Printer test – Beste printer 2022

1
HP DeskJet 2720e

Derfor skal du velge HP DeskJet 2720e HP DeskJet 2720e er en alt-i-ett-skriver som lar deg skrive ut, skanne og kopiere dokumenter. Her får du en allsidig maskin som du kan gjøre veldig mye med. Den passer fint til et lite kontor eller hjemmebruk, da det kompakte designet gjør at den passer inn de fleste steder. Tilkoblingen er tilgjengelig via Wi-Fi, men også USB og Bluetooth om ønskelig. WiFi gir deg bedre rekkevidde enn Bluetooth,…

Sjekk prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HP DeskJet 2720e699 kr.NetOnNet
HP Envy 6020e1.164 kr.CDON
HP Color Laser 150nw3.199 kr.Dustin Home
Polaroid Hi-Print952 kr.Japan Photo
Kodak Printer Mini 3 Plus Retro1.396 kr.Japan Photo
Brother HL-L2375DW1.790 kr.Scandinavian Photo
HP Envy 60221.342 kr.Proshop.no
Epson EcoTank ET-28152.445 kr.Deal
Canon i-Sensys MF643Cdw3.236 kr.Teknett
HP Offic eJet 250 Mobile PrinterIkke på lager

Er du på utkikk etter en ny printer? Mange kan ha behov for en printer, både på kontor og hjemme. Vi vet alle hvor kjedelig det er å måtte ha ut et dokument, men ingen skriver tilgjengelig akkurat i det øyeblikket. Stadig flere velger også å bruke en skriver for å hente ut bilder de har tatt, og kanskje spesielt unge mennesker er på jakt etter en kjapp og hendig printer til å bruke til akkurat dette.

Når man skal ut på markedet for å finne seg en modell er det ikke lett med alle de printerne som befinner seg der ute. Noen er store, noen er små, noen skriver ut i fagre, noen ikke og noen er trådløse. Dette gjør jobben egentlig ganske vanskelig. Her er det vi skal hjelpe deg med vår best i test printer test!

I vår printer test har vi tatt med ulike modeller som alle har noe som gjør de best i test, slik at alle skal finne det de leter etter. Her vil kunne du finne multifunksjonsskrivere som både skanner, kopiere og skriver ut, men også små bærbare printere beregnet på å skrive ut foto på noen få minutter, og ikke minst mer. Nederst i vår printer test kan du lese en oversiktlig kjøpsguide, slik at du kan ta det rette valget for deg når det gjelder en skriver.

HP DeskJet 2720e – best i test printer

Derfor skal du velge HP DeskJet 2720e

HP DeskJet 2720e er en alt-i-ett-skriver som lar deg skrive ut, skanne og kopiere dokumenter. Her får du en allsidig maskin som du kan gjøre veldig mye med. Den passer fint til et lite kontor eller hjemmebruk, da det kompakte designet gjør at den passer inn de fleste steder.

Tilkoblingen er tilgjengelig via Wi-Fi, men også USB og Bluetooth om ønskelig. WiFi gir deg bedre rekkevidde enn Bluetooth, og det innebygde nettverket reparerer seg selv. Skriveren har også innebygde trådløse funksjoner som gjør at du enkelt kan få tilgang, skrive ut og dele ressurser mellom enheter på hjemmenettverket.

Ved hjelp av HP sin egen app installerer og konfigurerer du printeren lett. Du bruker også HP Smart for å skrive ut og skanne fra smartenheten, samt at du finner funksjonen Smart Tasks, med den kan du slette trinn i repeterende oppgaver med tilpassbare snarveier, samt organisere dokumenter direkte i appen.

Kvalitet på arbeidet er svært godt, hastigheten er på opptil 16 sider/min for farge og papirskuffen har en kapasitet på 60 ark. Her får du en god printer som leveres med patroner, samt du får din egen oppfølging med HP Instant Ink. Når du trenger blekk, varsler skriveren HP automatisk. Du velger selv intervall på levering. Du vil spare plass siden den har mange funksjoner. Dette er vår best i test!

