Luftkjøler test – beste luftkjøler 2022
BEDSTE I TEST
Electrolux ChillFlex Pro EXP26U338CW
Anker er ledende innen hurtigladende powerbanker, og denne Anker PowerCore modellen med en kapasitet på 20 000 mAh er intet unntak og blir best i test. Den lader en standard mobiltelefon raskt, sammenlignet med for…
Du er alltid sikker på å få oversikt over de beste powerbankene med de nyeste funksjonene og teknologiene, da vi hele tiden sørger for å oppdatere våre tester i tråd med utviklingen på markedet.
I vår sammenligning av powerbanker ser vi på brukervennlighet, som vi baserer på størrelse, vekt og typer innganger og utganger. Vi følger også nøye med på kapasitet og hvor mange ganger og hvor raskt den lader en standard mobiltelefon. Og vi ser selvfølgelig også på hvor raskt det er å fullade powerbanken, slik at du ikke går tom for strøm.
I vår kjøpsguide går vi i dybden med disse parameterne og viderefører vår ekspertkunnskap, slik at du vet nøyaktig hva du skal være oppmerksom på når du kjøper en powerbank.
Anker er ledende innen hurtigladende powerbanker, og denne Anker PowerCore modellen med en kapasitet på 20 000 mAh er intet unntak og blir best i test. Den lader en standard mobiltelefon raskt, sammenlignet med for eksempel Varta powerbank Energy 15000 mAh, som lader en mobiltelefon på 2 timer og 45 minutter. Anker PowerCore modellen er også utstyrt med en hendig Trickle Charge-funksjon, slik at du også kan bruke den til mindre enheter. Den er perfekt for lengre turer og reiser, eller å ha med seg i sekken på farten og den støtter trådløs lading noe som gjør den til den beste powerbanken.
Anker PowerCore III Sense 20000 mAh er produsert i en robust og solid design. Koble til kabelen og trykk på Anker PowerCore powerbankens eneste knapp på fronten for å slå den på og aktivere lading. Knappen er utstyrt med fire små LED-lys som indikerer hvor mye batteri som er igjen. LED-lysene er på forsiden, noe som gjør det enkelt å holde styr på batterinivået. Den skiller seg på det punktet fra modeller som Xiaomi MI Powerbank 20000 mAh 18W hurtiglader, hvor lysene er plassert nederst.
Anker PowerCore er utstyrt med tre kontakter, hvorav to er USB type A-kontakter, mens den tredje er en USB type C-port. USB-A-kontaktene er utganger, mens USB-C-kontakten kan brukes som både inngang og utgang. Som de andre modellene i denne testen kan du ikke tilføre selve powerbanken kraft samtidig som du lader andre enheter. På den annen side er dette en intelligent powerbank, som oppdager type enhet, hvoretter den tilpasser ladingen etter enheten. For mindre enheter som hodetelefoner eller klokker, kan du aktivere Trickle Charge-funksjonen. Powerbanker uten denne typen funksjon slår seg automatisk av med mindre enheter, da utgangen er for liten til å bli oppdaget. Du aktiverer vedlikeholdslading-funksjonen ved å trykke på strømknappen to ganger eller ved å holde den nede i 2 sekunder til LED-indikatoren lyser grønt.
Godt forhold mellom størrelse og kapasitet
Anker PowerCore powerbank måler 15,8 x 7,44 x 1,93 centimeter og er større enn en vanlig mobiltelefon. Den har et godt forhold mellom størrelse og kapasitet. Modellen har en høy kapasitet på 20.000 mAh. Av dens totale kraft vil du kunne bruke 67 prosent, noe som gir deg 13 416 mAh, mens resten går bort på varme. Dette er typisk for en powerbank av denne størrelsen. Selv om forholdet mellom størrelse og kapasitet er godt, er den større enn for eksempel Anker PowerCore Slim-modellen, som har en kapasitet på 10.000 mAh.
