Opdateret juli 2023

Panini grill test (2022) → Din guide til at finne den beste panini grill

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Fritel GR2275
TESTVINDER

Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275

Denne multifunksjonelle Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275 er en 3-i-1 grill, som kan brukes til å tilberede flere forskjellige velsmakende matvarer og måltider. Fritel Grill-Panini-BBQ-grillen er en ekstremt multifunksjonell modell som er tilgjengelig til en svært overkommelig…

Fritel GR2275 1
Beste panini grill

Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D 2
Beste brukervennlige panini grill

Tristar GR-2853 Bordgrill

Severin KG 2392 4
Beste design på panini grill

Wilfa Steak CGG-2000B

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne panini grill testen er Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275 kåret til testvinneren. Med sitt multifunksjonelle design er den egnet for mange forskjellige hjem og familiekonstellasjoner. Den følges imidlertid skarpt av en rekke andre modeller, som hver kan oppfylle samme eller ulike behov. Les mer om de åtte beste panini grillene på markedet i denne artikkelen.

En panini grill kan vanligvis brukes til mer enn “bare” panini. De fungerer ofte som elektriske bordgriller som kan brukes til å grille ulike matvarer på, slik at du kan lage hele retter og måltider for hele familien. I denne testen kan du finne ulike typer panini griller med funksjoner som kan passe inn i ethvert hjem. Les vår test og kjøpsguide, som vil gjøre det enkelt for deg å finne den beste grillen for ditt hjems behov.

Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275

Beste panini grill

Fritel GR2275

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 3-i-1 grill for kjøtt, grønnsaker, smørbrød
 • pros-icon.svg Non stick plater for fettfri matlaging og enkel, rask rengjøring
 • pros-icon.svg Fettoppsamler for overflødig fett og juice

Detaljeret gennemgang

Denne multifunksjonelle Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275 er en 3-i-1 grill, som kan brukes til å tilberede flere forskjellige velsmakende matvarer og måltider.

Derfor skal du velge Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275

Fritel Grill-Panini-BBQ-grillen er en ekstremt multifunksjonell modell som er tilgjengelig til en svært overkommelig pris. Det er en 3-i-1 grill hvor du kan tilberede både kjøtt, grønnsaker, frosne grønnsaker, samt panini og andre smørbrød. Du kan derfor tilberede ulike hele måltider med denne Fritel GR2275 bordgrillen på en smart måte. Den er laget i et design av høy kvalitet, og det er hele 10 års garanti på grillen.

Grillen er utstyrt med non-stick plater som er enkle å ta av og rengjøre, de tåler til og med en tur i oppvaskmaskinen om du ikke ønsker å vaske opp for hånd.

Det er en avtakbar fettoppsamler som sørger for at både overflødig fett og saft fra maten som tilberedes samles opp. Grillen er utstyrt med coll touch håndtak, slik at du ikke brenner deg mens maten tilberedes. Fritel GR2275-grillen kan du enkelt oppbevare vertikalt, slik at den smart kan plasseres i skuffer og skap. Det er virkelig god kvalitetssikring i denne grillen ved at du får hele 10 års garanti når du kjøper den. Dette gir deg vissheten om at det er en grill som holder det den lover og er slitesterk nok til å tilberede et enormt antall måltider.

Tristar GR-2853 Bordgrill

Beste brukervennlige panini grill

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 2-i-1 bordgrill for panini, kjøtt og grønnsaker
 • pros-icon.svg Cool touch håndtak med låsefunksjon og sklisikre føtter for optimal sikkerhet
 • pros-icon.svg Non-stick overflater for fettfri matlaging og enkel rengjøring

Detaljeret gennemgang

Selv om denne panini grillen fra Tristar er en budsjettvennlig en i sitt slag, er det ikke spart på funksjonalitet eller kvalitet, og grillen kan brukes både lukket eller helt åpen som bordgrill.

