Opdateret oktober 2023

Stor pulsklokke test → se markedets 9 beste pulsklokker

Af Charlotte BAdge
Charlotte

Charlotte er 36 år gammel og bor på øya Sotra utenfor Bergen. På øya hun bor er det mange muligheter for tur og noe av det beste Charlotte vet er...

Fitbit Versa 2 4
en smart pulsklokke fra Samsung

Samsung Galaxy Watch Active2

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Pulsklokkene er noe de av oss som liker å følge med på treningen vår ikke klarer seg uten. Av den grunn har vi tatt på oss oppgaven å finne frem til de beste pulsklokkene på markedet. Du kan derfor lese om de 9 beste modellene her i vår pulsklokke test. Vår testvinner er Garmin Forerunner 735XT, da den er fylt til randen med praktiske funksjoner, og har et pent design.

Men testvinneren får også hard konkurranse av de andre modellene på listen. Så dersom det ikke er Garmin Forerunner 735XT som faller i smak for deg, har du store muligheter for å finne den beste pulsklokken for dine behov i denne pulsklokketesten. Du kan dessuten også lese mer om hvordan du finnes det beste tilbudet på pulsklokker i slutten av denne artikkelen, i tillegg til flere gode tips og råd.

Garmin Forerunner 735XT

best i test pulsklokke

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mye kvalitet til en fornuftig pris
 • pros-icon.svg Kommuniserer bra med mobiltelefonen
 • pros-icon.svg En rekke funksjoner for praktisk bruk

Detaljeret gennemgang

Merket Garmin har i flere år vært ledende innen pulsklokker på markedet. Gang på gang har de lansert testvinnende og kritikerroste klokker som  flytter grensene for hva en pulsklokke kan. De har et stort sortiment av pulsklokker i alle prisklasser, og dermed også med ulike funksjoner. Vår testvinner Garmin Forerunner 735XT ligger til en fornuftig pris, men er fortsatt fullspekket at praktiske funksjoner og teknologier.

Derfor skal du velge Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XT er vår testvinner i denne testen. Det er først og fremst fordi Garmin Forerunner 735XT har en rekke nye funksjoner sammenlignet med eldre modeller. Dette er i stor grad en multifunksjonsklokke som fungerer som en god assistent både i hverdagen din og under trening. Garmin Forerunner 735XT kommer til en fornuftig pris, så med denne klokken får du rett og slett mye for pengene. 

Garmin Forerunner 735XT er en pulsklokke som er behagelig å ha på, og du kan også gå med den hele dagen. Den sporer alt fra puls til kalorier og skritt. I tillegg sporer den også søvnen din, sånn at du får mest mulig ut av klokken din. Garmin Forerunner 735XT gir deg en god oversikt over treningen din, og som noe unikt måler denne klokken også hjerterytmen din, sånn at du kan ha et overblikk over den. 

En god treningspartner

Når du kjøper Garmin Forerunner 735XT får du litt mer enn bare en klokke. Den kommer nemlig med Garmin Connect, sånn at du kan koble den til mobiltelefonen din via Garmin. Som følge av dette kan du få tilgang til aktivitetsprofiler og lagre treningsøktene dine. Du kan til og med laste ned dine egne treningsprogrammer. Garmin Forerunner 735XT gir deg med andre ord motivasjonen til din trening, og du kan også dele treningen din med andre brukere, sånn at dere kan konkurrere og motivere hverandre. Garmin Forerunner 735XT har et kult og stilrent design, og den er dessuten vanntett ned til 50 meter under vann. 

Produktdetaljer

 • Vanntett
 • GPS
 • Måler hjerterytme
 • Batteritid: 14 t med GPS og HR, 11 dager uten
 • Bluetooth
 • Materiale: Glass + silikon
 • Farge: 240 gram

Polar Ignite

en pulsklokke med stresshåndtering

Fordele
 • pros-icon.svg Kommer med søvnmåler og stresshåndtering for bedre helse
 • pros-icon.svg Gir deg treningsprogrammer basert på dagsform
 • pros-icon.svg Veldig lett og behagelig på håndleddet

Detaljeret gennemgang

Polar er enda et kjent merke som i mange år har laget pulsklokker. Polar var en av de første produsentene som kom på markedet med denne typen klokker, og har derfor en loyal kundegruppe som sverger til Polar sine produkter. Denne klokken fra Polar er en lett og god pulsklokke som fungerer som en god følgesvenn i hverdagen. 

Derfor skal du velge Polar Ignite

Dersom du er på jakt etter en klokke som kan fungere som en helseassistent i hverdagen, er Polar Ignite et godt valg for deg. Polar Ignite er en liten og lett klokke som kjennes behagelig på håndleddet ditt hele dagen. Den har et stilrent design, og ser i grunn ut som en vanlig klokke, sånn at du kan bruke den også i hverdagen. 