Det finnes også en modell Anker PowerCore Essential 20000, som kun skiller seg ved å ha en Micro-kontakt, som Sense-modellen ikke har.
Ladetiden for alle powerbanker avhenger av typen mobiltelefon. Denne modellen lader en standard mobiltelefon på 2 timer og 30 minutter, mens et nettbrett lades fra 0 til 100 prosent på 3 timer og 30 timer – altså 1 time mer enn en mobiltelefon. Powerbanken lader på 12 timer, som er den nest lengste ladetiden i denne testen, kun overgått av Sandberg Outdoor Solar Powerbank, som må lades med solceller. Avhengig av mobiltelefonen din vil du kunne lade enhetene dine fra 0 til 100 prosent mellom fem ganger og syv ganger før powerbanken må ha mer strøm.
Anker PowerCore modellen er vurdert til å være best i test, men er en powerbank som ikke egner seg å ha i lomma, men den er god til trådløs lading i bilen og på reise. Den kan blant annet brukes til mobiltelefoner, nettbrett, Nintendo Switch og takket være Trickle Charge-funksjonen også til mindre enheter som hodetelefoner. Du kan ikke bruke den til den bærbare datamaskinen. Det er den nest dyreste modellen i test, men den gir deg et godt forhold mellom størrelse og kapasitet. Så hvis størrelsen og den litt tyngre vekten på 342 gram ikke er et problem for deg, er denne powerbanken det absolutt beste valget. Og siden du kan ha powerbanker på opptil 27 000 mAh på et fly, er det den perfekte følgesvennen for lange flyreiser.
Prissammenligning i samarbejde med
Trenger du en powerbank som lader enhetene dine raskt, er denne Anker powerbanken et godt alternativ. Med sine 300 gram er den ikke lett å bære rundt på, men til gjengjeld har den en utgangskapasitet på 18 watt. Den lades på 7 timer, noe som er respektabelt for en powerbank av denne størrelsen.
Som med testvinneren kobles enheten din til powerbanken via en kabel, hvoretter du slår den på. Strømknappen er på siden og ikke foran som på Anker-testvinneren. Den måler 15,4 x 7,36 x 2,73 centimeter og er derfor 8 millimeter tykkere enn testvinneren. På den annen side veier den 300 gram, noe som gjør den 42 gram lettere enn testvinneren fra Anker. Den er imidlertid 166 gram tyngre enn den letteste modellen i testen, Anker PowerCore 5000mAh.
Den er utstyrt med 2 USB-A utganger, som kan brukes til trådløs lading av to enheter samtidig. Den har også en Micro-USB-kontakt for lading av powerbanken og en USB type C-kontakt som kan brukes som både utgang og inngang. En kort kabel med USB type A til Micro-USB følger med.
I likhet med testvinneren Anker PowerCore, har denne Xiaomi MI-powerbanken også 4 LED-lys som indikerer hvor mye batteri som er igjen. I motsetning til testvinneren er disse ikke plassert foran, men nederst, rett under Micro-USB Type B og USB type C-utgangene. Dette kan være en ulempe, da du må se bunnen hvis du vil overvåke batterinivået. Når batterinivået er lavt, begynner lampen å blinke. Modellen som er best i test har for eksempel ikke denne funksjonen.
Xiaomi MI-powerbanken har en batteri kapasitet på 20 000 mAh, og grundige studier viste at dens brukbare kraft er 78 prosent, mot testvinnerens 67 prosent. Med denne powerbanken kan du lade en standard mobiltelefon på 1 time og 46 minutter, mens det tar 2 timer og 48 minutter å lade et nettbrett fra 0 til 100 prosent. Kapasiteten er nok til at du kan lade telefonen rundt 4 ganger og et nettbrett 2 ganger fra 0 til 100 prosent og fortsatt ha litt batteritid igjen før den må lades på nytt via usb.
