Opdateret september 2023

Powerbank-test – Se de beste 8 2023

I vår powerbank best i test gjennomgår og vurderer vi markedets 8 beste powerbanker for enhetene dine. I vår omfattende forskning og studier fordyper vi oss i de sist oppdatert både internasjonale og danske ekspertanmeldelser, tester og brukeranmeldelser av de best i test powerbankene og finner de aller beste til trådløs lading. En ekstern lader med lav vekt, quick charge funksjon, høy kapasitet flere usb porter som kan håndtere flere typer enheter er et nyttig tilbehør i en travel hverdag.
Af Erik BAdge
Erik
Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader Schwarz 2
Beste premium

Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader Schwarz

Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh 3
Best Billig

Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Du er alltid sikker på å få oversikt over de beste powerbankene med de nyeste funksjonene og teknologiene, da vi hele tiden sørger for å oppdatere våre tester i tråd med utviklingen på markedet.

I vår sammenligning av powerbanker ser vi på brukervennlighet, som vi baserer på størrelse, vekt og typer innganger og utganger. Vi følger også nøye med på kapasitet og hvor mange ganger og hvor raskt den lader en standard mobiltelefon. Og vi ser selvfølgelig også på hvor raskt det er å fullade powerbanken, slik at du ikke går tom for strøm.

I vår kjøpsguide går vi i dybden med disse parameterne og viderefører vår ekspertkunnskap, slik at du vet nøyaktig hva du skal være oppmerksom på når du kjøper en powerbank.

5.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brukeranmeldelser
  5
 • Brukervennlighet
  5
 • Kapasitet
  5
 • Ladetid
  5
 • Ladehastighet
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Godt forhold mellom størrelse og kapasitet (15,8 x 7,44 x 1,93 cm og 20 000 mAh)
 • pros-icon.svg Rask å lade enhet (2 t. 30 min.)
 • pros-icon.svg Mulig å lade flere enheter samtidig og trådløs lading
 • pros-icon.svg Lader en smarttelefon mellom fem ganger og syv ganger på full lading
 • pros-icon.svg Trickle Charge-funksjonen er godt egnet for mindre enheter som AirPods eller AppleWatch
 • pros-icon.svg Beste powerbank med høy batteri kapasitet (20 000 mAh)
 • pros-icon.svg Robust design
 • pros-icon.svg Inneholder et li-ion-batteri som kan lades og utlades opptil 1000 ganger
Ulemper
 • cons-icon.svg Litt høy vekt (342 g)
 • cons-icon.svg Lang lading (+10 timer)
 • cons-icon.svg Kan kun lades via usb med en standard USB-kabel
 • cons-icon.svg Ladekabel kort, så det kan være nødvendig å ha Anker PowerCore liggende på gulvet under lading.

Detaljeret gennemgang

Anker er ledende innen hurtigladende powerbanker, og denne Anker PowerCore modellen med en kapasitet på 20 000 mAh er intet unntak og blir best i test. Den lader en standard mobiltelefon raskt, sammenlignet med for eksempel Varta powerbank Energy 15000 mAh, som lader en mobiltelefon på 2 timer og 45 minutter. Anker PowerCore modellen er også utstyrt med en hendig Trickle Charge-funksjon, slik at du også kan bruke den til mindre enheter. Den er perfekt for lengre turer og reiser, eller å ha med seg i sekken på farten og den støtter trådløs lading noe som gjør den til den beste powerbanken.

Brukervennlighet

Anker PowerCore III Sense 20000 mAh er produsert i en robust og solid design. Koble til kabelen og trykk på Anker PowerCore powerbankens eneste knapp på fronten for å slå den på og aktivere lading. Knappen er utstyrt med fire små LED-lys som indikerer hvor mye batteri som er igjen. LED-lysene er på forsiden, noe som gjør det enkelt å holde styr på batterinivået. Den skiller seg på det punktet fra modeller som Xiaomi MI Powerbank 20000 mAh 18W hurtiglader, hvor lysene er plassert nederst.

Anker PowerCore er utstyrt med tre kontakter, hvorav to er USB type A-kontakter, mens den tredje er en USB type C-port. USB-A-kontaktene er utganger, mens USB-C-kontakten kan brukes som både inngang og utgang. Som de andre modellene i denne testen kan du ikke tilføre selve powerbanken kraft samtidig som du lader andre enheter. På den annen side er dette en intelligent powerbank, som oppdager type enhet, hvoretter den tilpasser ladingen etter enheten. For mindre enheter som hodetelefoner eller klokker, kan du aktivere Trickle Charge-funksjonen. Powerbanker uten denne typen funksjon slår seg automatisk av med mindre enheter, da utgangen er for liten til å bli oppdaget. Du aktiverer vedlikeholdslading-funksjonen ved å trykke på strømknappen to ganger eller ved å holde den nede i 2 sekunder til LED-indikatoren lyser grønt.

Godt forhold mellom størrelse og kapasitet

Anker PowerCore powerbank måler 15,8 x 7,44 x 1,93 centimeter og er større enn en vanlig mobiltelefon. Den har et godt forhold mellom størrelse og kapasitet. Modellen har en høy kapasitet på 20.000 mAh. Av dens totale kraft vil du kunne bruke 67 prosent, noe som gir deg 13 416 mAh, mens resten går bort på varme. Dette er typisk for en powerbank av denne størrelsen. Selv om forholdet mellom størrelse og kapasitet er godt, er den større enn for eksempel Anker PowerCore Slim-modellen, som har en kapasitet på 10.000 mAh.

Det finnes også en modell Anker PowerCore Essential 20000, som kun skiller seg ved å ha en Micro-kontakt, som Sense-modellen ikke har.

Lader

Ladetiden for alle powerbanker avhenger av typen mobiltelefon. Denne modellen lader en standard mobiltelefon på 2 timer og 30 minutter, mens et nettbrett lades fra 0 til 100 prosent på 3 timer og 30 timer – altså 1 time mer enn en mobiltelefon. Powerbanken lader på 12 timer, som er den nest lengste ladetiden i denne testen, kun overgått av Sandberg Outdoor Solar Powerbank, som må lades med solceller. Avhengig av mobiltelefonen din vil du kunne lade enhetene dine fra 0 til 100 prosent mellom fem ganger og syv ganger før powerbanken må ha mer strøm.

Vår vurdering

Anker PowerCore modellen er vurdert til å være best i test, men er en powerbank som ikke egner seg å ha i lomma, men den er god til trådløs lading i bilen og på reise. Den kan blant annet brukes til mobiltelefoner, nettbrett, Nintendo Switch og takket være Trickle Charge-funksjonen også til mindre enheter som hodetelefoner. Du kan ikke bruke den til den bærbare datamaskinen. Det er den nest dyreste modellen i test, men den gir deg et godt forhold mellom størrelse og kapasitet. Så hvis størrelsen og den litt tyngre vekten på 342 gram ikke er et problem for deg, er denne powerbanken det absolutt beste valget. Og siden du kan ha powerbanker på opptil 27 000 mAh på et fly, er det den perfekte følgesvennen for lange flyreiser.