 • Alt-i-ett skriver som tar liten plass
 • Høy hastighet når man skriver ut
 • Mange funksjoner og lett betjening via app
 • Gir et akseptabelt resultat ved bilder

HP Envy 6020e – beste all in one printer

Derfor skal du velge HP Envy 6020e

HP Envy 6020e har et fint design i lyse farger og er kompakt slik at den ikke tar opp mye plass. Den passer derfor ypperlig som en liten kontorskriver eller til en student som skriver ut hjemme.

Ved hjelp av HP Smart-appen setter du opp printeren og styrer arbeidet direkte herfra. Du kan altså skrive dokumenter direkte ut fra din smarttelefonen. Du kan samtidig betjene printeren med knapper som sitter i front av HP Envy 6020, men siden betjening der er litt tungvint anbefaler vi å bruke app.

Denne printeren har gode resultatet  for utskrift av dokument, her kan det være med fargede diagrammer uten store problem. Bildeutskrift går raskt, men kvaliteten er ikke imponerende. Årsaken til dette er at printer leveres med to blekkpatroner i skriveren, én med tre farger og én med sort. Det betyr også at du må bytte fargepatron relativt ofte hvis du skriver ut mange bilder, fordi skriveren stopper så snart du går tom for bare én av fargene. Printer skriver ut opptil 10 sider i minuttet.

Produsent anbefaler at du bruker WiFi som tilkobling, og her har de installert selvregulerende WiFI for å redusere forstyrrelser. Det oppleves som enkelt å skrive ut fra en smarttelefon. Appen til HP lar deg også skanne direkte fra mobilen, og det i høy kvalitet, samt ta kopier.

Med på kjøpet får du HPs Instant Ink-tjeneste. Det vil si at når blekknivåene er lave, blir det automatisk sendt en ny patron uten ekstra kostnader. HP Envy 6020e passer godt for deg som er på utkikk etter en skriver til et lite kontor, eller som skriver ut en gang i blant på fritiden. 

HP Color Laser 150nw – beste printer for dokumenter

Derfor skal du velge HP Color Laser 150nw

Ved å velge HP Color Laser 150nw får du en liten og god printer som passer fint inn på kontoret ditt uten å ta for mye oppmerksomhet. En printer som har på plass de grunnleggende funksjonen i en kompakt maskin, samt fordelene av en laserprinter som skriver ut i høy hastighet og god kvalitet.

Wi-Fi er innebygd med Wi-Fi Direct tilgjengelig, som betyr at du kan koble til smarttelefonen din direkte. I tillegg finner du mulighet for tilkobling via Ethernet og USB Type-B-port på siden av printeren.

Når du skal bruke printeren styrer du den via smarttelefonen og den tilhørende appen som heter HP Smart. Å sette dette opp gjøres enkelt og du finner en kort instruksjon i håndboken, for hvordan dette gjøres. Det finnes samtidig knapper for de mest grunnleggende funksjonene på toppen av printer. Utskriftskvaliteten er begrenset til 600 x 600 dpi, noe som gir god kvalitet for svart/hvitt, mens fargedokumenter kan bli litt blasse. Dette er en laserskriver, og bildeutskrifter er ikke spesielt godt egnet for denne printeren.

Papirkassett har rom for 150 ark, og det er fire tonerkassetter som er forhåndsinstallert. Her vil du ha nok av fargene  sort, magenta, gul og cyan til å skrive ut 1000 mono-sider og 700 farger. Hastigheten variere så klart for farge og svart/hvitt, med 4 sider i minuttet for farge og 18 sider i minuttet for svart/hvitt.

Andre funksjoner å trekke frem er eget ikon for papirstopp eller -mangel, samt utskrift av nettverksstatus og feilrapport. HP Color Laser 150nw fungerer svært godt til utskrift av dokumenter og du får mye for pengene med denne printeren. Verdt å merke seg er at nye tonere er ganske kostbart.

 • God pris, mye for pengene
 • Mulighet for tilkobling med USB, nettverk(RJ45), trådløst nettverk
 • Rent og fint design
 • Ikke mulig med tosidig utskrift
 • Innmating av papir kan gå litt tregt, anbefaler bruk av laserpapir

Polaroid Hi-Print – beste polaroid printer

Derfor skal du velge Polaroid Hi-Print

Polaroid Hi-Print er en portabel og lettbetjent fotoskriver. Den gjør det enkelt å forvandle de digitale bildene dine til bilder som kan klistres fast hvor du vil, eller til å dele ut med venner og familie.

