Opdateret oktober 2023

Packraft test – beste packraft 2023

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

MRS Raft Barracuda R2 Pro 2 personer 3
beste for to personer

MRS Raft Barracuda R2 Pro 2 personer

Norseraft Packraft Longship 2 personer 4
beste kompakte for to personer

Norseraft Packraft Longship 2 personer

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne packraft test kan du lese om de fem beste packrafter på markedet akkurat nå. I vår best i test packraft ble Kokopelli XPD packraft vinneren, fordi den har et gjennomtenkt design og er laget av slitesterkt materiale. Til tross for at dette ble vinneren, kan det godt hende at du faller for en av de andre variantene på listen. Finn ut mer om de beste packraftene i vår packraft test!

Alle modellene i denne testen er helt klart verdt en investering, da de anbefales av eksperter og forbrukere. De utmerker seg blant annet på parametrene: slitestyrke, stabilitet, vekt og funksjonalitet. Uansett om du er erfaren packrafter eller helt ny på området, her har du mulighet til å finne den beste packraften for deg. I vår kjøpsguide kan du også lære mer om hva du bør tenke over før du velger deg en ny packraft.

Kokopelli XPD Packraft

beste packraft

Fordele
 • pros-icon.svg Forsterket 1000D PVC gulv
 • pros-icon.svg Totalt 6 festepunkter for bagasje
 • pros-icon.svg Kan brukes hele året
 • pros-icon.svg Sveisede sømmer for god slitetsyrke

Detaljeret gennemgang

Packraften er lett å håndtere, har lav vekt og et svært godt design. Fører deg fint gjennom vann, og er en svært robust packraft.

Derfor skal du velge Kokopelli XPD Packraft:

Går du for en Kokopelli XPD Packraft kan du være sikker på at du får en robust og svært solid packraft som er lett å håndtere takket være den gjennomtenkte utformingen. Du vil raskt oppleve at du får god stabilitet på vannet, samt at Kokopelli Packraft er lett å styre der du ønsker. Dermed vil selv du som ikke er så erfaren med packraft klare å manøvere båten der du ønsker.

Grunnen for at denne modellen veier litt ekstra, er materialet packraften er laget av. Fordelen er at du får en mer slitesterk og robust båt som vil holde i flere år, samt tåle en trøkk om du skulle være litt uheldig på veien.

Her kan du enkelt ta med deg en god del bagasje siden den er utformet med god plass for passasjer og ekstra bagasje. Utenom selve båten følger det med oppblåsbart sete, nano barrel pumpe, to stropper og reparasjonssett. Alt i alt har XPD Packraft så mange fordeler at den helt klart er vinneren av vår best i test av packrafter.

Fordele
 • pros-icon.svg Bunn laget i 420D TPU + Nylon
 • pros-icon.svg Tube laget i 210D TPU + Nylon
 • pros-icon.svg Romslig innvendig
 • pros-icon.svg Veier svært lite
 • pros-icon.svg Mye packraft for pengene

Detaljeret gennemgang

En packraft for deg som vil på en lengre tur. Har lav vekt, er laget i slitesterkt materiale og er skapt med tanke på naturen i Norge.

Derfor skal du velge CONTROL 235 Light Packraft:

CONTROL 235 Light Packraft egner seg best for deg som skal bære båten med deg på lengre strekk. Denne modellen er utrolig lett med sine 3,7 kg, og samtidig slitesterk med tanke på å bli brukt på tur. Har du opplevd å gå på tur, og oppdaget et vann du skulle ønske du bare kunne padle deg over, ja da bør du velge Control 235!

Packraften kan du enkelt montere på sekken, og er så enkel å bruke at du trygt kan slippe hele familien til. Det medfølger en pumpesekk som fungerer fint, men går du til innkjøp av en fotpumpe vil det gå enda raskere å fylle opp båten med luft.

En annen ting vi liker med Control 235 packraft er at den er designet i Norge, og dermed den norske naturen som grunnlag. Her kan du montere på et avtakbart spruttrekk, som du enkelt fester ved hjelp av glidelås og borrelås. Inkludert i pakken får du med ryggsekk, pumpesekk for rask luftfylling, reparasjonssett, avtakbar retningsfinne, avtagbart ultralett TPU nylon spruttrekk, samt sete og ryggstøtte.