Type: Powerbank Kapasitet i milliampere (mAh): 20.000 mAh Ladetid for powerbank i timer: 12 timer Hurtiglading: Ja Gjennomsnittlig ladetid for mobil: 2 t. og 30 min. Antall ladninger: 3 enheter Antall ladinger for smarttelefon: Ca. 5,5 oppladinger Antall USB-utganger (type A): 2 utganger Antall USB-utganger (type C): 1 ut-/inngang Micro-USB: Nei For utendørs bruk: Nei Batteritype: Li-ion Maksimal strømstyrke i ampere (A): 3 A Vanntett: Nei Støtsikker: Nei Støvbestandig: Nei Mål i cm (B x D x H): 15,8 x 7,44 x 1,93 cm Vekt i gram (g): 342 g

Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader Schwarz

Beste premium

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brukeranmeldelser
  4
 • Brukervennlighet
  5
 • Kapasitet
  4
 • Ladetid
  5
 • Ladehastighet
  5
Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader Schwarz

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Rask å lade smarttelefon (1 time og 46 minutter) og nettbrett (2 timer og 48 minutter)
 • pros-icon.svg Mulighet for å tilføre 2 enheter kraft samtidig
 • pros-icon.svg LED blinker når powerbanken går tom for batteri
 • pros-icon.svg Robust konstruksjon og riller på kanten slik at den ikke sklir ut av hånden
Ulemper
 • cons-icon.svg Litt høy vekt (300 g)
 • cons-icon.svg Lader tregere når du lader to enheter samtidig
 • cons-icon.svg Den er tykk (2,73 cm) sammenlignet med andre modeller

Detaljeret gennemgang

Trenger du en powerbank som lader enhetene dine raskt, er denne Anker powerbanken et godt alternativ. Med sine 300 gram er den ikke lett å bære rundt på, men til gjengjeld har den en utgangskapasitet på 18 watt. Den lades på 7 timer, noe som er respektabelt for en powerbank av denne størrelsen.

Brukervennlighet

Som med testvinneren kobles enheten din til powerbanken via en kabel, hvoretter du slår den på. Strømknappen er på siden og ikke foran som på Anker-testvinneren. Den måler 15,4 x 7,36 x 2,73 centimeter og er derfor 8 millimeter tykkere enn testvinneren. På den annen side veier den 300 gram, noe som gjør den 42 gram lettere enn testvinneren fra Anker. Den er imidlertid 166 gram tyngre enn den letteste modellen i testen, Anker PowerCore 5000mAh.

Den er utstyrt med 2 USB-A utganger, som kan brukes til trådløs lading av to enheter samtidig. Den har også en Micro-USB-kontakt for lading av powerbanken og en USB type C-kontakt som kan brukes som både utgang og inngang. En kort kabel med USB type A til Micro-USB følger med.

I likhet med testvinneren Anker PowerCore, har denne Xiaomi MI-powerbanken også 4 LED-lys som indikerer hvor mye batteri som er igjen. I motsetning til testvinneren er disse ikke plassert foran, men nederst, rett under Micro-USB Type B og USB type C-utgangene. Dette kan være en ulempe, da du må se bunnen hvis du vil overvåke batterinivået. Når batterinivået er lavt, begynner lampen å blinke. Modellen som er best i test har for eksempel ikke denne funksjonen.

God kapasitet og rask lading

Xiaomi MI-powerbanken har en batteri kapasitet på 20 000 mAh, og grundige studier viste at dens brukbare kraft er 78 prosent, mot testvinnerens 67 prosent. Med denne powerbanken kan du lade en standard mobiltelefon på 1 time og 46 minutter, mens det tar 2 timer og 48 minutter å lade et nettbrett fra 0 til 100 prosent. Kapasiteten er nok til at du kan lade telefonen rundt 4 ganger og et nettbrett 2 ganger fra 0 til 100 prosent og fortsatt ha litt batteritid igjen før den må lades på nytt via usb.

Du kan lade inntil  to enheter samtidig, hvor testvinneren kan håndtere opptil tre enheter samtidig. Hands-on tester viste også at den ble langsommere når 2 produkter ble koblet til for lading. Lading er mest effektivt når powerbanken brukes sammen med andre Xiaomi-produkter, men powerbanken kan brukes til å lade andre merker. Det tar 7 timer å lade powerbanken, noe som er raskt sammenlignet med testvinnerens 12 timer.

Vår vurdering

En bærbar lader som denne egner seg ikke til håndvesker og til å ha med i lomma, men den er helt ideell for deg som skal på langtur eller reise og har med deg en ryggsekk eller en annen stor bag. Den er også fin å ha liggende hjemme, slik at du kan ha mobilen på deg mens den lader. Den har samme kapasitet som testvinneren og GP Batteries M2, men den koster mindre. Så hvis du kan leve med at den er litt klønete og tung, og du kan lade 2 av enhetene dine i motsetning til testvinnerens 3, får du mye igjen for pengene.

Type: Powerbank Kapasitet i milliampere (mAh): 20.000 mAh Ladetid for powerbank i timer: 7 timer Hurtiglading: Ja Gjennomsnittlig ladetid for mobil: 1 t. og 46 min. Antall ladninger: 2 enheter Antall ladinger for smarttelefon: Ca. 4 oppladinger Antall USB-utganger (type A): 2 utganger Antall USB-utganger (type C): 1 stk. Micro-USB: 1 stk. For utendørs bruk: Nei Batteritype: Litium-polymer Maksimal strømstyrke i ampere (A): 3,6 A Vanntett: Nei Støtsikker: Nei Støvbestandig: Nei Mål i cm (B x D x H): 15,4 x 7,36 x 2,73 cm Vekt i gram (g): 300 g

Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh

Best Billig

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brukeranmeldelser
  5
 • Brukervennlighet
  4
 • Kapasitet
  4
 • Ladetid
  4
 • Ladehastighet
  5
Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Superrask ladefunksjon (kan lade opp telefonen fra 0-100 % på mindre enn 1 time)
 • pros-icon.svg Kompakt størrelse
 • pros-icon.svg USB-C-port kan brukes både som inngang og utgang
 • pros-icon.svg Kan lade inntil  tre enheter samtidig
 • pros-icon.svg Slår seg automatisk av når enheten lades
Ulemper
 • cons-icon.svg Beskrivelse av ulike innganger og utganger på powerbanken er uklare og utydelige, så det kan være vanskelig å se om noe er en inngang eller utgang.
 • cons-icon.svg Ladetiden reduseres med 11 minutter når 2 enheter lader samtidig

Detaljeret gennemgang

Med Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh får du en billig powerbank som du enkelt kan ha med deg i lommen og på farten. Den gir en superrask lading som, avhengig av mobiltelefon, kan være så lav som 1 time.

Brukervennlighet – flere beskyttelsesfunksjoner

Dette er en kompakt powerbank hvis funksjoner, i motsetning til vår testvinner og premiummodell, har alle funksjoner på ett sted. Dermed er både inn- og utganger samt strømknappen og LED-lyset plassert i bunnen av powerbanken, noe som gjør den enkel å bruke. Den måler 9 x 6,39 x 2,44 centimeter og er mindre enn både Anker PowerCore III Sense 20000mAh og Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader. Den er ikke like liten som Anker PowerCore 5000mAh, men på den annen side har den dobbelt så mye mAh.