Denne geniale printeren er en artig liten sak som skriver ut favorittbildene dine i farger, og det i overraskende god kvalitet. Polaroid passer, med sin lave vekt, perfekt i lommen eller veska, og med et fulladet batteri har du kapasitet nok til å skrive ut 20 bilder uansett hvor du er. Batteriet lades enkelt med en mobillader eller powerbank med den medfølgende USB-kabelen.

Bruker Polaroid Hi-Print 2×3-papir. Skriveren krever ikke blekk, fordi blekket ligger i fotopapiret som er designet av Polaroid. Fotopapiret har en størrelse på 54x86mm, fungerer som et klistremerke og kan kjøpes separat.

Her får du slippe kreativiteten løs for en rimelig penge, samt at du kan dekorere raskt med høyoppløselige bilder fra ferier, hverdager eller annet du måtte ønske.

 • Skriver ut bilder i farger raskt
 • Morsom gadget du kan ha med overalt
 • Lades hurtig opp, innen en time
 • Papir ikke inkludert
 • Kan kun brukes med mobilapp, ikke via datamaskin

Kodak Printer Mini 3 Plus Retro – beste mini printer

Derfor skal du velge Kodak Printer Mini 3 Plus Retro

Kodak Mini 3 Plus Retro er en kompakt miniskriver som du raskt og enkelt kan skrive ut bilder med akkurat når du trenger. Størrelsen gjør den enkel å ha med i lomma eller sekken.

I den egne Kodak appen, som du laster ned i Google Play eller App store, betjener du utskrifter direkte fra mobiltelefonen din, ved hjelp av Bluetooth.Den kan også kobles til andre enheter med en micro-USB.

Bildene har en størrelse på 7,6 x 7,6 cm, og leveres i utmerket kvalitet. Kvaliteten er så høy takket være 4Pass-teknologi til Kodak som har klarlakk laminering på hvert eneste bilde. Dette gjør den ved å skrive ut hver av fargene i bildet separat for deretter å laminere bildet. Du vil se et resultat som er krystallklart og vernet mot støv, fingeravtrykk og vannflekker.

Det innebygde batteriet har lang levetid og du vil kunne ta mange bilder før du trenger er hurtig oppladning. Kodak har benyttet seg av USB-lading slik at du enkelt kan bruke samme laderen for både mobiltelefon og printer, og dermed sparer plass i sekken.

Liker du å dele dine morsomste bilder vil denne skriveren fra Kodak være et utmerket alternativ. Her kan du raskt og enkelt skrive ut bilder direkte fra din smarttelefon og styre hele redigeringsprosessen i den integrerte Kodak applikasjonen. Alt du trenger for å ha et fullverdig studio er en smarttelefon og Bluetooth så er jobben gjort.

 • Egen app for redigering av bilder
 • 4Pass-teknologi gir flotte resultater
 • Rask utskrift hvor enn du er
 • Kan kun brukes med Google Play eller App Store

Brother HL-L2375DW – beste laserskriver uten farger

Derfor skal du velge Brother HL-L2375DW

Brother HL-L2375DW er en rask svart-hvitt-laserskriver som passer perfekt for deg som skal printe ut mange ark med dokumenter. Den opptar mindre plass enn andre skrivere, siden papirskuffen er på toppen. Designet mørk grå og svart vil passe inn overalt.

Vi anbefaler:  Stor pulsklokke test → se markedets 9 beste pulsklokker

Skuffen for ark en kapasitet på 250 ark og har enkel tilgang, samt at det er en klaff på maskinen for tilgang til innmating av enkeltark. Både skuffen og materen på Brother har justerbare papirførere.

Ved å følge instruksjonene i det enkle A3-instruksjonsheftet, er installasjonen av tonerkassetten og oppsett av Brother printer enkel. Du kan velge tilkobling via USB, Wi-Fi eller Ethernet, men merk at du ikke får med USB-kabelen. Egentlig ikke noe problem, da de fleste vil nok koble til via WiFi.