Derfor skal du velge Tristar GR-2853 Bordgrill

Hvis du ser etter en elektrisk bordgrill som må være funksjonell, men budsjettvennlig, er denne Tristar GR-2853 panini grillen et ideelt valg. Det er en 2-i-1 grill som kan fungere både lukket og åpen, og du kan enkelt tilberede smørbrød, men også kjøtt, fisk og grønnsaker. Det er tenkt mye sikkerhet i denne grillen, til tross for den rimelige prisen.

Den er utstyrt med cool touch åndtak som sikrer at du ikke brenner deg, og en låsefunksjon som gjør matlagingen mye enklere. De sklisikre føttene gir optimal sikkerhet, slik at selv med et lite dytt, eller et litt tykt kjøtt- eller grønnsaksstykke, vil ikke grillen flyttes mens den er på. Dette øker også brukervennligheten, da Tristar GR2275-grillen ikke vil være vanskelig å håndtere.

Platene som maten tilberedes på har et non-stick-belegg, slik at du i de fleste tilfeller faktisk kan lage mat på grillen din uten å bruke fett. Den kan stilles inn på mellom 180 og 225 grader, slik at du kan tilberede mange forskjellige måltider.

Sage Appliances BBQ & Press Grill

Beste premium panini grill

Fordele
 • pros-icon.svg 5 programvalg inkl. ett trykksprogrammer for optimal brukervennlighet
 • pros-icon.svg Individuell temperaturkontroll av platene for ulike matvarer og retter
 • pros-icon.svg Fri for PFOA og PTFE for helse og sikkerhet

Detaljeret gennemgang

Hvis matlaging på din nye grill skal være så enkelt som mulig, kan du med glede investere i denne OBH Nordica OptiGrill+ XL GO7222D. Den er utstyrt med både manuelle og automatiske funksjoner for tilberedning, og har en stor grillflate for god plass til alle typer mat.

Derfor skal du velge OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D

OBH Nordica OptiGrill+ XL GO722D bordgrill er en innovativ og ekstremt brukervennlig modell som gir alle muligheten til å tilberede et velfungerende måltid, selv om du ikke har mye erfaring med å lage mat. Den er utstyrt med hele ni automatiske programmer for tilberedning, som vil måle tykkelsen på for eksempel ditt kjøtt og deretter justere tid og temperatur slik at det passer perfekt til ønsket tilberedning. OBH Nordica OptiGrill+ gir også mulighet for manuell betjening med så mange som fire forskjellige temperaturinnstillinger man kan velge mellom.

OptiGrill GO722D heter ikke XL for ingenting. Den har en stor grillflate på 800 cm2 og en ekstra stor oppsamler for både overflødig fett og saft fra maten. Du kan derfor enkelt lage mat til 6-8 personer samtidig på denne panini grillen.

Wilfa Steak CGG-2000B

Beste design på panini grill

Severin KG 2392

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Enkelt og stilig design
 • pros-icon.svg Låsefunksjon og sammenleggbar oppbevaringsmulighet
 • pros-icon.svg Enkel og grei å bruke

Detaljeret gennemgang

Med denne Wilfa Steak CGG-2000B får du en grill, hvor du kan grille og steke stort sett akkurat det du vil. Du kan velge mellom to forskjellige typer plater som lar deg steke forskjellige matvarer, og det er også mulighet for individuell temperaturregulering av platene.

Derfor skal du velge en Wilfa Steak CGG-2000B

Den store allsidigheten til denne grillen ligger i at det er rikelig med muligheter til å lage akkurat det du ønsker, grillen kan brukes både åpen eller lukket, og du kan velge mellom manuelle eller automatiske innstillinger når du vil lage maten din. Sist men ikke minst er Wilfa CGG-2000B grillen utstyrt med individuell temperaturkontroll for hver av platene.

Wilfa grillen kan derfor brukes til smørbrød, kjøtt, fisk, grønnsaker og egg, og det er mulig å tilberede flere forskjellige ting om gangen med mulighet for individuelle plater. Du kan velge mellom rillede eller flate plater, som kan skiftes individuelt, slik at du kan ha en av hver på grillen samtidig. Begge platetypene har non-stick-belegg, slik at du kan lage maten uten fett, uavhengig av hvilken tallerken du velger og hva du griller. Dette belegget gjør det også svært enkelt å rengjøre platene, som også kan vaskes i oppvaskmaskinen. 