Den har samme innganger og utganger som Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtigladermodell. De to USB-A-kontaktene er utganger, mens Micro-USB-kontakten er for å lade powerbanken. USB-C-kontakten kan brukes både som inngang og utgang. De ulike inngangene og utgangene ligger tett sammen, noe som er en ulempe hvis kablene dine er på den tykke siden.

Kapasitet

Denne modellen har 10 000 mAh og støtter toveis lading på opptil 22,5 watt, noe som betyr at du kan lade inntil  3 enheter samtidig. Den er også utstyrt med lavt strømnivå slik at du kan lade mindre enheter som smartklokker og øretelefoner. Strømknappen må trykkes 2 ganger for å aktivere lavstrømslading. USB-C-kontakten kan også brukes til toveis hurtiglading. Den bruker 82 prosent av energien til lading, noe som er mye sammenlignet med andre modeller. Til sammenligning er testvinneren 67 prosent.

Lader

I vår analyse av produktet fant vi ut at det tok powerbanken 1 time og 17 minutter å lade en Samsung Galaxy S 21, men avhengig av mobiltelefonen kan ladingen også komme ned til under 1 time. Du kan lade en smarttelefon 2 ganger og ha litt batteritid til overs, slik at du kan lade en smarttelefon 2,3 ganger totalt. Du kan forvente å lade et nettbrett én gang fra 0 til 100 prosent. Når du kobler til 2 enheter samtidig, er ladingen 11 minutter langsommere enn med 1 enhet. I vår studie så det imidlertid ut til at ladetiden ikke så ut til å bli påvirket av å koble en tredje enhet til de to første. Den slår seg av automatisk når enheten er fulladet, og sparer dermed batterinivået.

Vår vurdering

Er du på jakt etter en billig powerbank som raskt lader smarttelefonen din, er denne modellen et godt bud. Dens 10 000 mAh er halvparten av testvinneren, men på den annen side er det over 1 time raskere å lade en standard mobiltelefon. Den er også mindre enn både vår best i test og premium-modell og en god powerbank å ha i vesken når du er på farten. Den gir deg ikke like mange ladinger som testvinneren, men til småturer eller som backup i hverdagen er denne powerbanken helt perfekt.

Type: Powerbank Kapasitet i milliampere (mAh): 10.000 mAh Ladetid for powerbank i timer: 3 timer og 2 minutter Hurtiglading: Ja Gjennomsnittlig ladetid for mobil: 1 t. og 17 min. Antall ladninger: 3 enheter Antall ladinger for smarttelefon: Ca. 2,3 oppladinger Antall USB-utganger (type A): 2 utganger Antall USB-utganger (type C): 1 stk. Micro-USB: 1 stk. For utendørs bruk: Nei Batteritype: Litium-polymer Maksimal strømstyrke i ampere (A): 3 A Vanntett: Nei Støtsikker: Nei Støvbestandig: Nei Mål i cm (B x D x H): 9 x 6,39 x 2,44 cm Vekt i gram (g): 200 g

Anker PowerCore III Slim

Best for daglig bruk

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brukeranmeldelser
  5
 • Brukervennlighet
  5
 • Kapasitet
  4
 • Ladetid
  4
 • Ladehastighet
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Praktisk og håndterlig slank design
 • pros-icon.svg Solid design og robust konstruksjon
 • pros-icon.svg Trickle Charge-funksjon for mindre enheter
 • pros-icon.svg Kan brukes til bærbare datamaskiner
Ulemper
 • cons-icon.svg Litt høy vekt (240) for sin slanke konstruksjon og lommevennlige design.
 • cons-icon.svg Lang ladetid for en powerbank av denne størrelsen (5 timer og 15 minutter fra 0-100%)
 • cons-icon.svg Når du lader 2 enheter samtidig, synker wattstyrken i USB-C-utgangen til halvparten av den opprinnelige effekten (20 > 10 watt)

Detaljeret gennemgang

Hvis du er ute etter en effektiv powerbank i slankt design som er god til hverdagsbruk, er Anker PowerCore III Slim et godt bud. Det er en solid powerbank som skiller seg fra Anker PowerCore III Sense ved å ha halvparten så stor kapasitet, men også ved å være mer hendig og slank i designet. Du kan enkelt bære denne modellen i lommen.

Brukervennlighet – slank design

Der Anker PowerCore III Sense måler 15,8 x 7,44 x 1,93 centimeter, måler Anker Slim-modellen 14,95 x 6,85 x 1,45 cm. Den er derfor både mindre og tynnere, noe som gjør den lettere å ha med i vesken eller lommen, som testvinneren er for stor til. Den er også 102 gram lettere enn testvinneren, men 40 gram tyngre enn Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh, som har samme kapasitet. Når den er slått på, lyser alle lysdiodene, noe som kan være misvisende da det kan forveksles med fulladet. Bare når de brukes til å lade enheter vil lysene indikere batterinivået. Den er ikke markedsført som en trådløs lader spesielt beregnet på datamaskiner, men det er vår erfaring med produktet at den kan brukes til å forsyne for eksempel en MacBook.

Kapasitet og lading

I likhet med testvinneren har den 2 USB-A og 1 USB-C inngang. USB-A-utgangene er på 12 watt. Det er vår erfaring at powerbanken kan lade en mobiltelefon fra 0 til 50 prosent på under en halvtime. I motsetning til andre modeller kan USB-C-kontakten kun brukes til å lade powerbanken og ikke til trådløs lading av enheter. I likhet med testvinneren har denne Trickle Charge-funksjonalitet for mindre enheter. Det er mulig å koble til 2 enheter for lading samtidig, men praktiske tester viste at wattnivået på USB-C-utgangen sank til 10 watt. Powerbanken er derfor best for å lade en enkelt enhet om gangen. Den bruker 61 prosent av 10.000 mAh, mens resten går til varme akkurat som de andre modellene. Den plasserer seg derfor bak testvinneren når det gjelder ytelse, som er opptil 67 prosent.

Den lader en gjennomsnittlig mobiltelefon på 1 time og 25 minutter og kan brukes til 2,37 ladinger. Du kan derfor lade mobilen fra 0 til 100 prosent to ganger. Powerbanken lades via usb på 5 timer og 15 minutter, noe som er lengre enn de 3 timene og 2 minuttene til Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact powerbank, som har samme kapasitet på 10 000 mAh.

Vår vurdering

Dette er en god grunnmodell for hverdagsbruk, hvor du ikke er avhengig av å kunne lade mange enheter flere ganger på full lading. Den slanke designen gjør den perfekt for å ha med i vesken og lommen, slik at du kan lade opp telefonen eller nettbrettet noen ganger underveis. Den egner seg ikke for lange turer og reiser, og kan kun brukes til USB-A-kabler. Hvis du ser etter en modell som kan lade enhetene dine mange ganger, anbefaler vi Anker PowerCore III Sense 20000mAh. Men ellers er denne lille powerbanken bra for daglig bruk. Og sist, men ikke minst, er den også billigere enn storebroren, Anker PowerCore III Sense 20000 mAh.