Du kan lade inntil to enheter samtidig, hvor testvinneren kan håndtere opptil tre enheter samtidig. Hands-on tester viste også at den ble langsommere når 2 produkter ble koblet til for lading. Lading er mest effektivt når powerbanken brukes sammen med andre Xiaomi-produkter, men powerbanken kan brukes til å lade andre merker. Det tar 7 timer å lade powerbanken, noe som er raskt sammenlignet med testvinnerens 12 timer.
En bærbar lader som denne egner seg ikke til håndvesker og til å ha med i lomma, men den er helt ideell for deg som skal på langtur eller reise og har med deg en ryggsekk eller en annen stor bag. Den er også fin å ha liggende hjemme, slik at du kan ha mobilen på deg mens den lader. Den har samme kapasitet som testvinneren og GP Batteries M2, men den koster mindre. Så hvis du kan leve med at den er litt klønete og tung, og du kan lade 2 av enhetene dine i motsetning til testvinnerens 3, får du mye igjen for pengene.
Prissammenligning i samarbejde med
Med Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh får du en billig powerbank som du enkelt kan ha med deg i lommen og på farten. Den gir en superrask lading som, avhengig av mobiltelefon, kan være så lav som 1 time.
Dette er en kompakt powerbank hvis funksjoner, i motsetning til vår testvinner og premiummodell, har alle funksjoner på ett sted. Dermed er både inn- og utganger samt strømknappen og LED-lyset plassert i bunnen av powerbanken, noe som gjør den enkel å bruke. Den måler 9 x 6,39 x 2,44 centimeter og er mindre enn både Anker PowerCore III Sense 20000mAh og Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader. Den er ikke like liten som Anker PowerCore 5000mAh, men på den annen side har den dobbelt så mye mAh.
Den har samme innganger og utganger som Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtigladermodell. De to USB-A-kontaktene er utganger, mens Micro-USB-kontakten er for å lade powerbanken. USB-C-kontakten kan brukes både som inngang og utgang. De ulike inngangene og utgangene ligger tett sammen, noe som er en ulempe hvis kablene dine er på den tykke siden.
Denne modellen har 10 000 mAh og støtter toveis lading på opptil 22,5 watt, noe som betyr at du kan lade inntil 3 enheter samtidig. Den er også utstyrt med lavt strømnivå slik at du kan lade mindre enheter som smartklokker og øretelefoner. Strømknappen må trykkes 2 ganger for å aktivere lavstrømslading. USB-C-kontakten kan også brukes til toveis hurtiglading. Den bruker 82 prosent av energien til lading, noe som er mye sammenlignet med andre modeller. Til sammenligning er testvinneren 67 prosent.
I vår analyse av produktet fant vi ut at det tok powerbanken 1 time og 17 minutter å lade en Samsung Galaxy S 21, men avhengig av mobiltelefonen kan ladingen også komme ned til under 1 time. Du kan lade en smarttelefon 2 ganger og ha litt batteritid til overs, slik at du kan lade en smarttelefon 2,3 ganger totalt. Du kan forvente å lade et nettbrett én gang fra 0 til 100 prosent. Når du kobler til 2 enheter samtidig, er ladingen 11 minutter langsommere enn med 1 enhet. I vår studie så det imidlertid ut til at ladetiden ikke så ut til å bli påvirket av å koble en tredje enhet til de to første. Den slår seg av automatisk når enheten er fulladet, og sparer dermed batterinivået.
Er du på jakt etter en billig powerbank som raskt lader smarttelefonen din, er denne modellen et godt bud. Dens 10 000 mAh er halvparten av testvinneren, men på den annen side er det over 1 time raskere å lade en standard mobiltelefon. Den er også mindre enn både vår best i test og premium-modell og en god powerbank å ha i vesken når du er på farten. Den gir deg ikke like mange ladinger som testvinneren, men til småturer eller som backup i hverdagen er denne powerbanken helt perfekt.