Polar gir deg skreddersydde løsninger

Det som er aller best med Polar Ignite er at den har flere funksjoner som tilpasser seg deg og din hverdag. På den måten får du hele tiden skreddersydde muligheter til å forbedre helsen din. Ved å bruke klokken vil den måle søvnen din, sånn at du kan se hvor godt du sover – noe som også er viktig i forhold til restitusjon etter trening. I tillegg kommer Polar Ignite med stresshåndtering, som gir deg gode pusteøvelser som kan hjelpe deg med å håndtere en travel hverdag, sånn at du kan redusere stressnivået ditt. 

En annen ting som gjør Polar Ignite lett å bruke, er at den kommer med forslag til treningsprogrammer som er basert på dagsformen din, i tillegg til at den har GPS. Med andre ord betyr det at Polar setter restitusjon og trening som likeverdige midler på veien mot en bedre helse. På den måten kan du få en personlig trener som kommer med forslag som forhindrer deg i å trene for hardt. 

Produktdetaljer

 • Har GPS
 • Vekt: 35 gr
 • Unisex
 • Farge: Sort

Garmin Fenix 6 Pro

den beste pulsklokken til hverdagsbruk

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Et flott design med touchskjerm
 • pros-icon.svg En klokke med stemmestyring
 • pros-icon.svg Er vanntett ned til 50 meter

Detaljeret gennemgang

Garmin Fenix 6 Pro er enda en kvalitetsklokke fra Garmin, og dette er kanskje en av de mest avanserte pulsklokkene i vår test. Dette er nemlig en robust klokke som har de mer avanserte funksjonene og teknologiene. Garmin Fenix 6 Pro har en noe høyere pris, men til gjengjeld er dette et veldig godt kjøp for deg som vil ha mest mulig for pengene.

Derfor skal du velge Garmin Fenix 6 Pro

Garmin Fenix 6 Pro er en god pulsklokke som kan mye mer enn de fleste andre modeller på markedet, og er en av de mest avanserte klokkene i vår test. Det at den har mer avanserte funksjoner og teknologier enn de fleste andre modeller gjør også at denne klokken har en høyere pris enn de fleste. Til gjengjeld får du også mye mer gjennom hele bruken av denne klokken. 

Det første du vil legge merke til med Garmin Fenix 6 Pro er at det er en multifunksjonsklokke som er enkel å bruke med tanke på hvor mye den kan. Batteriet holder veldig lenge, og i sparemodus kan du faktisk bruke denne klokken i hele 48 dager uten å lade den opp. Mens batteriet holder i ca. 14 dager i smartklokkemodus – uansett er dette veldig lenge sammenlignet med mange andre modeller på markedet. 

En robust klokke til trening

En av de beste tingene med denne klokken er at du kan høre på musikk rett på klokken, uten at du trenger mobiltelefonen din i nærheten. I tillegg kan den kobles til WiFi eller Bluetooth, også gjør den i grunn alt en smartklokke kan, ved at du vår varslinger om meldinger, e-post osv på den. Du kan koble den opp til Garmin Connect, hvor du også kan spore din trening. Eller så kan du i tillegg koble den opp mot Garmin Pay, som lar deg betale med telefonen istedenfor kredittkortet. 

Som en pulsklokke gir deg den alt den skal gjøre. Du får altså en klokke som måler pusten, den kan brukes under vann og den har til og med høydemåler – så dette er den perfekte turkompisen når du skal ut på lengre fjellturer. Den har også veldig gode målinger for GPS og lokasjon.

Produktdetaljer

 • Batteritid i smartklokkemodus: 14 dager
 • Batteritid i sparemodus: 48 dager
 • Har innebygd GPS
 • WiFi & Bluetooth
 • Unisex
 • Skjerm: 1,3 tommer
 • Vekt: 83 gr
 • 32 GB lagring

Samsung Galaxy Watch Active2

en smart pulsklokke fra Samsung

Fitbit Versa 2

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Et flott design med touchskjerm
 • pros-icon.svg En klokke med stemmestyring
 • pros-icon.svg Er vanntett ned til 50 meter

Detaljeret gennemgang

Har du en Samsung telefon, eller er du glad i Samsung sine produkter? Da bør du investere i modellen Samsung Galaxy Watch Active2 fra det kjente merket. Dette er et kvalitetsmerke fra A til Å, som gang på gang kommer ut med smarte produkter som henger med i tidens utvikling. Med denne vil du altså få det nyeste av det nye. 

Derfor skal du velge Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2 er en modell for deg som ønsker deg en smartklokke. Samsung har nemlig stappet denne klokken full av teknolgier som ikke veldig mange klokker kan måle seg med. Du får nemlig mye god teknologi med denne klokken. Den ser for det første veldig bra ut, med en helt enkel og stilren touchskjerm, og et utseende som ser ut som den mest stilfulle klokken på håndleddet ditt. Skjermen er minimalistisk, og har en utrolig god oppløsning. 