Type: Powerbank Kapasitet i milliampere (mAh): 10.000 mAh Ladetid for powerbank i timer: 5 timer og 15 minutter Hurtiglading: Ja (til små enheter) Gjennomsnittlig ladetid for mobil: 1 t. og 25 min. Antall ladninger: 2 enheter (men mest effektiv ved 1 enhed) Antall ladinger for smarttelefon: Ca. 2,37 oppladinger Antall USB-utganger (type A): 2 utganger Antall USB-utganger (type C): 1 stk. Micro-USB: Nei For utendørs bruk: Nei Batteritype: Litium-polymer Maksimal strømstyrke i ampere (A): Ikke angitt Vanntett: Nei Støtsikker: Nei Støvbestandig: Nei Mål i cm (B x D x H): 14,95 x 6,85 x 1,45 cm Vekt i gram (g): 240 g

Anker PowerCore 5000mAh

Beste bærbare powerbank

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brukeranmeldelser
  5
 • Brukervennlighet
  5
 • Kapasitet
  2
 • Ladetid
  4
 • Ladehastighet
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Lett powerbank (134 g), letteste powerbank i test
 • pros-icon.svg Praktisk kompakt powerbank
 • pros-icon.svg Effektiv powerbank (lad smarttelefonen 0-100 % på 1 time og 40 minutter)
 • pros-icon.svg Effektiv lading av powerbanken (0-100 % på 2 timer og 30 minutter)
Ulemper
 • cons-icon.svg Ikke mulig å lade flere enheter om gangen
 • cons-icon.svg Ikke egnet for lading av enheter flere ganger på full lading
 • cons-icon.svg Ingen hurtigladefunksjon
 • cons-icon.svg Kun 1 type utgang

Detaljeret gennemgang

Anker PowerCore 5000mAh er en bærbar powerbank uten så mange dikkedarer. Dette betyr også at du er begrenset etter type plugger, men du får en hendig og liten powerbank som du kan ta med deg overalt. Og selv om det er en billig powerbank, er det fortsatt en kraftig powerbank som lader mobilen din på under 2 timer!

Brukervennlighet

Denne powerbanken er ikke lik de andre i design. Den er rund og har samme form som en leppestift. Den måler 10,8 x 3,3 x 3,3 centimeter, noe som betyr at den er nesten like høy som en boks med flådde tomater, noe som gjør den til den minste modellen i vår test. Anker PowerCore 5000mAh er utstyrt med en USB-A-utgang og en Micro-USB-inngang. USB-A-kontakten er på enden, slik at du kan ha powerbanken i lommen og lade enheten samtidig. Strømknappen er på siden sammen med 3 LED-lys.

Den har ikke, som andre powerbanker i denne testen, flere forskjellige plugger. Den har for eksempel ikke USB-C-kontakt, men en enkelt USB-A, så du har ikke mulighet til å lade flere enheter samtidig.

Kapasitet

Kapasitetsmessig er dette også den minste blant de ulike powerbankene. Dens totale kapasitet er 5000 mAh, det vil si en fjerdedel av kapasiteten til testvinneren. Våre analyser viser at 65 prosent av dette er tilgjengelig for lading. Dette betyr at du vil kunne bruke 3259 mAh av de 5000 mAh ved en utladning på 2 mAh. Prosentmessig ligner den på testvinneren, hvis tilgjengelige kraft er 67 prosent av den totale kapasiteten.

Anker PowerCore 5000mAh passer for en enkelt lading fra 0 til 100 prosent av en smarttelefon. I våre studier viste det seg at den for eksempel kan lade en iPhone X eller en Samsung Galaxy S9 1,1 ganger, mens den tåler 1,8 ladinger av en iPhone 8. En gjennomsnittlig ladning ble i tester vist til å vare 1 time og 40 minutter, som er rask, men 15 minutter langsommere enn for eksempel PowerCore III Slim fra Anker, som har dobbelt så stor kapasitet.

Powerbanken lader fra 0 til 100 prosent på 2 timer og 30 minutter, som er den korteste ladetiden i tester. Til sammenligning tar det 3 timer og 2 minutter å lade Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh, som derimot har dobbelt så stor kapasitet.

Vår vurdering

Denne Anker-modellen er ikke bare den minste både i størrelse og kapasitet, men også den billigste powerbanken i vår test. Størrelsen og kapasiteten har imidlertid noen begrensninger. Som med de andre modellene i testen kan du ikke lade enheter flere ganger på en fulladet powerbank. En liten powerbank som denne har også bare et enkelt uttak, så du har kun mulighet til å lade én enhet om gangen. Den er derfor en god powerbank for deg som gjerne vil ha en backup i lommen eller vesken. Og prisen på under 150 kroner er absolutt ikke til å spøke med heller.

Type: Powerbank Kapasitet i milliampere (mAh): 5.000 mAh Ladetid for powerbank i timer: 2 timer og 30 minutter Hurtiglading: Nei Gjennomsnittlig ladetid for mobil: 1 t. og 40 min. Antall ladninger: 2 enheter Antall ladinger for smarttelefon: Ca. 1,1 opplading Antall USB-utganger (type A): 1 utgang Antall USB-utganger (type C): Nei Micro-USB: 1 stk. For utendørs bruk: Nei Batteritype: Litium-polymer Maksimal strømstyrke i ampere (A): Ikke angitt Vanntett: Nei Støtsikker: Nei Støvbestandig: Nei Mål i cm (B x D x H): 10,8 x 3,3 x 3,3 cm Vekt i gram (g): 134 g

GP-batterier M2 20000mAh

Powerbank med de fleste sikkerhetsfunksjonene

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brukeranmeldelser
  3
 • Brukervennlighet
  3
 • Kapasitet
  4
 • Ladetid
  5
 • Ladehastighet
  4
Fordele
 • pros-icon.svg 6 sikkerhetsfunksjoner
 • pros-icon.svg Effektiv og rask enhetslading (0-100 % på 1 time og 39 minutter)
 • pros-icon.svg Hurtiglading av en power bank av denne størrelsen (5 timer og 58 minutter)
 • pros-icon.svg Klarer ca. 4 smarttelefonladinger (0-100 %)
 • pros-icon.svg 78 % av kapasiteten tilgjengelig
Ulemper
 • cons-icon.svg Litt høy vekt (378 g)
 • cons-icon.svg Klønete størrelse

Detaljeret gennemgang

Denne modellen har samme kapasitet som testvinneren og Xiaomi MI Powerbank 18W hurtiglader. GP-modellen skiller seg imidlertid ut ved å gi betydelig raskere lading enn testvinneren. På den annen side er vi ikke så begeistret for designet, som er litt klønete og «bulky». Det er også den nest tyngste modellen i vår test. På den annen side kan du lade to enheter om gangen, og den er spekket med mange sikkerhetsfunksjoner.

