Opdateret oktober 2023

Pizzastein – Beste pizzastein 2022

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

En skikkelig god pizzastein vil gjøre underverker når du skal steke pizza hjemme. Kjøper du den rette modellen vil du få en stein som lager pizzabunn som er sprø og perfekt stekt på overflaten. For å lage god pizza, må du ha riktig utstyr.

Vi har sett på de ulike modellene av pizzasteiner du finner på markedet og funne frem til de fem beste pizzasteinene. Her har vi sett på spesifikasjoner som blant annet hvor de kan brukes, hvor godt de steker en pizzabunn, om materiale tåler høy temperatur og trekker ut væske fra deig og hvor praktisk steinen er når det kommer til servering og rengjøring.

I vår sammenligningstabell har vi blant annet sammenlignet størrelse, diameter og tykkelse slik at det er lett for deg å oppdage forskjellene mellom modellene. Er du på utkikk etter en skikkelig god pizzastein som gir et perfekt resultat bør du lese vår pizzastein test, før du kjøper inn en pizzastein til deg selv.

Fordele
 • pros-icon.svg Ekstra tykk stein fordeler varmen svært godt
 • pros-icon.svg Materialet motstår fuktighet og dannelse av sprekker
 • pros-icon.svg Godt valg når den skal brukes på grill
 • pros-icon.svg Tåler ekstra høy temperatur
 • pros-icon.svg Produsert av keramisk kompositt

Detaljeret gennemgang

Broil King er 38 cm i diameter, er slitesterk og gir svært god varmefordeling uten at flammene får ikke direkte på pizzaen. Et godt valg som gir perfekt stekt pizza med sprø bunn på grillen.

Derfor skal du velge Broil King Grill Pizza Bakestein:

Broil King ble etablert i Nord-AMerika og har hovedkontor i Ontario, Canada. De spesialiserer seg på grillsesongen, og har et godt utvalg av både pellets- og gassgriller for at folk skal kunne bruke griller til mer enn bare kjøtt og pølser.

Broil King Pizzastein er produsert i keramisk kompositt og steinen har derfor lang holdbarhet. Den ekstra tykke steinen på 1,9 cm gir god varmefordeling og isolerer samtidig pizzaen mot direkte flammer.

Skal du lage ekte italiensk pizza trenger du en god pizzastein som tåler den sterke varmen fra en grill. Broil King har laget akkurat en slik stein til deg. Her blir bunnen sprø og fyllet smelter, og du får alltid et perfekt resultat.

Dette er en pizzastein av høy kvalitet som du kan bruke til å bake alle typer pizzaer, og i tillegg finner du mye tilbehør som matcher pizzasteinen fra Broil King. Pizzasteinen har god størrelse og du kan lage store pizza til hele familien. Steinen passer utmerket for både kull og gass. Broil King er definitivt vår vinner i pizzastein test!

Fordele
 • pros-icon.svg Tilgang til rikelig med tilbehør fra samme produsent
 • pros-icon.svg Gir perfekt sprø overflate som smaker enda litt bedre
 • pros-icon.svg God i størrelsen
 • pros-icon.svg Allsidig pizzastein som kan brukes til mye mer

Detaljeret gennemgang

En god pizzastein til en rimeligere pris. Lar deg lage en god pizza og er enkel å rengjøre. En fordel at man får tilbehør som passer til steinen for å dekke til den perfekte servering.

Derfor skal du velge Eva Solo Pizza Rund Bakestein:

Danske Eva Solo produserer utstyr og interiør til hus og hjem, og har et bredt utvalg av produkter til kjøkkenet og til servering. I tillegg til pizzastein tilbyr de også pizzaspade, pizzakniv og urtekniv, og flotte skjærebrett og serveringsbrett. Alt du trenger for å lage en pizzakveld for venner og familie.

Det som skiller Eva Solo pizzastein fra andre er den har en porøs yte, noe som gjør at væske trekkes godt ut fra deigen og fjernes. Når væsken fjernes fra deigen og varmen fordeles godt ved hjelp av steinen får du en skikkelig sprø bunn.

Eva Solo sin pizzastein er produsert i uglasert keramikk, noe som krever litt lengre oppvarmingstid. Når pizzasteinen er varm nok kan du bruke til å steke både pizza, småboller, mindre kaker og rundstykker.

Ønsker du å varierer hvor du steker pizzaen din, og vil ha en pizzastein du kan bruke både på grill og i stekeovn, bør du ta en titt på Eva Solo sin pizzastein. Den fungerer nemlig utmerket begge steder.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Passer alle gassgriller, kullgriller og Q-griller fra Weber®
 • pros-icon.svg Keramisk stein fordeler varmen raskt og jevnt
 • pros-icon.svg Perfekt størrelse for mindre pizza
 • pros-icon.svg Enkel å rengjøre med varmt vann

Detaljeret gennemgang

Her får du en virkelig god pizzastein som lager deg steke pizza med skikkelig sprø bunn. Har høy kvalitet og er svært slitesterk. Kan brukes på grill, og steinen trekker ut væske fra deigen.

