Opdateret februar 2024

Pizzaovn test – Beste pizzaovn 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

I denne pizzaovntesten undersøker vi fem av det vi anser som de beste pizzaovnene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brensel, temperatur og brukervennlighet, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Nordmenn er svært glad i pizza og ved hjelp av de beste pizzaovner kan du få pizzaen din slik som på en ekte italiensk restaurant. Med en slik ovn i hus kan du inviterer venner og familien på en pizzakveld de sent vil glemme.

Selv om du kan fortsette med å lage pizzaen din på den gamle måten, er det ikke til å komme ifra at opplevelsen vil bli noe helt annet om du har en av de beste pizzaovnene tilgjengelig. Det som skiller en pizzaovn fra vanlige stekeovner er en mye høyere temperatur og pizzasteinen, som gir en jevn og høy varme.

Jakter du etter en bunn som er sprø og boblende bør du lese videre i vår pizzaovn test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste pizzaovnene i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle 5 pizzaovnene i vår test.

Guide

 

Slik velger du den rette pizzaovn

Når man skal kjøpe en pizzaovn for første gang kan man føle seg litt fortapt, man vet rett og slett ikke hva man skal se etter. Leser du vår kjøpsguide før du handler er vi derimot ganske sikker på at du vil ta et valg som du er mer fornøyd med i fremtiden. Her går vi gjennom tingene du bør du tenke på før du velger deg din pizzaovn.

Slik fungerer en pizzaovn

Dette er ovner som kan nå temperaturer på 400-500 grader, som er uoppnåelige med en innendørs stekeovn. Ovnene er designet for denne høye varmen, samt å få maksimalt utbytte av varmen som oppstår. En flat stein ligger inne i ovnen og produserer intens og jevn varme, noe som resulterer i pizzamed skarpe skorper og smeltet toppings.

Tiden som kreves for å oppnå slike temperaturer kan variere avhengig av størrelsen og konstruksjonsmaterialet til ovnen du, men din pizza tilberedes i løpet av få minutter.

Bruksområder

Hvor du skal bruke pizzaovnen er nok det viktigste du bør vurdere. Skal du ha den på kjøkkenbenken, hagen eller kanskje du vil ha en liten ovn du kan flytte på.

En stor ovn du steker med kull eller gass bør ha sin faste plass på terrassen, og meningen må være at du skal gå ut når du steker pizza. Ønsker du heller å stå inne på kjøkkenet må du ha en ovn som er elektrisk og ikke så plasskrevende.

Maksimal temperatur og varmefordeling

For å få den perfekt italiensk pizza er det temperaturen som er avgjørende og at pizzaen ikke skal steke stort lenger enn 90-120 sekunder. En god pizzaovn bør derfor ligge på 400-500 grader, for da rekker den å steke pizza på kort tid. Klarer ikke ovnen du har kjøpt dette, kan du faktisk bare fortsette å bruke en vanlig stekeovn som maks ligger på 300 grader.

For at pizzaene skal få en jevn varmefordeling og oppnå et god tstekeresultat også i midten, må ovnen komme med en solid pizzastein. Formålet med steinen er at den skal gi et godt resultat for hele bunnen.

Brukervennlighet

Her må du selv vurdere hva du ønsker. Noen ønsker store ovner som de kan ha i hagen året rundt og ønsker gjerne en av de største ovnene der de kan fyre med både gass, ved og kull. andre igjen vil ha enkle ovner de raskt kan håndtere på kjøkkenet.

Vedfyrte eller ovner som går på gass krever ofte litt mer arbeid for å komme i gang, men samtidig gir det mulighet for en opplevelse rundt matlaging. Her kan man samle familie og venner rundt ovnen for en hyggelig ettermiddag eller kveld.

Vedfyrte ovner gi mulighet for å lage mye mer enn bare pizza, og flammene skaper en flott atmosfære. Ikke minst er det dette de gjør i Italia for få de autentiske pizzaene.

Med en elektrisk ovn trenger du bare sette i stikkontakten og ovnen er klar for bruk. Her får du også opplevelsen av en god italiensk pizza, og det på en mindre krevende måte. Har du ungdommer i hus kan de lettere håndtere en elektrisk modell.

Pris

Her må du vurdere selv hva du er villig til å investere. Er du en som har romslig økonomi og bare ønsker det beste kan du kjøpe en av toppmodellen. Handler du mer på budsjett vil de rimelige pizzaovnen også gi deg et godt resultat, og det vil være en markant forskjell fra den vanlige stekeovnen uansett.

FAQ

Hvilke pizzaovn er best i test?

I vår test kåret vi Ooni Koda 16 til best i test fordi den ved hjelp av gass gir de perfekte pizzaene. Les artikkelen for å se alle fordelene ved vinneren.

Hvorfor trenger man en pizzastein?

Pizzasteinen har den funksjonen at varme fordeles jevnt utover pizzabunnen og dermed unngår du at den midterste delen blir bløt. Samtidig gjør steinen at maten ikke ikke blir brent.

Hvordan lager man ekte italiensk pizza?

Ekte italiensk pizza får man når varmen er høy nok, steker på pizzastein og ikke minst bruker pizzamel som gir den slitesterke og tynne deigen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×