Brukervennlighet

Denne modellen måler 15 x 9 x 4 centimeter og ligner i størrelse på Sandberg Outdoor Solar-modellen, som måler 18 cm x 8 cm x 3 centimeter. De 2 powerbankene er de største i testen. Denne modellen veier 378 gram, noe som betyr at den er tyngre enn Anker PowerCore III Sense, og Xiaomi MI Powerbank 18W Fast Charger og i testen kun overgått av Sandberg Outdoor Solar, som veier 560 gram.

GP Batteries M2 er utstyrt med en USB-A-utgang og en USB-C-kontakt, hvorav C-porten kan brukes både som inngang og utgang. Den egner seg derfor til å lade 2 enheter samtidig. I følge vår forskning er det ingen markeringer som indikerer hvilke plugger som er innganger og utganger, noe som gjør det vanskelig å vite hvordan de skal brukes. I likhet med Anker-modellene har denne en lavstrømsfunksjon for mindre enheter som øretelefoner. Den aktiveres ved å trykke to ganger på strømknappen.

Den skiller seg fra de andre modellene i testen ved å ha 6 sikkerhetsfunksjoner. Den er dermed beskyttet mot kortslutning, overspenning, overstrøm, overlading og utlading samt over- og undertemperaturer og sløyfe tilbake.

Kapasitet og lading

Av kraften på 20 000 mAh er 78 prosent tilgjengelig for lading. Den er raskere enn både testvinneren og Xiaomi MI Powerbank, og lader en gjennomsnittlig smarttelefon på 1 time og 39 minutter, med testvinneren som fullfører den samme testen på over 2 timer, og Xiaomi på 1 time og 46 minutter. Du kan lade en smarttelefon 4 ganger og fortsatt ha to tredjedeler av batterinivået igjen. Her plasserer den seg derfor i midten av de to andre modellene, som kan håndtere henholdsvis 5,5 og 4 ladninger på full lading. Powerbanken lader på 5 timer og 58 minutter, noe som er kortere enn testvinnerens 12 timer og raskt for en powerbank av denne størrelsen.

Vår vurdering

Denne modellen egner seg ikke for småturer, da den tar mye plass og veier mye sammenlignet med andre modeller i testen. Størrelsen har ikke noen klar fordel, da den fortsatt kun har 2 utganger. Du kan altså lade 2 enheter om gangen, men til sammenligning er testvinneren mindre og kan lade inntil  3 enheter om gangen. Der denne modellen skiller seg fra de to andre 20000 mAh-modellene er at det er raskere å lade en smarttelefon. Du trenger heller ikke vente så lenge på at powerbanken skal være klar igjen, da en full lading tar under 6 timer.

Type: Powerbank Kapasitet i milliampere (mAh): 20.000 mAh Ladetid for powerbank i timer: 5 timer og 58 minutter Hurtiglading: Ja Gjennomsnittlig ladetid for mobil: 1 t. og 39 min. Antall ladninger: 2 enheter Antall ladinger for smarttelefon: Ca. 4,6 oppladinger Antall USB-utganger (type A): 1 utgang Antall USB-utganger (type C): 1 inngang Micro-USB: Nei For utendørs bruk: Nei Batteritype: Litium-polymer Maksimal strømstyrke i ampere (A): 3 A Vanntett: Nei Støtsikker: Nei Støvbestandig: Nei Mål i cm (B x D x H): 15 x 9 x 4 cm Vekt i gram (g): 378 g

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 24000mAh

Beste powerbanken med solceller

3.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brukeranmeldelser
  3
 • Brukervennlighet
  3
 • Kapasitet
  5
 • Ladetid
  3
 • Ladehastighet
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Gir opptil 9 ladinger av gjennomsnittlig smarttelefon
 • pros-icon.svg Lading med solceller
 • pros-icon.svg Høy kapasitet (24 000 mAh)
 • pros-icon.svg Med innebygd lommelykt
 • pros-icon.svg Egnet for å lade en bærbar PC
Ulemper
 • cons-icon.svg Høy vekt (560 g), tyngst i test
 • cons-icon.svg Stor (18 cm x 8 cm x 3 cm)
 • cons-icon.svg Lang tid å lade (55 timer i sterkt og kontinuerlig solskinn)

Detaljeret gennemgang

Denne Sandberg Outdoor Solar Powerbank er for deg som tilbringer mye tid utendørs og som gjerne vil ha en kraftig powerbank for ulike elektroniske enheter. Det kan være din bærbare eller smarttelefon. Den har størst kapasitet blant de ulike powerbankene i denne testen og kan i motsetning til de andre modellene lades via solceller. Din ideelle følgesvenn på lange fotturer eller campingturer i det fri.

Brukervennlighet

Når det gjelder størrelse, ligner denne modellen på GP Batteries M2. Det er en tung og stor powerbank. Den måler 18 cm x 8 cm x 3 centimeter og veier 560 gram, noe som gjør den til den tyngste powerbanken i vår test. Det er derimot den eneste modellen som lader via solceller og er spesialdesignet for utendørs bruk. Den er utstyrt med en gummikant for støtbeskyttelse samt beskyttelse mot vann og støv.

Den er utstyrt med en mikro-USB-kontakt for lading av powerbanken. Den har også en USB-C-kontakt som kan brukes både som utgang og inngang. Disse USB-portene er plassert på siden og er dekket av et beskyttende deksel. Foran på powerbanken er det 2 USB-porter type A, hvorav den ene er beregnet på enheter med USB-C for hurtiglading opp til 18 watt. Denne pluggen skiller seg fra den vanlige ved å være i oransje. Den vanlige pluggen er for strøm opp til 3 ampere og leverer 15 watt avhengig av smarttelefon. Begge disse USB-portene er også beskyttet av et deksel.

En USB-C-kabel og en MicroUSB-kabel følger med, hvor mange andre powerbanker kun er tilgjengelige med en kabel for lading av powerbanken, men ikke til forskjellige enheter. Det følger også med en karabinkrok som kan festes til metallringen på powerbanken, slik at du kan henge den opp eller feste den til sekken. De 4 LED-lysene på baksiden av powerbanken gjør det mulig å følge ladeprosessen.

I motsetning til de andre modellene i testen er denne utstyrt med innebygd lommelykt. Lyset aktiveres ved å holde inne strømknappen. Du kan bruke lyset som et konstant lys, eller sette det til å blinke eller sende ut et SOS-signallys. Du deaktiverer lyset med et kort trykk på samme knapp. Erfaringen med produktet er at i motsetning til mange andre powerbanker er lyset effektivt og sender ut en tydelig lyskjegle for bruk når det er mørkt.

Kapasitet

Den har en total kapasitet på 24 000 mAh. På den annen side er det også modellen i testen som har lengst ladetid. I våre studier varierer ladetiden mellom 55 og 60 timer avhengig av værforhold. Ved lading via solceller lader den kun i direkte og sterkt sollys. Den ideelle måten å bruke den på er å lade den før turen og deretter kontinuerlig lade den til den er utladet. I følge vår forskning kan den lade en smarttelefon opptil 9 ganger før batterinivået er tomt. Den kan også lade mange enheter om gangen.