Klokken er vanntett, og skjermen er også laget av Gorilla Glass DX+ som gjør at dette er en motstandsdyktig klokke mot riper og støt som kan skade skjermen. Den fungerer på mange måte som en smartklokke, med de funksjonene som følger med det. Du får beskjed om meldinger, varslinger og den kan tilogmed kobles med Galaxy Wearable som er en moteapp som lar deg sette sammen antrekk. 

God til trening

Men det er når det kommer til trening og helse, at denne klokken virkelig viser muskler. Den måler pulsen din, har en nøyaktig GPS og den kommer også med stress- og søvnmåling. Du kan sette deg daglige aktivitetsmål, og du kan generelt få mye hjelp til å øke motivasjonen din i hverdagen. Med andre ord er dette den perfekte klokken for deg som ønsker litt ekstra motivasjon for å bevege deg litt mer. 

Du kan koble opp denne telefonen til app på telefonen, sånn at du kan se gjennom treningsøkter, og du kan også koble den til Spotify, sånn at du kan høre på musikk på farten. Klokken har også mikrofon og høyttaler. 

Produktdetaljer

 • Har GPS
 • Innebygd pulsmåler
 • Vanntett IP68
 • Unisex
 • WiFi & Bluetooth
 • Skjermstørrelse: 1,19 tommer
 • Vekt: 180 gr

Huawei Watch Fit

den beste billige pulsklokken i test

Fordele
 • pros-icon.svg Har en veldig fornuftig pris
 • pros-icon.svg Du kan velge mellom hele 98 ulike treningsformer
 • pros-icon.svg En god batteritid på opptil 10 dager

Detaljeret gennemgang

Hvis du ser etter en pulsklokke til en rimelig pris, men som samtidig er et godt kjøp med flere funksjoner som du kan få bruk for i hverdagen? Da bør du se nærmere på Huawei Watch Fit. Dette er nemlig den klokken til lavest pris i vår test, uten at det på noen måte har gått utover kvaliteten.

Derfor skal du velge Huawei Watch Fit

Med Huawei Watch Fit vil vi si at du får det beste fra flere verdener. Dette er nemlig en høyteknologisk smartklokke, som kommer med noen nye funksjoner som ikke andre klokker på markedet har. Samtidig som dette har den en rimelig pris, faktisk den laveste pris i vår test. Derfor kan vi trygt si at dette er en god investering hvor du får mye mer for pengene enn for mange andre modeller på markedet. 

Designet på denne klokken er veldig flott. Den har en stor touchskjerm med en veldig god oppløsning – uten at det går på bekostning av batteritiden – for denne klokken kan nemlig vare i helt opp til 10 dager mellom hver opplading. Den fungerer som en smartklokke, hvor du kan få en rekke varsler om meldinger, e-post og andre ting rett på klokken. 

En effektiv helseovervåkning

Huawei Watch Fit vil i stor grad overvåke helsen din og aktivitetsnivået ditt. Den vil nemlig spore pils, stress, søvn, oksygenmetning og aktivitetsnivå i hverdagen. Du kan dessuten koble klokken til mobiltelefonen din, sånn at du kan få bedre oversikt der, og få informasjon om helsen din. 

I tillegg har denne klokken hele 96 treningsmoduser du kan velge mellom, sånn at du får mest mulig nøyaktig måling av effekten av den aktiviteten du er i gang med. Den har en god GPS-måling, noe som vil gi mer nøyaktige resultater. I tillegg til alt dette fungerer Huawei Watch Fit på mange måter som en personlig trener. Du har nemlig en fitness coach som gir deg treningsprogrammer, sånn at du kan se animerte treningsøvelser og demonstrasjoner på klokken – på den måten kan du trene korrekt og effektivt.

Produktdetaljer

 • Har GPS
 • Innebygd pulsmåling
 • Vanntett
 • Unisex
 • Touchskjerm
 • Skjermstørrelse: 1,64 tommer
 • Vekt: 21 gr

Garmin Vivoactive 4 s

en pulsklokke med lokasjonssporing

Fordele
 • pros-icon.svg En unik og smart lokasjonsmåling
 • pros-icon.svg Du trenger ikke ha med telefonen din på trening
 • pros-icon.svg Få daglige oversikter over din helse og ditt stressnivå

Detaljeret gennemgang

Vi kommer ikke utenom at Garmin i stor grad er en av de ledende merkene på markedet for pulsklokker, og derfor måtte Garmin Vivoactive 4 s også komme med i vår store test – rett og slett fordi de gang på gang leverer noe av det beste man kan få innen pulsklokker. Dette er enda en klokke mer mer avanserte funksjoner enn de fleste, hvor du vil kunne spore treningen din på best mulig måte. 

