nettbrettet ditt til skolearbeid eller på møter hvis du ikke gidder å ta notater på papir. Du kan for eksempel laste ned Docs eller Word direkte på nettbrettet. I tillegg kan du med flere nymoderne modeller koble til en penn så du kan skrive med håndskrift på skjermen.
 • Se film, serier o.l.: De fleste bruker nettbrettene sine til å se serier eller film på. Det skyldes at skjermen er stor nok til å få med alle detaljer, men fortsatt tar den ikke like stor plass som en datamaskin. Samtidig kan flere strømmetjenester fungere veldig fint på et nettbrett. 
 • Til å ta opp og/eller redigere videoer og bilder: Hvis du skaffer deg et nettbrett med gode kameraer og optimal videoopptak så kan du fint bruke nettbrettet til å ta film og bilder istedenfor å bruke et kamera eller telefonen din. Har modellen i tillegg en god yteevne og grafikkprosessor så kan du også redigere videoer og bilder direkte på nettbrettet istedenfor å overføre de til en datamaskin. 

Sånn er vår nettbrett test utført

I vår best i test av nettbrett så har vi ønsket å skaffe mest mulig informasjon til deg som forbruker, og har derfor gått igjennom store mengder informasjon på nettet. Ved å bruke forbrukertester, kundeanmeldelser, produktinformasjoner og erfaringer fra både innland og utland har vi dermed kunne velge ut de aller beste nettbrettene på markedet akkurat nå.

For oss har det også vært viktig å finne ulike modeller som treffer på ulike behov, uansett om du ser etter en billig modell eller en med høy ytelsesevne. Utvalget i vår best i test varierer derfor stort i funksjoner, størrelser, pris og ytelsesevne, sånn at nettopp du kan finne den modellen som passer best til deg.

FAQ:

Hvilke nettbrett er best I test?

I vår best i test har vi kåret Apple iPad Pro 11

Hvordan finner jeg det beste nettbrettet for meg?

Det første du bør tenke over er hva du skal bruke det til. Les gjennom vår guide for hvilke ting du bør se etter – så vil du kunne danne deg et bilde av hvilket nettbrett som passer best for deg.

Hva skal jeg bruke et nettbrett til?

Mulighetene for et nettbrett er mange. Du kan se serier/filmer, bruke det til jobb og skole, surfe på nettet eller ta og/eller redigere bilder og video. Velg derfor et nettbrett etter hva det er du vil bruke det til.

Er det stor forskjell på et dyrt og billig nettbrett?

Det kan være stor forskjell på ytelsesevne, skjerm, kapasitet og oppløsning på ulike modeller – så et billig nettbrett kan være mer enn nok hvis det passer til dine behov. Du bør dog vite hva du skal bruke det til, for å så se hvor mye du ønsker og kan bruke på et nytt nettbrett

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×