Hvis du er ute etter en effektiv powerbank i slankt design som er god til hverdagsbruk, er Anker PowerCore III Slim et godt bud. Det er en solid powerbank som skiller seg fra Anker PowerCore III Sense ved å ha halvparten så stor kapasitet, men også ved å være mer hendig og slank i designet. Du kan enkelt bære denne modellen i lommen.
Der Anker PowerCore III Sense måler 15,8 x 7,44 x 1,93 centimeter, måler Anker Slim-modellen 14,95 x 6,85 x 1,45 cm. Den er derfor både mindre og tynnere, noe som gjør den lettere å ha med i vesken eller lommen, som testvinneren er for stor til. Den er også 102 gram lettere enn testvinneren, men 40 gram tyngre enn Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh, som har samme kapasitet. Når den er slått på, lyser alle lysdiodene, noe som kan være misvisende da det kan forveksles med fulladet. Bare når de brukes til å lade enheter vil lysene indikere batterinivået. Den er ikke markedsført som en trådløs lader spesielt beregnet på datamaskiner, men det er vår erfaring med produktet at den kan brukes til å forsyne for eksempel en MacBook.
Kapasitet og lading
I likhet med testvinneren har den 2 USB-A og 1 USB-C inngang. USB-A-utgangene er på 12 watt. Det er vår erfaring at powerbanken kan lade en mobiltelefon fra 0 til 50 prosent på under en halvtime. I motsetning til andre modeller kan USB-C-kontakten kun brukes til å lade powerbanken og ikke til trådløs lading av enheter. I likhet med testvinneren har denne Trickle Charge-funksjonalitet for mindre enheter. Det er mulig å koble til 2 enheter for lading samtidig, men praktiske tester viste at wattnivået på USB-C-utgangen sank til 10 watt. Powerbanken er derfor best for å lade en enkelt enhet om gangen. Den bruker 61 prosent av 10.000 mAh, mens resten går til varme akkurat som de andre modellene. Den plasserer seg derfor bak testvinneren når det gjelder ytelse, som er opptil 67 prosent.
Den lader en gjennomsnittlig mobiltelefon på 1 time og 25 minutter og kan brukes til 2,37 ladinger. Du kan derfor lade mobilen fra 0 til 100 prosent to ganger. Powerbanken lades via usb på 5 timer og 15 minutter, noe som er lengre enn de 3 timene og 2 minuttene til Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact powerbank, som har samme kapasitet på 10 000 mAh.
Dette er en god grunnmodell for hverdagsbruk, hvor du ikke er avhengig av å kunne lade mange enheter flere ganger på full lading. Den slanke designen gjør den perfekt for å ha med i vesken og lommen, slik at du kan lade opp telefonen eller nettbrettet noen ganger underveis. Den egner seg ikke for lange turer og reiser, og kan kun brukes til USB-A-kabler. Hvis du ser etter en modell som kan lade enhetene dine mange ganger, anbefaler vi Anker PowerCore III Sense 20000mAh. Men ellers er denne lille powerbanken bra for daglig bruk. Og sist, men ikke minst, er den også billigere enn storebroren, Anker PowerCore III Sense 20000 mAh.
Anker PowerCore 5000mAh er en bærbar powerbank uten så mange dikkedarer. Dette betyr også at du er begrenset etter type plugger, men du får en hendig og liten powerbank som du kan ta med deg overalt. Og selv om det er en billig powerbank, er det fortsatt en kraftig powerbank som lader mobilen din på under 2 timer!
Denne powerbanken er ikke lik de andre i design. Den er rund og har samme form som en leppestift. Den måler 10,8 x 3,3 x 3,3 centimeter, noe som betyr at den er nesten like høy som en boks med flådde tomater, noe som gjør den til den minste modellen i vår test. Anker PowerCore 5000mAh er utstyrt med en USB-A-utgang og en Micro-USB-inngang. USB-A-kontakten er på enden, slik at du kan ha powerbanken i lommen og lade enheten samtidig. Strømknappen er på siden sammen med 3 LED-lys.
