Pizzaovn test – Beste pizzaovn 2022

1
Ooni Koda 16 pizzaovn

Ooni Koda 16 leveres ferdig med alt nødvendig utstyr og her får du perfekte pizza ved hjelp av gass som gir høy temperatur. Dimensjonene gir plass for store pizzaer og det stilige designet er et ekstra pluss. Suveren ovn med mange muligheter Ooni Koda 16 er en gassfyrt pizzaovn som kommer i et stilig design med sine svarte detaljer og ru overflate. Ooni er beregnet for å lage pizza utendørs og når du starter den…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Ooni Koda 16 pizzaovn4.690 kr.Bakeren og Kokken
Ariete 0909 pizzaovn1.301 kr.CDON
Ooni Karu 16 pizzaovn6.990 kr.NetOnNet
Sage Appliances pizzaovn6.559 kr.Skousen
Austin and Barbeque pizzaovn1.990 kr.NetOnNet

I denne pizzaovntesten undersøker vi fem av det vi anser som de beste pizzaovnene på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som brensel, temperatur og brukervennlighet, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Nordmenn er svært glad i pizza og ved hjelp av de beste pizzaovner kan du få pizzaen din slik som på en ekte italiensk restaurant. Med en slik ovn i hus kan du inviterer venner og familien på en pizzakveld de sent vil glemme.

Selv om du kan fortsette med å lage pizzaen din på den gamle måten, er det ikke til å komme ifra at opplevelsen vil bli noe helt annet om du har en av de beste pizzaovnene tilgjengelig. Det som skiller en pizzaovn fra vanlige stekeovner er en mye høyere temperatur og pizzasteinen, som gir en jevn og høy varme.

Jakter du etter en bunn som er sprø og boblende bør du lese videre i vår pizzaovn test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste pizzaovnene i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle 5 pizzaovnene i vår test.

Ooni Koda 16 pizzaovn – Best i test

Ooni Koda 16 pizzaovn

Ooni Koda 16 leveres ferdig med alt nødvendig utstyr og her får du perfekte pizza ved hjelp av gass som gir høy temperatur. Dimensjonene gir plass for store pizzaer og det stilige designet er et ekstra pluss.

Suveren ovn med mange muligheter

Ooni Koda 16 er en gassfyrt pizzaovn som kommer i et stilig design med sine svarte detaljer og ru overflate. Ooni er beregnet for å lage pizza utendørs og når du starter den opp vil du ha fritt innsyn til flammene, noe som vekker oppsikt.

Her er en utendørs pizzaovn som ved hjelp av tre solide bein står stødig og løftes opp fra bordplaten. Du kan plassere den hvor som helst for varmen vil ikke gå nedover i underlaget, og man unngår at bord eller benker blir ødelagt.

Den er klar til bruk på 20-25 minutter og når en temperatur på 450-500 grader. Selv om den har en åpning som ikke lukkes under bruk holder denne ovnen godt på varmen underveis. Det klarer Ooni Koda ved hjelp av sine to brennere på hver side og en tykkere stein enn vanlig.

Vi anbefaler:  Mikrobølgeovn test (2022) → Se topp 10 best i test på markedet

Ønsker du en hyggelig kveld på terrassen der du skal steke pizzaer til flere er Ooni Koda et ypperlig valg, som gir deg en jevnt stekt pizza uten at du trenger å snu den flere ganger underveis.  

 • Man kan kjøpe beskyttelsetrekk slik at den kan stå ute
 • Gassregulator og slange medfølger, ferdig montert.
 • Kan brukes også for røking
 • Økt fleksibilitet med stort innvendig rom
 • Steinen er lett å fjerne for rengjøring
 • Egner seg ikke for å flyttes med sin tunge vekt
 • Mangler temperaturmåler på utsiden

Ariete 0909 pizzaovn – Beste rimelige

Ariete 0909 pizzaovn

Ariete er en hendig sak som passer godt for å pakkes bort når den ikke er i bruk. Kan brukes både innendørs og utendørs, når en god og jevn varme på flaten slik at skorpen på pizzaen blir sprø og god.

God pizzaovn til alle i familien

Pizzaovnen Ariete 0909 er perfekt for deg som ønsker et rimelig alternativ som gir gode resultater. Dette er en allsidig maskin som med sine 1200 watt er klar til bruk på bare noen få minutter.

Ariete 0909 er lett i vekt og egner seg godt for å flyttes på ved behov. Ariete elektrisk pizzaovn har fem ulike innstillinger for varme, samt timerfunksjon, og dermed kan den brukes til flere retter, blant annet foccacia, terter og toast.

Ved hjelp av to medfølgende spader er det lett å legge pizzaen inn i pizzaovnen og lokket er av lav vekt slik at det er enkelt å lukke opp og igjen. Ved å steke din pizza på innstilling 5 er alt klart på knappe fire minutter.

