Opdateret oktober 2023

Overvåkningskamera test- Beste overvåkningskamera 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Google Nest Cam IQ NC3100 4
beste for Google assistant

Google Nest Cam IQ NC3100

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Det blir stadig mer populært å ta i bruk overvåkingskamera utenfor eget hjem eller hytten for ha kontroll ove rområder når du ikke er ti stede, eller når du ligger i din dype nattesøvn. Dette kan være en smart investering for å unngå tyveri, eller du kan bruke det til å sjekke hvordan hunden din har det mens du er på jobb.

Noen modeller er trådløse og batteridrevet, noen spiller bare inn lyd og ikke bilde, og kameraene kommer med sensorer som variere i ulik grad. Det er som du sikkert skjønne rikke alltid like enkelt å velge et pvervpkingskamera som macther dine behov.

I vår overvåkningskamera test har vi sett på de vi mener er de fem beste overvåkingskameraene på markedet. VI har sammenlignet blant annet brukervennlighet, rekkevidde, oppløsning og bildekvalitet for hvert kamera. I tillegg kan du finne en praktisk kjøpsguide som kan hjelpe deg å velge det rette overvåkingskameraet for deg og dine behov.

TP-Link Tapo C320WS

beste overvåkningskamera

Fordele
 • pros-icon.svg Høy oppløsning på 2560 x 1440 gir godt detaljnivå
 • pros-icon.svg Talestyring via Google Assistant og Amazon Alexa
 • pros-icon.svg Utstyrt med fyllys som fanger opp flere farger
 • pros-icon.svg Overvåkningskamera med høysensitive stjerneskinnssensoren
 • pros-icon.svg Svært solid kamera som har lang holdbarhet

Detaljeret gennemgang

Kompakt og elegant kamera som gir bilder av svært høy oppløsning. Kan styres gjennom tale, kobles til trådløst eller kable, og du kan få tilgang på bilder og video gjennom egen app.

Derfor skal du velge TP-Link Tapo C320WS:

TP-Link Tapo C320WS lar deg fange opp bilder i krystallklar oppløsning gjennom et kablet eller trådløst nettverk. Et perfekt overvåkningskamera hjemme som fungere på en avstand opptil 30 meter, selv i stummende mørke.

Etter en enkel installasjon vil sensorer fange opp bevegelser, og sende deg varsler direkte. Du kan også velge å legge inn alarm for lyd og lys slik at du kan skremme bort ubudne gjester. I tillegg er det toveis lyd for kommunikasjon gjennom mikrofon og høyttaler.

Gjennom Tapo sin app kan du velge å se direkte, se på opptak, lagre klipp og konfigurere kameraet. Det blir ikke lettere, samt at dette gir trygg og sikker lagring. Gjennom appen får du også alltid tilgang til kameraet gjennom en mobiltelefon.

Skal du ha kameraet satt opp på et værutsatt sted trenger du ikke bekymre deg. TP-Link sitt overvåkningskamera tåler ekstremvær, og både mikrofon, høyttaler og tetningsring er vanntett. Dette er det beste overvåkningskamera på markedet, og vår klare vinner av testen.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Fungerer perfekt som babymonitor
 • pros-icon.svg Utstyrt med både høyttaler og mikrofon for opptak
 • pros-icon.svg Veggmonteringssett er inkludert
 • pros-icon.svg Montering og installasjon er ekstremt enkel
 • pros-icon.svg Mye for pengene

Detaljeret gennemgang

Godt valg for en rimelig pris. Er enkel å installere, imponerende oppløsning og kan snu seg 360 grader. Appen er brukervennlig, og du kommer deg raskt i gang med å overvåke ønsket område.

Derfor skal du velge Xiaomi Mi Home Security Camera 360:

Xiaomi Mi 360° har en imponerende oppløsning på kameraet sitt, slik at det er enkelt å se detaljer på bilder og videoer. Selve kameraet kan snu seg hele 360 grader ved hjelp av to doble motorer horisontalt, og 108 grader vertikalt.

Gjennom appen kan du følge alt i sanntid, eller studere detaljer nærmere i ettertid på bilder. Her er det også mulig å pause og zoome inn underveis.En stor blenderåpning (f1.4) og et fint objektiv gjør at bildene blir bedre og mer detaljerte, og bildene har en oppløsning på 2304 x 1296.

I Mi Home-appen din kan du også enkelt endre innstillinger som kameravinkel, overvåkingsplan og varsler. Bli varslet når bevegelse fanges i et bilde, en person blir fanget i et bilde eller hvis barnet ditt gråter. Noen ganger egner det seg ikke at kameraet er slått på, og ved hjelp av en fysisk lås kan du være trygg på at du ikke filmer eller tar bilder.