Vår vurdering

Sandberg Outdoor Solar Powerbank er den dyreste i vår powerbank-test, men den er den eneste som er spesielt utviklet for utendørs bruk. Den kan lades med strøm eller med solceller. Lading med solceller tar heldigvis lang tid, men du er ikke avhengig av å ha et uttak i nærheten. Videre kan den brukes både til smarttelefoner og til bærbare datamaskiner. Det er også modellen som egner seg for mer lading enn de andre modellene. Skal du på lengre fotturer hvor du ikke er garantert tilgang på strøm, er denne modellen definitivt et godt valg.

Type: Powerbank Kapasitet i milliampere (mAh): 24.000 mAh Ladetid for powerbank i timer: 55 timer Hurtiglading: Ja Gjennomsnittlig ladetid for mobil: Ikke angivet Antall ladninger: Ikke angivet Antall ladinger for smarttelefon: Ca. 9 oppladinger Antall USB-utganger (type A): 2 utganger Antall USB-utganger (type C): 1 ut-/inngang Micro-USB: 1 inngang For utendørs bruk: Ja Batteritype: Li-ion Maksimal strømstyrke i ampere (A): Ikke angitt Vanntett: Ja Støtsikker: Ja Støvbestandig: Ja Mål i cm (B x D x H): 18 cm x 8 cm x 3 cm Vekt i gram (g): 560 g

Varta powerbank Energy 15000mAh

beste powerbank med gjennomgangslading

3.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brukeranmeldelser
  5
 • Brukervennlighet
  3
 • Kapasitet
  3
 • Ladetid
  3
 • Ladehastighet
  2
Fordele
 • pros-icon.svg Kan som den eneste i testen lade samtidig med lading av enheten
 • pros-icon.svg Mulighet for å lade 3 enheter samtidig
 • pros-icon.svg Flere forskjellige USB-porter
 • pros-icon.svg Lader raskt (5 timer og 41 minutter)
Ulemper
 • cons-icon.svg Lisindikatoren er vanskelig å se
 • cons-icon.svg Glatt overflate, så du risikerer å miste den
 • cons-icon.svg Sakte lading av enheter (2 timer og 45 minutter med standard smarttelefon)

Detaljeret gennemgang

Kapasitetsmessig plasserer denne modellen seg i midtfeltet med en kapasitet på 15.000 mAh. Det er den eneste powerbanken for lading av elektroniske enheter som har gått gjennom lading. Med 3 utganger er det også en allsidig powerbank, og du kan lade inntil  3 enheter samtidig.

Brukervennlighet

Varta powerbank Energy er utstyrt med 2 USB-utganger samt 1 USB-C-kontakt, som kan brukes som både inngang og utgang. Mikro-USB-kontakten brukes til å lade powerbanken. Du kan derfor lade inntil  3 enheter om gangen. I motsetning til mange andre modeller er funksjonene spredt over powerbanken. De ulike USB-portene er plassert nederst. Strømknappen er på siden, mens de 4 LED-lysene er på motsatt side av strømknappen. Dette gjør det vanskelig å få oversikt. LED-lyset er ikke like kraftig som på andre modeller, og det er vanskelig å lese, noe som er en ulempe. I motsetning til andre modeller, må du trykke to ganger på strømknappen for å se gjenværende batterinivå. De enkelte inn- og utganger er ikke merket, så det er vanskelig å se hva de kan brukes til.

På den annen side er denne modellen den eneste i testen som har gjennomgangslading. Dette betyr at du kan bruke powerbanken til å lade enheter mens powerbanken lades.

Kapasitet og lading

Av de 15 000 mAh er 77 prosent av all kraft tilgjengelig. Den sitter derfor side om side med Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader, som ligger på 78 prosent. Denne modellen gir deg 3 ladinger av en gjennomsnittlig smarttelefon, samt nok energi til ytterligere 30 prosent av en smarttelefon. Til sammenligning kan en gjennomsnittlig powerbank på 20 000 mAh, det vil si 5 000 mAh mindre enn denne modellen, håndtere 4 ladninger. Det tar 2 timer og 45 minutter å lade en gjennomsnittlig smarttelefon, som er tregere enn for eksempel Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh, som kan håndtere en lading på under 1 time.

I følge våre studier er denne powerbanken mest effektiv den første timen. På 1 time kan den lade en smarttelefon til 80 prosent. Ladingen ble i studier funnet å være 20 prosent raskere enn vanlige USB-plugger. Powerbanken lader på 5 timer og 41 minutter, for eksempel tar testvinneren opptil 12 timer.

Vår vurdering

I gjennomsnitt presterer denne modellen dårligere sammenlignet med for eksempel testvinneren. Men det er likevel et godt kompromiss mellom kapasitet, hastighet og pris. Det koster under halvparten av det du må betale for testvinneren fra Anker. Og så lader den raskere enn testvinneren og er bare 15 minutter tregere å lade en smarttelefon. Totalt sett får du ikke så mange ladinger ut av denne modellen, men du kan lade opptil  3 enheter samtidig og lade powerbanken din i mellomtiden. Ingen av de andre modellene kan gjøre det. Derfor er denne modellen for deg som ikke vil være begrenset av at powerbanken har gått tom for strøm og ikke vil gå på akkord med pluggtyper. Den har flere USB-porter enn for eksempel den dyrere testvinneren.

Type: Powerbank Kapasitet i milliampere (mAh): 15.000 mAh Ladetid for powerbank i timer: 5 timer og 41 minutter Hurtiglading: Ja Gjennomsnittlig ladetid for mobil: 2 t. og 45 min. Antall ladninger: 3 enheter Antall ladinger for smarttelefon: Ca. 3,3 oppladinger Antall USB-utganger (type A): 2 utganger Antall USB-utganger (type C): 1 ut-/inngang Micro-USB: 1 inngang For utendørs bruk: Nei Batteritype: Litium-polymer Maksimal strømstyrke i ampere (A): 3 A Vanntett: Nei Støtsikker: Nei Støvbestandig: Nei Mål i cm (B x D x H): 13,8 x 7,35 x 2,1 cm Vekt i gram (g): 329 g