Derfor skal du velge Garmin Vivoactive 4 s

Det kan faktisk ikke gå helt galt med en klokke som Garmin Vivoactive 4 s. Sammenlignet med Garmin Fenix 6 Pro har denne en rimeligere pris, men den ligger fortsatt over prisen til testvinneren Garmin Forerunner 735XT. Når det kommer til funksjoner, kan den faktisk i stor grad sammenlignes med Garmin Fenix 6 Pro. Du trenger nemlig ikke ha med telefonen din på trening ved bruk av Garmin Vivoactive 4 s. Dette er fordi den har en innebygd musikkspiller, samt kan brukes med Spotify og Deezer, samt at den har noen veldig gode GPS-målinger som gjør at klokken klarer dette helt selv. 

En unik lokasjonssporing

Noe av det som gjør denne klokken så unik er dens lokasjonssporing og GPS. Du trenger som nevnt ikke å ha med telefonen din, og GPS-sporingen vil dessuten automatisk skru seg på når du er i gang med en aktivitet for GPS er relevant, og så skrur den seg automatisk av når du stopper. Dette gjør at den er veldig energieffektiv, og veldig smart når du skal ut å løpe eller gå på tur. 

Garmin Vivoactive 4 s har i tillegg blant annet en god pulsmåling uten bruk av belte, samt at den måler ting som stress, søvn og hjerterytme. Ved å måle hjerterytme vil den nemlig kunne se når på dagen du er mest stresset, sånn at du kan få en oversikt og eliminere de tingene i hverdagen som stresser deg mest. 

Klokken kan kobles og synkroniseres med appen Garmin Connect, og den har i tillegg en batteritid på opptil 7 dager i smartklokkemodus. Du kan også kjøpe til ulike reimer til klokken, blant annet i rustfritt stål, sånn at du kan bruke den i hverdagen. Du kan også koble klokken opp mot Garmin Pay, som lar deg betale med telefonen også slipper du å ha med deg lommeboken på trening. 

Produktdetaljer

 • SOS- og ulykkessporing
 • Unik lokasjonssporing
 • Innebygd musikkspiller
 • Innebygd pulsmåling
 • Unisex
 • Farge: Sort
 • Touchskjerm
 • Materiale: Glass, silikon og stål

Withings Scanwatch

en pulsklokke med helseovervåkning

Fordele
 • pros-icon.svg En stilig klokke med et klassisk design
 • pros-icon.svg Banebrytende funksjoner innen helseovervåkning
 • pros-icon.svg Kan kobles til telefonen som en smartklokke

Detaljeret gennemgang

Dersom du ønsker deg en klokke som ikke ser ut som en pulsklokke er Withings Scanwatch verdt å se nærmere på. Den har nemlig et stilig og rent design, som gjør at den ser ut som en klassisk klokke man har på i hverdagen. Men ikke la deg lure av designet – for dette er pulsklokken med alt av avanserte teknologier. 

Derfor skal du velge Withings Scanwatch

De fleste pulsklokker på markedet i dag, ser nettopp ut som en pulsklokke eller en smartklokke med touchskjermer og et sporty uttrykk. Dersom du er en som ønsker deg en klokke med funksjonene til en pulsklokke, men med designet til en klassisk klokke, er Withings Scanwatch verdt å vurdere. Den har nemlig et stilrent design og er laget av rustfritt stål og safirglass. Med andre ord ser dette ut som en helt klassisk klokke, med en analog-digital skjerm. 

Men ikke la deg lure av designet, for denne klokken kommer med noen helt banebrytende funksjoner som gjør at denne klokken er verdt å investere i. Den har nemlig en unik helseovervåkning og en medisinsk teknologi fra øverste hylle. Den registrerer puls og hjerteslag gjennom dagen, og vil sende deg rapporter på skjermen og i appen på telefonen din. I tillegg kan den også registrere pusteforstyrrelser. Dette er med andre ord en klokke som kan oppdage helsefeil, sånn at du kan bli varslet i tide og komme deg til legen. 

I tillegg til dette overvåker Withings Scanwatch din puls, aktivitetsnivå og søvn. På den måten vil du hele tiden kunne se antall forbrendte kalorier, hvor mye du har beveget på det og hvordan søvnmønsteret ditt er. Withings Scanwatch har dessuten over 30 forskjellige aktiviteter, sånn at du får den mest nøyaktige målingen av aktiviteten din. Klokken har ikke GPS, men sammen med telefonen din kan du få oversikt i kart og på appen om hvor du har beveget deg. Klokkens batteri kan holde i opptil 30 dager ved normalt bruk, og den har også et strømsparingsmodus for de periodene du ønsker at batteriet skal holde enda lenger. Det tar også kun to timer å lage opp klokken til bruk igjen. 