Kameraet kan installeres både opp og ned, og du kan plassere det på et bord, i et vindu eller i taket, slik at du kan dekke alle vinkler og hjørner av hjemmet ditt.

Fordele
 • pros-icon.svg Egner seg også til viltkamera
 • pros-icon.svg Smart deteksjon for å unngå unødvendige varsler
 • pros-icon.svg Krever ingen ledninger eller ingen strømtilkobling
 • pros-icon.svg Batteritid på 1-2 måneder i standby
 • pros-icon.svg Mulighet for å koble på solcellepanel

Detaljeret gennemgang

Et lekkert kamera som glir fint inn i omgivelsene, kan også brukes som utendørs belysning for hjemmet. Ingen ekstra betaling for funksjoner i appen og tåler all slags vær.

Derfor skal du velge Netatmo Smart Outdoor Camera:

Med Netatmo Presence Home overvåkingskamera kan du stille inn varsler akkurat for det du vil, og du vil øyeblikkelig få varsel utifra dine ønsker. Velg om du vil ha lokal lagring på sim, eller i selve appen.

Bilder og videoer spilles inn i HD-kvalitet, og Netatmo gjør det enkelt for deg slik at du kan zoome inn for å se alle detaljene, og alt gjøres via appen deres. Det er verdt å merke seg at du ikke trenger å betale noe ekstra i appen, alle funksjoner er tilgjengelig.

Kameraet kan fungere både som et sikkerhetssystem med kraftig flomlys, men også som utendørs belysning for hjemmet. Her kan du velge selv hva du ønsker.Designet for å tåle all slags vær takket være HZO-teknologi, som er et innovativt tynt filmbelegg.

Netatmo Presence er kompatibel med Apple HomeKit, slik at du kan styre alle smarthus enhetene dine på ett sted. Å samle alle enhetene sine under samme styring er en veldig enkel tilnærming for å ha full kontroll.

Google Nest Cam IQ NC3100

beste for Google assistant

Google Nest Cam IQ NC3100

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Toveis lyd med støyisolering og redusering av ekko
 • pros-icon.svg Høyeste sikkerhet med to-trinn pålogging
 • pros-icon.svg Enkelt å installere hjemme
 • pros-icon.svg Veldig godt kamera for innendørs bruk
 • pros-icon.svg Suveren ansiktsgjenkjenning

Detaljeret gennemgang

Et svært godt overvåkningskamera til bruk inne.Skarpe bilder over hjemmet som hele tiden vil være av beste kvalitet. Mange gode funksjoner som gir den best esikkerhet.

Derfor skal du velge Google Nest Cam IQ NC3100:

Google Nest Cam IQ er et suverent overvåkningskamera som det er svært lett å komme i gang med og vil filme og gjøre opptak like godt både dag og natt. Du vil ha full kontroll over hva som skjer innenfor det aktuelle området.

Overvåkningskameraet bruker en krystallklar 4K sensor som tar opp detaljert videoer i full HD 1080p. Her er det mange gode funksjoner, og ikke minst kan du ta i bruk en avansert bevegelsessensor som ser forskjell på mennesker og andre tilfeldige bevegelser. Du kan også, mot et tillegg, legge inn ansiktsgjenkjenning. Dermed vil du ikke bli varslet om folk du kjenner kommer hjem til deg.  Google Best Cam kommer med egen app som er veldig lett å bruke, og gjennom detaljerte og krystallklare bilder i full 1080p HD kan du både zoome inn, lagre video  og se absolutt alle detaljer i bildene. Her vil du oppleve at du får god oversikt med et synsfelt på 130°.

Google Nest sitt overvåkningskamera lagrer automatisk bilder fra de siste 3 timene, men du kan mot betaling får lagre via skytjeneste i opptil 30 dager. Ved hjelp av Google assistant kan du styre kameraet ditt ved hjelp av tale.

Guide

Slik velger du rett overvåkningskamera

Du er nå klar for å gå til innkjøp av et overvåkningskamera, men du er usikker på hva systemet krever for å passe til dine behov. Ulike overvåkningskameraer kan ha flere fordeler, eller mindre. Derfor er det noen ting du bør tenke gjennom før du går til innkjøp av et overvåkningskamera, og du bør absolutt lese mer for å finne ut hva de ulike spesifikasjonene kan gjøre for deg.