Derfor skal du velge Outdoorchef DGS Pizza Bakestein:

Outdoorchef DGS er kjent for å produsere utstyr og tilbehør for at du skal kunne lage mat ute, året rundt. Denne pizzasteinen er spesiallaget for å passer perfekt med serien deres Dualchef, og vil gi deg nye muligheter på grillen.

Outdoorchef DGS  pizzastein har en stilig og minimalistisk design, og kommer med en litt høyere posisjon for baking. Dette vil garantere en perfekt kombinasjon av varme fra både over- og undersiden, og når du steker pizzaen på steinen blir resultatet alltid perfekt!

På DGS pizzastein er det et grovt materiale med åpne porer som absorberer overflødig fuktighet i deigen når du griller pizzaen, og ved hjelp av flammene fra grillen blir bunnen akkurat slik som ekte italiensk pizza skal smake.

Når du steker på høy temperatur, slik som det blir på grillen, må du ha ein stein som faktisk tåler det. Denne premium steinen tåler akkurat dette, og Outdoorchef DGS sin pizzastein er et godt valg for deg som skal bruke pizzasteinen din primært på grillen.

Gourmetstål Pizzastål 39 cm

beste pizzastein i stål

Fordele
 • pros-icon.svg Tilnærmet samme resultat som en pizzaovn
 • pros-icon.svg Medfølger oppskriftshefte til inspirasjon
 • pros-icon.svg Førsteklasses produkt med 20 års funksjonsgaranti
 • pros-icon.svg Mild og grundig ansiktsrens
 • pros-icon.svg Praktiske håndtak på sidene

Detaljeret gennemgang

Revolusjon innen steking av pizza! Egner seg på grill, og er gir samme resultat som man får i pizzaovnen. Prodsuert av varmrullet stål og pizzasteinen er svært slitesterk og lager pizza med perfekt stekt bunn.

Derfor skal du velge Gourmetstål Pizzastål 39 cm:

Gourmetstål har skapt en revolusjon innenfor pizzabaking med deres unike pizzastål. Inspirert av den klassiske pizzasteinen har de laget en stein av robuste materialer slik at du kan lage pizza så ofte du vil i mange år frem i tid.

Det unike pizzastålet fra Gourmetstål er produsert av varmrullet stål. Dette materialet har et robust utseende og er både holdbart og slitesterkt, og gir samme resultat som i ovnen man bruker på pizzaresturanter.

Gourmetstål sin pizzastein kan brukes på grill og i stekeovn, og du kan dermed lage pizza gjennom hele året uten å være avhengig av årstider. Her kan du også servere pizzaen direkte på steinen, det er både elegant og har håndtak som gjør det lett å flytte rundt på det som et serveringsfat.

Pizzastålet har kvalitet som gjør at den vanlige ovnen blir til en vedfyrt ovn. Du kan dermed steke en pizza med restaurantkvalitet på 2 minutter. Du kan også lage flatbrød som i en baksteovn på 1 minutt.

Guide

Slik velger du rett pizzastein

Når du skal gå til innkjøp av en pizzastein for å lage en perfekt stekt pizza, er det noen ting du bør ha tenkt gjennom først. Her i vår kjøpsguide har vi notert opp noen viktige punkter som du bør vurdere aller først, samt at du kan sammenligne spesifikasjoner for hver enkelt modell i vår tabell.

Før du leser videre vil vi påpeke en viktig ting når det gjelder bruk av pizzastein. Du må aldri bruke en pizzastein som er kald. Før du plasserer pizzaen på steinen eller stålet, er det nødvendig å forvarme den i ovnen en stund før du skal bruke den. En pizzastein kan noen ganger sprekke om du plasserer en kald stein direkte inn i en glovarm ovn. La steinen kjøle seg ned i ovnen også, av samme grunn.

Forskjellen på pizzastein og pizzastål

Både en pizzastein og et pizzastål har samme funksjon, nemlig at de skal steke pizzaen din perfekt. Samtidig er det noen tydelige forskjeller mellom de.

En pizzastein sprekker ikke så lett, og er derfor det beste valget for deg som ofte skal bruke steinen for å steke pizza. I tillegg kan den også brukes for å steke andre matvarer som brød, kaker og boller.

Et pizzastål tåler en del høyere temperaturer og sprekker ikke så lett. En annen fordel med pizzastål er at produktene ofte er lettere og tar opp mindre plass enn en pizzastein.