Produktdetaljer

 • Materiale: Rustfritt stål
 • Safirglass
 • Innebygd pulsmåling
 • Unisex
 • Vanntett
 • Analog-digital skjerm
 • Vekt: 83 gr

Guide

Guide til å velge den beste pulsklokke

Vi vet at det for mange kan føles ut som en jungel når man skal ut å velge en ny pulsklokke. Det er så utrolig mange forskjellige modeller på markedet til enhver tid, og det kan nesten virke som en umulig oppgave for mange av oss å vite hva det er som er en god klokke, hvordan man kan få mest mulig ut av sin trening, og hva som gir mening å investere i, i forhold til sitt eget aktivitetsnivå og behov.

Det er nettopp derfor vi har laget denne testen til deg, sånn at du kan bli litt klokere på hva du skal se etter når du skal velge deg ut din nye klokke. Alle produktene i vår test har en rekke gode funksjoner som kan hjelpe deg på veien mot en bedre helse, og de har alle kommet veldig godt ut i en rekke tester både i Norge og internasjonalt. De er derfor alle et godt valg, uansett hva du velger.

I avsnittene nedenfor gir vi deg en rekke gode tips, råd og anbefalinger til hva du burde se etter i din nye klokke, sånn at du får mest mulig ut av den du velger. Vi kommer til å gå gjennom de faktorene du burde tenke over, sånn at du kan finne ut av hva som er viktig for deg, og hva som gir best mening for deg å bruke pengene dine på.

3 gode grunner til å investere i en pulsklokke

Pulsklokker er en veldig god investering dersom du gjerne vil ha et innblikk i din generelle helse, og få hjelp til å forbedre treningen din. Selv om det ikke er alle pulsklokker som har de samme funksjonene innebygget, så kan du godt forvente å få følgende ut ved å bruke en pulsklokke:

 • En større motivasjon: Helt generelt vil du få en større motivasjon for å holde deg aktiv i hverdagen. Dette skyldes blant annet målingen av de daglige resultatene at klokken sporer av bevegelse, og at du bedre kan se de positive konsekvensene som trening har på kroppen og helsen din.
 • Realistiske mål: Du har mulighet til å sette dine egne mål med en pulsklokke. Det varierer litt om du kan stille inn hvor lang tid i løpet av dagen du skal være i aktivitet, antall kalorier eller antall skritt – men poenget er i grunn det samme. Du kan enklere regne ut et realistisk mål når du ser din generelle helse, og hvor mye du normalt er i bevegelse. Med et realistisk mål får du også bedre mulighet til å oppnå målene dine.
 • En bedre hverdag: Det høres kanskje litt kjedelig ut å si, men det er faktisk sant. Flere og flere pulsklokker kan nemlig måle søvnrytme og stress grunnet en optimal pulsmåling. Av den grunn får du indikasjoner på hvor god din nattesøvn egentlig er, og om du opplever perioder hvor du er stresset. Samtidig kan klokken hjelpe deg med å forbedre nattesøvnen og redusere stress i lengden.

Hva er viktig når du skal velge pulsklokke?

Først og fremst er det sånn at en pulsklokke måler pulsen under trening. Men dagens modeller kan du mye mer enn det. Ved å kjøpe en pulsklokke får du nemlig en god treningspartner og en assistent i hverdagen som kan bidra til et bedre liv. Men hva er det egentlig man skal se etter? I avsnittene nedenfor går vi gjennom de tingene som gir mening for deg å tenke over, sånn at du gjør et godt kjøp.

Hvor mye trener du?

Det å se på hvor mye du trener er faktisk ganske viktig å tenke på når du skal ut å kjøpe deg en ny klokke. Det har nemlig litt å si for hvor du bør legge pengene dine. Dersom du for eksempel trener en masse, og derfor skal bruke den nye pulsklokken til å måle treningsøkter og fremgang så bør du velge en klokke som har fokus på nettopp dette.

Dersom du motsatt er en person som trener litt mindre, eller generelt bare har lyst på en klokke som kan måle aktivitetsnivået ditt i hverdagen, og som også kan spore de treningsøktene du har fordi du synes det er interessant – ja, da bør du velge en klokke som har fokus på dette.

For klokkene er nemlig utviklet til ulikt forbruk. Noen pulsklokker har funksjoner som at man kan svømme med de, de har høydemålere, nøyaktige GPS-målinger og de er designet for mye trening. Mens andre klokker har mest fokus på andre funksjoner, som den hverdagsaktiviteten hvor de måler antall skritt, kalorier og bevegelse i løpet av dagen. Så vårt råd er derfor om du ønsker en klokke som virkelig kan optimere treningen din, eller om du er på jakt etter en klokke som kan motivere deg til å bevege deg mer i hverdagen.

Hva trener du?

Dette punktet henger kanskje en del sammen med punktet ovenfor – men valg av pulsklokke avhenger faktisk også en del av hva det er du trener. En pulsklokke til jogging krever for eksempel andre funksjoner enn hvis du skal svømme med den. Derfor er dette lurt å tenke på.