Forskjeller mellom billige kamera og dyre kamera

Ja, det er forskjeller mellom overvåkningskameraer til en rimelig pris og kameraer til høyere pris. Funksjoner som du finner blant beste overvåkningskamera, men som kan mangle på de rimeligere modellene, er lagring via skytjeneste, et helt trådløst oppsett, full HD, samt også om du kan bruke kameraet både innendørs og utendørs. Andre kameraer som du betaler litt for vil også kunne tilby deg godt nattsyn, at bevegelse oppdages via sterke sensorer og dermed får du best mulig overvåkning av det du ønsker, både dag og natt.

Her bør du sjekke spesifikasjoner for hver enkelt modell, og dermed får du en rask oversikt over alle funksjoner som er tilgjengelig og som gjør det enkelt for deg å finne frem til kameraet som dekker dine ønsker. Husk at du kan finne rimelige modeller som gir deg mye for pengene.

Hvor ønsker du å se opptak og bilder?

Velger du blant modellene av trådløse overvåkningskameraer, som gjerne er de beste overvåkningskamera, vil du kunne få tilgang til en app der du kan se direkte streaming, lagre videoer eller se detaljer. Noe man ofte har behov for dersom man skal bruke det som et sikkerhetskamera, og dette er noe som er lett å få tilgang til dersom kameraet fungerer via Wi Fi.

Samtidig kan rimeligere overvåkningskameraer dekke dine behov dersom du bare ønsker  at kameraet ditt skal overvåke og du fint bare kan lagre det som skjer via et minnekort som sd kort.

Brukervennlighet

Overvåkningskameraer kan være svært enkle å sette opp, og kan være svært brukervennlige. Andre lar deg styre alt superlett via en app, mens andre igjen kan være litt tungvinte. Her må du tenke på hvor ofte du skal inn for å sjekke hva som skjedd i ditt område.

Noen ganger kan mange funksjoner på et kamera henge sammen med hvor lett de er å bruke, men ikke alltid. Noen av de enkleste kameraene på markedet kan være veldig krevende å stille inn, men det kan også gjelde for de beste overvåkningskamera. En grei regel er at kan det styres via Wi fi og app, vil de meste gå av seg selv.

Kamerakvalitet

Det er store forskjeller på hvor gode kameraene faktisk er og hvor godt du vil kunne se detaljer på bilde og video. Her kan bildekvalitet variere mellom oppløsning på 1920×1080 til de beste som ligger på 2560×1440. Hvor god oppløsning du trenger må du selv vurdere, samtidig som du bør tenke på om du har behov for nattsyn, blits og full hd.

Hvor god kvalitet man ønsker seg varierer, og er ofte avhengig av bruk og pris. Skal man ta klare, tydelige bilder er det beste å ha over 8MP, men om man kun ønsker enkel overvåkning holder det med lavere kvalitet.

Trenger man abonnement?

De fleste overvåkningskameraer fungerer uten at du må betale ekstra for abonnement. Skal du derimot benytte deg av de andre funksjonene som man kan få gjennom et overvåkningskamera kan det være nødvendig med et abonnement. Her kan du få tilgang til å lagre video over lengre tid via en skytjeneste. Du kan også bruke person- og ansiktsgjenkjenning, noe som kan være lurt dersom du har å varsel for alt som skjer ute, men ikke ønsker å få varsel dersom det er en person eller et dyr som du faktisk kjenner.

Det kan være store forskjeller mellom abonnementene som tilbys. Husk derfor å undersøke hva som leveres med kameraet du ser på, og hva kostnadene er for å bruke andre funksjoner gjennom et abonnement som har en kostnad.

Rett bruk av overvåkningskamera

Noen ting du bør tenke over før du tar i bruk kameraet du har gått til innkjøp av:

 • Det er kun lov å sette opp kameraet på egen eiendom, og som fanger opp et område som du faktisk eier. Det kan ikke fange opp naboen sin eiendom.
 • Skal du sette opp et viltkamera for jakt, må du ha avtale med grunneier eller søke Statskog
 • Sett opp tydelig skilt slik at man kan se at området er overvåket
 • Skal du publisere opptakene, må du ha samtykke fra den eller de som er på videoen
 • Fanger du opp mennesker på opptakene, skal dette slettes dersom du ikke har innhentet tillatelse

FAQ

Hvilke overvåkningskamera er best i test?

I vår test av overvåkningskamera ble TP-Link Tapo C320WS best i test. Kameraet er kompakt og elegant, har god bildekvalitet, lar deg lagre video, styre gjennom tale og har høy brukervennlighet.

Hvordan tilbyr de mer avanserte kameraene?

Overvåkningskameraer som er avanserte jar gjerne et bredt spekter av spesifikasjoner og tillater deg å bruke kameraet til mer enn bare enkel overvåkning.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×