Den har ikke, som andre powerbanker i denne testen, flere forskjellige plugger. Den har for eksempel ikke USB-C-kontakt, men en enkelt USB-A, så du har ikke mulighet til å lade flere enheter samtidig.
Kapasitetsmessig er dette også den minste blant de ulike powerbankene. Dens totale kapasitet er 5000 mAh, det vil si en fjerdedel av kapasiteten til testvinneren. Våre analyser viser at 65 prosent av dette er tilgjengelig for lading. Dette betyr at du vil kunne bruke 3259 mAh av de 5000 mAh ved en utladning på 2 mAh. Prosentmessig ligner den på testvinneren, hvis tilgjengelige kraft er 67 prosent av den totale kapasiteten.
Anker PowerCore 5000mAh passer for en enkelt lading fra 0 til 100 prosent av en smarttelefon. I våre studier viste det seg at den for eksempel kan lade en iPhone X eller en Samsung Galaxy S9 1,1 ganger, mens den tåler 1,8 ladinger av en iPhone 8. En gjennomsnittlig ladning ble i tester vist til å vare 1 time og 40 minutter, som er rask, men 15 minutter langsommere enn for eksempel PowerCore III Slim fra Anker, som har dobbelt så stor kapasitet.
Powerbanken lader fra 0 til 100 prosent på 2 timer og 30 minutter, som er den korteste ladetiden i tester. Til sammenligning tar det 3 timer og 2 minutter å lade Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh, som derimot har dobbelt så stor kapasitet.
Denne Anker-modellen er ikke bare den minste både i størrelse og kapasitet, men også den billigste powerbanken i vår test. Størrelsen og kapasiteten har imidlertid noen begrensninger. Som med de andre modellene i testen kan du ikke lade enheter flere ganger på en fulladet powerbank. En liten powerbank som denne har også bare et enkelt uttak, så du har kun mulighet til å lade én enhet om gangen. Den er derfor en god powerbank for deg som gjerne vil ha en backup i lommen eller vesken. Og prisen på under 150 kroner er absolutt ikke til å spøke med heller.
Denne modellen har samme kapasitet som testvinneren og Xiaomi MI Powerbank 18W hurtiglader. GP-modellen skiller seg imidlertid ut ved å gi betydelig raskere lading enn testvinneren. På den annen side er vi ikke så begeistret for designet, som er litt klønete og «bulky». Det er også den nest tyngste modellen i vår test. På den annen side kan du lade to enheter om gangen, og den er spekket med mange sikkerhetsfunksjoner.
Denne modellen måler 15 x 9 x 4 centimeter og ligner i størrelse på Sandberg Outdoor Solar-modellen, som måler 18 cm x 8 cm x 3 centimeter. De 2 powerbankene er de største i testen. Denne modellen veier 378 gram, noe som betyr at den er tyngre enn Anker PowerCore III Sense, og Xiaomi MI Powerbank 18W Fast Charger og i testen kun overgått av Sandberg Outdoor Solar, som veier 560 gram.
GP Batteries M2 er utstyrt med en USB-A-utgang og en USB-C-kontakt, hvorav C-porten kan brukes både som inngang og utgang. Den egner seg derfor til å lade 2 enheter samtidig. I følge vår forskning er det ingen markeringer som indikerer hvilke plugger som er innganger og utganger, noe som gjør det vanskelig å vite hvordan de skal brukes. I likhet med Anker-modellene har denne en lavstrømsfunksjon for mindre enheter som øretelefoner. Den aktiveres ved å trykke to ganger på strømknappen.
Den skiller seg fra de andre modellene i testen ved å ha 6 sikkerhetsfunksjoner. Den er dermed beskyttet mot kortslutning, overspenning, overstrøm, overlading og utlading samt over- og undertemperaturer og sløyfe tilbake.