Skal du løpe og gå turer ute med klokken din? Ja, da er funksjoner som GPS, høydemålinger, avstander, kart osv viktig. Når man jogger eller går turer er det bra å kunne ha en klokke som har en nøyaktig sporing av hvor du har beveget deg. Det er mange klokker på markedet som fokuserer på denne typen trening. Men det er ikke alle klokker som for eksempel har GPS, så hvis det er viktig for deg, er dette en funksjon du bør prioritere. Hvis du for eksempel også skal gå lange turer over flere dager, så bør du også fokusere litt på batteritid. Batteritid er nemlig noe som varierer mye mellom klokkene – og hvis den går tom for batteri før turen er ferdig får du ikke så mye nytte av den.

Skal du svømme med klokken din? Da bør vanntetthet være en høy prioritet for deg. Det er også store forskjeller på vanntetthet. Noen er vanntette på ned til 50 meter, sånn at du kan være under vann med den. Mens andre klokker bare er sprutsikre sånn at man kan løpe med de i regnet. Og for en som svømmer er dette ganske betydelige forskjeller. Vi anbefaler deg derfor sterkt å gå etter en klokke som kan svømmes med dersom dette er noe du ønsker deg. Eksempler på denne typen klokker er vår testvinner Garmin Forerunner 735XT.

Dette er bare noen eksempler på hva slags funksjoner som gjør at man får utnyttet alt ved en klokke, og ikke ender opp med å bruke alt for mye penger på en klokke hvor man ikke får brukt den til det man ønsker. Vi anbefaler deg derfor å bestemme deg hva det er klokken SKAL ha, hva det hadde vært kult om den hadde, og hvilke type funksjoner som ikke er så viktig. Ved å gjøre dette kan du peile deg inn på hva slags klokke det er du får mest bruk for, og dermed kan du se på ting som pris, modeller og hva det er du har å velge mellom.

Hvilke funksjoner skal pulsklokken ha?

En pulsklokke kommer med utrolig mange forskjellige funksjoner. Noen kommer du kanskje aldri til å bruke, mens andre har kanskje alt å si for valget av din nye klokke. Noen funksjoner gir deg mer motivasjon, og gjør at du får mer aktivitet i hverdagen. Også har du noen funksjoner som kanskje ikke gjør så mye for deg, og som du har litt mindre bruk for.

Alle pulsklokker skal kunne måle pulsen din som et minimum. Men utover det så er det egentlig bare fantasien din som kan sette grenser for hva en pulsklokke kan gjøre. De mest vanlige funksjonene utover puls er måling av skritt, bevegelse, kalorier og overvåkning av ulike treningsformer.

I tillegg har du en rekke klokker som kommer med GPS-målinger sånn at man kan se på ruter der man har trent, noen har kart, noen er vanntette og noen har smarte funksjoner for styrketrening på treningssenteret. Skal du være mye ute, vil vi anbefale deg å investere i en klokke med GPS. Men hvis du skal holde deg inne på treningssenteret er kanskje ikke dette så viktig.

De aller fleste pulsklokker i dag kan også kobles opp til telefonen din med en app. Klokkene vil ha synkronisere seg med telefonen, og sende all data til den. Det å ha en pulsklokke som kan synkroniseres med telefonen vil gi deg enda flere funksjoner og praktiske hjelpemidler på veien mot en bedre helse.

I produktene i denne testen har vi nevnt noen av de mest unike og beste funksjonene hver av klokkene har. På den måten kan du lese deg gjennom og få et inntrykk av hvilke funksjoner du egentlig har å velge mellom. Dersom funksjonene er viktig for deg, anbefaler vi at dette er det du tar valget ut fra. Det er nemlig utrolig kjedelig å kjøpe en klokke med funksjoner man ikke vil ha – eller enda verre, at man har ønsket seg noen helt spesifikke funksjoner, også har ikke klokken det.

Hvor ofte vil du lade den?

Har en klokkes batteritid mye å si for deg? Da bør du gå etter en klokke med en lang batteritid. Hvor lenge batteriet holder på de ulike klokkene varierer nemlig veldig mye. Noen klokker skal nesten lades litt hver dag, mens andre klokker kan vare i flere uker uten at du trenger å tenke på dette. Men igjen, dette kommer mye an på hva du gjør og hva du skal bruke klokken til.

Hvis din pulsklokke hovedsakelig brukes til alt av hverdagsaktivitet, og litt som en smartklokke gjør det kanskje ikke så mye at du lader den opp to-tre ganger i uken. Men dette blir litt mer irriterende dersom du gjerne skal gå på tur, eller at du bruker klokken til så mye at den tømmes for batteri.