Størrelse

Før du velger en pizzastein bør du ha sjekket mål på ovnen du skal bruke, det samme gjelder om du skal bruke en grill for å steke pizza. Pizzasteiner finnes i ulike størrelser, fra det mindre på litt over 20 cm, til de store på hele 40 cm, samt også de som ligger midt i mellom på rundt 33 cm.

Du kan se målene på produktene i vår sammenligningstabell og velge den pizzasteinen som passer for deg og dine behov.

Temperatur

Det er stor forskjell på om du skal steke pizzaen din i ovnen eller på utendørs. Griller skaper mye mer varme, samt direkte flammer. Sjekk derfor alltid om pizzasteinen din er ment for bruk på griller eller vanlige ovner.

Form og tilbehør

Noen av oss liker små og runde pizza, noen store og runde og noen trives best med firkantede pizzaer. Heldigvis finner man alle de ulike formene på markedet, og du kan selv velge hvilke form du skal ha.

Skal du lage mat til mange, kan det være praktisk å lage mange små porsjoner med en rund pizzastein. Eller du kan velge et par store porsjoner med å bruke en rektangulær form.  Begge deler fungerer utmerket, men du må selv avgjør hva du trives med.

Pizzasteiner kommer med forskjellig praktiske løsninger. Noen har håndtak som gjør at du kan servere pizzaen direkte fra pizzasteinen, mens andre krever at du må ha et eget serveringsbrett til.

De ulike produsentene av pizzasteiner har også ofte tilbehør som passer sammen med pizzasteinen deres. Her kan du blant annet finne både pizzaspader, serveringsbrett og smarte koster for rengjøring av steinen.

Rengjøring av pizzastein

De fleste pizzasteiner og pizzastål må rengjøres for hånd, og dette gjelder for alle i vår pizzastein test. En gylden regel er å kun bruke vann når du skal rengjøre den, men i noen tilfeller kan man bruke litt såpe. Prøv helst å unngå såpe fordi pizzasteiner kan trekke til seg vann og såpe, og du vil derfor kunne merke smak av såpe neste gang du skal steke pizzaen.

Lag en skikkelig god pizzabunn

Det hjelper ikke å ha en pizzastein av verdens beste kvalitet, dersom du ikke har en virkelig god pizzadeig som utgangspunkt. Her skal du få våre fire beste tips.

Bruk riktig mel

Pizzaen blir aller best med en saftig, og ikke tørr pizzabunn. Derfor må du bruke godt mel som binder opp vannet, og jo finere, jo bedre.  Se etter type 00 (tipo 00), fordi dette er produsert akkurat for å lage pizzabunn som får den smaken og teksturen som er perfekt. Melet finner du i dag i de fleste dagligvarebutikker.

Bruk nok vann

I restauranter bakes pizzaer raskt i en ovn ved 500 grader. Hjemme tar det lenger tid å bake pizza da makstemperaturen er omtrent halvparten. Når du baker pizza hjemme, er det viktig å bruke nok vann så bunnen ikke blir tørr. Pizzadeig til baking hjemme bør inneholde omtrent 70 % vann. Denne prosenten kalles fuktighetsgrad.

La deigen heve lenge nok

Når du skal lage en autentisk italiensk pizza, trenger du tid og tålmodighet i tillegg til de rette ingrediensene. Man må kna deigen riktig, og den må heve lenge for å få en konsistens som er lett og fleksibel nok. De virkelige ekspertene innen pizzasteking lar gjerne deigen heve både to og tre dager i kjøleskapet før de inviterer til pizzafest. På internett finner du særdeles gode oppskrifter som krever at deigen får stå noen netter i kjøleskapet.

Elt deigen godt, gjerne med hendene

Siden deigen har fått lang tid til å gjære, er den lett å forme. I Italia former man pizzabunnen med hendene istedenfor med kjevle. Den lange hevingen skaper luftbobler i deigen, og disse kan bli ødelagt hvis man kjevler.

Start med å presse med hendene fra midten og bevege seg forsiktig utover. Sørg for at deigen blir tynn. Hvis det blir hull i deigen, bare riv av en bit fra kantene og bruk den til å reparere hullet.

FAQ

Hvilke pizzastein er best i test ?

I vår pizzastein test ble Broil King vinneren. Her får du en pizzastein i størrelse 38 cm av hy kvalitet som kan brukes både på grill og i ovnen. Et godt valg som gir perfekt stekt pizza med sprø bunn på grillen.

Hvordan vet jeg at en pizzastein har høy kvalitet?

En pizzastein har høy kvalitet dersom den kan trekke ut væske fra deigen, og er produsert i materiale som tåler høy temperatur. Et godt resultat krever høye temperatur på pizzabunnen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×