Nye Ariete pizzaovnen har en ildfast bunn som sammen med den gode effekten oppnår den perfekte temperatur for tilberedning av pizza. Den ildfaste steinflaten gir en jevn varmefordeling og resultat er en perfekt bunn som er sprø med den typiske smaken av pizza stekt på stein.

 • Kompakt og hurtig i forhold til andre modeller
 • Flere temperaturinnstillinger gir mulighet for andre retter
 • Effektiv og ypperlig for flere pizzaer
 • Egner seg også for frossen pizza
 • Håndtere glutenfri bunn uten problemer
 • Vanskelig å rengjøre varmeelementene om det trengs
 • Krever litt arbeid å finne den perfekte innstillingen for varme

Ooni Karu 16 pizzaovn – beste premium

Ooni Karu 16 pizzaovn

Ooni Karu 16 gir uante mulighet for å tilberede det meste og her stekes pizza med presisjon i en fullisolert ovn. Steker store pizzaer som opplevelsen av ekte italiensk pizza på rekordtid. Perfekt for utendørs bruk der du skal lage flere pizzaer.

Utmerket pizzaovn med stilig design

Ooni Karu 16 er et virkelig blikkfang av en vedfyrt pizzaovn produsert av pulverlakkert karbonstål. Den eneste ovnen som AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana) anbefaler for privat bruk.

Bakerst på ovnen finner fyller man ved eller kull på i et kammer. I løpet av 15-20 minutter vil ovnen oppnå en høy temperatur opp mot 500 grader, og en pizza vil være ferdig stekt på knappe 90 sekunder.

Bakesteinen absorberer opp fukt og bevarer varme slik at du oppnår perfekte resultater. Underveis er det enkelt å følge prosessen gjennom en glassdør og ved hjelp av det digitale termometeret kan vet man hele tiden temperaturen i ovnen.

Vi anbefaler:  Hybelkomfyr test - beste hybelkomfyr 2022

Man må rotere pizzaen under steking, og det gjøres enkelt ved å enten ta pizzaen ut og snu den selv, eller ved hjelp av en Turning Peel. Kjøper du dette separat kan du altså snu pizzaen inne i ovnen.  I tillegg kan en Ooni Pizzaovn brukes til mye mer enn pizza på grunn av sitt store stekerom og kontrollerte temperatur.

 • Glassdører med View Flame-Technology
 • Kan oppgraderes med gassbrenner
 • Mye tilbehør kan kjøpes for å lage andre retter
 • Gir perfekt autentisk pizza på 90 sekunder
 • Coorderit bakestein i høy kvalitet
 • Prisen er høy
 • Opptar mye plass

Sage Appliances pizzaovn – beste innendørs

Sage Appliances pizzaovn

Sage pizzaiolo pizzaovn elektrisk er godt likt sitt kompakt og hendige design, som er ypperlig for innendørs bruk. Ovnen kommer opp i 400 grader på knappe 20 minutter, er enkel å betjene og steker ypperlige pizzaer. Et bra valg for folk flest.

Elektrisk ovn med kompakt design

Sage Appliances pizzaovn inne er elektrisk og egner seg ypperlig til bruk på kjøkkenbenken. Ved hjelp av denne modellen vil du enkelt få samme stenovnskvalitet på ditt eget kjøkken som du får hos en ekte italiensk pizzabaker.

Pizzaovnen er veldig enkel å bruke og har en smart mekanisme slik at når man åpner døren blir pizzasteinen dyttet litt utover. Det gjør det enkelt å hente ut pizzaen etter at steketiden på to minutter har gått.

En annen fordel med med denne modellen er at man kan stille ønsker bruning på skorpen, en smart funksjon siden ikke alle vil ha like brun skorpe.

Ovnen får en høy temperatur på 400 grader og det er fire ulike innstillinger å velge mellom. Her kan man stille inn for frossenpizza, “deep dish”-pizza, sprøstekt pizza eller “wood fire”, og sistnevnte er laget med tanke på de napolitanske pizzavaientene. Det er også mulighet for å overstyre innstillingene og steke manuelt etter eget ønske

 • Holder en lav temperatur på ovnen sin utside
 • Leveres med mye tilbehør som pizzaspade og panne
 • Lar deg velge mellom ulike innstillinger for steking
 • Stilig og kompakt design som tar seg godt ut
 • Stekeflaten er ikke den største
 • Det er lavt inne i ovnen som kan gjøre det litt vanskelig

Austin and Barbeque pizzaovn – beste rimelige gass

Austin and Barbeque pizzaovn

AABQ gass er laget av god kvalitet og lager pizzaer utendørs på rekordtid med varme fra tre sider. Med høy temperatur opp mot 500 grader er pizzaene ferdig på maks 2 minutter. En rimelig pris for folk flest.

Gassfyrt ovn ypperlig for hagen

Med Austin and Barbeque får du en enkel og hendig ovn laget i et stilig rustfritt design. Denne smarte modellen også brukes som en vedfyrt pizzaovn, eller du bruker den på gass, alt etter hva du selv foretrekker.

