Pizzaspade test – Beste pizzaspade 2022

1
Eva Solo Pizzaspade

Eva Solo Pizzaspade har gitt inspirasjon til nordisk design i lang tid og er det perfekte tilbehør når du vil ha den optimale og sprø steinovnsbakte pizzaen. Her kan du med letthet flytte pizzaen oppå og vekk fra den varme pizzasteinen. Eva Solo er velkjent for sitt flotte design og produkter som holder høy kvalitet. Dette gjelder også for deres pizzaspade, som du kan kjøpe tilhørende pizzastein som har samme størrelse. Pizzaspaden måler 32 cm,…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Eva Solo Pizzaspade439 kr.CoolShop
DanGrill Pizzaspade StorIkke på lager
Ooni Turning Peel Pizzaspade699 kr.Hyttefeber.no
HOLM Pizzaspade346 kr.Tilbords
Kamado SUMO Pizzaspade418 kr.Kitchn

I denne pizzaspade testen undersøker vi fem av det vi anser som de beste pizzaspader på markedet. I tillegg til å sammenligne nøkkelfunksjoner som design, materiale og overflate, vil vi også fremheve andre funksjoner og fordeler ved hver modell. I tillegg går vi gjennom spesifikasjoner for hver modell og viser til fordeler og ulemper.

Ved hjelp av en pizzaspade går arbeidet med å steke pizza utrolig mye enklere, fordi den lar deg sjekke om pizzaen er ferdig, samt flytte pizzaen rundt uten at fyllet blir ødelagt. En god pizzaspade bør ha materiale som er slitesterkt med godt håndtak, har bred nok overflate for å lage pizzaer i den størrelsen du ønsker, samt være egnet til bruk ved servering.

Skal du gå til innkjøp av en pizzaspade anbefaler vi at du leser videre i vår pizzaspade test. Her har vi samlet all nødvendig informasjon om de beste pizzaspadene i vår kjøpsguide. Vil du ha en rask oversikt over forskjellene mellom produktene kan du se på tabellen som sammenligninger alle fem pizzaspader i vår test.

Eva Solo Pizzaspade – best i test

Eva Solo Pizzaspade

Eva Solo Pizzaspade har gitt inspirasjon til nordisk design i lang tid og er det perfekte tilbehør når du vil ha den optimale og sprø steinovnsbakte pizzaen. Her kan du med letthet flytte pizzaen oppå og vekk fra den varme pizzasteinen.

Eva Solo er velkjent for sitt flotte design og produkter som holder høy kvalitet. Dette gjelder også for deres pizzaspade, som du kan kjøpe tilhørende pizzastein som har samme størrelse. Pizzaspaden måler 32 cm, og er har et ergonomisk håndtak i silikon. Dermed kan du enkelt og greit flytte pizza og brød rundt, og det uten å risikere at du brenner deg eller det blir for tungt på håndleddet. Eva Solo har fremstilt et håndtak der lengden er ypperlig slik at du ikke brenner deg underveis.

Selve bladet der du lager pizzaen er laget i rustfritt stål, og det gir ingen friksjon mot underlaget i ovnen, samtidig som det gjør at spaden lett glir unna pizzadeigen før den er stekt. En annen praktisk løsning på spaden er at den har mulighet for oppheng med et hull i håndtaket. Her er det bare til å henge spaden ved siden av grillen mens du venter på at steketiden skal ta slutt.

DanGrill Pizzaspade Stor – beste billige

DanGrill Pizzaspade Stor

DanGrill Pizzaspade er perfekt for deg som ønsker å ta ut pizzaene dine på samme måte som du har sett på en tradisjonsrik pizzarestaurant. I tillegg til at det ser stilig ut så blir resultatet mye bedre fordi du slipper at saus, kjøtt, grønnsaker og ost blir flyttet rundt på pizzaen når du tar den inn eller ut fra ovnen.

DanGrill Pizzaspade har som de fleste modeller en overflate av aluminium og et håndtak i tre. I tillegg finner du en praktisk krok på toppen av håndtak slik at spaden kan henges opp opp når du ikke bruker den, eller mens du venter på at maten skal steke ferdig.