Brother HL-L2375DW skriveren reklamere for en hastighet på imponerende 34 sider i minuttet, men i virkeligheten ligger den rett over 20 sider, noe som også er svært bra. Her er det også mulighet for tosidig utskrift som også har et bra tempo.

Printeren HL-L2375DW fra Brother er en rimelig og allsidig skriver for det mindre kontoret. Den er rask og enkel å sette opp og er enkel å bruke, slik at brukerne kan konsentrere seg om det som er viktig for dem.

 • Raskt hastighet for utskrift
 • Stor kapasitet for ark
 • Kan kobles opp med Google Cloud Print og Apples AirPrint
 • Det medfølger lite volum av patroner
 • Ikke fargeprinter

HP Envy 6022 – beste printer for den miljøbevisste

Derfor skal du velge HP Envy 6022

HP Envy 6000 alt-i-ett-serien er laget av resirkulerte skrivere og annen elektronikk, og det anbefales såklart at du bruker den automatiske todsidig utskriften for å spare miøjøet enda mer.  De originale HP-patroner er konstruert for å bruke resirkulert plast, og bidra til å oppfylle HPs krevende standarder for kvalitet og pålitelighet.

Med HP Envy 6022 kan du skrive ut, kopiere og skanne en rekke dokumenter og bilder. Denne maskinen skriver ut opptil 10 sider i minuttet i svart-hvitt og 7 sider per minutt i farger. Skriveren støtter praktisk tosidig utskrift, og kan skrive ut dokumenter og bilder uten distraherende kantlinjer, opptil 216 × 297 mm

Tilkoblingen kan gjøres helt trådløst med høyhastighets Wi-Fi- og Bluetooth-tilkoblinger, fra flere forskjellige enheter, for eksempel direkte fra din telefon eller nettbrett med å bruke HP Smart-appen. Med den enkle HP Smart-appen kan du motta skanninger direkte til smartenheten din og også kopiere dem. Appen gir praktiske varslinger om jobbfullføring og blekknivå.

Med HP Instant Ink-tjeneste bestiller du også blekk på døra mye billigere og automatisk før du går tom for blekk. På denne måten er du alltid sikret at du har nok blekk!

 • Miljøvennlig laget av resirkulert plast
 • Kopierer, skanner og printer ut dokumenter og bilder
 • Kan utnyttet arket helt
 • Krevende å sette opp første gang

Epson EcoTank ET-2815 – beste trådløse printer for mobiltelefon

Derfor skal du velge Epson EcoTank ET-2815

Epson ET-2815 har et kompakt og lett design som gjør at den er ytterst plassbesparende og ikke tar opp unødig plass på skrivebordet. Et godt valg for den som vil både skanne, printe og kopiere.

Epson Smart Panel er appen du bruker for å betjene printeren, og den lastes enkelt ned til ditt nettbrett eller mobil. Du bare sender dokumentene eller bildene rett til skriveren via e-post. Med WiFi-direct skriver du ut fra kompatible, trådløse enheter, selv uten nettverkstilkobling.

Det nyskapende påfyllingssystemet for blekk passer godt for deg som skriver ut mye, og kostnadene er lavere. Epson EcoTank ET-2815 er utstyrt med en blekkbeholder som kan fylles raskt og enkelt, og helt uten å søle. EcoTank-blekket er prisgunstig og holder lengre – et sett med 65 ml blekk kan gi helt opp til 4500 sider med sort utskrift og 7500 sider fargeutskrifter.

Blekkskriveren Epson EcoTank ET-2815 er utstyrt med et MicroPiezo skrivehode og har en hastighet på 10 sider i minuttet for svart-hvitt og for farge. Du kan også skrive ut dobbeltsidige utskrifter eller kantløse utskrifter (opptil 10 x 15 cm). Papirskuffen har plass til 100 ark.

Dette er nok en av de beste printerne på markedet til denne prisen. Med Epson får du med mange funksjoner, høy hastighet og mye blekk med på kjøpet.

 • Enkel å installere og betjene
 • Blekkpatronene holder lenge
 • Tar opp lite med plass
 • WiFi-tilkoblingen kan ta tid
 • Manuell dobbeltsidig utskrift

Canon i-Sensys MF643Cdw – beste all in one printer

Derfor skal du velge Canon i-Sensys MF643Cdw

Monolaser: Canon i-SENSYS LBP6230dw er en multifunksjonsskriver der Canon har designet modellen svart og grått slik at printeren lett passer inn i et kontorlandskap.