Guide Hvordan velge de beste powerbankene

 
Anker-PowerCore-III-Sense-20000-mAh.webp

Anker PowerCore III Sense 20000 mAh

Xiaomi-MI-Powerbank-20000mAh-18W-hurtiglader-Schwarz.png

Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader Schwarz

Xiaomi-powerbank-3-Ultra-Compact-10000mAh.png

Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh

Anker-PowerCore-III-Slim.png

Anker PowerCore III Slim

Anker-PowerCore-5000mAh.png

Anker PowerCore 5000mAh

GP-batterier-M2-20000mAh.webp

GP-batterier M2 20000mAh

Sandberg_Outdoor_Solar_Powerbank_24000mAh-transformed.png

Sandberg Outdoor Solar Powerbank 24000mAh

Varta-powerbank-Energy-15000mAh.png

Varta powerbank Energy 15000mAh

TestScore TestScore
Info
5.0
star star star star star
4.6
star star star star star
4.4
star star star star star
4.2
star star star star star
4.0
star star star star star
3.8
star star star star star
3.6
star star star star star
3.2
star star star star star
Type Powerbank Powerbank Powerbank Powerbank Powerbank Powerbank Powerbank Powerbank
Kapasitet i milliampere (mAh) 20.000 mAh 20.000 mAh 10.000 mAh 10.000 mAh 5.000 mAh 20.000 mAh 24.000 mAh 15.000 mAh
Ladetid for powerbank i timer 12 timer 7 timer 3 timer og 2 minutter 5 timer og 15 minutter 2 timer og 30 minutter 5 timer og 58 minutter 55 timer 5 timer og 41 minutter
Hurtiglading Ja Ja Ja Ja (til små enheter) Nei Ja Ja Ja
Gjennomsnittlig ladetid for mobil 2 t. og 30 min. 1 t. og 46 min. 1 t. og 17 min. 1 t. og 25 min. 1 t. og 40 min. 1 t. og 39 min. Ikke angivet 2 t. og 45 min.
Antall ladninger 3 enheter 2 enheter 3 enheter 2 enheter (men mest effektiv ved 1 enhed) 2 enheter 2 enheter Ikke angivet 3 enheter
Antall ladinger for smarttelefon Ca. 5,5 oppladinger Ca. 4 oppladinger Ca. 2,3 oppladinger Ca. 2,37 oppladinger Ca. 1,1 opplading Ca. 4,6 oppladinger Ca. 9 oppladinger Ca. 3,3 oppladinger
Antall USB-utganger (type A) 2 utganger 2 utganger 2 utganger 2 utganger 1 utgang 1 utgang 2 utganger 2 utganger
Antall USB-utganger (type C) 1 ut-/inngang 1 stk. 1 stk. 1 stk. Nei 1 inngang 1 ut-/inngang 1 ut-/inngang
Micro-USB Nei 1 stk. 1 stk. Nei 1 stk. Nei 1 inngang 1 inngang
For utendørs bruk Nei Nei Nei Nei Nei Nei Ja Nei
Batteritype Li-ion Litium-polymer Litium-polymer Litium-polymer Litium-polymer Litium-polymer Li-ion Litium-polymer
Maksimal strømstyrke i ampere (A) 3 A 3,6 A 3 A Ikke angitt Ikke angitt 3 A Ikke angitt 3 A
Vanntett Nei Nei Nei Nei Nei Nei Ja Nei
Støtsikker Nei Nei Nei Nei Nei Nei Ja Nei
Støvbestandig Nei Nei Nei Nei Nei Nei Ja Nei
Mål i cm (B x D x H) 15,8 x 7,44 x 1,93 cm 15,4 x 7,36 x 2,73 cm 9 x 6,39 x 2,44 cm 14,95 x 6,85 x 1,45 cm 10,8 x 3,3 x 3,3 cm 15 x 9 x 4 cm 18 cm x 8 cm x 3 cm 13,8 x 7,35 x 2,1 cm
Vekt i gram (g) 342 g 300 g 200 g 240 g 134 g 378 g 560 g 329 g
Brukeranmeldelser 5 4 5 5 5 3 3 5
Brukervennlighet 5 5 4 5 5 3 3 3
Kapasitet 5 4 4 4 2 4 5 3
Ladetid 5 5 4 4 4 5 3 3
Ladehastighet 5 5 5 3 4 4 4 2
Tjek billigste pris Set til 499 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Elkjøp På lager
Set til 1.279 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
avXperten På lager
Set til 288 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.no På lager
Set til 479 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Multicom På lager
Set til 528 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop.no På lager
Set til 283 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Multicom På lager

Det fine med bærbare datamaskiner og mobiltelefoner er at de gir deg mer bevegelsesfrihet. Og en trådløs lader er en forlengelse av denne friheten da den gir deg power delivery. Powerbanker utvikles og forbedres hele tiden slik at du kan lade telefonen og andre enheter raskere.

Her går vi i dybden med de ulike kriteriene og parameterne i testen vår og ser nærmere på brukervennlighet, hvor vi tar hensyn til powerbankens størrelse, vekt og de ulike inngangene og utgangene samt dens totale kapasitet og ladehastighet. av ulike enheter og selve powerbanken. Disse er til syvende og sist avgjørende for hvor effektiv en power bank er.

Brukervennlighet

De ulike powerbankene brukes vanligvis til å lade enheter som nettbrett, mobiltelefoner, øretelefoner og kameraer. Noen kan også brukes til bærbare datamaskiner. Men hvis du vil bruke powerbanken til å lade bærbare datamaskiner, bør du spesifikt se etter en stor powerbank som kan levere mye strøm til datamaskiner. Trådløse ladere til datamaskiner er ofte større og kan levere mye strøm, der de ulike powerbankene i testen primært er for smarttelefoner eller mindre enheter som ofte er et godt alternativ for de fleste av oss. Og det er også kjernen i hva en god power bank er: Den skal først og fremst dekke dine behov. Det nytter for eksempel ikke å velge en stor og klønete modell hvis du skal på tur og kun har begrenset plass i bagen. De litt mindre powerbankene er vanligvis et godt alternativ i slike situasjoner.

Når vi snakker om brukervennlighet ser vi derfor først på størrelse og vekt. Hvis plass og vekt ikke er til hinder, kan du enkelt velge en litt tyngre modell. En power bank på 200 gram eller mindre regnes som lett, mens en vekt på 300 og oppover kan være tung avhengig av gitt situasjon og bruksområde. I våre tester varierer vekten fra 134 gram til 560 gram.

Det kan være vanskelig å finne en allsidig og lett powerbank, da størrelsen ofte også vil begrense nytten. Et eksempel på dette er PowerCore 5000mAh-modellen fra Anker: Den er liten og kompakt, men har også kun en enkelt utgang, slik at du kun kan lade én enhet om gangen. Det er derimot den lille og mest transportable modellen i testen.

Fokus på brukervennlighet er lik typer input og output. En power bank vil være utstyrt med ulike USB-porter eller kontakter. Her skilles det mellom plugger som brukes til å tilføre strøm til enheter og pluggen som du lader selve powerbanken med. Det er derfor også snakk om inn- og utganger. Siden det finnes ulike typer USB-porter, er det viktig å velge den som passer til enheten din. Vanligvis vil powerbanken ha minimum to usb porter. Du vil vanligvis finne disse kontaktene på en powerbank:

 • USB-A porter
 • USB-C porter
 • Mikro-USB porter

USB-A-kontakter er de vanligste, og det vil ofte være en eller to av denne typen kontakter. En Micro-USB-kontakt brukes mest for å lade en power bank, mens på noen modeller brukes en UBS-C-kontakt kun som inngang og på andre modeller som både inngang og utgang.

Kapasitet

De beste powerbankene gir deg god kapasitet og effektiv lading. En powerbanks kapasitet måles i milliampere-timer (mAh). I våre tester varierer kapasiteten mellom 5000 og 24000 mAh. En stor kapasitet gjør at powerbanken din kan lade mange enheter før du må tilføre powerbanken strøm. En stor power bank vil typisk også ha større kapasitet.