Denne store modellen lar deg lage pizzaer som måler opp til 30 x 30 cm, og er perfekt når man lager pizza til flere enn bare to personer. Selv om steketiden på pizza er kort om du steker i en pizzaovn, kan det bli litt stress dersom man bare kan hente ut mini-pizzaer og mange gjester som venter på mat.

Spaden kan brukes til å flytte pizza fra en pizzasten og andre produkter i større ovner, men kan også brukes til både steinovn, pizza- og røykovn, samt også på bålpanne. Den er lett i vekt og det er ikke noe problem å ta den med seg på tur for bålkos i skogen.

 • Godt håndverk til en god pris
 • Ypperlig til store pizzaer
 • Passer sammen med de fleste pizzaovner
 • Inspirasjon fra Italia
 • Ikke så solid materiale
 • Ikke så elegant design

Ooni Turning Peel Pizzaspade – beste premium

Ooni Turning Peel Pizzaspade

Ooni er velkjent for sine produkter for pizzasteking både i ovn og på grille. Fokuset deres ligger på å produsere redskaper i høy kvalitet som gir praktisk matlaging. Ooni Turning Peel Pizzaspade er ikke noe unntak. Her kan du snu pizzaen underveis i stekeprosessen og samtidig holde den i kontakt med pizzasteinen!

Ooni Turning Peel Pizzaspade har et røft og rustikt design slik de andre produktene til Ooni har. Ooni har spesialisert seg på grillutstyr og hentet inspirasjon fra naturen. Pizzaspaden er fremstilt av oksidert aluminium og passer utmerket med ovner fra Ooni og Effeuno.

Selve spaden perforert, som vil si at den har hull i seg slik at overflødig mel faller av, og at damp ikke samler seg opp i bunnen når du skal rotere pizzaen. Dette gir god garanti for å beholde den sprø skorpen man er på jakt etter.  Her er det plass for at du kan steke pizzaer med omkrets opp til 35 cm.

Ooni sin pizzaspade lar deg enkelt skyve spaden under pizzaen uten at noe fester seg fast i aluminium som er oksidert. Du kan bruke den til å tilberede, skyve, rotere, plassere og løfte ut en ferdig pizza akkurat slik de gjør på en autentisk pizzarestaurant.

HOLM Pizzaspade

HOLM Pizzaspade

HOLM Pizzaspade er utviklet av den danske kokken Klaus Holm og gjør det lett å lage pizzaer i ditt eget hjem. Pizzaspaden kan brukes for å steke både brød og pizza, og med denne kan man flytte mat fra rister og pizzasteiner uten at ingredienser flytter på seg eller blir sammenklemt.

Denne modellen fra HOLM har et stilrent design og er svært funksjonell. En perfekt kombinasjon av god kvalitet og utmerket resultat for alle som er på jakt etter den perfekte pizzaskorpen.

Denne tynne spaden som er produsert av aluminium, vil gli enkelt under både pizza og brød, slik at du slipper å oppleve at du ødelegger maten før den har kommet seg inn i ovnen. Samtidig trenger du ikke være redd for at du skal brenne deg siden skaftet er langt.

Inviterer du ofte venner og familie på pizzakvelder er HOLM pizzaspade utmerket for deg. Her kan du steke store pizzaer med en overflate på hele 35,5 x 30,5 på spaden. Håndtaket er produsert i tre for at du skal få et godt grep og unngå at du brenner deg på aluminum. Pizzaspaden er lett å bruke og det er ikke noe problem å sjekke underveis i prosessen. Du ønsker at pizzaen skal bli skikkelig stekt, men ikke brent.

 • Stilig design i aluminum og tre
 • Stor overflate på spaden gir flere muligheter
 • Solid og langt håndtak for din sikkerhet
 • Kan suppleres med annet pizzatilbehør fra HOLM
 • Kan ikke vaskes i oppvaskmaskin

Kamado SUMO Pizzaspade –

Kamado SUMO Pizzaspade

Kamado SUMO er produsenter av alt du trenger for å grille og steke perfekte pizza. Deres praktiske pizzaspade har inspirasjon fra pizzaen sin hjemby Napoli. Denne modellen kan du bruke både til å flytte pizza til og fra ovnen uten at fyllet glir, hente ut nystekt kake eller som serveringsbrett for alle anledninger.