Av kraften på 20 000 mAh er 78 prosent tilgjengelig for lading. Den er raskere enn både testvinneren og Xiaomi MI Powerbank, og lader en gjennomsnittlig smarttelefon på 1 time og 39 minutter, med testvinneren som fullfører den samme testen på over 2 timer, og Xiaomi på 1 time og 46 minutter. Du kan lade en smarttelefon 4 ganger og fortsatt ha to tredjedeler av batterinivået igjen. Her plasserer den seg derfor i midten av de to andre modellene, som kan håndtere henholdsvis 5,5 og 4 ladninger på full lading. Powerbanken lader på 5 timer og 58 minutter, noe som er kortere enn testvinnerens 12 timer og raskt for en powerbank av denne størrelsen.
Denne modellen egner seg ikke for småturer, da den tar mye plass og veier mye sammenlignet med andre modeller i testen. Størrelsen har ikke noen klar fordel, da den fortsatt kun har 2 utganger. Du kan altså lade 2 enheter om gangen, men til sammenligning er testvinneren mindre og kan lade inntil 3 enheter om gangen. Der denne modellen skiller seg fra de to andre 20000 mAh-modellene er at det er raskere å lade en smarttelefon. Du trenger heller ikke vente så lenge på at powerbanken skal være klar igjen, da en full lading tar under 6 timer.
Denne Sandberg Outdoor Solar Powerbank er for deg som tilbringer mye tid utendørs og som gjerne vil ha en kraftig powerbank for ulike elektroniske enheter. Det kan være din bærbare eller smarttelefon. Den har størst kapasitet blant de ulike powerbankene i denne testen og kan i motsetning til de andre modellene lades via solceller. Din ideelle følgesvenn på lange fotturer eller campingturer i det fri.
Når det gjelder størrelse, ligner denne modellen på GP Batteries M2. Det er en tung og stor powerbank. Den måler 18 cm x 8 cm x 3 centimeter og veier 560 gram, noe som gjør den til den tyngste powerbanken i vår test. Det er derimot den eneste modellen som lader via solceller og er spesialdesignet for utendørs bruk. Den er utstyrt med en gummikant for støtbeskyttelse samt beskyttelse mot vann og støv.
Den er utstyrt med en mikro-USB-kontakt for lading av powerbanken. Den har også en USB-C-kontakt som kan brukes både som utgang og inngang. Disse USB-portene er plassert på siden og er dekket av et beskyttende deksel. Foran på powerbanken er det 2 USB-porter type A, hvorav den ene er beregnet på enheter med USB-C for hurtiglading opp til 18 watt. Denne pluggen skiller seg fra den vanlige ved å være i oransje. Den vanlige pluggen er for strøm opp til 3 ampere og leverer 15 watt avhengig av smarttelefon. Begge disse USB-portene er også beskyttet av et deksel.
En USB-C-kabel og en MicroUSB-kabel følger med, hvor mange andre powerbanker kun er tilgjengelige med en kabel for lading av powerbanken, men ikke til forskjellige enheter. Det følger også med en karabinkrok som kan festes til metallringen på powerbanken, slik at du kan henge den opp eller feste den til sekken. De 4 LED-lysene på baksiden av powerbanken gjør det mulig å følge ladeprosessen.
I motsetning til de andre modellene i testen er denne utstyrt med innebygd lommelykt. Lyset aktiveres ved å holde inne strømknappen. Du kan bruke lyset som et konstant lys, eller sette det til å blinke eller sende ut et SOS-signallys. Du deaktiverer lyset med et kort trykk på samme knapp. Erfaringen med produktet er at i motsetning til mange andre powerbanker er lyset effektivt og sender ut en tydelig lyskjegle for bruk når det er mørkt.
Den har en total kapasitet på 24 000 mAh. På den annen side er det også modellen i testen som har lengst ladetid. I våre studier varierer ladetiden mellom 55 og 60 timer avhengig av værforhold. Ved lading via solceller lader den kun i direkte og sterkt sollys. Den ideelle måten å bruke den på er å lade den før turen og deretter kontinuerlig lade den til den er utladet. I følge vår forskning kan den lade en smarttelefon opptil 9 ganger før batterinivået er tomt. Den kan også lade mange enheter om gangen.