Ovnen er klar til bruk på omtrent 15 minutter og steketiden for pizzaen er fra 3-4 minutter, avhengig av bunn og fyll. Underveis når du steker pizza kan du følge med på temperaturmåleren på toppen av ovnen, og du har dermed full kontroll hele tiden.

Austin and Barbeque gjør det lett å lykkes i jakten på den perfekte pizza og her vil du oppnå høy og jevn varme på det aller meste av pizzasteinen. Dette gjør at ovnen også egner seg godt for brød.

Ovnen kan stå på hvilket som helst underlag siden føttene ikke leder varme. Formatet er litt lite, slik at man kan synes at det er vanskelig å arbeide i den. Det følger også med gnisttenner om du skulle oppleve startproblemer.

 

Slik velger du den rette pizzaovn

Når man skal kjøpe en pizzaovn for første gang kan man føle seg litt fortapt, man vet rett og slett ikke hva man skal se etter. Leser du vår kjøpsguide før du handler er vi derimot ganske sikker på at du vil ta et valg som du er mer fornøyd med i fremtiden. Her går vi gjennom tingene du bør du tenke på før du velger deg din pizzaovn.

Slik fungerer en pizzaovn

Dette er ovner som kan nå temperaturer på 400-500 grader, som er uoppnåelige med en innendørs stekeovn. Ovnene er designet for denne høye varmen, samt å få maksimalt utbytte av varmen som oppstår. En flat stein ligger inne i ovnen og produserer intens og jevn varme, noe som resulterer i pizzamed skarpe skorper og smeltet toppings.

Tiden som kreves for å oppnå slike temperaturer kan variere avhengig av størrelsen og konstruksjonsmaterialet til ovnen du, men din pizza tilberedes i løpet av få minutter.

Bruksområder

Hvor du skal bruke pizzaovnen er nok det viktigste du bør vurdere. Skal du ha den på kjøkkenbenken, hagen eller kanskje du vil ha en liten ovn du kan flytte på.

En stor ovn du steker med kull eller gass bør ha sin faste plass på terrassen, og meningen må være at du skal gå ut når du steker pizza. Ønsker du heller å stå inne på kjøkkenet må du ha en ovn som er elektrisk og ikke så plasskrevende.

Maksimal temperatur og varmefordeling

For å få den perfekt italiensk pizza er det temperaturen som er avgjørende og at pizzaen ikke skal steke stort lenger enn 90-120 sekunder. En god pizzaovn bør derfor ligge på 400-500 grader, for da rekker den å steke pizza på kort tid. Klarer ikke ovnen du har kjøpt dette, kan du faktisk bare fortsette å bruke en vanlig stekeovn som maks ligger på 300 grader.

For at pizzaene skal få en jevn varmefordeling og oppnå et god tstekeresultat også i midten, må ovnen komme med en solid pizzastein. Formålet med steinen er at den skal gi et godt resultat for hele bunnen.

Brukervennlighet

Her må du selv vurdere hva du ønsker. Noen ønsker store ovner som de kan ha i hagen året rundt og ønsker gjerne en av de største ovnene der de kan fyre med både gass, ved og kull. andre igjen vil ha enkle ovner de raskt kan håndtere på kjøkkenet.

Vedfyrte eller ovner som går på gass krever ofte litt mer arbeid for å komme i gang, men samtidig gir det mulighet for en opplevelse rundt matlaging. Her kan man samle familie og venner rundt ovnen for en hyggelig ettermiddag eller kveld.

Vedfyrte ovner gi mulighet for å lage mye mer enn bare pizza, og flammene skaper en flott atmosfære. Ikke minst er det dette de gjør i Italia for få de autentiske pizzaene.

Med en elektrisk ovn trenger du bare sette i stikkontakten og ovnen er klar for bruk. Her får du også opplevelsen av en god italiensk pizza, og det på en mindre krevende måte. Har du ungdommer i hus kan de lettere håndtere en elektrisk modell.

Pris

Her må du vurdere selv hva du er villig til å investere. Er du en som har romslig økonomi og bare ønsker det beste kan du kjøpe en av toppmodellen. Handler du mer på budsjett vil de rimelige pizzaovnen også gi deg et godt resultat, og det vil være en markant forskjell fra den vanlige stekeovnen uansett.

FAQ

Hvilke pizzaovn er best i test?

I vår test kåret vi Ooni Koda 16 til best i test fordi den ved hjelp av gass gir de perfekte pizzaene. Les artikkelen for å se alle fordelene ved vinneren.

Hvorfor trenger man en pizzastein?

Pizzasteinen har den funksjonen at varme fordeles jevnt utover pizzabunnen og dermed unngår du at den midterste delen blir bløt. Samtidig gjør steinen at maten ikke ikke blir brent.

Hvordan lager man ekte italiensk pizza?

Ekte italiensk pizza får man når varmen er høy nok, steker på pizzastein og ikke minst bruker pizzamel som gir den slitesterke og tynne deigen.