Kamado SUMO er fremstilt av akasietre og gir et stilig rustikk design, samt at det er bekledd med aluminium slik at du ikke trenger å bekymre deg for at spaden skal løsne fra håndtaket.

Modellen måler hele 60 cm inkludert stekebrettet og håndtak, og her er det plass for pizza som er opp til 30 x 30 cm. Det gjør at du kan lage pizzaen i  stor størrelse, noe som er flott når du får familie og venner på besøk. Den kan bli tidkrevende å produsere mange små pizzaer.

Det lange håndtaket forhindrer at hendene dine kommer i nærheten av varmen og gjør arbeidet mer praktisk når du lager og serverer pizza. Det hele går lekende lett. Når du venter på at pizzaen skal bli perfekt stekt, kan du henge opp denne dekorative pizzaspaden med en krok for praktisk oppheng.

Slik velger du den rette pizzaspade

I jakten på den perfekte pizza har du nå oppdaget at du har behov for en pizzaspade. Det er et tilbehør som vil hjelpe deg med å få den optimale og perfekte steinovnsbakte pizzaen man før bare kunne få i Italia. Før du går til butikken eller klikker spaden din hjem i posten anbefaler vi at du leser gjennom noen av våre viktige punkter.

Størrelse på flate

Husk at du sjekker at din pizzaspade har et design som passer med grillen din eller annet stekeapparat du skal bruke. Våre anbefalinger er du tar fysiske mål for å finne ut hvor stor eller liten spaden din må være. Det er svært frustrerende å komme hjem med en pizzaspade du ikke kan bruke. Sjekk gjerne instruksjonsboken dersom du har kjøpt deg en egen ovn for å steke pizza, der står det ofte hvilket tilbehør som passer og hva størrelsen er på det indre kammeret i ovnen. Pass også på at du ikke velger pizzaspade kun vektlagt hvilke design den har, det er som du leser mye annet som er viktigere.

Lengde på håndtak

På markedet finnes det pizzaspader der håndtakene varierer i lengden. Noen er svært lange, mens andre er mye kortere. Du ønsker ikke et design der håndtaket er altfor langt, men heller ikke et som er for kort. Hvilket som passer til deg avhenger hvor du steke eller grille maten, og i dag vil de fleste velge en modell der håndtaket er kortere. Dette gjør arbeidet lettere, og pizzaovnene som blir produsert i dag er heller ikke så dype som før.

Materiale

De fleste modellene i vår test et design der du finner en kombinasjon av metall og tre. Det finnes også modeller som kun er produsert av tre, noe som var mest vanlig i eldre tider, men som fortsatt er å foretrekke blant mange.

En pizzaspade som har et design bestående utelukkende av tre har også sine fordeler. Treverket gjør at pizzaen glir lettere av og dermed er den lettere å håndtere når du skal forflytte maten. Ulempene er at den er lettere brennbar når den er produsert av tre, er ofte tyngre og er ikke så lett å få fremstilt like tynn som en modell som er laget av annet materiale.

Pizzaspadene i vår test består av en kombinasjon av håndtak laget i tre og stekeflate av metall, som oftest aluminum er lettest i vekt. Om du er opptatt av vekt må du huske at  aluminium er det aller letteste metallet du kan få tak i. Disse modellene er ofte tynnere, og dermed lettere å få under matretten når du skal forflytte den. Ulempene ved å velge en i aluminium er at ofte har de ikke noe non-stick belegg, slik at du kan oppleve at ustekte deiger vil feste seg fast.

FAQ

Hvilke pizzaspade er best i test?

I vår test ble Eva Solo pizzaspaden vinneren, en solid og elegant spade med flot design du kan bruke til det meste.

Hvorfor trenger man en pizzaspade?

Man trenger en pizzaspade for pizzaspaden gjør arbeidet lettere når du skal ta pizzaen ute og inn fra varmen, samt sjekke den underveis.