For hva du bruker klokken til har også en del å si. Som du kan se i produktomtalene i vår test, så er det litt forskjell på hva slags modus klokken er i. Du har for eksempel Garmin Fenix 6 Pro som kan vare i helt opp til 48 dager dersom du har den i et sparemodus – hvor den vil kunne måle skritt og små ting som dette. Mens hvis du setter den i en smartklokkemodus, så synker dens batteritid til 14 dager.

Dette gjelder også for klokker med GPS – dersom GPS’en er slått på, vil klokken ofte bruke mer batteri enn vanlig, da dette krever mer av klokken. Det er derfor lurt av deg å tenke over om du har mulighet til å lade klokken ofte når du skal bruke den.

Størrelse, utseende og vekt

Størrelse, utseende og vekt er også faktorer vi anbefaler deg å overveie litt når du skal kjøpe deg en ny pulsklokke. Det har kanskje ikke alt å si, men det gir deg en god mulighet til å snevre inn valgmulighetene og se hva det er som passer deg best.

Først og fremst er det jo viktig at din nye klokke vil passe til håndleddet ditt. Det gir jo ingen mening å kjøpe en klokke som går langt utenfor håndleddet ditt og er alt for stor for armen din. Det vil bare kjennes unaturlig og irriterende ved bruk. Motsatt gir det heller ingen mening å velge en klokke som er for liten. Det handler både om at du gjerne skal se det du ønsker å se på skjermen, men det er en del klokker som har noen mål i reimene sine – så sørg for at du vet at den passer til ditt håndledd.

Vekt høres kanskje ikke så viktig ut, men det kan faktisk ha mye å si for hvor mye du ønsker å bruke klokken din. Det er veldig irriterende dersom klokken føles tung på armen din. Dette har også en del å si for hvilken type trening du er i gang med. Hvis du for eksempel skal drive med en idrett hvor hvert gram har noe å si, eller at du skal føle at kroppen er så lett som mulig. Da vil det være veldig irriterende om du ofte kjenner at klokken veier mye på armen din.

Også kommer vi til design. Design og utseende vet vi at er viktig for mange – noe som også er grunnen til at vi har valgt ut klokker i vår test i ulike designs. De helt typiske pulsklokkene ser veldig sporty ut, nettopp fordi det er det de er. Men nå etterhvert som pulsklokkene utvikler seg, har designet også forandret seg mye på mange av klokkene på markedet. Du kan nemlig i dag få en rekke pulsklokker som ser ut som helt vanlige klokker, men som har alle de funksjonene som en pulsklokke skal ha.

Mange føler at en del pulsklokker på markedet kan være litt store og klumpete, mens andre synes dette er praktisk under trening for å best mulig kunne følge med på utviklingen underveis. Men dersom du ønsker deg en pulsklokke som du skal kunne gå med i hverdagen, og som også skal stå i stil med både antrekk og stilen din – så gir det mer mening å velge en pulsklokke med et stilrent design, som du føler deg komfortabel med å gå med hele dagen.

En del av pulsklokkene på markedet i dag kommer også med søvnmåling. Men du får jo ikke utnyttet dette dersom du ikke synes det er noe behagelig å sove med klokken på? Dersom du ønsker å kunne ha en klokke du skal sove med, gir det derfor mest mening å gå for en klokke som veier lite, som ikke er for stor og som har et behagelig design.

Hva er forskjellen på pulsklokke og smartklokke?

Som du helt sikkert sett i våre omtaler av produktene i denne artikkelen bruker vi også navnet smartklokke mye, da mange av modellene her er både pulsklokker og smartklokker. Men det er også forskjeller på de to. Her vil vi derfor gå gjennom de viktigste forskjellene, sånn at du vet om du skal velge deg en smartklokke, pulsklokke eller en hybrid av de to.

Hovedforskjellen

Hovedforskjellen mellom smartklokker og pulsklokker er rett og slett fokusområdene de er laget for. En pulsklokke er utviklet med treningen i fokus, og det er derfor trening alle funksjoner er rettet mot. En pulsklokke er som oftest mer robust og solid, da den skal takle å brukes i vær, vind og i stor aktivitet. Derfor vil du ofte se at en ren pulsklokke gjerne er laget av mer hardføre materialer, kanskje er litt større og mer robust.

En smartklokke derimot er laget for å ha smarte funksjoner som kan kobles opp mot telefonen din. En smartklokke har som oftest de helt basale funksjonene når det kommer til trening, som at den kan måle puls, skritt og kan også spore en del treningsformer. Men fokuset til en smartklokke er altså å kunne kobles til telefonen, sånn at du får varsler om meldinger, når folk ringer, e-poster og andre typer varsel.

Batteritid

Det er som regel en ganske stor forskjell på batteritiden til pulsklokker og smartklokker. En smartklokke skal kontinuerlig være tilkoblet bluetooth eller nettet og bruker derfor ofte mer strøm. Av den grunn krever som oftest en smartklokke at du lader den ofte. Pulsklokker derimot er ofte laget for å ha en bedre batteritid. Så dersom du skal drive med langvarige aktiviteter, vil vi anbefale deg å gå for en ren pulsklokkemodell, da disse som oftest har lengst batteritid.