MRS Raft Barracuda R2 Pro 2 personer

beste for to personer

MRS Raft Barracuda R2 Pro 2 personer

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Leveres med 3 års garanti
 • pros-icon.svg Egner seg for padling i elv
 • pros-icon.svg Strømlinjeformet skrog minsker motstanden i vannet
 • pros-icon.svg Hele ni festepunkter for bagasje
 • pros-icon.svg Interne lagringssystemet i tubene

Detaljeret gennemgang

Packraft av høy kvalitet, og perfekt for naturen i Norge med sin lave vekt. Høy sittekomfort, ekstra lagringsplass og en modell som glir gjennom vannet uten problemer.

Derfor skal du velge Kokopelli Rogue Packraft

Kokopelli Rogue Packraft er toppmodellen til Kokopelli og her får du det aller beste av packraft på markedet. Gjennom mange års erfaring og innovasjon har produsenten kommer frem til det vi vil kalle den mest allsidige og gjennomtenkte packraften. Her får du blant annet spruttrekk inkludert og et vanntett lasterom i tubene. Ved hjelp av en solid og vanntett TiZip glidelås får du en sikker og smidig åpning og lukking av bagasjerommet.

Kokopelli Rough er meget robust og godt egnet til fiske og turer i røft terreng. En oppblåsbar båt di kan ta med i sekken, på sykkel, eller i bilen. Her får du god høyde på setet, som gjør det enklere å komme over tubene med padleåren. Dermed får man en effektiv padleteknikk og mindre slitsom padletur. I tillegg er den utstyrt med regulerbar seterygg hvor du enkelt kan justere sittestillingen etter padleforholdene.

Ved hjelp av Leafield D7 tilbakeslagsventil har det aldri vært lettere å fylle på eller tømme ut luften i båten, nå tar det hele prosessen bare 3-5 minutter.

Norseraft Packraft Longship 2 personer

beste kompakte for to personer

Norseraft Packraft Longship 2 personer

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Et godt alternativ for norske forhold
 • pros-icon.svg Leveres med 3 års garanti
 • pros-icon.svg Norseraft har sydde og sveisede sømmer.
 • pros-icon.svg Tubene er laget av 210D Nylon med TPU coating på yttersiden
 • pros-icon.svg Gulvet produsert av 420D Nylon med TPU coating på begge sider

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du velge Norseraft Packraft Longship

Norseraft Longship er et godt og rimelig alternativ for deg som vil ha en packraft for to personer uten å investere en hel formue. Den lange vannlinjen sikrer en god retningsstabilitet, slik at du fint kan styre deg fremover i vannet sammen med en passasjer. En fordel er at du vil oppleve båten som stabil uavhengig av om man er en eller to padlere.

Denne packraften kan du enkelt ta med deg takket være den lave vekten, og kan brukes både i sjøen, på større innsjøer, i fjellvann og i rolige elver. I likhet med alle andre modeller fra Norseraft, er også Longship håndlaget av nylon som er belagt med uretan. Dette gir et materiale som er UV-tolerant, slitesterkt, motstandsdyktig mot aldring og er fleksibelt ved lave temperaturer.

Packraften Longship er utrolig lett å bruke i vannet, også for deg som ikke har erfaring med kano eller kajakk. Den lange vannlinjen skaper stabiliteten du trenger, samt at det er god plass til både deg, passasjer og litt bagasje. De gode luksusetene gir komfortabel padling over lengre tid, og ikke minst får du med alt du trenger for å reise på turer med en gang.

Guide

Slik velger du rett packraft

Packrafting er en releativt ny aktivitet her til lands, men har virkelig blitt populært. Vi har sett på flere områder du bør tenke over før du velger deg en modell. Les vår kjøpsguide for å lære mer om å ta et gjennomtenkt valg før du kjøper deg en packraft.