Når det nå er mulig å tilberede flere ulike matvarer, er det også en bonus at man kan regulere temperaturen på platene individuelt, slik at biffen kan få full gass, mens grønnsakene grilles på lav varme ved siden av. Med denne grillen får du maksimal frihet og brukervennlighet.

OBH Nordica OptiGrill GO702D

Beste design på panini grill

Fordele
 • pros-icon.svg Enkelt og stilig design
 • pros-icon.svg Låsefunksjon og sammenleggbar oppbevaringsmulighet
 • pros-icon.svg Enkel og grei å bruke

Detaljeret gennemgang

Hvis det er enkelt og greit å grille uten for mange fancy innstillinger og alternativer, så er denne Severin KG 2392 grillen et utmerket valg. Den har både et enkel og stilig design, og den er også rask og lett å bruke.

Derfor skal du velge en Severin KG 2392:

Selv om autoinnstillinger og individuelle plater og lignende kan være fint om du vil gjøre det enkelt, så kan enkel manuell betjening også være akkurat det som gjør grillprosedyren enkel og grei i hverdagen for de som bare vil kunne grille hele året. Med denne Severin KG 2392 får du en grill som er designet og produsert nettopp for deg som vil ha det enkelt.

Hvis du ønsker å forenkle matlagingen hjemme, er denne Severin KG 2392 grillen det riktige valget av bordgrill. Det enkle og rene designet passer inn i ethvert kjøkken, hvor det både kan skille seg ut hvis det brukes ofte, men det kan også enkelt skjules ved å settes vekk, da det verken tar plass eller har et design som gjør det vanskelig å oppbevare. 

Grillen er utstyrt med en låsefunksjon som er nyttig både ved grilling og når grillen skal oppbevares. Du kan sørge for riktig trykk på smørbrødet, og du kan også bruke denne funksjonen for å sikre at du ikke slår grillen på hodet eller mister den, da den ikke vil folde seg ut når du tar den ut av skapet eller skuffen. Når du br

Sage Appliances The Adjusta & Press

Beste panini grill med mulighet for redusering av fett og høydejustering

Fordele
 • pros-icon.svg Utstyrt med mulighet for 7 høydejusteringer
 • pros-icon.svg Mulighet for fettreduksjon ved bruk av skråstilt funksjon
 • pros-icon.svg Flat, ribbet plate for steking av egg

Detaljeret gennemgang

Hvis du griller smørbrød og biffer på bordgrillen, der det ikke er riller for fettet å renne gjennom, kan du oppleve at maten din steker i en masse av overflødig fett fra smørbrødet eller kjøttet. Dette kan helt unngås med en Sage Appliances The Adjusta & Press grill.

Derfor skal du velge Sage Appliances The Adjusta & Press

Selv om mange andre bordgriller er utstyrt med dryppbrett og fettoppsamlere, kan du likevel oppleve at mye fett  kan ligge i de dype rillene mens du lager maten. Sage Appliances The Adjusta & Press er utviklet slik at du kan bli fullstendig kvitt alt overflødig fett. Med en Sage Appliances grill har du muligheten til å grille på en fettreduserende måte.

Grillen er utstyrt med totalt syv forskjellige høydejusteringer, slik at du kan lage hva som helst, uansett om det skal moses eller ikke. Det som gjør det mulig å redusere fett under matlagingen er både den flate, men ribbede platen og muligheten til å vippe Sage-grillen på skrå slik at alt fettet renner inn i dryppbrettet. Den flate overflaten gjør det også mulig å steke stekte egg på denne Sage The Adjusta-grillen, noe som kan være vanskelig på andre grilltyper med veldig dype grillriller.