I dag bruker mange en power bank for å lade en telefonen, og kapasiteten er relativ, da den alltid avhenger av hvilken type smarttelefon du har. Som en tommelfingerregel anbefaler vi å velge en modell med en kapasitet på 5000 eller mer, da mindre ikke vil kunne lade de nyeste smarttelefonene. Hvis du også ønsker å kunne lade et nettbrett, bør du velge en modell med mer enn 20 000 mAh. I noen tilfeller er det også mulig å lade en bærbar PC med en power bank på 20 000 mAh, men det er bedre med en modell fra 24 000 mAh og oppover.

Det er ikke kapasiteten alene som utgjør en powerbanks effektivitet. Din trådløse lader vil også ha en såkalt utgangseffekt, som måles i watt. Det er forskjell på hvor høy utgangseffekten er på de ulike modellene. Det er for eksempel mulig å ha to powerbanker som begge har en kapasitet på 10 000 mAh, men hvor den ene har et forbruk på 12 watt og den andre 20 watt. Modellen med størst antall watt vil derfor tømmes raskere. Derfor kan en power bank med 10 000 mAh i noen tilfeller være et bedre valg totalt sett enn en modell med for eksempel 15 000 mAh avhengig av wattstyrken. Xiaomi power bank 3 Ultra Compact 10000 mAh har for eksempel en utgangseffekt på 22,5 watt, mens Anker PowerCore III Slim har en utgangseffekt på 12 watt.

Ladetid

Ladetiden skiller mellom hvor lang tid det tar å gi de ulike enhetene dine fulladet og hvor lang tid det tar å tilføre en powerbank strøm. De beste powerbankene er raske for begge. Ladetiden avhenger av totalkapasiteten, utgangseffekten og amperenivået i inngang og utgang.

Både inngang og utgang måles i ampere (A). Strømstyrken på utgangen er viktig for hvor raskt en power bank kan tilføre de ulike enhetene strøm. Jo høyere forsterkere, jo raskere lades enhetene dine. Innspillet måles på samme måte. Her er amperen kun viktig for hvor raskt en power bank lader.

I testene våre har vi gjort det enkelt for deg og listet opp ladetiden i timer, men når du ser på forskjellige produkter, vil strømstyrken noen ganger være oppført under spesifikasjonene.

Ladetiden til enheter varierer sterkt fra produkt til produkt. Det er for eksempel forskjell på om du lader en smarttelefon eller en elektronisk klokke eller hodetelefoner . I tillegg er det også forskjell på hvilken type mobiltelefon du har. Det kan være stor forskjell mellom de ulike merkene, men også de ulike serienumrene, så det er for eksempel forskjell på hvor raskt en iPhone 11 lader sammenlignet med en iPhone 13 Pro. Det er derfor vanskelig å si hvor raskt en gitt power bank lader en bestemt type enhet. Vi jobber i våre tester med gjennomsnittstid.

En power bank sin ladetid er basert på tiden det tar å tilføre den strøm med medfølgende kabel. Du kan redusere tiden ved å få kabler spesialdesignet for å lade enhetene raskere.

Det som ikke endrer seg er at det er stor forskjell på ladetiden til de enkelte produktene. I våre tester varierer ladetiden på de ulike powerbankene mellom 12 timer og 2 timer og 30 minutter. Eneste avvik er Sandberg Outdoor Solar, som kan lades med solceller, noe som tar betydelig lengre tid.

Lading av små enheter

Noen powerbanker har funksjonen til å slå seg av når en enhet er fulladet. Denne funksjonen spiller en betydelig rolle når du ønsker å lade mindre enheter som krever mindre strøm for å lade. Faktum er at de trenger så lite strøm for å lade at noen powerbanker ikke kan registrere dem. De vil derfor automatisk slå seg av i stedet for å lade enheten. Dette kan for eksempel være sportsklokker, hodetelefoner eller lignende.

Hvis du vil være sikker på å kunne bruke en power bank til så små enheter, bør du sørge for at den har en spesiell lavstrømsfunksjon. Vanligvis må denne funksjonen aktiveres manuelt, men den lar de små enhetene lades.

Et eksempel på dette er noen av Anker-modellene eller Xiaomi power bank 3 Ultra Compact, som har lavstrømsfunksjon.

Batterityper

De forskjellige typene powerbanks vil vanligvis inneholde et polymer (LiPo) eller litium (li-ion) batteri. Det er forskjell på hvor mange ganger du kan lade ut og lade de to typene. Et li-ion-batteri kan lades og utlades mellom 5000 og 1000 ganger, mens et polymerbatteri, til sammenligning, kan lades 300 og 400 ganger. Antall utladninger og ladninger kan variere avhengig av hvor godt du tar vare på den og dermed også batteriet. Batterier tåler for eksempel ikke ekstrem kulde eller varme.

I vår test inneholder både testvinneren, Anker PowerCore III Sense, og Sandberg Outdoor Solar 24000 mAh li-ion-batterier, mens resten av produktene inneholder et polymerbatteri.

FAQ

Hvilken powerbank er best i test?

Beste powerbank i test er Anker PowerCore III Sense 20000 mAh. Det gir deg et ekstremt godt forhold mellom størrelse, ladekapasitet og ladehastighet.

Hva er en god powerbank?

De beste modellene er de som dekker dine behov for tilgang til strøm og har 2 x usb eller mer tilgjengelig og har en quick charge funksjon. Det avhenger for eksempel av hvilke enheter du ønsker å lade og hvor mye. Jo mer mAh din power bank har, jo flere ganger kan du lade og jo større enheter kan den håndtere.

Hva bør du se etter når du kjøper en powerbank?

Du bør først og fremst se etter mAh, at den har 2 x usb utganger eller mer, størrelse, robust design og brukervennlighet. I tillegg, hvor mange ganger kan den lade en enhet før den kan gå tom og må lades selv og hvor lang tid tar det å tilføre den strøm.

Hvor stor power bank du kan ta med på et fly?

En power bank kan ha en maksimal kapasitet på 27 000 mAh eller 100Wh for at du kanl ta den med på et fly..

Hvor mye er 20 000 mAh?

En kapasitet på 20 000 mAh skal kunne lade telefonen 7-8 ganger avhengig av modell. I tillegg kan powerbanker med denne kapasiteten ofte brukes til å lade bærbare datamaskiner som kan være et godt alternativ for noen brukere.

Hvor lang tid tar det å lade en Powerbank?

Det kommer mye an på modellen. I våre tester varierer ladetiden til powerbanken mellom 55 timer på solceller og 2.30 timer.

Hvor mye koster en Powerbank?

Det avhenger av modell og kapasitet. Du kan få en powerbank for under 100 DKK, men ønsker du mye mAh kan den koste opptil 800 DKK. I vår test ligger prisklassen mellom 146 og 664 DKK.

Hvor stor bør en powerbank være?

Det kommer an på hva du skal bruke det til. Hvis du ønsker å lade den bærbare datamaskinen eller flere enheter samtidig, bør du velge en modell med mer enn 20 000 i kapasitet og at den har et antall mer enn 1 x USB porter.

Kan en powerbank lade en PC?

Hvis PC-en har en USB-C-port, kan den lades med en powerbank.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×