Tilkoblingen kan gjøres via USB, Nettverk(RJ45) eller Wi-Fi, og støtter de fleste operativsystemer som det skulle være behov for. Her er også et innebygd RDS gir mulighet for eksterne eMaintenance-tjenester som måleravlesning, automatisk administrasjon av forbruksvarer og ekstern diagnose.

Med Canon Print Business-appen gis brukeren mulighet til å skrive ut trådløst fra smarttelefon og nettbrett og kompatibilitet med Apple AirPrint og Mopria for Android, Canon printer har også en avansert utskriftsfunksjon der du angir din unike PIN-kode for å f.eks. hindre personer fra å se eller skrive ut sensitive dokumenter.

Når det kommer til skriveferdighetene er de svært gode, og hastigheten ligger opptil 21 sider/min for enkeltsidig, og 12,7 bilder/min for tosidig. Den automatisk dobbeltsidig printingen kan reduserer størrelsen på utskriften litt. Her kan du skrive ut i de fleste formater, blant annet A4, A5, B5 og brevformat.

Vi anbefaler:  Kombiskap test (2022) → En oversikt over de 8 beste modellene

Som kopimaskinen lar printeren deg forstørre, sortere og kopiere ID-kort, samt fjerne rammer. Den største kopieringsserien som er tilgjengelig er på 999 sider, og mer enn det er det sjelden bruk for. Når det gjelder skanningen er begrensningen små for hva som lar seg skanne med denne maskinen.

Med Canon får du en virkelig stabil og god skriver som vil vare i mange år. Kjøper du denne får du med tonerkassett i fargene svart, cyan, magenta, gul, samt programvare og strømkabel.

 • God multifunksjonsskriver
 • Rimelig pris i forhold til alle funksjoner
 • Skriver ut med høy kvalitet
 • Den automatisk dobbeltsidig printing kan reduserer størrelsen på utskriften litt.

HP Offic eJet 250 Mobile Printer – beste bærbare printer

Derfor skal du velge HP OfficeJet 250 Mobile Printer

HP OfficeJet 250 Mobile Printer er, med sitt elegant design og lave vekt på knappe 3 kilo, produsert for å være en skriver man kan ta med seg og flytte uten problem. Det er en stor bærbar printer i forhold til andre, men samtidig får man med mange funksjoner.

HP OfficeJet inkluderer en stor batteripakke som enkelt settes inn på baksiden og dette skal holde til en hel arbeidsdag. Når du har koblet til strøm er oppsettet en enkel prosess. Du kan velge å koble opp printeren med USB, WiFi eller Nettverk(RJ45).

Når du åpner opp dekselet på hp printer finner du en LCD-skjerm som kan vinkles opp ved å trykke hardt ned over skjermen, og dette gir enklere betjening. Berøringsskjermen har ikoner og menyer som kan rulles gjennom og velges, og det er ikke vanskelig å navigere seg rundt på menyen.

HP Smart er en imponerende, brukervennlig app for PC og mobile enheter. Menyer og knapper er attraktive og godt organisert. Appen fungerer så bra at den overskygger den fysiske LCD-berøringsskjermen, som er imponerende i seg selv. OfficeJet 250 gir også mulighet for å skanne og kopiere. Det du skanner inn vil automatisk dukke opp i appen. Herfra kan du dele, redigere eller skrive ut på nytt igjen de skannede dokumentene.

HP OfficeJet 250 Mobile har en av de raskeste trådløse utskriftshastighetene på markedet og klarer å skrive ut opptil 19 sider per minutt, men har lavere hastighet ved utskrift av bilder. Bildekvaliteten er en drøm, og produserte lyse, levende farger over hele fargespekteret.

Med denne printeren vil dokumenter, regneark og bilder skrives ut raskt og i høy kvalitet, noe som gjør OfficeJet 250 til et utmerket premium alternativ for hjemme- og forretningsbruk.