Guide

Guide: Slik velger du den rette panini grill

Når du er på utkikk etter en panini grill som kan gi deg muligheten til å grille både innendørs og utendørs hele året, kan det være en fordel å gjøre noen ulike vurderinger før du kjøper. Skal grillen være enkel å rengjøre? Skal den ha avtakbare grillplater? Eller bør du kunne velge mellom ulike temperaturer? Uansett hvilke ønsker du har, er det viktig at du velger en som passer dine behov. Les denne veiledningen og lær mer om kravene din nye grill må oppfylle.

Hvor mange innstillinger skal det være?

Det finnes griller med mange ulike innstillinger, slik at du kan grille og steke på akkurat den temperaturen du ønsker, og det finnes griller med enkle innstillinger hvor du kan velge mellom et visst antall grader. Noen griller er utstyrt med automatiske og manuelle innstillinger og programmer for tilberedning, mens andre er enkle og fungerer med noen få manuelle innstillinger. Det er derfor rikelig med muligheter til å velge innstillinger for akkurat det temperamentet du har på kjøkkenet og uansett om du er erfaren, uerfaren, glad i å lage mat eller har en travel hverdag.

Når du velger en grill som har mange ulike innstillinger, er det typisk også en grill som egner seg til å tilberede mange forskjellige matvarer som grønnsaker, kjøtt, fisk, paninier, burgere osv. Andre griller med enkle og få innstillinger passer typisk for de som ønsker enkel og rask tilberedning, og de som har kontroll på hvilke temperaturer de ulike matvarene må ha for å være godt tilberedt. Er du en uerfaren kokk eller grillmester, kan automatiske programmer være et veldig godt valg, da du med denne funksjonen ikke trenger å sette deg inn i hva slags mat du tilbereder. Du kan enkelt og greit tilberede litt av hvert perfekt uten problemer. Denne funksjonen kan også være svært praktisk i en travel hverdag, hvor tiden på kjøkkenet ikke alltid kan prioriteres høyt, og hvor matlagingen skal være enkel og ikke kreve tid og energi.

Det er griller med alt i ett, slik at du kan justere tilberedningen nøyaktig. På travle dager kan maten ordne seg selv og på dager med tid og overskudd kan du eksperimentere deg frem. Uansett hvilket budsjett du har, er det viktig at du husker hva du skal bruke din nye grill til. Skal den bare kunne tilberede perfekte panini eller skal den også kunne grille mye kjøtt, grønnsaker og fisk? De ulike behovene krever ulike muligheter for innstillinger, og du må velge akkurat det du trenger, verken mer eller mindre.

Bør grillen ha flere funksjoner?

Det kan være stor forskjell på hva du vil bruke din nye panini grill til. Skal du kun bruke grillen til smørbrød, så er en enkel lukket grill ideell, men ønsker du en bordgrill som kan grille akkurat det du ønsker, og hvor grillen må kunne fungere som en innendørs grill i de kalde månedene er det viktig at du kan velge mellom en lukket eller åpen grill, kanskje en grill med flere forskjellige tallerkener å velge mellom, slik at du kan grille kjøtt med de velkjente rillene eller steke egg på en flat ribbet tallerken .

Hvor mye betyr brukervennligheten?

Brukervennlighet kan være mye forskjellig alt avhengig av hvem du er. Brukervennlighet kan være mange innstillinger å velge mellom, det kan være et enkelt design med få innstillinger slik at du ikke føler at det er for mye å velge mellom, og det kan være automatiske matlagingsprogrammer som gjør matlagingen til en lek uansett om du er en erfaren kokk eller grillmester. Det kan også handle om hvor lett det er å rengjøre grillen, hvor det meste kan gå i oppvaskmaskinen, og hvor et non-stick belegg lar deg grille og tilberede all mat uten fett. Uansett hva brukervennlighet betyr for deg, er det viktig å vurdere det når du velger din nye grill. Høy brukervennlighet gir overskudd og trygghet, både under matlaging og når rengjøringen skal gjennomføres i etterkant.