Sandberg Outdoor Solar Powerbank er den dyreste i vår powerbank-test, men den er den eneste som er spesielt utviklet for utendørs bruk. Den kan lades med strøm eller med solceller. Lading med solceller tar heldigvis lang tid, men du er ikke avhengig av å ha et uttak i nærheten. Videre kan den brukes både til smarttelefoner og til bærbare datamaskiner. Det er også modellen som egner seg for mer lading enn de andre modellene. Skal du på lengre fotturer hvor du ikke er garantert tilgang på strøm, er denne modellen definitivt et godt valg.
Kapasitetsmessig plasserer denne modellen seg i midtfeltet med en kapasitet på 15.000 mAh. Det er den eneste powerbanken for lading av elektroniske enheter som har gått gjennom lading. Med 3 utganger er det også en allsidig powerbank, og du kan lade inntil 3 enheter samtidig.
Varta powerbank Energy er utstyrt med 2 USB-utganger samt 1 USB-C-kontakt, som kan brukes som både inngang og utgang. Mikro-USB-kontakten brukes til å lade powerbanken. Du kan derfor lade inntil 3 enheter om gangen. I motsetning til mange andre modeller er funksjonene spredt over powerbanken. De ulike USB-portene er plassert nederst. Strømknappen er på siden, mens de 4 LED-lysene er på motsatt side av strømknappen. Dette gjør det vanskelig å få oversikt. LED-lyset er ikke like kraftig som på andre modeller, og det er vanskelig å lese, noe som er en ulempe. I motsetning til andre modeller, må du trykke to ganger på strømknappen for å se gjenværende batterinivå. De enkelte inn- og utganger er ikke merket, så det er vanskelig å se hva de kan brukes til.
På den annen side er denne modellen den eneste i testen som har gjennomgangslading. Dette betyr at du kan bruke powerbanken til å lade enheter mens powerbanken lades.
Av de 15 000 mAh er 77 prosent av all kraft tilgjengelig. Den sitter derfor side om side med Xiaomi MI Powerbank 20000mAh 18W hurtiglader, som ligger på 78 prosent. Denne modellen gir deg 3 ladinger av en gjennomsnittlig smarttelefon, samt nok energi til ytterligere 30 prosent av en smarttelefon. Til sammenligning kan en gjennomsnittlig powerbank på 20 000 mAh, det vil si 5 000 mAh mindre enn denne modellen, håndtere 4 ladninger. Det tar 2 timer og 45 minutter å lade en gjennomsnittlig smarttelefon, som er tregere enn for eksempel Xiaomi powerbank 3 Ultra Compact 10000mAh, som kan håndtere en lading på under 1 time.
I følge våre studier er denne powerbanken mest effektiv den første timen. På 1 time kan den lade en smarttelefon til 80 prosent. Ladingen ble i studier funnet å være 20 prosent raskere enn vanlige USB-plugger. Powerbanken lader på 5 timer og 41 minutter, for eksempel tar testvinneren opptil 12 timer.
I gjennomsnitt presterer denne modellen dårligere sammenlignet med for eksempel testvinneren. Men det er likevel et godt kompromiss mellom kapasitet, hastighet og pris. Det koster under halvparten av det du må betale for testvinneren fra Anker. Og så lader den raskere enn testvinneren og er bare 15 minutter tregere å lade en smarttelefon. Totalt sett får du ikke så mange ladinger ut av denne modellen, men du kan lade opptil 3 enheter samtidig og lade powerbanken din i mellomtiden. Ingen av de andre modellene kan gjøre det. Derfor er denne modellen for deg som ikke vil være begrenset av at powerbanken har gått tom for strøm og ikke vil gå på akkord med pluggtyper. Den har flere USB-porter enn for eksempel den dyrere testvinneren.