 • Flere muligheter for tilkobling
 • Skanner, kopiere og skriver ut
 • Rask fotoprinter
 • Mangler USB-kabel
 • Kan for noen være litt for tung til å være bærbar

Ulike printere

Blekkprinter

Blekkprinter er det beste valget dersom du ønsker å skrive ut både bilder og dokumenter i god kvalitet. Modellen er ofte kompakte, og kan håndtere alle typer utskrifter du har behov for hjemme.

Blekkskrivere bruker flytende blekk som leverer klare og realistiske farger på bilder og dokumenter. Her kan du gjerne finne en billig printer, men det er viktig å huske på at du må fylle på blekk i takt med forbruket.

Laserprinter

En laserprinter er det beste dersom du planlegger å skrive ut store mengder dokumenter, og er et godt valg for både hjem og kontor. En laserprinter er større enn en blekkprinter, men verdt å vurdere dersom du printer dokumenter oftere enn bilder. Laserskriveren gir klar og tydelig tekst og grafikk.

Den bruker patroner med pulverinnhold istedenfor blekk. Disse patronene klarer flere utskrifter enn blekkpatroner, og en laserskriver kan dermed være et billigere alternativ i det lange løp.

Alt-i-en-printer

Blir også kalt en all in one printer, og er det beste valget for den som ønsker å kunne både  skanne, kopiere og sende faks. En all-in-one-printer koster mer enn en vanlig printer, men gir deg samtidig flere funksjoner. Den er perfekt for deg som arbeider hjemmefra.

Kjøpsguide

Les gjerne gjennom denne før du velger printeren du kjøper i butikken. Ingenting er kjedeligere enn å komme hjem og oppdage at modellen din ikke kan utføre akkurt den oppgaven du var på utkikk etter.

Pris

Det beste er å bestemme seg for hvor mye du er villig eller har mulighet for å bruke på en printer på forhånd. Husk at du også sjekker prisen på nye patroner i vurderingen.Det finnes meget billige skrivere på markedet, ofte til om lag samme pris som blekkpatroner. Disse har riktignok varierende resultater, og mange bruker også dyre blekkpatroner. Du kan ende opp med å bruke mer penger i fremtiden på blekkpatroner enn du var villig til å betale for en litt dyrere printer.

Et mer lønnsomt og miljøvennlig valg er tank-printere som fylles på manuelt, slik som Epson printer i vår test. Du kan enkelt sjekke blekknivåene og se når påfyll er nødvendig.

Type printer

Finn ut hvilke type du har behov ved å lese vår veiledning. Tenk over hva du skal bruke den aller mest til og hva som er det viktigste for akkurat deg.

Trådløse

Veldig mange av printerne som selges i dag er trådløse, og dette gjør tilkoblingen raskt og effektiv i de fleste tilfeller. Dette vil være svært gunstig i et kontorfellesskap, men også gjøre printe jobben lettere hjemme.

Hastighet og innmating

Har du det ofte travelt, må du sjekke hastighet på printeren, slik at du ikke ender opp med den tregeste modellen på markedet!

Er du en som ikke har lyst til å putte inn i papir hele tiden er dette også noe som er verdt og merke, samt hvor stor plass printeren tar.

Svart/hvitt eller farger

Har du behov for en som printer ut i farger, eller kan du spare litt penger ved å velge en som kun printer ut i svart/hvitt.

Annet

Sjekk også hva tilbehør til printeren koster. Noen fotopapir er svært dyre, og skal du printe ut mye foto er det ikke økonomisk å velge den med de dyreste papirene.

Er du ute etter å spare penger vil vi også nevne at tosidig print sparer både lommebok og miljøet.

FAQ

Hvilke printer er best i test?

I vår printer test kom HP DeskJet 2720e ut som vinneren og den beste. Den er allsidig og håndtere det meste man har behov for i en skriver.

Hvorfor trenger man printere i hjemmet?

Det blir stadig mer vanlig å jobbe hjemmefra, og da kan en skriver være svært nyttig. Printere kan også være nyttig for studenter, i forbindelse med dugnader eller for å skrive ut foto.

Hvilke av printerne trenger jeg?

Det er så mange ulike printere på markedet, så her anbefaler vi deg å lese deg opp på blant annet størrelse, pris og funksjoner før du bestemmer deg.