Bruksområdene

Packraften er en oppblåsbare og slitesterk «båt» og kommer som oftest med en vekt på mellom 3-5 kilo. Packrafter er raske å blåse opp, tar liten plass og kan dermed transporteres på en enkel måte i en ryggsekk. Dette gjør at packrafter egner seg særdeles godt til turer i vann i nærområdet eller på fjellet, i elver og enkelte også i sjø. Hvor du skal bruke packraften din vil avgjøre i stor grad hvilke modell du bør gå for.

Sittekomfort

Du skal tilbringe flere timer på sete til packraften, så her bør du ta deg tid og gjerne teste flere modeller. Du bør alltid prøvesitte en packraft før du kjøper du. Vi mennesker er alle skapt ulike, og selv om en person sitter godt i en packraft betyr det ikke at alle gjør det.

Enkelte modeller lar deg stille inn både oppblåsbare seter og ryggstøtte, slik at du kan justere dem til å passe deg best mulig. Det er viktig at du kommer høyt nok opp for å få en god padleteknikk, samt at du opplever god støtte i ryggen. Ellers kan turen raskt bli slitsom.

Sittebrønnen og avtakbart spruttrekk

Det neste du må vurdere er om du ønsker en sittebrønn med fastmontert dekk og mulighet til å bruke spruttrekk eller en åpen løsning. Kokopelli har begge modeller i sitt sortiment.

Modellene med fastmonterte dekk og spruttrekk velges av mange, tur- og elvepadlere. Det er flere grunner til det. Padleren blir ikke eksponert for vannsprut og er bedre beskyttet mot vær og vind.

Dekket er i tillegg praktisk når man skal ha med bagasje, selv om det er lett å ta med bagasje på begge modeller. Det er enkelt å feste raften til ryggsekken når den skal bæres fra vann til vann.

Vekt er avgjørende

Skal du frakte packraften din langt avgårde, vil det være viktig for deg å finne en packraft som har veier minst mulig. På markedet kan man finner packrafter som veier så lite som knappe 2 kilo, men ulempen er at på disse modellene er alt «unødvendig» utstyr er fjernet.

Skal du derimot frakten packraften din med bil, eller ikke gå særlig langt med sekken på ryggen, kan du trygt gå for en mer funksjonsrik båt der du får med seter med rygg, ekstra plass og annet for en mer komfortabel tur.

Plass til bagasje

Her handler det også om hva du skal bruke packraften til. Skal du padler nedover elver for et adrenalinkick er du ikke så opptatt av god plass til bagasje.

Skal du derimot bruke packraften for å padle til et overnattingssted, blir ekstra plass til bagasje langt viktigere. Packrafter har flere smarte løsninger for hvordan du kan frakte bagasje når du er ute å padler på vannet. Noen har feste for bagasje på dekket, andre nede i selve sittebrønnen, mens noen også har montert glidelås i selve tuben for ekstra plass til nødvendig utstyr.

Oppblåsing av packraften

De fleste packraftene leveres med en pumpesekk som brukes når den skal blåses opp. Prosessen tar fra 2-6 minutter. Enkelte anbefaler at du tar med en fotpumpe for raskere og enklere påfylling.

En annen ting som er relevant når det kommer til å blåse opp packraften, er hvilke ventil båten er produsert med. Gode ventiler hindrer at luft siver ut av tubene igjen ved oppblåsing og etterfylling. Husk at du også kan bruke pumpene til å fylle luft i oppblåsbare madrasser hvis du skal overnatte.

Slitestyrke

Ønsker du en packraft som tåler røff bruk og vil vare i flere år bør du velge en modell som er laget av svært slitesterkt materiale, slik som forsterket nylon i bunn og på yttersidene til tubene.

I tillegg må du alltid huske å ta med reparasjonssettet på turen. Det kan oppstår skader til tross for slitesterkt materiale.

FAQ

Hvilke packraft er best i test?

I vår test av packrafter ble Kokopelli XPD Packraft best i test. En packraft som er lett å håndtere, har lav vekt, godt design og kommer til en god pris.

Er alle packrafter oppblåsbar?

Ja, det er akkurat det man ønsker at en packraft skal være. Oppblåsbar slik at man kan pakke den med seg og rafte med den når man kommer til et vann.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×