Hvor lang tid bør rengjøringen ta?

Som nevnt ovenfor kan enkel og rask rengjøring være en del av brukervennligheten som du ønsker å inkludere i kjøpet av din nye grill. Mange grillplater tåler en tur i oppvaskmaskinen, men det er også noen som ikke egner seg for det. Det kan være helt greit hvis du ikke har noe imot en rask vask av tallerkenene etter bruk, men det kan også være en irritasjon hvis du bare ønsker å putte alt i oppvaskmaskinen og la maskinen gjøre jobben. Det anbefales at du alltid går for non-stick belagte grillplater, da dette vil gjøre rengjøringen enklere, uansett om de tåler oppvaskmaskin eller ikke.

Finn det beste tilbudet på panini grill

Når du er på utkikk etter din første eller neste panini grill, er det en fordel å huske at man bør velge en med omhu og sørge for at du har sjekket ut markedet. Det kan være en veldig god idé å lese anmeldelser og finne en som har prestert bra i tester. Denne panini grill testen inneholder en rekke av de beste panini grillene som er tilgjengelig på markedet, i forskjellige prisklasser som matcher forskjellige budsjetter. Ikke alle modeller er verdt pengene, og derfor er det ikke alltid lurt å spare penger og kjøpe den billigste du kan finne. Det kan koste mer penger i det lange løp hvis det er en grill av dårlig kvalitet eller en du ikke får brukt fordi den ikke har alle funksjonene du trenger for å lage maten du vil ha uansett.

I ditt søk etter en panini grill vil vi derfor anbefale deg å ta en titt på de ulike modellene som inngår i denne testen, og at du eventuelt sjekker andre steder og velger deretter en som kan oppfylle alle dine ønsker til en pris du kan være fortrolig med. Legger du din elsk på en modell som koster mye mer enn du har penger til, kan du med fordel velge å overvåke modellen over en overskuelig periode for å se om den skulle komme for salg. Det er ofte gode tilbud og mye penger å spare når du handler på internett, og det kan derfor være en riktig god måte å finne det beste tilbudet på.

Skap de beste rammene for gode måltider hjemme

Å lage gode, smakfulle måltider hjemme til både frokost, lunsj og middag kan være en lek hvis du har et godt utvalg av funksjonelle kjøkkenapparater som kan hjelpe deg på veien. Det kan bli en mye mer spennende opplevelse hvis du ikke alltid får de samme rettene, og det kan være mye enklere å lage mat med riktig utstyr. I denne panini grill testen kan du lese om fordelene ved å eie en smart grill med få eller flere funksjoner, men vil du også lese om andre måter å tilberede mat til hele familien på- Du kan lese våre artikler om det beste vaffeljern, den beste juiceren eller oppskjæringsmaskin i våre tester av disse maskinene.

Slik har vi utført denne panini grill testen

Denne panini grill testen er utarbeidet på grunnlag av en undersøkelse av andre nettsteder sine resultater, forbrukeranmeldelser og ekspertuttalelser om ulike modeller tilgjengelig på markedet. Ved hjelp av denne studien er det valgt ut åtte forskjellige panini griller som yter best i test. Testen inkluderer paninigriller i flere prisklasser og til ulike formål, så det finnes modeller for enhver smak.

FAQ

Hvilken panini grill er den beste?

I denne testen har Fritel Grill-Panini-BBQ GR2275 blitt kåret til testvinneren fordi den passer behovene til de fleste forbrukere. Den er funksjonell, men likevel enkel å betjene for alle.

Hva kan en panini grill brukes til?

En panini grill kan i det minste brukes til å tilberede panini. Avhengig av hvilken modell du velger, kan noen også brukes helt åpne og til å lage mye annen mat.

Hva skal jeg overveie når jeg går til innkjøp av en panini grill?

Før du investerer i en panini grill er det lurt å vurdere hva den skal brukes til i hverdagen, inkludert om den skal ha flere funksjoner. Les mer om funksjoner og brukervennlighet i artikkelen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×