Pris

Prisen på de to typene klokker er i utgangspunktet ganske likt, og du kan få modeller til de samme prisnivåene. Begge typer klokker varierer også mye i pris, da dette kommer helt an på hvilket merke du har valgt, og hvilke funksjoner de skal ha. Men som en hovedregel er smartklokker gjerne litt dyrere. Det er rett og slett fordi de billigste smartklokkene fortsatt ligger på et visst prisnivå, grunnet de funksjonene de skal ha. Ser du på de billigste modellene av pulsklokker, så vil du se at det er mulig å få pulsklokker til svært lave priser – selv om de på ingen måte har de samme funksjonene.

Konklusjon

Det er noen helt grunnleggende forskjeller på pulsklokker og smartklokker – selv om de har mange likheter som gjør at det er lett å bli litt forvirret. Som hovedregel må man vurdere hva det er man ønsker at klokken skal gjøre. Vil du bruke den utelukkende til trening så er pulsklokkene det du skal gå etter, men hvis treningen ikke er fokus så er smartklokken tingen.

I denne testen er de aller fleste modellene hybrider. Det vil si at de har funksjonene både til en pulsklokke og til en smartklokke. Det betyr at alle produktene, som i utgangspunktet alle er pulsklokker kan alt det en pulsklokke skal kunne, men samtidig er det også mulig å koble de til telefonen, sånn at man får varsler og får de fordelene som man også får med en smartklokke.

Sånn finner du det beste tilbudet på pulsklokker

En pulsklokkes pris kan variere mye avhengig av hvilken modell du velger å investere i og hvilket merke som står bak produksjonen av den gjeldende pulsklokken. Noen modeller har kun en pris på noen hundre kroner, mens andre kan ha en pris på noen tusen kroner. Av den grunn kan det være lurt å vite hvordan man kan finne de beste tilbudene på pulsklokke som er, sånn at du kan spare noen penger når du skal kjøpe en pulsklokke – uten å måtte gå ned på kvaliteten.

Det er heldigvis relativt enkelt å finne et godt tilbud på en pulsklokke. Det eneste er at det krever litt tålmodighet, og tilgang på nett. Du finner nemlig ofte de beste tilbudene hos diverse forhandlere på nett. Og derfor vil vi da også anbefale deg å se på nettbutikker og sammenligne hvilken pris de forskjellige tar for den pulsklokken du ønsker deg.

Hvis ikke den pris klokken er satt til passer ditt budsjett, så kan du fint holde et øye med om produktet kommer på tilbud innenfor en akseptabel tidsramme. Det kan nemlig være en del penger å spare når forhandlerne først bestemmer å sette ned prisen på tilbud.

Sånn er denne pulsklokke testen utført

I denne testen har vi saumfart nettet for informasjon og omtaler om markedets mest populære pulsklokker, for å finne de beste modellene som finnes akkurat nå. Testen er utført på den måten at vi har gått og lest gjennom store mengder av informasjon fra både Norge og internasjonalt. Vi har sett på informasjon på produsentene og forhandlernes egne sider, anmeldelser og omtaler fra forbrukere, samt en rekke forbrukertester av pulsklokker som kårer de beste klokkene på markedet akkurat nå.

På denne måten har vi valg ut de beste pulsklokkene som har klart seg best i vår test. Her finner du altså pulsklokker til enhver smak, med en rekke ulike funksjoner og til en ulik pris – sånn at du kan finne den som passer best for dine behov.

FAQ

Hvilken pulsklokke er best i test?

I denne testen har vi kåret Garmin Forerunner 735XT som best i test. Produktet er ideell i bruk, og har et brukervennlig design og oppbygning. Men også de andre modellene på denne listen er verdt investeringen, da de er de beste på markedet akkurat nå.

Hvilke funksjoner skal en pulsklokke være utstyrt med?

Det er ikke noen bestemte funksjoner som en pulsklokke absolutt skal være utstyrt med. Det avhenger tross alt mye av dine egne preferanser for å måle din trening og hverdagsaktivitet. Men det er optimalt å ha en skritteller, pulsmåler, distansemåler, hastighetsmåler og tidtaker som minimum.

Hva slags pris har en pulsklokke?

Pris på en pulsklokke avhenger mye av hvilken modell du velger å investere i. Noen varianter har en pris på rundt 1000 kr, mens noen av de mer teknologiske modellene kan snike seg opp på flere tusen kroner i pris.

Skal jeg velge smartklokke eller pulsklokke?

De fleste pulsklokker i dag kommer med funksjonene til en smartklokke også, som alle produktene i vår test. Dersom du er usikker på hva forskjellen på de to variantene er, så kan du lese i denne artikkelen for et mer utdypende svar.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×